banner
A Wargaming új MMO játéka
  • davidbog
    Tudom és értem az előnyeit a decapping fedélzetnek ezekkel bizonyos feltételek mellet egyet is értek. De nem is erről volt szó.
    Hanem a Littorio övpáncélzata előtti páncélzatról. Szerintem a decapping fedélzetek nem előtét, hanem önálló páncélzatnak számítanak. Vagy ha nagyon előtétpáncélzatnak akarjuk venni, akkor a Littorio 70 mm-es lemezei nem előtét hanem rátétpáncélzat... Mert kis beépítési távolság miatt pontosan azokat az előnyöket veszíti el amit a decapping fedélzet lényege.

Amúgy az általad szépen leírt előnyök se feltétlenül mindig valósulnak meg a német hajókon. Mert nagyban függ az, hogy milyen lövedékkel szemben nézzük a hajó védelmét. Az amerikai szuper nehéz lövedékeket úgy tervezték, hogy 20 km körüli távolságnál hirtelen lebukik a lövedék és nem hegyes hanem tompább, ideálisabb szögben csapódik be. Máris kisebb az esély, hogy letörik a sapka és a sokkal kisebb távolságot kell megtennie a páncélfedélzetig, lehet, hogy csak azután a páncélfedélzet átütése után robban.