6011
-
eta32 #1737 A net tele van hasonlókkal....
A fórumon is nem egy vidit láttam hasonló űrbe kilövésekről stb stb...
Nekem a teszt mapon egyszer a trailerem úgy megcsavarodott "S" alakban hogy öröm volt nézni.....pedig csak le-fel kapcsoltam... -
#1736 Van a jatekban humorerzek is :) A WhiteStarral sikerult visszaugyeskednem a hegyoldalon lecsuszott Fleetstart es a trailert az utra (elszorakoztam vele vagy egy oracskat), aztan amikor az uton ra akartam ujra kotni a trailert, az egesz hobelevancot megtekerte, feldobta a levegobe autostol-trailerestol, csattogtatva mint egy csephadarot. Aztan bukfenceztek lefele a hegyoldalon, meg sem alltak a to fenekeig -
eta32 #1735 +1 -
Jóózsf István #1734 "komolyabb gép NEM FÉR ÁT a sziklás szűkítőknél"
Én voltam. És azért írtam, mert úgy is volt! Ha te nem férsz át...
A játékot meg azért bíráljuk, mert ennyi pénzért, ennyi törődéssel, HARMADSZORRA már lehetne jó is. DE NEM AZ!
Mármint a tartalmak rendben vannak, csak szinte mindenhol hibádzik. Ez van! Nyugodj meg, hogy addig fogjuk bántani, amíg jó nem lesz. Tudod miért? Mert mi a JÓ JÁTÉKÉRT fizettünk és nem egy fércmunkáért! Amíg ez így lesz, addig mi vagyunk a károsultak. Ha úgy tetszik, meglopott minket a fejlesztő csapat/cég!!! A fórum meg azért van, hogy kiírjuk magunkból a fájdalmunkat, majd együtt sírdogálva haladunk tovább az élet rögös útján! Van esetleg ezek után még valami kifogásod? (csak okosan!)
Rakományokról.: Ha a valóságban a rakomány meg tud mozdulni, akkor azt meg is ette a fene! -
Oldgamer #1733 RakMa...!
Íme a halmozhatóság netovábbja! :0
https://youtu.be/OcexI5618CY -
Oldgamer #1732 Aborg!
Pontosan! És újra köszi az infókat! Én ha lehet mindig felveszek innen-onnan árut, majd olyan küldetést választok ki, melyhez a spontán felpakolt termék éppen kell. Lepakolom, majd folytatom az utamat, hiszen ahogy helyesen említetted, félbe lehet hagyni az adott kiválasztott küldetést. Persze kérdezhetitek: miért jó félbe hagyni küldetést? Nos, egyszerű: mert a játék első szakaszában nincsen megfelelő járművünk stb, meg sok felesleges utazgatás is megspórolható. Más: engem a gyors kameramozgás nagyon zavart ami gyárilag volt beállítva, most a csúszka alsó harmadán már lassabb, pontosabb a kamerakép, nektek is ajánlom. -
RaKmaTakaTa #1731 Kifejezetten tetszetős egy-két mozzanat a rakományokkal, fel sem tűnt, hogy nagyon különbözne a mudrunner-ban megszokottól. Pl. a rögzítők is elpattanhatnak: link
(Viszont a rakomány halmozhatósága nem tetszik igazán: link) -
#1730 Kuldetesek : mit honnan es hova. Szoval:
-amikor feloldunk egy kilatotornyot, automatikusan megjelennek a terkep bal oldalso listajan (azt hiszem a harmadik ful alatt) szurke kis irat-ikonnal egymas ala kilistazva az uj kuldetesek. Sot, a vadiujakon valami sarga ize is van, jelolve hogy ujak (miutan eloszor raklikkelsz, a sarga jel eltunik, jelolve hogy mar elolvastad). Persze ezek a kuldetesek a terkepen is megjelennek. Eloszor mindig oda kell hajtani ahol a terkepen is lathato az a kis kis irat-ikon. Ott tudod aktivalni (elvallanni) a kuldetest, ezutan mar a terkep bal oldalso listajan megvaltozik szurkerol feherre. Nem kotelezo teljesiteni is azonnal a kuldetest, nyugodtan aktivalhatod a tobbit is, vagy foglalkozhatsz massal.
-a mar aktivalt kuldetesek kozul barmikor kivalaszthatsz egyet ( a terkep bal listajan), es ott nyomhatsz ra egy "kovetes" gombot. Ekkor megjeloli a kis irat ikont egy piros pontocskaval (alig eszreveheto), es maga a terkepen kijeloli sarga rombuszokkal hogy hol kell felvenni az arut (felfele nyil), es hol kell lerakni (lefele nyil). A kepernyon meg a HUDon irja is jobboldalt mi az aktualis feladat.
Nem is kell befejezni egy feladatot, peldaul amikor talalt autot kellet javitani (az volt a kuldetes celja), nem volt elegendo javitopontom, ezert felbemaradt, csinaltam mas kuldetest, aztan valamikor kesobb arra jarva befejeztem a javitast. -
chris0000 #1729 hi. van is egy küldi, mikor menteni kell egy kocsit és emiatt a "szűkítés" miatt, jóval nehezebb volt megcsinálni... üdv. -
eta32 #1728 Nos nem csak a kezdőknek okozott fejfájást Pl. melyik áru melyik, a piktogramok nagyon gyenge megvalósítása,az elején hidd el mindenki küzdött vele ,ahogy azzal is hogy most akkor mit és hova-honnan kell szállítani,sokszor nem volt egyértelmű,de idővel rájön az ember.
Mint írtam korábban,pl: ha nem nézel utána nem biztos hogy egyszerre rájössz hogyan is lehet feloldani némelyik átjárót...(orosz map1-ről a 2-re) vannak furmányos megoldások.
Hogy ezekre magadnak ,kell rájönnöd vagy le van írva előre minden ,hát ki tuja melyik a jobb,mindenki döntse el magának.
Én szeretem a ha fel kell fedeznem valamit vagy utána kell hogy nézzek,itt-ott...
Egy másik példát hozok fel: a G27 kormit alapból nem támogatta a játék (most már a custom szekció működik PTS-ben ),pedig nagyon sok usernak van ilyen.
A hivatalos fórumon is fél megoldások voltak rá.
Én a magam erejéből megtaláltam a jó és működő drivert ,amivel úgy működik mint a MudRunnerban.
A készítők is idő közbe a menüt javították hogy a customban is lehessen használni a G27-et.
Tegnap a hivatalos fórumban leírtam akinek ilyen gondja van, az mit és hogy csináljon és működni fog.
Egyenlőre még csak a PTS-en ,de állítólag a jövő héten megkapjuk a véglegeset és akkor már abban is benn lesz a jó.
Igazából mindig igaz a mondás "magad uram ha szolgád nincs" ráment pár órám de nem bántam mert most be tudom állítani a profilerben olyanra mint az elődöknél.
Mellesleg egy félkész játéknál hogy is várhatná el valaki is hogy még információkkal is el legyen látva....
-
#1726 #1724 , #1721 :
Nem arra gondolok hogy ne rogzitsuk az arut hagy csuszkaljon. Gondolom ti ujoncok vagytok, ez az elso "Spintires" jatekotok. En arra gondoltam amikor a szallitott hosszu fak fizikajarol irtam hogy lerogzitve is van fizikajuk. Nem nagyon talaltam igy hirtelen errol jo videot, csak ezt (sajna elegge rangatja a kamerat), de valami azert latszik, oldalba is gordulnek, hanem fel le is rugoznak. :
Kereshettek a farakodasrol is valamit, vagy a legjobb ha kiprobaljatok a Mudrunnert, meglatjatok magatok.
Ezek szerintem igenis a forum temajahoz tartozo dolgok, miert is ne irjuk le azeszreveteleinket. Foleg a Mudrunnerral valo osszehasonlitgatas jogos, hiszen ez az utodja.
Ha kerdesetek van, nyugodtan kerdezzetek, ha valaki tud akkor segit. Magamtol mit is irjak? Ha lejjebb olvasol talasz olyan hozzaszolast is amiben megosztom ha valamire rajovok (peldaul a kuldetesek parhuzamos vallalasarol irtam nemreg. Vagy esetleg aki nem jott ra a garazsban levo folosleges alkatraszek eladasara:
ha a garazsban kinyitod peldaul a motorcsere menut, akkor ott latod bepipalva hogy milyen motor van beszerelve az autodba. A lakat jel ugye azt jelenti hogy meg nem hasznalhatod. Es amid megvan, de nincs beszerelve, azt szammal irja: peldaul 1x, 2x, vagy ahany darabod van a garazsban az adott alkatreszbol. Ezeket el tudod adni, ugy hogy a jobb also sarokban, ahol a hasznalat gombot nyomnad ha hasznalni akarnad az adott motrot, nem azt nyomod, hanem a mellette levo eladas gombot. Ha sikeresen eladod, akkor mar nem azt irja az adott alkatreszhez hogy pl. 1X, hanem az arat irja oda, mivel mar nem a tied, es ujra meg kellene venned ha hasznalni akarnad.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.05.30. 11:41:48 -
eta32 #1725 Még a játék megjelenése előtt volt egy vidi ahol bemutatták a járműveket amik szerepelnek a játékban és mellé a valósat amiről "koppintották"
Nem olcsók a licence kifizetni ,az ETS2-ben is sokáig sok kamion fantázia néven futott,engem ez hogy egy kocsi nem licence néven fut nagyon hidegen hagy,egy ilyen játéknál,inkább a viselkedése érdekel jobban.
A hangok viszont nem hinném hogy licence miatt ilyen borzalmasak ,a váltóéról nem is beszélve.
Jó lenne ezekkel is mielőbb kezdeniük valamit,de mivel sokkal égetőbb és több buggal kell megküzdeniük így asszem marad ez is a végére ,remélem azért nem hagyják így,csak ugye mire bele kerül, lehet már a kutya sem tolja vele.... -
#1724 Sokat írtak a realitásról, a gumik benyomódása meg egyebek. Ha oldal nélküli platón rögzitetlen árúval megy elötted egy kocsi, követed? Én nagyon lemaradnék ennek semmi köze a realitáshoz. Valaki azt írta ő mindent teherautóval fedezett fel nem használta a scoutot. Hát az a helyzet egy komolyabb gép NEM FÉR ÁT a sziklás szűkítőknél. Elindultam nyergessel egy úton és a felénél derült ki, nem fér át. Nem a hossza, a traktor szélessége miatt. Innentől erősen nézem a térképet és ha sziklás szűkitőt látok el sem indulok ilyen szerelvénnyel abba az irányba, üres traktorral sem.
Jobban örülnék, ha a fórumban inkább információ, segítség lenne a kezdőknek és nem a játék fikázása folyamatosan meg a megszokott "benfentes" információk a játék fejlesztéséről a készitők szándékairol. Ilyenkor mindig az jut eszembe, az info írója esetleg napi kapcsolatban van a készítőkkel és tájékoztatják a terveikről?
Az elején nagy segítséget kaptam a mentés kezelésérő, amiért nagyon hálás vagyok, de azóta csak ....méregetést látok, ami elszomorít. -
Oldgamer #1723 Hm... érdekes!
Hallottam én is ezekről a licencekről egyébként.
-
#1722 Egy lista melyik kocsinak mi a valós neve. Ezt a módszert pár játékban csinálják a jogdíj miatt, pl. az LFS-ben is.Fantázia néven teszik be a kocsikat, de a formájukról, alakjukról simán felismerhető
Jármű nevek -
Oldgamer #1721 Aborg!
Igen, lehetséges, hogy egyes pályákon majd lehet fát rakosgatni, nem lenne rossz! Viszont vihetsz úgy a SnowRunnerben árut nyitott platón, hogy magát a szállított táglát, fa meg fém alkatrészeket nem kötözöd le. Simán lecsúszhatnak, én próbáltam. :) Mindenki eldöntheti, hogy kínlódik kicsit vagy a könnyebb utat választja. Én az oldalfal nélküli platót vettem meg a Paystar-hoz. Nem kimondottan a leeső áruk miatt, de rájöttem, hogy ezzel lehet nehezíteni a játékot. -
#1720 Ez a verda a SR-ben nem sokra menne :) De kar hogy nem lehet mar fat rakodni (gondolom az orosz terkepeken se fog lehetni - meg csak Michigant jatszom). Ha nem tudnam melyik jatek a korabbi, azt gondolnam hogy a SR a legregebbi, ahol meg csak ez az egyszeru darukar volt, aztan azt tovabbfejlesztve lett belole az az erdeszeti ronkfa markolo amit mar a Spintires ota ismerunk.
Az is remekul nezett ki (Spintires, MR) amikor a megrakott auton rugozott meg billegett a fa, remekul erzekeltette a fizikai mozgast, billegest. Ehhez kepest a SR-ben a rakomany mozgasanak latvanyossaga sehol sincs (marmint abbol amit eddig lattam, sok arut eddig meg nem vittem csak fa meg vasgerendat.) Lehet hogy vannak benne "fizikasabb" rakomanyok is (remelem). -
Jóózsf István #1719 Szerintem ez CGI! -
eta32 #1718 Nos igen teljes mértékben osztom amit írsz.
Olvasom a hivatalos fórumot ahol ahogy írod is a konzolosokat sújtja leginkább a hibák tömkelege....
Ja olyan hibába én sem ,csak már várom a PTS rendes megjelenését azt hittem a héten megjön ,de csak javítás jött rá.
Én speciel a kormi támogatás miatt várom nagyon ,addig pihi van....a FFB funkciót bele tették így már igazi élvezet vezetni a kocsikat...no meg egyedileg tudom a kormira-váltóra tennni a beállításokat és működnek is...
Én is elnéző vagyok ,mert azért amit lehet megtesznek javítgatják csak gondolom azt sem tudják hirtelen hova is kapjanak...
-
Oldgamer #1717 Eta32!
Konzolokra még javítás sem jött úgy emlékszem, talán az első napi. Pedig konzolokon sokkal több a bug mint pc-n. Én ugye azon játszom. Azok a hibák illetve hiányosságok amiket írtam előzőleg továbbra is fennállnak, ilyen a világítások hiánya a járműveken, illetve a garázsban történő "select" funkció lefagyása, tárgyak lebegése stb.. Újra kell nem indítani a játékot. Manapság a játékokat a piacra kerülésük után minimum 2-3-hónapra rá szabad megvenni, addigra vélhetően a hibák javításra kerülnek...vagy akkor sem. Még a nagy cégek AAA játékai is hemzsegnek a bugoktól, de azoknál legalább folyamatosan történik a gyomlálás. Nagyon ritka a hibátlan játék, ha esetleg éppen nem bugosak, akkor meg rosszul vannak az adott platformra értve optimalizálva, szaggatnak, akadoznak. Ez nem a konzolok gyengesége miatt van, hanem a készítők hibáznak minden esetben!
Egyébként szerencse, hogy a Snowrunner-ben egetrengető, a játékmenetet durván befolyásoló hibába ( még ) nem futottam bele, inkább csak bosszantóakba. Tetszik továbbra is, emiatt vagyok elnéző a game-el szemben. :) -
eta32 #1716 Megint jött egy javítás a PTS-re (a sokadik...) nem tudom de olyan érzésem van,hogy ez egy kísérleti játék lett a készítők részéről,javítgatják toldozzák innen-onnan de csak nem lépnek érdemben előre ,bejelentik leírják a javítási listában hogy ezt meg azt javítottak ,de azon nyomban jön a válasz az userek részéről hogy még mindig fenn állnak a hibák amiket állítólag javítottak.
Nyilván van amit javítottak és működik.
Gondolom nem véletlen hogy még mindig nem engedték kiadni a rendesbe ...
Nagyon nyögve nyelős ez így....
Ha minden "komolyabb" javítást ennyit kell betaban tesztelni hogy működő képes legyen,.....nem tudom vége lesz é egyszer....inkább megunják a készítők és valahol félúton abba hagyják tessék eddig jutottunk ezzel kell játszanotok, persze a háttérben mi dolgozunk gőz erővel csak hát.... -
Jóózsf István #1715 Na igen. Az ismétlődések miatt pont meg is ette a fene! -
RaKmaTakaTa #1714 Köszi! Tényleg hasznos, de inkább a frissített képet ajánlom ugyaninnen: https://i.imgur.com/YadMaxw.jpg
(Ha megfigyelitek, vannak különböző típusú áruk, azonos ikonokkal. )
Utoljára szerkesztette: RaKmaTakaTa, 2020.05.28. 21:01:20 -
#1713 Talán segít az eligazodásban, leginkább a térképen lévő pótoknál hasznos:
https://www.reddit.com/r/snowrunner/comments/ggw6w2/snowrunner_cargo_types_guide/ -
eta32 #1712 Meg az is fura hogy mielőtt a küldit elkezded aktív fehér a listában,ezzel még nem is lenne gond ,csak mikor a küldit teljesíted akkor is ott marad a listában de inaktív (szürke),mint mikor nem fedezel fel egy kocsit vagy pótot...
Mit keres a listában???
eta32
Ezt a fórumból másoltam....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.05.27. 21:13:25 -
eta32 #1711
"Ami azt illeti hogy nem lehet a terkepeket 100%-ra teljesiteni: nem az idofutamok miatt van ez? En ugyan meg egyet se inditottam, de valaki irta hogy a teljesites utan is ott maradnak ezek a feladatok es ujra lehet probalkozni, jobb eredmenyt elerni."
Erre maguk a készítők sem biztos hogy tudnák a választ.
A hivatalos fórumban nem egy topic foglalkozott a kérdéssel ,de válasz hivatalos forrásból ez eddig nem érkezett ,de minden topicot én sem olvasok át így bármi lehet...
A fórumozók részéről a GMC jelölték meg oknak,egy másik mapon is egy másik küldetést.....így mindenkire rá van bízva a megoldás.
A első Black Riveren nekem ott maradat minden idő futam,a teljesítések után is, volt amelyiket 2x is teljesítettem.
-
Jóózsf István #1710 "A terkep deli reszen van egy GMC 9500-at javitos kuldetes (tele is kell tankolni), de az nem bug hogy nem kapjuk meg"
Jaaaaa. Csak furcsa volt, hogy ottmaradt! El is vontattam a garázshoz! -
#1709 Sikerult a masodik terkepen (a gatnal) egy kuldetesben megkapnom a WhiteStart. Kicsit nehez volt vontatni mert nem tudtam beleulni amikor benan vette mogottem a kanyart hogy korrigaljam, de jo moka volt. Egy szerpentines reszt nem birtam beszedni de sikerult kerulot talalnom. A megjelolt celteruletre erve megkaptam. Talaltam hozza elsokerek meghajtast is, megemelt alvazat is. Ha majd rakhatok ra jobb gumit egesz jo lesz. Csak meglehetosen hosszu.
A terkep deli reszen van egy GMC 9500-at javitos kuldetes (tele is kell tankolni), de az nem bug hogy nem kapjuk meg. Ott csak javitast kert a megbizo, penzjutalom jar erte.. A WhiteStar feladatnal irta is hogy a kuldetes jutalma maga az auto lesz.
Ami azt illeti hogy nem lehet a terkepeket 100%-ra teljesiteni: nem az idofutamok miatt van ez? En ugyan meg egyet se inditottam, de valaki irta hogy a teljesites utan is ott maradnak ezek a feladatok es ujra lehet probalkozni, jobb eredmenyt elerni.
Ja, a Scouttal kulon sportot lehet uzni belole hogy az utolso pillanatban elrantott kormannyal visszabillentsuk az egyensulyt mielott borulna :) Persze nem mindig sikerul, de mar eleg jo vagyok benne. Ha meg potot is huz az eszrevehetoen stabilizalja, lenymja a hatulljat, nem borul olyan konnyen.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.05.27. 18:35:54 -
eta32 #1708 Apropó GMC ,mi már megint ,ebben is rossz játékot kaptunk.....van akinél ez is működik.... igaz hogy a hivatalos fórum külön topicban foglalkoznak vele,hogy ez is meg még máshol is vannak hasonló anomáliák bugok....
A póteladósat már az első héten tudtam ,a fórumon írta valaki....
Ha úgy jön ki a lépés elvontatok egyet-egyet és eladom...
Egyenlőre, mióta kijött a PTS csak tesztelgetek,a karriert felfüggesztettem,megvárom a véglegest, a kormi támogatás FFB,beállítások stb miatt,úgy azért már sokkal jobb lesz a játék....
A modoknál vannak bizony elrugaszkodottak...
Mivel a Navistart 5000-MV nem kaptam meg mint előrendelő sok más előrendelővel együtt...., csak ezért töltöttem le ,más módom nincs ,nagyon nem is kell,kocsikkal jól elvagyunk látva... -
Jóózsf István #1707 Nem esett le, hogy a Voron Extrém egy mod. Így már nem érdekel! -
Jóózsf István #1706 A GMC nálam is "C" vágányon van!
Más: ez ennyire fordul? Azonnal veszek egyet a spórolt pénzemen!
Apropó spórolt pénz. Talán nem árulok el nagy titkot, de azért
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Megközelítőleg 300K-t lehet keresni azzal, ha minden régióban minden utánfutót összeszed és elad az ember! Mivel nem lehet átvinni egyik régióból a másikba, érdemes akkor megcsinálni, amikor végeztünk egy-egyel. (Michigan, Alaszka, Vagy akár az orosz, de azt gondolom mindenki utoljára hagyja. Jól fog jönni a zsé később.
A kicsiket és a tartányos félpótokat meghagytam. Még jól jöhetnek, ha egyszer újra elkezdenék játszani...
-
Oldgamer #1704 A konzolos verzió sajnos bugosabb az átlagnál. Nálam az összes jármű lámpájának világítása szemből nézve nem világít, viszont a fénysáv az működik, tehát sötétben szerencsére lehet közlekedni mert látni legalább. A sárga villogók sem működnek... A farmokon a ládák a levegőben lebegnek nem egy esetben, egyes trailerek meg elhaladva mellettük elkezdenek mozogni, táncolni/remegni. Viszonylag gyakran nem tudok hátramenetet kapcsolni, csak sokadjára. Ez gond, mert addigra sáros terepen a kocsim kerekei elmerülnek a trutyiban. Egy-egy küldetés nem indul el még aktiválva sem. A garázsban nem egyszer megtörtént, hogy lefagyott a SELECT gomb funkciója, nem tudtam kilépni onnan, de az újraindítás szerencsére segített. Maga a játék ettől még játszható, sok bug inkább esztétikai hibának minősül, viszont bosszantó dolgok ezek. Ja igen, nem egy kisebb jelzőtábla/oszlok szellemként viselkedik, át lehet menni rajtuk minden gond nélkül. Egyik nap ki szerettem volna vontatni egy rakománnyal teli platós autót a sárból, a kötél viszont a rakományt húzta le a platóról ( pedig a vontatott autóhoz csatlakoztattam ) majd a rakomány egyszer csak köddé vált. Szóval vannak " ajnye " dolgok, így hogy még csak a Michigan-i pályán rodeózok el sem tudom képzelni, milyen hibákba futok bele a későbbiekben! Ezek a hibák rontanak a játékélményen, van egy bizonytalansági görcs az emberben. A legtöbb játéknál el kell felejteni az első napos vételeket, főleg ha azok nyitott világúak, azoknál sok a bug szinte minden esetben, még AAA-besorolású game-k esetében is. Lásd ps4 Days Gone, ott még az optimalizációval is hónapokig gondok voltak, szaggatott a kép rendesen, főleg a játék vége felé. -
eta32 #1702 Igazából,már arra sem emlékszem ebben a nagy katyvaszban ami a játékokban van, hogy hol is van a White???
De igazából annyira nem is érdekel,majd idővel meglesz....
De amiről korábban írtam és próbáltam utalni hogy bugos az a GMC MH9500 és ennek a küldetése a fórumon is írnak róla (már a kezdetektől) hogy másnál is ugyan az van ami nálam.
A beta-ra rátérve javítják toldozzák-foltozzák ,de kettőt előre egyet hátra megy a buli....
Vannak amik javítva vannak és jól működnek,de sajna újabb eddig nem látott hibák is jönnek....
Más:
A kocsi szállítás már jól működik,nem esnek át a póton.
De már rég óta megy a fórumon is a diskurzus róla hogy jó lenne egy rögzítő funkció ,mert simán legurul a trailerről ,még ha be is van húzva a kézifék,úgy hogy vannak jó megoldások de részben használhatatlanok ebben a formában.
Azt nem értem a készítőknek ez miért nem tűnt fel.
Vagyis értem,mert soha nem tesztelték a játékot ,még nagyjából sem ,nem hogy ennyire részletekbe menően.
Nekem igazából már az nagy pozitívum hogy a kormit be tudom állítani egyénileg is ,nem kell a G29 előre beállított profilját használnom,ebbe a "custom" menübe bekerültek új beállítható funkciók.
A FFB nagyon adja magát ,így az irányítás már nagyon baba...
Persze ezek még csak a betan.
Még a H manuált várom ha így megy talán Karácsonyra az is bele kerül...,de addig el leszek így is valahogy.
Rengeteg gond van még mindig a fórumokon mást sem olvasni,de próbálják javítani,de ahogy írtam is 2 előre 1 vissza megy csak....
Ha így haladnak ebből nagyon soká lesz olyan játék amire a játékosok kiadták azt a sok pénzt....
Több topicba is bele-bele olvasva ,nem olvastam hogy nagyon elégedettek lennének a felhasználók....
Senki sem erre fizetett hogy hónapokig beta tesztelő legyen egy teljes árú játékban amit késznek árultak-adtak el.... -
Jóózsf István #1701 Én a kiadás után nem sokkal (IS) megkaptam. Már nem emlékszem a küldetésre, de sokszor úgy oldottam meg ezeket, hogy a roncsot vontattam (Külön élmény) a megadott helyszínre és ott javítottam - tankoltam meg!
A Lényeg, hogy van White-om és nem vásároltam! (Azzal mentem az orosz pályákra!) Jó kis masina! -
eta32 #1699 Nos van egy rossz hírem ráakadtál erre a BUG-ra is.
Én már oda vittem a garázshoz de nem kaptam meg,te sem fogod...már ha erre gondolsz kár vele vesződni...
A fórumon is írták és alább írtam róla én is....
eta32
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.05.27. 05:04:29 -
#1697 Koszi az infokat :) Akkor kivancsian (amde turelmesen) varom hogy raakadjak majd valami terepesebb teherautora :)
Ambar nem tudom hogy a beta-patchban (en nem hasznalom) nincs e mar benne az a javitott kore hajtas, vagy csak valami tavlati terv volt? Mar nem tudom hol olvastam rola.
Most a masodik terkepen ugykodok, egy kuldetesben el kell vontatnom egy regebbi White-Start a garazshoz es majd megkapom. Meglepett hogy miutan teljesen megjavitottam (ott ahol talaltam), nem tudtam atulbni bele. Talan nem is kellett volna teljesen megjavitani? Meg is tankoltam. A feltuningolt Scouttal vontatom, de mintha a teherauto sajat maga is rasegitene, forognak a kerekei, ha tolatni akarok akkor o is tolat... de a motorhangjat viszont nem hallom.
-
Oldgamer #1696 Eta32!
Teljesen egyetértek amit írtál! Amennyire kell, annyit benyomódnak a kerekek. Ez off-road játék, nem Trial kerékpár/motor verseny. :) -
eta32 #1694 Ami a gumi fizikát illeti...senkivel nem szálnék még csak picit sem vitába, de nálam az összes kerék az összes autón deformálódik....megkockáztatom ahogy a való életben,de legalább is nagyon reálisan.
Természetesen nem egyformán ,érdekes is lenne...
Nyilván egy kevésbé "ballonos" és nagyobb mintázatú kisebb mértékben.
Nem vitás hogy nem úgy mint a MudRunnerben,mivel ott alapból puhább volt alapból laposnak látszott,egyformán minden kerék,na az sem volt épp reális,.....
Itt a gumi benyomódást másképp oldották meg (mindenki döntse el neki jó ez vagy sem) nekem eléggé reálisnak tűnik,csak ugye nem mind egy mit és hol figyelünk.
Alap shevi 1500 terepjáró,a feltéve egy 35 kereket megemelve a rugókat,de ami alapból rajt 31-es van annál is ugyan így viselkedik bármilyen modosítás nélkül.
Az igaz mikor ráhajtunk egy kemény tárgyra pl,a bal elsővel nem nagyon lapul be vagyis igen de hamar vissza nyeri az alakját de ha figyelmesen nézzük és lassan hajtunk, mindenre fény derül.
De ez sem általános pl a rámpa mellett vannak pici fagallyak némelyikre ráhajtva megállva rajtuk ,szó szerint félig benyomódik-lelapul a kerék,nyilván nem mindnél és szép lassan óvatosan figyelve a gumi mozgását-deformálódását kell végrehajtani.
Mindenkinek ugyan az a játék és fizika van.
De tovább megyek viszonylagos egyenes talajon állva (teszt pálya garázs melletti aszfalt) ha forgatom a kormit akkor is látszik néha bizonyos mértékű belapulás-nyomódás a kocsi súlyterhelés változása miatt és ugyan így a rugók is mozdulnak ,vagyis mozog a kocsi rugózik.
Akinek ez így nem jó ,szerintem teljesen reális,annak más játék után kell néznie,de ehhez még hasonlót sem fog találni.
Vissza térve a rámpán állásra.
Bal első a rámpán áll, mikor ráhajtok (lassan) látszik a benyomódás,majd vissza nyeri az alakját,de ugyanakkor meg kell nézni a vele átlóban ellentétes jobb hátsót ami szemmel láthatóan sokkal laposabban néz ki mint a bal hátsó vagy akár a jobb első.
Csak ugye hajlamosak vagyunk ezeket a dolgokat nem figyelni,pedig a valóságban is hasonlóan működik a gumi fizika ,mivel a példaként említett esetemben is az összes súly leginkább a jobb hátsó kerékre terhelődik,nyilván a bal elsőn és a többin is van de a gravitáció is oda tolódik leginkább.
Ezt úgy néztem hogy a bal elejével a teszt pályán a rámpa szélére felálltam.
Azt állítólag a következő javításban javítják ,mármint a köveken és egyéb tárgyakon való átmenést a kerekek részéről ,de hogy majd hogy sikerül ,kiderül idővel.
Ami a faágakat illeti nos vannak fura és érdekes dolgok ,de annyira nem veszélyes,azért ne kívánja senki a készítőktől hogy minden gallyat lemodellezzenek fizikailag...
Van amik csak vizuális akadályok épp úgy mint a kövek kavicsok amik az úton találhatók és átmegyünk rajtuk....
Ja igen megnéztem a nagyobb kamionoknál is nos ott is akár egy kisebb gally is be tudja nyomni a gumit ,deformálódik....(tesztpályán levőkről beszélek)
De hogy fokozzam az "élvezeteket" ha egy nagyobb kocsinál és ballonos keréknél (Itt jobba látni) megfigyeljük ,azt is látni hogy a gumi nem egyformán lapul nyomódik a külső és a belső felén ,terheléstől függően...ezt nehéz lenne űberelni...
Nos szerintem akkor ezek fényében mindenki döntse el magának ez így jó vagy sem...
Nekem maximálisan megfelel..
Ha igazi offroad szim lenne akkor tettek bele gumi fújás és eresztés opciót is.
Nekem van egy steam-es régi 9 évvel ezelőtt készült,Off-Road Drive nevű játékom az oroszok készítették na ebben volt ez az opció,abban az időben a maga nemében nem volt egy rossz játék jól elszórakoztam vele.
Jó pár mostani off-road szimnek kikiáltott játék elbújhat mellette,sok mindenben.
Vissza térve a SR-ra van itt még nagyon sok javítani való minden téren,de legalább használható néhol erős kompromisszumokkal ,pedig 1 hónapja kint van kész játékként....
Most hogy jön a FFB támogatás a kormányosoknak már nagyon nagy élmény lesz vezetni a kocsikat,nyilván a mással használóknak ez semmit nem jelent ...de én már csak úgy vagyok egy autós játékot-szimet alap hogy kormival használok....
Más .
Nem érdemes a Fleetstar leragadni
Én az International Paystar 5070 használom már az elejétől elérhető,és ha eladod a dolgokat simán megveheted és feltuningolhatod ,egyenlőre, igaz jóval drágább de sokkal jobb is,persze mindenkinek más-más
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.05.26. 06:58:45 -
#1692 En ma jottem ra hogy a jatekban aktivalhatom akar az osszes feladatot is.
Eddig ugy jatszottam hogy mindig csak egyet aktivaltam (ugy hogy odahajtottam az autoval a kijelolt mezobe hol kiirja mi a feladat, megmutatja a terkepen stb.), es mikozben azt a feladatot teljesitgettem, nem torodtem a tobbi feladat aktivacios mezejevel, elhajtottam mellettuk. Pedig siman felvehetoek azok is. Amit elvallalok az a terkep oldalso listajan befeheredik (az a kis irat ikon vagy mi a fene). Ezutan mar nem lesz az adott feladattal olyan "hiba" mint multkor amikor felhajtottam egy hegyre mert hogy onnan szep a kilatas, de nem ismerte el hogy teljesitettem, mert nem hajtottam el eloszor a feladat inditasanak az aktivacios mezejebe (ami persze teljesen mashol volt :)
Rendes terepes teherautom meg mindig nincs, a leghasznalhatobb egyenlore a legelso Fleetstar mert van elsokerek meghajtasa is. Persze meg orszaguti gumikkal futhat csak :) De a Scoutra mar rakhattam terepgumit. Figyelgettem a gumik fizikajat, es hat sajna nem vagyok veluk elegedett. Osszehasonlitottam a Mudrunnerrel, csinaltam is par kepet.
Ez itt egy kore hajtas esete: a felso sor a MR, az also a SR.
A Mudrunnerban deformalodik picit, a Snowrunnerban nem vettem eszre. Nem allitom hogy nincs a SR-ben gumideformacio mert neha mintha megmoccanna valami bizonyos eseteknel, de messze nem a MR szinvonalan. Itt a kore hajtasnal nem vettem eszre semmit.
Remelem a nagy teherautoknak majd puhabb, deformalodobb gumijaik lesznek. Aki mar azokkal jatszik mit tapasztalt?
Peldaul a MR-ben a Kraz teherauto meg a Kirovec traktor voltak a kedvenceim, tobbek kozott a puhabb gumijaik miatt, szerettem figyelni ahogy gyurodtek. Nemcsak kore hajtasnal, hanem a rendes terepen is.
A masik osszehasonlitasom eredmenye sajna meg roszabb a SR-re nezve. Itt egy fatorzson valo athajtast figyeltem. A kepek magukert beszelnek (fent a MR, lent a SR).
A MR eseteben szepen szimulalja a dolgot, meg a gumi is eldeformalodik az agon. A SR esete siralmas: itt egyszeruen atmegy az agon, mintha valami hologram lenne. Azt figyeltem meg a SRben hogy amikor az elso kerek rahajt, az ag roppan egyet, porzik, es ezutan mar nem nagyon torodik vele a program. A MR-ben neha elofordult amikor nem tudott atgordulni az auto az agon, hogy elterelte a fa a kerekeket (mint a sinek a kisiklott vonatot). Persze a MR se volt tokeletes, neha a fa benyomodott a fold ala, az se volt koser hogy le voltak horgonyozva a terephez egy lathatatlan horgonnyal, nem volt az a csorlo ami felre birt volna vontatni egy ilyen szaraz fadarabot, max csak rangatni birta.
De mintha multkor itt olvastam volna hogy az uj patch majd fog valamit javitani ezeken a dolgokon is. Endy, valami tapasztalat ezen a teren?
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.05.25. 20:36:03 -
Jóózsf István #1690 Amikor konkrét árut kér a küldetés, és a hangsúly az áru-n van, akkor megjelöl minden lehetséges helyszínt, még az utánfutókat is, ahonnan be lehet szerezni! Olyannal én nem találkoztam, hogy megmondja, hogy ő innen, vagy onnan kéri, mert a másik nem jó!