19801
Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
ElNano #14502 Persze, hogy "bugos" még a link is a CARS oldalán, ugyanis sehová nem vezet.
(Egyébként pedig elmebeteg ára van...)
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.24. 13:22:39 -
Hit The Track With the Playseat® Project CARS
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.24. 12:25:49 -
Dől a lé, 10Eur -
Ugy nez ki, meg mindig volt valami eladasuk, megint kuldek 18EUR-t ;) Igy ossszesen mar ~100EUR-nal jar a "nyereseg" :) -
pRoject2HUN #14498
Sziasztok!
Pénteken kezdődik a Project CARS Formula C FUNCUP!
A részvétel nyílt és ingyenes, egyéb infók itt:
Project CARS Formula C FUNCUP
Utoljára szerkesztette: pRoject2HUN, 2016.02.23. 17:40:45 -
hqx #14497 Hasonló dolgot én is tapasztaltam. -
ElNano #14496 A CARS is ilyen. Egy idő után - talán ha egy hónapot kibír - valami összekuszálódik, és elkezd teljesen kaotikusan viselkedni. Nem csak én vettem észre pl. hogy elszaródnak a kormány beállítások, de olyan kis finoman, hogy csak abból veszed észre, hogy lassultál 1-2 mp-t. :D Nehezebben tölt be, gyakoribbak a kifagyások, rögtön induláskor fekete képernyő, amit akarsz. Aztán egy teljes játék- és profiltörlés és reinstall megoldja a dolgokat egy ideig. Brutális... -
SityiSXT #14495 A prc.net pont erről szól - gyakorlatilag egy anti-hype oldal. A Race07 kivételével eddig mindent sikerült lehúzni...
Az a trükkje a szerkesztőknek, hogy kiragadnak tényeket a környezetükből, és ezeket értelmezik lecsupaszítva, és próbálják magukat objektívnek eladni. Nem tudom azt mondani, hogy ne volna igazság a mondanivalójukban, de azért nem árt egészséges módon megszűrni az ott olvasottakat.
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2016.02.22. 15:04:05 -
Vagy bosszubol kapsz toluk egy CARS2 betat (Phoenix), ami annnyira "elvezetes", hogy tregnap gondoltam ismet letesztelem, es felora update es 5-6 sikertelen inditas (nem csatlakozik a halora?!) feladtam;)
Pedig tudom, hogy mindig megszivom: egy-egy honap kihagyas utan altalaban elfelejti/elbaltazza a beallitasokat, fullHD-ben indul (kiresetel a gepem, ez mondjuk sajat gep problem:P), plusz a kontroller beallitasokkal is elszarakodok egy 20 percet. Aztan elmegy a kedvem (meg 1 ora), es lenyegeben 1 ertelmes kort nem mentem vele;)
Uninstall kellene neki, igy legalabb amikor megjelenik a CARS2, minden ujdonsag lenne, hasznalnam is valamit, nem trotenne az, mint a CARS1-gyel, amire megjelent "telitodtem";) -
ElNano #14493 pffff....:D Virágokat és pezsgőt az öltözőmbe kérném. 
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.22. 13:13:33 -
Ezeknek ez a maniajuk ?! :) -
SityiSXT #14491 Híres lettél - tekerj le a cikk kb. közepére! -
ElNano #14490 Egy hosszabb "to do" listának jobban tudnék örülni, mindösszesen erről van szó. -
RepeszElek #14489 Nah közben véletlenül rátaláltam egy xboxosoknak készített Tx beállításra a neten és az megoldotta a problémám jó mi? :)
Szal aki szerint nem jó a játék az váltson xbox one-ra :P
-
Én se háborúzok, főleg nem többesszámban. :DDD
Most is csak meglep az egysíkú gondolatmeneted. Ha csak egy hibáról beszélnek, akkor evidens, hogy csak eggyel is foglalkoznak.
- Tessék minden lépésről beszámolni, sőt ha lehet az ebéd és egyéb szüneteket is feltüntetni!
Ez már kezd egy kicsit... Na, Továbbra se legyen háború!
-
Értem. Igen, én PC-s vagyok. Ha így áll helyzet, akkor sajnos nincs több ötletem. Legfeljebb erre téved egy másik TX használó. :)) -
ElNano #14485 Nincs itt háború sosem, csak ti szoktátok ezt harcnak felfogni. :) Az meg, hogy egyetlen online hibát javítanak (ha ugyan) a tizennyolcból... Hát nem verem a seggem a földhöz örömömben. -
RepeszElek #14484 Nem álló helyzetben tépi ki nem úgy értettem, sajnálom ha félreérthető voltam, álló helyzetben csak simán baromi nehéz tekerni, viszont ahogy adok egy kis gázt és a kocsi megindul, vagy inkább csak megmozdul kb 2km/h-val már is pihe könnyű lesz.
Én is foglalkoztam a ffb beállításokkal ezért úgy ahogy képben vagyok, és amiket írtál szerintem az egész autó viselkedésére kihatnak,nekem meg csak az kell hogy álló helyzetben szűnjön meg a kis problémám, de lehet hogy igazad van.
Te pc-n játszol?
Mert ott nincs ez a probléma szerintem azért gondolod hogy valamit rosszul állítottam be
Más xbox játékosoktól is hallottam ezt a gondot, de megoldást ők sem tudtak.
Mindegy a lényeg e kivételével szerintem a játék abszolút vállalható xbox-on, én csak multizom benne és nem túl gyakori a hiba de igaz hogy azért van még mit dolgozniuk a srácoknak de szerintem már leszarják ez így marad -
Mivel különösebb különbség nincs, ha netkódban van a hiba, akkor a többi platformon is javítják. :))) Másik. Úgy néz ki, hogy a z F1 2015, GT6, Destiny, Sebastian Loeb rally, sőt a Netflix előfizetők is hasonló problémába ütköznek Sony PS4 platformon, de ennek ellenére tovább vizsgálják a CARS-ot is. :)) Na, béke veled. 
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.19. 20:14:51 -
ElNano #14482 Elolvastad amit bemásoltál? PS4-en vizsgálják azt, hogy miért dobja le az embereket a játék. Ennyi. Igaz, hogy ne csak PS4-en szar az egész multi ahogy van, de tényleg, erre kell kihegyezni az általános problémát, és úgy kell csinálni, mintha összesen csak ennyi lenne a gond. Na, hátha ez nem szánalmas vergődés, akkor semmi sem az. -
Előbb próbáld ki, amit alább leírtam. 
Egyébként meg nehezem tudom magam elé képzelni azt a helyzetet, hogy álló helyzetben, milyen FFB ellenhatás tépné ki a kezemből a kormányt. Álló helyzetben az autó, se nem kanyarodik, se nem reagál semmiféle helyzetre, mert áll.
-
RepeszElek #14480 Thrustmaster Tx-em van, nincs összehasonlítási alapom de elég komolynak tűnik, nem félek hogy tönkre megy csak azért jót sem tesz neki.
Természetesen számolok azzal milyen amikor egy verseny autó kormányát álló helyzetben kell forgatni, de ez a kormány tényleg vadállat erős és ha úgy dönt hogy tiszta erővel ellentart az nagyon brutális a játékot is 60%-os beállítással játszom különben kitépi a kezemből.
Amúgy szerintem sem igen van már szervo nélküli versenyautó.
Nah mindegy szal a lényeg hogy azt mondod van olyan pont ahol csak az álló helyzet fbb értékének az erőssége szabályozható?
Nem akarom hogy menet közben bármi változzon csak amikor áll a kocsi
-
Eddig az volt a baj, hogy állítólag szarnak rá vagy le se szarják. Nyuszi és a sapka esete. :DDD
Ha nem kapnak rendes visszajelzéseket, akkor honnan tudnák, hogy a kedves usernek mi a baja?
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.19. 12:29:55 -
ElNano #14478 :DDD Szánalom... -
"GUYS, WE NEED YOU!
THANKS
"Hello everyone. We are investigating the issue that some of you have been experiencing online, where the game disconnects from multiplayer after a certain period of time.
If you have experienced this issue on PS4, please provide the following information in order to aid our investigation.
Important information:
- Was the game migrated to a new host?
- How many players were in the session?
- What was the exact message displayed on screen after you were disconnected?
- Is this issue happening only at weekends?
- Is there a specific time of the day when this problem is more common?
Additional information:
- Were all of the players in your race disconnected?
- Who is your ISP (internet service provider)?
- What connection type do you use between your PS4 and your modem/router? WiFi or Ethernet?
- What NAT type you have? (PS4 > Settings > Network > View Connection Status at the bottom)
Thank you for answering these questions. Any information that you can provide will help the our investigations into this issue.
Note: We're only looking for feedback from those who experienced this, please do not reply if you haven't."
Bruno Alexandre, QA & Support "
http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?45096-PS4-SMS-investigation-into-connection-issues&p=1235762#post1235762 -
-
A kormányod FFB-jével kapcsolatban, tudni kellene, hogy milyen kormány, hogy minden autónál ezt csinálja-e. Kint a pályán áll az autó vagy még a garázs menüben? Ha a kormányod valami jobb minőségű cucc, akkor semmi baja nem lesz attól, hogy erősebb az FFB, mert úgy vannak tervezve, hogy el kell bírnia teljes terhelés alatt is, ha elfordítod, persze ha valami gyenge műanyag fogaskerekes cucc, akkor valóban kárt tehet benne, de az meg normál használat mellett is hamarabb megadja magát, mint egy tartósabb, drágább holmi.
Amúgy a "Controls" beállításnál több helyen is lejjebb veheted az FFB erejét. Ott van először is a "Calibrate Forcefeedback" rész, godolom "Defaulton" van, ott állítsd át "Classicra" és próbáld ki, hogy az jobban megfelel-e a vezetési stílusodnak. Vagy ugyanitt "Tire Force", amivel külön a gumi FFB erejét lehet szabályozni. Ha még mindig erősnek tartod, akkor ugyanitt a "Controls" menüben van egy olyan pont, hogy "Configuration", itt is van egy csúszka aminek "Force Feedback" a neve, ezzel is lejjebb veheted az FFB erőt.
De ajánlom neked is és másnak is az alábbi beállítási alapot. Éppen a múltkor írtam egy másik topikban, hogy nekem mi vált be. Persze ez nem minden kormánynál válik be törvényszerűen, de nincs módom sajnos az összes kormányt tesztelni.
"Azt se árt tudni, hogy az alap FFB, "Default" és "Classic" módon in változtatható. Tulajdonképpen két csúszka mindössze az eltérés a kettő között.
A "Low Speed Spring Coefficient"; "Default": 0.75, Classic: 0.30.
A "Steering Gain"; "Default": 5.00, "Classic": 1.00.
Ezt egyszer kell beállítani:
Én ezt úgy állítom be, hogy a "Low Speed Spring Coefficient"; 0.40-0.55 között és a "Steering Gain"; 1.00-1.40 között legyen. Ez utóbbit nem nagyon javasolt nagyobb értékre állítani, mert kioltja a finomabb visszajelzéseket.
Ezt minden autónál külön kell beállítani:
Azután autónként a "Car setup"-ban, az FFB részen a "Master Scale"-t, ami általánosan minden autónál 26, azt minimum 36-ra állítom. Ugyanitt található az "Arm Angle", ezt általában az alap kétszeresére szoktam feltolni. Itt az FFB-n belül a második lapon van a "SoP Scale", amit szintén az alap 0.00-ról, minimum 36-ra szoktam tolni vagy a "Master Scale"-lel megegyező értékre.
Ezt érdemes előbb kipróbálni mielőtt elkezdünk minden csúszkát széttologatni. Ráadásul ez egy idő után fejből is beállítható. Természetesen kormánytól is függ hogy melyik a jó beállítás, ezért is vannak a tól-ig értékek. Amúgy meg nincs törvény egyik beállításra se, mert ahogy már említettem kormányfüggő és ízlés kérdése is, hogy ki milyen FFB-t szeret."
Ez leginkább egy egyszerű alapbeállítás módosítás. Nálam ezektől a beállításoktól, ízlés szerint tovább is lehet módosítgatni, nálam határozottan jobb vezetési élményt produkált. A gumi-aszfalt kapcsolat is jobban érezhető és az autó súlya, átterhelődése is jobban érezhető lett. Emellett ha az autó beállításán is állítasz, akkor az is érezhető lesz az FFB-n. Elég komplex rendszer lett, Talán tényleg kicsit megbonyolították a kelleténél jobban.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2016.02.19. 08:11:02 -
Az ffb-ben állítható, ha fel van tolva ragad mitn a barom állóhelyben ...Sajnos ezt userre bízták, nem értem miért .
De már nem tudom melyik állítás az :) -
nagyon kevés versenyautó van amiben nincs kormányszervo -
Timbu #14472 Próbáld meg egy rendes autó kormányát elforgatni álló helyzetben. Aztán vedd hozzá a slick gumikat és a szervó hiányát. -
RepeszElek #14471 Érdekes amiket irtok, én xbox-on nyomom és ott ezek szerint stabilabb a játék, mert fele ennyi gondom sincs vele, előtte az új forzával nyomtam de azt nagyon durván veri a pcars, a forza fizikája egy vicc....de aki joy-al nyomja és nem a szimulátor élményt keresi annak elhiszem hogy tetszik.
Egyetlen egy dolog van ami nagyon idegesít, még pedig ha áll az autó a kormányt alig lehet eltekerni, teljesen erővel ellentart a ffb, ez a kormánynak sem tesz jót, nem értem hogy miért nem oldják már ezt meg, tényleg nem értem, komolyan már írni fogok nekik...
Egyébként áprilisban jön ki az assetto corsa one-ra de annyira elégedett vagyok a pcarsszal boxon hogy lehet meg sem fogom venni, bár nagyon jókat hallok róla -
Akinek esetleg kétséges lett volna. :))
-
ElNano #14469 Jó, hát gondoltam, hogy lesznek olyanok, akik majd félreértik a mondandómat, mert mostanában kicsit egyoldalú módon fogalmaztam. Lehet, hogy én vagyok a mazochista, de az összes vacakság és hiányosság ellenére továbbra is tartom, hogy játéknak NEKEM ez még a legjobb. Én nem tartok igényt a valóság hiábavaló és debil kergetésére, nem veszek fel kesztyűt, amikor leülök egy futamra – bukósisakot pláne nem -, nem költök milliókat kütyükre, hanem játszok. És nem tartom magam potenciálisan tehetséges autóversenyzőnek sem… Mindezek okán nem tudnak megfogni a hc szimulátornak mondott játékok, a hangulatilag teljesen üres, sivár AC, miközben elismerem, hogy vezetés technikailag (játékos értelemben persze) a CARS előtt jár, mert komplexebb, részletesebb, jobb visszajelzéseket ad. De nem érdekel, a CARS-nak viszont van egy remek hangulata, egy olyan légköre, amilyennel eddig még nem találkoztam a műfajon belül. Biztos vannak ennél profibb(nak mondott, holott szintén csak játékok, legfeljebb bizonyos értelemben fejlettebbek) produktumok, azonban vagy iszonyatosan drágák, vagy kegyetlen a sivárságuk, vagy nincs számottevő és kellően aktív közösségük - és ezek tetszőleges kombinációi. Nekem fontos, hogy gyártói tartalmakkal jól el legyen látva egy játék, nem érdekelnek a szobamodderek ide-oda konvertált cuccaik, biztos vannak nagyon jók, de akkor sem, mert nem tudják pótolni a hangulatot. A CARS-ban a hiányosságok és hibák ellenére elegendő a pálya- és autófelhozatal, PC-s szinten a jelenleg futó játékok közül ebben majdhogynem kiemelkedik.
De ez is másodlagos. A lényeg, hogy ha mással nem, az SMS a hangulattal simán megnyert állandó játékosnak. Szóval kedvelem a CARS-t, nagyon is, még akkor is, ha néha kibukok és a keresztvizet is leszedem róla. Mindezt csak azért találtam szükségesnek leírni, mert nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy pálfordulást hajtottam végre és beállok a köpködők sorába. Sőt… Már csak azért is haragszok az SMS-re, mert ha a kihagyott ziccerekre megfelelő módon mégis odafigyelnek, akkor egy olyan játékot sikerült volna letenniük az asztalra, amihez képest a többi a kanyarban sem lenne.
De sajnos nem így történt, így a köpködők is szegről-végről joggal teszik azt amit, és sajnos van a mindenkori mondandójukban igazság – ha nem is teljes egészében.
Utoljára szerkesztette: ElNano, 2016.02.17. 20:50:20 -
endy papp #14468 Nem olvasom végig mert túl sokat írtatok....időm meg kevés 
Én duplán vissza kaptam a bele fektetett pénzem.
Van egy játékom a gépen ami ,hogy finoman fogalmazzak ,nem a legjobb,de nem érdekel ,nem játszom vele,ennyi.
Kár nem ért,főleg hogy nem vettem 1 DLC se meg.
Ha már 100 euró, inkább az iRacingbe toltam anno,azt nem bántam meg,igaz egyre kevesebb az időm azt is kihasználni,de azt legalább bármikor gond nélkül tolhatom,még állítgatni se kell semmit soha ....
Ezzel nem azt mondom hogy csak az a jó de a pcars,nekem nem jött be,de pénzembe se került, azért használtam is néha,(mikor lehetett)
Ennyi, túlléptem rajt mint egy kavicson az utcán......

-
Most hallottam Walking Dead-be, higy ha szart kell enni, akkor ne majszoljuk, egybol meg kell enni !
Ez mar igy hal , minden szoert kar . -
SityiSXT #14466 Ez csak egy jól edukált guesstimate (tyű, micsoda kifejezéseket tudok!
) volt, nem tudom tényekkel alátámasztani. De nem véletlen, hogy az Electronic Arts az utóbbi években kutyakeményen ráfeküdt az "egy motor mind felett" filozófiára, és a DICE semmi mást nem csinál, csak a Frostbite-ot hegeszti, és ez megy/ment a Battlefieldek, a Mirror's Edge meg a Need For Speed alá. Ezért nem annyira vicces az új NFS PC-s trailere, hogy kormánytámogatás, mert mostanra oldották meg, ahogy a 30 fps limit eltüntetését is. FPS/TPS játékok tobzódnak a jobbnál jobb motorokban (Unreal, CryEngine, stb), az autós cuccoknak marad az ősöreg ISImotor/gMotor2, ami licenszelhető. Ennek a zsánernek orbitálisan nagy szüksége van egy nulláról megírt modern grafikus-audio-fizikai-multiplayer motorra, de ezt évekbe telik rendesen kifejleszteni. No meg persze meg is kéne finanszírozni valahogy. Az igazi az lenne, ha az AC és a Cars valahogy "összegyúródna" egy játékká, így a vezetési élmény is meglenne, a tartalom is, és persze a multival se lennének komoly gondok.
A Forza 6-tal kapcsolatban: az összehasonlító grafikákat nézd meg - főleg a másodikat és a harmadikat. Elvileg ezek simcade játékok (a Horizon inkább az árkád véglet felé tendál állítólag, míg a Motorsport inkább szimes - én nem tudom, nem próbáltam őket), de ha a játékélmény jó, akkor a Motorsport simán ringben lehet a PC-s szimekkel (mert a Grid szériának azért nem sikerült úgy és akkorát ütnie, mint azt a CM igazából várta). -
ElNano #14465 Amennyiben tényleg az a helyzet amit a második bekezdésedben leírtál, akkor az döbbenetes és tulajdonképpen arról van szó, hogy a fejlesztők igazából kártyavárakat építenek. Nem tudom elképzelni, hogy egy nagy kiadónál ezt megtehetnék. Ezért is problémások ezek a "független" kezdeményezések. Egyrészt tőkehiányosak, másrészt nagyon el tudnak kényelmesedni, nincs, aki seggbe rúgja őket, nincs semmilyen kontroll.
Egy játékot sem akarok bántani, de ha ezt a műfajt nézem, akkor mindenütt valami hasonló van. AC - csigalassúságú tempó, minimális tartalom szinte teljesen az amatőr moderekre támaszkodnak. Ők is halálosan kényelmesek, győzd kivárni, mire abból is egy fullos cucc lesz. (De még mindig kevesebb hibája van, mint a CARS-nak, csak hát nekem nem fekszik az a nekem száraz hangulatnélkülisége.) R3E: Teljesen rámásztak a lehúzásra, iszonyat drága a játék, nincs számottevő közössége, nekem a menürendszere nagyon nem jön be, grafika szódával, hangok zseniálisak. De olyan, mintha semmi nem történne a játék körül, hozzák ki a tartalmakat, de ezen kívül pang az egész. iR: Lehúzógépezet, én már komolyan azt várom, mikor fognak pénz kérni a virtuális benzinért is. De még ez a legösszeszedettebb cucc, bár nekem az egész versenyrendezési rendszere nem jön be, és hát a mélyen igazságtalan büntető szisztéma miatt (is, a drágasága miatt is) élből elutasítom, nem tudom lenyelni, hogy ha belém száll valaki, akkor nekem is osztogasson büntetőpontokat.
Szóval nem is baj, ha jön a Forza Motorsport 6 meg Horizon 3 PC-re. :D További versenyhelyzetet fognak teremteni, hátha akkor összekapja magát főleg az SMS. -
SityiSXT #14464 Ó, én nem is azért írtam, mert akartam vele konkrétan bármit is mondani vele a témával kapcsolatban - csupán elgondolkodtatott, milyen "friss" játékok érhetőek el a piacon. De ha már így belementél egy kicsit ebbe, az SMS nincs teljesen egyedül ezzel. A CM is nagy hanggal volt az Egóval, aztán mit összeszenvedtek vele az F1 sorozat kapcsán (pont én mondom pont neked?
). Most is átrakták PS4/X1 alá a motort, és hát kimaradtak dolgok, amik eddig megvoltak. A Cars fejlesztése során is sok minden rengeteget változott, hát bizonyos részein erősen tákolmány lett a végére (a leglátványosabb példa erre talán a menü - a régebbi sokkal jobb volt). Persze ezzel nem védeni akarom őket, csak arra akarok rámutatni, hogy nem csak a Cars van ezzel így. Hanem mondjuk a Windows 10 is. 
De az tényleg nem gyenge, ami a fórumokon megy, hogy micsoda eretneküldözés és boszorkányégetés lett a kritikusabb hangvétellel (és nem, ismétlem nem trollkodó) megáldott tagokkal. Tisztára, mint a spanyol inkvizíció. Eddig azt hittem, hogy a prc.net csak túllihegi a dolgokat és csak a botrányra megy rá, de ha már téged is kispadra küldtek, az azért már jelent valamit.
Hopp, erre most reagálok: "És de, tizenéves fejlesztés az R3E, hát hogyne, meg különben is, ha valamit 10 évvel ezelőtt képsek voltak összehozni, akkor fejlettebb eszközökkel ezeknek miért nem sikerült?" - A fejlettebb rendszerek komplexebbek, ergo több a hibalehetőség is. Ha viszont ebből indulunk ki, akkor talán nem véletlen, hogy ez a sok szimes motor olyan régóta van már jelen, és csak reszelgetik, ahelyett, hogy újat írnának az alapokról. Bár ha az alapok maguk már elavultak, abból nem biztos, hogy lehet modern, komplex és (lehetőleg) hibamentes rendszert/motort írni, mert a limitek ott vannak a kezdetektől, és nem menet közben találják meg őket. Na de ez már programozástechnikai kérdés, én meg baromira nem tudok programozni. De magyarázat lehet ez is akár az iRacing 65%-ára, amit hivatalosan is bevallottak, a többi motornál meg maximum a stúdiófőnökök tudják az igazságot, hogy az egyes programrészletek a motorokban valójában mennyi idősek is és egyáltalán hozzájuk lehet-e érdemben(!) nyúlni (úgy, hogy ne dőljön össze az egész tyúkól).
Utoljára szerkesztette: SityiSXT, 2016.02.17. 18:59:00 -
ElNano #14463 Én ezt elhiszem. Csak nekem ez nem mond semmit. Eltelt 10 év. Jóval fejlettebb szoftveres eszközök állnak rendelkezésre, illetve az SMS tagjai sem ma kezdték a műfajt. Ebből következően egyáltalán nem törvényszerű, hogy egy bugtengert adjanak ki, csak mert ez valaminek az első része. Azt is elfogadom, hogy nem lehet hibátlan terméket készíteni. Oké, persze. Csakhogy itt alapvető gondok vannak, amiknek a javítására semmiféle hajlandóságot nem mutatnak. Egyszerűen leszarják, beérkezett a pénz, a már rég elkészült és kivágott dolgokat eladják DLC-nek, kiadnak egy-két kamu javítást, oszt ha valaki(k) beszól nekik, akkor ban, meg offtopic. Ez aztán a hozzáállás! Ennek a játéknak a sava-borsa a multiplayer. És fogadjunk, hogy felsorolok 10 olyan kardinális hibát, ami okán ha ingyen osztogatnák ezt a játékot, akkor is anyáznék. Na, ez a nem mindegy.
Marhára nem kifogás, hogy ez egy új dolog, főleg, hogy ha ennyire visszamegyünk a múltba, akkor a Madness motor is már 7 éves, és nekem adja be senki, hogy 7 év alatt nem lehet valamit annyira megismerni, hogy ne forduljanak elő a végtermékben szó szerint szánalomra méltó, nevetséges hibák. Az milyen már, hogy 5-6 indításból egyszer kurvaélet, hogy előjön a black screen és annyira beragad, hogy csak a reboot segít? Vagy az, hogy a játék offolja a kormányt futam közben, meg kitekeri a játékos kezéből, csak úgy, random módon? Ne vicceljünk már, AAA-kategóriás árat kérnek egy CCC-kategóriás termékért. (És hozzáteszem: Hibák nélkül ez egy kurvajó játék lenne.)
Egy csomó ember azért adta fel a multizást, mert nem tudtak napirendre térni az orbitális hibák miatt. Nem egy ilyet ismerek. De be kell nézni a WMD-be, és látható lesz, mennyire nagy az elégedettség... -
SityiSXT #14462 Ez a motor-mizéria szöget ütött a fejembe, így kicsit kutakodtam (biztos lesz átfedés a már elhangzottakkal is, de legalább összegyűjtve itt lesz minden):
- Assetto Corsa: a netKar Pro motorját használja, ami 2006-ban jelent meg - ha jól számolom, akkor ez 10 éves motor
- RaceRoom / Race-sorozat / rFactor 1-2 / Game Stock Car Extreme / stb.: ISImotor2, ez 2005-ben debütált (akkor 11 éves), de ez az ISImotor 1 továbbfejlesztése, amit meg a NASCAR Thunder 2003-ban, illetve az F1 Challenge '99-'02-ben élte fénykorát 2002-2003 körül (kb. 14 év), de bemutatkozni vagy az 1999-es Sports Car GT-ben, vagy a 200-ben megjelent F1 2000-ben tette, amivel így már több, mint másfél évtizedes(!) múltra tekint vissza
- Need for Speed Shift / Shift 2 / Project Cars: Ezeket a Madness Engine hajtja, a Shift ugye 2009-ben jelent meg, ergo egész fiatal még a maga 7 évével.
- iRacing: Ennél nem találom, milyen motort is használ pontosan. Ha hinni lehet ennek a forrásnak, az iRacing kódjának kb. 65%-a megegyezik a NASCAR Racing 2003-éval, legalábbis David Kaemmer eskü alatt ezt vallotta egy bírósági tárgyaláson. Szóval 13 év...
- A poén kedvéért: a Codemasters EGO motorja 2007-ben debütált a Colin McRae: Dirttel
És nem vagyok róla meggyőződve, hogy ne volnának gondok ezekkel a játékokkal. Nyilván egyikkel több, másikkal kevesebb, de abból, amit én eddig láttam-tapasztaltam, egyedül a Race 07 van kész rendesen!
Aztán jön Alexease, és kijavít...