6011
-
#1867 Igen, en voltam az elkoveto :) Mibol gyanitottad?
En is ugy erzem ahogy irtad: "hogy némely esetben, mintha nem is lenne köze a két játéknak egymáshoz" . Azt is hogy "egyértelmű, hogy az SR az árkád irányba indult el." Ezen a jatek megismerese utan meglepodtem, mert a Spintires utan a MR hozzadaott az elodhoz, semmit nem vett el. Arra szamitottam volna hogy a SR majd hozzaad a MRhez, es meg jobb lesz. De most egy csomo mindent el is vett.
Viszont le se lehetne tagadni hogy a SR a MR-bol lett atgyurva. De ugy hogy szamomra pont "a lenyeg elveszett a forditasban".
Probaltam partatlanul bemutatni a dolgokat, nem raeroltetni a nezore a sajat velemenyem, de a film legvegen, miutan mar nincs kep, el van rejtve a velemenyem :)
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.10.21. 14:59:30 -
Jóózsf István #1866 Te készítetted?
Érdekes, hogy némely esetben, mintha nem is lenne köze a két játéknak egymáshoz.
Az egyértelmű, hogy az SR az árkád irányba indult el. Kicsit úgy tűnik, mintha nem is ugyan az a gárda gyártotta volna mindkettőt.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.10.21. 07:24:18 -
#1865 Itt egy MR / SR osszehasonlitas.
-
#1864 Ha a gumik viselkedese legalabb azon a szinten lenne mint a MR-ben, en mar boldog lennek. Peldaul a videoban lathato eset a SR-ben is elofordul, de a SR-ben a leterhelt gumin nem nagyon latszik a terheles. A videon ebbol a tavolsagbol is lathato:
video
Ugy erzem mintha a SR csak olyan alibisztikus modon kezelne a gumifizikat: amikor kozelrol nagyon figyelem akkor mutat valamicsket, de akkor is mintha neha kicsit keslekedne. Nehany nagyobb ballonkereknel jobb a helyzet, de nekem a MR-ben minden egyes gumi jonak tunt.
No es a SR-ben sziklakon jarva a gumik viselkedese ugy rossz ahogy van. Mellesleg ott nagyon gyakran nem egyezik a fizikai es a grafikai talajszint. Vagy a levegoben gurul a kerek, vagy a kobe suppedve. Ezen a videon meg az egesz auto viselkedese szemet banto, mintha valami regi arcade jatek lenne. A mozgas is furcsa (a rugozas teljesen elegtelen, ilyen huppanok utan sokkal jobben be kellene nyomodniuk), a motorhang meg csak ront az osszhatason.
video
A jatek fizikaja akkor a legjobb ha folduton lassan megy az auto, olyankor eleg relis a billegese.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.08.25. 08:16:34 -
Jóózsf István #1863 És még egy kicsi...
Ezeket kellene figyelmesen végignézni a fejlesztőknek és akkor (Talán) nem lenne gond a játék fizikájával! -
Jóózsf István #1862 Egy kis valóság.
Kötelező nézmény! -
Jóózsf István #1861 Annyira szeretem a debileket! A videó címe úgy kezdődik, hogy "kiadási dátum"... És akkor... Miért nem azt írta oda, hogy "VALAMIKOR!"
Édesjóisten! -
Jóózsf István #1860 Tényleg ilyen rosszul jeleníti meg multiban a játék a társunk járművét? -
#1859 Kiprobaltam en is ezt a Spintires guminyomas dolgot. Tenyleg eleg gagyi. A grafika is sokkal csunyabbnak tunik a korai verziokhoz kepest. Nekem nem tetszenek ezek az uj talajtexturak, valahogy olyan szintetikus hatasa lett tole a foldnek. Szerintem a MR ehhez kepest sokkal szebb es realisabb osszhatasu. -
#1858 Ahh. Mar megorultem hogy bekerult a SR-be a guminyomas allitasa, amire en mar alapbol szamitottam (az elozetes garazsvideok alapjan), de meg mindig sehol semmi. Ez a Spintireshez van... ugy latszik hogy a konkurencia csipegeti ki a SR ohajokat amikre a SR csapata futyul, es megcsinaljak a Spintireshez.
Sinfizika stb... igen. A jatek eleg rosszul kezeli az objektumokkal valo gumitalalkozast, pontatlanul, es elegge konnyen le is csuszik roluk az auto, meg akkor is ha csak egy kerek hajt rajuk (sziklak, kovek peldaul).
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.08.01. 20:26:45 -
Jóózsf István #1857 Próbálgattam a kerékfújást. Nem túl egzakt módon, de így elsőre: halottnak a csók! De legalább látványos; Gumideformitás fetisisztáknak ajánlott!
Közben eszembe jutott még egy fizikával kapcsolatos sérelmem: A keréknyomokba-ból való ki-betérést síneken való áthajtást is elég rosszul kezeli a játék.
Ha mondjuk az életben 45 vagy kisebb fokú szögben (Nyilván nem 5-10) akarnék egy teherautóval áthajtani egy sínen, akkor azt minden további nélkül megtehetném. Itt a játékban meg garantált agyvérzés! Kábé ugyanez a keréknyomoknál is, ami halmozottan kellemetlen hatással van az elmémre! -
#1856 Érdekesség, új frissítés (és dlc) érkezett a Spintireshez. Az állítható guminyomás érdekesen hangzik. -
Jóózsf István #1855 Az úton kersztbetett fatörzsekre van egy elméletem: A MR-ben kicsit combosra sikeredtek. Volt, hogy túlságosan is megakasztották a járműveket. Most beépítettek egy biztonsági kapcsolót. Ha megnézed 3. 4. 5. nekifutásra "elveszi" a játék. Semmissé válik. Persze optikailag ott van, de fizikailag nincs. Sajnos itt is a lustaság, vagy épp a bizonytalansági faktor lépett életbe. Nem tudták eldönteni, hogy "élethű" legyen, vagy inkább árkád. Így maradt ez az ott is van és mégse. -
#1854 #1852 A Spintires / Mudrunner jatekok fizikaja szerintem lassu menetre volt beallitva. Ha lassan mentem, akkor minden nagyon hihetoen nezett ki. Ehhez volt a terep is kitalalva, nem nagyon volt lehetoseg repeszteni. Azon a nehany aszfaltuton elojottek az indokolatlan kerekkiporgesek meg mas furcsasagok. Ahhoz kepest a SR-ben valamit javult a helyzet.
A fizikahoz meg ennyi:
Orulnek ha valos idoben szamitana a sulyokat: akarhany video van rola hogy valaki raugyeskedi a scoutot egy teherauto platora meg ilyenek. Ott is latni hogy a teherauto nem veszi eszre hogy suly kerult a platora, semmi rugolenyomodas. Arurakodasnal (foleg rogzites utan) eszreveszi, de ez elore beallitott parameter. A potkocsik sulyai teljesen rosszak, szemet bantoan ugralnak, peldaul a teletankolt 900 literes kis scout-utanfuto uresen se ugralhatna annyira, hacsak nem balzafabol faragtak!
Az is kicsit furcsa mikor gyorsabban gurulva a betonuton rahajtok valami kokuszdionyi kore: a kerekek beugornak miatta, de az auto nem dobodik meg. LAssubb menetben mar jobb a helyzet (hacsak nem ignoralja a fizika a kovet teljesen, ez is elofordul). Ugyanez az ignoralas zavar az uton keresztbe fekvo kidolt fatorzseknel. A kerek a talajon gurul, mintha a fa nem is lenne ott.
Mi is borultunk anno, egy Tatra 813-al. Abbol se nezned ki :) Lassu hegymenet volt, a meredek erdei ut hossszu bal ivben felfele tekeredett a hegyoldalban (balra emelkedo, jobbra lejto). Tel volt, par napja olvadas, tegnap kemeny fagy, az uton a kerekvagatokban csordogalo viz megfagyott, erre ejszaka esett legalabb fel meter vastag friss hotakaro. A kerekvagatok nem latszottak, az utat is csak sejteni lehetett. Az auto finoman kiugrott a kerekvagatbol, jobbra, a lejtos oldal fele. A kabinbol nezve csak az volt furcsa miert dol el az erdo osszes faja, egyszerre :) Persze az auto dolt, nagyon finoman, lagyan, befurodva a hoba es avarba. Aztan megallt, teljesen a jobb oldalan fekve. A sajat csorloje allitotta talpra.
#1853 Erre mar en is gondoltam hogy most akkor hideg van vagy olvadas? De sebaj, elfogadhato, igy valtozatosabb. Bar igazad van, jobb lenne ha valtozna a terep, a fagy esetleg az eso miatt, lehetne szarazabb, sarosabb, fagyosabb stb. De ez nincs megoldva. Pedig talan meg lehetne, be lehetne allitva a ket veglet, es az kozott lassan valtakozhatna a terep allaga es annak megfeleloen a szine.
Apropo szinvaltozas: eszrevettem hogy alaszkan a lejton legurulo nagy konek mindig a folso oldala feher, meg gurulas kozben is atszinezi, akkor is ha nem havazik.
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.07.30. 09:54:36 -
Yag #1853 Engem a havas pályán a vizes-saras deep-mud lepett meg a kereszteződésben. Most vagy hideg van és fagyott vagy olvad és sár van és az mély. Ugyan ezen a pályán átkecmergek a havon dombon le, a tövében megint sár. A hó alatt. Hmm.
A tavon vagy folyón meg olyan vastagon be van fagyva a víz, hogy komplett teherautóval rá lehet menni. Most még kivárom az éccakát, hátha beletettek egy olyan feature-t éccaka fagy és mehetek rajta teherautóval is nappal kicsit olvad és kénytelen vagyok majd sárban tengelyig. -
Jóózsf István #1852 A látvánnyal nekem sincs bajom. Már a SpinTires-ben sem volt!
A valóságban sokkal kisebb sár is megfogja az autókat. Ha egy ilyen terepjáró katonai teherautó tengelyig, pláne jobban elsüllyed, akkor a Hofi szavait tudnám idézni: "A hadsereg segített egy tankkal. Kevés volt. Kettő húzta ki. ...A tankot!!!"
Jégen tönkremenő diffi, ha zárva felejtjük? Jégen felboruló autó, mert túl élesen veszem a kanyart???? Aszfalton kipörgő kerekek???????? Ne bolondozzunk már!!!
Az a bajom, hogy a játékhoz olyan emberek készítettek egy "valamilyen fizikát" akik már talán képen láttak ilyen járműveket. Ami nem lenne baj, hisz mondhatjuk: Ezek a játék szabályai. Ezt kell szeretni. De nekem kicsit nehéz elvonatkoztatni a valóságtól úgy, hogy mint említettem, volt közöm ezekhez a járművekhez.
Maradjunk annyiban, hogy a játék olyan, amilyen. Szerintem könnyedén lehetne jobb is, főleg, hogy már a harmadik kiadás.
Hogy szimulátor lenne? Inkább épphogy nem árkád. Majd próbálom nem mindig szóvá tenni...!
Konkrétumokat nem tudok mondani hiába is várod. Egy érdekes eset: Ha mondjuk élőben ránézel egy 130-as Zil-re. Nem az jut eszedbe róla először, hogy ez felborul az első kanyarban. Ugyanakkor, amikor egyszer valamilyen gyakorlatról, vagy lövészetről hoztak haza minket, majdnem sikerült felborítani. kb 20 kis 18 éves takonybercivel a platón.: Éreztük, hogy "nagyon kanyarodunk" de már csak akkor eszméltünk, hogy mennyire, amikor az ívbelső kerék visszahuppant az útra!!! Aztán azt is megbeszéltük a sofőrgyerekkel, hogy nem két keréken mentünk, mert hátul dupla!!! Szóval...
Vagy ilyen is elhangzott: Na itt akadt el a Gaz 66. (Épp egy Csepellel mentünk körbe egy gyakorlaton.) Amikor minden fennakadás nélkül túljutottunk a dágványon, egymásra néztünk és megvontuk a vállunkat. "Akkor jó."
Azt azért meg kell hagyni, hogy a három közül az SR a legszórakoztatóbb! A másik kettőbe (Háromba) összesen nem borítottam ennyi időt! De ez részben a huszonkettes csapdája is! A fejlesztők látják, hogy milyen sokan játszanak vele. Többen mint eddig bármelyikkel. És ebből arra következtetnek, hogy ez így jó! Eszükbe nem jutna változtatni rajta... (Meg mondjuk lusta tetűk is!) És így sosem lesz olyan, mint azt páran elképzeljük.
Mielőtt előkerülne egyik másik fogadatlan prókátorunk és el nem kezd hőbörögni, hogy miért szidom a fejlesztőket?!?!?!? Azért mert ezt érdemlik! Punk-tum!
-
#1851 "Most ha arra gondolsz, hogy nincs jobb játék és örüljek ennek... ha valamit csinálunk, azt csináljuk jól, vagy ne csináljuk!"
Egyetertek! Viszont: ha egyszer a "temaban" nincs ennel jobb jatek, ez meg nem lenne, az nem lenne jobb (en orulok ennek is: persze ha rajtam mulna van amiben kicsit mas lenne). Nem nagyon van mibol valasztani a "tema"-ban. Mire gondolok a "tema" alatt: szamomra ez egy olyan jatek ami LATVANYBAN megprobalja lehetoleg elethuen abrazolni az autok kinezetet es (foleg ebben egyedi) mozgasat terepen.
Persze a "tema" mindenkinek mast jelenthet: valaki az ETS2-hoz is hasonlithatja mert ott is arut kell hordani: de ettol eltekintve az a jatek szamomra masrol szol, ott szimulacio lenyege a kabinbol vezetes, a valtas, fektavok, megfelelo kanyarivek stb. Az ETS2-hoz kepest ami a "gepeszkedest" illeti a SR sokkal arkadesabb, nem kell kulonosebb igyekezet a vezetes elsajatitasahoz. De ami a jarmu mozgasat illeti (billeges, kisodrodas, stb) a SR sokkal inkabb szimulator. Persze gondolom vannak ringes versenyszimulatorok amik gepeszkedes teren a foldbe tapossak az ETS-t, de azokat nem ismerem, nem jatszom.
Vagy vegyuk a Farming simulatorokat. Ahhoz is lehet hasonlitani a SR-t: sandbox terkepek, nagy gepek, sok elvegzendo feladat. Akit a nagy gepek es a feladatok kipipalasa eleget ki, biztos elvezi is a FS-t. Engem nem fogott meg a fizika hianya miatt. Meg a SR bejelentese elott gondoltam ra hogy szamomra is remek jatek lehetne a FS ha a MR fizikaja lenne alatta. Valami hasonlo lett vegul a SR.
Ezutan a kis eszmefuttatas utan megkerdezem hogy te milyen szempontbol erzed ugy hogy "égbekiáltóan ostoba a SR fizikája"? Talan hogy tulsagosan elnyeli a sar az autokat?
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.07.29. 08:59:37 -
eta32 #1850 Ha tudsz mindent.... akkor mire voltál még kíváncsi....??? -
Jóózsf István #1849 Azt tudom, hogy már tolhatnám, mert a videóból, amit linkeltem egyértelműen kiderül. De már két játékban is bétázok. Ebben nem vagyok hajlandó!!!
Óvatosan a spoilerekkel!!!
Az jármű nem zavar, de a térképet szeretem magam felderíteni! Amolyan cselendzs-képp.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.07.28. 06:55:59 -
eta32 #1848 "Apropó! 7.0 megjelenéséről valami pletyka?"
A kész megjelenés augusztus eleje,de inkább közepe.
Lehet használni .
A PTS-en már lehet tolni, új map van benn, "Imandra" új kocsi( TUZ 108 "Warthog" van benn )
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.07.27. 23:40:30 -
Jóózsf István #1847 "Azon is allithatnanak hogy lehessen kis gazzal is lassan indulni." Szívemből beszélsz!!! Szerintem ez részben a kormányzásra is igaz. Valahogy mintha nem használná ki, vagy épp nem jó karakterisztikát szerkesztettek a vezérlő kezelőelemeihez. (Ravasz, pöckök)
Most ha arra gondolsz, hogy nincs jobb játék és örüljek ennek, akkor ebben nem értek egyet. Mert ha valamit csinálunk, azt csináljuk jól, vagy ne csináljuk! Elvet vallom. Konkrétumokat nem kell mondanom, mert a játéknak egyáltalán nincs köze semmilyen formában a valósághoz. Voltam katona. Mondjuk a MR gépparkjának nagy részét vezettem, vagy láttam élőben közlekedni. De ahhoz, hogy megítéljem a játék valósághűségét, nem kellenek ezek a tapasztalatok.
Maradjunk annál, hogy ez egy játék, saját szabályokkal, amit vagy elfogad az ember, vagy tényleg hagyja a francba az egészet, mert csak magát idegeli.
Hogy valami jót is mondjak: Az új Ford F750 hangja isteni lett. Csak emiatt mentem vele egy kört ma mert ebben a videóban felfigyeltem rá. Ez lesz az új felfedező autóm.
Ennek örömére megint előszedtem a teljes gépparkom egy-egy karika erejéig és azt tapasztaltam, hogy fejlődnek a készítők. Az F750-el mintha többet törődtek volna. Vagy csak nagyon betaláltak.
A kis pickup hangjáért viszont továbbra is kiosztanék pár körmöst.
Valaki felvetette, hogy esetleg az én hangrendszeremmel van gond. Nos egyszerűen csak higgyétek el, hogy KURVÁRA nem!
Apropó! 7.0 megjelenéséről valami pletyka? -
#1846 Megneztem a videot.
Az uzemanyagtankhoz annyit hogy igen, lotyog benne a benzin, de a Mudrunnertol elteroen mar nincs az alvazra hato sulya. Ott ha megtankoltad, lathatoan picit lenyomta a rugokat. Es van meg par ilyen "kivagott" dolog amiket hianyolok, mar irtam roluk (vizalatt bugyborekolo kipufogo, gumikra tapado vastag sardarabok, vizen terjengo olajfolt, talan a kipufogofust is jobb volt stb.
A gumifizika is szerintem valamivel gyongebb a SR-ben. Foleg az zavar hogy amikor egy szuk, sziklak kozti atjaron tuszkolom az az autot, akkor az oldalso (pl. 45 fokos szogben dontott) sziklan a gumim oldala nem nyomodik be, pedig nem lapjaval hanem ellel erintkezik, szet kellene nyomodnia.
Azon is allithatnanak hogy lehessen kis gazzal is lassan indulni. Ez nagyon erzekeny, legtobbszor analoggal (kontroller) lassan nyomom neki, de meg nem indul, meg nem, meg nem, aztan egybol eleg hirtelen megugrik az auto.
De azert ennyire szidni ezt a fizikat folosleges, nem olyan rossz ez (bar lassu menetben jobban erzem a Mudrunnert, de gyorsabb menetben a SR a jobb), es nem nagyon van mas hasonlo jatek, en csak egy keszulorol tudok, a Pure Rock Crawling . Vagy mire gondolsz? Miben gyonge szerinted a fizika? (Ja, a potok sajnos eleg furcsan viselkednek a SR-ben). Mi a kedvenc jatekod amiben jobb a fizika? Mit tud jobban? -
eta32 #1845 Ez nem az a játék.....
Alap dolgok, még mindig nem működnek ,vagy csak hiányosan.
Vagy úgy általában nincsenek is benn,amik az elődökben alapból benn voltak és működtek.
A fontossági sorrend a készítőknek egészen mást jelent mint a játékosoknak.....
Szerintem jövő ilyenkor már egész jól össze fog állni a játék,de ez sem biztos,ha csak az elmúlt 3 hónapból indulok ki....
1 évig el lesznek foglalva a season pass-al és annak javításával....utána meg szerintem,lesznek fizetős dlc-k,de a játék hibái végig ott lesznek és "kísérteni" fognak,ilyen-olyan formában.
Én már elengedtem,2 hónapja el sem indítottam,talán majd az ősszel egy nagyobb update után megint ránézek,de sokat nem várok tőle.
Legalább ha lenne manuál H váltó támogatás,esetleg hard mod,vagy valami hasonló.
Ja igen , normálisan támogatná a kormikat és működne is ahogy az korábbi részekben meg volt,akkor erőt vennék magamon,de mire ezek bele kerülnek ha egyáltalán benn lesznek valamikor is.....
El kell fogadni ez már csak ilyen,nagy csodát nem nagyon érdemes várni tőle,ez az irány a készítők részéről...
Hiába írják és írták le a focus fórumon a játékosok a siralmaikat,nagy részbe süket fülekre talált a készítők részéről...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.07.27. 10:17:39 -
Jóózsf István #1844 Többek között ezért gyűlölöm ezt a játékot. Nem elég, hogy égbekiáltóan ostoba a fizikája, de a fejlesztők rengeteg időt pazarolnak parasztvakító ficsőrökre, miközben jóval fontosabb játszhatósági hibák hemzsegnek a játékban.
Persze. Kellenek a csillámpónik is, de haladjunk szépen sorban! FONTOSSÁGI sorrendben! -
RedRiot #1843 Köszi a táblázatot, így már könnyebb lesz kiválasztani a megfelelő gumikat! -
#1842 Nemreg lattam egy vonatot, amirol rogton a jatek jutott eszembe :) A kepet el kellene kuldeni a jatek keszitoinek hogy nezzek meg hogy kell rogziteni a szallitott jarmuvet!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Jóózsf István #1841 Van bizony. Volt itt egy táblázat, amit sajnos én nem mentettem el és abból egyértelműen látszik, hogy a különböző mintázatú gumiknak eltérőek az értékeik. De a jó hír az, hogy amelyik jobbnak látszik (Nagyobb bordák, etc) az jobb is!
Közben meglett.
Én nem tapasztaltam összefüggést a kormányzás és az "érzékenységi csúszka" között. Csak a térkép nézetben és a kamera mozgatásra volt hatása!
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.07.23. 06:16:49 -
RedRiot #1840 Nekem még az segített, hogy a kontroller érzékenységét levettem 0.5-re. Valamivel jobb, de nekem az előző verzió jobban feküdt, nagy tempónál is relatív könnyen úton tudtam tartani az autót. Most azért darabosabban megy a kanyarodás. Nem baj, itt szerencsére nem számít ha 1 tizedet bent hagyok egy sikánban. :D
Más: az azonos csoportba tartozó és azonos méretű gumik között van különbség tapadásilag? Úgy értem ha van mondjuk egy autóhoz 3 féle 47 colos sárgumi, különböző mintázattal. Vagy csak a kinézet más? -
Jóózsf István #1839 Naszóval. Mindenképp visszatér a középállásba, ha a jármű mozog. Csak némileg más vehemenciával. Álló helyzetben van lényeges különbség.
Nekem kontrollerre volt állítva, (gondolom ez az alap) Átkapcsoltam kormányra. Kicsit valóban más, de most meg az előzőt szoktam meg és ez volt furcsa.
Mindent összevetve, lehet hogy igazad volt és ez okozta a furcsa érzést... -
Jóózsf István #1838 Én nem babráltam és visszatekeri. Azt észrevettem volna, ha megváltozik mert amikor viccből feltettem a mudrunnert és azt tapasztaltam, hogy ha azt akarom, hogy egyenesbe álljon a kormány, akkor az ellenkező irányba kell húznom a pöcköt, attól agyvérzést kapok! Szóval nálam az önbeálló a nyerő!
Inkább olyan érzés, hogy a pöcök mozgásra erősebben reagál az autók kormánya. Szó szerint kacsáztam az úton. De én annak könyveltem el, hogy kijöttem a gyakorlatból, csak próbaképp rákérdeztem, hátha más is tapasztalta. -
#1837 Szivesen :)
Az "idegesebb" kormanyzas kontrollerrel azert van, mert a legujabb frissites ota nem tekeri a sofor automatikusan egyenesbe a kerekeket. Mondjuk en nagyon orulok neki, igy volt a mudrunnerben es a spintiresben is.
Akinek hianyzik a visszatekeres, kapcsolja at a beallitasok menuban a GAME beallitasok alatt. Ha kontrollert valaszt nem tekeri vissza, ha kormanyt akkor visszatekeri (kontrollerrel jatszva). -
RedRiot #1836 Ez zsír, köszi! Nekem pont Alaszka maradt ki - Michiganből én az orosz régióba mentem, ott kavartam, Alaszkában jó ha félórát voltam. Jól jön majd ez a térkép ha belevágok. -
RedRiot #1835 Ja, ja a Gaz elég borulós - bár nem annyira mint az IH Scout (a kis terepjáró). Na, ha annak felmálházom a tetejét akkor már akkor is borul ha rászáll egy légy. :D Viszont nagyon gyors, amíg nem túl mély a hó.
Most úgy derítem fel a mapot, hogy az Azovval vontatom a hatkerekű modern scoutot (Jur 86 vagy mi), a scouttal pedig vontatok egy olyan trailert ami itt jól jön felfedezésnél (nem akarok spoilerezni azért nem írom mit.) Az Azov még így, dupla vontatmánnyal is gyorsabb mély hóban mint bármelyik más scoutom, ráadásul a nagy gázolaj is van elég. Ha találok upgrade cuccot akkor leakasztom a Jur 86-ot és begyűjtöm vele. (Ha közben felborul akkor ott az Azov a közelben hogy kimentse.)
Idegesebb kormányzás: én is kontival nyomom és nekem is feltűnt - bár lehet hogy a csúszós utak miatt érzem, mióta kijött csak az új mapot nyomom. -
Jóózsf István #1834 Nem lesz a kedvenc pályám, de nem is annyira elborult.
Gazzal megcsináltam pár küldetést. Szerintem jól fogyaszt. Tetőre is lehet plusz ellátmányt tenni, úgyhogy nem gáz (Ebből de jó szóviccet csinálhattam volna!!!) Az egy kicsit zavart, amikor a tükörjégen fel tudtam borítani, de az ugye más kérdés!
Tetszettek viszont, hogy végre érvényesülnek a láncos gumik. Persze még mindig nem a hóban... (HÓLÁNC!!!) De ezen is felül lehet emelkedni.
Amit viszont furcsállok, hogy kontrollerrel kicsit mintha idegesebb lenne a kormányzás. Vagy csak kijöttem a gyakorlatból pár hét alatt.
-
#1833 Az uj helyszint meg nem lattam, alaposan le vagyok maradva :) Most kezdem micsigenben a komolyabb feladatokat, kozbe most fedeztem fel alaszkat. Eppen osszeraktam az alaszkai regiot is egy terkepre, minden meretaranyos.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
RedRiot #1832 Új helyszín hogy tetszik az uraknak? Új járművek?
Nekem eddig bejön, a beszakadó jég különösen. Egyébként elég küzdelmes map (nyilván nem a BTR-el átgázolva rajta :). Az új autók közül a GAZ 66 klón nem rossz, de pici a tankja (110l) a Ford meg upgrade nélkül harmatgyenge és csak a hátsó kerekei vannak meghajtva.
Nem kicsi a map, és benzinkutat még nem találtam, ezért a fogyasztás elég fontos. A nyolckerekű Azov (a kisebb, valami 80.000 pénz asszem) meglepően elemében van itt, ezért bár nem scout, de azzal derítem fel a térképet. Lassú, de 350l a tank és a fogyasztása is baráti.
Egy valami nem tetszett: a Gaz 66-al mentem egy ipartelepen egy igen szűk helyen, és ilyen fémhulladékokon át ment az út. Mentem kb 10-el, erre bumm, vagy 100 pont futómű sérülés :O Az OK hogy ha egy sziklán átmegyek hatvannal akkor szétütöm az autót, de ez elég fura volt. :/
Ettől függetlenül zsír a DLC, ha tartják ezt a minőséget nálam sokáig kedvenc lesz a Snowrunner. Remélem jönnek majd klasszik szovjet vasak is a Mudrunnerből: Zil 130, 131, KraZ 255, Ural 375. Hát ha még egy terepes IFA is megjelenne... :)
A következő játékban (esetleg egy még be nem jelentett DLC-ben) pedig érdekes lenne egy dél-amerikai vagy afrikai dzsungel map.
-
Yag #1831 custom kormány használat gondolom továbbra is felejtős ... vagy meglepődhetünk és örülhetünk ? -
#1829 "De akkor a MR-nek sincs létjogosultsága mobilon"... szamodra nincs, es szamomra szinten nincs: legyen az a MR vagy barmi mas, semmit se jatszanek mobilon. Nalam a jatekkal toltott ido egy esemeny, engem kozbe ne zavarjon semmi. Nem is ertem hogy peldaul kiadjak Switchre a Witcher 3-at hogy lehessen jatszani a buszon. A buszon el tudom kepzelni hogy max. keresztrejtvenyt fejtek vagy tetriszezek, de mar egy konyv is sok lenne, nekem ahhoz is nyugalom kell. No de nem is miattunk adjak ki a MRt mobilra :) -
Jóózsf István #1828 De akkor a MR-nek sincs létjogosultsága mobilon, mert több órás játék. Ha csak egy küldetést akar valaki megcsinálni akkor is csúnyán megnyirbálja az akkumulátor kapacitását! -
#1827 En otthon egy asztalnal ulok egy szeken, regi PC modi szerint :) Van egy ismerosom akinek sose volt asztali gepe, o kizarolag meloba szokott jatszani ha teheti, kizarolag FIFA-t, notebookon, es boldog vele. Vannak a konzolosok, naluk a TV+kanape a nyero. Ez mind szep es jo, de mintha valahol azt olvastam volna hogy a jatekpiac legnagyobb szelete a mobiljatekok. Nekunk lehetnek nevetsegesek, de akarhany kinai meg indiai elvan veluk, nem is ulnenek le egy Witcher 3 ele honapokra. Allitolag fel napokat ugy atjatszanak hogy 10 perc utan masik jatekba kezdenek, aztan a kovetkezobe stb.