22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Teljesen jól használható a Tono34 által linkelt MOD. Nagyon kultúrált a telepítője és rendszeresen frissítve van.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.07.27. 22:40:05
  • Tono34
    Próbáld ki az Aslain modot. Választható összetevőkkel (mutatja képen mi az), rendszeresen frissíti, a nem kompatibiliseket kiveszi.
  • pajer_csaba
    Mindig, mikor valaki mod-olt képet, vagy gameplay-t mutogat, eljátszom a gondolattal, hogy én is telepítsek ilyet, de elriaszt, hogy egyrészt bonyolult felrakni, másrészt amint kijön egy új patch (még ha kicsi is) az alapjátékhoz, akkor könnyen hazavágja a mod-ot, és külön utána kell frissíteni. Ezek javultak már valamit? (Kb, egy évvel ezelőtt jártam utána a dolgoknak...)
  • pajer_csaba
    Hát, ha a KGV-t sikerült minden elb*szott hibájával együtt lemodellezni, akkor meghajlok a WG előtt, és soha többé nem lesz rájuk egy rossz szavam se. (Igen, az a széria egy igen csak rosszul sikerült, méltatlan darabja az angol hajógyártás történetének, szépen megmutatva, hogy ment át zuhanórepülésbe a színvonal angoléknál a '20-as/'30-as évektől...Aki nem hiszi, járjon utána, aka a régi "Zoli hajói" c. méltán híres, színvonalas blog cikke az osztályról és a Prince of Wales-ről)
  • Trucker39
    Sendrov: A patch óta megtekinthetőek a játékban is az angol csatahajók. Igaz, MOD segítségével.

lammaer: Az alábbi linken látható, melyik szinten mi fog megnyílni: Account level
    Amúgy már van statisztikád is: lammaer statisztikája
  • Darun
    Akkor lépj szintet. A játék egyes elemeit szinthez kötötték, ki kell lockolni őket.
  • Tono34
    Ahhoz magasabb szint kell.
  • lammaer
    Izé.... hol láthatóak a küldetések... eddig összesen az introduction battle meg a cooperativ van... persze még level1 vagyok :D
  • Sendrov
    Megnéztem én is ezt az oldalt amit linkeltél és lehet, hogy csak nekem új, de majdnem az összes angol csatahajó adata fent van a "New ships" menünél....várom már az angol csatahajókat, mert egy csomó régi vas lesz köztük és nekem ezek az ósdi I. vh.-s ladikok a kedvenceim. :)
  • Darun
    Mióta megvettem ezt a szerencsétlen Gallant, folyamatosan szopón vagyok vele Rankeden. Az éjjel sikerült egy akkora epic kört mennem, hogy olyat még nem láttam... de persze két csatahajó ellen nem sok esélyem volt egyedül, igy hiába volt 4 killem, ráadásul ők ugye ketten voltak, bevédték a pontokat és az idő is lejárt. Most viszont végre győztes csatában is sikerült elsőnek lenni vele, a jutalom ládában 7 Hydra signal volt plusz kidobta az utolsó előtti collectibles-t, az utolsót meg megvettem a duplákból.
  • Darun
    A more elkerülte a figyelmem eddig... vagyis pont azt az egyet nem néztem. De nekem igy se engedi görgetni és csak azok a ladikok vannak a listán, amiket idén vettem.
  • Trucker39
    Link Megkeresed magad (nem tudom milyen néven vagy), majd az Important moments részre görgetsz és ott alul a more linken látszanak egészen régi fejlesztések is. Sajnos nem mind. Gondolom a weboldal adatbázisa csak egy bizonyos időtől indul.
  • Darun
    Bocsánat, tegnap hazudtam.Az Ötödik Szezonban 21 csatával 80% wr-em volt. Most még ugyan 53% felett vagyok, de tegnapelőtt 4, tegnap 2 vereséget sikerült produkálni, szóval ha igy megy tovább, lassan 50% alá jutok.

(ezt a "mikor vettem meg x hajót?" hol tudom megnézni?)
  • Trucker39
    Ja igen elfeledtem, most meg már nem lehet szerkeszteni. Délután ismét tesztszerver. Aki szeretne valamit kipróbálni (új hajó, új mission: Yamamoto) az ne tartsa magában.

Már frissíti magát a teszt kliens.

Bővebben itt lehet olvasni a tesztszerverről: Public test 0.6.9
  • Trucker39
    Már a történelmi adatbázisok sem tartalmazzák, annyira régen volt megszerezhető. :)

• carp3tm0nster
    Tudom,hogy prém hajó, de attól függetlenül nem árt bele egy kapitány :)
    Egyre genyábban bánik a prém hajókkal a WG.
  • Darun
    Prém hajó, minek bele kapitány? Egyébként meg ez volt az első, küldiből megszerezhető hajó. Ha jól sejtem, akinek meg van, az csak a creditet kapja meg érte. Bár a port hely jól jönne. Egyébként meg az Emden (meglepő módon) egy prém Dresden.
  • carp3tm0nster
    Kapitány nélkül...
  • Tono34
    Új küldivel hajót lehet nyerni... Emden.
  • Trucker39
    Ezért sem jó szerintem keverni sokat a hajókat. Hol ezzel, hol azzal menni. Nem olyan könnyű átszokni. Pontosabban beidegződik, hogy kb mennyivel kell elé tartani és a becsapódási idő mutatót meg hajlamos elfelejteni megnézni a játékos, mert hogy így szoktuk. Csak akkor van gond, meg bosszankodás, hogy a másik hajó nem ugyan oda hord.

Érdekes dolog ez a bezavarás... nekem pont ekkor került minden a helyére. Mindegy, hogy közelről vagy messziről nézem a fok osztást, mindenhol ugyanannyit jelez. Ezért jó a számolásos módszer. 1x szorzóval, akkor annyi fokot kell elé tartani, amennyit a becsapódási időjelző mutat. 1,5x meg értelem szerűen ennyit. Mindez független, hogy milyen nagyításon nézem a célpontot. Van aki ösztönből a jó helyre tart előre, van aki sok gyakorlással, van aki meg jó kis előfizetős segédprogrammal, amivel a többiek játékát jól tönkre vágja. A számolásos módszer sokat segít abban, hogy kialakuljon a helyes megérzés, hová kell elé célozni az ellenfél hajójának.
  • pajer_csaba
    Hát, lehet, hogy "csak" 23 m/s, de azt hiszem így is jól érezhető a különbség, amikor játszik a két hajóval az ember. A salvo-t már én is próbáltam úgy ahogy te, de jobb szeretem így (folyamatosan nyomva tartott egérgombbal), mert így lövés közben is módosítani lehet a célzást, nem olyan "mindent egy lapra" a dolog - bár a számítással kapcsolatban igazad van. Talán, ha majd jobban megy a célzás, akkor megint előveszem. A dinamikus irányzékot is próbáltam, amikor behozták a játékba, de nem nagyon jött be, leginkább összezavart.
  • Trucker39
    Csak 23 m/s a különbség a kettő között, ha jól láttam. A csata hevében nagyon kisodródtál a térképről. Ez veszélyes lehet. ha kicsit ügyesebb az ellenfél, könnyedén befoglalnak, mire félútig viszzaértek. Csatahajóval sokat kell nézni a minimapot merre és hogy érdemes menni, mert utána nem lehet vele szaladgálni nagyon sehová. Salvo-t én egyben szoktam ellőni, mert így egyesével számol neki random értéket. Dupla klikk, vagy ha nem áll rá a kezed, egy egyszerű klikkelő program kisegít. Ott csak nyomvatartod az egérgombot a meghatározott ideig és a program egyszerre ellövi az összes ágyút. Láttam statikus irányzékot használsz. Érdemes lenne próbát tenni a dinamikussal is. Nekem elsőre bejött a dolog, azóta nem is használok mást. Változik a nagyítás, úgy változtatja, igazítja a skála osztást hozzá. Az ellenfél Dunkerque még nagyon nem érzi a hajóját. Így nem szabad azzal a hajóval játszani.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.07.26. 21:20:17
  • pajer_csaba
    Összehasonlítás képpen íme a Bayern-el vívott csatám. Megfontoltabb stratégia, cserébe pontatlanabb célzás (a New Mexico lövései gyorsabbak és laposabbak, a Bayern-é íveltebb és lassúbb). Egy tízessel kevesebb a sebzésem, mint a New Mexico-val a vesztes csatánál. Viszont igyekeztem az itt leírtakat alkalmazni, különös tekintettel a "szögben közelítésre" vonatkozóan.
  • Prince23
    Yayy, 2 Montanat úgy kicsináltunk, öröm volt nézni. A másik még be is szólt az egyik hajónknak, hogy puta..... miután levadászta szegény társunkat. Aztán elképesztő hajtóvadászat indult a Montana-k ellen.

Pont streameltem, aki megakarja nézni, yt csatornámon megtekintheti az esetet :)

Élmény volt a legutolsó csata XD

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Köcsög nagyképű montanasok :D
  • Trucker39
    Azért ennél kicsit bonyolultabban van megoldva a szórás/pontosság kérdése a WoWs-ban. Nagyon nem akartam bele menni a témába, mert átlagos játékos szempontból fölösleges lenne.

Továbbra is úgy gondolom és javaslom használni a fő vegyverzetet, mint ahogyan már korábban leírtam.

Ha nem megy statikus irányzékkal, érdemes megpróbálni a dinamikus irányzékot. Ez még kimaradt a korábbi hozzászólásomból.

Akit mélyebben is érdekel a téma, itt olvasgathat róla: Dispersion in WoWs
  • pajer_csaba
    Minden szavaddal egyetértek. Alapjáraton Japán-fan vagyok, de amikor a Nagato-m 8 lövedékéből 1 eltalálja a 15-17 km-re lévő másik BB-t, és esetleg az nem Overpen, már mámoros boldogság fog el a kivételesen jó találati arány miatt... :/
  • Darun
    Nem akarok okoskodni, de a lövedék szóródás és a lőkép között van egy kis különbség. A szóródás egy elméleti, számszerű érték, ami minden hajó lövegénél szerepel. A lőkép viszont egy gyakorlati dolog. Leadnak x lövést egy fegyverrel, ahol ténylegesen látod a lövedékek szóródását. Csaba videójából is remekül látszik, hogy az amcsi 3 csőből leadott lövés nagyjából egy vonalba/pontba esik. Mig a japán ágyúk lövedékei még két cső esetén és a szélrózsa minden irányában szállnak, csak egymással párhuzamosan nem. Papiron jobb a japók szórása a lőtáv viszonylatában, de amig az amcsikkal tudsz egy pontba fókuszálni, addig a japóknál még közeli lövés esetén is úgy szana meg szét szállnak a lövedékek, mint fing a szélben, aztán imádkozhatsz hogy legalább egy-két lövedék betaláljon.
  • pajer_csaba
    Egy ideig próbálkoztam a lőszer váltogatásával, de túl macerás, mire átvált AP-ről HE-re, már megint az oldalát tudom célozni. Minden BB-s csatámat egybevetve végül az AP-t rendszeresítettem: túlnyomórészt ezzel sikeresebb vagyok, még akkor is, ha egy cirkáló csak hat salvóból van meg (Apropó, épp az előbb mentem egy kört a New Mexico-val (kellett a növelt lő-távra az xp), két citadellából kiszedtem egy Nagato-t.). Ezért általában nálam a fontossági sorrend a BB, utána a cirkáló, végül, ha nagyon muszáj, akkor DD-vadászat - de ennél már inkább tényleg átváltok HE-re (pedig AP-vel is szedtem már le DD-t, de az tényleg csak szerencse volt).

Egyébként az overpen szerintem az összes típust megkeseríti. Én pl cirkálóknál is találkoztam vele, az angol hajóknál annyira felbaszott (érted, cirkáló, és OVERPEN-t üt egy BB-nek! WTF?), hogy magát az angol vonalat is pihentetem. Inkább gyújtogatok a német és orosz hajóimmal - ritkábban japánnal - ha már cirkálózni van kedvem.

• carp3tm0nster
    Az Overpen a legnagyobb mocsokság ebben a játékban. MIkor már cirkálóval is 60%-nyi overpen lő az ember, akkor eléggé ideges tudok lenni...
  • Trucker39
    Csak annyit még hozzá, ha az oldalát mutatja a csatahajó AP lövedéket neki, hiszen az a cél, hogy minél hamarabb elsüllyesszük és ne tudjon vissza lőni (citadel). Ha következetesen a frontját mutatja, azonnal HE-t tölteni és onnatól kezdve azt használni. Kevesebbet sebez valamennyivel, de legalább sebez. Az AP ilyenkor csak lepattanna róla.

Ide tartozik még a csatahajók másik "betegsége" is, az Átlövés vagy Overpen. Látsz egy szép cirkálót, nem is rád figyel, nagy kövér salvo-val megtámogatod az oldalát. Már gondolotban el is könyvelted az elsüllyesztett hajóért a jutalmad, mikor látod, hogy sérülés szinte nem is érte, holott biztos vagy benne , hogy eltaláltad. Nos, ebben az esetben a nagy kövér salvo, szépen keresztül ment a hajón, különösebb kárt nem okozva. Erre nagyon kell figyelni a csata hevében, mert gyakran megesik velem is, hogy ... "ráragadok" az AP lőszerre. magyarul: "Azannyahétszentségesk******t, akkor is szétcsapom a retkes****t AP lőszerrel!" Közben meg nem, hanem szépen leégetnek, megtorpedóznak. Vagy egyik, vagy másik, vagy ebben a sorrendbem. Épp ezért kell tudatosan ilyenkor is váltani AP-ről HE lőszerre. Nincs elég páncél az adott cirkálón, hogy időben beindítsa a lövedék gyújtóját, így az csak átrepül rajta a kötelező minimális sebzést okozva (lásd Wiki).
  • pajer_csaba
    Hát, mi tökre ugyanarról beszélünk. :) Bocsánat, ha elsőre nem így értettem, mire utalsz. Én tényleg azt gondoltam, hogy azt javaslod: a páncélvastagság alapján találjam ki, hogy a hajó melyik részére küldöm a salvót, miközben a szóródás alapból 200 m és +, egy 200 m hosszú hajón - egyszerűen ez jött le nekem. De az alapján amit írsz, viszont teljesen egyre gondoltunk. :)
  • Trucker39
    Nem egészen. A WoT-ban pontlövés van, hiszen egyetlen ágyúval kell eltalálni kritikus pontot. A WoWs-ban egy kicsit másként kell gondolkodni. Minden hajónak van egy szórásképe, ami látszik is a paraméterei között. Ha egy hajónak mondjuk a maximális szóródása 227 m, az azt jelenti, hogy egy ekkora... nem is tudom foltot kell oda képzelni, ahová esnek a lövedékek. Nos ebbe a foltban oszlik el valami elvadult WG logika szerint a kilőtt lövedék mennyiség. Itt fontos megjegyezni, hogy nagy szórásképű hajók (csatahajó) esetében milyen fontos az, hogy minél több pontot (lövedéket) helyezzünk el a... foltban. Így annak a sűrűsége nagyobb lesz, hiszen több lövedéket kell ugyan abban a foltban a randomnak elhelyeznie. Így megnövekszik annak az esélye is, hogy a célt eltaláljuk. Nem is cél, hogy kilőjük a kapitány kedvenc szakácsának a bal szemét a hajó hátsófedélzetén. Sokkal inkább az, hogy a kilőtt lövedék mennyiségünk minél nagyobb része, vagyis a folt betakarja az általunk megcélzott hajót. Itt számít, hogy az oldalát mutatja, szembe-háttal fordul, szögben áll... stb, de ezek mind levannak írva wiki-ben, mámint hogy mi megy át és mi nem.
    A mezei egyszerű játékosnak "mindössze" az a dolga, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyre juttasson el a lehető legtöbb lövedéket.
    Ugye álló célpont könnyű célpont. Haladó célpont fogas kérdés. Haladó és közben manőverező célpont meg nagyon fogas kérdés.
    Nagyon meg kell tanulni az előretartás (célzás) fortélyait. Mennyi ideig repül a lőszerem, amit kilőttem, milyen sebességgel halad a célpontom, manőverezik-e ?
    Ugye vannak az alapszámok előretartás számolásakor: 1x ,1,5x, 2x és a szupergyors hajóknál még kicsi e fölé is kell menni.
    Ehez ugye ismerni kell az adott hajó maximális sebességet valamint azt is meg kell becsülni, épp milyen sebesség fokozatban halad. Szerencsére ez utóbbi egyszerű mert minden hajó 4 fokozatban előre és egy fokozatban hátra halad... ja igen és áll egy helyben. Az is szerencse, hogy minden hajónak van kéménye és mindegyik füstöt ereget. A füst iránya megmutatja a hajó mozgását, az elhajlása meg az mutatja meg, milyen fokozatban halad a hajó. Máris rengeteg adathoz jutottunk egy-egy hajó pontosabb becélzásához. Van rá 30 másodpercünk a csatahajónál, hogy kiszámoljuk, megbecsüljük, hol fog tartózkodni a célpontunk, mire a lövedékeink oda érnek. A többi már nem rajtunk múlik. Ha azt látjuk, hogy a lövedékeink előtte is meg mögötte is becsapódtak, nyugodtan lehet szidni a WG-t, mert nem rajtunk múlott a találat elmaradása.
  • Darun
    Érdekes, itt nekem is ezeket a statokat mutatja szerver átlagnak. Nem tudom hogy a Mexico-nál miért láttunk eltérőt, de ha a Mexico-t összeveted ezzel, sztem rájössz hogy valami nálad nem stimmel :P
  • pajer_csaba
    Hát, nem tudom... :/ Mint ellenfél, baromi kemény dió a Dunquerke... Szinte mindenki a bújócska/talicska-taktikát használja vele, így gyakorlatilag vesszőfutás, mire az oldalába kerülsz. Legjobban cirkálóval tudom őket basztatni, az általában minden gall kakast kihoz a sodrából. :D Szívesen kipróbálnám, de most nincs dublonra lóvé, úgyhogy még az is lehet, hogy a hasonló felépítésű Izumó előbb lesz meg.

És itt gyorsan reagálnék is Tucker-re: szoktam oktatóvideókat nézni a hajókról, és pl pont az Izumónál láttam, hogy első ránézésre tökre logikátlanul használta a hajót: ahelyett, hogy a Dunquerke-hez hasonlóan sziget mellől, előre-hátra úszkálva, frontálisan lövöldözött volna, normál BB-ként cirkált, és giga-mega sebzéssel első helyen végzett. A másik amit felvettettél, hogy az adott hajón hova lőjjél.. hát az baromi esetleges. Max 1-2 km távolságból meg tudod játszani, de az RNG még így is beleszólhat - nem feltétlenül azt sebzed, amit látsz, ezt ne feledjük! Tankoknál működhet, nem kétlem, de itt... Szkeptikus vagyok. :/

Ha már WoT... Egy ismerősöm (igazából kettő is) állandóan a WoT-statisztikákról áradozott, hogy kinek mennyi, meg mennyit kell még fejlődnie a pontokban, meg win-rate legyen meg, mert kidobnak a klánból... eh, ilyenkor kérdezem meg, hogy "Te amúgy játszol egyáltalán, vagy csak számsorokat látsz magad előtt, mint vmi Mátrixban?"
  • Trucker39
    Az 50%-s leértékelő napon vettem meg és ideáig nem bántam meg. Az hogy csak elöl vannak tornyai egyáltalán nem jelent hátrányt. Az annál inkább, hogy nagyon gyengén van páncélozva. Még csak tanulgatom és a kapitánya is nulláról indult, de amíg nem tekergetik el a paramétereit addig jó kis hajó lesz. Persze nem szabad egy tier VIII hajóhoz hasonlítani, hiszen nem az a kategória. Saját szintjén pedig nagyon szépen megállja a helyét.

A 30 FPS beállítás azt jelenti, hogy a játék képfrissítését lekorlátozza erre az értékre minden esetben. Ez azért jó, mert amikor úgy mond nyugalom van, akkor felszalad az FPS 60-ra is, mikor meg "nyüzsi" van meg leesik 30 alá. Sok esetben célzáskor ez nagyon zavaró tud lenni. Ez a kis program korlátozza ezt az értéket, így jóval egyenletesebb a játék megjelenítése minden estetben.

Statisztikám a francia BB-ről:
  • Darun
    Nekem meg van. Pont a múlt héten kaptam egy incapacitate-et az egyik tornyomra. Szerencsére már a csata vége felé. Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy előtte háromszor javitottam meg, szóval csak negyedikre tudták végleg lecsapni rólam. A lőképe tényleg siralmas, viszont a leggyorsabb csatahajó, a másodlagosai és a légvédelme elfogadható, de nem kiugróan jó. A frontpáncélja megfelelő, de azért ezt is szögelni kell. Mivel front súlyos, nem szokás vele forgolódni, inkább beállnak valahová és onnan tolatnak. A lőtávja jó, a tűzgyorsasága megfelelő, összességében sztem egy jó hajó, én nem bántam meg hogy megvettem. Tegnap egy csatát mentem is vele, sikerült három citadellt is lőnöm (thx rng)
  • Malachit
    Nekem be van állva 60 fps-re. Mi ez a 30 fps dolog? :)
  • Trucker39
    Nem is kell mindig rohangálni nézegetni. Ha hetente eszedbe jut ránézni, bőven elegendő. Melyik hajót hogyan kell használni kérdéshez meg sok-sok oktató videó nézését javaslom. Szerencsére nagyon sok jó videó van már a neten, amiből sokat lehet tanulni. A hová lőjek témakörhöz, meg ott van a játékban a legnagyobb segítség. A kikötőben megnézed és idővel megtanulod, hová kell lőni az egyes hajókon. Mindössze csak a kikötőben bekapcsolod a páncélvastagság kijelzést és tanulmányozod a különböző hajókat. Úgy tudom, az alap játékban is meglehet nézni minden hajót, hol vannak a gyengébb pontjai. MOD-segítségével meg azokat is látod, amik még nem is elérhetőek a játékban. Például az angol csatahajó ág. Máris lehet tanulmányozni milyen fegyverzete, milyen pánzélzata lesz.
    MOD-októl meg nem kell félni. Olyan helyről kell letölteni, ahol a kiadója alaposan felülvizsgálja az adott MOD-t, hogy a WG engedélyezi-e a használatát. Ilyen MOD (csomag) az Aslain's MOD. Tetszés szerint beállítható. konfigurálható, rendszeresen frissülő csomag, amivel egyedibbé, esetleg kézreállóbbá tehető a játék számodra. természetesen MOD nélkül is játszható a játék, de ha lehet javítani a minőségi élményen, akkor miért ne tenné meg az ember. Amióta használható a módosított dinamikus célkereszt a kettős sebességű skálával, azóta azt használom. A 30 FPS szabályozást szintén, mert így aránylag állandó a képi megjelenítés sebessége. Ezen kívül még sok apróságot használok, de amolyan díszítő, kényelmi elemként.
    Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2017.07.26. 14:37:26
  • Darun
    Átlagos ölés.
    Én minden játékban (hajó/repcsi, régen a tank is) vasárnap este csekkolásra kerül a statisztika. Régen a tankosba az volt a cél, hogy hetente legyen meg az átlag 1 xp fejlődés. A repcsisben a 50% winrate és a 1-es ölési arány volt a cél... tavaly. Illetve ott is az átlag xp növelés, de ugye ez elvileg már azzal is nő, ha magasabb szintre lépsz. Tankban pl azért alacsony az átlag xp-m, mert sok kis tierű csatám van, de csak átlagos képességű játékos vagyok. A tavaly őszi ranked szezonban 75% körül volt a wr-em. Én se játszottam rosszul, talán 1-2 olyan csata volt csak, amiben nem sikerült a legjobb három helyre bekerülni, de Ranked Solo Warrirort még nem láttam, tehát jah, ez egy csapat játék. A statisztika megmutatja, hogy játszol az átlaghoz/ismerősökhöz képest, de hogy mivel szeretsz játszani azt úgy is te érzed. Nekem pl cv-vel a legjobb a statom az átlaghoz képest, aztán cirkálókkal, a csatahajók épp csak hajszálnyival előzik meg a rombolókat, ami nem túl hizelgő rám nézve, tekintve hogy nekem is a monstrumok a kedvenceim, aztán rögtön utánuk a cirkálók.
  • Malachit
    Csatahajók T6-T7-től:

Német csatahajók a halacskákra érzékenyebbek, mint a többi (max sebzést kapják általában). Cserébe jó az övpáncélzatuk.
    A japánoknak meg elég jó a torpedó védelme, de siralmas ált. a légvédelme. A Jamo azért odacsap sok téren.
    Amcsik oldalról puhák mint a vaj a napon. Cserébe jó légvédelemmel vannak megverve.
    Francia még csak egy van. Én meg nem venném. Hátulról védtelen. Állítólag pontatlan is és nincs technikailag hűen lemodellezve, ha jól tudom. A 4 csöves tornyok nincsenek felosztva sérülés szempontjából jobb és bal oldalra, valamint a tüzelési metódus sem az eredeti.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A link alapján megnéztem a statomat, sokkal rosszabbra gondoltam :)
    http://wows-numbers.com/player/500150520,Madder19/
    Hordozókat sose szerettem. Mindkét nemzetét csak event miatt húztam.