33479
12316971501353788406.png
  • lamase
    jólcsinálod, legyen meg a napi fehérje és minden jó.

Más: fekvenyomásnál nem érzem azt a feszülést, fájást mint pl bicepsznél, vállnál, szal nem érzem hogy dolgozik. De másnap reggel alig tudok mozogni, akkora izomláz van. Nem jó valami?
  • vg
    "Hasznos a tej"... hát ez LOL!
  • CeeZee
    Nem közvetlenül az a baj ha iszod, hanem az ha beleszámolod a napi fehérjeszükségletedbe.
  • CeeZee
    Nem a zsírral van itt a gond, hanem azzal, hogy egy szar. Nem emészted! Nem hasznosítasz belőle semmit sem. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek már köze sincs a tehenekhez.
  • Ramore
    Én személy szerint megvédem a tejet, megítélésem szerint hasznos is lehet, természetesen mértékkel fogyasztva. Én speciel a hamlethez szoktam használni, igaz, hogy nem versenyzőnek készülök. :))) Az teljesen mindegy, hogy 1.5-ös, vagy 2.8-as a zsír tartalma, hiszen elenyészően pici a különbség. Ezzel csellel egyébként a joghurtoknál próbálják meg butítani a népet, miszerint "light" joghurt 0.1-es zsírtartalommal készült, igaz, hogy tele van cukorral. :)Tanulság: Mindig el kell olvasni a cetliket!
  • CeeZee
    Hagyd a tejet! A pufirizs is jó, de azért főzz majd "rendes" rizst is. És egyél hozzá sok húst!
  • CeeZee
    Látom figyeltél!
  • Atrium
    shop.builder.hu
    itt lehet pl rendelni. de szerintem a legközelebbi nagyvárosban, biztos van olan bolt ahol tudsz venni ilyesmiket.Én pl szolnokon lakom, itt kettő ilyet is tudok, pécsen meg tanulok, ott eddig 1et találtam. Szóval tuti hogy van felétek is. Pláne ha az pest :)
    "Cytogen whey prot vegyel, olcso, jo" Nekem ezt ajánlották. az olcsó az nézőpont kérdése. de azt tudd hogy ha nagy mennyiségben veszel egyszerre, akkor az ár elrettentő lehet, de olcsóbban jön ki mintha apránként vennél ugyan annyit.
  • KeKKSZike
    Hol lehet kapni ilyen tejsavót??
  • Atrium
    azt nem tudom hogy a tojást miér LY-vel írtam :D ....szóval tojás*
  • Atrium
    tejet sem lehet! nekem is ez volt a gondom :) itt írta is valaki kicsivel lentebb hogy 90% ami nem hasznos! Szóval azt ne. A tejsavó a jó megoldás. Veszel tejsavót (ízesítet, pl csokis meg vaníliás meg fene tudja milyen van még)azt vízbe teszed abba meg mehet pls a zabpehely. Meg azért is jó az, mert nembiztos hogy a napi fehérje szükségletedet biztosítani tudod a kajákkal. 2g*a súlyod. szóval ha 75 kiló vagy akkor 150g fehérje jól jön 1 napra. Szénhidrátból 4-5ször a testsúly. azért kell pl a zabpahely mert 100grammban akár 60-70g szénhidrát is lehet. én reggelire megeszek 4 főttolyást, egy halkonzervet, meg egy fél greap fruit-ot (lehet hogy rosszul írtam). Délután meg este rizst szoktam főzni. Meg szoktam halaat sütni, azt meg csak serpenyőben kevés olajjal, egyik oldal másik oldal és lehet is enni. só meg talán fűszer izlés szerint. Kenyérből meg ha akarsz enni akkor barna kenyeret vegyél, de abból is keveset. nekem kb ezeket írták, mondták. persze lehet hogy rosszul csinálom :D
  • KeKKSZike
    Köszönöm szépen a segítséget! Annyi mindent kéne figyelembe venni, hogy csak na... . Vettem puffasztott rízst (remélem, hogy az jó) és síma egyszerű zabpelyhet, majd azt tömöm akkor magamba vízzel! Hát az kész lesz... :D Tej? Vagy azt se? Alacsony zsírtartalmú tejjel lehet enni?
  • CeeZee
    Gyümölcsital-->egyszerű cukor-->szar. :D A vitamint nem ebből kell fedezni.
    Tápkieggel lenne a legjobb, de ha nincs más akkor hús vagy tojás(igen, jól hallottad, a sárgája nem jó) és mellé rizs vagy darált zabpehely vízzel(ezt én ittam már így, hát sok sikert hozzá :D). De ha nem akarod kidobálni a sárgáját akkor ha rám hallgatsz rendelsz tojásfehérjelevet a Capriovus Kft-től.

A túró estére jó mert lassan szívódik fel és így éjjel is táplálékhoz jut az izom, de a hús mégjobb.

És ha kötekedésnek venném nem válaszolnék. Kérdezz bátran, ha tudok segítek!
  • KeKKSZike
    Én nem "kötekedek", mert nem értek hozzá, ezért csak érdeklődöm! Miért nem lehet gyümölcsitallal inni?? Lehet, hogy igazad van, ugyanis azt olvastam, hogy gyümölcsöt nem nagyon ajánlatos enni! De akkor mivel? Milyen "természetes" módon? :) Vízzel? :D Vagy akkor mégis csak síma bolti tejjel, ha nincs más?

Komolyan az a tápálkozás... Olvastam, hogy a tojásból is csak a fehérje jó, a sárgája már nem, túrót viszont nem nagyon ajánlották... Áááh! :) Bonyolult ez az egész!
  • CeeZee
    A tejsavófehérje egy magas biológiai értékű fehérjefajta amit a tej hasznos részéből nyernek (ez egy táplálékkiegészítő). A tejnek amúgy több mint 90% -a haszontalan, nem is emésztjük meg.
    A fehérje minden étkezésnél nagyon fontos mert a fehérjéből épül az izom, és folyamatosan pótolni kell mert a fehérjét nem tudja a szervezeted elraktározni.
    Fehérjeforrás: hús, tojás, túró, fehérje alapú tápkiegészítők.
    Gyümölcslével viszont ne edd! A zabpehely pedig szénhidrátforrás(mint a rizs, zöldség, krumpli), amit azért eszünk, mert ebből nyerjük az energiát.
  • KeKKSZike
    Kösz a segítséget! Nem tudom, hogy mi az a tejsavófehérje, de biztosan finom! :D Én úgy gondoltam, hogy valami gyümölcsitallal eszegetem, iszogatom, előtte egy kicsit megáztatom! Mondjuk nem olyan vészes, meg lehet enni! Csak használjon! :)
  • Panzermeyer
    Üdv!

Én anno egy nap csak kb 1.5-2 liter vizet ittam meg. Aztán lábbam a BBTV-ben, hogy Bunny 5 liter vizet iszik, majd a neten találtam egy pdf doksit Burn the Fat, Feed the Muscle címmel. Ebben külön fejezet foglalkozik a vízzel, és ha jól emlékszem, akkor az is szerepelt benne, hogy víznek fontos szerepe van a zsírbontásban. Gondoltam, hogy én is kipróbálom. Nagyjából egy hete már, hogy napi 4.5-5 liter vizet iszom meg, és ilyen rövid idő alatt is a zsírból elég sok "leolvadt", pedig ugyanannyit eszem, mint előtte. A súlyom nem változott semennyit, mégis kissebbnek nézek ki, mint előtte.
    Kérdés: A megnövekedett vízfogyasztás miatt több ásványi anyagra és vitaminra van szükségem, igaz? Emelett fehérjéből, ch-ból és zsírból nem kell több? Nem azért lettem kisebb, mert a megnőtt vízfogyasztás miatt nem tudnak kellő mennyiségben felszívódni a tápanyagok?
    Bocs, ha hülyeségeket kérdeztem.
  • CeeZee
    Kávédarálóval előre ledarálom és tejsavófehérjével meg vízzel egy shakerben összerázom és megiszom. Tömegnöveléskor alkalmanként 150g zabpehely.
    De lehet azt is hogy darálás nélkül beáztatod és elkanalazod.
    Ez reggelinek kíváló!
  • KeKKSZike
    Amúgy találtam a Testmester.net-en egy tömegnövelővel foglalkozó cikket, amiben írták, hogy miket egyen az ember, ha tiszta tömeget akar növelni; rizs, tonhal, tojás (ám nem túl sok), tészta, barna kenyér, bab, rozs, csirkemell, pulykamell... röviden ennyi! :) s a zabpehelyt is írták!
  • KeKKSZike
    Ezt a zabpehelyt mivel/hogyan eszitek?!
  • CeeZee
    Kérdezz nyugodtan!
  • jazzy
  • lamase
    www.tesztoszteron.hu
    body.builder.hu
  • Atrium
    szerintem ha kérdezel válaszolnak. nekem is szoktak :) pedig én nem keveset kérdeztem a kajálásról ^^
  • KeKKSZike
    Tudna valaki még adni egy-két címet, ahol a tömegnövelésről írnak?! Mert Nincs kedvem ezt a 3900 hozzászólást végig olvasni és sajnos nem igazán vagyok otthon ebben a témában! Köszi a segítséget!
  • CeeZee
    a másik meg bicóból leemeli
  • jazzy
    amikor rajtamarad es nyoszorog az nagyon ottvan
  • CeeZee
    Jól küldik a srácok!
  • jazzy
    Hogy fesziiiiiiiiit :D
  • CeeZee
    Ez se gyenge! :D

Ennek 4 része van! Érdemes megnézni!
  • CeeZee
    Pámping sztíl :D

Az utolsó néhány másodperc a legnagyobb!!!
  • jazzy
    akkor #3825
  • KeKKSZike
    Izmot! ;)
  • jazzy
    Kerdes, hogy zsirt akarsz vagy izmot?
  • KeKKSZike
    Pedig ezektől híznak az emberek... :D :D
  • jazzy
    Szerintem erdemes a keresoben rakeresned, hogy "egyek" vagy ilyesmire, leirtuk mar sokszor. A "porod" tapanyag a testednek. Akkor is kell a tapanyag, amikor nem edzel. A pizza, bic mag, teszta es hasonlo finomsagok szart sem ernek.
  • KeKKSZike
    Nem várok csodát, de hogy szinte minden nap ugyanannyi kiló legyek, dekára pontosan! :)
    Táplálkozni minden nap szoktam, csak a poromat nem mindig szoktam meginni, amikor nem gyúrok (pihenőnap van), akkor ki szoktam néha hagyni.

Sok tésztát eszem, pizza, sült krumpli, rizs, Big Mac menü... :D De inkább mondjátok, hogy mit egyek, hogy felszedjek pár kilót! :)
  • CeeZee
    Türelem! 3-4 hét alatt ne várj csodát!
    Kezdjük ott, hogy táplálék nem csak edzésnapon kell! Ezt nem tudom honnan vetted.
    Írd le mit szoktál enni. "Kajálni eszek dögivel, amennyit csak birok!"--> de mit? Írd le olyan pontosan ahogy csak tudod.
    És a BioTech nem valami csúcsminőség, de ez már részletkérdés.
  • KeKKSZike
    Sziasztok!

Remélem, hogy tudtok nekem segíteni... Szóval az a helyzet, hogy 4 hónapja gyúrok, előtte 10 évig rendszeresen sportoltam, küzdő sport! Csak hát kezdtek eltűnni az izmok és ezért kondizok most... 170 cm vagyok és 65 kg!

És most jön a kérdés, a problémám... Nem nagyon vagyok otthon a tömegnövelés témában! Ultra Mass 35 -t szedek reggel és edzés után. De eddig sajnos még egy deka nem jött fel rám! Ezt csak olyan 3-4 hete szedem, amikor nem edzek, akkor nem szoktam inni általában. Szóval azt nem értem, hogy miért nem jön fel rám a "kiló", miért nem "növök"?! :D Edzéseken megpakolom magam, tehát mindig "növelem" a súlyokat, hogy az izmaim ne "szokják" meg! Kajálni eszek dögivel, amennyit csak birok! Köszi a segítséget!
  • CeeZee
    Hogyan vásárolhatunk FAQ