22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    2 vagy 3 hete volt egy iszonyat rossz szériám, 3 nap alatt 8 v 9 vereség rankeden, de a nyerési arányom még igy is 54% körül volt. Ebből kiindulva ha lassan is, de eljutnék az egyes szintre, de félek hogy közben kitépném az összes hajam, a folyamatos szopóágak miatt.
  • Beaver70
    Csak irigyelni tudlak. Engem nem hoz össze a sors győztes csapattal. Legalábbis az említett 15-20 %-ban. Az meg Ranked Battle-ben elég sovány.
  • Darun
    Én most egy Rankedet mentem Gallant-al, hogy meg legyen a konténer. Először is, 4-4 romboló volt, nekem volt a legjobb camo-m. Felesbe mentünk a két foglaló pontra. Mondjuk nekem kellett volna az ellenségére menni, lévén... de a saját volt közelebb. Igen, a rombolóknak elég sok dolguk van. Egyrészt ugye spottolni az ellent, másrészt elrejteni a társakat. A másik két rombolónak elvesztettük, de további veszteség nélkül lehoztuk a meccset. Egyszer álltam csak füstbe, amikor az ellenfél Fuso-ja vissza akarta foglalni a pontjukat. Jó játékos lehetett, mert két salvomat is elkerülte, de végül ő is meghalt.

Ugyanakkor randomba... Bismarck, T9-es meccs. A végén hatan voltunk három hajóra. A csata elején belemmingeltünk, igy az ellenfél kettő, mi egy ponttal inditottunk Neighbors pályán (fentről kezdtünk és C-t foglaltuk). A Kageronk közben szépen lement A-ra és nyugisan befoglalt. A két cirkálónk befoglalta B-t... majd nem törődve a mellettük lévő, füstben álló Akizukival, ők is elindultak A-ra, amit már majdnem teljesen befoglalt a Kagero. És nem értette a két cirkáló, hogy miért kaptak reportot. Ugyanis közben az Akizuki elfoglalta C-t, majd lejött B-re. Hiába szerdük ki a Fricit, a Tirpitz túl messze volt, a két cirkáló persze meghalt. És a végén beirja az Ibuki "jah ezért?". Hát öcsém, eléggé időbe észrevetted, hogy a hátunkba engedtetek egy dd-t. Hiába öltük meg őt is, lejárt az idő és mivel az ellenfélnek volt több pontja, vesztettünk. Undoritó hajó egyébként ez az Akizuki. 3 sec alap töltési idő, 8 cső, szinte megállás nélkül lőtt rám, majdnem le is égetett. Ráadásul lelőtte a spotteremet is.

Tegnap, szintén Gallantal, olyan Rankedet mentem, hogy megöltük az összes ellenfelet és egy hajót sem vesztettünk. Sőt! Tegnap 6-8 meccset mentem, mind győztes volt.
  • Prince23
    Rank 11-nél állandóan megállok, nincs kedvem ilyenek miatt bosszankodni. Az addig beérkezett rewardokat köszönöm, de valahogy 11 után agyblokkolt játékosokat kapunk?

Most pl. elkezdtük a francia ágat, sima randomban, kieresztem a torpedókat úgy is megszívja az ellen mert arra fog jönnö pontosan, és erre fel oldalt ment egy társ Karlsruhe, és SZÁNDÉKOSAN ráfordította a kormányt a torpedóim felé. + full sebességgel ment. Az ilyen emberek miért élnek a Földön? de most komolyan? rárántotta a torpedóim felé a nyavalyás hajóját... Csak néztem, baszsák meg. mi volt ez. pont haverral mentem divisionben.... szemtanúja volt ő is. Komolyan hihetetlenek az emberek.... Ebben leli az örömét hogy a WG emiatt megbüntetett? vagy mi? valaki mondja már el? és ki az a hülye aki szándékosan mondjuk csapatokat öl le?
  • Beaver70
    Ranked Battle-ben aberrált, dilettáns idióták vannak, akiknek fingjuk nincs a játékról. A csatahajók vagy max lőtávról lövöldöznek a pálya széléről, nehogy megkarcolódjon a festés a hajón vagy azt hiszik sérthetetlenek és bemennek a sűrűjébe. Rombolók nem derítenek fel, így csak azt látjuk, hogy jönnek a lövések minden oldalról csak nem látjuk honnan lőnek. Ha el lehetne veszíteni a rank 12 is, akkor tuti rank 10-ről már visszaestem volna 15-re, 16-ra. Iszonyat frusztráló, hogy mások seggfejsége miatt nem lépegethet előre az ember. 2 hete 15-20%-os a győzelmi arányom. Csak engem szívat a játék vagy más is jár hasonló cipőben?
    Utoljára szerkesztette: Beaver70, 2017.07.22. 18:55:29
  • Darun
    Lehet hogy azt a frissitést rakták fel, amit épp most töltök le (az éjjel hajóztam, szóval kizárásos alapon ma délelőtt kellett fellőniük, gondolom valami komolyabb probléma lehetett, ha hétvégén kell peccselni a játékot)
  • Rammsch31n
    Valahogy megszűnt a gond... erre a szerver hal le... mi folyik a WG-nél?
  • Rammsch31n
    Én értem, hogy promózzák a Dunkirk filmet, de miért nem tudok bemenni a kikötőbe? látok 2 hajót és ennyi... azokkal mit kell kezdeni?
  • Darun
    Nah igen, még operation-re vagy szakaszra se nagyon sikerült összejönni, nem hogy egy ilyen versenyre. Persze a jutalom kecsegtető, de igy esélyünk nem sok, annyi se lenne.
  • Tono34
    Nem lenne rossz, de sajna szerintem a csaták időpontjai biztosan nem lennének jók.
    + nem ártana összecsiszolódni sem.
  • carp3tm0nster
    Nem érdekel ez minket?
    King Of The Sea
  • Darun
    Én eleve nem láttam olyant, hogy kettőnél több francia lett volna. Igaz hogy csak három meccset mentem. Elvileg a 1-2 azokból sem lenne rossz, mivel meg tudnák védeni a konvojt a repcsiktől. A fő probléma az, hogy a csapat általában nincs összehangolva. Nekem minden meccsen 20+ lelövésem volt, mert eleve arra mentem, amerről a gépek jöttek, plusz próbáltam őket követni, de sajnos egyedül nem megy valami hatékonyan. (úgy meg főleg nem, hogy rögtön a meccs elején 2-3 aknára fut). Egyébként két végigszenvedett meccsből meg lehetne tanulni hogy mikor/honnan/hány ellenfél jön és aszerint reagálni, de volt olyan meccs ahol az egyik romboló teljesen előre ment az evak pontra, semmi hasznát nem vettük.

Más is tapasztalt olyant, hogy bebugolt a 2000 base xp-s küldi? Mentem kb 2-3 csatát, fel is ment a mutató 1700-ra, direkt megnéztem háromszor a kritériumokat, mielőtt elinditottam a következő csatát. Mentem egy Ranked kört Dánkörkkel, aztán egy Randomot Gallant-al és semmi. Egyik csatában szerzett xp-t sem adta hozzá, pedig mindkét hajó T5 felett van, a kiirás szerint a Ranked és Random csata is játszik, de semmi.
  • Tono34
    Flamu - Graf Zeppelin
  • Tono34
    Tegnap elsőre sikerült teljesíteni az összes küldit. Úgy vettem észre, a legnagyobb esély akkor van ha a többség Anthony hajóval van.
    Jobb légvédelem + extra képesség, gyorsabban is tölt.
  • Darun
    A első küldin kettő, a másodikon három játékos futott aknára rögtön a kezdésnél. Ilyen létszámhátrányból ugye eleve nem könnyű lehozni. Nekünk sem sikerült. A második nekifutásra legalább addig eljutottunk, hogy páran elérték a kivonási pontot. 60 repcsit lőttünk le, ebből 25 az enyém volt.
    Harmadikra sikerült lehozni úgy a meccset, hogy a felderitő (vadász) rajok lelövésén kivül teljesitettük az összes másodlagos feladatot. Ráadásul itt még sikerült elkapnom a ritmust is, minden torpedó elől ki tudtam térni. A Stukák kétszer is elkaptak, igy a menekültek több mint fele elhullott, de a végén kiszedtek egy nagyobb hajónkat, amiről majdnem sikerült tele szednem magam (a vége előtt belém jött egy csapattárs és kitolt). Tényleg érdekes lett, de a francia rombolóval játszókat egyszer sem láttam smoke-olni. Nem is igazán értem, miért jön be velük valaki, minden lényeges statisztikájuk gyengébb mint az angoloké.
    A poén az, hogy a Gallandot is be lehetne hozni, de annak végképp nem sok értelme van, mivel szinte semmi légvédelme nincs, az ágyúja meg ugyan az mint a küldis ladiknak.
  • Prince23
    Nem rendszeresen videozom, max a jó köröket feltöltöm. IbustarHD a youtube id-m amúgy
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.07.20. 19:57:15
  • Toweliee
    Wows videózol? Mi a csatornád?
  • Prince23
    Vagy geforce Experience van, az utolsó 20 percet fel tudja venni, én is azt használom...
  • pajer_csaba
    Nekem a konvojt csak másodjára sikerült átkísérnem, de így is kilőttek, csapatjátékkal lett meg a küldetés.
  • whiskeyman
    Szerintem nagyon jó lett, bár rohadt nehéz :D
    Eddig mindegyik sikertelen :/
  • pajer_csaba
    Kipróbáltam ezt a Dunkirk-operationt... egész kafa. :D
    Bár az új frissítésbe csodálatosan sikerült belenyúlni azzal, hogy a gyorsüzeneteket átírták és más gombokhoz rendelték... Így is kurvaszar volt a kommunikáció, de legalább minimálisan működött. Most mindenki nyomogat össze-vissza mindent... :/
  • Mydgard
    En is igy hasznalom. A 420-as a Kurfurston gyorsabban tolt ha jol remlik. Viszont az IFFH skill egy kalap szart nem er rajta, ezt teszteltuk training jatekban, 7.5 km-en, Kurfurst vs. Kurfurst, Montana, Yamato relacioban. A tuzgyujtas lathatoan csokken, a HE penetration eszlelhetetlen. Eleve a Yamato masodlagosai szetszedtek a Kurfurstot, 50-0%-ra.
  • carp3tm0nster
    Volt egy meccsem, ahol az ellenfélnél Flamu érkezett egy Yamato-val. Olyan focus fire-t kapott, hogy 3 perc alatt kivégezték...
  • Toweliee
    Felveszi minden meccsét és kivágja a jó jeleneteket.
  • pajer_csaba
    Oké, de akkor hány száz csatát b@sz el egyetlen jó videóért? :D (Mondjuk az gyanús, hogy legtöbbje már a csata közepén kezdi a felvételt... Biztos megvárják, hogy kiderüljön, jó lapjaik vannak-e... :D )
  • carp3tm0nster
    Jó, hogy nem raknak ki olyan videókat, ahol szénné égetik őket a HE spammerek :D
  • pajer_csaba
    Nézem ezeket a gameplay teszt-videókat a különböző BB-kről. Érdekes, hogy ezek úgy elhajókáznak itt-ott, néha lövöldöznek kicsit (némelyiküknél még én is jobban célzok), és sosem fordul elő olyasmi velük, mint pl, hogy egyszerre hat hajó (3 BB, két cirkáló és egy DD) tartja SZÜNETMENTES tűz alatt. Hogyan csinálják? o.O
  • davidbog
    Szerintem felesleges rá a 42 cm-es. Ha azt használod akkor a csőszámon, és a kilövési szögön kívül még a töltésidőben és átütésben is még nagyobb hátrányban leszel egy Iowaval vagy Izumoval szemben. Kurfürstre is jobb a 40,6 cm-es.
    A 42 cm-esnek az overpenje 1350, a sima sebzése 4455, a 40,6 cm-esé 1270 és 4192, 20-30 találatnál is csak 6-7000 lenne nagyobb sebzésed, ez nem számottevő.

Ha meg már námet BB-k:
    Növelik a másodlagosaik lőtávját, a tier 8-10 effektíve majdnem +1 km-t kap így 11,5 km körül lesz a lőtávjuk maxra húzva.
    De javítják (végre) a 8,8 és 10,5 cm-es német másodlagos tűzgyújtási esélyét, leviszik az eddigi 7%-ról 4%-ra illetve 9%-ról 5%-ra. És 100-al csökken a sebzésük is.
    A 12,8 cm-es másodlagos viszont 1 másodperccel gyorsabban tölt majd.

• Trucker39
    Eddig 168 csatám van a német T9 csatahajóval. Mind a két féle löveget próbáltam, többször is. A tapasztalatom az hogy T9-re jobb a kissebb löveg, míg a T10 BB-re már a nagyobbik vált be jobban.
  • Darun
    Elolvastam mit ir róla a wiki, nekem az jött le hogy a nagyobbat ajánlják. Én csak teszt szerón próbáltam, mivel még a Bismarck-nál tartok, de nekem szimpatikusabb az a 4 seccel kisebb töltési idő. Ami nem is nagyon fog kiesni, tekintve hogy igen jó toronyforgása van, vagyis manőverezés közben is könnyedén célon tarthatsz. A sebzése egyébként minimálisan jobb csak, ha azt veszem hogy hány lövésenként ad be max sebzést... az overpen meg a részleges sebzés viszont talán pár százzal ha jobb mint a 406-os. Érdekes egyébként, hogy a wikinek pont ez a része (modul fejlesztés) hiányos.
  • Tono34
    T9es német csatahajóra érdemes kifejleszteni a nagyobb lövegeket? Tegnapi nap nem nagyon kedvezett neki, csinálhattam bármit, de nem sikerült "leduplázni". (8 csata körül próbálkoztam).
  • Prince23
    Erről beszélek. és főlleg ha 5-5 DD van egy mapon.... olyankor jön hogy azonnal kilépjek
  • Darun
    Talán második csatám volt Iowa-val. 3 tizes dd. Az ellenfél kb 18 milóméterre, faszán befordulok.... 40 torpedó. xD 'anyád :D (A japó kapásból 15, semmi mást nem láttam a képernyőn, csak torpedókat :D )
  • pajer_csaba
    Azt hogy?
  • Prince23
    Most már kezd elegem lenni a dd-kből... nem mintha eddig nem... de kurvára fölbasz most már hogy a semmiből 10000 torpedő kiszed (BB)
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.07.18. 21:05:15
  • pajer_csaba
    Hát igen, ez már önmagában is baromi zavaró. Aztán már csak hab a tortán, hogy így ugatnak le, hogy haszontalan vagy, miközben az okosa' nem látja, hogy 10 találatból 7 overpen... Nem elég, hogy a játék szívat, de még a saját csapattársad könyörög az ellenfélnek, hogy szedjenek ki. Meg reportol. Komolyan mááár... :/
  • carp3tm0nster
    Mikor mész rankedben Fuso-val és a teljes salvo-d kiad magából 4-6 overpent az ellen Fusojába, de az ellen Fuso-ja 25k-t ver beléd, akkor nem tudom megmagyarázni, hogy ki a béna...
  • pajer_csaba
    Néha nem értem az embereket. Megyek a Bayern-emmel kívül (két bázis is szigetgyűrűben), és a réseken keresztül szedem kifele az ellent, erre egy cirkálónk azt érzi szent küldetésének, hogy egy sziget mögött bujkálva, egy lövés nélkül engem basztasson, hogy a 35 000 tonnás döggel miért nem megyek be foglalni, mert jaj, vesztünk. Továbbá azt sem értem, hogy ha ellenfél megy a Graf Spee-vel, akkor két citadellával és egy részleges salvo-találattal kiiktat. Ha én megyek Graf Spee-vel, akkor overpen, overpen, overpen, ritochet... Puff, detonation a semmiből, good bye, Csaba... Az egyetlen logikus magyarázat számomra, hogy én is a szimulátor-élmény hatása alatt állok - vagy is azt hiszem, még ha tudat alatt is, hogy ténylegesen az történik, amit a játék láttatni enged. Csakhogy ez a játék nem szimulátor, teljesen más történik, mint amit a grafika megmutat. Így pedig tényleg kurva könnyű a wg engine-nek ad hoc segíteni a feleket... Az a szomorú, hogy emiatt viszont mindig elkap az "ez egy rakás, manipulált szar" érzés. Pedig imádom a hajókat és a csata élményét. :( :/
  • Darun
    A nettel nekem se volt gond, ráadásul nem is laggoltam, hiszen éjjel csak én használom a netet. És máskor visszaenged a csatába. Volt már többször is olyan, hogy egy csatából háromszor dobott ki. De most semmi. Ha elinditom a játékot, egy darabig pörög a loading, aztán kb 45-60 másodperc alatt beadja a portot. Most is elkezdett tölteni, aztán meg is akadt (ilyenkor tölti be gondolom a kikötőt) aztán megint pörgött tovább. Majd amikor elvesztette a fonalat, hibajelentés nélkül visszaadta a belépési oldalt. kb a harmadik próbálkozásra meg már csap pörgött, be se töltött, de vissza se dobott.

Ma két rankedet mentem, az első potya győzelem, a második... 4 bb, 3 cirkáló. Nálunk volt egy Leander, az ellenfélnél 2 franszia meg egy Spee, szóval nem éppen spotter hajók. Erre nálunk még semmi, az ellenfél már lő ránk. Aztán rögtön kikapták a Cleve-t meg a Leandert. Fusoval mentem, rálövök a New Yorkra, 1 hit, 6 overpen. És 18k sebzés. Aha. 'anyád. Előtte meg a Fuso-n 2 hit, 3k? Szegény New Yorkról 2 salvo-val lekaptam 47k-t. Ezen kivül csupa szart lőttem.

Warratyiék a hétvégével is jól beszopattak. Gondoltam megpróbálkozom a francia küldivel, a flag miatt. De épp csak vasárnap hajnalban lett meg az Algir, a Dönkerk meg folyamatosan szopó ágon volt. Meg pénteken nem is igazán tudtam játszani, mert délutános voltam. Szóval se küldi nem lett, meg a szorzókat sem tudtam igazán kihasználni. Asszem kicsit túlzásba estek a fiúk. (arról ugye nem is beszélve, hogy a heti küldi meg sebezz amcsi és japó cirkálókba, de japót egyetlen egyet láttam rankedeen, az is kiszedett random torpedóval)
  • carp3tm0nster
    én átlag két meccsentként szakadok,kidob a login képernyőig. egy jó ideje már ezt csinálja, de nem tudom mi okozza. routeren nézve netem nem szakadt meg, csak a játék dob ki.