33479
12316971501353788406.png
  • lamase
    edzőválaszolba megkérdeztem azt a választ kaptam hogy a pihentetés és a csuklószorító megszünteti. azért köszi
  • CeeZee
    Nem tudom tudod-e, hogy a csukló hogyan is működik. Csak mert sokan azt hiszik, hogy a kézfej forgatását a csukló végzi. De ez nem így van. Van az alkarban 2 párhuzamosan elhelyezkedő csont és azok rotációjaképpen jön létre a kézfej elforgása. Nagyjából az a lényeg, hogy a kétcsont keresztbe áll amikor pl kifelé forgatod a csuklódat bicepsznél. És lehet, hogy ezt már nem bírja a karod. Ráadásul a Scott-padon fixen van a könyököd. Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy a csuklódat hiába szorongatod.

Persze nem 100% hogy ez a problémád, de elég nagy rá az esély.
  • lamase
    aha, be is szereztem egy 2000forintos biotech kesztyűt, nemsok változott azóta, ugyan úgy van fájdalom, és még a tenyeremet is jobban kitöri
  • CeeZee
    Én a "sima" gurtnit(felhúzó hevedert) 870-ért vettem ugyanitt. Nem vagyok benne biztos, hogy egy csuklószorító tényleges megoldást jelentene a számodra.

De erről már beszéltünk veled nem?
  • CeeZee
    Én a tojáslevet csokis tejsavóval nyomtam, nem kell feltétlenül szenvedni a kajánál. Csak fantázia kell hozzá.
  • lamase
    Ja amúgy hal konzervekkel vagyok bajba, amit szeretek az a luxus, mást finomat még nem találtam, ma ettem vmi chili szószosat, az jó volt. tudtok még vmit?
  • lamase
    Brolly: aha minden nap, van hogy nem 2 konverzvet eszek hanem 1et mert csak 1van.
    Atrium: lehet rendelni pasztőrőzött tojásfehérjelét, 370forint literje, 33 tojás van benne, ize nagyon szar.. készülj fel rá.

Ma nagy lélegzetet vettem és lenyomtam 3 decit belőle, megint majdnem kidobtam a prémet, de majd megszokom.
  • FFX
  • Atrium
    és a tojás sárgájával mit csináljak? azt ehetem?
  • jazzy
    250 is megvan
  • Brolly
    És ezt megtudod csinálni mind a hét napon, hogy ezekt mind megcsinálod, megeszed, mert nekem soxor va nhogy nincs ithon, ami kéne, éas akkor az kell ennem ami van.
  • lamase
    én belefárattam a számolásba, úgy csinálom hogy benyomok naponta 2 konzerv halat, 50-70dk csirkemellett, 1-2 tasak rízst, 5db tojásfehérjét, 1-2 turmixot, zabpelyhez, 250gramm túrót, fehérjéből rántottát.. kb ennyi. Nem számoltam még, de szerintem megvan 200 gramm fehérje. Kérem erősítsetek meg.:)
  • Brolly
    ez az ami neked kell, de van oylan pl. a túró, amire rá van írva, hogy mi mennyi.
  • Atrium
    honnan tudom hogy menniy fehérjét fogyasztok? vagy hogy elegendő-e? van aki számolja ezt , vagy csak érzésre?
  • jazzy
    Virslit ehetsz csak nincs igazan ertelme. Kenyerbol minel kevesebbet lehetoleg semennyit. Sajtot ehetsz de leginkabb zsirszegenyet. Egyel csirket rizzsel, mi is ezt csinaljuk.
  • Atrium
    áááá, nem bírom ezt a táplálkozást, ti hogy csináljátok :S folyton müzli ("nem csukros lofasz"), tojás meg túró. virslit pls ehetek? kenyérből mennyit szabad? és mi a helyzet a sajtokkal? abban van fehérje nem? segítség :D
  • lamase
    http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=2519
  • lamase
    ennek mi a feladata?
  • lamase
    ennél nem, scotpadon fáj csak
  • CeeZee
    Ez nem csuklószorító, ez nem fog neked semmit sem segíteni bicepsznél.
  • Breki33
    kétkezesnél vagy ennél

illetve a csuklófordításosnál is?
  • lamase
    lehet be kell egy ilyet szereznem, gondolom ez megakadályozza azt a problémámat is hogy bicepszezés közben fáj az alkarom. vettem egy csuklófogós biotech kesztyűt, nem vagyok vele megelégedve, nem is fogja a csuklót, és még a kezemet is jobban kitöri mint kesztyű nélkül.
  • CeeZee
    Ha jól értem akkor abszolút rosszul csinálod a fekvenyomást. Nem az gond, ha ferdepadon (bár nagy általánosságban jobb a vízszintes) nyomsz, hanem az hogy szűken(bár lehet hogy félreértettem). Így nem csoda, hogy a karodat érzed. Minél szűkebben fogod a rudat, annál jobban a karod fog inkább dolgozni.
    Helyes fogás: emeld oldalra a karodat(vízszintig), úgy hogy a könyököd derékszögben legyen és a 2 könyök és 2 váll egy síkot alkosson. Ez lenne a helyes szélesség, max egy picit szélesebb, de szűkebb semmiféleképpen sem.
    Nézz meg valakit a teremben, hogy amikor fekvenyom a könyökei szélesebben vannak-e mint a 2 csuklója. Persze a mozdulat során a könyök helyzete változik és a csukló fix(az egykezes nyomás esetében nyilván ez már nem így van), de ha a mozdulat kb felénél a könyökök sokkal szélesebben vannak mint a csuklók, akkor az a technika bizony rossz.
    Remélem érthető volt.
  • CeeZee
    Tegnap édességehetnékem volt éjjel és gondoltam szerkesztek valamit otthon.
    Turmixgépbe: kis víz(kb 0,5-1 dl), 1 kanál tejsavó(csokis), és Alpa túró amit folyamatosan adtam hozzá amíg pudingszerű állaga nem lett.
    Aztán rádobtam kanállal a pufirizsre és nyamm!
  • CeeZee
    Hirtelen ezt a képet találtam:

de sztem a BB TV-ben láthattál már ilyet
  • CeeZee
    Ez egy izolált, jól érezhető gyakorlat, de komoly hátat ezzel nem lehet építeni. Ez olyan mintha óriási mellizmokat tárogatással akarnánk felépíteni. Ezek NEM alapgyakorlatok!
  • lamase
    fekvenyomást próbáld úgy hogy nem akasztod ki a végén. felső holtpont elött visszafogod
  • Atrium
    hát igen :) nekem is a kőrözött jutott róla eszembe, csak mivel azt mondtátok hogy kenyeret ne egyek.... :) de akkor legközelebb azt csinálok ^^
  • Atrium
    hát nem tudom :S olyan mintha a karomat használnám nem is a mellemet.
  • lamase
    ez: ?

Atrium: ez fincsibb http://mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=1798
  • lamase
    honnan veszed hogy nincs vmi rendben?
  • Atrium
    a hátazással ma nem volt gond, jobban koncentráltam és jobb is. viszont a mellnél valami nagyon nincs rendben :(
    -ferdepados fekvenyomás
    -ferdepados fekvenyomás 1 kezes súlyzókkal
    -ferdepados tárogatás
    -egyenespadon tárogatás
    kb ennyi. de valahogy nem válik be :S
    az lehet baj hogy mindig ferde padon csinálom a gakorlatokat?
    eddig csak ferdepadon nyomtam fekve, azt is szűk fogással. ma a bemelegítő sorozatot széles fogással csináltam és alig bírtam megcsinálni azt a 20 kinyomást. edzek többet egyenes padon?
  • Atrium
    fú kipróbáltam ezt a túró+tejföl+pirospaprika kaját! hát a pirospaprikát túlzásba vittem :) így tettem bele paradicsomot, hogy jobb íze legyen. de amúgy tűrhatő. Kösz a tanácsot
  • Lazarus
    Szerintem hátra a legjobb a nyújtott karos lehúzás csigával... mert így csak a hátizom mozog
    de lehet hogy tévedek :S
  • lamase
    amúgy nyakhoz huzásnál hogy lehet rosz a teknika? nem egy bonyolult gyakorlat
  • a zsírkereskedő
    látom folyik a továbbképzés:)
  • lamase
    mi a gurtni? vmi kötél amit a kezedre tekersz?
  • CeeZee
    Ha nagy súllyal edzel az egyáltalán nem baj, de ha a karodat jobban érzed akkor már túl nagy a súly (de lehet csak simán a tecnika is rossz). Nekem a gurtni segített, így nem kell a rúd szorítására annyira figyelnem és kevésbé fárad a karom, a hátamat viszont annál inkább érzem.
    Amúgy is a nagy súly relatív. Én a helyedben jobban koncentrálnék a hátazásnál, hogy érezzem az izmot.
  • lamase
    Én a hátat nagy viszonylag nagy súlyokkal csinálom, edzés közben ritkán érzem a hátam. Másnap viszont izomláz van rendesen. Rosszul csinálhatok valamit?
  • CeeZee
    Jaja, és sztem zöldes a színe, ami még rá tesz egy lapáttal. :D