22410
A Wargaming új MMO játéka
-
pajer_csaba #15516 :D :D :D
Alig várom, hogy eljussak oda. :) -
carp3tm0nster #15515 lol :D
szánalmasan sz@r az a hajó... -
Darun #15514 Biztos kitolattál az immune zone-ból xD -
carp3tm0nster #15513 Izumo: gondoltam kipróbálom a kempelést... ellenfél yamato- ja 26km-ről totál szembe velem tüzet nyit. első salvo 6k-t ver belém. elkezdek tolatni. második salvoja 9k-t ver belém, a harmadik 13k-t. 'nyádat WG azt. -
carp3tm0nster #15512 az egész flotta kell mellé :)
nem fordul, lomha és a ha van CV akkor tutti top priority target vagyok. még 180k xp kell a yamato-hoz vele, de minden egyes csata olyan, mintha a fogam húznák.
a sebzés meg... alig több a sebzésem vele átlagban, mint egy König-gel...
-
BigaC #15511 az azért sok mindentől függ, mikor észleled. (kapitányi skill, szonár...)
lehet, hogy igazad van, zöld-szürke sáv nélkül is ugyanúgy nem találnék :D
szerintem a lövegekhez való aim assist túl könnyűvé tenné a játékot, így legalább van kihívás.
én inkább az RNG-n javítanék, szerintem túl szélsőséges: sok citadella és sok lepattanó, overpen, kevés átlagos találat, utóbbiból több kéne legyen.
(egyébként a torpedós aim assist is felhasználható, ha olyan cirkával, csatahajóval vagy, amin van torpedó, lövés előtt egy kicsit torpedóra átkapcsolva adhat némi infót a cél haladásáról, ha esetleg vizuálisan nehéz megállapítani)
-
BigaC #15510 eltaláltad :)
amúgy annyira nem rossz hajó, szépen tud sebezni, de tipikusan szakaszhajó, kell melléd valaki, egyedül hamar halott hajó.
valahogy az Iowával sokkal élvezetesebb volt a Montanáig eljutni, észre se vettem, itt meg állandóan számolgatom, hogy úristen még hány csata.
a free XP-t meg sajna elköltöttem másra... -
GeoTrasher #15509 Én eddig egyetlen sc-t kaptam, pedig béta óta nyomom. És az is egy általam tök használhatatlan légvédelmi upgrade...
Komolyan nem értem, hogy mi van! -
Darun #15508 Kb 8 Try to Luck-ra beadta megint az SC-t. 1000 tallér vót benne. -
#15507 Tegnapi Izumo köröm (sajna nem mindegyik ilyen jó, de jól elvagyunk):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Toweliee #15506 Jajaj :)) -
carp3tm0nster #15505 Ezt az istenátka izumo-t azért rakták bele a játékba, hogy a yamato előtt még egyszer taknyosra szopassák a játékost? -
DrSoong #15504 Dehogy muszáj segédlet a torpedóhoz... Épp eleget játszottam régen silent hunterekkel, hogy tudjam mivel ott sem volt.
Amúgy a nagyobb probléma, hogy csak akkor észleled a torpedòt amikor 50-100 méterre van tőled míg a lövéseket végig látod.
Vagy mindenkinek aim assistot vagy senkinek!
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2017.08.07. 19:39:17 -
Darun #15503 Egyébként ha jól sejtem, az Incoming Fire Alert véd ellene. Mivel ennek inkább nagy távolságban van értelme. Igaz hogy dinamikusan mutatja, hova kell lőni, de ha a lövés pillanatában módositod az irányt, akkor simán el tudod kerülni. Most egy darabig majd biztos mindenhol csalókat fogunk látni, nekem is volt egy Warspite aki rögtön elkezdett fordulni, amint előttem a torpedókat. Viszont az is igaz, hogy 2 vagy 3 hajót is meglőttem, akik sziget mögött próbáltak kempelni/elbújni. Lehet hogy ők is csalónak gondoltam engem, pedig Kutuzovval nem nehéz sziget mögé belőni. -
BigaC #15502 finomítom magam: nem is értem az ilyesmit. előnyökért fizetni hosszabb távon szerintem úgyis lerombolja a játékélményt... -
BigaC #15501 jaja, hogy rohadna meg aki használja... -
#15500 Ilyesmire gondoltál szerintem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
BigaC #15499 Annak nincs sok értelme. A torpedók max 60-70-el mennek, a lövedékek meg 900-1000m/s-al.
A torpedóhoz muszáj valamilyen segédlet, így is nehéz találni vele.
Engem az illegális lövedék aim assist idegesít... -
DrSoong #15498 Senki nem beszél illegàlis modról. A jelenlegi programban lévő aim assistról írtam. Az egy másik megoldás lehetne, hogy mindenkinek elérhetővé teszik nem csak a torpedósoknak. -
BigaC #15497 Egy illegális modról beszélnek, amire elő lehet fizetni. Szépen odarakja neked a hajó sebessége alapján a célkeresztet, hova lőjél. Van olyan is, ami torpedóra figyelmeztet már indítás után, ezért a sok azonnal irányt váltó BB, amint kilőtted a torpedót. Mivel ez egy kliens oldali progi, nehéz szerver oldalról detektálni, sajnos nem hiszem, hogy erre valaha lesz is ellenszer... -
Darun #15496 Ha a beépitett aim assisitot kivennék, kevesebb lenne a nobb dd és több a pro. Az jobb lenne? -
ikarus44 #15495 A torpedóknál a szürke sáv. (szerintem sem kell kivenni, mert nem azon múlik.) -
#15494 Ha jól látom, azt már kivették régen
--> 145
Vagy miről beszéltek?
Utoljára szerkesztette: f24sg, 2017.08.06. 19:55:30 -
carp3tm0nster #15493 Oltári nagy hiszti lenne abból...
Kb, akkor mintha azt tennék bele, hogy ködből kifelé való lövöldözésnél láthatóvá váljanak.
Vagy hogy mondjuk a BB-ken lévő 90 ill 120 cm-es keresőreflektorok működjenek... -
DrSoong #15492 Nem a számukat kell korlátozni hanem a beépített aim assistot kell kivenni! Nagyon sokan visszamennének ha erre sor kerülne. -
ikarus44 #15491 Igen tényleg kéne korlátozni a számukat, mert pl pénteken volt egy olyan csata, (T7-ben) hogy volt kb. 5 DD csapatonként, és szerintem 3 simán arra az oldalra jött ahol én, meg 3 másik BB, egy CA, meg egy CL harcolt, és olyan torpedósortűz jött a semmiből (még füstöt sem eresztettek...) hogy engem ki is nyírt, de mellettem a könnyűcirkáló kivételével minden ott levő hajót is még eltalált néhány halacska.... 12.000 dmg-el, és kb. 4-5 perc csatával végeztem ott.... -
carp3tm0nster #15490 Ez totál bullshit. Azért mert sokan akarnak BB-vel menni, azért még az MM-nek nem úgy kell működnie, hogy 5BB, 2CA,5DD...
-
silverchain #15489 Ma 16 game-ből eddig 14 bukó.:) Persze akkor csinálja, mikor event van. -
#15488 "...ha a nagy többség inkább rombolóval meg cirkálóval szeretne pufogtatni."
? - Sokkal inkább arról van szó, hogy a BB class van túlsúlyban:
aug. 2-i Q&A
Q: BBs are still massively over-represented in the MM and game line-ups. What are the plans to deal with this? Surely not adding another line of BBs and nerfing smoke? Is it WarGaming’s belief that battleships are over-represented because the class is overpowered or because people just enjoy the power of commanding a battleship?
A:...High BB population has two main reasons:
Big and iconic ships. Not everyone wants to play big ships with big guns, but this really contributes.
High survival abilities with high firepower – due to IRL natural specs.
meg ami még utána van, nem idézem be az egészet.
-
#15487 A Bismarck-ot én is kedvelem. Másodlagosra van állítva. Azzal a hajóval élvezet csatába menni, még ha nagyobbak közé tesz be, akkor is. Ami viszont utána következik a sorban, nos azt - finoman szólva - nem kedveltem meg. Nagy nehezen átvergődtem rajta. A GK viszont megérte a - jelenlegi beállítások mellett - a fáradozást. Nem cserélném el semmi pénzért másik tier10 hajóra. Vannak erősségei és vannak gyengéi. A legnagyobb gyengéje, ha a csapat, már az első 5 percben elsüllyed. Mondjuk ebben az esetben mindegy is.
Kicsit túl nagy méretű, de a 4 toronyban a 12 löveg azért komoly dolog ... lenne, ha nem szopatná a WG a csatahajósokat ebben az esetben is. Ötven találatból 20-25 biztosan overpen. Tudom, lőjek HE lőszerrel. Rendben, de egyrészt annak jelentősen kisebb a sebzése, másrészt meg inkább az a baj, hogy a WG nem akarja elismerni, hogy hibázott és inkább a csatahajósokat hibáztatja, pedig pontosan tudja, hogy ez is egyfajta nerfelése a csatahajónak. "Vizsgálják a problémát." Egy nagy fenét vizsgálják. Azt vizsgálják, hogy a játékosok nagy többsége milyen irányban sír és azoknak kedveznek, nehogy megcsappanjon a játékos állomány és ezzel együtt az esetleges bevétel.
Szerintem magas ívben tesznek arra, hogy valaki csatahajóval kívánna jó csatákat menni, ha a nagy többség inkább rombolóval meg cirkálóval szeretne pufogtatni. Hogyan is nézne ki a dolog, ha apuci pici fiának legörbülne a szája, mert a csúnya csatahajó kilőtte az -apuci pénzén vásárolt- drága premium cirkálót, rombolót? Lenne sértődés, meg a pénzcsap elzáródás. WG-nél meg lecsökkenne az aranyozott kalasnyikovok havi szintű vásárlásának a darabszáma. -
carp3tm0nster #15486 A Gneisenau nem olyan rossz, és ne hagyd abba a német BB ágat. A Bismarck állat lesz, és amikor beindulnak a másodlagos fegyverzet ágyúi egyszerűen vigyorogni fogsz :) -
ikarus44 #15485 A Bayernnél mikor megláttam a vásárlása után az alap lokátor lőtávját, egyből az első csata előtt ki free xp-ztem a fejlesztett modult
Na mivel holnap úgyis 50% kedvezmény lesz az 5-ös hajókra azt hiszem megveszem a Myoko mellett a Kongo-t is, és kipróbálom a Japán BB ágat, hátha azzal jobb lesz, mert ez a Gneise nem az én világom, és így lehet hogy a Német BB-k sem nekem valók. -
Darun #15484 Az átképzés szempontjából viszonylag szerencsés a helyzet, hiszen prém hajóban megmaradnak a skillek. Az új hajóban viszont csökkennek az értékek. Ha jól emlékszem, a Bismarck-nál voltam úgy, hogy legalább 10 skillpontos kapitányt kellett átképeznem. Akkor jól jött hogy több német prém hajóm is van, de még igy is több napig tartott, mire sikerült az átképzés. (pedig a 200k creditet se sajnáltam hogy rögtön meglegyen az átképzési xp fele).
Nekem az a bajom a stock hajókkal, hogy rendszeresen két tierrel nagyobb csatákba dob be. Ha most belegondolsz hogy stock hajóval megyek, az gyakorlatilag már 3 tier hátrány. A legjobb példám erre talán pont a Brayen, egyrészt szerencsém volt vele, mivel sokszor az ellenfél nem foglalkozott velem, mivel csak T6 voltam és kevésbé tartottak veszélyesnek mint pl egy Carolinát vagy Bismarckot. Viszont már a cirkálóknak is nagyobb a lőtávja mint a stock Brayennek, lassú is, tehát utolérni sincs esélyed őket, ráadásul nagyobb esélyük van kigyújtani is, mint a saját tieredben lévő cirkálóknak. Ráadásul az alap hajónak a légvédelme is elég szar, és persze kit talál meg ilyenkor a nyócas cv? Engem. De ugyanezt mondhatnám pl a Kagero-ra, vagy most a Bismarckra. Most hogy van a Dánkörkös event, mind a két ágon viszem. A hajósat már megcsináltam, de a T8-as küldit is szeretném befejezni, ehhez használom a német BB-t. Az elmúlt egy hétben legalább 15 csatát mentem vele, ebből 3(!!!) olyan csata volt, amiben nem volt T10, kettőben voltam top tier. Ez milyen arány? És a Bismarck már stock. Bár teljesen mindegy, mert amikor az volt, akkor is kb ilyen volt az arány. Annyi "szerencsém" volt, hogy már az első csatában fullos kapitány ült benne. Félreértés ne essék, nem is prémhajó ellenes vagyok, sőt! De pl kapitány átképzéshez minden nemzetből kell tartani legalább egy prém hajót.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mondjuk a T34-nek és a D. Max-nak is kiváló lövege van a saját tierjében, de azért nem egy olyan prém tank van a játékban, amivel a játékosok többsége csak goldot lő (Churchill III, Pershi, meg az aprólék tankok. -
ikarus44 #15483 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem a WOT-ban 2 prém tankom volt/van, az amcsi T34, meg egy Dicker Azért a T34-el jó köröket mentem credit ügyileg, és mivel elvből nem használok goldot egy harckocsimnál sem, így ez nem volt probléma
A prém fióknál igazad van, de itt azért kevésbé van szerintem az ember meglőve, ha stock hajót használ. Nekem a kapitány átképzési ideje alatt levő elvesző képességek zavarnak. Ezekre is tartogatom a +50% kapitányi xp-s zászlókat. Egyedül akkor szoktam használni ezeket. -
#15482 Tegnapi témához kapcsolódva még. Kis prémium hajókkal is lehet elég jó köröket menni néha. Még ha a saját csapat a játékra teljesen alkalmatlan, akkor is.
Érdemes visszanézni a felvételt is. Mozgás közben látszik mire is alkalmas ez a csatahajónak besorolt, de inkább csak nehézcirkáló.
Replay
#15481 1280x1024-ben, Ennyit tud a monitorom. Ahogyan olvasgatom, más is küzd a 4k felbontással. Azt javasolják, hogy egy Minimap MOD-t telepítsen a játékos és azt nagyítsa fel annyira, amennyire lehetséges. Alul a felszereléseknél meg ha nem látszik, nem akkora baj, mert elébb-utóbb megtanulja az ember, mi hol van. Esetleg a gondot a számkijelzés okozhat.
-
Malachit #15480 #15462
Trucker, mekkora felbontással játszol? Elég sok mindent kitakar nálad a térkép és a többi. Nekem meg pont az a bajom, hogy a 4K-ból vissza kellett vennem a felbontást Fhd-ra, mert hiába toltam max méretre a térképet, még mindig kicsi volt. és alig láttam valamit rajta :/ Ha lenne esetleg rá valami térkép nagyító és betűméret növelő mod, azt használnám csak, a többi nem nagyon érdekel. -
Darun #15479 Azért látszik hogy a 3 játékot 3 különböző csapat fejleszti. T8-as prém tankom mondjuk nincs, de ott emlékeim szerint már azzal sem egyszerű pénzt farmolni, pláne hogy a remek MM miatt az ember nem ritkán kényszer arannyal lőni, ami már is 99%-ban bukó kört jelent anyagilag. Nem értem ugyan hogy miért, de a három játékból a WoT a legszűkmarkúbb, ami a creditet meg az xp-t illeti. Talán ez volt az oka annak is, hogy ott költöttem a legkevesebb pénzt. Nyilván ezen a játékon sokat segit az is, hogy van 2 signal, ami a kapott creditet 20%-al növeli, a javitási költséget 10%-al csökkenteni, tehát már is komoly előnyöd van. És a prém hajó vs prém fiók összehasonlitásban azt is vegyétek figyelembe, hogy oké hogy a prém hajóval tudsz creditet farmolni, meg kapitányt húzni, de amikor veszel egy új hajót, a prém fiókból adódó +50% xp miatt kevesebbet kell szenvedni a stock hajóval, előbb meg vannak a modulok. Illetve azokkal a hajókkal is kevesebbet kell szenvedni, amik nem mennek annyira. -
#15478 Mondjuk lehet vizibiciklivel is pénzt keresni, de nem ez a jellemző.
#15477 Hoznak szépen, de inkább csak a magasabb és egyben drágább premium hajók. TierVIII hajót még nem mertem venni, nekem elég borsos az ára egy pixel hajóra számolva. Akciósan vettem már egy-két hajót, meg nyerni is lehetett kisebbeket.
Nálam most ezek vannak a kikötőben. Gyakorlatilag mind kis hajó. Ezek közül a két scenario romboló hamarosan költözik.
A Saipan-t, a Dunkerque-t, Murmansk-ot, Ishizuchi-t vettem leértékelésekkor.
A Smith, Campeltown, Kamikaze R, Graf Spee-t küldetések teljesítésével kaptam. Az Arkansas B kilóg a sorból, mert beta teszt-ért kaptam azt hiszem.
Nincs sajnos egyetlen ládás hajóm sem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!