banner
A Wargaming új MMO játéka
  • davidbog
    Az angol csatahajók már nincsenek messze.
    A Nelsonra én is kíváncsi vagyok. 100% hogy tier 7-be kerül. Szerintem nagyon kompromisszumos hajó lesz. A páncélzata elvileg jó lesz, mert a citadella övpáncélzata és fedélzeti páncélzata nagyon erős kb mint az Izumoé (ami ugyebár tier 9), a keresztválaszfalak viszont nem valami erősek, tipikus európaiak. A Nelson is a legszélsőségesebb "all or nothing" páncélzattal rendelkezett. A citadella páncélzata egy vastag lemezből állt aztán ennyi. Semmi 20-40 mm vastag repeszfogó lemezek a fő lemezek mögött, semmi decapping fedélzet a főfedélzet felett. Ez alapján a HE lövedékekkel szemben gyengébbnek kéne lennie, aztán fene tudja ez mennyire számít a WG-nek. De ugyanez jellemző a többi angol BB-re is. Egyedül az 1942-es Lion csatahajónál jelennek meg a repeszfogó lemezek. A Nelson tűzereje pedig kifejezetten hitvány. A 406 mm-eseit német elv alapján készítették: kisebb lövedéktömeg nagy csőtorkolati sebességgel. Ami a németeknek az északi tengerre még talán meg is felelt a 10-14 km-es lőtávhoz (mondjuk szerintem ez az egész koncepció úgy hülyeség ahogy van), de a britek 20+ km-el terveztek. A "nagy" csőtörkolati sebesség (823 m/s az addigi ~750 m/s-al szemben) miatt eleve nagy volt a kopás. A lövedékek is gyatrák voltak, orrnehezek voltak, kalimpáltak a csőben ami miatt nagyobb volt a csőköpás. A tűzgyorsasága kicsi volt olyan 1,7 lövés/perc, ami a valóságban teljesen mindegy hogy 28 vagy 36 másodperc alatt töltik a löveget, mert úgyis meg kell várni az előző sortűz becsapódását a korrigálás miatt majd újra számolni az adatokkal. De a játékban azért ez fontos lesz. Ja meg a két fajta huzagolással készültek a lövegcsővei, sőt volt hogy 3 fajta is volt egyszerre egy hajón, persze ez a szórást is rendesen rontotta. Előre csak 2 torony tud lőni, de legalább a 3. torony nem hátrafelé fordul körbe. A mozgékonysága elfogadható, kb mint a Nagato és a Colorado.

A Littorio testvérhajója a Roma még ebben az évben jön tier 8-as premiumnak, ~13000 Ft-ért csillapíthatod majd a kíváncsiságodat. :D
    A rendszeresített lövegek közt a 3. legerősebb az olasz 381 mm-es volt. Olyan jó átlagosnak tűnik, tűzerőben talán jó, minden másban középszerű. Én kb olyannak képzelem el vele a játékot mint az Iowával, annyi különbséggel hogy gyengébb a légvédelme de jobb a fő lövegek karakterisztikája.

A Szent István idővel majd be fog kerülni. Vagy valamelyik testvére. Tier 4-5 környékére mehetne, szerintem oda való. A torony és lövegelrendezése mindenképpen szimpatikusabb mint a jelenlegi 4-5 tornyos tier 4-5 BB-ké.

Az angol csatacirkálók még messze vannak, szerintem tervbe sincsenek. Az élvezhetőségük attól függ, hogy melyik hajó milyen tierbe kerülne. A páncélzat hiánya pedig szintén hajófüggő, azért a Hood páncélzata se olyan rossz tier 7-be simán elmenne, a G3 vagy H3 hajóké pedig alig gyengébb mint az azonos korú BB-é.

Én az orosz csatahajókra lettem volna kíváncsi. Nekem a 4x2 vagy 4x3 elrendezés jön be a legjobban, de a Project 24-re különösen érdekelt volna, mert a vonalrajzok alapján azt tartom a legszebb 3x3 elrendezésű BB-nek.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.02.24. 19:43:25