22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Kezdek kicsit kétségbeesni. Mondjuk a hétvégi mutatványt ma majdnem sikerült megismételnem. Épp most mentem egy csatát szegény Pensacola-val. Berakott T9-be, 3 foglalós Sea of Fortune. Mindenki elment C-re, én egyedül előbb befoglaltm B-t, mint ők 14-en C-t. Az elsők között haltam meg és a végén ötödik lettem. Egy szaros Pensacola-val!
    Előtte Scharnhorst, T8, sima 2 bázisos Shards. Alulról kezdtünk, mindenki el balra le, én törtem át egyedül középen, legyalultam egy Colo-t, aztán közelharcban lenyomtam egy Fuso-t, miközben két dd lőtt még. A Carolinank 3/4 HP-val köröz a kezdőn, mire megkérdem mit csinál, azt mondja floodingja van. Jah mondom bocs, engem csak három hajó lőtt, 5 percen keresztül égtem folyamatosan 2 helyen és meghaltam. Persze a Fuso-t azért lelopta előlem. 140k sebzést összepattintottam, és volt rá 1 killem. Jah, meg elszenvedtem 257 találatot, miközben a másodlagosaim 299 lövést adtak le. Még szerencse hogy én egy kemper köcsög vagyok! Ezt tegnap vágta a fejemhez egy f@szfej, aki legyávázott, mikor Iowa-val nem mentem segiteni neki foglalni egy pontot. Persze ott volt 3 T9-es BB meg a kiséret, ők meg odamentek 2 cirkáló meg egy romboló. Persze amint meglátták az ellenséget, pucoltak ők is, engem ott hagytak volna hogy addig se őket lőjék, és az ilyen semmiérők kempereznek le. Néha én is kedvet kapok ahhoz, amit Jay és Néma Bob csinált! Felkerekdnék és minden ilyen kötsögnek átformálnám kicsit a koponyáját egy szivlapáttal. Aztán ők is reportálgathatnak majd engem.
  • Darun
    Ilyen nekem is volt. "Szerencsére" nekem már elve csak fél életem volt, de azért én is csak pislogtam, mikor a St. Louis másodlagosa kireccsentett.
  • Myke28
    Surprise motherfu@ker !
  • kHares
    Talán mert randomban nem tudsz csapatra támaszkodni. Gneisenau-n próbálok túljutni, gyors meg közelről elég jó szóval próbálok előre menni. Hiába clickelsz a csapatnak, hiába írod le ékes angolsággal mész előre segítsenek semmi. Öten vagyunk 3 ellen? Kész, a mieink szétspriccelnek. Közben persze nyomod az 1k-t sebző salvokat a full broadside cruisereknek azok meg vígan leégetnek. Ez nem fun, miért menne akkor bárki előre?

Másik nem tudom mi történt a sebzés rendszerrel, mikor 1 éve komolyabban nyomtam még tudtam ha oldalról ott vízvonal környékére lövök kapok citadellát. Mostanában mint kockadobás. 12 km-ről vízvonalra, 8 találat overpen 2k salvo, köszi. Több citadellám van 20km-ről ráejtve a lövedéket, mintha közöm nem lenne hozzá.
    Megvettem az Amagi-t a convoy-nak hála, nos 5 csata de nem tudok nyerni sőt sebezni sem. Lőtávnövelés majd 80k xp múlva, kapitány hogy visszanyerje az emlékezetét még 20k xp és félek ez nem lesz pontosabb. Nem kell elájulni a bbk-től.
  • Tirion
    4 db BB 12 percig elbújva....majd mikor lezúzták a teljes csapatunkat és 700-300 ra megy az ellenfél elindulnak harcolni....miért nem lehet az ilyeneket kiszavazni?
  • Darun
    A Spee camo-ját még nem néztem, a Tirpitznek viszont a 3000 dublonos variánsát lehet megszerezni, ami ugyan azt tudja mint az alap, csak van hozzá még egy +100% free xp. Ennyi.
  • kHares
    Ognevoi-al mentem t8 csatában és 13 torp talált célt. Igen, a 4km-s torpok. 120k damage, flooding... 100 hp?
    Annyira szituációs ez az 50k flooding küldetés, azért megnéznék a végén valami statisztikát mennyi embernek sikerült megcsinálni. Mondjuk a későbbi legyél a top xp + rammolj valakit se semmi.

Ja kérdés. Convoy-ban haladtam, megkaptam a graf spree camo-t. De ez ua. a bonus-t adja mint az alap. Tényleg csak ennyi a különbség, más a minta? Komolyan azt vártam valami extra credit vagy xp, tirpitz ugyanez?
  • Darun
    Egyrészt a heti küldi csak dd-vel teljesithető, cv-vel nem, de ezt egyszer már irtam. Másodszor, én is mindig külön szoktam, de nem sok értelme van, mert igy kétszer annyi gépet vesztek, mintha egyszerre küldeném. Tegnap szégyenszemre, 3 perccel a kezdés után kiszedett egy Hiryu, először jött a 2 bombázó, aztán kaptam 2 torpedo salvot és már végem is volt. És még csak nem is a pálya szélén jött a csávó, hanem keresztül a csapatomon. De mit tudsz tenni egy alap Rangerrel, amin van 1 vadász, neki meg van 2-3? Még a 2 vadászos felállással is simán kiröhög, mert az összes rajomat le tudja foglalni és onnantól csak a saját légvédelmem marad. Persze az egyik csapattárs nekiállt okoskodni, hogy mekkora noob vagyok... azért az is felmerült bennem kérdésként, hogy én haltam meg először, ráadásul azon kivül hogy 12 gépet lelőttem, nem csináltam semmit... még is 3 játékos végzett mögöttem és az "okoska" is kb 70 xp-vel kapott többet, pedig ő nem a meccs elején halt meg. Csak azt sajnálom, hogy addigra már elfogyott az összes reportom. (nem mintha érne valamit, de kicsit azért nyugodtabb lettem volna)

Egy gondolat erről a "report" rendszerről. Anno láttam egy vicces képet, volt egy nyilás az ajtón hogy "ide kérjük a reklámot" és a nyilás mögött volt egy papirkosár. Sztem a WG-nél van egy spam mappa vagy mi, amibe a beérkező reportok kerülnek és vagy azonnal, vagy x idő után törlődnek. Esetleg kicsit reálisabb megoldás lenne, ha semmi tényleges funckiójuk nem lenne, csak a vizualitás miatt dobná fel az üziket hogy "feljeletés elküldve" meg hasonlók.
  • Darun
    Nem egy csatáról irtam. Nem vagdalózni akarok, de olvasd el még egyszer. A kérdésem lényege épp az volt, hogy olyan küldikért ad egyenrangú jutalmat, amikből az egyik egy meccs alatt simán megcsinálható, a másik meg még egy jobb játékosnak is legalább 2-3, ha nem több. Még ha 100k sebzést összeszedsz, ami sztem messze nem átlagos, akkor is legalább 5 csata. Most mentem egy kört Saipannal, 3 alkalommal dobtam bombát, 10 modul. De nem egyszer volt már hogy HE salvo dd-n kapásból 5-7 modult elvit, és ez csak egy sorozat volt!
  • gergod
    Nem nehéz, csak előbb a bombázókkal kigyújtod, majd ha eloltotta akkor küldöd a torpedókat. Ha nincs bombázód, akkor a torpedokat kell két ütemben küldeni.

Olyan sok CV egybe küldi az összes repülőjét, hogy csak röhögök rajtuk. Két hullámban kell küldeni őket és megvárni a második hullám előtt, hogy oltson.
  • gergod
    NA szerveren ezeket nem egy csata alatt kell megcsinálni, hanem akárhány alatt. Nem csak elnézted?
  • Tirion
    ha 80-100 ezret összehozol az is csoda kb
  • Darun
    Egyébként hogy mennyire hülyék a WG-s fiúk a saját játékukhoz... Egy átlagos játékosnak hány csata kell 500k sebzés összelövéséhez? 4 meccs alatt kétszer csináltam meg a modulsebzős küldit. 4 meccs alatt hányszor sebeztek 500k-t? És mind a kettő 1 pines feladat. De ugyen ez volt a 400 hit vs 50k tűzsebzés. Nem kell T10-es hajó, hogy egy meccs alatt leégess valakiről ennyit, de még Atlantával sem tudok egy kör alatt 400 találatot bevinni. Mondjuk az 5 kill és a 10 torpedó elgondolkodtatott, főleg az után hogy rögtön az első meccsen Zuiho-val 10 találat és 3 kill. De az is igaz, hogy Krakenem a béta óta csak egy volt, tehát a matematikai valószinűsége annak, hogy egy meccsen 5 killt csináljak, jóval kisebb mint a 10 torpedónak.
    A modulsebzést egyébként azzal kezdtem, hogy a vadi új festésű Fuso-t beküldtem két meccsre és már meg is volt. HE-vel elég csúnyán osztja (a rombolóknál még közvetlen találat sem kell) még akkor is ha a lövések egyébként nem sebeznek.
  • Darun
    Erre már én is gondoltam, de sajnos szerintem ezt már tesztelték. Mivel a WG fejlesztőknek nincs agya (vagy ha van is, semmilyen létfontosságú funkciót nem lát el) ezért simán ráfoghatják hogy ennek 0 a sebzése és még csak nem is tévednek.
  • carp3tm0nster
    inkább azt, hogy egy 9milissel átlövöd, hogy legyen kimeneti seb is és azt mondod, "overpen" :D
  • Darun
    Egy Arizon épp most lőtt át szemből. Ez még oké, van ilyen. De 6 lövése talált be. Milyen szórása van, hogy szemből minden lövése eltalál? Egyébként ezt a sebzés dolgot egyszer szivesen leszimulálnám a WG fejlesztőin. Jól pofán b*szkodnám őket és minden második ütésre azt mondanám, hogy ez igazából nem fájhatott nekik, mert 0 sebzése volt.
  • Tono34
    Patch és hozzá küldi Jan.19.
  • Darun
    Megkaptam a 3. SC-t is, ebből kétszer 250 DCP esett. Hát nah... Most már tényleg nem lesz belőle hiányom.
  • Darun
    Valaki elárulná hogy a Kutuzov orrában milyen létfontosságú rész van? Mondjuk éppen lassitottam, lehet hogy a citadella a nagy lendülettől előre csúszott.
  • carp3tm0nster
    Inkább holnap ha nem gond, most belevetettem magam egy 1/35-ös Panzer I festésébe :) Lényegesen nagyobb fun :D
  • Tono34
    Küldj meghívót, pár kör talán belefér még nekem ma.
  • carp3tm0nster
    Egyszerűen nem megy. Azt hittem,hogyha meglesz a B hull talán jobb lesz de nem. Távolra mint a fing a szélben, úgy szállnak a lövedékek, közelre hasonló. BB-nek még nem tudtam citadelt lőni vele, ellenben én gyakorlatilag minden meccsen kapok egy-kettőt. A legnagyobb baj, hogy elfogyott a motivációm a hajóval kapcsolatban? Majd jobb lesz? Mitől lenne jobb? Talán az RNGesus mellette lesz? Mitől lenne mellette? Másodlagosok lehet,hogy jók,de b@sszák meg, egy BB-nek nem a másodlagos a fő fegyverzete... És akkor jön egy 10k HP-es kis suttyó(DD) aki a ködből vígan hülyére spammel HE-vel és minden lövése gyújt...
    Gyakorlatilag ott tartok, hogy eladom a rákba és hagyon a fenébe a további német BB ágat.
  • Tono34
    Még nem tartok a Bismarcknál, de már nagyon kíváncsi vagyok.
  • Tirion
    nálam is kuka a Bismarck....a gyönyörű másodlagos speciális effekten kívül nem tud semmit!
  • carp3tm0nster
    mentem 4 kört Bismarck-al, mind a 4 vereség.
    majd egy kis hipper, az 6 vereség lett
    volt egy kör mogamival az is vereség.
    itt nem adtam több esélyt, ehhez nekem nincs idegrendszerem
  • Tono34
    Mivel mész?
  • carp3tm0nster
    jól van 11-ből 11 bukó... igazi fun...
  • carp3tm0nster
    ez a kettő főleg
    de ma nagyon adja. 8 meccsből 8 bukó
  • Prince23
    Mivel szoktad tolni, mármint osztályok? CA, BB?
  • carp3tm0nster
    1. eléggé fényesre van már nyalva az oroszok segge....
    2. nincs még elég DD a játékban?
    3.ja és a legsunyibb, legtetvesebb hajótípus

Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2017.01.16. 20:36:46
  • Prince23
    De miért?
  • carp3tm0nster
    game uninstalled succesfully....
  • Tono34
    Ha valakinek nem lenne elég a rombolókból: új szovjet rombolók
  • Caliph
    rombolóval csak annyit tudsz taktikázni hogy nem küldöd el az összes csövet egyszerre ,hanem második hullámot küldesz,hogy ha eltolja a repairt akkor a második hullám ellen már ne tudjon védekezni
    persze igy sem könnyű...
  • Darun
    Bennem is ez a kérdés merült fel. Szerintem ezt a WG megint nem gondolta át. (de ugye mi ebben a meglepő?) CV-vel sikerül valamelyik nap kb 10k-t összeszednem, mert megtorpedóztam egy afk cirkálót xD Kár hogy a küldit csak rombolóval lehet teljesiteni.
  • kHares
    Ugyan megszoktam hogy nem tudom végigcsinálni a heti missionokat a korlátozások miatt(pl. nem játszok carrierrel) de valakinek megy ez a 50k flooding damage? Ha valakit elkapok egy sorozattal az vagy hassal fölfele hajózik tovább vagy benyomja a repair gombot. Több 100k torp sebzés után most tartok 3,5k floodingnál.
  • carp3tm0nster
    Gneisenaunál ha lélekben túl tudsz lépni,hogy 50-60% overpen akkor egy nagyon jó hajó, fun vele tolni:)
  • Darun
    Én még a Gneisenaunál tartok, de a bétában minden német BB-vel toltam pár kört, Bismarckkal is. persze pár körből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, az is lehet hogy csak szerencsém volt, de nekem tetszett mindegyik hajót.
  • carp3tm0nster
    Amagit kimaxoltam Rankedben egészez az Izumoig. Nem a legjobb T8 BB, de nagyon ráéreztem a játékmenetre vele. Az NC-t totál jól tudom játszani, már stock kora óta(az én szintemhez képest jól). De ez a Bismarck... Ez tragédia mennyire nem megy.
  • Darun
    Gondolom mert azokat már tudod hogy kell használni. A Carolinával én is sokat szenvedtem, aztán veretlenül végigtoltam vele a legutóbbi Ranked szezont. Nem egy meccset konkrétan én nyertem meg és harmadiknál rosszabb helyet nem értem el vele, de inkább első voltam. És nem azért, mert én hű de milyen pro vagyok, hanem mert addigra már ráéreztem a hajóra. Tegnap megint előszedtem (a Ranked szezon óta kb 2-3 csatám volt vele) és gyalázatosan ment, mert azóta már az Iowa-ra próbálok hangolódni. Mellesleg, az ugyan ez, mint amit te leirtál, sztem minden bb igy van a "rászokási" időben. Az is érdekes, hogy ha rombolót lövök, teljesen mindegy hogy milyen messze van, 90% hogy legalább egy lövésem eltalálja. Mig a csathajókra leadott salvok fele egyáltalán el sem találja a célt. Lehet hogy itt forditott tömegvonzás van és minél könnyebb a hajó, annál jobban vonzza a lövedékeket?