33479
12316971501353788406.png
  • CeeZee
    Én sem bírnám! Csak vicceltem.
  • jazzy
    Nem nyomok le egesz turot mert nem birom, maradok az en aranyomnal:)) Bar most sokkal jobban esik a 2dl viz 4 jegkocka 2kanal feherje turmix, azt nyomom:)
  • CeeZee
    Próbálj fordítani az arányokon. Egész doboz túró és csak 1 kanál fehérje. Na az kemény.:D

Most azt tervezem, hogy ebben a melegben csinálok tejsavós, túrós fagyit, ha sikerül megosztom veletek a helyes arányokat(ha érdekel itt valakit). Tavaly próbáltam tejsavó+víz és tejsavó+tej kombinációt lefagyasztani, de szar lett.
  • Panzermeyer
    Fhúú... egy liternyi tömény massza, tényleg nem lehet piskóta. Respect! :)
  • jazzy
    Enis viz + turo + feherje. Nagyon fini viszont belenyomok 2 kanal feherjet fel doboz turot plusz felhigitom hogy ihato legyen akkor az 1L lesz nekem. Na azt lenyomni nem piskota:D
  • CeeZee
    Én a Cytogen Whey Pro-t iszom már évek óta(csokis). Ha teheted minél nagyobb kiszerelésben vedd, mert úgy sokat lehet spórolni. Ha jól emlékszem ha 6x veszel 1kg-s dobozt az kb 5000Ft-tal drágább mintha egyben vennél 6kg-os vödröt. Az nekem kb 2 hónapig elég.
  • a zsírkereskedő

sütííííííí
  • Panzermeyer
    Igen, mester :D
  • CeeZee
    Én is ezt eszem és deabetikus lekvárral vagy mazsolával nyomom. De volt hogy raktam ízesítésnek csokis fehérjét mellé meg vizet és turmixgépbe bele.
  • CeeZee
    Nem. Nem érted!
    Úgy gondoltam, hogy ha pl. egy adag tejsavó fehérjét veszel alapul ami legyen 30g, akkor annak a fehérjetartalma kb 20g. Miért? Mert nem 100%-os! Hanem csak kb 66% a fehérjetartalma. A V35 35% fehérjét tartalmaz(innen a neve is). A húsnak pedig kb 20%. Érted?
  • lamase
    milyet vegyek szerinted? (még nem veszek mert nincs rá jelenleg keret)
  • lamase
    tejfölt öntenél hozzá még jobb lenne
  • CeeZee
    Ez nem probléma, elfogy az előbb-utóbb. A táplálék meg nem kúraszerűen kell, hanem mindig. Gondolom ez elég egyértelmű, hogy az izmokat táplálni kell. De ha van rá lehetőséged akkor én a helyedben azt tenném, hogy V35 CSAK edzés utánra és vennék még fehérjét(amit pl az előbb említett turmixba lehetne tenni). És rendesen ennék persze.
  • Panzermeyer
    Áhá, értem. Szóval nem mindegy, hogy színtiszta fehérje, vagy étellel bekerülő fehérje. Egyébként a BBTV egyik adásában (azt hiszem 11?), az ott mutatott túróból eszem meg egy dobozzal. Egyébként tejjel szoktam felhígítani olyan tejföl sűrűségűre, mert olyan tömör massza, hogy már a 2. kanálnál kigúvad a szemed, ha le akarod nyomni :D
  • lamase
    A probléma nekem csak v35 van, semmi más.
  • CeeZee
    Van még sok más megoldás. Nekem ez jött be, ezért ezt ajánlom. Nem mondom, hogy mindenki csinálja úgy ahogy én, ez csak egy tipp.
  • lamase
    bocs:) aszittem vmi másra gondoltál.
  • CeeZee
    Ne szivass! Az előbb írtam le!
  • lamase
    Pl?
  • CeeZee
    De van értelme, csak én inkább úgy mondanám, hogy van ennél jobb megoldás is!
  • lamase
    akkor így nincs értelme?
  • CeeZee
    igen
  • CeeZee
    A turmixot sokkal gyorsabban emészted, ezért is leszel hamarabb éhes(ha jól értem erre gondoltál). Amit te csinálsz az sima fehérjével lenne jó nem pedig tömegnövelővel. pl. én 1. étkezésnek 2 adagolókanál tejsavó fehérjét és a már előre ledarált zabpelyhet(100-125g) iszom vízzel. A zabpelyhet a benne lévő jó minőségű szénhidrát(cukor) miatt esszük, a V35-ben pedig már van szénhidrát.
  • lamase
    Edzőválaszolra gondolsz?:D
  • lamase
    Csak reggel eszem azzal, általában reggelente megyek edzeni reggeli után, és ha csak simán a turmixot iszom akkor meghalok, nem bírok annyit. Biozabpehelybe beleálztatom, kb egy kávéscsészényit és úgy jó. Hülyeség?
  • CeeZee
    "egyébként szerintem a folyamatos fehérjellátás az fontos nagyon" -->ez alap, mivel a fehérjét nem tudod elraktározni
  • a zsírkereskedő
    a profik nem azért kokszolnak, hogy az emésztésüket tegyék hiperhatékonnyá?
    sztem így van... ezért valószínüleg ha nem kokszolsz nem tudsz napi 4-500g tiszta proteint feldolgozni
    de nekik kell is ennyi nekünk elég csekély 2-3g/kiló azt meg meg tudjuk emészteni
    egyébként szerintem a folyamatos fehérjellátás az fontos nagyon
    mondjuk én szeretek enni és inkább eszek 8-9szer egy nap mint 4-5ször szóval én a kissebb adagok híve vagyok
  • CeeZee
    Látom máshol is érdeklődtél!
  • CeeZee
    Az igen! És bírja a gyomrod?
    De várj egy picit! Az adag 60g vagy a benne lévő fehérje? Mert nem ugyanaz!

Amúgy az előbb nem csak a tápkiegről beszéltem. Pl. 250g csirkemellben kb 50g fehérje van.
  • Panzermeyer
    Nem tudom... Nekem mindenhonnan így rémlik, hogy egy adag = 30 g. De nem akarok vitatkozni. Én amúgyis 60-at szoktam. :)
  • CeeZee
    Ezt a 30g-ot honnan veszed? Amúgy én általában egy étkezéssel 40-50g-ot is nyomok. Azt mondják okosok, hogy egy kezdő/haladó testépítő 50g-nál többet nem tud hasznosítani egyszerre(én személy szerint annyival egészíteném ki, hogy ez is - mint szinte minden ebben a sportban - egyénfüggő).
    Persze a profi Body Builderek többet is képesek feldolgozni.
  • Panzermeyer
    Srácok!

Azt tapasztalom, hogy mindenki rá van állva arra, hogy 30 g fehérje egy bevitellel. Ez miért van így? Tudományosan ki lett mutatva, hogy hiába ennénk többet, az emésztési folyamat során nem hasznosulna? Vagy nincs semmi oka, ez csak így terjedt el?
  • CeeZee
    Csak azért kérdezem, mert a V35 egy komplett tömegnövelő és abba mást már belekeverni sztem teljesen felesleges.
  • CeeZee
  • Andora
    Én műzlit szoktam enni.
  • JGTC
    áz
  • CeeZee
    Te a V35-t zabpehellyel eszed? Ha igen, akkor miért?
  • Andora
    :D
  • CeeZee
    Az kreatin!
  • lamase
    Tok idegesítő hogy eszem a zabphelyzet azt ott ropog a fogam alatt, most reggel leszúrtem mert már a hangjától fájt a fejem amikor ráztam.