19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
"...semmilyen kritikai hajlandóságod nincs a SMS felé."
Az segítene a hibákon? -
ElNano #14460 Mindenki azt a motort használja, amit a legjobban ismer, meg saját motort és akkor abból hozza ki a legtöbbet. Nézd már meg ennek a Replay rendszerét… :D Használtad már valaha? Van, hogy teljesen rossz autót tesz be, a pozíciókat képtelen rendesen kiírni, a neveket egy kameraállásból mutatja csak, de azt is össze szokta keverni. Van, hogy teljesen mást mutat a replay, mint ami ténylegesen történt a pályán. A hangok, mint valami kotyogó kávéfőző. Szerény a kameraállás nézet, nem tudsz beülni senki autójába, semmilyen adatot nem oszt meg veled. R3E replay olyan, hogy leseggelsz, fullos. És ők sem nagyobb csapat, mint a SMS… iRacing replay szintén mérföldekkel komolyabb. CSAK ezek nem tudtak összehozni egy HASZÁLHATÓ visszajátszást, sőt, olyat tudtak összehozni, ami tele van hibákkal. Erre mi a magyarázat? Az, hogy hát ez van, meg kit érdekel? Pl. a ligákat, bajnokságokat, versenyzői csoportokat, vagyis a hc célközönséget kurvára érdekli. És nem gáz ez, hogy egy modernnek mondott motorral csak ennyire futotta? Hát nevetséges!
Azon is szoktam röhögni, amikor úgy hagyom a játékot, és x idő után elindul az intro és meglátom benne a boxszemélyzetet. Ez mi, valami sc-fi? :DDD Mert hogy ez SINCS benne, még nyomokban sem. Siralomház. Másban sincs, de legalább nem hazudnak az intrójukban. Ezek meg de. Vagy ez egy „ilyennek képzeltük de nem ilyen lett, kapjátok be” intró, vagy hogy?
És de, tizenéves fejlesztés az R3E, hát hogyne, meg különben is, ha valamit 10 évvel ezelőtt képsek voltak összehozni, akkor fejlettebb eszközökkel ezeknek miért nem sikerült? Szerinted a Race 07-ben nem volt a kezdetektől normális multi meg replay???? :DDDDD De, kurvára volt. És az nem másolás, hogy csinálok valami színvonalas dolgot, ami a többi között is megállja a helyét, sőt, amit az SMS művel az a minimalizmus csúcsa – hogy egy ilyen apró képzavarral éljek. Látszik, hogy meg sem próbáltak valami igazán innovatívot, egyedit letenni az asztalra ezen a két téren a multi is minimalista és a replay is az. Sőt, a karrier is az. Egy rakás, unalmas szar.
És nem menti fel őket az, hogy én nem jeleztem nekik a problémáimat időben, még a fejlesztés alatt. Különben is, akkor mi volt a sablon szöveg? Hát ez azért ilyen meg olyan, mert még fejlesztés alatt áll, úgyhogy kuss. Na tessék, és pont semmit nem fejlődött azóta sem a multi sem a replay. De jó!
Hol érdekel engem a 80%-os Steam elégedettség, hiszen a barátköztöt is milliók bámulják, sok légy, ja, semmit nem jelent, max azt mutatja, hogy mennyi arcot sikerült bepalizni. A többire nem reagálok, ezekre is felesleges volt, semmilyen kritikai hajlandóságod nincs a SMS felé.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.17. 14:39:39 -
Mondok egy példát arra, hogy mennyire sérülékeny ez a játék. A hétvégén felraktam az összes autó modot. Van az új Audi, egy Pagani, két RUF, Nissan GTR és egy Lexus. Követtem minden utasítást. Tökéletesen működött. Kipróbáltam sima játékból indítható szerveren is őket, meg DS-en is. Semmi gond nem volt. Gondoltam akkor jöhet az új Handling mod is, amit az Audi készítői csináltak. Először felraktam simán, de a játék lefagyott indításnál. Egyetlen egy fájl van ebben a modban, amit már az autó modoknál is használtam, tehát gondoltam, ugyanúgy el kell azokat a sorokat helyezni, ahogy az autó modok esetében is megcsináltam. El is indult a játék, de a menüben összeomlott. Mivel nem értek hozzá, fogalmam se volt mit nem írtam vagy mint rontottam el. Töröltem a modot a francba. Tehát inkább kihagytam ezt a funkciót, most.
És ez csak egy fájl, ami az egész játékot le tudja fagyasztani. Persze egy programozó simán rájött volna egy fájlon belül, hogy mi okozza gubancot, de ha fogalma sincs hogy melyik adatbázis sérült és ehhez esetleg az egészet szét kellene kapnia, hogy rájöjjön, mert a nagyrésze ennek tömörítve, csomagolva is van és 20 GB körül van az egész progi. Na szóval, nem mindegy.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.17. 13:58:51 -
Nem azt akartam írni. Tök fölös azon rugózni, hogy mi lett volna ha...
Mi az hogy mindenki más? Hány másik progi jött ki ezzel a motorral? Mi köze más játékoknak ehhez? Ha más csapat ezzel a motorral jobbat hoz ki, akkor jogos bírálat, de nehogy már tizenéves fejlesztéseket hasonlíts egy többé-kevésbé új dologhoz. Ráadásul R3E Simbin ezer éves motorjára épít, Kunos netKar Pro, szintén tizenéves motorját használja, szintúgy ahogy iR is egy kiforrott szintén tízenéves multú motorral éri el a mai szintjét. Téged nem érdekel mennyi munkaóra lenne a javítás? Szerintem őket mag az nem érdekli, hogy téged érdekel-e vagy sem. Ha érdekelné őket már nekiálltak volna. :)) Rossz hírüket kelti? Múlt havi DLC óta újabb húszezerrel nőtt a CARS tulajdonosok tábora, Steam szerint.
Alapvetés.
Papíron legfeljebb. Hol élsz te? Hol kapsz manapság ebben a műfajban egy tökéletesen minden igényt kielégítő szimulátort, autósjátékot? Ne vicceljünk már! Kit akarsz átverni? Legfeljebb magadat, ha ezeket komolyan gondolod. Ezzel nem azt mondom,hogy egyetértek az ilyen piacpolitikával, vagy hogy ne lenne igazságod, de szerintem kicsit már mintha eltúloznád. Ezt a nálam sokkal jobban értők is tudják, hogy ebben a műfajban sokkal több a véletlen, mint a tudatos telitalálat. Nincs rá szabály, hogy így kell múltit vagy replayt csinálni, főleg egy újnak számító saját motorral futó játéknál és akkor még az alkotók elképzeléseit nem is vettem figyelembe, hogy mindenki olyat csinál amilyet akar elsősorban. Nem az a cél, hogy a másikat lemásoljam, hanem az hogy kijöjjek valami újjal, erdetivel, de legalábbis valami mással. Egy jó hibátlan progihoz idő és pénz kell, persze a jó szakemberek mellett. Azt hogy a legjobbak lennének az SMS-nél nem állítom, mert nekem is van hiányérzetem ezzel kapcsolatban. Viszont nem kezdők és már nem ma kezdték és bizonyítottak már néhány címmel, hogy nem is a legrosszabbak. Trehányok voltak? Te tényleg azt gondolod, hogy szándékosan egy projektre koncentráltak, hogy ebből jól megszedik magukat és lesz ami lesz? Hát én ezt nehezen hinném, mikor milliók forogtak kockán, hogy ezt a projektet véghez vigyék. Persze hibázni attól még hibáztak. De nem hiszem, hogy nemtörődömségböl. Inkább kevesen voltak, szorított az idő, satöbbi. Ezt már párszor kitárgyaltuk itt.
Egy kicsi keverédésben vagy az igéretekkel, meg a fejlesztés alatti tervekkel. Mert a fejlesztés alatt elég képlékeny volt a játék. Kezdve azzal, hogy nem is multiplatformként indult, nem is dobozosnak, hanem egy ingyenes, tartalomvásárolgatós netes játéknak. talán a Raceroomhoz, iR-hez hasonlóan. Na most, ezt is számon kellene akkor kérni. Ugyanis a kezdeti tervek, igéretek között nem az szerepelt ami végül megjelent.
Értem én a retorikádat. Tudom, hogy valahol még igazad is van. De ez kábé olyan, mint ahogy a Steamen most megoszlik a tetszés index, uszkve 23% számára negatív a CARS, 77% számára pozítív, de a 77% százalék a hülye és a hangos kisebbség a tulajdonképpeni többség. De sajnos a metematika az egy merev dolog. Nem lenne túl elegáns ha azt is idevenném, hogy ezt az elszántságodat talán akkor kellett volna igazán bevetni, mikor még fejlesztési fázisban volt a játék, de idekívánkozik ennek ellenére. Ha majd összeírsz minden hibátt, akkor most tényleg az illetékesekhez kellene eljuttatni, mondjuk kúltúráltabb módon, mint legutóbb. És igazából nem KELL kifizetned semmilyen áron se a PC2-őt, csak ha akarod, a PC-t se KELLETT megvenned, sőt még a fejlesztésbe se volt kötelező beszállni.
Már több mint 1700 óra játékidőm van a CARS-ban, a Steamre kerülése óta. Tudom, hogy én vagyok a hülye, tudatlan, agymosott, fanboy, stb... Szóval, olyasmivel játszom már évek óta, ami nem is működik. De nekem akkor is tetszik. Most mit mondhatnék? Nem vagyunk egyformák.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.17. 12:30:50 -
ElNano #14457 Azt akartad írni, hogy túl sok munkaórába került volna rendesen megcsinálni, igaz? Mert hogy ez lenne az alapvető elvárás. Hogy nem valami szart dobok ki a piacra, hanem valamit, ami meg van csinálva. Komolyan mondom, egyszer nekilátok és összeírom az összes, általam megtapasztalt hibát. Hosszú lista lesz. Ezekből EGYET SEM javítottak ki. Tehát az alapvetés az, hogy eleve trehány módon álltak hozzá az egészhez, úgy igazából basztak rá, ezért lett a multi egy tákolmány. Végül is ennek a játéknak épp ez a része a lelke, de nem számít... Érted, nem? A gond az, hogy eleve szar volt az egész. Alapban. Ezt adták el. Na most ez után talán kurvára nem érdekel, hogy mennyi munkaórába kerül kijavítaniuk azt, amit eleve nem csináltak meg rendesen. Így csak a további rossz hírüket keltik, hát biztosan ez a megfelelő üzleti-piaci magatartás. Egy valamit elértek: Nem leszek azonnali CARS 2 vevő. Fenéket. Várok egy darabig, olvasom a tapasztalatokat és csak akkor adok érte pénzt, ha minimum ódákat zeng róla mindenki. És ezzel a megfontolással szerintem nem vagyok egyedül. Ja, egyébként mintha a legelején dünnyögtek volna valamit a co-op sigle kampányról is. Az hol van? Ja, ezzel is átbasztak mindenkit, értem, majd a CARS 2-ben... Csak ugye nem ezt ígérték... És azért az is bajos, hogy "na majd a CARS 2-ben"... Igen, de jó, hogy két teljes játék árát kell kifizessem és várni 5-6-7 évet, hogy valamit összerakjanak, de tényleg, igazán nagyszerű teljesítmény. Ha egyáltalán a CARS 2 nem lesz egy bughalom szintén, mert miért ne az első részből induljak ki? Ezt tudták összehozni, ez a szintjük. Egy multit, egy szaros replayt nem tudnak leprogramozni. :D Mindenki más igen, és olyan replay rendszerek vannak, hogy beszarsz, de ezek nem... Majd a kettőben. .D Dupla pénzért. :D Ugyan!
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.17. 11:00:45 -
Szerintem úgy értette, hogy nem fogják kódig lecsupaszítani a multit és a replayt, mert túl sok munkaórát venne igénybe és egyáltalán nem térülne már meg. Ha kijavítanák, akkor se hozna annyival több új vevőt a CARS 1-be hogy az megérje. Inkább a PC2 -re koncentrálnak és abba a már kijavított verzió kerül. Már ha sikerül kijavítani. :) Ha egy ekkora munkába belefognának az már tényleg csak jófejségből, "jóténykododásból" menne. A már megszerzett bevételért miért dolgoznának ennyit?
Részemről inkább az zavar, hogy még mindig jönnek a patchek, még mindig változik emiatt a fizika, gumifizika és sajnos nem javul olyan szinten, hogy havonta újra kelljen tapasztalni az "új" dolgokat. Teljesen jó már nem lesz, inkább koncentrálnának már a PC2-re, ide meg jöhetne a havi DLC, meg free car, esetleg még pályák. Ezzel az állapottal simán együtt lehet élni, ha meg nem tetszik ott van a többi hasonlóan "félkész", fejlesztés alatt álló szim, autósjáték. Gondolom abban együtt lehet érteni, hogy azzal se oldódik meg már ez a helyzet, ha itt havonta a "patchfordulók" idején egymás torkának esünk/estek. Szerintem épp elégszer kiírtad már magadból ezt a dolgot, a troll különítményről nem is beszélve, de ettől megoldás nem fog születni.
-
ElNano #14455 Igen, előre fizetem a legelején, és az eddig befizetett összeg kb. felét kaptam vissza. Tőlem még mindig ott van náluk egy teljes játék ára, és a CARS sajnos még mindig nem teljes értékű játék. Tehát továbbra is én vagyok a jótékonykodási intézmény, nekem a SMS semmiféle szívességet nem tett. -
Zsoltee_a_bator #14454 Elore fizettel tamogatokent? Ha igy van, mennyit kaptal vissza? En nem szamoltam ossze meg, de nagyon sok visszajott a befizetett penzbol.
Ha megjelenes utan vetted, akkor meg nem ismeretlenbe vagtal bele.
Nem trollkodok amugy.
-
ElNano #14453 Te nagyon eltévedtél valahol. Figyelj barátom, milyen jótékonysági intézményről regélsz te itt? Majdnem 100 eurót fizettem ki ezért a játékért (DLC-kel együtt), hol jótékonykodnának már azzal, hogy egy olyan produkciót várok el, amiben a multi nem egy bughalom és a replay mondjuk eléri a száz éves iR vagy a garázsprojekt nagyságú R3E szintjét? Szerinted az jótékonykodás, ha megcsinálják, hogy legyen normális hitbox, hogy a multiban a kilépett játékosok autói ne rohadjanak a rajtrácson, esetleg láthatatlan akadályként funkcionálva? Vagy hogy egy rajtrács listán ne szerepeljen már duplán a nevem? :DDDD Meg ne végződjön minden 3.-4. indításom fekete képernyővel? Vagy hogy egy multis futam után ne akadjon be a játék a számláló lenullázását követően? Te hol élsz? Napestig sorolhatnám a kurvára nevetséges hibákat, hiányosságokat, és ezért adtam én majdnem 100 eurót! Ebben a sztoriban én vagyok a jótékonysági intézmény, nem az idióta fejlesztők! Még a végén érezzem magam megtisztelve, hogy fizethetek egy félkész termékért, hát beszarok, nagyon el vagy te tévedve...
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.16. 23:38:11 -
Csudat senki nem var, stabilabb multit, mukodo pitet, meg sokan normalis replayt....
Azert ezek nem ordogtol valo dolgok. -
bunny #14451 Vagy olyan dolgokat hiányoltok, ami -ahogy írtam- irreális összeget emésztene fel. A PCars már a kiadásakor is stabilabb, készebb volt, mint a legtöbb játék amit mostanában kiadnak imho. Vagy csak nekem van sok rossz tapasztalatom, lásd LOTRO. -
Nem is a felkesz dologgal van baj, hanem ha utana letojjak :)
En meg azt sem irom ala, hogy azert ilyen vacak mert mindenki beleszolt....
Szerintem gagyi online rendszert senki nem akart :)
Mondjuk engem nem zavar, en meg ki se adak azt mondtam, hogy ez igy hal meg.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.02.16. 19:34:02 -
bunny #14449 Mostanában (mondjuk az utolsó 2 évtizedben) volt olyan játék, amit nem félkészen adtak ki? Nem igazán, minden játék úgy jön ki, hogy valahogy, aztán jön a tonna patch hozzá, ami persze sose fogja véglegesen megjavítani, de egy idő után együtt él vele a közösség, aztán jön az új verzió és így tovább. Fogyasztói társadalomba már nem fér bele a tökéletes munka, csak ha semmi köze az üzlethez, és úgy se sűrűn.
Én NEM állítom, hogy ez jó. De ez a tendencia. Aztán a játékos dönt, én pl. 5 év után töröltem a LOTRO-t a gépemről, mert a fejlesztők totál más irányba mentek, bugot bugra halmoztak. Ez az egyedüli értelmes módja a tiltakozásnak.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.02.16. 19:32:38 -
bunny #14448 Simán lehet, hogy még az is jobb koncepció, mint a próbáljunk megfeleli 1000 féle igénynek, és öljünk bele millió dollárnyi programozó időt a projectbe, ami már nem fog jelentős pénzt hozni. Mint említettem volt, ez nem jótékonysági intézmény. Üzlet. a PCars már lefutott, ennyi. Most a PC2 a project. Ha belerakják amit hiányoltok, lehet még mindig a megjelenésre várnánk, vagy azon játékok sorát gyarapítani, ami soha nem került kiadásra, mert elfogyott a pénz. Persze lehet frusztrálódni, vagy fikázni a fejlesztőket lehetőleg a saját közösségi fórumukon, hiszen ez tuti bejön ... inkább örülnétek, hogy jönnek hozzá tartalmak, de persze dícsérni nem szokás, ismerem magam is jól a "hálás" közönséget. -
De alapvetoen ket-haromszor lehet felkesz vackot csinalni, azt meg beszopjuk siman :)) -
Jaja, cm jo pelda, ott lehet mar tul keson kaptak eszbe ..... -
Timbu #14445 Vagy: "Maximalizáljuk a profitot a pCARS1-en, és utána húzzunk el a Bahamákra nyaralni, vagy tegyünk úgy, mintha érdekelne a vásárlóink véleménye, így talán lesznek olyanok, akik megveszik a következő részt is, mert nem érzik átverve magukat?"
Lehet, hogy nem jótékonységi intézmény, de hosszú távon kifiizetődőbb a tisztességes hozzáállás. Már amennyiben nem a birkák a célközönség, akik így is, úgy is megveszik a folytatást.
(Lásd még: a Codemasters, az elvesztett bizalom és a F1-es játékok története.)
Utoljára szerkesztette: Timbu, 2016.02.16. 18:15:44 -
° mukodo online .... -
ElNano #14443 Ennyi, fenébe a kritikákkal, igényekkel, ígéretek számonkérésével, kapsz, amit kapsz, örülj annak is, üdvözlünk a birkák bolygóján. Ú, te jó isten... 
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.16. 09:31:02 -
Egy mukodo ma mar fjelesztesnek minosul ? :)
Akkor itt reszeltek az egesznek.... -
bunny #14441 Emberek, ez nem jótékonysági intézmény, nem tetszik a játék? Oké, ne vedd meg. Megvetted már? Akkor ne vedd meg a Pcars2-t. Ha sokan nem veszik meg, majd hallgatnak a kritikára, minek ezen tipródni? Igen, volt egy tök jó ötlet azzal, hogy csináljanak a rajongók a rajongóknak egy olyan játékot, ami nem az üzleti síkok mentén kerül fejlesztésre, hanem a rajongói igények mentén. Aztán a dolog elsiklott, amikor kikerült a kickstarteres berkekből. így működik a világ, az esetek többségében vagy pénzt keresel vagy megvalósítod az álmaidat, keveseknek adatik meg a kettő együtt. Fejlesztőket támadni, fikázni ... azok kívül, hogy kitrollkodod magad, sok értelme nincs, főleg amikor olyan fejlesztésekkel lehetne csak teljesíteni, ami már nem fér bele. Nehéz megállni a kéretlen kritikát, elismerem, hiszen most én is azt tettem. De csodát várni tőle nem szabad, én se teszem, kiírod magadból és ennyi a legtöbb amire számíthatsz. Én se hiszem, hogy ez alapján bárki megváltoztatná a véleményét :)
Nekem tetszik a pcars így ahogy van. Célközönség vagyok. Néha előveszem, száguldozok olyan autókkal amikkel nem tehetném meg, a nehézsége nekem pont kényelmes, és biztos van még pár ezer hozzám hasonló.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2016.02.16. 08:30:20 -
SityiSXT #14440 Ismerlek már elég régen ahhoz, hogy tudjam, nem színezed ki. ;) Azért is írtam, hogy és miért ne lenne így... -
ElNano #14439 Nem szinezem ki a dolgokat, itt meg tudsz győződni róla, kb. minden le van itt írva amit megemlítettem. Én kedvelem ezt a játékot, nem hobbiból károgok, sajnos vannak körülötte dolgok, amik bántják az igazságérzetemet. AC-s sztorit ismerem, ott is az volt (van?), hogy a kritikus dumákat nem bírta el a fórumuk, meg ahogy hallottam, voltak, akik lapátra kerültek a véleményük megfogalmazása miatt. Hát na. Ezek szerint ebben a műfajban nem valami fejlett az önkritikus gondolkodási készség és a nyitottság a negatív észrevételekre...
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.15. 17:25:13 -
SityiSXT #14438 Akkor hadd tegyem utólag hozzá a mondókámhoz, hogy a megjelenéskor volt így, illetve utána pár hónapig. És ha ez tényleg így van, ahogy leírtad (és miért ne lenne így), akkor már nem is tűnik annyira fölösleges hergelsének ezen blogposztok némelyike sem. Szomorú... (Halkan megjegyzem, az AC esetében is ugyanez megy. A fene megette, mégiscsak a fullos Race07 a legjobb szim!
)
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2016.02.15. 17:10:35 -
ElNano #14437 Erre azért reagálnék. Nézd meg, mi történt a 9. javítás kiadását követően. Ezúttal én voltam az első, aki elindította a lavinát az inkriminált "beszólásommal". Aztán sorban jöttek a többiek, akik szintén megfogalmazták azt, hogy talán nem az amúgy is digitális autó hangokkal kellene foglalkozni, vannak itt sokkal mélyebb problémák-hiányosságok. Tudod mi történt? Először azt hittem, hogy az összes ilyet törölték, de nem. Engem figyelmeztettek, hogy még egy dobásom van. Mert le mertem írni, hogy "nice trolling SMS". Értettem ezalatt azt, hogy azért sem azzal foglalkoznak, ami a közösség egyértelmű igénye. (Multi, replay.) Aztán kiderült, hogy nem törölték a kritikus hozzászólásokat, hanem létrehoztak azoknak egy külön topikot, amit aztán áthelyeztek az OFFTOPIC szekcióba!
Na, ennyire lehet kritikusan hozzáállni a dolgokhoz, ez az értelme annak, ha észrevételezel dolgokat. Írhatsz nekik bármit és bárhogy, figyelmeztetnek és offtopic tesznek. Ötszázan leírták már vonatkozó topikokba a játék legsúlyosabb hibáit, hiányosságait, szerinted mennyire érdekli a fejlesztőket? Amennyire látszik. Nekem azt tudta válaszolni a stafftól egy arc, hogy a SMS üzletpolitikája most már nem engedi meg, hogy mélyebben belenyúljanak a játékba, mivel az munkaidő, így pénz. :D Érted? Megvettétek a játékot? Na, akkor innentől szarunk rátok - kb. ezt jelenti ez. Én meg visszaírtam hogy az én üzletpolitikám viszont az, hogy több félkész játékot nem vagyok hajlandó vásárolni tőlük - na, ezt is áthelyezték gyorsan. De ez milyen hozzáállás már? Valaki más írta, hogy az egyik fejlesztő kijelentette korábban, miszerint azért nincsen már nagy horderejű javítás, mert gyakorlatilag az egész netkódot ki kéne cserélni, mivel úgy szar, ahogy van. :D Ja, meg volt még egy jó duma: Szintén a SMS-től közölték, hogy a számtalanszor jelzett multis hibákat és a replay hibáit és hiányosságait azért nem javítják ki, mert ők nem tudják reprodukálni ezeket a problémákat - magyarul náluk egyik sem fordul elő. :D Érted, napi szinten simán lehet produkálni ezeket, de ők nem. Mekkora hazugság ez már. És amikor elkezdenek hazudozni, az már régen rossz.
-
SityiSXT #14436 Túl sok volt a bába, és elveszett köztük a gyerek? Annyira nem hinném, mert azért csak volt kb. 4-500 rendszeresen fórumozó emberke a fejlesztés alatt, akik aktívak is voltak (igen, kb. az 5%-a a teljes WMD tagságnak). Gondolom emiatt is változott a Cars 2-be való bekerülés lehetősége is. Néha a kevesebb több. Lehet, hogy ez így sok volt? A munka koordináláshoz lehet, hogy igen. Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy alapvetően egész jó lett a Cars, és a legtöbb gépen nem nagyon vannak olyan apró hibái, amikkel ne lehetne együttélni.
(De azért hozzátenném, hogy van rá példa, akik bár tagok voltak, a WMD fórumon nem nagyon hallatták a hangjukat, legfeljebb azon kívül - ami azért eléggé cinkes tud lenni. Nem áll szándékomban ezzel kapcsolatban vitát nyitni, de azért lássuk be: ha már valaki benn van egy ilyen benfentes körben, illene legalább első körben ott elődania a sirámait, mielőtt farkast kiált nyilvánosan. Ebbe persze beletartozik az is, hogy érthetően, precízen körülírva adja elő magát, szakmai (vagy legalábbis nem súlytalan, semmitmondó) érvekkel és az esetleges javaslataival.)
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2016.02.15. 16:18:24 -
Így van. Sokan már a fejlesztés alatt is elvárták, hogy hétről-hétre tökéletesen játszható buildeket kapjanak és ha bugos volt máris ment YouTube-ra meg a különböző fórumokra, hogy ez mekkora bughalom. :DDD
Ezért nem szeretem az önkéntes mérvadókat, mert kábé semmi korrektség nincs a fikázásukban, csak a saját igazukat hajtogatják. Gondolom figyelemre van szükségük. :DDD
Top szimnek én se tartom a CARS-t. Top szim nálam még mindig az LFS és az iR. Viszont én inkább játékos vagyok, mint HC szimes. Nálam vannak más elvárások is a vezetési élmény mellett. Ezért lett kedvenc a CARS, mert nem egy száraz, üres, élettelen szim. A második részről most semmit se kapnak a kívülállók. Mire az első rész kifut, mire elfogynak majd a DLC-k és a patchek, addigra már mindenki ki lesz éhezve a PC2 kiszivárgó anyagaira. Szerintem látatlanban is kimondható, hogy sokkal nagyobbat fog szólni az első résznél. :)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.15. 11:18:58 -
A CARS-nak az volt a legnagyobb "baja", hogy 2-3 even keresztul "mindenki" hasznalta, tesztelte, ismerte, lehetett latni a fejlodest, a fejlesztest, a lehetosegeghek, az osszes tartalmat stb. Ha a fejlesztokon kivul mas nem fert volna hozza, csak kepeket es a megjelenes elott videokat latunk, es lyan programot kapunk amit ok akarnak, valszeg "jobb" lehetett volna (a megitelese biztos). Aki mar 2-3 eve hasznalta, nem fogja annyira megbecsulni. Meg sok konzolos sem, meg ha nem is probaltak, de millioszam kaptak az infokat, videokat, durvan valtozo minosegben, rengeteg lehuzos, gagyi, bugos, minosegben.
Szamomra nem top szim vagy jatek, pedig nagyon jo lehetne, ossszessegeben nagyon jo lenne, de tudom, hogy en is azert nem hasznalom, mert egyszeruen telitodtem vele. -
Csak a történelmi hűség kedvéért. Elég sokáig mozgó, HD, 3D-s autóválasztó menü volt csak sokan sírtak, hogy már a menüben 100%-os CPU használatuk van és akkor "butitották" vissza a mostani állapotra. És ha emlékszel akkor fejlesztési idő alatt voltak dolgok, amik jobbak voltak, mint a kiadásra kerülő verzióban. Volt időszak amíg a menü is jobb volt, a fizika is jobb volt egy időben, aztán ott volt a boxutca, ami úgy-ahogy működött. Működött egy időben a boxból hozzáférhető FFB setup, carsetup is. Amíg nem rakták Steamre, addig hibátlaul működött a multi is. Vegyük figyelembe, hogy ez nem igazán volt Early Access, mert egy ideig volt csak elérhető a hozzáférés, tehát leginkább a valódi fejlesztésre volt rálátásunk.
És még annyi, hogy az idő és a pénz volt kevés egy mindent kielégítő AAA-s játékhoz, nem az SMS.A Shiftek is AAA-s játékok voltak, 5 miillió fölötti eladással a kettő, amit szintén SMS hozott össze, csak az EA pénzelte. Tehát SMS bőven elég lenne egy igaz AAA-s címhez. Persze maradjunk meg a szimulátoroknál vagy mondjuk simcadnél, mert itt azért mások a számok. De a Sony(GT) és az Microsoft(Forza) se jött ki tökéletes első részekkel, pedig összehasonlíthatatlanul nagyobb büdzsével és személyzettel rendelkeztek. Gondolom arra is volt elég emberük, hogy naphosszat a pályák szélén mikrofonozzanak, de ha jól emlékszem valami porszívóhang szerüség sikerült csak, mint autóhang valamelyiknél, azt meg nem mondom, hogy melyikben, mert csak egyszer-kétszer próbáltam ki ezeket. Most akkor mondjam azt hogy kevesek egy tökéletes AAA címre? Vagy inkább az az igazság, hogy ezeknek a játékoknak át kell esnie egy bizonyos evolúción. Amikor a széles játékos közönség kezébe kerül, akkor derül ki, ahogy mondani szokás a "Puding próbája, az evés", hogy mit is alkottak igazán. Mivel egyértelmű volt a siker rögtön utána lehet gondolni, javítani, finomítani rajta. Jó mondhatja egy játékos, aki kifezette, hogy a pénzéért ő tökéletes produktumot akar, de csak kimondva van így. Lehet sorolni, hogy hány tökéletes szimulátort, autósjátékot kapunk kézbe. AC egyből tökéletes? Igaz nem AAA cím, de leginkább az áll CARS-hoz a legközelebb. Need for Speed sorozat, rohadtul távol van a tökéletestőll, mégis AAA címek. Codemasters remekművei, AAA címek. Tökéletes mind? Szerintem kár sorolni.
Hányadik résznél tartanak az exkluzív címek? Hatodik? A CARS az első, így függetlenül, mellőzve a multikat. Annak ellenére hogy nem hibátlan, azt nem mondanám, hogy hiányos, mert már megszoktuk a sorozatoknál, hogy részről-részre tesznek bele új ficsöröket. Szerettük volna már az első részt tökéletesre? Hát persze hogy... Én biztos megveszem a PC 2-őt, még úgyis hogy tudom, az se lesz hibátlan vagy tökéletes.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.15. 10:48:28 -
Éppen itt a gond, hogy (nem szó szerint) hát igen-igen, csak! Ez éppen ugyanúgy igaz a teljes pompájukban megjelenő játékokra is, de az EA esetében ez fokozottan igaz mert nem lehet tudni, hogy végül mi sül ki a dologból, vagy hogy milyen fázisban döntenek úgy, hogy berekesztik a fejlesztéseket.
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2016.02.14. 22:15:50 -
CARSnál nem sok hiányzik az üdvösséghez, de ez sosem volt meg. Máig az ember kidobja a taccsot az autó választó képernyőn ahol rém gyenge amatőr össze vissza fotókkal illusztrálják a vasakat. Egy AAA játékban ez nem fér bele. Sajnos ami a CARSban már a megjelenés előtt 1-2 évvel gyenge volt az most is az, sosem lett kijavítva.
Minden játékot el kell adni, EA esetében nem a kiadónak, befektetőknek elsősorban hanem a játékosoknak hisz ők adják rá a pénz egy részét vagy egészét, így olyan fázisában kapcsolódunk bele amihez nekünk lényegében semmi közünk nincs. Leírva sok minden szebb mint végül, és nem lehet mondani h a CARS ne hozta volna azt ami le lett írva. Hozott mindent, csak az SMS kevés hozzá hogy az AAA szinten polírozva konstans minőségben tálalja és kivitelezze.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.02.14. 22:04:08 -
Ez azert jobb volt mint a szokasos EA. Azoknal nem szolhatsz bele, nyereseg sincs, vagy elkeszul vagy nem.
Itt egyertelmu volt hogy nyomni fogjak, es azert eleg sok minden a user-eken mult. Talan eleve a felhasznalok miatt valtozott az egesz koncepcio is. Eredetileg ingyenes progi lett volna, tartalom vasarolgatassal, de miutan kiderult, mast is akarnak csinalni az engine-nel, amibol nem profital a nep, elkezdodott a kaosz;) Kesobb lett csak belole fix dobozos program DLC-kkel.
A mindenfele menu es egyeb funkciokat is (erzesre, olvasatra) sokszor user nyomasra barkacsolgattak, csereltek. A sok beleszolas es a napi build miatt csuszott sokat es lett kicsit beta/felkesz jellege. -
A lenti eszmefuttatást inkább OFF-ban írom mert szerintem nem csak a PC-ra igaz!
Nekem éppen ez a gondom az Early Access megjelenésű játékokkal! A ténylegesen teljesülő dolgok csak nagyon ritkán váltják be a beígérteket miden területre vonatkozóan, vagy a motiváció lankadása miatt vagy egy újabb profitot hozó újabb rész reményében. Ez pont ugyan olyan mint a parlamenti választások, mézesmadzaggal meggyőznek, hogy szavazz bizalmat, aztán a a teljesülő dolgok köszönő viszonyban sincsenek a kampányban híreszteltekkel. Nem szoktam politizálni, nem is igazán értek hozzá, de ez nagyjából pont illik az ilyen jellegű projectekre. Szerintem az érintett emberek többsége többször csalódott már negatívan mint pozitívan, és persze olyanok is vannak akik a nem teljesült ígéretekkel ellentétben azzal is elégedettek amit kapnak, de nem szabad elfeledni, hogy ez attól még nem az amit ígértek. -
Nem várok semmi egetrengetőt, de már annak is örülnék hogy ha kivonulnának és valami gagyi mikrofonnal felvennék az autók hangjait. Nagy előrelépés lenne.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.02.14. 20:31:25 -
A masodik reszt is ugyan igy eladjak szep kepekkel..majd a harmadik ! ;) -
Nem lesz ezen már nagyobb javítás. Ilyen a ripléj, ilyen volt mindig, ilyen is marad. Majd a 2. rész. -
ElNano #14425 Nézd, annyira nem kiniomult az angolom, hogy kiélhessem rajtuk az élcelődési képességeimet, anyázni sem anyáztam, fuck sem volt a mondandóban, csak megjegyeztem, hogy ez így eléggé tré dolog. Meg hogy most már szabályosan trollkodnak a játékosokkal ezekkel az érdektelen javításokkal, amikor a közösség már hónapok óta kéri, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a multi és a replay javítására, erre kimondottan hanyagolják mindezt. A legkisebb kritikát tartalmazó hsz-t is törölték, nem csak az enyémet. -
bunny #14424 Lehet nem a kritizálás, hanem a hangnem volt a gond? Csak tippelem ... lehet úriember módják, szépen megválogatott konstruktív bírálatokat írtál persze. -
ElNano #14423 Na, kaptam is egy privátot a WMD-n az egyik főköcsögtől, hogy ha nem fejezem be a patch kritizálását, akkor jön a ban. :D Nem bírják a srácok a kritikát, meg azt, hogy az emberek elvárnak némi teljesítményt a pénzükért és nem egy félkész valamit akarok, mert én sem félpénzzel fizettem ugye. Ja, és az összes kritikus hozzászólást törölték! :D Szánalmas ez a hozzáállás. Nézzék már meg az AC vagy az R3E visszajátszás menüjét, meg azt, hogyan működik a replay, de az online támogatásból is tanulhatnának bannal fenyegetés és hsz törölgetés helyett. Egyre antipatikusabb társaság ez a SMS. Nem tudom mire fel vannak ennyire elszédülve maguktól, elbasztak egy rohadt jó lehetőséget, egy hatalmas potenciállal rendelkező koncepcióból összehoztak egy kis pukkanást. És??? :D Szánalom... -
ElNano #14422 Hát nem tudom. Ezzel a hozzáállással nálam nem igazán keltettek bizalmat a CARS 2-vel kapcsolatban. Hónapok óta csápolnak az emberek az online rész javításáért, tesznek rájuk magasról, a "közösségi" hozzáállásukkal. Elvégre a legtöbbet használt és legnépszerűbb részéről van szó a játéknak.