Project CARS - PC

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

barcalaci84
azt én ki se próbáltam amikor láttam h miket állítgatott át😊
nem is értem h jöhetett ki neki ez h ez így jó...😊
de ebből látszik h mindenki máshogy szereti és magadnak kell megtalálni h mit szeretsz😊
macleody
Én most próbáltam ezt az ffb tweak cuccot, de borzalmas. Középen akkor lyuk van, mintha valami gagyi vibramotoros kormányt tekergetnék.
barcalaci84
nem lehet beállítani😊 ezért is jó a clio funra ,mert alpa setuppal is egész jól lehet menni...
Alexease meg csak arra írta a 200-as értékeket h egyesével próbálgassátok, h megértsétek mi mit befolyásol...gyakorlatilag én is így jutottam el a saját beállításomig...ami persze korántsem végleges és autónként is érdemes finomhangolni majd...de ehhez érteni kell h melyik csúszka milyen erőket befolyásol...

a T500 meg rohadt erős...nyilván ott megint más értékek lehetnek a jók....nálam a fanatecgt3 rs-en nagyon bejön az általam használt arányok
Kipróbáltam T500 on ezeket ,de nem ajánlom senkinek azt hittem szétesik a kormány😊
Én amit Laci irt a multkor azokat használom teljesen jó,hibátlan😊
Elkönnyül -ráz ahol kell😊

Laci esetleg próbáljátok ki a ginetta juniort angol pályákon próbáltam, nagyon jó alap settel is élvezetes
Amugy szerveren be lehet azt állítani hogy ne lehessen setupolni vagy egy előre feltőltött settet lehessen csak használni?

Utoljára szerkesztette: ozoli78, 2015.05.31. 16:23:38
Oké, akkor így lesz.
barcalaci84
én real weathert terveztem , ami akkor működik ha nem piszkálod a dátumot stb...beállítja Currenten az aktuálisat...
tehát 17 óra körül lesz belga időjárással😊 de ahogy jól esik úgy állítjátok...😊
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.05.31. 16:14:56
lac coo
Jó,. nem kell cifrázni 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Oké, akkor minden full ugyanaz, amit megadtál eredetileg. Időjárás, időpont? 13 óra, napos jó lesz?
b-type
Én megpróbáltam, megcsináltam 2-t az MZ200 meg az összes nulla...szörnyű.
Utána gondoltam hátha működik a placebohatás, gyerünk nézzük meg milyen mikor AC-s. Fy 200 többi lehúzva master marad.
Aztán egy korrigálásnál kikapcsoltam az egészet a francba.
..és azt hiszem pár napig hagyom pihenni, szerettem volna elindulni ezen a Le Mans-i futamon, de totál elment a kedvem ettől a játéktól.
..ha valóban a felfüggesztésből és a gumiból veszi az adatokat akkor az teljesen kuka. mintha egy rúdon ülnék nem autóban.
Én elhiszem hogy az a hülye aki nem tudja beállítani a kismillió szirem-sz@romat már elnézést, nem pedig beülve egyből autót vezet, legyek hüye nem érdekel. Tudok vele gyorsan menni de ez nem jó ez a vége.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

barcalaci84
toljátok szerintem amúgy😊 írd ki a server nevet meg a jelszót itt és PH-n és szerintem összegyűltök rendesen (akár lehet ugyanaz a server név és a jelszó és akkor könnyen megtalálják majd...
lac coo
Én ma mennék ha mennék...
bár behalt a fülesem, nincs másik ....

Egyébként nekem eléh jó netem van, ha más nem, én bevállalom, hogy hostolok.

Szerk: Ja, hát nem tudom, ha holnapra akarjátok. Az nekem már hétfő. 😄 Annyira nem buli. Na, döntsétek el, hogy mi legyen.
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.05.31. 15:58:59
barcalaci84
hát ma nekem nem lesz játék, esetleg holnap este tudok csinálni mert ezt akombót szívesen lefutnám mégegyszer, aztán keresnék én is valami másik verdát a játékban, mert azt se tudom milyen más autómk vannak kis túlzással😊
lac coo
Nem lehet hogy túl erős és elnyomja a középrehúzás ?

Az miért van, hogy néhány kerékvetőt nem érzem a kormányon, futómű hangját hallom, de ffb nincs. Vagy ez csak nálam van így? <#fejvakaras>

Akkor elmarad?
barcalaci84
sajnos közbejött valami és nem tudok indítani majd servert...
lac coo
hmmm...nálam nem, napokig használom .

macleody
Jó ez a dashmeter csak mocskosul eszi az akksit. Tegnap nem győzte szuflával a töltő.
lac coo
De gondolom csak ingame akarná látni ,az ok, hogy bír egy gumi x kört, de verseny alatt lehet pár elfékezés, kicsúszás, erőltetett menet stb ...Nem is értem miért nem mutatja a kis gumi app ....

közben sehogy, de végülis nem is arra irányult a kérdés, hanem, hogy, hogyan lehet monitorozni. Leteszteled a három keveréket, végeztél megnézed mennyit koptak a gumik és kész is.
Danecay
Hát ezért nem fogok venni annyi biztos!

sertrex
Kell hozzá egy plusz monitor.

Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.

sertrex
"Valaki letesztelte ezt az 5x gumit és még a gyári assist off-ot is?"
Nem volt fennakadás. Kérdeztem. Még a kérdőjel is ott van.
Amúgy köszi a választ. Valami ilyesmire voltam kiváncsi. 😊

lac coo
De abban hogy nézi ingame ?

A Tom Shane àltal készített pCars profilerrel. Rengeteg infót kiolvas a jàtékból.
Alexease
Igen, elirtam szokasszerint😊
sertrex
Itt ezt vagy 100%-ot akartál írni, mert 10%-on kicsit gyengének tűnik. 😊)

" - Driver: 10% FFB, 900 fok, szokasos."

lac coo
Miért, játékban lehet valahol nézni a clippinget,

A telemtria HUd nálam felejtős, nincs G27 váltó ,és csak azzal tudnám léptetni 😊)

Danecay
Az kiderült már, hogy a gumikopást, hol és hgy lehet monitorozni mert a legutóbbi ezzel kapcsolatos beszélgetés során ez nem derült ki? Vagy mindenki érzésre megy ki cserélni?

Alexease
Valoszinuleg az tunik rF2-szerunek, mert az is a gumi valodi mozgasaibol, torzulasaibol es tapadasvaltozasabol szamol😉 Csak ott nincsenek igy szetszedve az allitasok (vagyis ott is van 1-2, de az a progi meg annyira sem erdekel senkit, mint ez, es meg "ronda" is a tobbsegnek, vagyis mindegy miket lehet allitani benne).

A lenti 200-as ertekek csak a teszt miatt vannak, hogy egyessevel hatarozottan kijojjon minden ero. Normal bealltasnal mindenkinek maganak kell kitalalnia a tuit😉 Az mar izles kerdese. De egyszer erdemes megnezni igy kulon-kulon, hogy tudja az ember, mit is allit igazabol😄

Es persze, a legfontosabb, hogy vagy erzesre vagy a telemetria kep alapjan, figyelni az FFB clippinget, es az aranyok bealitasa kozben/utan a Master reszt addig allitani, amig "nem tunnek" el az erok. Mert durvan vag, akkor csak rangatas lesz belole vagy ide-oda durva hintazas.
Gadfly13
Komolyan nem értem miért kell fennakadni ezen a gumikopásos dolgon. Tommy már nem1x leírta, hogy tesztelve lett ill. a taktika miatt lett ennyire beállítva. Egyébként nem egy kihirdetett tesztfutam volt már, melyen aki részt vett ÉS VÉGIG IS MENT, az tudja, hogy teljesen rendben van így a gumikopás. Én LMP2-vel megyek és ott éjszaka bőven elég a soft gumi is egy etapra, persze boxkiállásnál cserélni kell, viszont nappal már kevés ez a keverék, mert az üzemanyag kifogyása előtt 2-3 körrel már elkezd rázni a futómű, így erre az időszakra a medium gumi a megfelelő. Persze mind ez vezetési stílus és setup kérdése is, hogy ki alatt mennyire fogy a gumi, de pont ez az egésznek a szépsége, nem véletlen az 1 hónapos felkészülési idő is erre. 😉
Felmerült ugye ez az időgyorsítás vs. real weather probléma is. Ennek a megválaszolására, hogy majd hogy is lesz valójában még 1 kicsit várnánk, mert a futam még jóval arrább lesz és addig számos olyan frissítések is jöhetnek (pl. 1.4), ahol már orvosolva lesznek bizonyos bugok/hiányosságok. Még az is megtörténhet, hogy már területen is kénytelenek leszünk változtatni, de az eredeti koncepció (egyelőre) az, ami ki van írva.

simraceseries.com

lac coo
Én az FZ szoktam egy kis simítást tenni, mert anélkül nagyon nagyon rágatós, így picit lágyabb, gumisabb érzés ....
Az FX már érdekesebb azt szerintem nem jó nagyon magasra tolni, irtózatosan beleránt egy váltásnál is akár ....

De persze ízlés függő 😊

Ez a fajta FFB amúgy kifejzetten dögös, engem eléggé emlékeztet rF2-ére !
azt nem mondom, hogy mindig mindent éreztet de dögös az tuti .
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 13:50:44

Alexease
FFB teszt, szimeseknek, erdekessegnek, akit a technika is erdekel😊
Nem tudom hanyan teszteltek le rendesen, de legalabb egyszer erdemes raszanni 10(!) percet.

Termeszetesen, ettol NEM lesz jobb a progi, ugyanaugy felkesz es bugos marad, kicsit mindenkinek/konzolos/gamepad-os lesz az iranyitas, gumi, tapadas, AI! De erdemes vegignezni, mert van benne technika, max nem jol, nem tetszik stb.

A CARS az FFB-eroket a "szokasos" felfuggesztesen es tapadasvesztesen tul Contact Patch-bol (jatszani: tire_data_calculator) is szamolja. Vagyis a gumi (osszenyomodott) tapadofeluletenek a valtozasaibol (mozgas, csavarodas, rugozas, tapadasvesztes).

Ezeket kulon-kulon lehet allitani, ami osszeadodik, es durvan befolyasolja a vegeredmenyt. Foleg ha a rossz/eros bellitasok miatt a visszajelzesek felet vagja (kormanyfuggo). Auto fuggo is, eloszor erdemes valami hatsokerekessel, hogy "tisztan" maradjon a kormanyzott kerek!

- Driver: 10% FFB, 900 fok, szokasos.
- Jatek fomenu: 100% FFB, minden linearis, rendesen kalibralva.

Betoltott palyanal, auto FFB (Spindle) setup.
- MASTER Scale 40-50. Valszeg erosen kormany fuggo, de ez talan jo lehet mindenhova.
- MINDEN egyeb beallitas NULLA (scale, smooth).

Aztan EGYESSEVEL(a tobbi nulla, kiveve a master 40-50!) tesztelni a 4 szamolt erot. Gyorsit, fekez, megrangat, megy fel kort valami kanyargosabb palyan, tuleroltet stb 😊

- Fx Scale: 200 - ez a gumi tapado feluletenek az elore-hatra mozgasat, tapadasat es deformalodasat szamolja es jelzi vissza. Gyorsitas, fekezes, megcsuszas, vagy egyszeruen a ket oldal kozti ezek kulonbsege.

- Fy Scale: 200 - "hagyomanyos" felfuggesztes mozgas, jobbra-balra "billeges", a gumi oldaltartasa "miatt". Kanyarodas, tekeredes, nagyobb kerekveto vagy egyeletlenseg stb. Csak ezt hasznalva kicsit AC-s, persze ott hozzajon a kozeprehuzas es atapadasveszes is.

-Fz Scale: 200 - a gumi fuggoleges mozgasa, rugozasa, torzulasa. Foleg kisebb, gyorsabb egyeletlensegek erezhetok (pl. kerekveto), ami hirtelen valtozas, es nem a felfuggesztes "mozogja ki".

- Mz Scale: 200 - a gumi feluletenek a csavarodasa (kanyarodas, kormanyelforgatas). Lenyegeben ez adja az "egyenesfutast" vagy a "kozepre huzo" erot. Persze beleszamol mindent: sebesseg, tapadofelulet, tapadas vesztes, kormanyszog, tulkormanyzas stb. A legfontosabb allitas.

Ha valaki ezeket vegigtesztelte (es nem zsigerbol fikazik;D), akkor gyorsan rajon, mennyit szami, javit vagy ront ennek a negy erteknek a beallitasi aranya, vagy ha osszessegeben az egesz tul eros, mennyi minden vesz el.
Azért a helyes írást még lehetne kicsit gyakorolni. Némelyik "szó" értelmezhetetlen. Tudom, gyökér vagyok....

iracing the 'real' race.

lac coo
Nem, nem te, pont azt mondom, higy te is atgondoltad, a ket masik is atfogja es megprobalnak jormalisan forumohni ahigy te teszed !
Amugy valaki moderator besegit a torolgetesbe, szoval senki ne csodalkozuon ha kap valami buntit:-)

b-type
<#eljen> 😊)

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Én nem szólok bele, ti tudjátok, hogy nektek mi a frankó.
Most már rákérdezek: ki ez a "két ember"? Nagyon remélem, hogy én nem lettem belekeverve semmibe, az utóbbi időben kényesen ügyelek a topic békességére, nehogy már meg legyek találva...
5x-ös, nem 4x-es, ès ahogy màr irtam, le lett tesztelve telemetriàval is nem csak érzésre, vagy ahogy te mondod minden hosszútàvú futàs nélkül. Ès nem lehet összehasonlítani a gumikopàst egy Clio-Barcelona kombót, egy Lemans-al. 13km alatt van annyi kanyar mint Barcelonai, tehàt elég csekély a gumikopàs alap értéken. De mint irtam, föként a taktika miatt lett ez így.
Be kell zárni a kaput egy időre ,így még Laccoo-nak se kell törölgetni.<#wink>
Korábban írta valaki "ez a topik el van átkozva."...<#hehe>
lac coo
Az lehet de akkor se lesz az az agyatlan flem, meg veget nem ero szajkarate mint korabban....
Ahhoz tul oreg vagyok en mar, hogy ne lassam a szokasos piszkalodast annal a ket ebernel.
Te is atgondoltad, ok is at fogjak.....

Végül is úgy játszanak, ahogy akarnak, akinek meg nem jön be, az nem jelentkezik rá, igaz.
Az Euro Truck 2-ben sem DDDDDD.
lac coo
Teszteletek, annyira nem amatorok!:-)
Engem ugyan nem vonz az a futam, de szerintem jol van ez igy.

A World of Tanks topikban még nem ismerik a játékot. 😊😄

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Az lenne a legjobb, ha a gumikopás tényleg „real” lenne. Nagyon hosszú távú versenyeket nem mentem még a játékkal, így nem tudom megítélni, hogy ez mennyire működik benne, bár az azért kétségtelen, hogy pl. 10 körös versenyeknél sokszor sikerült épp a legutolsó kör a legjobban, ami azért kicsit mindenképpen érdekes. Oké, hogy kifogyott az üzemanyag, de ezzel együtt azért a guminak is kopnia kellett volna, tehát összességében hülyeség, hogy a verseny utolsó körében megfutok egy leggyorsabb kört. Ebből arra következtetek, hogy azért még sem annyira „real” a „real” gumikopás, ugyanakkor a 4x-es szorzó szerintem is sok.

Azzal nem értek egyet, hogy egy versenynek a taxizásról kellene szólnia, én is úgy vagyok vele, hogy legyenek egészséges kihívások egy futam során. De 4x-es szorzó? 😄 Ezt tényleg tesztelni kellene egy ilyen meccse előtt, mert lehet, hogy négy-öt kör és lehet menni kereket cserélni, ami már megint nem „real”. Főleg egy olyan pályán, mint Le Lans. A Michelin beszámolója szerint 2013-ban az LMP1-es Audi kb. 50 körönként ment ki cserélni. Na most ha a játékban a 4x-es szorzó miatt akár 10 körönként ki kell majd állni, az messze nem „real”.

De mondjuk ezen összekapni… 😊
Azért vannak/voltak az eddigi tesztfutamok, 10 illetve 20 körösek, hogy ezeket megnézzük, valamint a pitelést. Egyébként mielőtt ki lett írva az 5x gumikopás, természetesen tesztelve lett, telemetriával. És azért lett 5x-ös a gumikopás, hogy kelljen kereket is cserélni, valamint legyen benne gumi taktika is (soft-med-hard)
lac coo
Laci, akkor lesz este 20 koros Clio?:-)

lac coo
Ertelmes beszedben benne vagyok, deezt a hany jatekot keszitettel mar, meg hany ilyen autoto vezettem mar ezt hagyjuk mar...
De foleg ezt a gyoker, bujtatott piszkalodast !!!!
Bsrmit mondunk hilyeseg, sot avege az, hogy apiszkalodas, hgy meg a nyekvet sem ertjuk amit hasznal:-)
No ez itt nemlesz.
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.05.31. 13:08:51