22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Semmilyen modot nem használok. Az utolsó frissités óta hozzá sem lett nyúlva a játékhoz. Ráaádsul szombat délután még nyugisan szakaszoztam, néha előfordul hogy kifagy a játék vagy kidob a főmenübe, (főleg ha gyakran leteszem tálcára, azt nem szereti, de a WoWp se) de aznap még ez sem volt.
  • carp3tm0nster
    Nem tudjátok, lesz most valami akció, leárazás a sztandard hajók között?
    Kellene vennem egy Ibukit meg egy Friedrich-et :)
  • carp3tm0nster
    Megint, 5 győzelem mindenféle hajóval, majd 5 meccsből nem tudtam nyeri egyet sem a NC-vel.
    Biztos véletlen... De hasonló mint neked, 5-6 perc alatt teljes radír, de úgy, hogy az ellen veszít max 3-4 hajót.
    Volt olyan meccs, hogy úgy buktuk az első négy hajónak, hogy mind a 4 detonation-nel. Mennyire valószínű már?
  • pajer_csaba
    Öt perc alatt vesztettünk. És most nem azt értem ezalatt, hogy ekkor dőlt el, hogy ebből már nem jövünk ki jól. Nem. A csata 5. percének 21. másodpercében kiírta a játék, hogy Defeat, az ellenfél megszerezte az 1000 pontot. Egészen elképesztő volt. :o

A mai nap másik érdekes eredménye, hogy megtudhattam: a Bayern egy piszok jó hajó, ha nem két Tierrel magasabb hajók közé van berakva. :-)
  • carp3tm0nster
    A kliensben lévő integrity check-et próbáltad már? Valami mod, ami bezavarhat?
  • Darun
    Az miért van, hogy a Battle-ra kattintva rögtön kivág a kezdő oldalra, és nem is enged vissza a csata végéig? A klienst is újra inditottam, de semmi. Csak pörög a loading, aztán párszor visszadob, restart után meg csak pörög, nem is tudok vele mit csinálni. Eddig még nem láttam ilyet, most viszont megcsinálta egy Ranked meccs előtt is (amit a csapat nélkülem is megnyert) illetve megvettem az Algerie-t, de az első csatám vele szintén "afk" lesz. Kösz WG. (és a poén hogy pont a Ranked előtti meccs végén kaptam egy "Mennyire vagy elégedett a WoWs-al?" kérdést. Már azért is bosszantó, mert elvesznek a signalok/camo/fogyócikk, és pl a Halloween-es camonak annyira nem örültem, mivel nincs belőle túl sok. De ugye "jó" esetben még kapok is pár reportot amiért afk vagyok, romlik a statisztikám meg elvész a lehetőség hogy haladjak a küldikkel, meg ugye mivel a csata alatt vissza se enged, addig más hajóval se tudok menni.

Egyébként meg lett a Kovács. Már a 76 milis ágyúk is elég röhejesek, de a 3*1 torpedóvető... És igazából szinte mindenben alulmúlja a Tacsit, kivéve talán a lövegek töltési idejében. Viszont lassabb is, hamarabb észre lehet venni, a fegyverzete is gyengébb (még az ágyúk lőtávja is) Viszont ez a Lagúna camo elég dulva.
  • Mydgard
    Ez se veletlen, nalam is igy mukodik. Eddig R10-11 kozott lifteztem, most mar R9-10 kozott, 216 csata alatt. Ergo ha igy folytatotik ranked vegere kb. R7-et erem el realisan. :D
  • carp3tm0nster
    Amikor nyersz 5 meccset, azt miért kell azonnal megbosszulni zsínórban 8 bukott meccsel rankedben? Ehhez kurvára ért a WG....
  • pajer_csaba
    Elismerem, meggyőztél.
  • Darun
    Megint signal/camo-ból kaptam egy SC-t. Egy hónap alatt a harmadik. Tök logikus, hogy ebben meg 50k free xp volt. És ennek még örülök is :)
  • Darun
    A szerencsét direkt nem kevertem bele, mivel az vagy van, vagy nincs. A tavasszal többször is volt olyan, hogy teljesen vakon belőttem egy sziget mögé / füstbe és vagy egy/több citadell-t lőttem az áldozatnak, vagy rögtön meg is makkant. Viszont a szerencse nem egy kalkulálható elem az egyenletben.
    A példádra: meg sem fordult a fejemben az, hogy a csapat nagyobb fele azért hullott el, mert a ti hiányotok meggyengitette az "egységet". Rengetegszer tapasztaltam már én is (meg apám is), hogy a számbeli és minőségbeli fölényben lévő csapatfél olyan iszonyat gyorsan és szánalmas módon hullik el, hogy az már kabaréba illő. Mig a csapat kisebb fele meg győz a túlerő ellen. Igazából régóta gondolkodok már azon, hogy miért van ez. Miért van az, hogy a rombolók mind a két oldalon felvonulnak a helyükre, foglalnak, de az egyik csapat nagyon rövid időn belül kiszorul. Nem azért, mert az egyik csapat nem fél közelebb menni és ezzel nyomást gyakorolni az ellenséges rombolókra? Ha az ellenség közelebb jön és ti folyamatosan tartjátok a távolságot, annak az a vége hogy a csapat szépen felsorakozik a pálya szélén.
    Az elmúlt három napban (szombat-vasárnap-hétfő) olyan szinten mentem szar csatákat, hogy teljesen demoralizált a játék. 9 ranked csatából 8 vereség, 9. szintről visszacsúsztam 11-re. Az utolsó csatában én voltam az egyetlen romboló a csapatunkban. Kétszer befoglaltam B-t, az egész ellenséges csapatot spottoltam legalább egyszer, a csatahajókat szinte folyamatosan. Ők teljes erővel be mertek jönni a centrumba, nálunk egyedül én voltam ott, mindenki más a sziget gyűrű külső ivén kempelt. És még azt sem lehet mondani hogy p2w, mert nálunk volt egy Dánkörk meg egy Molotov... és ráadásul a Dánkörk azzal kezdte, hogy pls no camp. Erre ő is kempelt. Az ellenfélnél nem volt egy prém hajó se, engem is csak a Brayen tudott megelőzni a csapatunkban (nem tudom hogy csinálta, de egy reportot ő is kapott, mert volt olyan ügyes hogy megkerülte az ellenséget, a Leandert viszont a hátamba hagyta, aki ki is szedett, ahogy illik). Ha jól rémlik volt egy magyar tagja is a csapatnak, ő halt meg először, aztán nem értette hogy miért vagyok ideges. Mert sok volt a gyökér az elmúlt három napban? Ráadásul én sem vagyok mostanában toppon, de a csapat sokszor még engem is torony magasan alulmúl... és hát amennyit én hozzáteszek a meccshez, annyit a többiektől is elvárnék.
    Amit felhoztál példának: azért egy T5-7 meccsben lécci tartsd már a 15km-es távolságot akármilyen cirkálóval szemben! Még akkor is utol fognak érni, ha ellövöd a motorjukat.
    (Felhivnám még egy apróságra a figyelmed. A 14 secre lövés egy 10 seces kitérités ellenében nem azt jelenti, hogy a célnak 4 sec áll rendelkezésre az elmozgásra. A 10 sec azt jelenti, hogy ennyi idő alatt éri el a MAXIMÁLIS kitéritést, de a fordulást már rögtön az első másodpercben megkezdi. És attól függően hogy jobbra vagy balra kanyarodik, nem fogom kiszámolni, de 14 sec alatt sztem simán megtesz egy fél kilómétert egy cirkáló. Ott már a 200 méteres szórással se mész semmire. Az meg hogy rögtön tud rá reagálni, függetlenül attól hogy nem rám figyel... a PT és az IFA 1 skillpontos képzettségek, ami azt jelenti hogy 3000 xp-ből már meg van mind a kettő, és elég sokan használják is, nem véletlenül. Vagyis akkor is látod hogy valaki messziről rád lő, ha épp teljesen máshová figyelsz)
  • pajer_csaba
    Bocsi, néha annak is örülök, hogy pontot nem felejtek el rakni két mondat közé... XD
  • Trucker39
    Nincs sajnos. Vagy nyersz, vagy elbuksz. napokig 10 körül keringtem, azután meguntam a dolgot és 10 nél abbahagytam, mert már nem szórakoztatott.
  • carp3tm0nster
    Ehh, rankedbe 12 után már nincs is kapaszkodó?
    Nyertem most zsinórban 5 meccset Fusóval... de félő hogy ezt meg fogom még szívni..
  • whiskeyman
    TL;DR
  • Caliph
    hú,ezekbe a wall of text ekbe néha nyomhatnátok egy entert :D
  • pajer_csaba
    Teljes mértékben megértem az álláspontodat. De két dolgot kiemelnék: én BB-vel alapvetően BB-k ellen megyek. Illetve a másik, a szerencse. Az elsőre a tapasztalat vitt rá: a cirkálókat baszhatom HP-vel, a szórás miatt alig van esélyem leégetni őket, az AP átmegy rajtuk, legtöbbször csapatban (2-3 hajó) vannak, ergo a HP lövegek száma messze elegendő ahhoz, hogy 10 mp-enként kigyulladjak, és ugyi sokuk torpedóképes is, ami miatt a közeltaktik nem játszhat. A matekod hibátlan, csak épp kimaradt az egyenletből a szerencse. Mert mennyi az esélye annak, hogy a 14 mp-re lévő, 10 mp alatt forduló cirkáló kifordul a lövésből? 50%. Vagy igen, vagy nem. Persze, mikor egyértelmű a szitu, vagy is 1-1 ellen, nyíltan egymás ellen harcoltok, akkor az ember könnyen kitalálhatja, hogy ez itten most keringeni fog, mint ama bizonyos végtermék ama bizonyos levegőben. Nem, nem fogom leírni, hogy hogyan és hova célozz ilyenkor, szerintem ezeket a trükköket már minden rutinos játékos tudja, köztük te is. :) Rankeden valóban nem játszottam még - és nem is óhajtok. Annyi rosszat hallottam már erről a játékmódról, hogy köszönöm, inkább passzolom. De az általad említett problémával már találkoztam randomban, sőt co-op battle-ban is (életem egyik legdöbbenetesebb élménye volt, amikor 12 perc után már csak hárman maradtunk a majdnem full bot flotta ellen). Ám úgy gondolom, ennek a problémának a megoldása a kommunikációban rejlik. Miért is? Minden játékos azt hiszi, ő tudja a tutit. Hogy Ő tudja, mi a dolga. Csak épp a többiek ezt nem tudják. Lényegében vakon megy mindenki a csatába, abban bízva, hogy a másiknak is ugyan az az elképzelése, mint neki. És most nem csak az azonos osztályba tartozó hajókról, hanem an block az egész flotta működéséről beszélek. Na már most, mi az egyetlen lehetőség, hogy a terveket egyeztessük? A cset. Csakhogy csataközben kurvára nincs idő a gépeléssel bíbelődni, így aztán a stratégiai megbeszélés annyira korlátozódik, hogy visszaszámlálás környékén valaki benyögi, hogy a or b, oszt ennyi, és mindig lesz 1-2 retard, aki már csak azért is elindul c-re is. Ez nem a játékosok hibája, ez maga a rendszer. Ugyan ez igaz arra is, hogy a DD-k felderítenek, de egyben takarnak is. Van aki ezt magától tudja, van aki szerint a DD-k csak foglalniuk kell, megint mások meg Rambo-sat játszva átcsúsznak az ellenség vonalán, hogy a hátul lévő nehéz egységeket levadásszák (CV-BB). Persze ezeknek mind mind megvan a maguk hatása a csata kimenetelére. Tegnap játszottam egy kört a New York-ommal. Csapat nagy része balra, A-ra, míg a jobb szél - köztük jómagammal - azaz 2 csatahajó, egy Gneisenau (bocs, de én nem igazán tudom BB-nek tekinteni, hiszen originaly "csatacirkáló" - könnyített csatahajó) és egy cirkáló elindultunk C-re. Középre senki se ment, még ellen se. Befoglaltuk C-t és B-t, kiszedtünk 2 Bb-t és egy cirkálót, levadásztuk az anyahajót, miközben a baloldali kompánia két hajóra, egy BB-re és egy cirkálóra olvadt, és ment a csetben az anyázás, hogy na ez a meccs is tuti bukó. És nem lett az. Hátrányból szépen, módszeresen felzabáltuk az ellent, végül egy kifagyott Colorado kilövésével győztünk. Egyszerűen azért, mert a mi csapatrészünk összhangban haladt, a hajók egymástól 10-15 km-es távolságról folyamatosan, külön kérés nélkül támogatták egymást, míg a többi csapattárs a baloldalon zárt csomóban vívott közelharcot az ellenség hasonlóan zárt alakzatával. Persze, erre könnyű azt mondani, hogy azért vesztett a balszárny, mert ők hátrányban voltak miattunk, de ez szimpla demagógia és a helyzet félreértése: semmi sem garantálta, hogy hátrányban legyenek. Lehetett volna, hogy az ellenfél pont fordítva osztja meg az erőit, és akkor mi sokkal hamarabb elbukunk, mint ők. És mint írtam, miután áttörtünk a bázisokon, hátrányból, veszteség nélkül nulláztuk le az ellent, pusztán azzal, hogy megtartottuk a támogató taktikánkat, tehát a balszárnynak is lett volna esélye ezzel a módszerrel. Kinek mi volt a dolga? A BB-ink összehangoltan BB-ket lőttek elsődlegesen: csak akkor lőtt valamelyik csatahajónk cirkálóra, ha ő maga épp nem volt tűz alatt. A cirkálónk és a Gneisenaunk nem akartak nekimenni a BB-knek, ők foglalkoztak az ellenfél cirkálóival, és szépen terelgették a BB-k, vagyis felénk őket. Így aztán, amikor az ellenfél BB-je ép úgy fordult, hogy nem volt érdemes rálőni, akkor ért lőtávba az üldözőivel foglalkozó cirkáló, akit kényelmesen ki lehetett szedni. Mikor ebből visszafordultál az előző BB-re, az már éppen jó szögben volt a tüzeléshez. A BB-k sosem mentek 14-15 km-nél közelebb ellenfélhez, viszont folyamatosan tűztámogatást adtak egymásnak, akkor is, ha épp bekaptunk egy-két találatot (tudom, baromi nehéz a feladatra koncentrálni, és az irhánk mentése helyett belátni, hogy a másik célpont kiszedése stratégiailag fontosabb, mint visszalövöldözni a saját HP megóvása érdekében, különösen, amikor záporoznak a HP-k a hajóra. De tényleg ez a legjobb megoldás: higgadtnak kell maradni, akkor is, amikor az egész hajó lángokban áll). Ez tipikusan az a csata volt, amit az előző posztomban leírtam: jöttünk, végig hajóztunk a pályán, és büntettünk. De mint mondtam, szerencsénk is volt. Nem beszéltünk össze, önmagunktól alkalmazkodtunk egymáshoz, és az ellenfél is úgy bontotta meg a rendjét, hogy az nekünk jó lett. Viszont, ha az egész flottára kiterjedően meg lehetne ezt beszélni, akkor egészen más csatakép alakulna ki, a most általános lesz-ami-lesz helyett.
  • Darun
    Csak ami a wikin van, de azt gondolom már te is nézted. Ez egy elég érdekes hajó, igy a leirás alapján. Bár prém hajó, 3 test és igy 3 config közül lehet választani. Egyébként meg nem meglepő módon ez egy prém Kagero. Ahogy a leirásban is szerepel, a harmadik hull elég mocsok, ugyan is egy japán hajón amcsi ágyú... ez sztem minden romboló fanatikus álma. És most valóra vált.
  • Darun
    Ez elméletben nagyon szépen hangzik. A gyakorlatban pont annyira működik, mint a "berássolokosztcső".
    Felhivnám néhány apróságra a figyelmed, hogy ez miért nem működik a gyakorlatban.
    Először is, attól függően hogy milyen nemzet ladijában ülünk, egy kb T8-as csatahajó lőtávja 20km körül mozog. Ezt a távolságot a lövedék kb 14-20 sec alatt teszi meg. Egy Hipper kb 10 sec alatt tériti ki teljesen a kormánylapátját. (direkt nem a Mogamit hoztam fel példának) Szerintem nem kell különösebben matekzseninek lenni ahhoz, hogy belássuk, attól a ponttól számitva, ahol te rálősz ő pedig elkezd kanyarodni, addig a pontig hogy a lövedék eléri a célját a célpont hajó egy igen nagy területet mozoghat be. Csak a múlt heti tapasztalatokból, legalább két olyan esetre emlékszem, amikor 10 sec-re lőttem salvo-t. Mivel citadellát szerettem volna, ezért a vizvonalra céloztam. A cirkáló full párhuzamosan haladt velem. Persze mikor ellőttem magam, elkezdett kanyarodni. A löcedéknek szükséges 10 sec pont arra volt elég, hogy a teljes salvo szépen csobban kb 30 méterre a céltól. (most lehetne okoskodni, hogy "há mögé kell célozni", de nem egy esetet láttam már amikor a cirkáló nem elfelé tért ki, hanem felém)
    Másik eset. Egy alkalommal az Iowa-mat kergette egy Zao. Ő kb full felém jött, tehát a legkisebb profilját mutatta felém, de persze aktivan manőverezett is, amikor látta hogy lövök. 10 sec neki is bőven elég, hogy kitérjen. Ő meg persze leégetett a g*cibe, mert niylván én kevésbé fordulom ki könnyedén az ő lövedékeit.
    Egyszer Tirpitzel szétkaptam full HP-ról egy Kurfürst. Most ha nekiállunk 18 km-ről lőni egymást, szted ki nyer? Igaz hogy nagyobb nálam, tehát könnyebb eltalálni, de kicsit több élete meg ágyúja van. Jah, és őt támogatta még legalább öt hajó, köztük egy Yamato, aki végül ki is végzett. Megjegyzem, a Kurfürst túlélte 9 torpedómat, meg a jó ég tudja mennyi másodlagos találatomat, párszor ki is gyújtottam, végül amikor mellém ért, kapott egy salvo-t az oldalába. Távolról mennyi esélyem lett volna ellene?
    Csatahajóval azért kell közel menni, mert máshogy nem tudod leröviditeni a lövedék becsapódási idejét és ezzel csökkenteni a cél idejét arra, hogy elmanőverezzen. És eddig csak cirkálókról beszéltem, nem is rombolókról! sajnos nagyon sokszor megesett már, hogy csatahajóval nekem kellett rombolókra vadásznom, mert valamiért a cirkálóink nem akarták tenni a dolgukat.
    Azt persze elismerem, ha berongyolsz és kapsz egy fókuszt, akkor igen gyors és dicstelen véget ér számodra a csata, de ezért hivják ezt csapatjátéknak. A vereség oka pedig legtöbbször az, hogy az egyes játékosok nem a dolgukat teszik. Ez különösen igaz Rankedre. Nem tudom te próbáltad e már, de ha igen, biztos veled is megesett, hogy az ellenfél úgy lőtt rátok, hogy senki nem látszott közülük. Ennek nyilvánvalóan az az oka, hogy ő rombolóik jó munkát végeztek, mig... Vagyis nagyon sok múlik a rombolókon, hiszen ők a csapat szemei, ugyanakkor a füstgenerátornak hála ők azok, akik el is tudják rejteni a saját csapatot az ellenség elől. Én egyébként nem szeretek rombolókkal menni, de most a korábbi rankedekhez képest extrém sokat használom őket, pont ezért. Persze egyedül nem oldhatok meg mindent. Hiába füstöltem be a csapatot, ha a cirkálóknak nincs annyi eszük, hogy felküldjék a catapult fightert spottolni, én meg nem látok át a szigeteken. A mostani szezonban az a tapasztalatom, hogy az a csapat nyer, amelyik többet spottol.
  • Kotomicuki
    Szerintem elbeszéltek egymás mellett: ha a csapat 1v1-ezik, akkor az a szívás, de ha fókuszálni tudják a tüzüket és egymás után szedik le az ellenfeleket, akkor a felderítő/torpedózó rombolók sincsenek túl sokáig kitéve az ellenséges tűznek és a többi hajó is bőven csipegethet. De ehhez az kell, hogy együtt, egymásra figyelve mozogjanak és ne egyenként rongyoljanak bele az össztűzbe.
    Csatahajóval is csak akkor tudod megközelíteni az ellenfelet, ha a többiek fedeznek és megosztják/elvonják a figyelmet rólad, mert ennek hiányában gyorsan a tenger fenekén végezheti a flotta büszkesége...

A másik, ha nincsenek fölényben a hajóitok (pl. camo', disp', cap' skill), akkor a jó stratégia is csak szépíteni tud a dolgokon - a láthatatlan és/vagy piszok hatékonyan tüzelő ellenféllel szemben nem tarthat ki semmi sem... (de ez már a p2w része a "játéknak")
    Ha meg megvan a kellő fölény, akkor a stratégia már kevesebbet számít, hiszen 2-3 "jóképű" is lehozhatja az ütközetet.
  • ikarus44
    Igen ez a prém fiók aktiváció tényleg szívás, a science of victory küldi sorozattal is már végeztem, de a végső küldetést még nem aktiváltam pont ezért. Majd ha tudom hogy egy hétig biztosan tudok játszani, akkor majd jöhet az egy hetes prém.
  • Malachit
    Én még csak tegnap értem el a 15-ös rangot. Sajna az 1 nap prém kb ment a kukába, mert utána nem volt rá időm :/ Kár, hogy automata aktiválódik és nem te választhatod meg mikor menjen aktívba :(

Amúgy az rendben van, hogy rankeden hat meccsből négyen nagy kalibert kaptam? Ennyire nem sebeznek a többiek? Igaz Fusóval evezek, de akkor is. Meg szórja a cickókat. Randomban meg fehér hollóként adja...
  • Tono34
    HSF Harekaze Erről valakinek tapasztalat vagy info?
  • carp3tm0nster
    A német BB ágon igenis vannak olyan hajók, amikkel be kell menni a sűrűbe "csapatni" vagy a brutál másodlagos fegyverzet miatt, vagy a torpedók miatt. Azokon a meccseken ahol a BB hátulról kempelnek, általában bukás van.
  • pajer_csaba
    Nem értünk egyet. Ugyan is a csatahajók legnagyobb hibája véleményem szerint, hogy minden fontos területen lassabbak a többi osztálynál: lassabban gyorsulnak, lassabban lassulnak, lassabban fordulnak, lassabban töltenek és fordulnak az ágyúk. Tehát belerongyolni a csata sűrűjébe, ahol cirkálók és DD-k cikáznak, torpedók jönnek minden felől és HP gránátok dögivel olyan hajókról, amiket még a HP is keresztül lő robbanás nélkül (a 30+-os űrméret miatt), nem egy életbiztosítás. Szép dolog a dicső halál, csak épp semmivel sem visz előbbre. A másik dolog, amire alapvetően alkalmatlan, ám még is előszeretettel használják, az a 2. hullámú foglalás. Vagy is amikor a DD-ket, amik előrezúztak foglalni, már kiszedték, akkor a sok okos játékos megindul a harci szörnyetegével, hogy na, akkor majd ők keresztül zúznak az ellenségen, és beleülnek az ellenfél bázisának közepébe. Csak hogy ez nem a klasszikus vicc a gorillával és a moziszékkel, így persze rövid időn belül elbúcsúzhatunk az ilyen bátor faltörő kosoktól.

Hogy akkor szerintem hogyan kéne használni egy BB-t? Úgy gondolom, egy BB-nek ugyan úgy kéne működnie, mint Darth Vader-nek a Rouge One végén: méltóságteljesen végig sétál a pályán, és kíméletlenül büntet. Vagyis nyugodt tempóban haladni a kijelölt útvonalon, és szedni kifele az ellenség hajóit, tisztes távolban maradva azoktól. A másik amire kifejezetten alkalmasak az a bázis-védés, főleg a csata késői szakaszában, amikor a DD-k már kihullottak. Persze e két módszer nem igazán közkedvelt. A klasszikus támadástól (amikor a teljes fleet elindul egy irányba és nekirongyol az ellenségnek, oszt' hadszójjon) elvon min 1 hajót, ezért szoktak is anyázni a csetben rendesen (aztán persze a csata vége felé meg azon visítoznak, hogy miért nem véd senki hátul), ráadásul nem elégíti ki a kapitányok azon vágyát, hogy hatalmas tetteket vigyenek véghez, azaz végigmészárolgassák a térképet (sosem értettem ezt a mániát, ezekben az emberekben fel sem merül, hogy simán kilőhetik őket is?). Azt hiszem, mindenkinek el kell dönteni, mi a fontosabb: személyes "dicsőség", azaz jó nagy adag sebzés begyűjtése, oszt' vagy nyerünk vagy nem, avagy a csapat győzelme, és ezáltal a kevesebb sebzés felszorzása a győzelmi szorzóval?
  • carp3tm0nster
    A König egy brutál jó hajó T5-ben. A Bayern már nem lesz ennyire az, a Gneisenau-tól meg fogsz őrülni az overpen arányú lövések miatt.
  • Darun
    Én semmilyen csatahajóval nem szoktam kempelni, de a németek tényleg különösen nem erre valók. A Brayent egyébként én is nagyon vártam a jó kiegyensúlyozottsága miatt, de én addig is imádtam a német BB ágat. Igaz hogy akkor még kicsit gyorsabban forgott a tornyuk, de azóta is előveszem őket néha és szinte soha nem okoznak csalódást. Mellesleg asszem pont Königgel van az egyetlen eddig megszerzett Solo Warriorom, amit ráadásul nem úgy kaptam, hogy sunnyogva megvártam a meccs végét, hanem le kellett darálnom hozzá 3 T6-os meg egy T5-ös cirkálót meg egy rombolót. Akik ráadásul egyszerre jöttek. A Brayen is jól kezdett, annak ellenére hogy a stock hajót T8-ba dobálta (mert ugye hova máshova?), de az utóbbi időben nem használtam, Rankedre is inkább mást viszek. A Gneisenaunál mondjuk elég necces hogy csak 6 ágyúja van, viszont hetes Rankeden meg imádtam.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2017.07.09. 14:59:43
  • PrasCo
    Mondjuk aki kb. bármilyen német csatahajót 21 kilométerről használ, azt vastagon körbe kell szigszalagozni egy légzőnyílásokkal gyengén ellátott kardondobozba és feladni nem expresszben Kuala Lumpurba.
  • ikarus44
    Én imádtam a Königet, de a Bayernt elinte gyűlöltem, azután a végére kezdtem megkedvelni. Most a Gneisét próbálgatom, de eddig az sem az igazi.
  • pajer_csaba
    Hosszú gyötrődés után végül sikerült lecserélnem a König-et egy Bayern-re. Némileg ironikus, hogy az utolsó meccsén olyan teljesítményt produkált a König, mint még soha. Szabályosan csodaszámba ment amit az amúgy lassú, lassan forduló, kis lőtávolságú és pontatlan hajó művelt. No de a Bayern viszont szinte azonnal belopta magát a kis szívembe. Bár elsőre furcsa volt, hogy a stock hajó gyorsabb, mint ahogy fordulni képes, de kis gyakorlással ez kezelhető. A B-hajótest megvásárlásától viszont ez jelentősen javul. Az egyetlen hátránya a német hajók "nemzeti hibája", az északi-tengerre tervezett alacsony lőtávolság (megnéztem, még a Bismarck is csak 21 km-rel indít...). Ezzel együtt is asszem' a játék egyik legjobb csatahajója és nagyon taktikus játékot lehet vele játszani. :)
  • Tono34
    Mai ajánlat Blyska 3000 Ft.
  • Darun
    3 vereség zsinórban, nekem mára ennyi volt a Ranked. Vissza is csúsztam 10-re.
  • Tono34
    Jól láttad, az első szint a következő fix. Bár csak lvl10-ig gondoltam menni, jelenleg 9-es vagyok, talán nekifutok.
  • Darun
    Aki eddig gondolkodott magas szintű prém hajó vásárlásában, annak most érdemes lecsapni a nyári vásárban. Mikor tegnap megláttam a Saipan-t... Mondjuk amiatt kevésbé fájt a szivem, mivel mentem már vele jó pár kört. Ma meg Belfast fél áron?

Tegnap ilyen 1 vereség - 1 győzelmek után végre meg lett a 9-es Ranked. Jól láttam hogy 1-ig nincs is több kapaszkodó szint?
  • Darun
    Tudod, amikor van 129, akkor nem az az 5 hiányzik. Bocsmá :P Ezért nem adok el modult se, meg igazán semmit, a camo-t meg a fogyó egy részét is abból veszem. Majd ha nem állok jól anyagilag, akkor bontok credites ládákat, de könyörgöm, camo/signal SC-ből ne credit essen már!
  • Malachit
    Akinek semmi se jó... Ha nem kell az 5 milla, küld át :)

Mentem még pénteken 3 rankedet, de 19-ről nem tudtam elmozdulni, max lefele lehetett volna, de azt meg szerencsére nem lehet :D
  • Darun
    Múlt héten vagy két hete három Try luck-ból meg lett a SC: Ma a szokásos első konténer camo/signal, erre mit ad? SC. Mi van benne? 5M credit. *sóhaj* Nah, majd jövőre.
  • carp3tm0nster
    Ha előremegyek vele, akkor szénné éget a Zao/Des Moines combo. Ha hátul kuppogok, akkor meg semmit sem találok el vagy jön a csodás 60% overpen arány, vagy egy yamato bármilyen szögből 8-9k-t ver belém minden egyes sortűzzel. Ha el nem kap előbb egy Tier X-es CV, mert ugye légvédélem pocsék, fordulni meg képtelenség vele.
    Szóval minden tippet szívesen fogadok :)
  • tbundy
    nekem is bejött az izumo, az első 50 csata alatt majdnem eladtam, annyira nem ment, de utána igen megkedveltem, pedig a tier 9-10 annyira nem megy nekem.
  • carp3tm0nster
    Kérek szépen tippet :)