22410
A Wargaming új MMO játéka
-
carp3tm0nster #14636 Úgy látom a Nagato-t is kiherélték a wg-s retardok. 60-70% overpen, csakúgy mint a Gneisenau-nál. Most komolyan van egyáltalán értelme csatahajózni? -
Darun #14635 Tegnap Rankedeztem kicsit, 6 csata, 3 vereség, 3 győzelem, felváltva voltam piros meg ződ. Volt egy vicces csata, szokásos alulról indulunk, de mindenki jobbra megy. Két rombolónk volt, az egyiket megkérték hogy menjen má el balra. Mivel nálam alap hogy minden Ranked meccsen balra indul a csapat, ketten befoglaltuk B-t. A csapat "kisebbik" fele persze megint ott várta a sültgalambot A előtt, aztán a csatahajóink felhúzták a nyúlcipőt és elindultak a térkép széle felé. (Gneisenau-val voltam) A romboló aki velem jött, közben hátba támadta az ellenfelet, mondom ha már itt vagyok, segitek neki. Egy Colo és egy Gneisenau jutott rám. meg legalább egy romboló akit akkor még nem láttunk. A Colo megindult felém. Pont szembe fordult, amikor leadtam rá az első salvo-t, Citadell. Szemből! A Gnei menekülni próbált, épp fordulás közben volt, alig volt már élete (3-4k körül) a két elülső toronnyal utána lőttem, de aztán nem is foglalkoztam vele, mert a Colo takarásából ekkor bukkant elő a kb 100 HP-s romboló. Egyszer csak beadja hogy kill, Citadell. mondom fasza, persze alap hogy low HP-n lövök citadellát, de vicces volt hogy am ritkán jön össze, most meg két egymás utáni salvo-ból, egy szemből, egy meg hátulról. Esett egy double kill is, mert a Colo-t kapott 3 torpedót, a dd-t viszont nem tudta kiszedni a másodlagosom, igy kénytelen voltam utána lőni.
Egyébként hogy néha milyen érdekes meccseket produkál a véletlen... rögtön az első csatában (szintén Gnei-el mentem) bedobott egy csomó romboló közé. Még el se kezdődött a meccs, már lebeszélték hogy füstöt húznak a kezdő és a B pont közé. Tökéletesen kivitelezték, aztán a japók kimentek spottolni, de az ellenség is hasonlóan pro lehetett, mert ugyanezt játszották. Ők is és én is repcsivel próbáltunk spottolni, nekik sikerült, mert én a füst mögött mentem, ők meg benne. Végül leradiroztak minket a térképről, pedig a kezdés után meg voltam győződve hogy egy ilyen jó csapatjátékos bandával nem lehet vesziteni. Jah, az előtte leirt csatában meg volt egy afk Atlantánk, még is létszámhátrányból simán hoztuk a meccset. -
#14634 Ha mást nem 1-2 tiert ugrottam velük :) + 2 jobb képességű kapitány -
#14633 Vajon mit fognak tudni? Erős ágyúk csrébe papír páncél? -
#14632 30 milla körül voltam, megvettem az orosz rombolókat (Tashkent, Ognevoi), raktam rájuk kapitányt is. Összesen 1 T8, 1 T7 és 1 T6.
Patch után: 8 milla kreditet, 2 kapitányt + a hajók (T9 Tashkent, 2db T8 Kiev, Ognevoi + T7, T6).
Úgy vélem nem jártam rosszul :) -
#14631 Hmarosan érkeznek a franciák. -
#14630 Legjobb T2-es csónak :DDDD
-
Darun #14629 Úgy tűnik a kép beszúrást még gyakorolnom kell. Egyébként kicsit visszanéztem a korábbi Ranked szezonokban nyújtott teljesítményeimet, az előzőt leszámítva elég siralmasak, 40% körüli wr-el. Az előző bezzeg 70 felett volt, 80k átlagsebzéssel, ami kicsit fel is húzta az összesitett átlagom 53-ra. A mostani szezonban 50-nél tartok, de volt nullás köröm illetve az amcsi CV-vel se olyan könnyű pluszba kijönni. A japó CV-k simán szétszopatják az embert. -
Darun #14628 Épp az előbb mentem egy Rankedet Scharnhorsttal. Engem sose érdekel hogy BB-vel vagyok, bemegyek középre és kész. Ezeknek a hajóknak ez a lényege. Ezért vannak torpedóik meg jó másodlagosaik. Kaptam az áldást minden felől, mire fedezékbe értem már a 2/3 életerőm leszedtél. Egy Pensacola próbált sorozni HE-vel. Csak úgy kapásból odaküldtem neki egy sortüzet, mert csak pár pillanatra spottolodott fel... 3 citadell. Az volt a szerencséje hogy a 280-asoknak elég kicsi a max sebzése, de igy búcsúzhatott a fél életétől. A csapat egyébként ismét rettenetes volt. A Gnei a fejébe vette hogy márpedig ő akkor is jobba fog menni kezdésnél, de a sok piros meggyőzte hogy nem kéne. Aztán az egész csapat megint ott toporgott a foglalókör szélén és nézték ahogy a dd befoglalja a pontunkat. A Naga-nak már 3 killje volt, amikor megkpatam a Nagy Kaliber-t.
Próbálkoztam CV-vel is, de olyan csapatokat kaptam hogy sirni tudtam volna tőlük. Mondjuk én is bénáztam, de az első két meccsen el kellett nyomnom az összes reportom, mert tényleg rosszabbak voltak mint a botok.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.03.06. 04:47:07 -
BigaC #14627 nálam meg pont fordítva volt. a Nagato-val nem tudtam feljebb mozdulni, a Gneisenau vitt el 12-ig. kis pihi, aztán megpróbálkozom a 10-et elérni. egyébként aki jól céloz, annak szerintem is jobb a Nagato. én kevésbé, inkább a Gnei fordulékonyságára, gyorsabb töltésére alapozok, és sokszor jól jönnek a torpedók is. a Scharnhorst is megvan, de valami elromlott vele. korábban tényleg cirkálógyilkos volt, de egy ideje csupa overpen cirkákra, akkor meg már inkább Gnei. -
carp3tm0nster #14626 Colo egy istencsapása a lomhaságával. Az előbb volt egy meccs, ketten lőttük egy másik Nagato-val, mire lőni tudodd szerencsétlen, lelőttük róla a fele HP-t. A Gneisenau jó lenne, ha nem lenne az a borzalmas overpen aránya... -
Darun #14625 Nekem nem a Gneisenau-val van gondom. Jó, a 6 cső néha kicsit kevésnek tűnik, ha nem kéne még mindig rengetegbazisok xp a Bismarchoz, inkább a Scharnhorst lenne a befutó. Én teljesen elégedett vagyok egyébként vele, jó manőverező képesség, jó légvédelem, de igazából a MM-t és a csapattársakat nem tudod kivédeni Nagato-val sem. Mellesleg én japó ágon még csak a Fuso-nál tartok, a Colo-t meg nagyon nincs kedvem bevinni, mert borzalmas egy dög. -
carp3tm0nster #14624 Én miután a Gneisenauval nem tudtam elmozdulni rank17-ről, váltottam Nagato-ra. Azóta Rank 11, gyakorlatilag full nyerés. Nagyon brutál az a hajó, szinte minden körben van olyan, hogy egy salvoval kirántok egy CA-t. Volt egy ARP hajó, a végén megnéztem, 4 találat, 31k dmg. -
Darun #14623 Az ember azt hinné hogy a 10 rank környékére azért a játékosok már nagyjából tisztában vannak azzal, hogy és mint megy a dolog... de persze nem. És ilyen csapatok vannak, hogy letesz alulra minket. Megfigyeltem hogy 90%-ban a csapatok a kezdő helytől balra mennek és azt a pontot próbálják foglalni. Valaki be is irja hogy A, erre mindenki elindul B-re. Persze az ellenség is. Beáll a rombolónk foglalni, közben egyedül megyek B felé. Már majdnem meg is van A, amikor megérkezik az ellenfél rombolója és blokkol, aztán a társai resetelnek. Ki is szedik a dd-t, de még ekkor se tudunk befoglalni, mert a csapat háromnegyede a szigetek mögött csinál... nem tudom mit, kikötésre alkalmas helyet keresnek? Közben nyugisan befoglalom B-t, A meg még mindig nem a miénk, holott az egész csapat elvileg arra indult. És olyan csapattársak vannak... a Colo-nk vígan kihajózik egy Nagato mögé. Gyönyörű szép, tiszta célpont, full broadside, 10km, tehát még nagyon célozni sem kell és... a full salvo-t mellé lövi. Mire betölt, a Nagato már át is fordult.
Egyébként jah, célszerű úgy készülni minden csatára, hogy totál idióta csapattal kerülsz össze. Tehát ha vereség is lesz, legalább legyél csapatelső. Ilyenkor nem árt ha van foglalásod, az sokat dob a dolgon.
Pár hete téma volt a BB vs CC. Hát öcsém! Fuso-val 20km-ről három találat a Gneisenau-n, mind a három overpen? Mi? Hogy? Ne már! És akkor elkezdenek noobozni ezek után, ha BB-vel HE-t lövök? Mellesleg mostanában nagyon ritkán szoktam, de ezek a japó ágyúk a lőtávjukat leszámítva nem sokat érnek. Remélem magasabb tierben ez változni fog. -
#14622 Csak összejött. Hét csatából, abból egy vereség volt , de nagy kaliber, és top sebző voltam, így nem vesztettem csillagot. -
#14621 Ez a rangsorolt csata mekkora egy faszság! Ki a fasz tud zsinórban hatot nyerni?! Képtelenség. Napok óta a 13-14-15 szintek közt ingázok. Egyszer volt, hogy egy csillagra voltam a fix 12 -től, aztán zsinórban hat szopás. Vissza az elejére.
Utoljára szerkesztette: voivod32, 2017.03.04. 16:53:03 -
#14620 Azt hiszem érdemes lesz megvenni 1-2 orosz rombolót.
2017.03.07. 0.6.2 -
Sendrov #14619 Érdekes olvasni, amiket a páncéllemezekről írtok. Szerintem valahol mindkettőtöknek igaza van.
Azonban csak egyféleképpen tehetünk igazságot a kérdésben!
Mégpedig a gyakorlatban, ha saját szemünkkel látjuk! Szóval kinek van öntödés haverja és ki tud szerezni megfelelő hajólöveget, illetve kinek van akkora medencés kertje, ahol az ágyúdörgés nem zavarja a szomszédokat? :)
Közben egy picit én is haladtam a Tátra romboló modelljével. Elkészültek a torpedóvetők, a hátsó kormányállás, van már horgony (igaz még csak lánc nélkül lebeg a helyén), az árbocok (merervítősodronyok nélkül) meg egy csomó apróság. Hiányoznak még a csónakok, daruk, szenelőnyílások, kötélbakok, korlátok, szellőzőkürtők, kapaszkodók, fedélzeti lejárok és még számtalan apró biz-basz.
De már így is kezd egész jól kinézni. Akinek a telefonján van Chrome böngésző, giroszkóp, és van hozzá VR szemüvege is, az virtuálisan is bejárhatja a hajót, ha a szemüveg ikonra kattint. Íme: Tátra modell
-
Kotomicuki #14618 Az olaszok (és a franciák) mindig is különcök voltak (az angolszászokról már nem is beszélve) - mindegyiknek volt egy, a hagyományostól eltérő elmélete, ami vagy bevált, vagy nem!
A Littorio-nál 8 fokban kifelé döntötték a fő páncélövet - arról most ne beszéljünk, hogy a túlzott helyigényű torpedóvédelmi rendszerük miatt az nem nyúlhatott megfelelően mélyre, ill. félő volt, hogy a lepattanó lövedékeket ez a döntés pont a torpedóvédő rendszerbe továbbítja (a németek ezért alkalmaztak függőleges páncélzatot: ők nem akartak kockáztatni) - , ami a becsapódó lövedékek szögét eltolja az azoknak már kedvezőtlen irányába, ezzel is növelve a rendszer összvastagságát, amit 375 mm-ben adnak meg, a teljes helyigénye volt 675 mm.
A külső, 70 mm-es, homogén lemez a próbalövészeteken ellenállt a nehézcirkálók 203 mm-es lövedékeinek is (aztán, hogy a hajókra milyen minőségű került fel ezekből...).
Az elmélet szerint a külső lemezen átjutott lövedékek orra felfelé billen, miközben az még magában a lemezben van - és a becsapódási szöge nagyon nem ideális és ellentétes ezen irányváltozással, a lövedékben feszültséget keltve - és az így találkozik a fő páncéllemezzel, sokkal nagyobb stresszhatásnak kitéve, mintha csak egy lemez volna előtte.
A próbalövészeteken, amikor olaszok lőttek olasz páncéllemezre, a 38 cm-es lövedékek többségükben lepattantak róla, vagy át sem ütötték ezt a rendszert. Ami átütötte, az nagyrészt darabokban tette ezt, amit a rendszer mögötti 36 és 24 mm-es, egymásnak ellentétes dőléssel beépített lemez valószínűleg megfogott volna.
Azon a keskeny részen, ahol ez az övpáncélrendszer elterült, az olasz csatahajóknak jó páncélvédettséget adott. A gond az öv keskenységével volt, főként lefelé - az olaszok, szerintem, túlértékelték a torpedóvédelmi rendszerüket (mondván, az a 38-as lövedékek robbanását is felfogja), ami a gyakorlatban sem vizsgázott túl jól (kisebb sérülésekre is túl sok vízfelvétellel reagált, ill. a javítása költségesebb és időtrablóbb volt, mint a hagyományos, lemezes rendszerekéi). -
davidbog #14617 Szerintem meg ne vegyüki ide se a bombákat se a decapping fedélzetet, mert nem ezeknak a jelentőségét vitatom el. Ebben egyet értek veled.
Továbbra is a Littorio 280 + 70 mm-es övpáncélzatáról van szó. A két lemez közt 250 mm a távolság, ezért az övpáncél előtti detonáció nem szerepel az előnyök közt mert ezt a távolságot túl gyorsan teszi meg a lövedék: 3-5 milliszekundum a 25-35 helyett. A 70 mm-es lemez a lövedék irányát megint csak nem fogja jelentősen befolyásolni szintén a kicsi távolság miatt. Mert amíg ezen a 70 mm-es lemezen a lövedék hosszának kb a fele (~800-900 mm) át nem megy addig ez a 70 mm-es lemez megvezetheti a lövedéket abban a szögben amiben eredetileg nekicsapódott.
A sapka épsége és megléte csak hegyesebb szögeknél számottevő, mert az a funkciója hogy ezeknél a hegyesebb szögű becsapódásoknál az önmaga elkenődésével gátolja a páncélzatról való lecsúszást. Tompa szögeknél szinte nincs is jelentősége a sapkának, nem függ tőle a páncélátütés.
Szóval a decapping fedélzet előnyei nem érvényesülnek mert nincs hozzá elég hely. Ezért én még mindig nem látom ennek a 280 + 70 mm-es megoldásnak a hatalmas előnyét egyetlen 350 mm-es lemezzel szemben.
Ilyen helyszűkös esteben az akadályokat egyetlen lemezben érdemesebb összpontosítani, mert az nehezebben áttörhető mint a több vékonyabb. Egyszerűen azért mert több atom van egymással kohézióban amiknek az atomi kötéseit át kéne szabnia a lövedéknek. Emellett az esély a befulladásra is nagyobb, mert a vastagabb lemeznél becsapódáskor és a lemezen való áthaladáskor is nagyobb reakciók lépnek fel, amelyek nagyobb sokkhatással bírnak a lövedékre. 1890-től 1945-ig az övpáncélzatok egy-két kivételtől eltekintve mindig a vastagabb lemez tendenciát követték annak ellenére, hogy gyártástechnikailag egyszerűbb és anyagilag olcsóbb lett volna a több vékony.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.03.03. 02:45:45 -
#14616 Én kibasztam a Nagatot, Fijivel már lvl 9-en állok. -
#14615 Tegnap nagyon sikeres ranked csatákat mentem. 1 győzelem kellett volna a lvl9-hez, erre éppen nem lett meg a lvl12 ..... -
Kotomicuki #14614 A kis távolság ellenére a lövedék energiáját lecsökkenti és a sapkáját is megrongálja az a 70 mm-es lemez, amik együtt már adhatnak annyi előnyt, amik az építés ezen módja mellett szólnak.
Ha csak azt vesszük, hogy a nehéz páncéllemezek felfogatásáról elveszik a terhelést, vagy annak egy részét, már megérheti a jelenlétük, hiszen így néhány találattal tovább marad a helyén a vastag páncéltábla...
Igen, a javítás így többe kerül, de az egybe páncéllemezeket is újra kellett rakni, vagy illett cserélni, ha volt rá keret, ha kisebb károsodás is érte őket - csatahajózni sosem volt olcsó mulatság.
Jó, akkor vegyük bele a képbe a bombákat is, ha már ideálisabb szög..., hátha úgy egyszerűbb lesz...
A semmiféle, belső páncélvédelemmel nem rendelkező hajóterekben cirka 30 méteres sugarú körben, MINDENT tönkretesz, már a 250 Kg/500 fontos bomba robbanása is.
Hogy a robbanás ne következzen be, ahhoz jelentős sokkhatásnak kell érnie a bombát, hogy a gyújtója tönkremenjen, vagy darabokra essen szét, annak aktiválódása előtt.
Az amerikaiakra igen nagy hatást gyakoroltak a háború korai szakaszában bevetett, újabb építésű, angol CV-k, mert azok 76 mm-es páncélfedélzete gyakran már a kisebb bombák átütéstét is megakadályozta, ill. az ezen átjutott példányok kimutathatóan nagyobb %-ban fulladtak be, estek szét, mint az ilyen védelemmel nem ellátott hajókon.
Az 50 mm-es lemez nyilván kisebb ellenálló-képességgel bír, de már ez is mutat a föntiekben vázolt tulajdonságokat - amik gyakorlati példákkal szintén igazolhatóak. A németeknél ezért volt hangsúlyos a belső rekeszfalak páncélozása is, mert így 10 méteres körre tudták redukálni az ilyen bombák pusztító hatását - szerintem van különbség a két érték között...
A csatahajókon a legtöbb bomba a fedélzeti páncélon vérzett el, de itt is sokat segített az előtétpáncélzatok megléte - ami még ezeken is átment az már nagyon gyakran csak darabjaiban jutott túl rajtuk (itt most az egymotoros gépek által szállítható, "kisebb" bombákra korlátozva a kört).
Még egyszer: a páncéltörő lövedékek és bombák minden egyes akadályt megéreznek és minél több van belőlük, annál nagyobb %-ban döglenek be, ill. csökken az átütő képességük. Az előtétpáncélzatoknak pontosan ez az arányrontás a célja - és eléggé hatékonyak tudtak lenni...
Ha csak azt veszed, hogy hány hajónak nem szabad lett volna túlélnie, mert egy-két, befulladt lövedéket találtak a már kritikus részein, akkor beláthatod, hogy minden egyes %-nak jelentősége van - mint a találatoknál: az 1% és a 2% között dupla annyi van.
(A viszonylag kis találatszámok mellett meg még inkább!) -
davidbog #14613 Tudom és értem az előnyeit a decapping fedélzetnek ezekkel bizonyos feltételek mellet egyet is értek. De nem is erről volt szó.
Hanem a Littorio övpáncélzata előtti páncélzatról. Szerintem a decapping fedélzetek nem előtét, hanem önálló páncélzatnak számítanak. Vagy ha nagyon előtétpáncélzatnak akarjuk venni, akkor a Littorio 70 mm-es lemezei nem előtét hanem rátétpáncélzat... Mert kis beépítési távolság miatt pontosan azokat az előnyöket veszíti el amit a decapping fedélzet lényege.
Amúgy az általad szépen leírt előnyök se feltétlenül mindig valósulnak meg a német hajókon. Mert nagyban függ az, hogy milyen lövedékkel szemben nézzük a hajó védelmét. Az amerikai szuper nehéz lövedékeket úgy tervezték, hogy 20 km körüli távolságnál hirtelen lebukik a lövedék és nem hegyes hanem tompább, ideálisabb szögben csapódik be. Máris kisebb az esély, hogy letörik a sapka és a sokkal kisebb távolságot kell megtennie a páncélfedélzetig, lehet, hogy csak azután a páncélfedélzet átütése után robban. -
Kotomicuki #14612 Azért jó a decapping fedélzet (a német csatahajókon hajókon 50 mm volt), mert:
- a páncéltörő lövedékek gyújtója 30 mm körüli (minőségtől függően) páncéllemezzel találkozva már élesedik és elkezd ketyegni (innentől adott távolságig "hatásos"már csak a lövedék)
- a lövedék sapkáját letörheti - ami védené a lövedéket a sokkhatástól, ami a páncélfedélzettel/az első páncéllemezzel, ami az útjába kerül/ találkozva érné és a páncélátütési képességeit növelné - , de mindenképp deformálja azt, ami jelentősen csökkentheti annak átütő erejét (elméletileg a páncélfedélzet súlyán lehetne így spórolni)
- mindenképp csökkenti a lövedék helyzeti energiáját és becsapódási szögét is annak hátrányára módosítja (kitéríti a lendületi irányából, nagyobb eséllyel törik szét a lövedék a fedélzeti páncéllal találkozva)
- így nagyjából a fedélzeti páncél elérése tájékán robban a lövedék, sok esélye nincs azt átütni, ill. ha át is üti azt, nagy eséllyel darabokra hull és csak részleges robbanás következik be
Enélkül sokkal nagyobb az esélye az átütésnek és magának a lövedék felrobbanásának is, ami az igazán komoly károkat okozza - egy legfeljebb égő, de nem robbanó lövedékdarab kisebb károkat okozhat, mintha a >40 kilós töltete elpukkan...
Azt kéne megérteni, hogy nem megállítani akarták a lövedékeket (arra max. az övpáncél lett volna elégséges vastagságú, vagy még az sem), hanem a lövedékek gyakorlati működését figyelembe véve, azoktól a lehető legkisebb károkat elszenvedni - ezért voltak a páncélozott válaszfalak is pl. a német hajókon (szinte egyedüliként).
Tehát, nem haszontalan az előtétpáncélok használata, csak a többi védelmi elemnek is igazodni kell hozzá (pl. repeszfogó válaszfalak megléte) - és nem eshetnek azok pl. a súlycsökkentés áldozataivá, mint pl. a brit csatahajókon az általánossá vált a WW I után. -
Kotomicuki #14611 Ez a játék a közelébe sincs a valóságnak, ha az érdekel, akkor ezt messzire kerüld el!
A Hood-ot a legszarabb hajónak tartotta a legénysége, mert már közepes hullámzásban is recsegett, ropogott, mint ami szét akar esni - a hosszanti merevség elégtelensége.
Az angol Nelson-osztály már komolyabb viharban léket kapott és a fedélzetét is meg kellett utólag erősíteni, mert a saját ágyúinak a légnyomását sem állta, annyira a súlycsökkentés áldozatává vált, ahogy a KGV-k is.
A papíron jó páncélzatú Jean Bart-tal meg mindenki láthatja, hogy mit művelt pár találat a 406-osból - ráadásul úgy, hogy ahol az a bizonyos robbant, oda, elméletileg az el sem juthatott volna... - (vö: pl. Bismack) és a bombáktól (vö: Tirpitz vs. Tallboy).
A Littorio-k tipikus olasz hajók voltak: a minőségi ingadozások nagyon nem tettek nekik jót és a híres torpedóvédelmi rendszerük is inkább csak hátráltatta őket, mert már pár, kisebb találattól is több vizet vettek fel, mint szabad lett volna.
Amerikai csatahajókat nem gyötörtek meg igazán a 2. világháborúban, de amelyiket igen, azon nagyobb károkat okoztak, mint arra a(z angolszász) leírásából következtetni lehetne - lásd pl. South Dakota.
Ja, és nem Nathan Okum&tsaiból kell kiindulni, akik az angolszász hajóknál a 81 mm-es szerkezeti acélra laminált 81 mm-es páncéllemezt 162 mm-es páncéllemezként számítják, miközben pl. a Bismark esetében a legkisebb páncélvédettséggel bíró pontot veszik csak figyelembe, de közben még a 30 mm-es repeszfogó falat is elhagyják, csakhogy az általuk magasztalt, szövetséges hajók fölényét hazudhassák. -
carp3tm0nster #14610 Mióta rankedben csak Nagato-val megyek, sikerült felmásznom rank 13-ra. Gneisenau-val beragadtam a 17-en... Myoko-t elő se veszem más T7 meg nem nagyon van.
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2017.02.28. 22:28:55 -
DantesHUN #14609 Ja, hát épp ezért elméleti minden olyan felvetés ,hogy mire képesek egymással szemben. A tankoknál kicsit egyszerűbb, tudjuk mire volt képes egy IS egy Tigris ellen. Bár amióta a Wot-ba van annyi fantázia, meg prototípus meg hidegháborús tank, szóval felborult a dolog.
Tehát teljesen a fejlesztők fantáziáján áll ,hogy miként egyensúlyoznak ki egy hajót, oké az adatok méretek ismertek, de szinte alig van csata amiből lehetne következtetni mind két háborúban, és itt is fognak szaporodni a tervrajz hajók hisz vannak ágak amiket csak így lehet feltölteni.
Tényleg., a Scharnhorst se 280-as ágyúkkal van ha jól láttam a tech tree-ben, bár hát érthető. -
davidbog #14608 Persze, elég az az övpáncél tier 4-be. A Delaware/Florida/Wyoming-osztálynak és francia és olasz 1. vh-s csatahajóknak is hasonló védelmük volt.
A Bismarckon kívül egyik modern csatahajó se. Vagy nem vettek részt ütközetben vagy nagyon egyoldalú volt amiben részt vettek.
Szerintem a Cleveland és a Baltimore, de talán még a New Orleans sincs jó tierbe.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.02.25. 20:50:42 -
carp3tm0nster #14607 A Prince Of Wales sem vizsgázott valami szépen le egyik csatájában sem :D
-
#14606 -
DantesHUN #14605 Prince of Persia...Prince of Wales természetesen. -
DantesHUN #14604 A valóságban meglehet, ha nem tévedek a Littorio-k sosem vizsgáztak szemtől szemben mondjuk egy Prince of Persia-val szemben.
Viszont a játékban más a helyzet, ezért jutott eszembe a wotos varázspáncélok esete. De aztán kitudja mit gondolnak a fejlesztők. Elsőre tényleg izgalmasan hangzik, az tény hogy voltak érdekes ötleteik az olaszoknak, az más kérdés, hogy a gyakorlatban nem működött volna úgy, ahogy elképzelték Előtét páncélzat meg az a fura hengerük a torpedók ellen
A Szent István övpáncélja nem kevés tier 4-be? A tűzerő bizonyára elég lenne.
Melyik hajó nincs jó helyen a tech tree-ben? USA 6. szintnél nem jutottam feljebb, meg a német Kaiser csatahajó van meg, nem játszom úgyse annyit, unom a grindelést, a zokniagyú csapatokat szintén. Elég volt mindez a wot-ból -
davidbog #14603 A valós adatai alapján én tier 4-be raknám a Szent Istvánt, de a WG-nél nem lehet tudni. Igaz a WoWs tech tree összeállításai jók, szerintem csak egy-két hajó van aminek nem ott lenne a helye ahol jelenleg van. Ellentétben a WoT-al, ahol komplett ágak vannak elcseszve.
A Littorio-osztály páncélzata összességében számomra olyan igazi semmilyen. Nincsenek nagyon vastag egyetlen páncéllemezzel védett felületek, talán csak a fedélzet lőszerraktár feletti 150 mm-es rész. Vannak decapping fedélzet, de repeszfogó már nincs a főfedélzet alatt. Van előtétpáncélzatos 280+70 mm-es övpáncélzata, ami első pillantásra jól néz ki. De szerintem nincsenek vele előbbre mintha egyetlen 350 mm-est építettek volna be. Zoli a saját oldalán leírja, hogy szerinte miért jó ez az előtétpáncolos megoldás, de engem végül nem győzött meg. A harckocsiknál is 20-30 mm-nyi előtétpáncélzat az ami ért valamit, itt meg azért 380 mm-es kalibernek és 800-900 lövedéktömegnek kellene ellenállnia, számomra kétséges hogy ilyen lövedékek ellen tompa szög esetén valóban hatásos lenne egy 70 mm-es lemez. Szerintem a 203 és 152 mm-es lövedékek ellen még talán működik ez a decapping elgondolás, de nem értem miért olyan jó, ha a 70 mm-t már azok is átütik és utána cserélni kell a 70 mm-es páncélzat adott részét, a 280-ast meg eleve nem ütik át a 70 mm-estől függetlenül se.
Azért írtam azt, hogy középszerű, mert játékban szerintem kicsivel elmarad majd a citadella védelme a Bismarckétól vagy a King George V-étól, de az Amagi, North Carolina, Alabama hajóknál jobb védelme lesz. -
carp3tm0nster #14602 Nekem nagyon adja most. Egyik csatában egy Belfastot pukkantottam 27k HP-ról, úgy hogy csak az első két torony lőtt, majd később egy pensacola-t 15km-ról instant delete. És ez az egyetlen hajó amivel eddig citadellát lőttem egy Gneisenau-nak. -
#14601 Még egy ilyen csicska szar hajót, mint a Nagato...16-17 km-ről 13-16 ezres találatokat kapok. Nekem meg overpen, van talán 5-6 ezresek. Nevetséges...Fijivel 10-ből 8-at folyamatosan nyertem, de ezzel a foskotróval 10-ből 8-at veszítek. Olyan szórása van, mint ha egy vak gyerek csúzlizna. Ráadásul mostanság olyan balfaszokkal vagyok egy csapatban, hogy az hihetetlen...egyszerre két csapatbeli cirkálót ölnek meg a DD-k? Mivan? :D
-
carp3tm0nster #14600 Mentem rankedben pár kört a Nagato-val. Javítottam 3 rankot... Ennyivel jobb hajó mint a Gneisenau, vagy csak ennyivel jobban tudok vele játszani? -
DantesHUN #14599 Hát költeni azt nem hiszem hogy fogok rá, de legalább ha bekerül ellenfélként is meglehet tapasztalni hogy milyen a Littirio. A páncélzata is csak középszerű? Pedig elég érdekes volt a több rétegű övpáncél ha nem tévedek. Arra gondoltam, majd olyan lesz mint a Wot-ban a ruszki tankok üreges páncélzata.
A Szent István nem lenne túl gyenge tier 4-5-ös hajókkal szemben? Szerintem csak tier 3-4-esekkel szemben lenne esélyes. -
davidbog #14598 Az angol csatahajók már nincsenek messze.
A Nelsonra én is kíváncsi vagyok. 100% hogy tier 7-be kerül. Szerintem nagyon kompromisszumos hajó lesz. A páncélzata elvileg jó lesz, mert a citadella övpáncélzata és fedélzeti páncélzata nagyon erős kb mint az Izumoé (ami ugyebár tier 9), a keresztválaszfalak viszont nem valami erősek, tipikus európaiak. A Nelson is a legszélsőségesebb "all or nothing" páncélzattal rendelkezett. A citadella páncélzata egy vastag lemezből állt aztán ennyi. Semmi 20-40 mm vastag repeszfogó lemezek a fő lemezek mögött, semmi decapping fedélzet a főfedélzet felett. Ez alapján a HE lövedékekkel szemben gyengébbnek kéne lennie, aztán fene tudja ez mennyire számít a WG-nek. De ugyanez jellemző a többi angol BB-re is. Egyedül az 1942-es Lion csatahajónál jelennek meg a repeszfogó lemezek. A Nelson tűzereje pedig kifejezetten hitvány. A 406 mm-eseit német elv alapján készítették: kisebb lövedéktömeg nagy csőtorkolati sebességgel. Ami a németeknek az északi tengerre még talán meg is felelt a 10-14 km-es lőtávhoz (mondjuk szerintem ez az egész koncepció úgy hülyeség ahogy van), de a britek 20+ km-el terveztek. A "nagy" csőtörkolati sebesség (823 m/s az addigi ~750 m/s-al szemben) miatt eleve nagy volt a kopás. A lövedékek is gyatrák voltak, orrnehezek voltak, kalimpáltak a csőben ami miatt nagyobb volt a csőköpás. A tűzgyorsasága kicsi volt olyan 1,7 lövés/perc, ami a valóságban teljesen mindegy hogy 28 vagy 36 másodperc alatt töltik a löveget, mert úgyis meg kell várni az előző sortűz becsapódását a korrigálás miatt majd újra számolni az adatokkal. De a játékban azért ez fontos lesz. Ja meg a két fajta huzagolással készültek a lövegcsővei, sőt volt hogy 3 fajta is volt egyszerre egy hajón, persze ez a szórást is rendesen rontotta. Előre csak 2 torony tud lőni, de legalább a 3. torony nem hátrafelé fordul körbe. A mozgékonysága elfogadható, kb mint a Nagato és a Colorado.
A Littorio testvérhajója a Roma még ebben az évben jön tier 8-as premiumnak, ~13000 Ft-ért csillapíthatod majd a kíváncsiságodat. :D
A rendszeresített lövegek közt a 3. legerősebb az olasz 381 mm-es volt. Olyan jó átlagosnak tűnik, tűzerőben talán jó, minden másban középszerű. Én kb olyannak képzelem el vele a játékot mint az Iowával, annyi különbséggel hogy gyengébb a légvédelme de jobb a fő lövegek karakterisztikája.
A Szent István idővel majd be fog kerülni. Vagy valamelyik testvére. Tier 4-5 környékére mehetne, szerintem oda való. A torony és lövegelrendezése mindenképpen szimpatikusabb mint a jelenlegi 4-5 tornyos tier 4-5 BB-ké.
Az angol csatacirkálók még messze vannak, szerintem tervbe sincsenek. Az élvezhetőségük attól függ, hogy melyik hajó milyen tierbe kerülne. A páncélzat hiánya pedig szintén hajófüggő, azért a Hood páncélzata se olyan rossz tier 7-be simán elmenne, a G3 vagy H3 hajóké pedig alig gyengébb mint az azonos korú BB-é.
Én az orosz csatahajókra lettem volna kíváncsi. Nekem a 4x2 vagy 4x3 elrendezés jön be a legjobban, de a Project 24-re különösen érdekelt volna, mert a vonalrajzok alapján azt tartom a legszebb 3x3 elrendezésű BB-nek.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.02.24. 19:43:25 -
DantesHUN #14597 Játszottam ismét egy kicsit, de ég csak most lett meg a német Kaiser. Igazából engem nem mpzgat már, hogy meddig jutok el, de pár hajót szívesen kipróbálnák, amik még nincsennek benne a játékban.Nagyon kíváncsi lennék milyenek lennének.
Az angoloktól a Nelson osztályra lennék kíváncsi. Érdekes ahogy elhelyezték rajta a tornyokat, és három 406-os ágyúval felszerelt tornyok.
Aztán az olasz Littorio osztály. Elvileg, tűzerőben és páncélzatban is kemény játékosnak kellene lennie. A páncélzata elég érdekes, és három ágyús 380-as tornyok? Jól hangzik.
És persze ha alacsony tier-be bekerülne a Szent István...( na erre van legkevesebb esély) azért az alcsony szintű csatahajóknak a 12 darab 305-össel odakéne vernie.
Na és az angol csatacirkálók. Kevés páncél? Nagy sebesség? Mennyiben működne ez a játékban? Vagy pukkanának mint a jütlandi csatában?