22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#15316 A winrate-t nem is említettem. Az elég kevés mértékben múlik csak egy játékoson valóban. Az 1 kill/csata azért fontos, mert játék közben motiválja a játékost, hogy legalább egy hajót süllyesszen. Ilyen-olyan MOD-k segítenek, de már úgy tudom, alapból is sok minden benne van a játékban. Igaz, MOD nélkül már hosszú ideje egy percet sem játszottam.
A szerver statisztikára meg nincs rálátásom, így sem meg erősíteni, sem megcáfolni nem tudom.
-
pajer_csaba #15315 "Félreértés ne essék, nem degradálni akarom a teljesitményed." - tudom, no para. :)
A statisztikai vitákat én sem szeretem, ha jól emlékszem, kb egy éve volt itt valami hiszti e körül, hogy kinek nagyobb a pötsch... izé.. win-rate-je... Érdekes amit Trucker39 belinkelt nekem a saját stat-omról, de bevallom őszintén, nem tudok okosabb lenni tőle. Mert azt megmutatja, hogy hol állok mondjuk a korábbi csatáimhoz, vagy a nagyátlaghoz képest - ergo arra tökéletes, hogy ne essek hasra magamtól, és ez tök jó - de azt már nem mondja meg a statisztika, hogy "figyi, ha ide célzol, és ekkor lősz, akkor tuti max sebzésed lesz". Márpedig a statisztika is ez utóbbitól javul. Persze, ha minden meccs után rohanok megnézni, hogy hogyan változtak az adatok, akkor látszódhat az eltérés, így mutathat egy irányt, de őszintén szólva az ember ugyan ezt megérzi a csata után is. Ha van egy kis önkritikája, akkor tudja, mit rontott el, mit kellett volna kicsit másképp csinálni, hogy jobb legyen. Úgyhogy én inkább érdekesség szintjén kezelem a statisztikát. :) (Apropó, mi az a "Average frags"?) -
Darun #15314 Félreértés ne essék, nem degradálni akarom a teljesitményed. Nem véletlenül végeztél ott a pont táblázatban, ahol. Jó csatát mentél, ami hibát vétettél a csatát jelentősen az sem befolyásolta, az eredmény pedig téged igazolt. Mondjuk én is ilyen statbuzi vagyok, de én azért úgy vélem, a kommon gyökerekhez képest a helyén tudom kezelni ezt is. (pl nemnagyon szoktam mások win ratejére hivatkozni, mivel mint irtam is, önmagában nem mérvadó, a többi adat tükrében kell nézni, ahogy a csatánkénti öléseket is) -
Darun #15313 Mondjuk a winrate meg kill/csata arány sztem kevésbé érdekes. Én se vagyok az a killlopó tipus, nekem is bőven 1 alatt van, holott a legtöbb hajóm átlag sebzése nem ezt indokolná. A győzelemhez meg ugye rajtunk kivül még 14 ember teljesitménye (lenne) szükséges. Az egyébként a videóból is látszott, hogy a Mexiconak elég jó a lőképe, ha ráérzel, biztos javulni fog a találati arány is.
Egyébként érdekes, én is megnéztem a saját statomat Mexico-val, de nekem szerver átlagra 40k sebzést, winrate-re meg 50,36%-t ir. (azért nekem már ez az 56% wr is gyanús, biztos hogy ez reális szerver adat?)
-
pajer_csaba #15312 "A Bismarckon nincs torpedó, csak a Torpitzen." - na, ez egy jó hír. De a Gneisenau akkor is mocsok egy jószág. Már alig várom. :D (Aoba-val szoktam nagy torpedós mészárlásokat rendezni, szerintem ugyan az, csak nagyobban.)
Egyébként nekem tényleg az szokott a legjobban beválni, ha a tömeggel tartok. Általában, ha ketten-hárman elmegyünk egy tök más irányba, mint a többi (akármennyire is logikusabb a mi választásunk), akkor tutiistenbizony, hogy a nyakunkba kapjuk az ellenség főerejét - akár mennyiségileg, akár minőségileg. Itt főleg a saját Gneisenaunk zavart be az elején. A korábbi rossz tapasztalataim miatt nem kedvelem az ilyen "leszarom én ezt az egészet, átrongyolok a francba a pálya egyik sarkából a másikba" típusú játékosokat, úgyhogy ezért is mentem el inkább a másik irányba. De nyugi, többet nem hozom ezt szóba, ez történt, és szerintem - érzésileg - így is jó játék volt. És én még mindig azért játszom, mert tök jó élmény. :D -
#15311 Pedig érdemes nézni a statisztikát is. Van egy olyan része, amit ha megynitsz, látod az adott hajónak a legnagyobb kiosztott sebzését, a találati százalékot - ez az ami szerintem fontos érték - valamint az átlagsebzésedet az adott hajóval. Az oldal össze hasonlítja a teljesítményedet az adott szerver (EU) többi játékosának, ezzel a hajóval nyújtott teljesítményével. Így látható, hogy az átlaghoz képest mennyire vagy jó, vagy adott esetben hol kell még fejlődni a jobb teljesítmény érdekében.
Például a videóban látott New Mexico statisztikája. Itt látható, hogy 22% a találatod a főfegyverrel és 40 K damage az átlagsebzésed. Az is látszik, hogy még a csatánkénti egy süllyesztéstől még kicsit odébb vagy.
-
Darun #15310 A Bismarckon nincs torpedó, csak a Torpitzen.
A rettenet toronyforgásra én is emlékszem még a Mexiconál, igazán látványosan sztem a skill sem segit rajta. Töltést gyorsitani meg nem tudsz (hacsak nem Adrenalinnal) Mindenesetre ezen a szinten tényleg vagy lősz, vagy manőverezel az amcsi hajókkal. (én is inkább lőnék) A jipijapók ebből a szempontból jók, mivel a magas lövedék röppálya miatt egy sziget mögül is kényelmesen el lehet kempelgetni és ugye nekik lőtávjuk is van hozzá. A taktikádban én nem találtam hibát, már az is jól jött ki, hogy az elején meg tudtad szedni a Colo-t. Szinte végig egyesével kaptad az ellenfeleket, ami ideális. Azon tényleg kár agyalni hogy merre kellett volna indulni. Velem is nagyon sokszor előfordul, hogy a csapat nagy része elindul egy irányba, aztán pár hajó megállitja őket, a másik oldalon meg a mi pár hajónk simán átmegy. (tegnap rankeden megint kiakasztottak a csapattársak, mivel faszán befoglaltunk két pontot, de megint csak magunk voltunk rombolók, a többiek semmit nem segitettek, aztán amikor már mind meghaltunk és az ellenség befoglalta a pontokat, akkor jutott eszükbe hogy nem a külső iven kéne kempelni. Megint 2 csata alatt elfogyott a napi report mennyiség, 3 rankedből 3 bukó) -
pajer_csaba #15309 Pont a rossz manőverezési képesség a problémám. Általában ez jellemző a BB-kre (nem alaptalanul), ehhez is vagyok szokva. Nagyon meg kell gondolja az ember, hogy milyen irányra áll rá az ember, mert ha forró a helyzet, nem lehet vele úgy szambázni, mint teszem azt egy cirkálóval. Itt egyszerűen rossz taktikát választottam. Ehhez jön, hogy a kapitányi skillek sincsenek még maxon az áthelyezés után, így a torony-forgatás gyorsítása és a töltés-gyorsítás sem működik rendesen, ez pluszba nehezíti a manőverezést, emrt mire a tornyok követik, addigra már rég betöltöttél, de már bekaptál egy-két salvót az ellentől is.. A torpedókat - pontosan a megtorpedózás tényét - szerintem egyedül úgy lehet elkerülni a Gneisenau-Bismarck párostól, hogy elfordulsz a hajó elől, hogy ne legyen értelme utánad küldenie őket - a legtöbb játékos nem küld torpedót távolodó hajó után. A "legutolsó pillanatot" úgy értettem, ahogy Te: megvárta amíg tuti biztos, hogy nem fogok tudni kitérni előle. Jól csinálta. :)
Ellenben a tényleg meglepően jó kilövési szög nagyon szokatlan a számomra. Általában az összes torony egy pontra irányzásának maximális szöge a 45° (a szürke körcikk egyik széle a középvonalon van), épp a minap csodálkoztam rá, hogy a New Mexicón ezt még túl lehet kicsit nyújtani - aztán el is felejtkeztem róla. :/ -
ikarus44 #15308 Csatahajónál én is mindig full salvora törekszem, de viszont mivel Német csatahajókkal kezdtem, amik elég fordulékonyak (szerintem) ezért csak akkor kezdek el fordulni, és akkor is minimálisan annyira hogy a hátsó (vagy az első szituációtól függően) lövegekkel is tudja tüzelni egyébként mindig próbálok valamennyire srégen állni az ellenem épp tüzelni készülő hajó/hajóknak. Cirkálónál, pedig mivel (japánnal játszom) ott max fordulónál mutatom az oldalát, ott egyáltalán nem törődöm a full salvoval, csak akkor ha biztosra tudok menni hogy senki sem fog rám lőni. -
Darun #15307 Én még úgy is rendszeresen szigetre futok, hogy csak célzás/lövéshez használom a periszkópot.Igaz hogy én meg ritkán használom a minimappot, pedig rá kéne szoknom.
Egyébként én is hasonlóan játszom mint te. Ha már csatahajó, akkor csak is full salvo-t vagyok hajlandó lőni. Ezért forgatom a hajót, illetve hintázok vele jobbra-balra. A Mexico-nak egyébként elég jó a kilövési szöge, ezért lepett meg hogy full broadside hajóztál. Ráadásul a töltési ideje is magas (talán csak a Nikolai lassabb) tehát két lövés között elvileg lenne idő manőverezni is. A Gnei nem az utolsó pillanatban engedte el a torpedókat. Bár ha majd egyszer eljutsz te is odáig, rá fogsz jönni hogy miért igy csinálta. Megvárta hogy mit csinálsz, látta hogy nem váltasz irányt, ezért aztán be is kaptad a full salvo-t. A Mexico tetű lassú és úgy manőverezik mint egy járókeretes nagymama. Minél közelebbről inditja, annál kisebb az esély hogy kit tudsz térni. Ilyen helyzetekben érdemes felküldeni a spottert, ha nem látsz semmit, az jó, a Gnei légvédelme gyorsan leszedte volna, de a torpedókat még időben felspottolja. Igazából ha meg tudod oldani hogy kikerüld a torpedókat, akkor érdemes rámenni sztem, mert közelharcban sztem nem vagy gyengébb, 12 cső a 6 ellen. De a Gnei fordulékony, valószinüleg meg próbálna átfordulni a másik oldalára és onnan is torpedózni. Én azt néztem, hogy amikor a javitott toronyból rálőtted a hármast, egy csak úgy leesett a fedélzet szélén és 4k körül vert bele. Azért azon pislogtam :D Ilyenek ezek a német páncélok. -
pajer_csaba #15306 Hát, ezek szerint ja, az enyém. Bár nem is tudtam róla. Nem szoktam statisztikákkal foglalkozni... o.O Mondjuk nem is nagyon tudok mit kezdeni velük, mert nekem nem sokat árulnak el. Max azt látom, hogy hány csatám volt, hány győzelemmel és vereséggel, milyen típusú hajókkal. Ebből én nem tudok mit kikövetkeztetni. Az alapján döntök, amit tapasztalok játék közben. De az ötleteket és a segítséget köszönöm. :) -
#15305 Ez a te profilod? Link
Ha jól láttam a statisztikát, akkor a sebzés kiosztás mennyiségével lehet probléma. Aminél kicsit jobb az érték, ott látszik a nagyobb pontosság is. Erre kellene még gyúrni. Esetleg másik irányzékot keresni, esetleg Coop missionban lőni az ellent, vagy valami hasonló. Valami miatt a részletest, napi bontásút nem látom, úgy jobban lehet látni a fejlődést.
-
pajer_csaba #15304 Köszönöm a véleményeket! :)
A magam részéről két súlyos hibát vélek felfedezni az alábbi játékomban: az első már rögtön az elején, amikor elindultam balra, de aztán végül jobbra fordultam. Ha maradtam volna a alul és a csapattal tartok, több hasznomat vehették volna, plusz a "tömeg" miatt suttyomban gyengíthettem volna az ellenfelet - vagy nem, hiszen ezek már csak feltételezések. A másik, hogy ráfordultam a Gneisenaura, nem pedig el tőle. Természetesen tudtam, hogy torpedózni fog, de azt nem gondoltam volna, hogy utolsó pillanatig vár vele, azt meg végképp nem, hogy ennyire szűken jönnek a torpedók. Ami igazán meglepett viszont, hogy bár több rendes találatot értem el rajta (tehát nem overpen, vagy ritochet, vagy akármi), csupán összesen ha 1000 hp-t leszedtek róla... Ez kicsit érdekes.
Ami a hajó oldalmutatását illeti: ösztönösen tűzerővel igyekszem kompenzálni a lövegek szórását. Ez viszont a biztonság rovására megy. Idővel majd kialakul szerintem, hogy a legjobb, de jelenleg nem tudok ennél okosabban játszani... :(
A sok periszkóp részben azért van, mert tájékozódáshoz alapvetően a kistérképet használom. Csak akkor megyek ki, ha valaki vagy valami közelebb van, és fontos a precíz manőverezés, illetve, ha nincs a közelben ellenfél, vagy ha repülőgépek vannak a közelben, amiket csak "külső" nézetben lehet kimanőverezni. -
#15303 Épp csak belepörgetni volt időm, így pozicionálásról, DCP használatról stb. nem nagyon tudok ötletelni, de amennyit láttam ebből, jó meglátásoknak tartom. (10:55-nél én azt hiszem, nem javítottam volna meg a tornyot még prémes DCP-vel sem, túl közel volt ehhez a NM és csak a mázlin múlt, hogy ő kapott lángra) Arra pedig már nagyon régen rászoktam és hasznos beidegződésnek tartom, hogy szinte minden szalvó után tartott jobbgomb és körülnéz, akkor is, ha nincs körülöttem semmi. Megszakítja kicsit a csőlátást, és segít pörgetni az agynak, hogy "hol vagyok, hol az ellenfél, hol vannak a csapattársak, hol vannak a repülőgépek, hol lehetnek a rombolók, hogyan alakulnak a távolságok..." stb.
Mindenesetre T8-ban messze nem volt ez vállalhatatlan eredmény.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2017.07.26. 07:57:04 -
Darun #15302 A végén a torpedókat csúnyán bekaptad (igazából amikor ráfordultál a Gneisenau-ra, sejtettem hogy ez lesz a vége) és sztem előtte is csak az RNG tartott életben. Az ellenséges Mexico-nak majdnem végig az oldalad mutattad, a Gneinek is egy ideig, ehhez képest nem hogy citadellt, még nagyon átütő találatot sem kaptál. Viszont jól célzol, bár sztem kicsit sokat vagy periszkóp nézetben. -
Darun #15301 Felteszem arra gondolt, hogy 25 év felettiek. -
GeoTrasher #15300 Mi az, hogy 25+? -
pajer_csaba #15299 Hát így játszok én BB-vel (Tier VI, New Mexico). Nem túl jól... :D
-
UnknownPlayer #15298 Sziasztok,
Népes discord csoportja van-e a játéknak? Mert ha nincs, ide lehet jönni...DC csoport Vagyunk egy páran. Lehetőleg 25+-osok jöjjenek :)
Szeretnék minél többet Divisionben játszani.... a haverokkal meg nem tudok, mert nagyon rétegjátéknak titulálják a gémet, szerintem meg nem az.
Tier 5 -Tier 9 hajóim vannak.
Utoljára szerkesztette: UnknownPlayer, 2017.07.25. 17:17:18 -
#15297 Az "elbaszott szögeket ajánl"-hoz hozzáfűzném, hogy auto-dobásnál bár a dobási pontot nem, de a szöget be tudod állítani úgy, hogy a szaggatott körvonalon lévő nyilat megfogod és vonszolod az egérrel. Persze, ezt már a megközelítésnél érdemes végiggondolni és a nyíllal csak finomhangolni, ne a légvédelem fölött helyezkedjenek a gépeid. :) -
pajer_csaba #15296 Köszönöm. Hát akkor az még nagyon odébb van. Annyira nem megy a CV, hogy max co-op battle-ban játszogatok vele, az meg... -
Darun #15295 A T4-5-ös CV-k csak autodropra képesek. Szóval ott hiába is keresed. A Rjudzsó/Indep már tud manuál dobni. Alt-al tudod előhivni alap beállitásnál a drop zone-t. -
pajer_csaba #15294 Ezt a manuális dobást valaki elmagyarázná? Többször próbáltam már de csak gépivel tudok dobni az meg néha olyan elbaszott szögeket ajánl hogy ihaj. (Igen, mint oly sok mindenhez, ehhez is kellő mértékben vagyok retard, hogy ne találjak meg egy rohadt billentyű-kombót...) -
Darun #15293 A "far" és a "merülése" közé nem kell az a nem :D Régebben (kb mikor a játék kikerült a bétából) úgy rémlik hogy volt nyilt magyar WoWs TS szerver. Erről valaki valamit? Illetve ha van itt valaki, aki klántag, ejthetne pár szót erről, mivel fogalmam sincs hogy működik ez az egész, és gondolom vagyunk igy páran (illetve némi fogalmam van, hiszen WoT-ban voltam klántag, de T10 hiányában pl soha nem voltam CW-n) -
Darun #15292 Ez meg azért érdekes, mert velem is többször előfordult (szintén pro és kontra) illetve videókban is láttam már, hogy a hajó vége előtt "átment" a torpedó. Ez kb a kormánylapát illetve hajócsavar környéke lehet, ahol ugye a far nem merülése jóval kisebb mint a hajótesté. A torpedó egyszerűen átment a hajótest alatt. A Myogi-nál ugye ez elég kellemetlen... vagyis... ha menekülni kell, akkor jó, mert hátrafelé is tudsz két toronnyal lőni, de ez azt is jelenti hogy a lőszer java a hajó farában van. -
#15291 Erről jut eszembe, nem tudom, láttátok-e már, mit tud majd (legalábbis most még) a Graf Zeppelin?
Három torpedóvető raj a levegőben, öt gép per raj, + alakú dobási alakzat. Az elhulló gépek először oldalról veszik el a torpedókat.
Nem tervezem beszerezni (épp elég poén nekem most a Kaga), de érdekesnek ígérkezik... :] -
Darun #15290 Velem is megesett már mindkét oldalon (küldő és fogadó félként is) hogy a torpedó még az élesedés előtt csapódott be, légi vetésnél. Mondjuk a japó torpedók összefelé tartanak, ami azt jelenti hogy közeli dobásnál akkor is jobb esély van befordulni kettő közé ha már élesek. Igaz hogy erre inkább cirkálóval van esély. Az amcsik viszont egyszerre 6 torpedót dobnak, manuális vetésnél elég közel egymáshoz, ennek köszönhetően nem egy dd first bloodom van már, illetve őket meg ezért nehezebb kifordulni. Cserébe az amcsi hordozók csak egy torpedó vetőt tudnak vinni, a japóknak (hogy csökkentsék a kitérés valószinűségét) ezért dobják "ketrecbe", vagyis a két raj egymásra merőlegesen dobja a torpedót, igy 2-3 átlagosan betalál. -
pajer_csaba #15289 Én utoljára a Myogi-val jártam így. Tapasztalatlan CV-s majdnem mögém dobott, én már vígan tovább hajókáztam volna, mire az uccsó torpedó telibeverte a tatot, közvetlenül a zászlórúd alatt - vagy is pont a legutolsó tíz centin... Full HP-ről azonnal detonation, good bye... Na azóta felrakom a -100% detonation risk zászlót, mindig és mindenhova. -
#15288 Egyetértek, ha csak az általunk bezárt szög másképp nem indokolja, mindig belefordulok a torpedókba. Légi dobásnál így minimális esély van arra is, hogy ami eltalál, esetleg nem élesedik, illetve ha torpedóval egy irányba fordulok, akkor is vagy túl hosszan úszok velük párhuzamosan, vagy lelassítva a sebességet bukom el. Így pedig hiába nem talál el torpedó, kiszámítható lesz a mozgásom, ill. nemegyszer az is épp elég probléma, ha a torpedó mást nem ér el, "csak" broadside-ba kényszerít.
Úgyhogy hja, gyakorlatilag mindig belefordulok. -
Darun #15287 Felhivnám a figyelmeteket egy apróságra. Saját tapasztalat, Gneisenaunál és Bismarcknal fordult elő velem, hogy megpróbáltam kifordulni egy torpedót és az valahol a hajótest hátsó traktusánál (kb a 3/4-énél) csapódott a hajótestben, igen hegyes szögben. Szerintem kb az lehet az a pont, ahol a hajócsavar tengelye kilép a hajótestből. Nekem az a tapasztalatom hogy instant ammorack. Szóval már csak ezért sem érdemes elfelé fordulni a torpedóktól. Több alkalommal is megesett velem, amikor Bismarckkal utoljára mentem, már a becsapódás előtt volt egy olyan érzésem, hogy ebből kampec lesz, hiába voltam full HP-n. És láss csodát! Ammorack. -
#15286 Ha ugyanezen néven vagy már fel is vettelek. Késő este tudok általában játszani (lopva melóban :D ). -
pajer_csaba #15285 Hát, annyira mégsem azok, ha nekem nehézségeim voltak vele... :D
De ezért is írtam, hogy saját tapasztalat. Én az amcsi és német BB-kel nagyon sokat szívtam a lomhaságuk és a kis lőtávolságuk miatt. Most lett meg a New Mexico és előtte nem sokkal a Bayern - na innentől egy álom ezekkel a hajókkal játszani. De a Wyoming/New York és a Kaiser/König párosok baromi fárasztóak voltak. (Viszont a Nassau előtt mélyen meghajlok: baromi jó hajó, felül múlja még az azonos kategóriájú Satsuma-t is. :) ) -
lammaer #15284 Köszönöm a tippeket mindenkinek. -
#15283 A helyzet dönti el, hogy, merre kellene fordulni, fordulásnál jó jöhet a lassítva fordulás (jobban fordul).
Persze sok oly eset van amikor nem lehet kitérni ilyenkor próbálok minél kevesebbet benyalni. -
Darun #15282 Sajnos az amcsi csatahajók olyan tetves lassan fordulnak, hogy ha felspottolod a torpedót és akkor kezdesz fordulni, esélytelen hogy sikerrel járj, mig egy japán csatahajó simán ki tud fordulni. És ezt mint csatahajóval játszó mondom. De pl repcsikre is ez igaz (ez meg mint anyahajós mondom), ugye alap hogy a torpedóvetőkkel mindig szembe próbálunk fordulni. A japókkal még ilyenkor is van némi esély arra, hogy ha torpedóvető alkalmazkodik is a fordulási irányhoz, még a dobás előtt tudsz váltani, általában 1 torpedó ha eltalál, max kettő, de jó esélyel mindet ki tudod fordulni. Az amcsi legalább egyet mindig bekap, kifordulni max akkor tudod ha totál nobb játékos a cv, illetve mákod van és még auto dobást is használ az ellenfél. Sajnos a japó BB-k elég hosszúak, ezért néha becsúszik 1-1 torpedó, a németeket pl ezért nehezebb eltalálni (rövidek is, meg jól is fordulnak)
Japó dd-kel T8-ig, a többiekkel én is T6-ig jutottam. Kageroval én is találkoztam olyan amcsi rombolóval, akin látszott hogy pro volt (befüstöltem és ellőttem rá a torpedókat, mire rám rássolt és szétágyúzott, mert persze a cirkálóink nem fedeztek). Én nem nagyon tapasztaltam olyat, hogy sok rombolós csatában az oroszok foglaltak volna. Nyilván ha egyedül van, akkor az osztályán belüli szar camo is jónak számit, hiszen még a Leandert is könnyedén felspottolja (azért még is cak egy cirkálóról van szó, még ha a rombolók után neki is van a legjobb camo-ja). Mivel az orosz rombolókank nagyobb kaliberű lövegük van, nagyobb a gyújtási esély, a töltési idejük korrekt, a toronyforgásuk szar, ebből adódik hogy ők is inkább a csatahajók füstből HE-spammelésében élhetik ki magukat. Szerintem egy amcsi 1v1-be simán megeszi őket, mivel legalább olyan fordulékony, viszont a kisebb méretéből adódóan nehezebb célpont, viszont a jobb toronyforgás miatt manőverezés közben és tűz alatt tud tartani, mig az orosz rombolóval vagy manőverezel, vagy lősz, a kettő együtt nem igazán megy. Német rombolókon meg a Gaede-n már van hydro, plusz ott van a remek romboló bontó 150-es main gun, ugyan azzal a toronyforgással mint a kisebb kaliberű társa. Szóval... A japánok egyértemű hogy nem ágyúzásra valók, hiszen ahogy nő a szintjük, úgy csökken a lőtáv, viszont T10-ben már 15 vetőcső van rajtuk. (mondjuk ha eljutok odáig, az is kevés lesz, nekem a végtelen torpedómat is ki tudnák fordulni az ellenfelek). Szóval a japó dd-k torpedó spam és spott. Velük nem tanácsos a közelharc, tartani kell a távolságot (ráadásul a fordulékonyságuk nem kevés kivánni valót hagy maga után, osztályon belül pedig a sebességük sem éppen kimagasló) -
#15281 Annyiban kötnék bele egyedül, hogy különösebben egyik alacsony tierű csatahajót sem érzem különösebben "nehéznek", de a németeket, na, azt aztán meg - tudom, rajtuk lovagolok folyamatosan - pláne nem. :D Ez olyan, mintha azt mondaná valaki, hogy a Bogatyr egy gyengén teljesítő cirkáló, vagy hogy a Belfast consumable-leosztása nem teljes mértékben retardált és elfogadhatatlan. Nyugodtan hívd le a statisztikákat wows numbers-en, a Nassau WR-ben két százalékkal vezet a többi előtt, a KA hét és féllel, de ez utóbbit mondjuk ugorjuk, gerinctelen p2w bébifóka-verő prémium. T4? Ugyanez, Kaiser 2%-kal fölötte bármelyik másik ezüsthajónak, és megnyomorít két prémest. Átlagsebzése 8k-val jobb, mint az utána következő ezüsté, K/D-je majdnem 0,5-tel. Egyedül az impregnatort nincs esélye megszorítani, de ez meg annyira alapvetés, mint ahogy az ég kék.
Folytathatnám T5-tel stb., de minek? Látod a trendet. A németek nem egyszerűen és konzisztensen jobbak, hanem kiugróan jobbak.
...na, erre írtam, hogy "hülyebiztosak". -
pajer_csaba #15280 A csatahajókban nincs vita köztünk. :) Annyit jegyeznék csak hozzá, hogy ezt a torpedó-kifordulást én nem nagyon értem. Ha torpedók jönnek, mindig rá kell húzni a hajót, bele kell fordulni a torpedókba, hogy a hajó orra nézzen feléjük, ezzel lehet a legkönnyebben megmenekülni. Akár DD, akár CA vagy hordozó küldte a torpedókat. Ezzel szemben nálam gyakorlottabb, és a csata alatt sokkal jobban teljesítő BB-sektől láttam, hogy megpróbálnak elfordulni a sorozat elől, és épp ezzel kapják be a torpedót. Kipróbáltam még sebesség-csökkentéssel is, de itt is csak a ráfordulás segít, és akkor ér igazán valamit, ha magának a hajónak is relative jó a gyorsulása/lassulása...
A rombolókkal én egészen mást tapasztaltam, de tény, hogy csak Tier VI-ig tudtam vinni, azt is csak a japán ágból. Ez alapján én azt tapasztaltam, amit írtam. -
Darun #15279 Már is vitába szállnék veled :P
A japán rombolók azért jók, mert nagy a lőtávjuk, láthatatlanul tudnak torpedózni. Viszont messziről spottolódnak a torpedók, lassúak és keveset tudnak inditani. Az oroszok főleg közepes és magas szinten szinte teljesen alkalmatlanok a foglalásra, mivel a legrosszabb a camojuk, messziről spottolódnak. Viszont erősek az ágyúik, igaz hogy lassan forgatják a tornyot, de a hajók maguk meg mozgékonyak. Az amcsi dd-k igazából ilyen közelharci japó dd elháritók (jobb sebesség, manőverezés, extrém toronyforgás és töltési idő, amivel szétputtyogtatják a japó dd-ket, és persze füstből HE spam a többi hajótipusra)
Csatahajók: méretükből adódóan én sem javasolnám a rombolóvadászatot, de sajnos a sokszor teljesen alkalmatlan csapat miatt rád hárul ez a feladat is. Védd magad, mert mások nem igazán fognak. Az amcsiknak közép és magas szinten jó a légvédelmük illetve a sebességük magas szinten. A japókkal inkább ki kell fordulni a torpedókat, A Kongo gyors és csatahajó létére (valójában csatacirkáló volt) fordulékony is. A poén az, hogy a németeknek a légvédelmük is jó és még fordulékonyak is. Az igaz hogy a Bismarcknak baromi nehéz citadellt lőni (közelről elvileg lehetetlen) távolról viszont annyira ők sem jók (pont tegnap kaptam fordulás közben én is két 10k+-os salvot az oldalamba, illetve osztottam ki hasonlót én is két Tirpitznek) emelett jó a toronyforgásuk és gyorsabban töltenek mint a többiek. Ráadásul a Bismracktól felfelé van rajtuk hydro (szonár) ami a catapult fighterrel már valóban életképessé teszi még solo módra is (persze csak ésszel, a sok lúd... igy is érvényesül ellene) -
Darun #15278 Még annyit tennék hozzá, ha tényleg függő akarsz lenni és látsz lehetőséget a játékban, akkor a különféle remek eventek miatt gyorsan húzz ki egy ágat T5-ig... vagy inkább 6-ig (Ranked és Scenario miatt)
Egyébként ha már igy felmerült az újoncozás, meg mondhatni fix fórumos csapatunk van, ki inditotta ezt a topicot? Lassan lehetne csinálni valami fix infó izét a hozzászólás szekció fölé tagnevekkel, GYIK-el, esetleg valami publikus TS elérhetőséggel, ilyesmi. -
pajer_csaba #15277 Üdv itt!
Neked és a többieknek is itt válaszolnék, elrejtve. :) A saját tapasztalataim:
Rombolók: abszolút a japán fölény az elején, de ahogy a Tier növekszik, úgy olvad el az előnyük a többi nemzettel és típussal szemben. A legfőbb előnye a típusnak a torpedó, ebben az oroszok súlyos hátrányban vannak, viszont nekik legalább erősebb a HP, így spottolni és foglalni nagyon jók.
Cirkálók: anti-destroyer és gyújtómókusok, ebben az oroszok és a korai német és japán hajók a legjobbak, de alacsony Tierben minden nemzet sorozatlövő-típussal kezd (ezért mondtam, hogy az amcsikkal annyira nem vagyok jóban, a St. Louis túl lassú a gyors huszárkodáshoz). Magasabb Tiertől, mint az elhangzott, az amcsik mindent égetnek. Szénné. Kiválóak a francia hajók is, ha ki tudod manőverezni az ellenfél lövéseit. Az angol cirkálók valóban szopacsok, főleg ha kezdő vagy vagy nem szíved ügye a megszokott gyújtogatóstól eltérő cirkálózás.
Csatahajó: Ha láttad az azonos című hálivúdi borzadványt, akkor ismerős lehet a kifejezés: azért épültek, hogy bírják az ütéseket. Ők azok akik tényleg darálnak, de kis célpontok ellen (pl rombolók) nem igazán főnyeremények, emellett a hordozósok kedvelt célpontjai. Legnagyobb tűz-, és átütőerő a japán hajóknál van, de kiegyensúlyozottságban, hosszútávon az amcsi és német ág a kedvezőbb - épp ezért az utóbbi kettő alacsony Tierű hajói baromi nehezek.
Hordozók: teljesen más játékot igényelnek mint a többiek. Eleve eltérő térképmódban játszol, nincsen főtüzérséged csak automata (hol pontos, hol nem) közepes tüzérség, a repülőgép-készleted meg véges, és főleg alacsony Tierben, eléggé korlátozott az összetétel. Originaly a japán hordozó-ág nagyon erős volt a torpedó-bombázók miatt, ezt azóta visszavette a WG, így kicsit szopás lett, mert a japánoknak csak négy gépük van egy században, szemben az amcsi 5-6-al. Főleg a stratégiára és a szakszerű tervezésre épülő játékmód, aho egyzserre kell támogatnod a saját egységeiteket, és harcolnod a másik csapat hordozójával - ami elég szar úgy, hogy közben mindenki rád vadászik, mert vízen a hordozó a legsebezhetőbb hajó.