22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • pajer_csaba
    Eddigi legjobb kör a Königgel. :)

• Tono34
    Stock Bismarck, most nagyon adta.

Replay

• Tono34
    El se hiszem, sikerült elérni a 10-es szintet. :)
  • Darun
    Ma találkoztam Rankeden egy gold noobbal. Én se vagyok egy nagy CV-s, de a srác egyenként küldte rám a Saipan vadászait. Utánuk meg jöttek a torpedóvetők. Pechemre mind a két csapatban volt egy atlanta, a mién vagy Def AA-val jött, vagy fullra húzta az AA-t mert majdnem annyi gépet lelőtt, mint én. És beirja nekem, hogy ne menjek rá az ellenfél Atlantájára. Hááát... nekem 4 bombázót megért az, hogy reseteltem. Végül a Saipan túlélte és a légvédelme lelőtte 11 gépemet, de azt hiszem még sokáig nem lesz ilyen könnyű dolgom CV-vel Rankeden. És itt ki is jön ennek a magas szintű prém hajó vásárlásnak a hátránya, mert igy ugye egy teljesen gyökér játékos is bejuthat Rankedre 0 csatával. Jah és mellesleg nem emlitettem múltkor, de a Colo-s srác full stoc hajóval jött be. Szerencsére a második csatában már ellenfél volt, nyertünk is xD
    Aztán meg egy Gneisenau azzal kezdte a csatát, hogy lefelezte a Pensacolank életét. Az oké hogy ilyen fostalicska hajóval én se mertem eddig bemenni Rankedre és eztán is kétszer meggondolom, de attól még nem kéne csapattársra lövöldözni. Szóval... megkezdődött a szezon (most gyorsan 14-ről fel is léptem 13-ra) és már meg is jelentek a gyökerek.
  • Darun
    Milyen meglepő! "Véletlenül" én is ma kaptam egy SC-t, és szintén "véletlenül" nekem is egy spec modul esett belőle. (ami a Def AA idejét növeli 20%-al) Pont a múlt héten számolgattam, hogy eddig a SC esés nálam 1% körül van, amin mondjuk a mai sem változtat igazán. (217 konténerből eddig 3 SC esett)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.02.18. 18:00:38
  • PrasCo
    Ó, nem, a Shiratsuyu általánosan lett belengetve, hogy "túl jó". Jellemzően arra a felvetésre volt ez válasz, hogy akadnak aggodalmak az eljövendő VMF rombolók talán kissé túlzó képességeivel kapcsolatban.
  • Caliph
    shira túlteljesít AAban? most keringtem 2 percen át az elsüllyedt enemy carrier fent lévő rajai alatt és 2 repcsit sikerült leszednie az AAnak :D
  • PrasCo
    Pár infó szemelgetve innen-onnan.

- A ruszki rombolóflottilla-vezérek potenciálisan újfajta fegyverzettípust (is) kaphatnak. Bár a T10 retardált AA-val bír, megtartja a defAA-t, sőt, belengették, hogy az IJN rombolók közül az Akizuki (és a Shiratsuyu) is túlteljesít. Szóval nem, elvtárs, a szovjet rombolók úgy lesznek jók, ahogy vannak, ha valami, akkor a japánok túl erősek (HAHAHA!)
    - A franciák két új ága az idén előreláthatólag a cirkálók és a csatahajók lesznek.
    - CV rework, többek közt a T4-T5-öt megfoszthatják a manuális dobástól, mert túlságosan elharapódzott a bébifóka-verés.
    - Új prémiumok tervben: Elsőként a T8 Alabama. Aztán Graf Zeppelin, Roma (T8).
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2017.02.18. 14:06:34
  • Myke28
    Szerintem nem ,ha jólemlékszem mintha a patch notesban írtak volna vmit erről.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    New Upgrades
    We're launching a new system of special upgrades available after earning various achievements and completing various activities. As of this update, they can be found in Supercontainers or earned for reaching high ranks in Ranked Battles Season 6. You can install them on specific ship classes or specific nations, while some are available only for a single ship.
  • Darun
    Ez milyen konténerben volt? És mi ez? Valami spéci modul? Mert a vásárolhatók között nem találtam.
  • Count Adyn
    Szerintem komoly, mert viccnek nagyon szar lenne:D
  • Tono34
    Ez most vicc???

• PrasCo
    Örülök, ha hasznosnak találjátok. Amitől az én arcom ökölbe szorult, az a Yorck AP-je. Patent torkolati sebesség tökönrúgva egy embertelen légellenállás-tényezővel.
    BAMMM! - placcs. :))
  • davidbog
    Szép grafikon, kösz a képet.

Meg is van a kép származása. Armor Penetration Curves

A játék adataiból számolták vissza és grafikonba foglalták az értékeket.
    Van pár érdekesség. Moskva 220 mm-esei brutálisak (én is citadelláztam már vele NoCa-t, Iowat, sőt Montanat is). A német 40,6 és 42 cm-es lövegek közt minimális szinte lényegtelen a különbség. Az Izumo 41 cm-esei kis távolságokra mindent überelnek.
  • PrasCo
    Az "ugyanazokkal az ágyúkkal" úgy értendő, hogy a stock test lőszertípusát kapja meg (szerk: jobban mondva lövedéktípusát). Úgyhogy az overmatch marad, de a pen lemászik, ami ebben a tierben nem szükségképpen hátrányos. Persze a potenciális CV-k széttépik, mint a taknyot.
    Különben egész csecse darabnak tűnik, érdekelne is, de valami 8k-t majd akkor fogok legközelebb kiadni csónakért, amikor az minimum egy repfedélzetes hibrid csatahajó / nehézcirkáló lesz.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2017.02.17. 15:26:20
  • Darun
    Mármint egy T6-os Nagato-t torpedókkal. Ősz óta am is pocsék a japán hajók páncélja, szóval aligha hinném hogy azt a gyengeséget bárki is megérzi.
  • gseldon
    Azért az az ágyú már nem piskóta a 410mm-el. A cruisereknek csak akkor lősz overpent, ha pont oldalt vannak neked, de mindenki reflexből ugye minél kisebb felületet akar mutatni feléd, így kanyarognak. Na már most ez az ágyú simán citadellát lő neked full szemből, vagy háttal, gyakorlatilag bármilyen szögből (kivéve paradox módon, amikor pont oldalt van, mert akkor csak overpenek garmadája), és ráadásul nagyon jó a szórása!
    Utoljára szerkesztette: gseldon, 2017.02.17. 11:31:20
  • carp3tm0nster
    T6-ban gondolom szénné fogják égetni a Cleveland/Molotov kombók míg cserébe nagyon szép overpeneket fogsz tudni lőni.
  • gseldon
    Valójában egy sokkal gyengébben páncélozott Nagato 1 tier-el lejjebb (6-ban 7 helyett) ugyanazokkal az ágyúkkal.
  • Prof William
    Mit kapunk? Egy felturbózott Nagatot?
  • Tono34
    Kapható a Mutsu majdnem 8k Huf
  • Prof William
    Meddig megy majd a ranked? Eddig sajna nem volt időm játszani...
  • Tono34
    Notser - T7 Minsk
  • Tono34
    Ma volt egy csapattársam T6 Leanderben.. lvl3-as. Valakinek mennyi ideje van.

Végre megvan a lvl12. Cél a lvl10-es zászló. Kell az a -10% javítás :)
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.02.15. 23:55:23
  • carp3tm0nster
    Kiúsztam a jó öreg Nagato-val egy meccsre:
  • Tono34
    Ma elsőre.. lvl13. Ezzel a csatával (azért 33 találat 22 overpen....) Lőjjek HE-t???

Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.02.15. 17:44:30
  • Tono34
    3 vereség még az este.. ennek ellenére nem tűnt rossznak + kapitány is átképzés alatt. Overpen az itt is játszik.
    Majd pár tízezer xp után meglátjuk.
  • carp3tm0nster
    Kíváncsi vagyok a véleményedre a Bismarckkal kapcsolatban.
  • Tono34
    Rég várt hajó is megérkezett :)

• Tono34
    Igen izgalmas végjátékot hozott az előbbi ranked ....

Replay

• gseldon
    Én Navy Field-ben sosem voltam jó :) Csak szerettem játszani, mert alavetően jó volt a játékmechanika.

Van, amelyik hajón van értelme a katapultvadásznak, de szerintem pont, hogy a Nagato-n nincs nagyon, annyira gyenge az alap légvédelme. Nem tudom miért, de nekem nem esik nehezemre használni a madártávlatos spotter repülős nézetet. Általában elsőre betalálok, nem kell korrigálgatni. Igaz, hogy utána már kifordulják, de ha 22 km-ről kifelé fordul, akkor épp a csatától elfelé fog menni és legalább kiesik az ütközetből egy időre.

Szerintem az amerikai hajóknak jobb a szórása, mint a németnek. NorCA jobb, mint a Bismarck ebből a szempontból. Az Amagi-ra még kíváncsi leszek. T8-ig tervezek csak menni minden ágon, nem fizetek prémiumot, anélkül meg nem tudom fenntartani a T9-et. A legtöbbre nem is vágyom, hogy őszinte legyek (na jó egy fletcher egyszer biztosan be fog figyelni).
  • carp3tm0nster
    Látom az overpen neked is nagy barátod...
  • Tono34
    lvl14 1 csillag ezzel a csatával. Azt hiszem mára elég is lesz. Néhány overpen ... ennek ellenére 80k sebzés a fő lövegekkel.

• Tono34
    Sajna be tudtam lépni. Sikeresen felléptem 14-re és most bukom, is le megint.
  • carp3tm0nster
    Mindenki ezt írja a hivatalos fórumon... Legalább nem bukok ma már több meccset :)
  • Tono34
    Nem enged belépni, vmi technikai hibát ír ki ..
  • davidbog
    A Nagato nekem is nagyon tetszett. Mozgékony, erős lövegekkel. Tier 7-ben a legnagyobb lőtáv és legjobb szórás. A másik két BB-nek kisebb lőtávra nagyobb a szórása. Magasabb tier ellen, random csatában ki tud jönni a gyengébb páncélzata, de annyira nem vészes.
    Én viszont nem spotter repülővel használom, hanem vadásszal. Amennyire imádtam a Navy Fieldben ezt a madár távlatos nézőpontot itt annyira rühellem. Azalatt a 1,5-2 perc alatt érzésre kéne eltalálnom az ellenséges hajót, mert az előző lövedékek becsapódását nem látom. (Nem úgy mint a NF-ben... Emlékezz csak vissza mekkora királyság volt, ha a full salvo betalált olyan hajóval ami nem tudott blockot lőni.) Hát ez nekem csak úgy megy ha egy koordináta tengelyen kell céloznom, tehát ha velem párhuzamosan halad a célpont, csak ilyen esetben tudtam 3-4 vagy annál több találatot elérni. Az első találatok után már elkezd kifordulni. aztán csak 1-2 lövedékem találja el.

A japán BB-knek jó a szórása. Ilyen szempontból az Izumo tetszett a legjobban, mert a relatív jó szórás mellé 870 m/s-os csőtorkolati sebesség társul. (Kár hogy ennyire ocsmányul néz ki, nem volt maradása.) A német és az amerikai BB-k szórása kb egy szinten van és szerintem mindkettőé érezhetően rosszabb mint a japánoké. Ennek ellnére tier 7-9 között a három nemzet hajói közt mindig a német BB-vel van a legnagyobb és a japán BB-vel a legkisebb átlagsebzésem. Bár igazából ha az RNG melletted áll akkor teljesen mindegy a szórás. Volt rá példa, hogy fordulóban, Montanaval, full salvoból 9 találatom volt egy Iowaba 78k sebzéssel 14 km-ről, és arra is volt példa, hogy 6 km-ről 6 lövedékből 1 találta el az Izumot.

Én már nagyon várom az angol BB-ket. Furdal a kíváncsiság hogy melyik lesz a tier 8-asuk, és hogy mit találnak ki tier 10-be az 1945-ös Lionnak (NF-ben Lion II).
  • carp3tm0nster
    Mentem rankedbe hétvégén összesen 21 csatát. Ebből meg tudtunk nyerni 5öt. Szerintem ezt a season-t hanyagolom...
  • gseldon
    Nekem egyelőre nagyon bejön a Nagato. Nagyon jók a lövegek (végre, a német lövegektől hajhullásom lett). Nem ritka, hogy kezdésnél az ellenfélnek beköszönök egy 20k-s sortűzzel még 22 kilométerről, amikor csak kezdődött a csata.
  • Tono34
    Szombaton hasonló tapasztalatok voltak, így jobbnak láttam nem erőltetni a hétvégén a játékot.