22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    A japán cirkálókat én csak T3-ig tudom ajánlani. A kis lőtáv, a gyenge légvédelem illetve a lövegek egyéb sajátosságai miatt ezt inkább tapasztalt játékosoknak ajánlanám. (ráadásul torpedót is csak hátrafelé tudnak inditani, ami szintén nem annyira pozitiv)
    Ellenben az angolokat igen, igaz hogy nekik csak T6-tól vannak normális ladikjaik (nekem a T4-5 kimaradt, azokról nincs tapasztalatom) Nekem nagyon tetszenek a franciák is, tegnap volt két vereségem Algirrel, az elsőben 5 torpedó találat (mákom is volt, meg gondolom sikerült valami noob BB-ket kifognom) és némi égetés után 120k sebzéssel végeztem (a tenger fenekén), a másodikban is elég jól sebeztem, de közel se ennyit. Arra azért mindenképpen felhivnám a figyelmed lammaer, hogy az egyes ágak menet közben is változnak (jó példa erre a francia ág, ami könnyű cirkálókkal kezdődik és T7-től átmegy nehézbe, de akár mondhatnám az angolt is, akik T6-tól megkapják a rombolók füstgenerátorát).

Én is inkább csatahajó párti vagyok. Én a német csatahajó ágat, az orosz/angol/francia cirkálókat vagy a német rombolókat ajánlanám. De ha nem sietsz, akkor leginkább azt tudom javasolni, hogy próbálj ki mindent, és ami tetszik, azon menj tovább. Pár száz csata után úgy is rájössz majd, hogy mi a te stilusod, illetve ha már próbáltad a játékot, akkor nem lesz minden teljesen idegen, bár ugye a béta óta rengeteg dolog változott. Erősen ajánlom neked a WoWs wiki-t (én is napi rendszerességgel látogatom) sok hasznos infó van ott az egyes hajókról.
  • PrasCo
    "Az lenne a kérdésem, mit ajánlanátok kezdők számára, melyik nemzet/milyen hajó lenne a legbarátságosabb, ami sikerélményt is ad viszonylag hamar - ha van ilyen...."

Teljesen mindegy, mindegyik ág használható, többé-kevésbé mindegyik ágnak vannak nagyon jó hajói, és van egy-két fekete bárány. Bátran csapj bele abba, ami pofára leginkább érdekel.
    A "sikerélményt is ad"-ot nehéz értelmeznem, a komplett T1 arra van ráhúzva, hogy sikerélményt adjon. Illetve, neked mit jelent a sikerélmény?
    A leginkább hülyebiztos ág most a német csatahajóké: egy Norcával problémamentesen megfordulhatsz úgy, hogy a HP-d 80%-a ugrik emiatt, egy Bismarckkal ezt nehezebb összehozni. A másodlagosakhoz meg aztán végképp nem kell agy 10 pontos kapitányig, csak megtalálni a W-t. Nyilván a skill ceiling itt is magas, de a floor-ról nem lehet vitát nyitni. Ennek ellenére azt hiszem, a legjobb, ha cirkálóval tanulod meg az alapokat, ott elég egyértelmű visszajelzés van arról, ha hülyeséget csinálsz. Bármelyik megfelel (mindegyikben van némi nüansz), de az angol cirkálók nagyon speciálisak, csak (és különleges) AP-lőszerük van, fordulóban nem vérzik el a sebességet, jórészt ködtől függenek stb. T6 alatt pedig szenvedősek. Később irgalmatlan DPS-t adnak le, de továbbra is üvegágyúk. A klasszikus wows a japán-amerikai felállást tartalmazta, mindegyikük többé-kevésbé mindenes hajó, de a jenkik T6-nál elvesztik a torpedókat. Oroszok jellemzően nagy lőtávolságból szórják az HE-t, a franciákról pedig sok tapasztalatom egyelőre nincs, decens cirkálóknak néznek ki, kórosan alulpáncélozva (ez nem minden esetben katasztrofális, a játékban létezik citadel overpen is). Németekkel sincs különösebb gond, agresszív torpedószögek és trollkodásra képes páncél.
    A rombolóknál manapság a legjobb a Habarovszk, de általában a "gunship"-mentalitás az oroszokra jellemző egy bicsaklással (T8 Ognevoi), amerikaiak szintén jók, a japánok torpedó-centrikusak ami nagyon erősnek tűnik papíron, de csak addig, amíg a radar-hidró-rpf ki nem takarít a világból, de ez csak felsőbb tier-ekben jelentkezik. Régen ezek uralták a vizeket, ma már jelzésértékű, hogy szinte senki nem panaszkodik rájuk. Német rombolók számomra rohadt laposak, de gondolom, egy ponton túl a negyvenedik rombolótól már nem lehet valami vadul újat várni, ha azokat kezded el először, akkor valószínűleg máshogy értékeled őket.
    Hordozókat javaslom, komolyabban rakd el kicsit későbbre, a T9-T10 japán cefetmód OP, de T6-nál kell megtanulnod manuálisan torpedót dobni, magasabb tier-ekben pedig igen komoly különbség lehet CV-s és CV-s között, ami nem feltétlenül szinonimája a "sikerélménynek" - de ez nem jelenti azt, hogy ne kóstolj bele, úgy minimum tudni fogod, hogy mivel állsz szemben, mire képes, a csávó a másik monitor előtt hogyan gondolkozik.

De úgy nagyjából, amire érdemes figyelned az egészből, az a "tökmindegy", amelyik neked tetszik.
  • Darun
    Én pont forditva vagyok. Nekem attól áll égnek a hajam, mikor lövök, minden ellenfélnek takarásba vagyok (mindegyik spottolva van, tehát tudom hogy honnan láthatnának) és... Spotted!

Amcsi cirkálókról: igaz hogy alacsony tierben már nagyon rég nem mentem velük (akkor még csak amcsi-japók voltak) és bár a Cleve és a Pensacola is meg van, azokkal se szeretek igazán menni... Mivel nagyon gyenge vagyok torpedózásból, ezért a torpedó nekem annyira nem hiányzik róluk. Viszont! A lőtávjuk épp csak közepes, a célzást ellenben jelentősen megneheziti a nagy pálya iv és a tetű lassú lövedék sebesség. Oké hogy Cleve-vel bármit le lehet égetni, de a lövéseit elég könnyű kifordulni. Az oroszok ebben sokkal jobbak, és nekik még lőtávjuk is van. A Pensacolanak meg még a légvédelme sem olyan kiemelkedő (A Celeve nagyon brutál a maga szintjén). Viszont nekem a St. Luis volt a kedvenc alacsony tierű hajóm. A Phoenix se volt rossz, de én keveseltem rajta az ágyúkat, az Omaha-t viszont megint imádtam. A Cleve-vel főleg akkor játszottam, illetve akkor húztam, amikor még a kapitányi skillek felső határa a 152 mm volt (tehát megnővelt lőtáv + tűzgyorsaság, szemét mód op volt) Most már nagyon nem az. A Pensacola-val azért sem játszom, mert úgy látom hogy a New Orleans még rosszabb lesz (kevesebb cső, szintén középszerű légvédelem) szóval nem motivál semmi arra hogy tovább lépjek usa cirkáló ágon. T6-ig viszont sztem még mindig jók.
  • Tono34
    Üdv itt is :)

Én leginkább csatahajókkal szeretek menni, különösen a német, de szerintem mindegyik egész jó.

Érdemes a japán rombolókat még kipróbálni, aljasak tudnak lenni (gyors sikerélmény).
  • voivod32
    Szevasz! Üdv a (viszonylagos ) nyugalom világában. Itt nincs gold, és arty, viszont vannak ezek megfelelői , az anyahajók,(torpedóvetőkkel és bombázókkal) és láthatatlanul szénné égető , vagy torpedózó rombolók. De még így is nagyságrendekkel kevesebb bosszúságot okoznak, mint feljebb említett rokonaik a wot-ban. Nincsenel 2-3 perces csaták, -illetve nagyon ritkán vannak rövidebbek, ha az ellenfél befoglal, vagy ledarál.
    kezdésként én a japán cirkálókat ajánlanám, gyorsak, szép sorozatokat lőnek, és torpedókkal is rendelkeznek. Vagy párhuzamosan fejleszthetsz amcsi cirkálókat is, de az oroszok is nagyon jók. De te is hamar rá fogsz jönni, melyik ág fekszik neked.
    Az elején,(és személy szerint később sem) ajánlom az angol cirkálókat, mert olyan papírok, hogy az ember a haját tépi tőle.
  • lammaer
    Sziasztok,

Fontolgatom hogy beszállok én is az internetes hajók világába (annó nagyon szerettem a navyfieldet) mivel éppen új függést okozó játékot keresek... pár kört még nagyon a kijövetel elején hajókáztam a játékkal, de nem mélyedtem el benne nagyon.

Az lenne a kérdésem, mit ajánlanátok kezdők számára, melyik nemzet/milyen hajó lenne a legbarátságosabb, ami sikerélményt is ad viszonylag hamar - ha van ilyen....

Illetve van olyan aki hajlandó egy noobbal közösen tevékenykedni esténként és egy kicsit okítani hogy mi-merre (akát TS/skype is, hogy ne gépeljük szét agunkat), urambocsá vannak e klánok ahol lehet barátokat találni?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.07.25. 13:50:02
  • voivod32
    Amcsi cirkálókkal szenvedés, mire használhatóhoz jutsz?! Már a hármas ST Luis is iszonyat fun, a többi meg csak jobb nála. Phoenix, Omaha,Cleveland, Pensacola,New Orleans, mind iszonyat jó, és szórakoztató hajó. (A többi még nincs meg, ezért róluk nem alkothatok véleményt.)
    Szerintem vágj bele nyugodtan, nem fogod megbánni!
  • pajer_csaba
    Nem, bocsi, amcsi cirkálót nem használok - túl sok szenvedés, mire használható típushoz jut az ember. :/ Nekem DD-kkel ritkán van bajom, már BB-vel is elég jól betudom őket lőni, szal' gyorsan keresnek maguknak mást. :D Egyedül a smoke-screen-t utálom, a világ legnagyobb gecisége, pláne úgy, hogy akkor se látszanak ki belőle, amikor tüzelnek (hasonló jelenség amikor a BB(!) lő úgy a 400 milisekkel, hogy nem látszik tüzeléskor! WTF?!). Az meg külön gyönyör, mikor cirkáló használja a füstgenerátort... kb ilyenkor szoktam feladni a harcot, és ha lehet, lepattanok, ha nem, akkor csak megvárom, amíg két töltés között kilőnek...
  • carp3tm0nster
    A DD-k és HE spammerek(összes orosz CA vagy CL) alapból elsődleges célpontok :)
  • Prince23
    Olyankor mindig meg kell kérni a CA-kat hogy vadásszák le a DD-ket. meg különben is ha nincs DD, nincs látás az ellenfélnél. Én ennek a hívje vagyopk, h minden csata előtt biztatom a társakat, hogy előbb ha lehet a DD-ket szedjék ki...

Amúgy alapbol is mondom, mivel BB párti vagyok :D
  • Darun
    Nem te Celeveztel véletlenül az előbb? :D Bár az nem lehet, mert két 5-7-es csatát mentem. Mindegy. 4 csata, 4 vereség. Gyorsan abba is hagytam, miután a böcsület konténert kinyitottam. Egyébként vigasztalásul mondom, az utolsó csatám Bismarckal volt és berakott nekünk egy 2*6+1*5-ös dd szakaszt. Egy elenfelet tudtunk megölni, ráadásul mi, a top tier hajók a mezőny közepén végeztünk, az első az egyik Gaede lett, igaz hogy a mezőny végén is ők voltak. A hatos cv-k sztem a spottoláson kivül nem nagyon csináltak semmit, viszont pont miattuk vesztettük el a csata elején a háromból két rombolónkat. Nesze neked random (lassan kezdem elhinni hogy tényleg manipulálva van a MM, máskülönben hogy lehet, hogy egyik nap 8 győzelem, másik nap 4 vereség... ami gondolom folytatódott volna, ha nem lépek ki)
  • pajer_csaba
    2 db, Tier VI-os BB vs. 6 db Tier VIII hajó (4!!! BB és 2 CA). Szerintetek?????? Mocskosf...................................................................pó Wargaming... :/
  • Darun
    Ha jól emlékszem egy hónapon belül ez a harmadik SC-m. Ez jól hangzik, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy 530 konténerből eddig 6 volt SC. Megint sima signal/camo-ból eset, ezúttal 7 nap prém volt benne (és igen, kivételesen ennek örülök)
    Ráadásul a Gallantal ma sikerült egy remek kört mennem Rankeden (annak ellenére volt jó, hogy épp ötödik lettem és ráadásul sebzésem is alig volt) A Dánkörkös gyűjteményből már csak 4 hiányzik, de 11 duplikátom van eddig. Thx WG! Most viszont nem váltom be őket, háta még kiesik a maradék és akkor több pénzt kapok (nem mintha rosszul állnék anyagilag, de minek pazarolni?)
  • Prince23
    Ember ez csak egy gameplay :D

Mégis mit vártál? Lehozzom a holdat neked?
  • whiskeyman
    Kétszer rálőni egy felrobbant hajóra, nem rossz...
    Amúgy mit szerettél volna ezzel mutatni?
  • Prince23
    Füsti Lea gameplay

Végül második lettem. Most a vasárnap valahogy adja. Tegnap nagyon nem ment.
  • Prince23
    Ez vicc, megint a teljesd képernyő tele volt torpedókkal. Hihetetlen komolyan. minek adtak ennyi torpedót annak a dd-nek? erősen nerfelni kéne őket, baszsák meg a WG-nél már
  • Tono34
    Kész a küldi is. Érdekes ez a fekete szín a hajón.
  • Tono34
    Közben csak ez a bugos, mert már a következőt is úgy jelezi, hogy teljesítve.

Küldi

Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.07.23. 19:08:19
  • Tono34
    "dönkerk" hajónál stage 2, lőjj 10 citadellt. Ezt a küldit rosszul számolja, már kb 15-nél tartok.
    7/10-nél kezdtem az előbbi csatát, csata végén 7/10... lőttem 3 citet.
  • carp3tm0nster
    Épp most mentem egy kört Izumo-val. Ellen Hindenburgja, minden egyes HE salvoval 3300-at csapott belém, ugye kb 10 másodpercenként És még a tűz is. Hova? Minek még az is?
  • Tono34
    Megoldás lehetne, ha kevesebb ideig égne vagy nem okozna ekkora HP veszteséget.
  • carp3tm0nster
    Ezt írtam anno én is, oszt hogy le lettem hurrogva már. Bezzeg a HE Spam és a konstants fire dmg az nem gond...
  • Tono34
    Akkor oldják meg az overpent.... üssön egy bazinagy lyukat a hajóra és kezdjen el merülni :)
  • pajer_csaba
    Nahát, én is! :D :D :D
  • BigaC
    Nem baj, ilyenkor átülök a Hindenburgba vagy Baltimore-ba és leégetek egy Izumót vagy akármit, hogy megnyugodjak :D
  • pajer_csaba
    Hát igen, több szempontból is. Én pl a videókból csak egy-egy ötletet lesek el, nem konkrét stratégiákat, az van sajátom. :-P Amúgy is, a japánok nem véletlenül ejtették ezt a koncepciót a Yamato tervezésekor (ugyi az Izumó egy korai Yamato-terv, mint az köztudott, Safranek...). A legnagyobb gondsz szerintem vele a mérete. Egyserűen olyan kib*szott nagy, hogy csak az nem találja el, aki nem akarja... Néha még az is. :/ (ugyan ez áll a Yamato-ra is... az Iowa legalább gyors)
  • carp3tm0nster
    Hasonló a helyzet velem is. Annyi többlettel, hogy mivel tök gagyi a légvédelme a CV-k semmi perc alatt szétszednek, illetve egy Yamato szemből is simán belédver így 8-10k-t. Plusz az égés, ugye...
  • BigaC
    Megnéztem egy videót, hogy játsszunk az Izumóval. Gyakori tanács, álljunk szemben, tolassunk, védjünk egy helyet, elölről erős a páncél és előre néznek a lövegek. Kb. 5 perc alatt leégettek a szemben lévő cirkálók, a tűzgyújtónak mindegy, hogy állsz, merre haladsz. Sose fogok elérni a Yamato-ig... :(
  • carp3tm0nster
    Nem fognak vele csinálni semmit. A "hivatalos álláspont" szerint ott a repair, azzal vissza lehet tápolni az elveszett HP-t. Aham, volt meccs mikor 11-szer égtem, 40k HP égett le. Éljen!
  • Darun
    Nem lehet. Én még azt is el tudom képzelni, hogy direkt csinálják. Most is tűzsebzős küldi van. Tegnap már csak 10k kellett volna hozzá, mondom megyek egy kört a Kutuzovval, hátha összejön pár kill is, jó lett volna a másik küldihez. 100k felett sebeztem, ebből 75k volt tűzsebzés. Cserébe az összes killem lelopták. Délután az utolsó kört Kagero-val mentem. Egy Edingurg pont elkapott radarral, búcsúzóul még megkináltam két torpedóval. Több mint 15k flooding sebzést okoztam neki. Amikor eltaláltam és eltűnt spottról, volt neki kb 2k élete. Mikor legközelebb spottolódott, már 20k felett volt. Mocsok táp ez a javitás rajta.
  • Tono34
    Jól felhúztam magam... csatahajóval .. HE spam állandóan. Nem hiszem, hogy ez ellen nem lehet valamit tenni. Minden egyes salvo kigyújtott, valamelyik dupla tüzet okozva.
    Persze remek csapatnak hiába jelzi az ember, hogy lőjjék ezeket a szarokat áááá, az összes hajó 1 dd-t keres és lő..
  • Darun
    Tegnap asszem az utolsó csatám volt, 3 detonation. És egyik se én voltam :D Az utolsó, asszem az ellenfél Atlanta-ja volt, kb 1-2000 HP volt benne. Jót röhögött is. De tegnap nekem is beadta megint a 200 HP-s citadell-t.

És ha már overpen-citadelleknél tartunk... Ma asszem Bismarck-al lőttem 2 v 3 overpent. 7k sebzés. Azt meg hogy? Máskor a sima hit-re nem ad ennyit! Vannak egyébként olyan hajók, amiknek közelről nem lehet citadellt lőni. Ha jól emlékszem, a Bismarck is ilyen. Meg talán a Yamato is. De pl a közelről rálősz valami angol cirkálóra, jó esélyed van rá hogy arra se adja be. Van most ez a Dunkörk (a hajó) küldi. Az első feladatnál az utolsó meccsen 4 citadellt lőttem. Most az a feladat hogy lőjek tizet. Sztem az event végéig egyet sem fog beadni, nem hogy tizet!

Beaver: egy jó tanács, saját tapasztalat alapján: 5 vereség zsinórban, játék off. Illetve ha három csaátból nem sikerül leszorzózni egy hajót/tankot/repcsit, akkor azt arra a napra hanyagolom. Bár mostanában már kettő után is. Illetve 3-4 vereség után lépek. (jah, kezdek én is egyre türelmetlenebb lenni)
  • tbundy
    nekem 7ből 1 win, utolsó 3 csatám T10ben a csapatunkból legalább 1 detonálás volt az első pár percben... köszi RNG nekem is elég volt mára
  • pajer_csaba
    Zsinórban négy nyertes csata, egymás után, Randomban. Szerintem a csúcson kell abbahagyni (mára)...
  • carp3tm0nster
    Rankedben Fuso-val ma csak nyertes kör, R11-ről már csak egy kellene az R9-hez. De hihetetlen,hogy mekkora a random. Van amikor 60-70% overpen, van amikor meg 130k dmg... Ez az szerintem ami rettentően megöli a játékot, az eszméletlen mértékű random.
    Kedvencem mikor én 10-10km full salvo-ból 3-4k dmg, míg az ellen 20Km-ről két citadelt lő nekem. Totál hihető...
  • pajer_csaba
    Én egy Gay-Kongo-val jártam így, bár itt nem torpedókról volt szó. Csávókám (vagy csajszikám) egyszerűen magasról szart mindenkire, úgy rongyolt át mindenen és mindenkin, ahogy neki jólesett. Legázolt engem (NY), egy cirkálónkat, és az egyik rombolónkat. Majd ezt megcsinálta még kétszer. Emellett csapatösszesítésben utolsó helyen végzett. Nem szoktam ilyet, de ezúttal jelentettem a francba...
  • Beaver70
    Jókor mondod.
  • Prince23
    Alapszabály. sose játssz hétvégén :D
  • Beaver70
    A mai délutánra a katasztrófa szó nem túl kifejező. 16 vereség Ranked Battle-ben egymás után. Ilyen még sosem volt.