Project CARS - PC
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
akkor majd jövöre ! 😊
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.05.31. 22:12:26
Ne szivass mar .....
A verseny eleje még eléggé mozgalmas volt, persze élből ki lettem téve a pálya szélére, de lassan megszokom. Aztán még egyszer, ott már anyáztam magamban, mert hát most tényleg figyeltem mindenkire ahogy lehet, . Volt pár körös érdekesebb harc egy-két emberrel, de aztán nagyon leszakadtam, meg a mezőny is szétszakadt, többnyire egymagam rajzoltam a köröket – már megint egy sérült verdával. Néha azért belehibáztam – többnyire elfékezések voltak ezek.
A pitbe a 10. körbe mentem, kerékcserét nem csináltattam, gondoltam, jó még az a soft a következő 10 körre. 😄 Egyébként is +16 mp lett volna egy kerékcsere, elég soknak tűnt és úgy agyaltam, hogy ha valaki esetleg mégis bevállalta, akkor annak elé vághatok és a gumikopás nem olyan szintű, hogy utána leradírozhasson maga elől.
Miután kijöttem a pitből – és a gép szokás szerint nekicsapott a falnak 😄 – kb. semmi nem történt, mivel még a tankolás alatt kihúztam meg bedugtam a pedál csatlakozóját, két-három köre rendbe jött a pedál is, de tök egymagam nyomtam. Valaki cammogott előttem, kb. feladhatta a versenyt, aztán még sikerült elé vágnom két arcnak, akik a pitből jöttek ki, a vége felé meg kilépett valaki a játékból előlem, így lettem második és így értem be a célba. Heten maradtunk a végére.
Hát nem volt nagy kedvcsináló a jövőre nézve. 😄
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.05.31. 22:11:40
Elsősorban én nem is haza szinten gondolkodok/gondolkodtam, hanem nemzetközi szinten. Ha azt figyelembe vesszük, hogy csak itthon - Michelisz Norbinak hála - mennyien kezdtek el szimulátorozni, akkor elég meglepő adatokat fogunk találni.
Először mindenképpen az lenne a legjobb lépés, ha egy ilyen szintű sorozatba tényleg csak a szimulátoros elit (teljesség igénye nélkül néhány példa: Gerger Huttu, Atze Kherkof, Martin Krönke, stb.) szerepelne, majd ha nyert akkora teret az egész, lehetne bővíteni a dolgokat.
(Azért gondoljatok bele egy pillanatra, tél idején mekkora lenne, amikor nincs F1, nézed mondjuk a virtuális megfelelőjét, amibe éppen Szujó ordibál, mint a nemnormális. 😄 )
Amit te szeretnél, az Dél-Koreában, meg egyéb, elvadult helyeken megy mindenféle őrült körítéssel, de mi teljesen mások vagyunk, más az értékrendünk és szerintem senki nem lát fantáziát egy virtuális bajnokságban mármint szponzori részről. Mert hát miért is fektessen be? Most komolyan, Magyarországon mennyi „komoly” szimes lehet? Mondjuk 500-1000? Még megbecsülni sem tudom, lehet, hogy sokkal több, lehet, hogy sokkal kevesebb, de nyakamat rá, hogy alig pár ezer a max. Kik lennének olyanok, akik leülnének a tévé elé virtuális bajnoki futamokat nézni? Hát max ugyanezek a szimesek, meg még max pár ezer ember, családtagok, gamebuzik, ilyenek, de ez sem lenne egy mindig stabil létszám. Egy futam közvetítéssel el lehetne érni mondjuk 7-8 ezer embert? Na, ez nem létszám egy marketingesnek, ennyi nézőért nem fog reklámot elhelyezni és fizetni érte, egyszerűen azért, mert nincs meg a kritikus tömeg. Van a SimSportTV, futamonként jó, ha pár tucat ember összejön rajta.
Ez így totál életképtelen és nem lehet átvinni a való életbe, egyszerűen azért, mert nem érdekli az embereket, gyaníthatóan azért, mert ez csak játék és nem a valóság. Nincs mögötte olyan teljesítmény, felkészülés, háttér, nincsenek életveszélyes drámák és halált megvető bátorságú ikonok, mint a valós sorozatoknál, ebből fakadóan nem születhetnek hősök, példaképek, nem lehetnek arcai, nézővonzó kabalafigurái egy ilyen kezdeményezésnek.
Ez mindig egy szűk réteg hobbija marad, főleg nálunk, ebben az országban. De szerintem nyugaton is. Ázsiában mennek bizonyos játékoknál ezek a tévé közvetítéses őrületek, de az meg teljesen más felfogás (kicsit infantilisek), tök más kultúra. Érdekes a felvetésed, és aki űzi ezt a dolgot, az szeretné, ha tényleg százezrek lennének kíváncsiak arra, hogy alakul egy bajnokság, amiben ő maga is részt vesz, de ez nagyon nem a realitás.
Én csak Spa-ban néztem, de ott ugye vannak egész lapos rázók ...
Valamit tuti lehet megallitani, mert balam valoban nulla holtjatek van, es mindent erezni kozepen.
Ma már minden önárnyékos de az kell, olyan részletesen nem tudja ...
Csináltam egy egyszínű sárga cliót, de nagyon gáz 😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 21:14:20
De ez nem olyan egyszeru. Ez csak online mukodik, komoly szervezessel es komoly keretek kozott.
Ott abban a pillanatban határozottan érzem a kormányon amint a rázóra raktam a kereket, és amikor lejött onnan. Végülis 5centis bordákról esik le a futómű, azt érzi az ember még lágy futón is nemhogy ilyen feszesen. Ez itt nem olyan határozott, pedig jó lenne mert nem egyszer dobtam már el az autót a szegélyköveken...
Bátorkodom betenni az alábbi írásomat, kíváncsi vagyok, hogy Ti hogyan látjátok ezt a dolgot.
http://racing-workshop.blogspot.com/2015/05/nem-csak-az-autoversenyzoke-vilag.html
ON
De nálam g27 minden alap.
Ami változtattam.
FFb 100.
Tire force 200.
Ha belepiszkáltam (ahogy Alex is írta,javasolta korábban)tényleg olyan lett minden ,hogy az már nem az a kocsi volt ami.
A clióból a formulából is GT kocsi lett, a GT-nél meg nem tudtam elfordítani a kormit miközben majd leesett a kormi a cokpitről pedig oda van csavarozva.rendesen.
Kanyarokban akkorát rántott hogy ihaj a kerékvetőket meg kerülnöm kellett.
Természetesen itt már nem 200 tire force-val hanem felével is csinálta.
Így maradtam a mostaninál,nem mondom hogy minden típusnál tökéletes de nagy része jó.
Ahol meg nem tetszik ott inkább a kocsi "félkész" mivoltára fogom mint a ffb-re.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.05.31. 19:24:05
Nalam (G25), nincs atomerosre allitva, abszolut kozepen tartva (koncentralva! 😄), hatarozottan, normalisan mozgatja/rangatja a kormanyt az a kerekveto. Nulla lyuk. A Meki GT3 volt, csak berangattam hasra az FFB-ket hozza (45, 150, 85, 150,150).
Meg az R3E-ben is, ami – ezzel ellentetben – valoban megmaradt az rF1 stilusnal, csak megszoroztak 10-zel😉
erről jut eszembe h a főmenüben az ffb részen én mintha ezt is állítottam volna (most nem tudom mrgnézni)
valami deadzone volt ha jól rémlik 6-7 % körül na azt levettem nullára...
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.05.31. 18:26:17
Szerk: Clio-val próbálgatom
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.31. 18:04:38
ha azt feltoltam akkor volt olyan h a durvább kerékvetők mint (pl brands hatcen az egyik) gyakorlatilag kicsavarta a kezemet...jó hogy nem törte el😊
csakl óvatosan a teszteléssel😊
Amúgy konzekvensen mindig ugyanazok a rázók ráznak illetve nem ráznak körről körre, tehát rendszeres, nem véletlen.
Vagy lehet, hogy pont ellenkezőleg, az ffb lyuk miatt nincs rázás? 😊
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.05.31. 17:56:56
sőt pályán megállt víztől is akár...kerékvetőnél az nyilván más ffb hatást kapsz majd attól függően is h milyen magas mondjuk a kerékvető...
most már maradok ennél a beállításnál mert érzek mindent amit kell
mondjuk azt nem értem amikor szidják az FFB jét szerintem rendben van
Csak azert irtam le, hogy ha valakit ERDEKEL a jatek (ha valakinek zsigerbol szar, annak mindegy mit irok, de nem is azert irtam, hogy barkit meggyozzek😛), tudja/erezze mi mit csinal, es abbol osszerakjon maganak egy hasznalhatot.
Valakinek igy valakinek meg ugy jo. Azt mindenkinek maganak kell eldonteni.
Persze,lehet hogy jobb lett volna, ha csinalnak egy tutit, ami minden kormanyra, minden attetelle es kormanyszogre (allitgatas nelkul), minden autora azonnal jo, kihagyva a konzol es gamepda cuccokat, ugy mint az AC, de ez NEM az a jatek.
De ha mar ilyen, akkor legalabb halat adhatunk, hogy nem fixaltak le minden lenyeges beallitast, ahogy nekik tetszik, bananra optimalizalva, es ugy lett volna egy teljesen hasznalhatatlan programunk (lasd. Ferrari, ami nem szim, de hangulatos cucc, de a fix idiotizmus miatt az elso harmada jatszhato, a tobbi kuka:/).