22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Trucker39
    Találtam egy statot ikarus44 alatt, de akkor az nem a tiéd. nincs rajta egy csata sem.
  • Trucker39
    Vagy vannak ezek az akciók, küldetések. Premium napot begyűjteni néha, vagy venni egy akciós prémium hajót. Nálam a GK kapitányi képzés eléggé igénybe vette az anyagi forrásokat, most bele telik nem kis időbe, mire sikerül felhalmozni ismét valamekkora tartalékot.
  • ikarus44
    Igen, már most rágom a körmöm miattuk. És pont ez miatt nem is akarok 18 milla alá bemenni.
  • carp3tm0nster
    Szintén Ibuki és egy Friedrich :)
  • Tono34
    Nálam az Ibuki, Fletcher, Baltimore várja az akciós napokat :D
  • Trucker39
    Pedig érdemes azokat a modulokat felszerelni. Sokat jelenthet egy-egy csatában. Ha már most gondot okoz az anyagi része a játéknak, mi lesz veled tier 10-ben? Egy - egy rosszul sikerült kör után kész az anyagi csőd. Szokták ajánlani, hogy néha prémium nap vagy farmolós hajó mindenképp szükségeltetik.
  • ikarus44
    Olvastam a hiv. oldalon, hogy augusztus közepén lenne egy Japán eventes hétvége ahova leárazásokat is írtak. Az mennyivel előtte szokott kiderülni hogy milyen hajókra lenne kedvezmény? Mert holnapra meg lenne a Myoko, és mivel elég szűkmarkú vagyok kredit ügyileg (Az Aoba is majdnem teljesen alap, csak a lokátor van fejlesztve, a többi mind alap rajta, mert ezektől a modul áraktól már T6-ban is égnek áll a hajam..) inkább megvárnám ha esetleg Japán cirkálókra is lenne valami kedvezmény.
  • Darun
    Az angol tizes cirkáló is jó, de nem kaparod le a falat az idegeskedéstől, amig eljutsz oda :D Egyébként értő kezekben minden hajó jó. Nekem is volt már biztos pár jó köröm egyikkel-másikkal, de ettől még nagyon nem az én műfajom. Persze mivel nem nagyon játszottam velük (nem tudom idén mentem e orosz rombolóval ötnél több meccset) ezért túl nagy rutinom nem is lehet. Mondjuk az egész eleve ott kezdődik, hogy úgy kéne játszani velük, mint egy könnyű cirkálóval, de én egy rombolóval rombolót játszok.
  • Tono34
    Azért a t10-es orosz dd-k eléggé OP-k szakértő kezekben. Én sajna nem találom velük (orosz dd) az összhangot. Időnként van velük jó köröm...
  • Darun
    A legrosszabb a rejtőzködése, a torpedói 4km-ig visznek csak el, az ágyúja tetves lassan forog. Lényegében az egyetlen használati módjuk, hogy megállsz, befüstölsz és megpróbálod leégetni a csatahajókat. Vagy ha valaki spottol, akkor jó vagy rombolók ellen is. Egyébként gyorsak, viszont a nagy méretük miatt elég nagy a fordulási sugaruk is. De legalább a kormánylapátjuk is lassan tér ki. A fő probléma az, hogy a japók a remek rejtőzködésükkel meg a 10km-es torpedóikkal nem nagyon fognak közel engedni. Az amcsi meg simán kimanőverezi a lövéseid, te viszont nem fogod tudni az övét. Vagy... ha még is, akkor lőni nem fogsz tudni.
  • Prince23
    Az orosz hogyhogy useless?
  • Darun
    Ha lövöldözni akarsz, akkor amcsi. Ha torpedózni, akkor japó. Ha mindkettő, akkor német. Ha egyik se, akkor orosz.
  • Tono34
    Ha hajót veszek én is szintén a "csupasz" verziót v ha minimális a különbség akkor a + doublunost. Nekem nincs 20k+ forintom egyszerre erre a játékra (asszony ezért is háborog).
  • Prince23
    A japán vagy az orosz a legjobb DD ág? összességében melyik a jobb? most probálom eloszor a dd ágot
  • Darun
    Én csak az alap 1 ojrós ládát szoktam megvenni. Két okból. a megnézed, a láda normál ára 900 pengőforint körül van. Ráadásul ha jól rémlik az rare eventes láda, amiből csak 1 kitűző esik, a másik két drop valamilyen értékes signal, és abból is többet ad, mint a common eventes konténer. De azon az egy akcióson kivül nem szoktam venni. Szerintem nem éri meg, mert ugye a kitűzőket az eventes sima konténerekből is meg tudom szerezni, signal-ra meg egyéb ilyen fogyócuccokra nem adok ki pénzt. Sőt, még prém hajót is úgy veszek, hogy "stock", esetleg ha adnak mellé dublon vagy ami még jobb prémet, akkor azt, de az ultimate bundlik nekem lehúzás, mert most is simán megveszem a modulokat fél áron creditből (creditet meg ugye prém hajókkal illetve prém fiókkal gyártok). Attól nem félek hogy prém hajó fog esni, már csak azért se, mert néhány kevésbé érdekes kivételével meg van az összes.
  • Darun
    A poén az, hogy nekem max 20 Try Luck-om volt eddig. Ha ez igaz, akkor vagy te vagy nagyon peches, vagy én szerencsés (ami mondjuk meglepne) vagy mindkettő. Mindenesetre én a helyedben elgondolkodnék hogy érdemes e továbbra is azt választani. (az arányod lehet hogy igy 1% alá esik, de tedd fel magadnak a kérdést, megéri 99 láda tartalmát elpocsékolni azért az 1 SC miatt?)
  • Tono34
    Még lehet egy konteo... szoktatok pénzért vásárolni (talán beleszámít) vagy csak ennyire szerencsés lennék?

Bár a karácsonyi 1 eurós csomagból nyertem a Texast.
  • carp3tm0nster
    Hasonló arány, kb 100 ládánként van 1 SC. Csak Try Your Luck-ot nyomok, hátha beesik valami klassz.
  • Darun
    Nyilván mindenkinek más. Nekem pl jobban kellenek a signalok, mert fogyó eszközt tudok venni crediért, creditem van, tehát azt se nyitok. Mondjuk a camo-t is megvenném, de ugye a signal/camo egybe van. Try to Luck-ot azért nem szoktam választani, mert sztem úgy sem nő számottevően a drop esélye (igazából ezért is érdekelt volna hogy Tono-nak milyen gyakran esett), viszont a ládában 3 jutalom helyett csak egy van. Vagyis egy no SC Try to Luck egyharmad bármilyen másik ládát ér, ebből a szempontból. SC egyébként eshet a többiből is, csak kisebb rá az esély. Hogy pontosan milyen dropok eshetnek, az már volt párszor linkelve, ha jól emlékszem még talán az SC-s prém drop is függ attól, hogy milyen választásból lett. Egyébkén az hogy 2k-s vagy 12k-s választásra kérsz valamit, abszolút nem befolyásolja az SC esését, mindegyikre ugyanakkora esély van, csak ugye 2 konténerből nagyobb eséllyel dob sc-t, mint egyre (vagyis igazából nem maga az esély nő, hiszen az fix, ezzel annak a valószinűségét növeled hogy pont arra adja be az rng)
    Mint mondtam, nekem se esett hónapokig semmi, most meg kb 2 hét alatt három is. Én is ilyen megszállot statisztika hivő vagyok. Arra lennék kiváncsi, nektek hány %-ban esik. (megnéztem, nekem eddig 566 konténerem van, ebből volt 6 vagy 7 SC, ami még mindig épp csak 1% felett van)
  • ikarus44
    2,5 hónapra vetítve, mert egy fél hónapot érettségi miatt kihagytam: Én az elmúlt hétig minden (2000, 12.000xp-s) nyitásnál kb. fele-fele arányban választottam a try to luck-ot (ált. 2000xp), és (ha addig volt ideg állapotom játszani) akkor a 12.000 xp-snél, meg creditre mentem. Az elmúlt héten kezdtem menni a zászlókra. Mondjuk azt akartam is kérdezni, hogy mit érdemesebb húzatni?
    Utoljára szerkesztette: ikarus44, 2017.07.31. 22:01:55
  • Tono34
    Változó. Volt, hogy 2 nap alatt kettő, de volt, hogy napokig semmi. Rng van itt is. Lehet, hogy elkezdem majd pontosan vezetni.
  • Darun
    Komolyan kérdeztem. Érdekelne hogy kb milyen arányban esik.
  • pajer_csaba
    Mindre. :D
  • Darun
    És igy hány konténerre adott hány SC-t?
  • Tono34
    Én csak a "szerencsét" használom.
  • Darun
    Jó, de nektek hány ládából esett az a 2/3 SC? Illetve milyen arányban választotok Try to luck opciót?
  • Tono34
    Akkor nem mondom, hogy az elmúlt 3-5 hétben legalább 4 volt.
  • ikarus44
    Nekem szombaton volt egy 50k free xp-s, de azelőtt csak (2-szer volt eddig össz) modulokat adott. Bár az is igaz, hogy pénzt jól hozott az eladásuk Viszont érdekes, hogy nekem eddig csak a 2000 xp-sre adott mindig supert. Csak arra ad?
  • Trucker39
    Karácsony környékén volt kettő, azóta egy darab sem.
  • Darun
    Nekem is mostanában dobott. Előtte talán év elején volt. A WG észbe kapott, hogy lassan időszerű lenne pár SC-t kiosztani?
  • pajer_csaba
    Ember, ezt nem hiszem el, nekem egy év alatt nem adott egyet se. Szerintem te csalsz. :D
  • Tono34
    Ma elsőre SC-t adott, 2500 doublon, így már szinte ingyen volt a Missouri.
  • Darun
    Azt sztem már a béta vége előtt kivették mert rájöttek hogy semmi értelme. A többi hajó meg már jó párszor volt kapható a prém shopban. Mondjuk főleg a Sims-et szokták nyomatni, gondolom mert az a legdrágább a három alap prém közül. A Yubari-n meg nem tudom nerfeltek e, vagy mit csináltak vele, de már ő sem olyan nagy legény, mint a bétában

Csatahajóval kempelés/tolatás: a map Shards volt, három foglalós, felülről kezdtünk. A jobb felső pontot csupa olyan sziget veszi körül, ami mögül kb semmilyen hajóval nem tudsz kilőni. De a nem lapos szigetek mögül am is szinte csak japán csatahajóval lehetne. Én is számtalanszor láttam már tolató hajókat, a Dánkörknél és az Izumonál ezt nevezhetjük egy játéktechnikai sajátosságnak. Néha én is élek vele, bár megjegyzem, teljes sebességről nem egyszerű megállitani és tolatásba kapcsolni őket. Viszont amikor 3-4 magasabb szintű BB lővonalában vagytok, akkor sztem ti sem szivesen forgolódtok, felkinálva a hajó oldalát néhány full salvo-nak. Mondjuk a Dánkörknek még elég jó a lőtávja, de pl egy Stock Brayennel sztem ti sem mennétek be egy T8-as darálóba. Vagy ha igen, nem kell ecsetelnem hogy mi lesz a vége. Én se támogatom a kempelést, számomra a játékban az a legnagyobb élvezet, amikor pár kilóméterről kerülgetjük egymást az ellenfél csatahajójával. Aztán égjen a hajó, szakadjon a páncél, záporozzanak a lövések és pusztuljanak a modulok. Az harc! Az elmúlt negyed évben talán egyszer volt benne részem, miután full HP-ről kiszedtem az ellenfelet, megköszöntem neki a táncot és kapott tőlem egy Complimentet, mert az tényleg élveztem. Csakhogy amit most én szóvá tettem, ott konkrétan szánt szándékkal olyan helyre vonult egy kivételével az ÖSSZES BB, ahonnan esélyük sem volt lőni. Az egy kivétel is egy Bismarck volt, aki mögöttem jött, feltételeztem hogy azért, hogy ne lephessen meg az ellenfél cv-je, illetve ne tudjon spottolni a romboló. Ráadásul a többi BB végig a külső iven ment, tehát ha az ellenfél elkezdte volna foglalni az utolsó pontunkat, még resetelni sem tudtak volna.
  • tutyimutyi2
    Kíváncsi vagyok rá hogyha lejár az 1 év akkor tényleg visszakerülnek-e a boltba a béta ideje alatt elérhető prém hajók köztük az oldalanként 20 torpedó csöves Kitakami is :D
  • BigaC
    Lassú, szarul forduló hajókkal néha életet ment a tolatás. Persze én sem támogatom a szigetek mögötti kempelést, de nem ritkán van olyan, hogy ha előre mész öngyilkosság, ha fordulsz öngyilkosság, némi esélyed lehet a túlélésre, ha valami vagy valaki mögé vissza tudsz tolatni, vagy legalább el tudod húzni a halálodat és addig is sebzel. Izumo, Dunkerque, nem is tudsz menekülve nagyon visszalőni. Szóval nem fekete fehér a tolatás szerintem, de nyilván ésszel kell használni és nem gyávaságból.
  • Tono34
    1 hét alatt 2 SC-t kaptam, de a várt 50k free xp helyett először 7 majd 14 nap prémet adott.
  • carp3tm0nster
    Én inkább BB-s vagyok, de sosem kempelek leghátul. Ha kell bemegyek a sűrűbe(van amikor meg is szívom), de ha az van a csapatunkban,hogy a BB-k hátul kempelnek, akkor 100% bukó, mert az ellen BB játékosai simán supportálják a saját csapatukat, ergo simán ledarálják az előre menő DD és CA párosokat. Ilyenkor van az, hogy nálunk marad 4 camper BB, náluk meg szinte teljes a csapat. Kevés az a napi 7 report...
  • davidbog
    Egyáltalán minek van a játékban tolatás? Csak akkor lehessen ha kiírja azt hogy collision.
    De az hagyján hogy Dunkerque-el ezt a tolatós szart csinálják, de tier 7-ben és afelett is ez megy. A Yamatok 85% is tolat. Meg általában mindennel ezt csinálják aminek 2 triplás tornya van elől. Aminek nincs tehát kb a német BB-k +Nagato és Amagi, azzokkal meg a szigetek mögött nézegetnek meg maximális lőtávról lövölöznek. Mert ők "supportálják" a többieket akik 8-10 km-rel arrébb 10-12 km-ről harcolnak. Aha hát hogyne, semmit nem csinálnak.
    Ez a gyáváskodás igen megy minden kategóriában. Úgy csinálnak mintha a saját életük lenne a tét nem egy rakás szaros pixelhalmazé. Az egyik csatánkban egy Kiev foglalt be egy B pontot. Utána egyenesen mehetett volna segíteni két 8 km-re lévő cirkálónak, de nem inkább megkerülte a B pont melletti hegyet hajókázva ezzel 20 km-t a semmiben, addig persze egy ellenséges Shimakaze befoglalta a B-t, a Kiev visszament B-re, blokkolta a pontot, de amint kispottolta a Shima, elmenekült, ezzel faszán el is vesztette nekünk a csatát mert lejárt az idő és pontokban nyert az ellenfél. Az ilyen minek megy be csatába? Nézegesse a hajót a kikötőben meg játszon coop módban.

Meg olyan borzasztó csaták vannak. 2x4 DDs csatában (a 8 DD úgy süllyedt el, hogy a 2 szabad pontból egyet nem foglaltak be) 5 perccel a vége előtt nekem kell befoglalni két pontot Friedrich der Großéval, hogy legalább pontokban tudjunk nyerni. (Nem tett jót a 6.8 a Friedrichnek se, érezhető a másodlagos nerf: 261 találatból csak 3 gyújtás.)
    Meg Hoodal olyan teljesítmény, hogy tier 10-ben is bőven szép lenne, erre egy nézegető Algerie meg egy teljesen kretén Colorado miatt elbukjuk mert ők 17 km-ről supportálnak. Aha, hát anyátok.

Utoljára szerkesztette: davidbog, 2017.07.31. 03:43:51
  • pajer_csaba
    Ettől a sziget mögül lövöldözéstől nekem is feláll a hátamon a szőr... az összes agyhalott BB-s azt hiszi, Dunkerque-ben ül, és azt gyakorolja, hogy hogyan tud sziget mögül csak az éltornyokkal lövöldözni... Ma három köröm volt Nagato-val, kettőben (csak úgy mondom, Tier 9-es csata, köszi WG...) 5 perc alatt szarrá lőttek, miközben a másik 4 BB-nk épp a szigetek mögötti tolatást gyakorolta. Csak épp az ellenfelünk elfelejtett hülye lenni. A harmadik csata ugyan így végződött, kis különbség hogy ez legalább Tier 7-es szint volt. Most komolyan, máshogy már nem is lehet a BB-kkel játszani, csak sziget mögött tolatva? Csak mert a sok majomf@sz azt hiszi, hogy a Dunkerque-el feltalálta a spanyolviaszt???
  • Darun
    Mentem egy Rankedet, nyertünk. Végre meg van (megint) a 9-es Rank. Gondoltam csinálom a t8-as Dánkörk küldit is Bismarck-al. Egész héten egy olyan csatám volt, amiben nem t10 ellen mentem... nem ez volt az. Kikaptunk mit a szar. Három foglalós volt és persze engem rakott egyedül arra a pontra, amire alap hogy a csapatom nem megy, szóval indulhattam a térkép túlfelére. A töbiek ott lemmingeltek, nekem meg a seggemben volt két kilences meg egy nyolcas BB. Erre megkérdi tőlem a tizes dd hogy miért nem csinálok semmit :D Ezt ő kérdi tőlem, aki kilenc másik társunkkal ott lemmingel C-n. A csata végére 2 reportom maradt.
    Megvettem a Schorch-t meg a Lexi-t. A Lexi megkapta a Bogue kapitányát, amit meg visszaraktam a Saipanba hogy gyorsabban menjen az átképzés. Erre berak t9-be. Ez még nem is lett volna baj, de a Fletcher meg a másik kilences dd megijedt egy orosz rombolótól, akit mellesleg spot alatt tartottam, erre a hülyék kimennek a saját füstjükből. A csatahajók meg mind elbújnak a szigetek mögé, nehogy véletlenül fedezni tudjanak valakit. Ráadásul én is jó nagy balf*k voltam, mert az első három vadász századom egyesével küldtem rá a Ranger vadászaira. (az első középen spottolt, a másik kettőt átvittem a szélső foglalási ponthoz, hogy legalább azt be tudja foglalni a harmadik dd-nk) Aztán ráküldtem manuálba a vadászaimat, de addigra már kivégezte az elsőt és kimanőverezett. Rárepült a másodikra, mire a harmadik kijött a manualból, már végzett a másodikkal is. Utána leszedtem én is egy vadász századát, de kénytelen voltam hátul tartani a gépeim, mert egyrészt a kemper bb-knek nem akartam légi fedezetet adni, másrészt jött a japó kilences dd. Szóval a maradék 2 reportom is gyorsan elfogyott, mára vége is a hajókázásnak (pont meg lett a 2k xp-s Dánkörkös konténer is)