19801
  • sertrex
    "Sikeres nem lett, csak sokat adtak el belole :))" LoL!! Az már siker.

Steamen 77%-on áll. Vagyis még a rendszerint sipákolós Steam játékosok körében is 100-ból 77 embernek tetszik. Elnyert egy csomó díjat, köztük szakmaiakat is a közönség díjak mellett. Pont ma futottam bele az Ipon szavazáson is kategória győztes lett.
    Sok-sok fontos dolog ki lett javítva, persze maradtak még fontos dolgok, amik javításra szorulnak, de még nem is álltak le a további munkálatokkal. Az elfordultak tőle az emberek enyhe túlzás, mert kábé az itteni SG-s állapotokat veszed általánosnak és azért lássuk be a millós eladott példányszámhoz képest nem igazán tekinthető szignifikánsnak az SG szimulátoros tábora. Ami nem is baj, mert ahogy elnézem más autósjátékokban sincs túl nagy tolongás a bajnokságokat tekintve errefelé. Tehát ennyi erővel azt is állíthatnánk, hogy általánosan a szimulátorozástól fordultak el az emberek.
    De ez nem igaz mert vannak bajnokságok, jórészt külhoniak, de akadnak magyarországi bajnokságok is. Ráadásul PC mellett PS4 bajnokságok is vannak, nem beszélve XBO-n is tolják még jópáran. De hát, csak körül kell nézni az interneten.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.14. 12:25:45
  • sertrex
    Oké! Én is tudom, hogy mindent nem lehet, de ezek azért valahol alap vagy legalább is, részükről is meg volt a szándék, de valahogy kimaradtak.
    Azt ki is hagytam, de a legjobban az egy autó - egy pálya - egy setup bosszant. Nem lehet külön esőre, qualira és versenyre eltárolni carsetupokat, persze még tetézi, hogy nem lehet egyenként fájlba menteni őket. Ezt viszont már a fejlesztés eleje óta irogattuk a WMD-n, mégis kimaradt. Jó, persze lehet enélkül is élni. Mióta Steamre került a játék, azóta több mint 1700 órát raktam bele, tehát én tényleg egy fanboy vagyok még így is, de ami hiányzik, az hiányzik. És itt még szó se esett részemről a fizikát illető hiányosságokról, ami magába foglalja az FFB-t, a gumifizikát és a futóművet érintő kérdéseket. De hát ez van. Remélem a PC 2 még jobb lesz és talán az 5. részre eljutunk odáig, hogy minden tökéletes lesz és azon fogunk puffogni, hogy miért nincs még benne a világ összes pályája és autója.
  • lac coo
    Sikeres nem lett, csak sokat adtak el belole :))
    Jol ismerem, o line is probaltam nem egyszer, ma mar rautam, lenyegtelen kevesbe fo tos dolgokat piszkalgattak, vagy csak beleirtak valamit a logba, de igazan hasznos dolog nem tortent ...
    Sokan el is fordultak tole, online fun az itt nincs is pl....A szervezett meg olyan, higy csak ideg eszi az usreket :)
  • unrealnoise
    Ó, nekem lenne még néhány ötletem. De ez nem kívánságműsor. Üzlet. Még ha részben mi is finanszíroztuk. Évekig fejleszthették volna még. Megvárhatták volna, hogy megjelenjen a GT Sport meg a Forza 6... Messze nem vették volna meg ennyien.

Okos döntést hoztak. Kihozták egy jó időpontban, messze nem tökéletes állapotban. De azért azóta is kapott ilyen olyan patcheket, dolgoztak bőven a srácok. Még ha plusz funkciókat talán semmit nem kapott a játék.

De nem lehet elvárni, hogy mindig mindenki kívánságát teljesítse, mert akkor talán sose lett volna kész.
    Örüljünk neki, hogy sikeres lett. Talán a második részben javítva, és bővítve lesz minden. Biztos vagyok benne, hogy így lesz, hiszen el is kell adni majd azt a játékot valamivel. Én várom szeretettel.
  • sertrex
    Lehet hogy túloztam kicsit, de a helyzet az, hogy nem igen sikerült nekik beiktatni a boxból elérhető menüt, vagyis, hogy az alap FFB-t, kormányszöget, stb. lehessen boxból, kilépés nélkül állítani. Rögtön ide lehet venni a default setupos futamnál, a carsetuptól elkülöníthető gumi, üzemanyag beállítást. Nem sikerült betenniük a carsetup fájlba mentést és annak játék közbeni esetleges megosztását és ezzel az a lehetőség is ki lett lőve, hogy online futamon mindenki egy a pálya-autó kombónak megfelelő setuppal versenyezzen, ha fix setupos versenyt akarunk futni . Nem sikerült betenniük a játékba, karrier módban a verseny közbeni mentést, amit a játékos esetleg később onnan folytasson ahol abbahagyta. Nem sikerült betenni, hogy a fordított rajtrácsos indulást, pedig két versenyes futamot lehet indítani. És még lehetne folytatni azokkal a dolgokkal, amik elhangzottak WMD-n, majd a játék hivatalos fórumán és ennek ellenére nem lettek beiktatva a játékba. Csak a megjelenés után sikerült betenni az időkorlátos futam opciót is, pedig arról volt szó, hogy megszerezték a 24 órás Le Mans licenszét, igaz a mai napig nem lehet kiválasztani egy olyan opciót, amivel valóban a Le Mans-on induló autók közül lehetne választani, mert vagy LMP vagy GT autókat lehet válogatni vagy ki lehet választani, hogy vegyesen minden autót, de akkor bejönnek szeróra mindenfélékkel. Jó, ez utóbbi nem egy olyan nagy dolog, mert leginkább publik szerveren probléma vagy ha AI ellen akarok versenyezni, de akkor is.
    És ezek mind, mind a játékosok hosszú kérlelése és nem az SMS programozóinak a saját ötlete. Ezért gondolom, hogy bármit meg tudnának csinálni, de valahogy nem jut eszükbe. :))
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.14. 07:52:18
  • ElNano
    Ez csak azért poén, mert valami olyasmi volt a szlogenjük, hogy "játékosoktól játékosoknak". :) Meg ugye "közösségi fejlesztés". Na, mindegy...
  • sertrex
    Szerintem egy délután alatt megoldható lenne, de patchtől-patchig biztosan. Biztos jó programozók vannak SMS-nél, de szerintem az autósportokhoz már kevésbé értenek. Legalábbis úgy látom, hogy nem nagyon tudják, hogy mire is lenne szükség egy jó szimulátoros bajnoksághoz és mi kellene a játékosoknak. :DDD
  • Alexease
    Persze valamit engine-nel osszedrotozni, tesztelni azert mas, de azert megis...
  • Alexease
    "A SMS-nak vajon meddig tartana ezt az egészet beilleszteni a játékba..."
    Ilyen es hasnlo kerdesek vannak mas programoknal is, amikor az userek "pikk-pakk" megcsinalnak hianyzo vagy jobb kiegeszitoket a programokhoz.
  • ElNano
    Ez egy remek fejlesztés. Így nem kell egybe lezavarni az időmérőt é a futamot, tarthatunk akár egy órás kvalit is, aztán legközelebb a futamon már csak be kell rendezni az indulókat a megfelelő sorrendbe - feltéve, ha tényleg és rendesen, megbízhatóan működik a cucc.

A SMS-nak vajon meddig tartana ezt az egészet beilleszteni a játékba...
  • sertrex
    Ez godolom hasznos lehet versenyszervezőknek. :)

CUSTOM GRID TOOL 0.9
  • sertrex
    DLC előtt szokott jönni nagy javító csomag. De nincs még info, hogy milyen javításokat fog tartalmazni.
  • ElNano
    Valami nagyobb javítást is adhatnának már, ami tényleg helyre is hoz néhány dolgot.
  • sertrex
    https://gfycat.com/SadUnknownHeterodontosaurus
  • sertrex
    Január 26-án jön a következő DLC, ami a "Stanceworks Track Expansion" nevet viseli majd.

"Stanceworks Track Expansion" tartalma:
    - BANNOCHBRAE ROAD CIRCUIT
    - BMW 2002 Stanceworks Edition
    - BMW 1M Stanceworks Edition
    - KTM XBOW-R
    - FREE CAR#8: FORD FALCON FG
    - MAZDA MADMIKE RADBULL MX5

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.12. 11:42:31
  • Dr Drake
    Köszi!
  • Alexease
    Vannak rF2 szerverek, atlagban 4-500 darab fut folyamatosan. Ember nincs sok. De aki nagyon akar, valoban tud free/fun versenyezni is, mostanaban vannak ISI szerverek is. Hullamokban mukodi, erkezo tartalmaktol fuggoen.
    Meg komolyabb is mint a tobbi, igy nem annyira fun;)

A CARS lenne a tokeletes komolyabb free/funra es meg bajnoksagra is, szep, van boven tartalom, van dinamika, napszak, sok palya meg ami kell. De ilyen olyan ismert okokbol meg sem jott be:/
  • hqx
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hm... Ennyire gáz lenne a helyzet? Érdekes megoldás, ha igaz. Bár ettől nagyon sokan nem lettek online.:D Ezzel szerintem a fizetős emberekkel szúrtak ki.
    #14234: Ez is megeshet. Viszont, akkor egyértelmű a dolog.

Na, de elég az offból!:) Van rFactor 2 topik is.:))
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2016.01.11. 13:08:08
  • lac coo
    A francba, ezert fizettem ki az egy evet ?! :)
    Gondoltam az online csak nem megy mar warezzal :)

Vagy most megy , beetetes, aztan egyszercsak majd nem fog menni ?
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.01.11. 13:04:50
  • Danecay
    Mondjuk, ISI eléggé elbaltázta, hogy védelem nélkül adta ki, mikor steam-re került a progi.

Én már abban sem vagyok biztos, hogy ez véletlen :)
  • hqx
    Egyébként, nem kioktatásnak szántam, csak, hogy ne ez legyen a mérvadó nála, ha Project Cars-t, vagy Assetto Corsa-t megveszi.:)
  • Danecay
  • Danecay
    "Az rF1-eseknek kellene atvandorolniuk vegre rF2-re, de gondolom akik meg mindig azzal toljak, nagyreszt/sokan a warezesek lehetnek, igy eselytelen. Bar az rF2 sose lesz instant/free/fun online progi."

Az rF2 népszerűségének az útjába már a warez hiánya sem állhat. Single virágbolti eddig is volt, a játék STEAM-re való költöztetése óta pedig a multi is működik, ráadásul úgy, hogy nincs szükség külön tört szerverekre, minden úgy működik mint az eredetivel. Próbaképp most tettem meg egy pár kört két gyári ISI szerveren is. A hol nem volt meg a kívánt tartalom ott fogta magát és letöltötte, a ISI_MercedesSLS_SafetyCar_2012-v147-t kivéve, ezt nem tudom miért nem.
    Ezt azért írom mert feltehetőleg ennek ellenére sem fogja elérni a játék az rF1 népszerűségét miközben minden tekintetben jobb és nagyobb tudású játékól beszélhetünk.
  • hqx
    Szerintem is jobb...:)

#14226:"Bár az rF2 sose lesz instant/free/fun online progi."
    Ez nem teljesen igaz. Szoktak(tunk) csak úgy fun versenyt menni. Gyakorlás, időmérő, verseny. Sőt! 95%-ban csak a auto cluch van bekapcsolva a szervereken. Legalábbis, amin én megyek. Elég jó versenyek szoktak kialakulni.:)
    Mondjuk, ISI eléggé elbaltázta, hogy védelem nélkül adta ki, mikor steam-re került a progi. Bár, így sem szoktak tül sokan lenni. Érdekes... Talán túl hardcore!:D
  • sertrex
    Nincs különbség. A dobozost is Steamen kell regisztrálni. A kiegészítőket meg, vagy megveszed, vagy nem.
  • Dr Drake
    Sziasztok!

Van különbség, ha boltban veszem meg a játékot, vagy ha steames kulcsot veszek, mert kb. egy árban vannak? A kiegészítőket gondolom mindkét esetben meg kell venni.
  • Alexease
    Az rFactor kicsit gazos idoszak volt. "Szanalmas" volt a rengeted warez, a sok gagyi MOD, es sok warezes gagyi MOD-os F1 liga:) Akkoriban csak rF1 volt meg SimBin cuccok (meg "kicsit" LFS), valszeg meg ugy is megerte az ISI-nek.
    Ma mar nagy a "szethuzas", sokat komolyodott a valasztek (AC, CARS, iR, rF2, R3E), szetszorodtak az emberek. Ha nem is egyeloen, de ha csak ezeket nezzuk, mar 5-fele osztodott a tabor. De mivel az rF1 is tele volt F1 arkados emberekkel, plusz rally-val is probalkoztak, mostanaban nekik is jobb a Codies termekek miatt (eleg hasznalhatok). Plusz sokan "kioregedtek", nincs idejuk, van csalad stb.

Az rF1-eseknek kellene atvandorolniuk vegre rF2-re, de gondolom akik meg mindig azzal toljak, nagyreszt/sokan a warezesek lehetnek, igy eselytelen. Bar az rF2 sose lesz instant/free/fun online progi.

Ligazni "barmelyik" program jo (igeny fuggo, kinek mi tetszik, mi van hozza, mennyibe kerul stb). Instant vagy rendszeres/napi free/fun online-ra, ahogy a szervereket es lehetosegeket latom, inkabb csak az AC marad (meg az iR alap, de ha a warez mar szoba kerult, akkor az eleve felejtos:DDD).
  • Alexease
    Sose probaltam warezzel, akkor felreertettem;) De jobb is hogy nem megy warezben.
  • tobias88
    Nem lehet játszani neten játszani azzal sem. Ez azért érdekes így, mert 5 éve mikor rfactoroztam, többszöröse volt a létszám mint most ACban, bár azt hiszem hogy az ment tört verzióval is. Viszont ott bros megane v2ben normális emberek voltak, rendes verseny volt (meg ma is 10+os a szerver)
  • hqx
    AC-ban a szervereket láthatja a warezzal, de fellépni nem tud rá.
    Utoljára szerkesztette: hqx, 2016.01.11. 04:59:08
  • sertrex

Ezt Steam-en találtam. Szerintem, nagyon durván jól sikerült.
  • lac coo
    Jah, én úgy értelmeztem, hogy warezban csak látja a szerver listát ..De játszani nem tud. :)
  • Alexease
    Free public-ra egyertelmuen AC. Az sem "egyszeru", mindenhol vannak problemas emberek (meg a szigoru es szervezett iR-ben is!), de legalabb az AC-ban van folyamatosan szerver, letszam, ha valami hirtelen szar, gyorsan lehet masik szervert valasztani;)

De mivel warezben tol mindent, es csak azert erdkelte a vasarlas, mivel warezben ez nem megy, igy a valasz eleg egyszeru, marad az AC, ami mukodik warezben is es amugy is hasznalhatobb:)
  • lac coo
    Multira egyértelműen AC, ha a többi dolog is megfelel neked benne ...
  • ElNano
    15+-os szerver nincs sok, olyan 3-4-5 szokott lenni. 7-12 már több van, átlagosan olyan 10-15 szerver szaladgál bármikor, ha felnézek, és többen vannak rajta hét főnél. Viszont vedd figyelembe, hogy ezek többségében nem fogsz értelmes, normális multit játszani. Az emberek 90%-a egyszerűen nem viseli el már azt sem, ha bemész mellé, egyből elkezdenek lökdösni, szorítani, ha előzöl, akkor megpróbálnak kiforgatni. Sok idióta frusztrált abban leli az örömét, hogy ráparkol egy kanyar beláthatatlan csúcspontjára az íven hátha beleszaladsz, erre is figyelni kell. Rendszeres a még véletlenül sem sportszerű adok-kapok, nagyon kell figyelni arra hogy mi megy előtted. Szóval a public multi a legritkább esetben tud pozitív élmény lenni.

Viszont akadnak versenyzői klubok, ligák, ahová tudsz jelentkezni, mindig van olyan,ahol tagokat toboroznak. Ezeket érdemes megnézni, itt van az úgynevezett "krém", akik a fair play szabályait betartva tudnak játszani egymással. (De tudni kell felnőni hozzájuk, mert általában ők gyorsabbak az átlagnál, szóval nem szabad pár futam után feladni, mert akkor viszont marad a public wreckfest.)
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.01.10. 15:05:30
  • tobias88
    Sziasztok. Gondolkodom a Project Cars megvásárlásán, viszont a tört verzióval nem látom az online szervereket, mint az Assetto Corsa esetén.

Mennyien szoktak lenni online az alap játék esetén normál (délután) időben? Mennyi 15+os szerver van ilyenkor kb az alapjátékhoz?
    Igazából ez lenne a döntő számomra, mert mindkét játék tetszik, mindegyiknek vannak előnyei hátrányai.

Előre is köszi :)
  • sertrex
    http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?43821-Alternate-Handling-Mod-Video-Thread

• sertrex
    SMSoon!

• ElNano
    Még az elsőről sem tudtam, de akkor ma megnézem mit tud, köszi az infót.
  • sertrex
    A 2012-es Pagani Zonda R Evolution
    mod után, készül a második, nem hivatalos mod is a játékhoz.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.01.08. 11:28:55