33479
12316971501353788406.png
  • a zsírkereskedő
    a család más tészta...
    de ha az edzőtársad tortazabáló akkor le is lehetne akár cserélni...
    én most bírtam rá haverom h jöjjön...
    teljesen kezdő mindent jól kezd el és ez nekem is sokat segít mert folyton hajt
    kajára figyel szed kiegészítőt és lendületes
    ez kellett nekem
    eddig egyedül edzettem de most van újra motivációm és minden edzésen szétdurranok:D
    az h még mindíg nincs munkám és pénzém már nem zavar annyira
    kajára figyelni így is tudok
    szóval egy jó edzőtárs sokat lendíthet
  • jazzy
    Sajnos anyam meg mindig ketelkedve nezi, de beletorodott. Amit mondok az hulyeseg, nem hisznek nekem. Akivel egyutt edzek az sem hajlando csirket enni, inkabb tortat. Beletorodtem. :)
  • CeeZee
    Én nem hódító hadjáratra akarok indulni, csak a környezetemben lévő emberekkel akarom ezt az egész dolgot tisztázni. Azt vettem észre, hogy ha már az elején megérteted velük(akivel lehet persze), akkor hosszútávon sokkal kifizetődőbb. Vagyis nem kell állandóan magyarázkodni, az ilyen-olyan szokások miatt, mert már úgymond fel lesznek készülve.

Higgyétek el, hogy nekem sem könnyű ez a helyzet és én is sokszor borulok ki(bár nem annyira mint VG), de ez van és ezzel kell együtt élni. Az már csak rajtunk múlik, hogy mennyire könnyítjük meg azzal, hogy higgadt, értelmes és elkötelezett sportoló benyomását keltjük.
  • jazzy
    A koztudatban a testepitessel kapcsolatban sosem lesz mas az emberek nezete. VG azok koze az emberek koze tartozik akik nem csak gyurosok, csak epp eldurran az agya a hulyesegeken. Gondolj bele mennyivel rosszabb ennel egy gyuros. Ha csak a sajat kis termunket nezem ahova egyaltalan nem jar sok ember azoknak sajnos a 80%-a olyan amilyen, a sportot csak lefele huzza. Innentol kezdve ugy erzem egy kis maroknyi csapatnak nincs eselye megvaltoztatni az emberek velemenyet.
  • CeeZee
    Na ennek utánaolvasok, mert mostmár érdekel. Az edző válaszol-t én is olvastam.
  • CeeZee
    Főzz magadra, az a legjobb. Én is amint keresőképes lettem elfoglaltam a konyhát és azóta alig hagyok helyet a hűtőben a többieknek!:D

Időnként muszály változtatni az edzésen, mivel az izmok hozzászoknak a gyakorlatokhoz és azok sorrendjéhez. Használd a fantáziádat. Pl. mellnél kezdj 45 fokos padon, ha eddig vízszintessel kezdtél. Hátnál, ha lehúzás volt eddig széles fogással akkor kezdj döntött törzsű evezéssel, stb.

Ja és ez a vita már elég régóta tart és nem csak ebben a topicban. Én hiszek abban, hogy meg lehet győzni az embereket(évek alatt nagyon sok embert sikerült "felvilágosítanom"), nyilván van olyan akivel le sem állok vitázni, mert néhány hsz után látom, hogy teljesen felesleges. De én úgy gondolom, hogy nagyon nagy téveszmék vannak a köztudatban a sporttal kapcsolatban és az nem megoldás ha a homokba dugjuk a fejünket. Viszont az még ront is a helyzeten ha bunkó módon reagálunk. És ez engem cseppet sem zavarna, ha ezzel csak magának okozna kárt, de ezzel minket is magával ránt.
  • jazzy
    "Helló, Bunny! Nem akarok heves vitát getjeszteni, de azért elmondom: a lenmagolaj (és semmilyen más olaj) zsírsavai nem alakulnak transz szerkezetűekké (transz-zsírsavakká)! Ahhoz nem elég a magas hőmérséklet, katalizátorra (általában nikkel) van szükség, és persze hidrogénre (mint a margaringyártás során)! A magas hőmérséklet hatására csak a hidegen sajnolt olajokra jellemző szín- és ízanyagok (amik persze egyébként jótékony hatásúak) stb. bomlanak le! A "félelem" tehát alaptalan! Én is lenolajjal főzok időnként (illetve saját készítésű keverékkel)! Csak egy észrevétel, remélem, nem bántotztalak meg! Üdv mindenkinek!"

Ezekszerint megis lehet benne sutni. Csak ne suss benne nikkelt:D
  • Zocsi
    Jajjajj, srácok! Én nem tudom ennek az előzményét, csak elolvastam ezt a heveny szópárbajt. Mi értelme? A szkeptikusokat úgyse lehet meggyőzni. Az én szobatársam is ilyen. Ő nem jár gyúrni, mert mi értelme lenne az egésznek. Nem érzi, nem érti a lényegét. Mellesleg van abban is valami, hogy kötekedő, verekedő lesz az ember, pozitív értelemben. Kicsit jobban tisztában van egy kigyúrt ember a saját fizikai korlátaival és hamarabb kiáll az igazáért sztem. Az meg hogy több csajt szerez meg, mert az edzett ember magabiztosabb, mellesleg a csajok is jobban preferálják azt, aki ad is magára valamit. Szal ezekben van igazság, a kérdés csak az, hogy mennyire sarkítjuk a dolgokat.

CeeZee: Megpróbálok változtatni valamicskét a kajázási szokásaimon, de ez naon nehéz lesz, mert mindenevő vagyok, és a családra nem is jellemző, hogy diétáznának. Kezdjek L magamra főzni?
    Tudtok egyébként valami jó haladó, osztott edzéstervet írni, ami bevállt nektek, mert egy éve ugyanazt edzem, kisebb módosításokkal és már nem csak hogy kezdem unni, de sztem már nem is használ annyit. Most mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll felosztásban vagyok. Hasazni, derekazni csak akkor szoktam ha kedvem van... :P
  • jazzy
    Vg en ertelmes embernek tartottalak es tartalak is mindennek ellenere. Csak szeretnelek megkerni, hogy ne ilyen hangnemben probald "megvedeni" magad. Szar erzes, de neha el kell ismerni azt is ha tevedtel es szerintem sokkal egyszerubb, mint az hogy szembeszallsz mindenkivel.
  • Brolly
    Bocs hogy beleszólok, de én azt bírom, amikor nem tudsz mit válaszolni, akkor rávágod hogy:"egy semmitmondó, gyerekes hsz!" Ezen röhögnöm kell.
    LOL
  • vg
    Hát, ez nagyon elferdítve van attól, hogy "Aki kimondja, amit gondol és akinek vannak barátai".
  • FtranX
    Nem érted a mondás lényegét. Leginkább azokra vonatkozik, akiknek olyan tahó a gondolkodásmódja, hogy ha nem palástolják el, akkor mindenhonnan kiutálják őket...

Amúgy köszi, a kevés (igazi) barátom nagyon jól meg van.
  • vg
    Hmm, a kérdés/mondás valóban jó, de egyben baromság is! Kinek kellenek olyan barátok, akik csak addig vannak az emberrel amig az ki nem mondja amit gondol? El tudom képzelni a "barátaidat"!!!!!

Gondold újra át ezt fasz mondásodat, és értelmezd rendesen!!!!!!!!
  • FtranX
    azt a mondást hallottad már, hogy "Kétféle ember létezik:
    Aki kimondja, amit gondol és akinek vannak barátai."

Te hogy állsz ezzel a dologgal?
  • vg
    Ez megint egy semmitmondó, gyerekes hsz!
  • CeeZee
    Az engem nem érdekel, ha magadra uszítod a fél fórumot, de ezt írtam is. Engem ez csak azért zavar, mert ezzel minket is égetsz. És az egyáltalán nem erény, hogy bunkó stílusban odavágod a "véleményedet", ezzel ne takarózz! Ez nem kifogás. Érdekes módon én is el tudom mondani, csak én más stílusban. Ez önuralom és inteligencia(méghozzá nem is kéne hozzá sok) kérdése.
  • a zsírkereskedő
    jgtc/ceezee jó arcok és az edzőtársaim is
    szóval csak annyit akarok mondani h inkább bezséljünk a fontos dolgokról mint csipcsup ügyekről h ki a hülye és ki nem
    ez nem óvoda
    thx
  • vg
    Jah, és bocs, hogy én még azok kevés emberek közé tartozom, akik ki merik mondani, hogy mit gondolnak, még ha ezzel magamra is uszitom a fél fórumot!
  • vg
    Hát ez nagyon gyerekes hsz volt, már bocs... :) Szerintem nézzel tükörbe, és gondolkodj ez azon, hogy a "testépítő egy kötekedő, verekedő, nulla IQ-s vadbarom" hogy a fenébe jön a "sorra dughassa a csajokat" dologhoz...

Mellesleg jó dolog amit csinálsz, csak semmi értelme nincs! Hiába akarod egy baromnak szép szóval elmondani, hogy mi rendes, okos emberek vagyunk, úgysem fogja megérteni! Aztán jössz ide engem lebaszni, mert véletlen elküldöm a picsába! Jah, és azt a barom JGTC gyereket azért küldtem a faszba mert fenyegetőzik összevissza, azt pedig végkép utálom! Amúgy biztos jó gyerek, csak az már kit érdekel?
  • CeeZee
    Üzenet VG-nek:
    Azért ide írok, mert nem akarom mégjobban szétoffolni a VVFC-topicot, ahol a testépítők(valaki szerint gyúrósok) kontra laikusok vita kezd elfajulni és úgy gondoltam, hogy ez a téma inkább idevaló.

Szóval VG: JGTC személyes jóbarátom már évek óta és hidd el ismerem elég jól, gondolhatod hogy mellette állok. Rohadtul nincs igazad és kezdem már unni, hogy mindenkibe belekötsz(még belém is). Nem tudom mi okozza ezt nálad, de itt a testépítő topicon belül is betaláltál már néhány embert teljesen feleslegesen.
    De ami a legjobban zavar, hogy amíg én próbálom eloszlatni a tévhitet miszerint a testépítő egy kötekedő, verekedő, nulla IQ-s vadbarom, aki csak azért "gyúr", hogy sorra dughassa a csajokat, addig te ilyeneket irogatsz:

""Úgy látom itt a kedves fórumozok között az a trendi, hogy aki testépítő az "buta-bunkó-geci-fasz-takarodjhaza-", aki zsíros-kövér-igénytelen az "okos-jóarc-mindenkiszereti-mamafia"! Ezzel csak az a baj, hogy a csajoknak a testépítők(pl CeeZee) jönnek be. Ők halom számra dugják a csajokat, néha 2-3 csajszit egyszerre, amíg zsíros-kövér-igénytelen emberek (pl mint szando) akik lusták hetente !!!3 ÓRÁT!!! eltölteni a saját testük szépítésével pedig otthon masztiznak a Virág tipusú csajokra a monitor elött egy 10 órás CS mérközés után... Lehet választani!!!!!!!!!!""
    ""De jól megmondtad mama, gratula! Nem lehet, hogy azért beszélnek veled úgy ahogy, mert lány létedre úgy nézel ki mint egy hányinger?""
    ""Felölem akár a farkadat is felteheted, kurvára nem érdekel, nem a fiúk érdekelnek...""

Saját magad ellen beszélsz! Vedd már észre! Éppen az ilyen beszólásokkal bizonyítod az "igazukat".

Én megértem, hogy fel megy benned a pumpa, bennem is, csak én uralkodok rajta. Csak az a szomorú, hogy ezek az emberek általában nem azt mondják, hogy milyen kötekedő ez a VG, hanem azt, hogy ez a "gyúrós" mekkora paraszt. Magyarul ezzel minket is égetsz. Különben nem érdekelne a dolog.
    Elhiszem, hogy ez egy fórum ahová mindenki beírhatja a véleményét, de gondolkozz már el egy kicsit.

Most is csak azért írok mert a legjobb haveromat küldted el a p#csába!
    ""Engem csak az idegesít, hogy itt fenyegetőzik mint valamilyen istenség... mennyen a picsába fenyegetőzni ahova akar! Amúgy tégenyleg kicsit szétoffoltuk a topicot, de sebaj, legalább népszerű a topic!""
    JGTC ráadásul az edzőtársam is.
  • CeeZee
    Kapisgálod a G.I. lényegét. Na a dextróz,fruktóz, maltó az amit teljesen iktass ki az étrendedből, akárcsak a többi egyszerű,gyors felszívódású ch-t. A pékáru is tilos(bio, nem bio-->sz@r mind). Talán egyszerűbb ha azt mondom, hogy mit ehetsz: rizs(lefekvéshez/estéhez közeledve felváltja a zöldség), zöldség, zabpehely(ez pl. kimondottan lassan felszívódó), krumpli(inkább csak akkor ha már nehezen megy a rizs).
    Aztán meg kéne ismerned, hogy az ételek milyen tápanyagokat tartalmaznak és milyen mennyiségben.Kalóriatáblázat Nagyon fontos hogy tudd mit eszel. Ehhez idő kell. Aztán mindenben már csak a tápanyagtartalmat fogod látni, de legalább rájössz, hogy a szupermarketekben található ételek nagyon nagy része majdhogynem alkalmatlan emberi fogyasztásra.
    És aztán megállapítjuk, hogy neked mennyi fehérjére, ch-ra és zsírra van szükséged. De ajánlanék még egy jó multivitamint is.
    Ja és minőségi zsír bevitelt lenmagolajjal fedezzük.
  • CeeZee
    Igen láttam.
  • CeeZee
    Már leírtam, hogy nem kell változtatni az edzésen.
    És pluszban be kell iktatni az aerob edzést is(futópad, szobacanga). Az aerobnál a lényeg, hogy ne legyen nagy az intenzitása, ne durranjanak egyáltalán az izmok mert akkor nem a zsírból fogsz fogyni. Az aerobot reggel a legjobb végezni, éhgyomorra(max. fehérje mehet előtte, de ch semmiképpen sem), eleinte heti 3x45-60perc, aztán lehet akár mindennap is csak fokozatosan.
  • Breki33
    Még több link

10 tipp a szálkás fizikum kidolgozására
  • Breki33
    "Hello! A kérdésem az lenne, hogy mi is tulajdonképpen a szálkásítás és a tömegnövelés? A szálkásítás az, amikor kis súlyból sokat csinálunk, a tömegnövelés pedig nagy súlyból keveset. És ha mondjuk 8 ismétlés után még erőltetve illetve negatívan vagy súlycsökkentőn csinálom, az szálkásítás? Ja és milyen váll-gyakorlatokat csináljak? Csináljam a mellről nyomást és a vállról nyomást is? Vagy csak az egyiket? És milyen bicepszgyakorlatokat? Egyébként már több mint fél éve gyúrok és jól is nézek már ki csak még jobb és szebb szeretnék lenni azért kérdezem. Előre is köszönöm, Gábor.

Illés Norbert naturál testépítő:
    Gábor! A szálkásítás, tehát a testzsír csökkentése elsősorban az energia egyensúlyon múlik, tehát több kalóriát kell elégetni, mint bevinni. Ez azt is jelenti, hogy a legfontosabb szerepe a táplálkozásnak van, ezen kell a legtöbbet módosítani. A súlyzós edzésen akár nem is kell változtatni, általában a kardió (aerob) edzés beiktatása az általános: 30-45 perc kerékpár, lépcsőzőgép, futás heti 3-4 alkalommal. Természetesen lehet az ismétlések számát növelni a súlyzózás során, ezzel is törekedve a több kalória elégetésére, illetve a szériák közötti pihenőket lehet csökkenteni. A negatív és erőltetett ismétlések intenzitásnövelő technikák alkalmazását nem javaslom, mert túledzéshez vezet, főleg a te kezdő szinteden! A váll edzését illetően főleg a három vállizom fej közül az oldalsóra végezz oldalemeléseket, de azért ne hagyd ki a mellről nyomásokat és a hátsó váll gyakorlatokat sem (valamilyen döntött törzsű oldalemelés). Bicepszre általánosságban az mondható, hogy válassz három olyan gyakorlatot, melyek végzése során a könyökeid a törzsedhez képest más-más pozícióban vannak: előtte (Scott-pad), mellette (állva bicepszhajlítások), és mögötte (pl. 45 fokos padon egykezes súlyzóval). Két széria elég gyakorlatonként. Sok sikert! "

Érdemes ezt
    klikk

És ezt átolvasnod
    fórum
  • Zocsi
    Akkor eccerűen csak annyiról lenne szó, hogy módosítok a táplálkozásomon? Semmilyen tervmódosítás nem kell? Ez érdekesen hangzik... :)
    A glikámiás-indexet nem ismerem sajna, ennyire nem nyomom tudományos szinten, inkább csak elolvasok ezt-azt ami a kezem ügyébe akad. Most konkrétan mire is gondolsz a CH-k minőségével kapcsolatban? Felszívódási sebesség; maltróz, dextróz, esetleg fruktóz?? A fehérjék közül most a tejsavófehérjét pörkölöm a rendes napi kaja mellé. Ez jó? Minőségi zsígok esetén mire gondolsz, omega-3? Ezt csak halakból lehet nyerni, vagy van egyéb alternatív forrása is? Mert sajna halat elég keveset eszek. Meg úgy általában mindent eszek, nincs előírt diétám... Ez nagy baj lehet?
    Segítséget előre is köszi!
  • lamase
    edző válaszolba
  • Brolly
    De akkor miylen edzés, mert halottam azt is hogy nagy súllyal keveset. Ez vagy van más "trükk" is. Bocs hoyg beleszólok, csak engem is érdekelne.
  • CeeZee
    Nem akarok én senkit sem fikázni, nem azért írtam. Nekem nem a kövérséggel van bajom hanem azzal, hogy ha valaki megfelelő tudás nélkül oszt ki vagy néz le valakit(jelen esetben egy testépítéssel foglalkozó embert) és ez nem általánosítható a kövér emberekre. Ugyanakkor ha irónikusan visszakérdez az ember akkor: "de bunkó ez a hülye gyúrós". De azért van még akinek lehet és érdemes felnyitni a szemét. Ezt sem kell elfelejteni!
  • CeeZee
    Muscle Mag, Muscle Sport. Tomiról én sem tudok többet, néha küld a tesztoszteron.hu-ra egy levelet, de azt is elég ritkán. Tito, ha jól láttam ilyen küzdősporttal keresztezett aerobic órákat ad(persze biztos csinál mást is).
    Van egy videóm erról az időszakról és az egyik magyar srác olyan értelmesen beszél a sportról, hogy letettem a hajamat. Ma meg is nézem, csak vigyázok rá, mert VHS. Ez az a videó amit akkor szoktam nézni amikor elfogy a motivácíóm és ez mindig átlendít.
  • vg
    Ismerős hát! Ilyet azok a lányok is szoktak mondani akik a kövér, puhatestű lusta barmokhoz vannak szokva(természetesen ők kurva is kövérek)!
  • CeeZee
    Bizony! Csak akkor van gáz ha azt mondod az illetőnek, hogy ha ez tényleg ilyen egyszerű akkor te miért nem vagy Mr.O? Lehetséges válasz: "Mert én nem akarok ilyen izmos lenni, az amúgy is csúnya!" ismerős szöveg?
    Van még olyan is hogy a fehérje "felfújja" az izmokat! Egyszerű a kérdés: Hogyan?
  • a zsírkereskedő
    muscle magazin rulz:D
    de ők se teljesen naturálok:D
    mann tomi usában él most titoról meg nem tudok semmit
    de ők tényleg jól nyomták az tény... csak régen volt már sajna...
  • vg
    Hehehe, ez a "felpumpálták az izmaikat" dumát mondta nekem is mindenki! Sajnos ez a mai emberek 98%-ban még mindig így él!
  • CeeZee
    Jó persze, én is csináltam 8 évesen, földön fekve tárogatásokat a vízzel feltölthető házi, műanyag súlyzókészlettel egy-egy Arnold film után(köztük volt pl. a Pumping Iron is). És mindezt azért, mert Faterom - félreértelmezve a filmet - azt mondta, hogy ezek a nagydarab manusok csak azért ekkorák, mert felpumpálták az izmaikat.
    De én azért tettem be ide ezt a képet(amin Mann Tamás és Tito Raymond látható), mert ezeket az embereket láttam meg az első testépítő magazinban amit kaptam. És az ő fizikumuk volt az etalon számomra.
  • vg
    Soha nem láttam őket... én Arnold, és Stallone filmeket néztem...
  • CeeZee
    Köszi! Utánaolvastál?
  • lamase
    lenmagolaj transzzsírrá alakul hó hatására ami nagyon rossz! még napfénynek se szabad kitenni!
  • CeeZee
    Ismerős valakinek még ez a 2 srác? Nekem ők voltak az abszolút példaképek amikor kissrác koromban elkezdtem ezzel a sporttal foglalkozni! Otthon edzettem egy jó ideig és nem értettem, hogy miért kéne nekem csak 10-12 ismétlést csinálni álló bicepsznél amikor én megtudok egyszerre 30-at is! Aztán rájöttem, hogy emelni kéne a súlyon!

• CeeZee
    Szia!

Örülök, hogy itt vagy! És kösz a topicot, így utólag is!

Ha szálkásítani akarsz akkor ezt a közkedvelt tévhitet azonnal felejtsd el:"-növeld az ismétlés számot" és ennek folyományaképpen "-csökkentsd a súlyt". Ha csökkented a súlyt nem tudod megadni az izmaidnak a megfelelő ingert. A versenyzők is csak azért vesznek vissza általában verseny előtt mert kevesebb a víz és a zsír rajtuk és így könnyebb lesérülni. De te ne vegyél vissza, csak ha nagyon muszály, mert izmot is fogsz veszíteni.
    Azon kívül pedig, hogy kevesebb a napi szénhidrát(ch) bevitel fontos a minősége is. Nem tudom mennyire ismered a ch-kat, de létezik egy ún. glikémiás index(ha nem tudod miről beszélek szólj, csak most nem akarok oldalakat írni).
    A fehérjét fel kell tolni, ugyancsak az izomveszteség kiküszöbölése végett. És meg kell emelni a MINŐSÉGI zsírok bevitelét, ezt a kalóriadeficit miatt(ami a ch csökkentése miatt van).
    És sok víz! Legalább 3L, de inkább 4L.