A Wargaming új MMO játéka
-
davidbog #14603 A valós adatai alapján én tier 4-be raknám a Szent Istvánt, de a WG-nél nem lehet tudni. Igaz a WoWs tech tree összeállításai jók, szerintem csak egy-két hajó van aminek nem ott lenne a helye ahol jelenleg van. Ellentétben a WoT-al, ahol komplett ágak vannak elcseszve.
A Littorio-osztály páncélzata összességében számomra olyan igazi semmilyen. Nincsenek nagyon vastag egyetlen páncéllemezzel védett felületek, talán csak a fedélzet lőszerraktár feletti 150 mm-es rész. Vannak decapping fedélzet, de repeszfogó már nincs a főfedélzet alatt. Van előtétpáncélzatos 280+70 mm-es övpáncélzata, ami első pillantásra jól néz ki. De szerintem nincsenek vele előbbre mintha egyetlen 350 mm-est építettek volna be. Zoli a saját oldalán leírja, hogy szerinte miért jó ez az előtétpáncolos megoldás, de engem végül nem győzött meg. A harckocsiknál is 20-30 mm-nyi előtétpáncélzat az ami ért valamit, itt meg azért 380 mm-es kalibernek és 800-900 lövedéktömegnek kellene ellenállnia, számomra kétséges hogy ilyen lövedékek ellen tompa szög esetén valóban hatásos lenne egy 70 mm-es lemez. Szerintem a 203 és 152 mm-es lövedékek ellen még talán működik ez a decapping elgondolás, de nem értem miért olyan jó, ha a 70 mm-t már azok is átütik és utána cserélni kell a 70 mm-es páncélzat adott részét, a 280-ast meg eleve nem ütik át a 70 mm-estől függetlenül se.
Azért írtam azt, hogy középszerű, mert játékban szerintem kicsivel elmarad majd a citadella védelme a Bismarckétól vagy a King George V-étól, de az Amagi, North Carolina, Alabama hajóknál jobb védelme lesz.