banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Sajnos az amcsi csatahajók olyan tetves lassan fordulnak, hogy ha felspottolod a torpedót és akkor kezdesz fordulni, esélytelen hogy sikerrel járj, mig egy japán csatahajó simán ki tud fordulni. És ezt mint csatahajóval játszó mondom. De pl repcsikre is ez igaz (ez meg mint anyahajós mondom), ugye alap hogy a torpedóvetőkkel mindig szembe próbálunk fordulni. A japókkal még ilyenkor is van némi esély arra, hogy ha torpedóvető alkalmazkodik is a fordulási irányhoz, még a dobás előtt tudsz váltani, általában 1 torpedó ha eltalál, max kettő, de jó esélyel mindet ki tudod fordulni. Az amcsi legalább egyet mindig bekap, kifordulni max akkor tudod ha totál nobb játékos a cv, illetve mákod van és még auto dobást is használ az ellenfél. Sajnos a japó BB-k elég hosszúak, ezért néha becsúszik 1-1 torpedó, a németeket pl ezért nehezebb eltalálni (rövidek is, meg jól is fordulnak)

Japó dd-kel T8-ig, a többiekkel én is T6-ig jutottam. Kageroval én is találkoztam olyan amcsi rombolóval, akin látszott hogy pro volt (befüstöltem és ellőttem rá a torpedókat, mire rám rássolt és szétágyúzott, mert persze a cirkálóink nem fedeztek). Én nem nagyon tapasztaltam olyat, hogy sok rombolós csatában az oroszok foglaltak volna. Nyilván ha egyedül van, akkor az osztályán belüli szar camo is jónak számit, hiszen még a Leandert is könnyedén felspottolja (azért még is cak egy cirkálóról van szó, még ha a rombolók után neki is van a legjobb camo-ja). Mivel az orosz rombolókank nagyobb kaliberű lövegük van, nagyobb a gyújtási esély, a töltési idejük korrekt, a toronyforgásuk szar, ebből adódik hogy ők is inkább a csatahajók füstből HE-spammelésében élhetik ki magukat. Szerintem egy amcsi 1v1-be simán megeszi őket, mivel legalább olyan fordulékony, viszont a kisebb méretéből adódóan nehezebb célpont, viszont a jobb toronyforgás miatt manőverezés közben és tűz alatt tud tartani, mig az orosz rombolóval vagy manőverezel, vagy lősz, a kettő együtt nem igazán megy. Német rombolókon meg a Gaede-n már van hydro, plusz ott van a remek romboló bontó 150-es main gun, ugyan azzal a toronyforgással mint a kisebb kaliberű társa. Szóval... A japánok egyértemű hogy nem ágyúzásra valók, hiszen ahogy nő a szintjük, úgy csökken a lőtáv, viszont T10-ben már 15 vetőcső van rajtuk. (mondjuk ha eljutok odáig, az is kevés lesz, nekem a végtelen torpedómat is ki tudnák fordulni az ellenfelek). Szóval a japó dd-k torpedó spam és spott. Velük nem tanácsos a közelharc, tartani kell a távolságot (ráadásul a fordulékonyságuk nem kevés kivánni valót hagy maga után, osztályon belül pedig a sebességük sem éppen kimagasló)