6011
  • Jóózsf István #1955
    Kár, hogy már egyikünk sem lesz életben akkor!
  • Aborg
    Ha mar a baleseteket emlegetted es otletelunk itt, gyurjuk bele a BeamNG drivet is, akkor a toresekre se lesz panasz!
    Azert alakulgat a dolog, igaz hogy eddig minden emlegetett jatek masban jo, de egyszer talan majd valaki osszehozza egy projektben.
  • Oldgamer
    Aborg! Nagyon jók az ötleteid, sokszor én is filóztam azon amiket írtál alább, vagyis hogy egyéb szórakoztató feladatokkal nagyon fel lehetne dobni ezt a játékot. Bizony, a gödrök/árkok ásása kellene a repertoárba! :)
    Lehetne tűzoltókocsikkal is ténykedni, oltani,vagy emelőkosaras szerkocsival embereket menteni, baleseti helyszíneken gépkocsikat elszállítani darus autómentő járművekkel stb.. Lenne mit belepakolni ebbe a játékba úgy gondolom, talán egyszer meg is kapjuk!
  • Aborg
    A Spintires es a MR meg nagyon hasonloak, de a SR mar eszrevehetoen mas lett: amit nyert a grafikan elvesztette a fizikan. A #1865 be van linkelve egy osszehasonlito video.
    Jo hogy a Spintireshez meg mindig jonnek anyagok, sajnos a MR-hez mar nem valoszinu. Pedig en a MR-t kedvelem jobban, annak a fizikajan meg tovabb dolgozott Pavel miutan elhagyta a Spintirest valami jogi vita miatt. A SR-n talan mar csak mint konzultans mukodott kozre.

Nemreg talaltam ezt a TEARDOWN jatekot:
    A videokban figyeljetek meg hogy nem kis lehetosegek vannak benne! Ezt kellene osszedolgozni a SP, MR vag SR-vel. Peldaul arra gondolok hogy valoban megrakni tormelekkel a platot egy markoloval es a rakomany vegig teljesen szabad fizikaju lenne, leszorhato, dozerolhato, stb. Lenne egy csomo munkagep, lehetne godroket asni, utakat egyengetni, kedvunk szerint panelokat lerakni, sodert szorni, hengerelni, utakat tisztitani kovektol, kidolt faktol stb. Hidakat epiteni (nem csak nezni hogy pikpakk felepul) tervrajzok alapjan vagy akar sajat otlet alapjan, lepesrol lepesre. Meg kinek mihez lenne kedve. Aaaa, csak abrandoztam egy kicsit :)
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.11.27. 09:52:34
  • chris0000
    hi. a Spintirest is érdemes behúzni akinek nincs meg 1,99€-ért, a két DLC meg 0,59€ és 0,69€.
    egyébként most megint elővettem és mintha teljesen más lenne benne a fizika.. a terepviszonyokkal való interakció szerintem sokkal élethűbb mint a korábbi verzió(k)ban. a súly, terhelés eloszlása.. hardcore módban mintha még nehezebb lenne.. és lesz egy új China Andventure DLC ami dec. 15. fog megjelenni. China Adventure DLC most ezzel fogok kicsit szórakozni.. üdv.
    Utoljára szerkesztette: chris0000, 2020.11.26. 22:29:28
  • Aborg
    Aki meg nem spajzolta be a MUDRUNNERt , most megteheti. Harom DLC is ingyenes hozza (Ridge, Valley, Old Timers).
    Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.11.26. 21:24:15
  • Oldgamer
    eta!
    Jól néz ki az a michigan-i 100-as! :) No, akkor még ahogy látom sok szép nehéz feladat vár rád, úgymond a neheze. Jól gondoltad, nekem az alap verzió van meg, később beszerzem a többit is.
    Mostanában egyébként többször fordult elő, hogy gázadásra nem indul meg a kocsim, hang van, üzemanyagfogyás van spontán, de nem mozdul meg a vas. Ez akkor nagyon kellemetlen, mikor emelkedőn megállok egyéb okok miatt, majd mennék felfelé. Ehelyett csúszok visszafelé, pedig trepni gázt adok. Megoldás amúgy erre, hogy a felezőn váltok gyorsan, majd vissza az automata állásba, ekkor 95%- ban már meglódul a " jószág " Inkább idegesítő jelenség ez, nem ellehetetlenítő hiba, de volt rá példa, miszerint borulás lett emiatt a végkifejlet. A váltó nem sérült előzőleg, nem emiatt van a gond, erre figyeltem.
  • markoh3k
    Köszönöm, valahol gondoltam hogy ez lesz. :) Amúgy egy sima pofozós manuális váltó is jó lenne, hátha egyszer lesz mod vagy bevezetik. Ennek ellenére imádom a játékot az új season is tetszik.
  • Jóózsf István #1947
    A konzol vezérlővel, de pécén szintén ez a jelenség. Nem lineáris a gyorsulás. Érzékeli a játék, hogy egy picit benyomtam a gáz ravaszt, látszik is a kerekeken, hogy a váltó kapcsolt, de nem mozdul meg, Benyomom jobban és jobban, akkor elindul és hiába nem nyomom tovább, gyorsul az autó. Ez szintén egy a sok bugyuta megoldás közül, amit én már nem akartam szóvá tenni!
    Kormányzásra van mod. Egyszer talán a gyorsulásra - lassulásra is lesz.

Autóhangokról ne is beszéljünk. Most, hogy az Ank-hoz jött felfüggesztés, gondoltam tekergek vele egy kicsit... SIRALMAS!!!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2020.11.26. 08:24:21
  • eta32 #1946
    Nos igen szerencsére van dolog és feladat rendesen...
    Minden hibája ellenére is imádom ezt a játékot,próbálok a lehető legtöbbet kihozni belőle és amennyire lehet megnehezíteni magamnak,hogy ezzel is kitoljam a játék idejét.
    Én sem a számok miatt játszom,ahogy a mudrunnerbe sem emiatt tettem bele több mint 400 órát anno..
    Eddig 10 és fél napom van benn a rendesben plusz a PTS 2 nap és még nagyon messze a vége ,most kezd majd "nehezedni".
    No meg az enyém fullos ,ha jól olvastam korábban, a tiéd alap..
    Szerintem egy leárazásnál érdemes megvenned őket,megéri,persze kinken mi....
    Így néz ki most a profilom.

Utoljára szerkesztette: eta32, 2020.11.26. 05:37:07
  • eta32 #1945
    Sajnos ez a játék ilyen .
    Egyértelműen konzolra készült.
    Ennél fogva a kormány-váltó kezelése is ilyen.
    No meg úgy összességében a menü és minden felület kezelése,konzol port....
    Nem véletlen hogy a mai napig egy csomó kormány nem támogat a játék köztük az általam használtam sem G27.
    Persze működik ...most már rendesen(de a legutóbbi javítás után ez sem igaz) kellet neki fél év....
    Megjegyezném sok "támogatott" kormány sem működik mindig úgy ahogy az elvárható lenne...
    Az automata váltót hagyjuk is ,ennél bénább megoldást nem csinálhattak volna.
    De a készítőknek ez volt a legegyszerűbb mint az az eddigi tapasztalatból számomra kiderült.
    A kormány FFB támogatást is hónapokkal a megjelenés után faragták bele,de legalább erre nem lehet panasz.
    Én G27-el tolom de nagyon ott van,meg merem kockáztatni hogy sokkal jobb és részletesebb mint a mudrunnerben ,de ez csak(szerintem)
    Rengeteg fórum témát elolvastam ez ügyben.
    Egyértelműen akik kormival tolják ,nagyon hiányolják azt a manuál "H" váltó megoldást-beállítási lehetőséget, amit az elődökben megszoktunk és nagyon jól működött bevált.
    A mai napig megy a "sírás" jogosan ez miatt is,de a készítők részéről semmi pozitív válsz nem érkezett ,hogy egyáltalán megoldják é valaha is.
    Ahogy a hangok is borzalmasak de ezt is el kell fogadni.
    Itt elcsíptem a készítők részéről egy nyilatkozatot, ilyen marad azért mert bla,bla...
    Vissza térve a beállításra ,nem zárom ki hogy ha "széttúrod" a játékot nem lehet átírogatni dolgokat ....sok sikert hozzá...
    Én elfogadtam ilyennek ,persze nem örülök neki ,de szerencsére vannak dolgok amik azért kompenzálják az elődökhöz képest levő fejlődést...
  • markoh3k
    Sziasztok! Snowrunnerrel kapcsolatos kérdésem lenne. Kormánnyal játszom a játékot (Driving force GT) és azt vettem észre hogy nem igen tudom tartani a sebességet mert túl érzéketlen a gázpedál. Értem ezalatt hogy ha nagyon kicsit nyomom akkor lassan elindul, nagyon lassan gyorsul ok érthető, ha kicsit nyomom akkor igazából le is padlózhattam volna nincs különbség. A játék menüjében nem találtam erre vonatkozó beállítást. Lehet ezen állítani valamit valami cfg file-ban? A cél az lenne hogy mondjuk tudjak egy adott sebességet tartani és ne kapcsoljon az automata váltó 1-2-es között másodpercenként mondjuk egy kicsit sárosabb talajon. A kormányom szerintem ok, a hub-ban a kalibrációnál tökéletes az adagolás. Köszi szépen előre is.
  • Oldgamer
    Nem figyeltem eta, tehát Michigan van teljesítve a részedről, a többi még hátravan ezek szerint. Irigyellek, hogy sok mozgolódás van előtted ezek szerint.
  • Oldgamer
    Eta! Na, akkor elég szépen haladtál, közel a fullos végigjátszás ezek szerint.
    Én elértem a 30-as Rank -szintet, nincsen magasabb fokozat. Az össz játék %-ban èrtve 83, kb 6-küldi van hátra, meg 3 db jármű, melyet még meg kell találnom. 1.700.000 a kreditem. Persze ezek csak számadatok, nem emiatt játszom a Snowrunner-rel! :)
  • eta32 #1941
    A trialok miatt 2fityegőhöz (szélvédőre) nem férek hozzá mivel 3 trial nincs megcsinálva.
    A műszerfalra rakható joker a harmadik.
    Bőven elég az a több tucat ami van ezek nélkül is,így ezért sem mozgat meg a dolog ....inkább tolom a küldiket, michigent kitoltam 100%-ra,még majd a legvégén a pótokat össze szedem,most tolom alaszakát meg szép sorjában a többit....
  • Oldgamer
    Eta32!
    Érdemes megcsinálni a TRIAL-t, mert mikorra sikerre vittem a csőszállító feladatot, belekukkantottam az általad megemlített bónuszokba a garázsban. Nem vagyok egy cicomázós játékos, de tetszenek a most kapott matricák/díszek. A jármű tetejére, oldalaira, elejére is lehet dekorációkat tenni, egyszerre többet is, számtalan verzióból lehet válogatni. Az autók elejére/orrára elhelyezhető emblémák nagyon pofásak, egész elegánsak tőle a járgányok.
  • Yag
    Köszi István.
    Babrálni fogok vele, hátha új lendületet vesznek a küldetéseim a pályákon :)
  • Jóózsf István #1938
    Annyira mélyen, megmondom őszintén fogalmam sincs mi történik. Nem vagyok akkora spíler!
    Viszont belekukkantottam abba váltó modba amit linkeltél. Na ő(k) is rendesen belenyúlt(ak) a fogyasztásba...
    Amellett, hogy 10 és 11 fokozatossá tette a teherautó váltókat.
    Ha kedvet kapok hozzá, talán kipróbálom.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

<GearboxVariants>
    <Gearbox
    AWDConsumptionModifier="1.2"
    CriticalDamageThreshold="0.4"
    DamageCapacity="180"
    DamagedConsumptionModifier="1.5"
    FuelConsumption="2.5"
    IdleFuelModifier="0.3"
    Name="g_truck_default"
    MinBreakFreq="0.0"
    MaxBreakFreq="15.0"
    >
    <ReverseGear AngVel="1.5" FuelModifier="1.1" />
    <HighGear AngVel="10.5" FuelModifier="0.7" />
    <Gear AngVel="1.5" FuelModifier="1.7" />
    <Gear AngVel="3.0" FuelModifier="1.5" />
    <Gear AngVel="4.5" FuelModifier="1.3" />
    <Gear AngVel="6.0" FuelModifier="1.1" />
    <Gear AngVel="7.5" FuelModifier="0.9" />
    <Gear AngVel="9.0" FuelModifier="0.8" />
    <Gear AngVel="10.5" FuelModifier="0.7" />
    <Gear AngVel="12.0" FuelModifier="0.6" />
    <Gear AngVel="13.5" FuelModifier="0.5" />
    <Gear AngVel="18.0" FuelModifier="0.4" />
    <GameData
    Price="1900"
    UnlockByExploration="false"
    UnlockByRank="1"
    >
    <GearboxParams
    IsHighGearExists="false"
    IsLowerGearExists="true"
    IsLowerPlusGearExists="false"
    IsLowerMinusGearExists="false"
    />
    <UiDesc
    UiDesc="UI_GEARBOX_DEFAULT_DESC"
    UiIcon30x30=""
    UiIcon40x40=""
    UiName="UI_GEARBOX_DEFAULT_NAME"
    />
    </GameData>
    </Gearbox>
    <Gearbox
    AWDConsumptionModifier="1.3"
    DamageCapacity="150"
    DamagedConsumptionModifier="1.7"
    FuelConsumption="2.0"
    IdleFuelModifier="0.3"
    Name="g_truck_highrange"
    MinBreakFreq="0.0"
    MaxBreakFreq="20.0"
    >
    <ReverseGear AngVel="1.0" FuelModifier="1.0" />
    <HighGear AngVel="15.5" FuelModifier="0.7" />
    <Gear AngVel="1.5" FuelModifier="2.0" />
    <Gear AngVel="3.0" FuelModifier="1.9" />
    <Gear AngVel="4.5" FuelModifier="1.7" />
    <Gear AngVel="6.0" FuelModifier="1.6" />
    <Gear AngVel="7.5" FuelModifier="1.5" />
    <Gear AngVel="9.0" FuelModifier="1.4" />
    <Gear AngVel="11.0" FuelModifier="1.3" />
    <Gear AngVel="13.0" FuelModifier="1.0" />
    <Gear AngVel="15.5" FuelModifier="0.9" />
    <Gear AngVel="18.0" FuelModifier="0.7" />
    <Gear AngVel="22.5" FuelModifier="0.5" />
    <GameData
    Price="3800"
    UnlockByRank="1"
    >
    <GearboxParams
    IsHighGearExists="true"
    IsLowerGearExists="true"
    IsLowerPlusGearExists="false"
    IsLowerMinusGearExists="false"
    />
    <UiDesc
    UiDesc="UI_GEARBOX_HIGHRANGE_DESC"
    UiIcon30x30=""
    UiIcon40x40=""
    UiName="UI_GEARBOX_HIGHRANGE_NAME"
    />
    </GameData>
    </Gearbox>
    <Gearbox
    AWDConsumptionModifier="1.2"
    DamageCapacity="220"
    DamagedConsumptionModifier="1.6"
    FuelConsumption="2.0"
    IdleFuelModifier="0.3"
    Name="g_truck_offroad"
    MinBreakFreq="0.0"
    MaxBreakFreq="25.0"
    >
    <ReverseGear AngVel="1.0" FuelModifier="0.9" />
    <HighGear AngVel="8.5" FuelModifier="0.6" />
    <Gear AngVel="2.0" FuelModifier="1.6" />
    <Gear AngVel="3.5" FuelModifier="1.4" />
    <Gear AngVel="5.0" FuelModifier="1.2" />
    <Gear AngVel="6.5" FuelModifier="1.1" />
    <Gear AngVel="8.0" FuelModifier="1.0" />
    <Gear AngVel="9.5" FuelModifier="0.8" />
    <Gear AngVel="11.0" FuelModifier="0.6" />
    <Gear AngVel="12.5" FuelModifier="0.4" />
    <Gear AngVel="14.0" FuelModifier="0.2" />
    <Gear AngVel="15.5" FuelModifier="0.1" />
    <GameData
    Price="5300"
    UnlockByRank="1"
    >
  • Jóózsf István #1937
    Kezdem Ádámtól, Évától: A játék Mappájában (...\en_us\preload\paks\client\) van egy initial.pak nevű fájl. Azt az ember fia megnyitja egy winrarral (És nyitva is hagyja. Valamint kimásolja akár az egész tartalmát, vagy csak amivel dolgozni szeretne, egy munkamappába. Célszerű az egész initial.pak-ról biztonsági mentést készíteni...) Na ebben a fájlban is tovább kell ásni, kb ide: initial.pak\[media]\classes
    Itt vannak a motorok, váltók, kerekek paraméterei, (xml fájlokban) amit előtölt a játék. Ezekben szoktam turkálni. Pár példa:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ez a tajga hordókerekei: (Abból is csak a lényeges rész!!!)

<TruckTire _template="Offroad" Mesh="wheels/tire_heavy_mudtires_single_tayga_1" Name="mudtires">
    <WheelFriction _template="Mudtires" SubstanceFriction="4.6"/>

Itt a gyári érték 2.4, Ami önmagában sem rossz, de én nem szeretek lacafacázni. Ez egy hosszas próbálkozásokkal kikísérletezett érték. Ugyanis ha túl nagy értéket írunk be, az a mókás helyzet áll elő, hogy a jármű, főleg terhelve, nem fog elindulni. Nem vicc! Ez a játék legkövetkezetesebb része. Levezetem: Először beírtam egy 7-es vagy 8-as értéket. Igen ám, de a kerekeknek hatalmasra nőtt a tapadása, amihez a jármű legerősebb motorja is kevés volt. Egyszerűen szükség van arra, hogy a kerekek a jól megpakolt jármű alatt ki tudjanak pörögni, akár csak pár fokot is és akkor szép lassan tapadást nyernek, így elindul a jármű. De ha nem tudnak, akkor előfordulhat, főleg emelkedőn, hogy hátragurul...
    A lényeg: Ha valaki ezekkel az értékekkel babrál, kb a "gyári" érték duplája környékén lesz a nyerő szám!

Vagy akkor vegyünk egy váltót. Ez az offroad. Ami azért érdekes, mert kimaradt belőle a LOW plusz - mínusz fokozat. Azt valahonnan máshonnan veszi...
    Gyári értékek:

Gearbox
    AWDConsumptionModifier="1.4"
    DamageCapacity="220"
    FuelConsumption="3.0"
    IdleFuelModifier="0.3"
    Name="g_truck_offroad"
    MinBreakFreq="0.0"
    MaxBreakFreq="25.0"
    >
    <ReverseGear AngVel="0.5" FuelModifier="0.9" />
    <HighGear AngVel="8.0" FuelModifier="1.7" />
    <Gear AngVel="2.0" FuelModifier="1.6" />
    <Gear AngVel="6.0" FuelModifier="1.4" />
    <Gear AngVel="8.0" FuelModifier="1.3" />
    <Gear AngVel="12.0" FuelModifier="1.1" />
    <GameData
    Price="5300"
    UnlockByExploration="true"
    UnlockByRank="1"

És a módosított:

<Gearbox
    AWDConsumptionModifier="1.1"
    DamageCapacity="220"
    FuelConsumption="3.0"
    IdleFuelModifier="0.3"
    Name="g_truck_offroad"
    MinBreakFreq="0.0"
    MaxBreakFreq="25.0"
    >
    <ReverseGear AngVel="0.5" FuelModifier="0.7" />
    <HighGear AngVel="8.0" FuelModifier="0.7" />
    <Gear AngVel="2.0" FuelModifier="0.9" />
    <Gear AngVel="6.0" FuelModifier="0.7" />
    <Gear AngVel="8.0" FuelModifier="0.5" />
    <Gear AngVel="12.0" FuelModifier="0.3" />
    <GameData
    Price="5309"
    UnlockByExploration="true"
    UnlockByRank="1"

A fuelmodifier értékeket kell nézni.
    Lehetne még játszani az áttételekkel is, (Gear angvel) vagy akár beleírni végtelen fokozatot, mint ahogy a linkelt modban is van, de ahhoz, hogy érdemben hozzá tudjunk nyúlni, ismerni kellene, hogyan van megírva a váltási metódus.
    Például engem halálra idegesít, hogy a végsőkig tartja a járműveket a legmagasabb fokozatban és amikor már minden kötél szakad egy megtorpanás kíséretében egyesbe teszi. Ez nettó baromság! Sokkal előbb megpróbálhatna egyet - kettőt visszaváltani. És akkor nem lenne annyira idegesítő. Persze nagyon laza talajon úgy reálisabb ahogy van, de ott is lehetne egyes helyett inkább kettesbe tenni. Na mindegy.

És akkor még azt érdemes tudni, hogy a dlc autók paraméterei megint más mappákban vannak. De az már nem bonyolult, hisz: initial.pak\[media]\_dlc...
    Szerencsére az xml fájlokban, ha nem is teljesen szájbarágósan, de viszonylag kis agymunkával ki lehet következtetni, hogy melyik érték mihez tartozik. Kivéve a kamera fájlokat, mert az nekem is héber. Próbálkoztam vele, de nem voltam elég kitartó, és nem értem el áttörést. Pedig szívesen megnövelném a szögeket és a távolságokat, mert néha agyfaszt kapok, hogy csak azt nem látom, amire kíváncsi lennék!

Na kábé ennyi. Nem atomfizika. Ha az ember csak sejti mit is csinál és vállalkozó szellemű, akkor menni fog! Legrosszabb esetben visszatölti az eredeti initial.pak-ot és hagyja az egészet a fenébe!
    Ja igen. Miután módosítottunk egy fájlt, vissza kell húzgálni (Másolni - felülírni az eredetit) a nyitott winrarba (Lehetőleg abba a mappába, amibe való!!!) és kész is!
  • eta32 #1936
    Mielőtt elindítod kiírja a jutalmat amit kapsz érte...legalább is nekem a full verzió van meg,de lehet neked is,így van.
    A PC-n sem lehet menteni a trialokat.
  • Oldgamer
    Szia eta! Azèrt a vontatás nem olyan problémás ám, hiszen ha emlékszel az ominózus tèrképre láthatod, hogy nem nagyok a távok, tehát kb jó ha összesen 5-8-percet kell csupán ezzel foglalkozni. Összességében még szórakoztató is, kicsit olyan, mintha egy bazi hosszú semi-trailert kellene hurcibálni egy közeli területre. :) Egyébként tuti vontatás nélkül is teljesíthető a feladat, igaz nekem ötödszörre is elfogyott a nafta, emiatt javasoltam számodra/számotokra ezt a rafkós megoldást. Ugye nem lehet ezt a TRIAL a játékot ( konzolon ) menteni, így újrakezdeni minden esetben...hát, akkor inkább a biztos vontatást választom. Nem is tudtam, hogy a bónusz az a belső nézet kiegészítőjére vonatkozik ha teljesül a kihívás. Nem néztem utána, nem foglalkoztatott nagyon. ( ugye àrkádosan nyomom )
    Majd írd meg mikor nekiállsz, és hogy sikerült e teljesíteni!
  • eta32 #1934
    Üdv.
    Én is valahogy ezt sejtetem....
    De így már annyira nem pálya számomra ,mert így eléggé "bugyuta" az egész.
    Most milyen már hogy vonszolom ide-oda ahelyett hogy adtak volt még 50 plusz liter naftát és szépen a helyszínen felpakolgatni és elszállítani....de így .
    Na mind egy azért lehet majd egyszer megcsinálom ha másért nem a belső műszerfal dísz miatt,mert csak így kapom meg mindegyiket ha ezeket a trial feladatokat teljesítem
    Nem mellesleg köszi a tippeket...
  • Oldgamer
    Sziasztok!
    No, bevált a tervem, tegnap sikeresen teljesítettem a TRIAL csőszállítós feladatot! :) Sőt, még maradt is 36 L üzemanyag a végére. A titok a vontatásban rejlett, igaz pár nem is olyan apró momentum kellett még hozzá.
    Sorolom, hátha nekikezdtek ennek a feladatnak:
    1. Féltávon lent van egy havas útszakasz, ne ott menjetek, hanem mellette pár m-re a kicsi havas bucka tetején végig, sok nafta megspórolható, plusz a fák segítenek a csörlő húzatásnál. ( a patakmederben lévő csőhöz menet )
    2. Fontos! Ne menjetek be a patakmederbe a csőhöz a traileres kocsival, azt tegyétek le egy sík részen. A darussal menjetek a csőhöz, majd vontassátok ki előremenetben úgy a traileres kocsihoz, hogy a darugém ne legyen túl magasra állítva a borulásveszély miatt, de ne is legyen túl alacsonyra téve, ellenben a tartály elakadhat pár helyen. Ugyanez a stratégia kell legyen a fenti magaslaton lévő patakmederben heverő csővel szemben is. Vigyétek le a lenti sík területre, ott pakoljátok fel a traileres Paystar-ra.
    3. A kiindulóponthoz ( lerakás ) való menet ne a szűk sziklás feljárót használjátok a szállítás útvonalaként ami a cél előtti szakaszon van, mert én ott pl mindig elakadtam a huppanónál. Kerüljétek ki a feljáró melletti havas, kissé meredek, de fákkal ellátott szakaszon, fel lehet menni, több fa között is, igaz csörlő használata ajánlott. Feljuttok a meredek feljáró elé, onnan könnyű már a célba juttatni a rakományt.
    Sok sikert!
  • Yag
    Engem inkább ez a része érdekel. "Belenyúltam a váltókba is!" ... az IS rész is :)
    Ha megosztanád, velünk, persze mindenki saját felelősségre piszkálna bele, hátha hamarább komfortolódna számunkra a játék idegesítőbb részei. A fejlesztők meg azt csinálnak amihez éppen kedvük van :)
  • eta32 #1929
    A fórumon is foglalkoztak a "zsírkőeffekttel" úgy hogy sokaknak csípi a szemét ,de mint mindig ,ez ilyen....
    Sok mindent javítgatnak ,abból nincs hiba a gond abból ered hogy egyet javítanak kettőt tesznek bele ,már mint hibát,így soha nem érnek a végére .
    Főleg ,mikor az eddig jól működő dolgokat bakterolják szét....
    Van olyan hiba nem egy ami a kezdetektől benn van de fél év után is le@rják a készítők....
    De hát így szertejük???.....
  • Oldgamer
    István! Persze értem a poént, no para! :)

Rebeka! A csörlőt is szoktam használni, igaz sportot nem űzök belőle, emelkedőn, főleg ezen a trial-os pályán mindenképpen hasznos dolog. Nemsokára izzítom a vasakat, a második járművem vontatásával bizakodó vagyok, ezt fogom alkalmazni. Nem fog annyival többet enni a vontató jármű, mint amennyi megmarad a vontatott kocsiban, vagyis plusz 50 littyó naftára számítok, ez kell a feladat sikeres befejezèséhez.

Jó hasonlat ez a zsíros anti-tapadós dolog. :) Még szerencse, hogy a játék kb 3%- játszódik hasonló terepen.
  • Jóózsf István #1927
    "mint ha zsírral lenne bekenve a szikla" De örülök, hogy ezt nem nekem kellett leírnom!!! Már harmadszor türtőztettem magam, hogy "Már pedig nem picsogok!" De így, hogy másnak is szemet szúrt, beszállok!!! Én úgy fogalmaztam volna, hogy a sziklákon NULLA a kerekek oldaltapadása. Volt olyan, hogy egyszerűen lecsúsztam oldalra! Mintha azt szimulálná a játék, hogy benőtte a moha. Vagy épp jeges! Szóval el van bakterolva!

Oldgamer!
    Kérsz tőlem karácsonyra egy módosított váltót, amivel feleannyit SEM zabálnak a vasak? Csak viccelek. Úgy már nem lenne olyan élvezetes a játék. Kivéve, ha az élvezetet máshol keresed, és tele van a tököd az indokolatlanul - megalapozatlanul folyton-folyvást kifogyó naftával!
    Igen. Belenyúltam a váltókba is! És elégedett vagyok. Így megint szimpatikusabb a játék. Eggyel!

Van még egy dolog, amit szintén meg akartam párszor írni, de mindig megharagudtam a játékra és gyermeteg bosszútól vezérelve mégsem tettem. De így, hogy pennát ragadtam: Javítottak a vontatott jármű viselkedésén. Volt már róla szó, hogy irgalmatlanul bután, az-az szűken kanyarodik a vontatott jármű. Tulajdonképp ostobán. Azt vettem észre... bármikor is került bele játékba, hogy most már rátart. Mármint picit tovább engedi az elejét (Nagyobb íven fordul mint eddig) Meghatódtam! Kicsit olyan érzésem támadt, hogy van még remény...
  • eta32 #1926
    Sajnos vagy nem de a konzol más világ......
    Nálam nincs fény erő csökkenés sötétben,legalább is én nem tapasztaltam,most végzek Michigenben,már 100%-on vagyok de még az uccsó küldit tolom és megyek tovább Alaszkába majd Oroszba,stb...
    Kíváncsi vagyok hogy sikerül...
    Helyenként olyan mint ha zsírral lenne bekenve a szikla....
  • Oldgamer
    Majd leírom, ha sikerül a projekt, este kiderül. A vontatós megoldással ha fejben jól kalkuláltam, akkor elvileg sikerülhet, igaz nem szabad borulni egyszer sem, a kimentés sok üzemanyagot emészt fel. Nem lehet menteni sem, egy slungra kell teljesíteni a feladatot. Ja, a második tartály kiemelése a szakadék aljából kissé bugos, mert kétszer fordult elő, hogy a monstrum megszorult két sziklaperem között, onnantól kezdve se ki se be... Nagyon kell ott figyelni, mert emiatt bukta lehet az egész küldetés. Észrevetted, hogy az esti fényszóró már nem olyan erős ebben szériában, mint az eredeti játékban? Konkrétan alig látni valamit. Külső nézetben legalábbis. Az általad jelzett mocsáros feladat nagyon tetszik, de még nem sikerült teljesítenem, a havas résszel nyüglődtem eddig. ( pár napja jött a frissítéssel a plusz feladat konzolokra ) Ez a mocsaras pálya nagyon szép, sokkal részletgazdagabb, mint a többi pálya, a fények/színek csodásak, élethűek. ( konzolon )
    A sziklás pálya nem jön be, mintha lebegne a kocsi kapaszkodás közben, lehet a távolabbi pályarészek nem ilyenek lesznek.
  • eta32 #1923
    Mikor még PTS-en volt a játék kb,4x próbáltam meg különböző formában ,de mindig hasonlóan jártam volt hogy 20-25 literen múlt...
    Így hagytam is ...elengedtem.
    A 2.-at csináltam meg ,az tetszett mikor a susnyásban keresni kellett a helyeket ahol a kocsik vannak,....a többit is próbáltam de egyik sem tetszett annyira hogy 2-3 próbálkozás után érdektelenné ne váljanak ...
  • Oldgamer
    Köszi a tippet! Persze gondoltam rá, viszont az adott pálya terepviszonyai alig teszik lehetővé, hogy a H-val haladjak hosszabb időtartamban, tehát alig spórolnék az üzemanyaggal. Ma este a vontatásos megoldást kipróbálom, szerintem ez lesz a megoldás...kiderül.
  • Oldgamer
    A TRIAL egyik feladatával nem igazán bírok, azzal, amelyiknél 4 db csövet kell felpakolni illetve elszállítani a kiindulópontra. Az üzemanyag minden esetben elfogy az utolsó 300-400 m-en, pedig mindent kipróbáltam ennek kiküszöbölésére. Vagyis: megtankolom a 3 db elhagyott autóval ( 40 L ) az arra járó járművemet, felezővel közlekedem, illetve rövidebb/könnyebb útvonalon-nyomsávon haladok végig. De ez sem elég... Ma kipróbálom azt a variációt, hogy amíg lehet, addig a darus kocsival elvontatom a szállító járművet a tartályokig, csak onnantól fogom saját hajtással a telephelyre vinni a rakományokat, ezzel számításaim szerint nagyjából 40-50 L üzemanyag megspórolható lesz, így talán elég lesz a nafta. Bosszantó amúgy, hogy az üzemanyagok hiánya teszi nehézzé a feladatok teljesítését, és nem maga a haladás a terepen, ami igazán ennek a játéknak a lényege kellene hogy legyen.
  • eta32 #1919
    Nos igen, jól meg kell választani az útvonalat és a vontatót....
  • botyika
    oké, közben rájöttem, olyan régen játszottam vele hogy már nem emlékeztem.
    de mondjuk rögtön az első küldetésnél mikor a caterpillart kellett elvinni a helyére úgy elakadtam hogy a Kolob-ot is áttranszportáltam az első területről :D de még azse bírta kihúzni, pedig nyílegyenes úton volt. végül oldalról megborítottam a trailert és úgy sikerült előröl meghúzni egy másik kocsival.
    Utoljára szerkesztette: botyika, 2020.11.20. 16:44:50
  • eta32 #1917
    Kicsit fura a kérdésed...
    Nos mindenki a 0-ról kezdi a Kanadai pályákat,függetlenül attól hogy most vette é meg a pass 2 dlc-t ,vagy már korában meg volt a teljes full game.
    Nincs kikötés holt tolod épp, melyik régióban-pályán.
    Nem függnek össze ,épp ez a jó benn hogy bármikor (ha épp unod valamelyiket) átugorhatsz egy másik régióba-pályára...
  • botyika
    sziasztok! gondolkodom hogy megvegyem az új dlc-t, csak ezzel az új dlc-vel lehet nulláról kezdeni az új kanadai pályán, vagy csak akkor ha már az alapjáték pályáit megcsinálta az ember? mivel nekem ott kb az első térkép van csak kész, azóta nem játszottam vele.
  • Jóózsf István #1915
    Azóta már használtam konténer (Kabin) rakodásra. Egész jól ment. A terepet is jól bírja, csak a vizet kerülni kell vele!
  • eta32 #1914
    Reméljük így lesz.....
    " Jellyfoosh Community Manager about 21 hours ago Reply Quote

Hey all, the forklift controls will be updated in the next update."
  • eta32 #1913
    Ugyan így vagyok én is, ez ilyen így kell elfogadnunk ,volt rá fél évünk hogy valahogy ha nyögve nyelősen is de beletörődjünk....
    Na az a targoncás részt hagyjuk is...
    A fórumon mióta megjelent, több topicban is megy az "anyázás" miatta...már szerintem ha virtuálisan is de le lettek köpködve....
    Valaki felvetette, jogosan ,nem ártott volna megnézni az FS részeit ott már évek óta hibátlanul működik ahogy annak kell.
    Én annyit fogom használni ,hogy a szükséges küldit letudom vele és megy a levesbe eladom...
    Nos igen lesznek "kihívást" jelentő feladatok,nyilván lehetett volna másként is ,de legalább valami van....
    Most hogy lehet szállítani a kocsikat,az egyikből (michigen) átszállítottam egyet 2 mapon keresztül a Black Riverbe jó móka volt.
    Ha tehetem ezzel a funkcióval is el fogok szórakozni,persze közbe a benya is kifogyott így azt is vinni kellett a traileres kamcsinak....így aztán jó pár órám elment....
  • Jóózsf István #1912
    Inkább nem barkácsolom szét. Elfogadom a kihívást. Lassan megszokom, hogy ez a játék ilyen és kész! Így is - úgy is végigjátszom, csak így több lesz az anyázás!

Amúgy a küldetésekről mi a vélemény. A targoncás valahogy nálam mintha inkább egy ballépés lenne. Már a jücsübökben sem értettem, hogy minek nekünk villás emelő, aztán amikor kipróbáltam... Te jó ég! Ezt a szar munkát!?!?!?! Naponta több órát targoncázok a "gyárban". Azt nem vártam, hogy élethű legyen, de ez... Az életben a targonca (Már a villás) az ember kezének a meghosszabbítása. Szinte érzed amit csinálsz. Az igazi gép él a kezeid közt! EZ MEG???!?!?!? Vagy haladsz, vagy mahinálsz és azt is nyögvenyelősen. Arra sem sikerült igazán rájönnöm, hogy hova döfjem a villát! Szerintem ha most törlik a játékból, akkor talán nem lesznek nagyon leköpdösve.

Ami még felkeltette az érdeklődésem, de már 7.0-nál, hogy a gyári küldetéseknél mintha elgurult volna a fejlesztők gyógyszere! Most belekezdtem a bánya újranyitó céges küldetésbe, ránéztem a feladatokra és fennakadt a szemem! Tényleg ennyit kell küzdenem? OK küzdjünk! Na de abban mi a küzdelem, hogy hatszor kell végigmennem oda - vissza ugyanazon az útvonalon? És ez még csak a második küldetés a többit meg sem néztem!