22410
A Wargaming új MMO játéka
-
ikarus44 #15476 És pont ez miatt vettem a WOT-ban is prém tankot, prém fiók helyett, és itt is azt fogom tenni. Hosszabb távon jobban megéri. Átlagban úgy is egy ágat húznak az emberek magas tiertől, mert csak viszi a pénzt a magas tierű hajó. (Én is ma álltam rá a Német BB ágra, bár még nem vagyok kibékülve a Gneisével, de próbálkozok) Így ha kilőnek, mehetsz is a prém hajóval a kövi csatába. WOT-ban is ezt csináltam, (A legtöbb csatám az Amcsi T34-el is volt.) és működött, ezért gondolom itt is működne. Bár még nem tudom mennyit hoznak a prém hajók, de ha nem érnék meg a (szó szerinti) árukat, akkor gondolom kevesen is használnák őket. -
Darun #15475 Nem sok értelme lenne. A töltési idő/meccs idő aránya miatt a lövegek nem tudnának annyit lőni, hogy kifogyjanak. Egyébként meg fizetni igy is fizetsz a lőszerért, nézd meg a részletes csatajelentést.
A prém fiókkal én sem vagyok kibékülve... meg apám se. Ha jól rémlik, nekem is van még 2 nap prémes küldim tartalékba, de amúgy meg a feladatokat csinálgatom (pl repcsisben), mert most is van prémiumom és a +1/2 nap jól jön. De sokszor én is szüneteltetném, mert tegnap én is mentem kb 3 kört, aztán elfogyott a napi report és inkább abbahagytam. Ilyenkor annyira nem kifizetődő a prém fiók. Az AW-ben sokkal jobban megoldották, ott vannak 1/3/7/30 napos prémiumok, amiket te aktiválsz. Nyilván az felhasználóbarátabb, de hát a Wargaying nem a felhasználók érdekeit nézi, hanem a sajátját. -
#15474 Van skill rá, ami mutatja - igaz csak 6 másodpercnél hosszabb repülési idő esetén - ha ránk lőnek. A szimuláció más téma. Ez nem szimulátor. Volt (van?) egy másik hajós játék, amiben mindegyik lőszernek darabszáma van. Szerintem ebben a játékban is simán el férne, ha már a tankosban így van. Elhasznál valaki 100 lőszert, akkor annyit fizet ki a pótláskor. Amúgy, ha már darabszámos dolog, épp mostanság bosszakodom, mert kiváltottam egy 7 premium napos missiont a játékban, de ha órákra bontjuk, alig játszom vele egy nap, hiszen van más tenni való is. Ilyenkor örülnék neki, ha lehetne például meghatározott csata számot venni prémiumban. Mondjuk kis csomag, 20 csata. Mindegy mivel megyek, az aktiválástól számított húsz csata, prémium besorolású lesz, úgy mint ha premium napot vettem volna. Így akkor használom el őket, amikor van időm a gép elé ülni játszani. -
Darun #15473 A modulokat amúgy is érdemes nézegetni. Most hétvégén is akciósak voltak. -
ikarus44 #15472 És #15467
Így már értem! Köszönöm!
Nekem is jöhetne, egy ilyen. -
Darun #15471 Ja hogy ezekhez 10 skilles kapitány is jár? Akkor essen nekem is :D -
Zoli105 #15470 tegnap reggeli szuper konti :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Darun #15469 Azért pár kört mentem már én is rombolóval, az egy dolog hogy van egy indikátor, ami mutatja hogy ha a cél nem vált irányt és sebességet, akkor hova kell lőni hogy eltaláld, de szoktad nézni azt is, hogy mennyi idő alatt ér oda a torpedó? Ha 10 km-re lősz, gyakran már betölti a következő salvo-t, mire oda ér az előző. Az más kérdés hogy nem látod, mikor inditanak rád torpedót, bár ugye azt se, hogy ágyúval mikor lőnek rád. Eszemben sincs a rombolókat védeni, sőt! De ha már végtelen torpedóról esett szó, akkor ennyi erővel a lőszer is lehetne véges, az üzemanyag is, a legénység is, sőt, a legénységből ugye elhullhatna a DMC is, ami lassabb javitást jelentene. Viszont... most olvastam a JFK-ről és a PT-109-ről. Azt tudták, hogy még a szar amcsi torpedók, amiket torpedónaszádokon használtak, 14 km-es hatótávolságúak voltak? És azt hogy a max sebességük 52 km/h volt? De emlithetném azt is, hogy pl Günther Prien-nek, az U-47-es kapitányának a Scapa Flow-i rajtaütés során kilőtt első négy torpedójából csak egy lépett működésbe? Pedig az egy G-7e volt, a játékban meg G7-a van, ami 100%-ban hatásos. Az miért nincs lemodellezve? -
#15468 Egyáltalán nem noob a kérdés.
Van az alap távolság, ehhez adódik a másodlagos ágyú fejlesztés 20 %-a, a kapitányi skill 20 %-a és még egy zászló is, ha van. Az meg 5%-ad hozzá.
Minden egyben 11,3 km lőtáv, ha nem felejtettem ki semmi. Meg is szoktak rajta lepődni rombolók cirkálók.
davidbog #15467 2 x 20% van rá. Az egyik 20% kapitányi skill: Advanced Firing Training. A másik 20% hajó modul: második slotban a Secondary Battery Modification 2. -
ikarus44 #15466 Bocsi a noob kérdésért, de most néztem a Bismarck másodlagosainak a lőtávját, de csak 7.5-et ír. Akkor abból, hogy lesz több mint 10 km? Mert ahogy néztem csak azzal a 20%-os képességgel lehet növelni másodlagosak lőtávját, de akkor is csak 9 km lenne. -
#15465 Talán csak annyi, hogy valamennyivel könnyebb megítélni a célpont irányát és haladását. Semmi pluszt nem tesz hozzá, amit saját szemmel ne látnánk. Irányát ránézésre meglehet állapítani, haladását meg a kémény füstből. Azért könnyebb, mert nagyon fárasztja a szemet folyamatosan rázoomolva, figyelve a célpontot. Így zoom nélkül is látszik, merre halad a célpont,
Igen a térkép last spot MOd-s. Népszámláláskor nagyon fontos tudni, a jó ideje nem látott ellenséges rombolót merre látták utoljára. Sok múlhat rajta, hogy ha csatahajóval vagy, akkor téged szúrhatott ki célpontnak.
Amúgy érdekes, hogy ha látja valaki ezeket a MOD-okat, akkor felszisszen, hogy csalás gyanús, de a legnagyobb nyugalommal használja a romboló beépített célzó MOD-ját. Nem beszélve a romboló végtelen számú torpedójáról. Egy-egy csatában képes több torpedót ellőni, mint az egész hajójának az össz. vízkiszorítása.
Tudom, lassan tölt, tudom, nehéz célozni, de azt is tudom, mikor torpedó fal jön szembe a csatahajómmal és nem tehetek semmit, miközben felderíthetetlenül sunnyog kárörvendő vigyorral az arcán a rombolós. Ha meg véletlenül meglátom és még véletlenebbül sikerül csatahajóval kilőnöm, akkor a csata végéig üvöltözik a chat-ben (egyáltalán minek közös chat), hogy csaló vagyok, mert kilőttem a szép kis rombolóját.
Tudom, játszak rombolóval. Nem játszom, mert nem szeretem azt a hajóágat. Cirkáló még csak-csak, de az a sunnyogós, hátulról támadós játék nekem nem tetszik. Ezért szeretem a csatahajókat. Látszik mikor úgy alakul a csata, hogy két csatahajó összeakad és a mozgásából látom, hogy ebből párbaj lesz, ki-ki alapon. Nos az ilyet szeretem, még ha alul maradok is néha. Ellenben a füstből, láthatatlanságból végtelen torpedó spannolást egyáltalán nem szeretem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A Kancolle UI az változó, Mikor melyik a kedvenc. Sokáig volt ARP fenn. Kíváncsi vagyok, lesz-e HSF UI is majd valamikor. -
Darun #15464 Bár én imádtam az ARP hajókat és sokszor csak azért mentem velük, hogy halljam a kapitánycsajszik hangját, azért nekem a játékélményhez nem hiányzik hogy mindenhol animés/mangás lolikat meg waifukat lássak/halljak. A minimalista UI-vel sincs gondom, sőt! Nekem sokkal jobban bejött a WT féle UI, ahol ugye alapból nincsen HP bar és a modulok, lőszerikonok és minimap sem olyan képbe lógó mint itt. Ha jól sejtem, a térképhez tartozik last spot mod is, ami még csak csak, viszont a movement indicator sztem már enyhén csalás, de legalább is olyan előnyt biztosit, ami miatt a modokat nem használók meg hátrányba kerülnek. Tudom, mert WoT-ban én is nagyon sokáig nem használtam modokat, aztán a vége felé már szinte kötelező volt, különben csak hátráltattam volna a csapatot. -
ikarus44 #15463 A movement indicatort már több videósnál is láttam, annak ténylegesen van gyakorlati haszna?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De a Kancolle modod a legjobb -
#15462 Eszembe ötlött, ha már szóba került hogy készítek egy-két képet, mit is látok játék közben. Már volt róla korábban szó, hogy MOD-l vagy a nélkül. Az a bajom ezzel a játékkal, hogy MOD nélkül annyira puritán a kinézete, hogy a maradék játékkedvem is ellszáll, mikor meglátom a felületet, a savanyú ábrázatú kapitányokkal az élen. Megértem hogy valaki így szereti a játékot, ahogyan a készítők megálmodták, de ott van a másik oldal, aki mindig heggeszt rajta valamit. Magam részéről használok ezt-azt, de csak ami engedélyezve van és benne találtatik a csomagban. Elég régóta van egy listám, amit rendszeresen feltelepítek újra és újra.
Kis ízelítő belőle:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
pajer_csaba #15461 Köszi, sajnos a gamer szakszavakkal nem vagyok tisztában. (Van rendes életem. :D) Igen a toronyforgásból tudom én is ki az aki csak úgy van és ki az aki nem töltött be, tehát önhibáján kívül nem tud játszani.
Juteszembe tegnap egy Wyoming nagyot alakított... Van egy pálya, aminek a bal felső sarkában van egy csomó apró sziget, a jobb fölsőből induló CV-k az endgame felé már oda szoktak bebújni. Az ürge fogta magát, és induláskor nyílegyenesen arra fele vette az irányt (bal alsó sarokból indultunk). Kb a játék 3/4-ére megérkezett oda, és ott csalingált a szigetek között, egy lövést annyi nem sok nem adott le a játék alatt. (Amúgy vesztettünk, rajta kívül mindenkit levadásztak, pontokból nyertek mielőtt megtalálták volna.) Van valami ötlet, hogy mi vezeti ilyenkor az efféle elmeroggyantakat? Mi lehetett a terv? Vagy valamiféle harctéri sokk, és bepánikolt? -
gseldon #15460 Én arra jöttem rá, hogy egy rohadt camper játék ez is :) Főleg BB-vel és cirkálóval. A lényeg, hogy bújkálj a szigetek mögött úgy manőverezve a sarkokon, hogy az ellenfél csapatának 90% elől takarásban legyél és csak az tudjon visszalőni, akivel amúgy is harcolsz. Ha 2-3-an lőnek, azonnal nyúlcipő, visszahúzódás a sziget mögé teljes takarásba. Csak így lehet hosszú távon sikeresnek lenni. Mióta megtanultam ezt - a számomra egyébként elszomorítóan gyáva - a harcmodort, azóta jobbak az eredményeim. De nem szeretem :(
Ezért megyek legszívesebben rombolóval, ahol viszont nem ez az elvárás, de ott is csak azért, mert jó esetben nem látnak. -
#15459 Elvileg orosz szerveren most is működik. EU-n úgy tudom nem. Legalábbis nem nagyon dicsekedett még vele senki. Addig nem is kísérletezek vele, míg nem kerül be az Aslain's csomagba. Így voltam a két skálás, dinamikus irányzékkal is. Míg nem hagyták jóvá a használatát, ki sem akaródzott próbálni.
XVM MOD -
BigaC #15458 nem mindig, de általában érdemes arra indulni, amerre a rombolónk elindult. kivéve ha kapásból látszik, hogy idióta és öngyilkos helyre megy/senki nem követi. cirkálónak is kell a felderítés, de BB-vel ha nincs elöl rombolónk, nem szívesen megyek abba az irányba még többség esetén sem, cirkálóval szintúgy, kivéve ha bújkálós cirkálóról van szó. cirkálóval - általában, nem mindig/minden hajóval - szerintem azért is illik romboló irányába menni, hogy megvédjük. persze minden óvatosság ellenére sem garancia, hogy eltaláltuk a jó irányt, ha a többiek hamar kihalnak mellőlünk. (régebben volt egy mod, egyetlen amit szívesen használtam volna-használnék, ami mutatja a játékosok pár statját játék közben is, így könnyebb lenne eldöntenem, kihez érdemes csatlakozni, bár lehet, hogy ez az ismeret felborítaná a dolgokat)
-
Darun #15457 Mondjuk ez is érdekes, elvileg a dc-s hajók miatt létszámhátrányban van a csapat, de láttam már olyan meccset, ahol igy is simán lehozta a csapat. Ami ugye azért érdekes, mert a lemmingek meg rendszeresen elvéreznek kevesebb ellenfél ellen. Ki érti ezt? (egyébként nem kilaggol, hanem általában be se tölt nekik. Az afk hajót úgy tudod megkülönböztetni a dc-től, hogy az afk-nak beforog a tornya, a dc-nek meg alapon áll)
Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.08.03. 16:28:04 -
pajer_csaba #15456 Ugyan ez a probléma... :/ Én a BB-knél azt csinálom, hogy megvárom az indulással az ágyúk betöltését. Ált. fél perc alatt már nagyjából látható merre akarnak indulni. Cumi akkor van, amikor a fél csapat kilaggol. Tegnap pl úgy vesztettünk, hogy három hajónk is láncon süllyedt el... :/ Ma az Independence-ünk volt off. Sors fintora, hogy őt szedték ki utolsónak. -
Darun #15455 Nekem is ez volt a fő problémám még anno a cirkálókkal. Nem szeretek tökörészni, de igy meg hamar felspottoltak a rombolók és a társak nem igazán fedeztek. Sok esetben a fél csapat még el se indult, amikor én már harcoltam. Erre találtam ki, hogy vagy minden meccs elején teszek egy 360 fokos kört, hogy legyen ideje a csapatnak eldönteni hogy merre megy (sajnos ez nem igazán működött, többször is előfordult hogy elindultak valamerre, én is elindultam velük, aztán fél úton meggondolták magukat és a másik irányba fordultak) vagy a csata elején elmegyek inni/kajáér/wc-re/stb és ráérek igazából 3-4 perccel később is elindulni (mondanom sem kell, a cv-k meg a japó csatahajók miatt ez sem mindig jött össze) -
ikarus44 #15454 Igyekszem megfogadni -
gseldon #15453 A sebesség a különbség :) Bayern/König top sebessége lassú volt, ezért amikor bementél a sűrűjébe, akkor nem annyira gyorsan értél oda, mint egy gneivel. Próbáld ki, hogy folyamatosan csak 3/4-es sebességen járatod a gépet és meglátod, hogy nehezebb úgy olyan szituációba hoznod magadat, ahonnan már nem jössz ki élve. -
#15452 Most jött megint egy SC. 50 restless fire álcafestés. Az előző óta kb ez volt az 5 v 6. amit gyűjtöttem (nyitni még nem).
Try to luck konténert szoktam mindig. -
#15451 70K az átlagsebzése a Gneise-vel, ha jól láttam. Nekem meg csak 58K (153K a max)
Ma viszont jól sikerült csatákat mentem néhány hajóval. Gondolom, holnap meglesz majd a böjtje is.
ikarus44 #15450 Nekem ma lett egy 100+ dmg-es köröm vele, (nem is értem hogy...) de örülök, ha a HP-mat le tudom vele sebezni. Átlagot nekem is 48k-t ír, ami elég fura, mert nem érzem ennyire jónak vele magam
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.08.02. 19:59:13 -
BigaC #15449 Jól céloz ez tény, de fura volt nekem, hogy a tüzeket jó későn oltja. A torpedókkal meg szerintem mázlija volt, ilyen távból a többség azért elkerüli, vagy legalább a nagyját. :) De nem szólok semmit, mert nekem 95K a max sebzésem vele... Bár a szerverátlagban, a 48K-ban benne vagyok. A tesóval, a Scharnhorst-tal viszont szinte mindig élvezet menni, azzal a kisebb űrméret ellenére a max sebzésem, és az átlagom is jobb. -
pajer_csaba #15448 "I'm not a normal battleship-captain, and this is not a normal battleship!" :D -
#15447 Egy kis lelkesítő videó esetleg?
ikarus44 #15446 Igen ezt tudom, már a Bayernel is ezt csináltam. De itt valahogy nem tudom eltalálni azt hogy mikor kéne bemenni, mert vagy HE spammer cirkálók közt találom magam, vagy túl későn megyek be, és akkor meg sebzésem nem lesz. Csak azt nem értem hogy Bayernnel (+Köng) valahogy jól tudtam ezt csinálni, itt meg nem tudom mit bénázok el folyton... -
#15445 Azzal a hajóval be kell menni a sürejébe és onnan osztani a dolgokat. Nagyon nem mesterlövész hajó. -
ikarus44 #15444 Imádom ezt a hajót, az biztos, hogy megtartós lesz
Nekem az a legnagyobb baj a Gneisével, hogy nem igazán tudok vele játékstílust találni.
Egy kis ideje gondolkodom is rajta, hogy felfüggesztem az ágat, de a Bismarck túlzottan is érdekel ehhez.
Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.08.02. 12:22:44 -
BigaC #15443 Gneisenau-t amilyen gyorsan csak tudtam, pörgettem. Nagyon nem jött be a 6 löveg. A tesója a Scharnhorst viszont elég jó. -
BigaC #15442 Statodból úgy látom, az Aoba viszont jól megy :) Ha ráfekszel jobban a japó cirkáló vonalra, ott még sok jó eredmény születhet, mert a Myoko is jó kis gép. Nekem a Mogami nagyon szenvedős, hanyagolom is jó ideje, így elég sokára lesz meg a Zao :) -
BigaC #15441 Valamiért én az amerikai ággal kezdtem a játékot, ezért azokból már rombi kivételével megvan a 10-es. A Cleveland emlékeim szerint egy igen jó hajó volt, bár én mág akkor játszottam vele, amikor nagyobb hatótávja volt, de egy nerffel levették, így kicsit veszélyesebb vele játszani. De ahogy itt írták már, gyújtani nagyon jól tud és rombolóvadászatra is elég jó. Ráadásul ha jól emlékszem, tierjében viszonylag jól bírja a pofonokat, ami az utódjáról, a Pensacoláról már nem mondható el. Szóval ahogy így visszaemlékszem, elég kínlódós ág az amerikai cirka, de a végére elég jól belejöttem a Baltimore-ba, és a Des Moinesért pedig megérte az egész szenvedés :)
-
#15440 Így már látom. Azt is, hogy a játék mostanság nem akarta, hogy nyerő oldalon játsz. Nem is tudom, valahonnan ismerős a dolog. -
#15439 Hátha segít:
tutyimutyi2 #15438 Hogyan kéne játszanom a 6-os amcsi cirkálóval? tekintve hogy akármeik másik cirkálóval is találkozok azok valahogy már/még tudnak lőni engem mikor én őket még/már nem illetve valahogy mindig kissebb kihagyásokkal több lövedéket kapok vissza mint amennyit én lövök. -
ikarus44 #15437 Az a régi WOT-os fiókom.
Itt a jelenlegi:Acc
A csatahajós statnak meglehetősen rosszat tett a stock Gneise...
(A név miatt: nem volt ötletem mikor regisztráltam, és épp akkor olvastam egy könyvet azon bizonyos csatáról )