22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Kotomicuki
    Ide mindegy, hogy mit csinálsz, ha BB-vel megyek és mögöttem indítja a DD-nk a torpedóit - 3-at helyből bekaptam - és még a cirkálóink ennél is hátrébb keringenek, kívül bárminek is a lőtávján...
    Annyi félkegyelmű és eleve gyáva van, hogy nekik nem lehet olyat csinálni, amiben sikeresek lehetnének!
    Pedig, eccerű lenne a "játék" - most már, hogy annyira levitték a színvonalat wg-ék is - : csordába verődni és sok lúd disznót győz alapon körbemenni a pályán, ahogy a wot-ban is - pedig, az sem így indult...
    Egy kicsit sok benne az rng és a p2w, de ez van...; a wg-nek megfelel és itt is sokan éltetik ezt a rendszert, mert már megvették a helyüket benne.

Sz'al, nem a történelmi hűséggel, vagy annak hiányával volna az elsődleges probléma...
  • carp3tm0nster
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Valószínűleg ugyanolyan hajóbuzi(már bocs :) ) vagyok mint Te, ha itt van a szekrényben a fél japán flotta 1/700-as vagy 1/350-es maketthajói elkészítésre várva :)
  • Malachit
    A WOT-ba se jöttek be a történelmi hűség felé eltolt csaták (igaz csak a csapat felállással próbálkoztak mahinálni). Egy idő után szinte senki nem használta azokat a módokat és ki is kerültek emlékem szerint. Én is csak pár kört mentem próbaképp anno. Annyiban volt jó, hogy egy jó játékos tényleg mészárszéket tudott rendezni, ha fullos német nehéz tankban, vagy TD-ben volt besorsolva. Sajnos nekem ez nem sikerült, mert a zombik kihullottak mellőlem és a sok lúd disznót győz elv bejött. :/

Ha itt a hajósban csinálnának hasonlókat a sérülés modellekkel, lőtávokkal, átütés és páncélzattal, javítási metódusokkal, jópáran igencsak besírnának tőle :D Realisztikus játék módnak elmenne, de szerintem elég hamar csak a fanatikusok kis tábora használná. :(
  • Sendrov
    Nekem ez a játék a gyönyörűen, részletesen, történelemhűen lemodellezett hajókkal adja el magát. Még soha sehol egy játékban sem láttam még csak hasonló igényességet sem hajókkal kapcsolatban. Lehet, hogy ez a részletesség már természetes itt, de pusztán a lövöldözéshez bármilyen gagyi hajómodellek megtennék. Itt viszont az utolsó árbocmerevítő, kötélbak, csörlő, korlát, létra, stb. nagyon de nagyon a helyén van, minden hajónál! Éppen ezért biztos is vagyok benne, hogy a hajók 3D modelljeit a téma fanatikusai készítik nagy-nagy örömmel és szakértelemmel. Ha rajtuk múlna, akkor a játék fizikai motorja is a valósághoz legközelebbi állapotot tükrözné. Van viszont menedzsment, üzleti terv, és még egy csomó dolog, hogy ez nekik gazdaságilag is megérje.
    És hogy őszinte legyek, toyok rá, ha egy DD eltűnik magától, amíg ilyen igényesen elkészített hajós játékkal játszhatok totál ingyen!
    De én csak egy hajómániás alak vagyok, akit WG a szépen megrajzolt modellekkel levett a lábáról.
    Véleményem tehát szigorúan szubjektív :)
  • Toweliee
    Sziasztok! Melyik az a weboldal, ahol ki kiszámolja, hogy bizonyos skillekkel és felszerelésekkel mennyivel változik meg a hajó tulajdonsága?
  • BigaC
    Én játékfejlesztő vagyok civilben, de azért higyjétek el, a realizmus és a játszhatóság nem mindig állnak párban.
    Valamit fel kell áldozni.
    Nyilván sok mindent meg lehetne jobban is oldani, de én tudom ezt a játékot is élvezni, akkor is ha nem nyerek :)
  • carp3tm0nster
    Nem is várok 100% realizmust, de azért van pár opció amit érdekesen oldottak, mint ahogy Te is írod a füstben eltűnő rombolók, vagy még jobb amikor füst sincs, csak egyszerűen eltűnik. Tudom, spot rendszer és tsa.
  • Pluskast
    Hát a valósághoz semmi köze nincsen. Azért megnézném, hogy a való életben egy Iowa osztályú csatahajó 4-5 410mm-es lövedékének találata után hogyan létezne egy DD, pláne ha az 10 km-es távolságból kapná az áldást. Meg ugye a füstben eltűnő rombolók amik csak úgy lőnek kifele a füstből mint egy klingon ragadozó de te nem látod, még akkor sem ha 3 km-re vagy tőle. Ne akarjunk realitást keresni ebben a játékban mert nincs benne. Max ezt a készítők mondják.
  • Kotomicuki
    Különben hogyan adnák el neked, aki a történelmi hajókkal szeretne játszani, hhmm?
    A wg olyan, mint a politikus: mond vmit, csak nem azt/azzá teszi...

Azt ugye tudod, hogy hogyan indult ez a játék?
    Próbálták lemodellezni a valóságot - kb. mint a wártündér - , de az nagyon nem tetszett az egyorrú közönségnek, aztán lett ilyen semmilyen a játék: a nevek megmaradtak (páncélzat, átütés, stb.), de már tartalom nélkül!
  • carp3tm0nster
    Ha zéró köze van a valósághoz, akkor minek lemodellezni a páncélzatot, lövedékeket, röppályákat, stb?
  • Kotomicuki
    Gondolom, csak annyi, hogy a "játéknak" köze sincs a valósághoz.

A valóságból kiindulva: minden, ellenséges DD-t, CL-t és CV-t eltaláló BB-lövedéknek alapból overpen-nek kéne, hogy legyen - ha meg nem az (mer' HE), akkor a DD instakill, a CL vagy félholt, vagy instakill (a citadellája már működésre tudja bírni az AP-ket, azon belül meg már egy is kipucolja a kazánházakat..., de a lőszerraktárak elérése sem lehetetlen számára, ami nagy valószínűséggel láncreakciót elindítva begyújtja az összes többit is), a CV meg égő fáklyaként úszkálna, minden repülőtevékenység lehetősége nélkül - pár órácskára mindenképp - (a repülőbenzin (kb. 130 oktán) nagyon gyúlékony és amúgy is tömve van bombákkal, torpedókkal és mindenféle lőszerrel a hajó és szép nagy terek vannak benne, amik nemigazán állítják meg a robbanásokat és a tüzeket sem).

A torpedók azért jóval nagyobb lyukakat vágtak - amiken mindenképp betört a víz is, míg egy felépítményen átmenő lövedék akár károsodást sem okozott (a lyukon és némi repeszhatáson kívül) - , amiket jóval nehezebb, vagy egyenesen lehetetlen volt befoltozni a helyszínen. Ezzel szemben egy legfeljebb egyméteres átmérőjű sérülést sokkal könnyebb betömni - és nem is szakít fel egyszerre több rekeszt, max. a vonalban a külső tereket lezárják, ahol éppen befoltozták a lyukat -> sokkal kevesebb a kár, akár 8x-ozva is, mint egy torpedótalálatnál.

Tehát, amíg a játéknak köze sincs a valósághoz, addig ilyesmiken fölösleges is vitatkozni!
  • carp3tm0nster
    A hozzászólásod nem tudtam értelmezni, hogy most konkrétan mi is a problémád...
  • Pluskast
    Most ez komoly? A való életet próbálod összehasonlítani a játékkal? A játékban a csatahajók tized annyi lövést sem állnak ki mint a való életben. Ezt a szétcsapást meg ezt a mit áll ki dolgot hogyan is gondolod pontosan? Hajózzon szépen bele a csatahajó a középébe és kb 2 perc játék után sűlyedjen el mert a cirkálók őt lövik a többi csatahajó a rombolók is egy rakás torpedót rájuk lőnek mert szép zsíros falat, és ha hordozó is van a csatában akkor még az is ráküldi a gépeit. Aztán meg kapod a kommenteket, hogy mekkora noob vagy hogy két percig sem bírtad csatahajóval.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2017.04.04. 13:07:19
  • carp3tm0nster
    Egy valamit nem értenek meg a retardáltak. TE egy csatahajóban ülsz, aminek az a dolga, hogy szétcsapjon mindenkit a fő tüzérséggel...
    Érdemes lenne elolvasniuk a Musashi végső csatáját az acélmonstrum oldalon,hogy rájöjjenek,hogy működik egy BB és hogy mit áll ki...
    Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2017.04.04. 08:57:13
  • Tono34
    Persze, hogy minden 2. lövés kigyújt az teljesen normális ...
  • Tono34
    Milyen sok CA használó van :D
  • carp3tm0nster
    Done! :)
    overpen gondolatok :)
  • Tono34
    Ezt megírhatnád nekik :)
  • carp3tm0nster
    Mivel inkább BB-vel szeretek menni és azzal sem hátulról campelve idegesít, mikor 60% overpen a lövések aránya, mert az RNGesus ma úgy döntött. Apropó overpen: teszemazt megyek egy Nagato-val (8x410, ugye) és beledurrantok egy CA oldalába valahol a vízvonal, vagy alatta és mondjuk jó napom van és kapok 8x overpent, minimális sebzéssel. Namost, van ugye 8x410mm lyuk a CA egyik oldalán és (mivel overpen) 8x410mm lyuk a másik oldalon. Itt vajh, miért nincs flooding? :D
  • Darun
    Ezt a pozitiv hozzáállást szeretném tőled gyakrabban látni! xD De azért most feldobtad az estémet xD
  • carp3tm0nster
    Hátha megszán minket az RNGesus...
  • Darun
    Ha a győzelemsorozatot abbahagyjátok háromnál, a bukóból miért mentek négyet?
  • carp3tm0nster
    Tegnap 5 meccsből 4 győzelem, abba is hagytam. Ma 4 meccsből 4 bukó. Erről beszélünk...
  • carp3tm0nster
    Nem a 3 a lényeg, hanem hogy nyersz zsinórban. Innen tudom,hogy az után orbitális szopatás jön.
  • Darun
    Ezek közül egyik sem magyarázat arra, hogy miért hagyjátok abba 3 győzelem után.
  • carp3tm0nster
    Óvatos duhaj vagyok. Vannak hajók, amiket húzni kellene de egyszerűen egy nyertes meccsnél többet nem is akarok vele menni.
    Ha meg bukó, akkor már eleve rossz szájízzel indulok neki a többinek.
  • Darun
    Igen, de ha meg se várod az első vereséget, hanem 3 győzelem után már feladod... Én ilyenkor átlag 8-10 csatából kb 3 hajót nem tudok elsőre leszorzózni, azokat hagyom is, mert másodszorra se fog menni, de a többire meg jól jön az xp.
  • carp3tm0nster
    Azért hagyjuk abba, mert öreg WG-s játékosként tudjuk, hogy a sorozatos nyerés után orbitális nagy bukássorozat következik. Ez a tapasztalat...
  • Prof William
    Elindult már a Április 1 -i event? Mire jó az a tengeraltjáró?
  • Kotomicuki
    A szösz tudja, de ha -2 tier-esek és a lőtávjuk min. -2 km-ről indul, akkor azért meggondolandó, hogy nekimenjenek-e a 1,5-2x akkora HP-vel bíró "nagyoknak"... (akárcsak a wot-ban)
    Ha nekimennének, akkor tudna a csapat "hősies" másik oldala kill-hegyeket előállítani a már jól megtépett ellenfél kárára - csak ezt nagyon nem szokták díjazni, még a játékmotor sem...! ...és ezen "hősies" eredményeket mindenki magának tulajdonítaná, pedig az érdem a társaké volna!

Amúgy, a foglalásoknál is bejöhet a lamming train, mert úgy nagyobb a túlerő és sokkal kevesebb kárt tud okozni 1-1 ellenfél. Kivéve, ha a gyávákat feltartja 1-2 romboló és közben a másik oldalt tönkreveri a túlerő - ebben a formában semmit sem ér a csordaösztön.
    Sajnos, el kell tudnunk fogadni, hogy a wot-tal egyetemben, ezt is "közösségi játékká" züllesztette le a wg: most már nem nagyon lehet egyedül hősködni benne és ha nem tart veled a megfelelő számú "kíséret" az adott oldalra, akkor te is jobban teszed, ha beállsz a kondába és velük együtt röfögsz.
  • Plata
    Mert addig kell abbahagyni amíg jól megy.
  • Darun
    Ezt mondjuk sose fogom (szintén) megérteni... ha egyszer jól megy, miért kell abbahagyni? Én pont hogy akkor próbálom nyomatni, amikor jól megy. Ha meg folyton jönnek a vereségek, 3 után szépen lelépek. Vagy a hajó vagy a repcsi, de a kettő közül az egyik majdnem mindig jól megy. Akkor a másikat hanyagolom. Sajnos itt akkor nem szokott menni, amikor kétszeres szorzó vagy valami jó event van. Most is, az első csatám Akatsukival volt, kraken, conf., double s., 2x d.s. Pedig a rombolózás továbbra sem megy, ráadásul a csata elején beszorultam középre. Ha jól rémlik az ellenfélnek több rombolója is volt és naná hogy egy Kagero-t kaptam elsőre szembe (mert ugye mi más jönne, ha nem a legnehezebben detektálható hajó?) Ennek örömére rögtön mg is vettem a Kagero-t én is... elindultam foglalni, szembe két romboló, persze nekem se jött segiteni senki, szét is torpedóztak.
    Sajnos ez továbbra sem csapat játék, legalább is a Random csata semmiképp. Vagy bejön a lemming taktika, vagy szépen felmorzsol az ellenfél. Egyébként meg WG játék, a játékosok zöme a WoT-ból jött át, nem kell csodálkozni azon, ha a csaták döntő többségében semmi segitségre nem számithatsz. Sőt! Jellemző hogy az embernek a második után már elfogy a daily report limit.
  • Tirion
    2 hónapja nem játszottam, belogolok: elindulunk 7-en A hoz....arra jön 3 db ellenség az összes rajtam kívül megfordul és elindul C hez.........engem megbasznak......GG

ebben a játékban játszik az összes szellemi fogyatékos retard akit a világ valaha PC elé engedett játszani
  • carp3tm0nster
    Tegnap én is mentem egy naggyon jó kört Bismarck-kal. Előzőleg akkor mentem, mikor nem indult el a Ranked Season 6...
  • Plata
    Nem lehet vele kezdeni semmit sem még.
    Tegnap mentem 3 csatát.
    Három marha jó win lett,abba is hagytam gyorsan.
    New mexicoval szinte nem tudtam mellé lőni.Destroyert 12 kilóméterről is hazavágta 1 sorozattal.Repülők meg nem találtak el se bombával se torpedóval.
    Lehet pár hónap kihagyás kell két csata közt és akkor mindig nyerek.
  • Prof William
    Pár napja nem léptem be. Azt hiszem ezt meg kell lesnem. :)
  • Caliph
    direkt húzzák a communityt,megint lehet vitázni a tengeralattjárókról
  • Darun
    Igen. Az áprilisi eventhez lesz, ha minden igaz.
  • Caliph
    kaptam egy tengeralattjárót? áprilisi tréfa?:D
  • Kotomicuki
    Hát, ha a találati arányt, annak javítását/rontását is fizetéshez kötik (pl. zászlók, festések) - ebbe beleértve a prémium időszak alatt és/vagy prém-hajóval szerzett többlet XP-t a kapitánynak, amivel több skill-t tud aktiválni magának (ill. már eleve többel is indul, ha fizetve van érte) - , akkor bizony-bizony előfordul, hogy ha vki nem hajlandó perkálni az így jár...
    Én sem fizetek érte, de néha már túlzásba viszi a "játék" az ellenfelek körül megjelenő vízoszlopokat, miközben magát az ellenséges hajót egy találat sem éri -> ilyen a p2w! (...és igen, érzem a különbséget, mert "érdekesmód" az ellenfélé néha kis "csomagban" jön, mind az összes lövedéke és sokkal nagyobb arányban sebeznek, mint én -> ez is egy válasz lehet a "síkhülye" csapattársakra...)