World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet, hogy talált, de nem törte át a páncélt. Hiába HE, ez nem olyan mint a tankos, hogy a HE garantált sebzést csinál. Ha lepattan, vagy túl vastag a páncél, akkor nem csinál sebzést. A HE arra jó, hogy kevesebb a túlütés, vékony páncélra jobb vele lőni, mert az alacsony páncélátütés miatt nagyobb eséllyel nem repül át az egész hajón detonáció nélkül minimális sebzést okozva (=overpenetration), hanem bent robban a hajótestben. De ez nem változtat azon, hogy vastag páncél esetén nincs sebzés.
Ha HE köpködős hajó vagy és BB-t lősz, soha ne oda célozz, ahova páncéltörővel is lőnél (értsd: ne az övpáncélra), hanem a felépítményeket lődd, ahol gyenge a páncél.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

valami tényleg nagyon nem stimmel ezzel a szórással/sebzéssel.
8-10km-ről lőttem Mogamival oldalát mutató hajót, és hogy lehet, hogy az 5x3 155-ös lövedékből csak pár talál/ad sebzést amikor látom a saját szememmel, hogy egyfelé tartanak? 1000-es gyenge dmg-t számolva is per lövedék, ilyenkor a Mogaminak óriási kárt kéne okoznia.
az a gyanúm, hogy vannak a játékban max dmg per szalvó értékek és akkor se ad többet, ha látod az összes lövedéket szétkenődni a kapitány szobáján.
Mondjuk ezzel én is igy szoktam lenni. Ha valamivel menekülök, tuti hogy a bb legalább egy lövése betalál. De ha én vagyok a BB-vel, sokszor még a full broadside-ra is mellé megy az összes lövésem. Thx rng!

És hidd el, a hülyék -spottolás ide vagy oda- igy is úgy is meghalnak a csata elején. Mondjuk dd-vel én is, bár az megint elgondolkodtatott, hogy tegnap este Blyskaval betett T8-ba, harmadiknak haltam meg (be akartam foglalni egy pontot, de pechemre 2 dd, 3 bb meg pár cirkáló jött arra, mig a csapatból ketten álltak kb 7-8 km-re mögöttem) és még is első lettem. Ráadásul amikor meghaltam 3-3 volt az állás, ebből 2 kill az enyém volt. (Egy Benson meg egy Carolina, utóbbi ráadásul jóval utána halt meg, mert elkapta egy random torpedóm és elfogyott az élete mielőtt javitani tudott volna, az igazi poén viszont az volt, hogy annyira nem volt ott a csapatomból senki, hogy végig fel se spottolódott, pedig a NC azért nem egy lopakodó bajnok) Szóval az örök kérdés: ha 5 perc után harmadikként halok és még is én leszek a csapatból az első, akkor mit csináltak a többiek? De ez persze költői kérdés.

Jah és RNG... nekem a Kutuzov 12 lövéséből ált 3-4 szokott találni. Tegnap rám lőtt az Izumo, 9 lövésből 6 eltalált. Mert nyilván neki olyan jó a szórása...

De visszatérve, szerintem nagyon könnyen belátható, hogy aki nagyon nem tud dd-vel játszani, az ezután is béna lesz. Ezzel csak a tényleg pro dd-s játékosok jutnak még több xp-hez. Meg még gyakoribbak lesznek a CV-k a csatákban. Bár ezzel legalább ők kicsit motiválva lesznek abban, hogy spottolják a dd-ket.
a random a norca-val volt akkor éppen 😄

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Caliph
tegnap egy norca 20kről szedett ki fubukiból...kevés hpm volt,derékszögben távolodtam tőle,kilenc lövedékből egy pont beesett a tatra 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

lesz mit lőni persze... 20km-re van vagy 200m-es dispersion, semmit se találunk el 😊

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Caliph
én örülök neki mert így legalább a ddk szépen spottolnak folyamatosan ahelyett hogy egy rohammal elhalálozzon az első 5 percben. és lesz mit lőni bbvel 20 kmről 😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Szerintem soha többet nem lesz ilyen jó csatám Carolinával. A poén az, hogy valami német hajóra lőttem csak úgy, T10-es csatában, max lőtávról és egy Kutuzovot találtam el. Dupla citadella meg 4 találat és túlélte. Aztán zsinórban 4 salvo a Montanára, mind kigyújtotta. Egyébként vicces hogy az Amagit fele annyiszor találtam el, de ötödannyi sebzést vittem be neki. A japán BB-k ennyivel jobban birják a HE-t? Kár hogy vesztettünk, de azért ezzel a szutyokkal első lenni T10-ben... (és épp előtte kérdezte egy másik csatában valaki, hogy jó e a Colo, én meg elkezdtem szidni a Carolinát)
Sajnos ez várható volt, figyelembe véve hogy a statisztika is számon tartja már. A vicc az, hogy elvileg már egy éve számolja, csak eddig nem volt publikus. Ez mondjuk kissé hátrányosan érinti a csatahajókat és indokolatlanul erősiti a romboló és CV ágakat.
Eléggé úgy tűnik 😊
jól olvasom,hogy az pecsben lesz már spot damage?
[url=http://worldofwarships.eu/en/news/public-test/public-test-0512/[/url]

Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2016.09.21. 09:12:46

Elhiszem hogy nem könnyű kiszűrni a szándékos és a véletlen csapattárs sebzést. Én se szoktam csak azért rámászni valakire, mert pink. Egyszer velem is előfordult, egy dd mögé torpedóztam, de pechünkre visszafordult és telibe kapta. Ágyúval is "könnyű", egyszer egy kedves magyar játékos bejött mögém és a BB full salvoja az én fedélzetemen landolt. És engem noobozott le, mondom bocs hogy nem nézek a hátam mögé, hogy mikor óhajt seggbelőni egy kedves csapattárs. A tankosba mondjuk sokkal egyszerűbben meg lehetne oldani a csapattárs sebzés minimalizálását, itt ez azért jóval nehezebb.

Most nézem a játék egy éves infógrafikonját... a legnépszerűbb csatahajó az Arkansas? WTF? Mondjuk a Langley-t se feltétlen értem, a St. Louis viszont nem lep meg.
ezt olvasva azért örülök a WG változtatásainak. én általában megértő vagyok a pink playerekkel (nekem is becsúszott), megadom nekik az esélyt a tisztulásra, de az ilyenek amit leírtál, halmozottan fogyatékosak...
Caliph
játékmechanika,rózsaszín player ami damaget okoz csapattársnak tőle kerül levonásra 😊

bug volt...
ma délutánra megvoltak a dmg eredmények, csak az 1 win hiányzott...

whiskeyman
Ráfeküdtem kicsit a credit gyártásának, ezért egy pár csatát Tirpitz-cel letoltam. Az egyik csatában kezdés után nem sokkal nekimentem egy másik Tirpitznek, aki már rózsaszín volt. Erre megfordul és belémbaszott egy adag torpedót. Mind a 4 telibe talált. De csodák-csodájára az ő életéből ment le az egész 😄
Így a marhája nekilátott a csatának 30k hátránnyal...hát persze, hogy nem tartott sokáig neki. <#smile>
Egyre több amúgy a csapatgyilkos...már-már kettesével jönnek a csapatba. :/

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

A Rule the Wave nálam is ilyen volt. Megkaptam a kikötőt, a kapitányt, de azt jelezte hogy még nincs kész a küldi. Azért néha érdemes nézegetni a jelentéseket is, bár nekem a ládát mindig mutatja, szóval ha a jelentésről véletlen lecsúsznék, akkor is látom hogy miket kaptam. Sőt! A nyáron volt olyan hogy egy hétig nem resetelődött a láda és halmozva mutatott mindent.
Tono34
Milyen update volt ma?

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

lehet, hogy én is így jártam...

Tono34
Tegnap nekem vmelyik küldi bugos volt... Megcsináltam a gyújtást meg is adta rá a kreditet, de ha megnéztem a küldit még azt jelezte, hogy nincsen kész, hiányzik még hozzá.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

ahhoz igen, de a rule the waves-hez t4 vagy nagyobb....

Ha a Fleet of Fog-ot csinálod, oda 7-es hajó kell, a Bayern meg csak T6.
39k kell a 2 millához. 10 meccs óta nem nyerek, meccsenként van 60-70k dmg... mégse nem. Bayernnel megyek...

Se a sebzésnél, se a találatnál nem nézi hogy nyertél e vagy sem, Ha a tiernek megfelelsz, akkor beszámitja. A sebzésbe még az anyahajót is, a találatba szerintem nem.
amikor a 2milla dmg-t kell kiosztani, de bukom a meccset, akkor az nem adódik hozzá?

jó volt ez a hétvége is... 16 meccsből 12 bukó. köszi wg...

Valamelyik patchben kiszedték a stock testét a többi pedig odébb csúszott.

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Rosszul emlékszem hogy kb 2 hónapja még volt C test a Kongo-hoz?
Caliph
remélem nem lesz baj,én is a fubukinál tartok 😄 reménykedni lehet 😄

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Az ellenfél összes repülőiből kell legalább az 50%-át lelőni, amibe beletartoznak a hajók spotter/fighter gépei is.
A Clear Sky acsi miért bugos? 31 lelövésre nem kaptam meg és most nézem, a köv csatában a csapattárs CV 40 lelövéssel se kapta meg. És tekintve hogy mindkét csatában 1-1 CV volt, szerintem az 50% is meg volt.
Ha ennyire evidens lenne dolog akkor vajon miért nem hirdetik ki? 😊

Caliph
úgy gondolom vissza fogja kapni az árát doublonba.A dolog pénzes részét komolyan szokták venni. Amikor módosították a superpershinget a tankos részben fel lett ajánlva hogy visszakapod az aranyat ha nem tettszik.
Aztán meg nyilván kiderül,de azt a sírást ami egy eltűnt prem álca okozna nekik biztos nem akarják.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.09.17. 18:36:32

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ez valamennyire tiszta, de bizonyos hajókon van "örökös" álca ami kemény pénzekbe fájt az embereknek lévén 3000 doublonba kerülnek. Ott a kérdés, hogy mi van ha nem kap az új hajó ilyet.

Caliph
Tankosban mindig úgy volt hogy ha megvolt garázsban az adott gép amit cseréltek,megkaptad az újat helyette. ha nem volt garázsban akkor csak a tech tree volt nyitva addig.

A kompenzációkról jelenleg bődületes nagy hallgatás van.

ChevyG
Sziasztok!
Ha van tier 8-as japán rombolom, azzal milesz? csak simán ledobják hatba? kompenzáció lesz valami?
Igen. Végülis ez a logikus köszi! 😊
PrasCo
Egyetértek, én is úgy értelmeztem a kiírást, hogy:
- az event közben a küldetés teljesítésekor jön az egy sárkány-jelzőzászló és az 1 éves emlékzászló
- az event végén készül egy összesítés, és akkor szórják ki a többi jelzőzászlót az addig lenyomott csaták és birtokolt X-ek függvényében.
Ez korrektebbnek is tűnik, így aki a határon billeg, még van lehetősége elérni egy újabb marék zászlót.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.09.17. 10:04:59
Szerintem erre gondolt.
Én épp csak lemaradok a 150-ről. De én is csak az alapot kaptam meg. Lehet hogy a több majd az event végén jár és addig még van esélyünk az egyel nagyobb kategóriához. Nekem most a két küldi miatt amúgy is rá kell feküdnöm a hajózásra. Remélem ez a hétvége nem a szopókázásról fog szólni.
Tono34
Én is 10-et kaptam. Egyébként milyen táblázat?

Ebből a Dragon-os signalból ki mennyit kapott? Én csak 10-et, pedig 1000 csatára már 100 járna a táblázat szerint...
Azért a WG matematikai ismereteihez hozzáfűzném, tegnap 2 lövésből lőttem 3 citadell-t. Azon én pislogtam hogy mi!? Az egy Königsberg volt, pár csatával később szintén kapott egyet egy másik. A német cirkálók ilyenek. Nincs ezen mit csodálkozni. Az orosz dd-t meg a többiek leirták már.
így van. ráadásul a torpedóik is szinte használhatatlanok, a Kievnek pl. 4km-es van. (ennél a japán, német cirkálók is többet tudnak).
kicsit lelassultam a Kievvel, messze még a Tashkent, de mindig élvezetes vele füstből 10km-re cirkálókra lövöldözni, csak úgy kapkodják a fejüket a sok mini citadella miatt 😊
whiskeyman
Nem egy erős kör, de ennyi találatot egy japán DD-vel egy hét alatt sem szedek össze...kár, hogy nincs küldetés erre 😄

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;

whiskeyman
Ezt csak megerősíteni tudom. Igaz még csak T8-as US Benson-om van (6,4 km spotting range), de jelen pillanatban nincs ellenfele DD vonalon. Úgy széttép bármilyen T8-T10 japán rombolót, hogy öröm nézni. Persze ilyenkor kapom, hogy bot, meg lucky noob. <#smile>
A ruszkikat pedig 8-9 km-ről már kiszúrom, így mehet az áldás nekik.

Már meg ne haragudj, de az orosz rombolóknak nem az a feladata, hogy előre menjen spottolni. Mivel minden ellenséges DD 2 km-el hamarabb észreveszi az oroszt, mint az orosz az ellenséget, gyakorlatilag csak egy hülye ellenséges DD nem tud úgy manőverezni, hogy soha ne látszódjon, ellenben az orosz spottolva legyen és ezzel a teljes ellenséges csapat őt vegye tűz alá - ráadásul közelről. Egy orosz DD a Te elképzeléseddel szemben támogató és sebzésosztó DD, nem előremenő és cap-foglaló, ahhoz nincs meg a concealmentje. 10km+-ról kell lövöldöznie, mert ilyen távolságból a sebessége miatt ki tudja menőverezni a rá irányuló tüzet, míg a saját lövegének a kezdősebessége akkora, hogy Ő ilyen távolságból is halálpontosan tud lőni. Ha 10km alá megy, bármelyik USA DD megeszi, mert sokkal gyorsabban és gyakrabban lőnek, és ilyen közelségben már nincs idő kimanőverezni a lövéseket még az USA DD-k sokkal magasabb ívű és lassabb lövedékei esetében sem.

Mondják is, hogy az orosz DD-k valójában nem rombolók, hanem mini-cruiser-ek. Ez valóban így is van, úgy is kell velük játszani.
Utoljára szerkesztette: gseldon, 2016.09.16. 12:55:14

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Tegnap rám mászott a cumiroller. 7 vereség volt vele sorban. Tiszta ideg voltam a hülyék miatt. Orosz romboló nem megy előre spottolni az ellen rombolóját, hanem a csatahajók mögül lövöldöz, meg eregeti a soha célba nem érő torpedóit, satöbbi, satöbbi. Persze a füstben ülő ellen romboló sajtá torpedóz. És ez 2 meccsen is így volt. Máskor első percben megdöglik az összes sajátunk, így vakon velük a csapat is. Következő meccsen 1,5 perc alatt 6 hajót és egy komplett oldalt vesztünk a semmitől (mert velük szemben a térképen 3 hajó nem tudom hogy radírozta ki azt a 6-ot)....

Csak az utolsó csata kárpótolt valamennyire, mikor nem a füvet rágcsáló zombik közé kerültem és nem döglöttek meg egyből a 4-en, 5-en 1-2 ellenféltől, vagy épp nem direktbe csak az ellenfél capkörei körül hajókáztak. Ekkor sikerült végre kiosztani 80k+ sebzést meg kilőni 4 hajót. Addig kriminális szintű birka hülyék voltak velem egy csapatban, de még az utolsó meccsen is volt egy csatahajónk, aki szerintem valami tengernéző sétahajózásra fizetett be, mert a csata közelébe se szagolt végig, az biztos. Sértetlenül fejezte be a meccset szinte nulla sebzéssel.

Az utolsó meccsen azért látszott, hogy mennyire tolják a WG-sek itt is a random faktort (mint a tankban is), mert egy Königsbergre kapás lőttem 4 lövedékkel, abból 2 talált, 2 citadellával süllyedt... Pislogtunk is mindketten, meg kérdezett, hogy ez most mi, meg mennyi volt.

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

Én is csak most olvastam, hogy 24-27 között BB Focus lesz. Előbb is észrevehettem volna mert épp tegnap vettem meg a Friedrich ger Großét. Hát nem volt olcsó. Sajnos el kellett adnom a Bismarckot hogy teljesen fel tudjam szerelni upgradekkel a FdG-t. Annak ellenére hogy nem terveztem megtartani a Bismarckot, lévén hogy van Tirpitzem, azért sajnáltam eladni. Nálam magasan a legjobb tier 8 csatahajó.
Én tegnapelőtt megvettem a Königet. Eddig három kört mentem vele, mind a hármon full stock volt, T7-T6-T7. Az első körben kiszedtem vele egy Scharnhorst. Igen, "leloptam", bár ez igy azért túlzás, mert annak ellenére hogy mi kezdtünk jobban, a végére már 5-3 volt az állás és minden társam a fél életes Colo-t lőtte, az 1000 HP-s német BB-vel meg senki se foglalkozott, pedig 10k HP-ról kicsapta az egyik csatahajónk. Máskor azért kell reklamálnom hogy kilopják előlem a kill-t, most meg hagyják 1000 HP-n a top tier BB-t?