-
eta32 #1694 Ami a gumi fizikát illeti...senkivel nem szálnék még csak picit sem vitába, de nálam az összes kerék az összes autón deformálódik....megkockáztatom ahogy a való életben,de legalább is nagyon reálisan.
Természetesen nem egyformán ,érdekes is lenne...
Nyilván egy kevésbé "ballonos" és nagyobb mintázatú kisebb mértékben.
Nem vitás hogy nem úgy mint a MudRunnerben,mivel ott alapból puhább volt alapból laposnak látszott,egyformán minden kerék,na az sem volt épp reális,.....
Itt a gumi benyomódást másképp oldották meg (mindenki döntse el neki jó ez vagy sem) nekem eléggé reálisnak tűnik,csak ugye nem mind egy mit és hol figyelünk.
Alap shevi 1500 terepjáró,a feltéve egy 35 kereket megemelve a rugókat,de ami alapból rajt 31-es van annál is ugyan így viselkedik bármilyen modosítás nélkül.
Az igaz mikor ráhajtunk egy kemény tárgyra pl,a bal elsővel nem nagyon lapul be vagyis igen de hamar vissza nyeri az alakját de ha figyelmesen nézzük és lassan hajtunk, mindenre fény derül.
De ez sem általános pl a rámpa mellett vannak pici fagallyak némelyikre ráhajtva megállva rajtuk ,szó szerint félig benyomódik-lelapul a kerék,nyilván nem mindnél és szép lassan óvatosan figyelve a gumi mozgását-deformálódását kell végrehajtani.
Mindenkinek ugyan az a játék és fizika van.
De tovább megyek viszonylagos egyenes talajon állva (teszt pálya garázs melletti aszfalt) ha forgatom a kormit akkor is látszik néha bizonyos mértékű belapulás-nyomódás a kocsi súlyterhelés változása miatt és ugyan így a rugók is mozdulnak ,vagyis mozog a kocsi rugózik.
Akinek ez így nem jó ,szerintem teljesen reális,annak más játék után kell néznie,de ehhez még hasonlót sem fog találni.
Vissza térve a rámpán állásra.
Bal első a rámpán áll, mikor ráhajtok (lassan) látszik a benyomódás,majd vissza nyeri az alakját,de ugyanakkor meg kell nézni a vele átlóban ellentétes jobb hátsót ami szemmel láthatóan sokkal laposabban néz ki mint a bal hátsó vagy akár a jobb első.
Csak ugye hajlamosak vagyunk ezeket a dolgokat nem figyelni,pedig a valóságban is hasonlóan működik a gumi fizika ,mivel a példaként említett esetemben is az összes súly leginkább a jobb hátsó kerékre terhelődik,nyilván a bal elsőn és a többin is van de a gravitáció is oda tolódik leginkább.
Ezt úgy néztem hogy a bal elejével a teszt pályán a rámpa szélére felálltam.
Azt állítólag a következő javításban javítják ,mármint a köveken és egyéb tárgyakon való átmenést a kerekek részéről ,de hogy majd hogy sikerül ,kiderül idővel.
Ami a faágakat illeti nos vannak fura és érdekes dolgok ,de annyira nem veszélyes,azért ne kívánja senki a készítőktől hogy minden gallyat lemodellezzenek fizikailag...
Van amik csak vizuális akadályok épp úgy mint a kövek kavicsok amik az úton találhatók és átmegyünk rajtuk....
Ja igen megnéztem a nagyobb kamionoknál is nos ott is akár egy kisebb gally is be tudja nyomni a gumit ,deformálódik....(tesztpályán levőkről beszélek)
De hogy fokozzam az "élvezeteket" ha egy nagyobb kocsinál és ballonos keréknél (Itt jobba látni) megfigyeljük ,azt is látni hogy a gumi nem egyformán lapul nyomódik a külső és a belső felén ,terheléstől függően...ezt nehéz lenne űberelni...
Nos szerintem akkor ezek fényében mindenki döntse el magának ez így jó vagy sem...
Nekem maximálisan megfelel..
Ha igazi offroad szim lenne akkor tettek bele gumi fújás és eresztés opciót is.
Nekem van egy steam-es régi 9 évvel ezelőtt készült,Off-Road Drive nevű játékom az oroszok készítették na ebben volt ez az opció,abban az időben a maga nemében nem volt egy rossz játék jól elszórakoztam vele.
Jó pár mostani off-road szimnek kikiáltott játék elbújhat mellette,sok mindenben.
Vissza térve a SR-ra van itt még nagyon sok javítani való minden téren,de legalább használható néhol erős kompromisszumokkal ,pedig 1 hónapja kint van kész játékként....
Most hogy jön a FFB támogatás a kormányosoknak már nagyon nagy élmény lesz vezetni a kocsikat,nyilván a mással használóknak ez semmit nem jelent ...de én már csak úgy vagyok egy autós játékot-szimet alap hogy kormival használok....
Más .
Nem érdemes a Fleetstar leragadni
Én az International Paystar 5070 használom már az elejétől elérhető,és ha eladod a dolgokat simán megveheted és feltuningolhatod ,egyenlőre, igaz jóval drágább de sokkal jobb is,persze mindenkinek más-más
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.05.26. 06:58:45