33479
-
#3973 Szálkásítani csak akkor érdemes, ha már van rajtad elég izomtömeg, amiből lehet fogyni, különben könnyen "elfogyhatsz" a diéta végére.
Én azt ajánlanám neked, hogy edzél rendszeresen és mellé próbálj jófajta kajákból egy kicsit többet enni (tehát nem 5-6 ezer kcal-t). Mivel most kezdted az edzést, még nem használtad ki azt növekedési potenciált, ami kb az első egy évben jellemzi a gyúrósokat. Ha egy kis szerencséd van, úgy fogsz jelentősebb izomtömeget felszedni, hogy közben zsír nem, vagy csak nagyon kevés jön rád. (sőt, még a fogyás is lehetséges). Ha túl vagy ezen az első éven, akkor meglátod, hogy merre érdemes tovább indulni. -
#3972 Férfiakról volt szó. -
#3971 Éljenek a "Szigorni Vívőr az Élienből" - típusú nők! -
#3970 Végre újra gépközelben vagyok. Ez számomra rejtély, hogy hogyan nem találtatok oda. De legközelebb (ha lesz még ilyen) remélem el tudok menni és akkor majd én leszek a mitfárer!
Most a BBTV-t nézve sajnálom, hogy nem tudtam elmenni. Elég korrekt kis találkozóra sikeredett. -
vg #3969 Engem elfogna a hányinger, ha egy nő szörös kezdene lenni... -
#3968 Ha 66 kilóról mész fel 72-re, aztán visza 68-ra, akkor ez se nem tömegnövelés lesz, sem pedig szálkásítás utána...az csupán egy hétvégi dőzsöléssel egyenlő súlyingadozás... :)
Mellesleg ha 170 centi vagy és 66 kiló, és egyáltalán nem definiált a hasizmod még csak kicsit sem, akkor valószínűleg nagyon vékony izomzattal (vagy elég könnyű csontozattal) rendelkezel, és emellett viszonylag magasnak kéne, hogy legyen a testzsírszázalékod.
Nagyobb haszna lett volna, ha inkább magadról raksz be képet...
Szőrösségről meg: újabban a szőrösség kezd lenni a divat...(persze nem a majomszerű szőrös hát-váll, stb...) -
#3967 Mostmár akkor kezdem érteni a dolgokat... Szóval akkor most tömegnövelésen vagyok elvileg! Most 66kg vagyok, mondjuk felmegyek 72-re, bár nehéz lesz! Miután ez megvan, azután elkezdek szálkásítani?! De akkor viszont megint visszafogok 68-ra mondjuk, nem? Tudom, hogy alkat kérdése, de én valami olyasmi alakot szeretnék, mint, amilyen képeket tettem be. Nem szeretnék olyan lenni, hogy nagy darab állat, és pocakom van, elég sok ilyet látok a konditerembe... -
vg #3966 Hát ez már teljesen izlés, és embere válogatja... amúgy a Penge 3-ben nem igazán volt szőrös az a arc, sőt még a Amityville Horror-ban sem... -
#3965 De amúgy direkt iylen szőrös, vagyis ha iylen testem lenne akkor sztem gyantáztatnám, mert ez így nem annyira szép. -
a zsírkereskedő #3964 v megijedni?:D -
a zsírkereskedő #3963 hát ha nem ilyen az alkatod akkor sose leszel ilyen..sokmindentől függ de nem kell megilyedni
tömegnövelés aztán szálkásítasz és ha eléred amit szerettél volna azután behúzod a nadrágszíjad és vigyázol az eredméyre...ami baromi nehéz... az 1es képen ryan reynolds-van a penge3ból pl... hát neki kb akkora csípője van mint egy kisgyereknek...azért is néz ki ilyen jól
ezeket el lehet érni de kb fél év minimum ha minden ott van kaja+tápkiegek+pihenés+edzés... -
vg #3962 Ezek a modell emberkék minden nap "kondiznak", profi körülmények közt, azért néznek így ki, ráadásul ez tökéletes példája a képmanipulálásnak.
Nem igazán értem, hogy mit nem értesz... tömeget azért kell növelni, hogy minél nagyobb súlyokat tudják mozgatni, ergó így nő az izomod, ha ez megvan, akkor kell diétázni, azaz szálkásítani, ami után így fogsz kinézni, viszont nem leszel erősnek mondható, mert nem lesz túl sok energiád... de ezt biztos el fogják mondani érthetőbben a többiek! -
#3961 Sziasztok GyúrósBarátaim! :)
Ismét a segítségeteket kérem, mert én már nem értem ezt az egészet!! Ugye lentebb pár hozzászólással a kocka hasról kérdeztem és azt mondtátok, hogy tömegnövelőnek nem lesz kocka hasa...
Mint már említettem 170cm vagyok és 66kg! Nem vagyok egy nagy testépítő alkat, mármint a magasságom miatt, "golyó" leszek... Beszúrnék pár képet ide nektek, és arra kérlek titeket, hogy aki tudja, hogy ilyen alakot hogy érek el, az írja meg! Mert ezek a pasik se "vékonyak"... Eléggé izmosak, és a kocka has is megvan! Most ők diétáznak, vagy tömeget növelnek? Vagy a kettőt keverik? Vagy hogy?! :D
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Köszi a segítséget!! -
#3960 Azért csodálkoztam, mert ahogy levan írva hoyg hogy lehet lemérni, úgy a mérleg hol tudná. nah mindegy -
a zsírkereskedő #3959 azt nem tudja mérni ...ott a kalkulátor linkben az méri nem a mérleged:D... -
#3958 Hát izé ööö... ,nem is tom, de akkor a mérleg xar, de sztem meg ez a testzsírszázalékot méri, az meg teljesen más, mondjuk az se jó. -
#3957 Hmm... A testünk kb. 70%-a víz ugyebár, időskorra ez lemegy olyan 55% köré. Ezek alapján vagy a mérleg szar, vagy életveszélyes állapotban vagy... Az izmok nagy része is víz természetesen.
A testzsírod értékeléséhez itt egy tábla (sajna csak ilyen szar formában jön le, az oszlopokat képzeld egymás mellé):
A TESTZSÍR ÉRTÉKELÉSE
AZ ÉLETKOR FIGYELEMBEVÉTELÉVEL
Életkor
FÉRFIAK
20-29
30-39
40-49
50-59
60+
Kiváló
<11%
<12%
<14%
<15%
<16%
Jó
11%-13%
12%-14%
14%-16%
15%-17%
16%-18%
Átlagos
14%-20%
15%-21%
17%-23%
18%-24%
19%-25%
Gyenge
21%-23%
22%-24%
24%-26%
25%-27%
26%-28%
Nagyon rossz
>23%
>24%
>26%
>27%
>28%
-
vg #3956 Ize, abban a 25%-ban még benne vannak a csontok, a szerveid... szóval... -
vg #3955 Ezek szerint a tested 25%-a izom, a több szar, szerinted ez jó? Inkább neveséges! :) -
#3954 hali!
Ma vettem egy mérleget, ami levolt árazva 7rőé 4000-re. És méri a testzsírtartalmat is ,de nem értem hogy hogy, mert megadom a koromaat, magaságomat, kg-ot, meg hoyg férfi vok, és most ebből ez hogy tudja kiszámolni. Amúgy 78kg vok, és 22%-os testzsírszázalékkal rendelkezem, meg 53% a víztartalam a testemnek, ez jó? -
a zsírkereskedő #3953 ha hurkás a hasad, ha vastag a "bőröd":)
amúgy van kalkulátor és leírás hozzáitt -
#3952 Honnan tudhatom meg, hogy mennyi a testzsírszázalékom? :) -
#3951 így tuti nem -
a zsírkereskedő #3950 na mindenki figyeljen!
tévhit nem kell edzeni hasra h kockahasad legyen! nem kell!
nem árt persze de nem a felülés felelős a kockahasért hanem a diéta
szóval ha zsíros vizes vagy nem lesz kockahasad! tömegelésnél meg általában nem szuprszálkás az ember!
szóval ha nem 5%os testzsírról kezdted a tömegelést akkor attól tartok nem...
a lényeg h csinálhatsz egymilliárd felülést kidolgozhatod a hasad ha fedett zsíros nem fog látszani úgysem
egyszóval tömegeléskor ne is ábrándozzon senki kockahasról hacsak nem olyan az alkata h nem zsírosodik be túlzottan mint haverom aki szétdurran kvanagy és mégis kockás tud maradni de ez azért van mert jó a testzsírszázaléka
hasra edzeni szükséges és jó is de diétázni fontosabb -
#3949 Köszönöm szépen a segítséget, azt hiszem, hogy én ezt nem tudom betartani, meg nagyon türelmem sincs 40-60 percig gyalogolni! :) A kardióhoz nincs sok kedvem, azt is egyre ritkábban csinálom! De mostmár legalább tudom, hogy hogyan/mit kéne csinálnom! Hasozni sokat szoktam, majd lesz vmi! :) -
#3948 Szerintem ez az alap dolgokból következik logikusan. -
#3947 #3944 - Altalanosan igy van, hogy akkor szabad edzeni az izmot ujra ha teljesen kipihent. Egy het altalaban eleg, azert szokas naphoz kotve edzeni, ha nincs kipihenve akkor tolni kell az adott izom edzesen.
#3943 - Tomeget novelni nem tudsz ugy, hogy kockahasad legyen. Kockahashoz az szukseges, hogy keves zsir legyen a hasadon, azt pedig csak dietaval tudod elerni. Dietanal a szenhidratot le kell csokkenteni, a feherjet tartani es minden felrekajalast kizarni, azaz egy elore osszeallitott helyes etrendet kovetni, amit sajat sulyodhoz kell szabnod, ebben szivesen segitek ha kell. Emellett szukseged van aerob edzesre. Az aerob es kardio edzes kozott az a kulonbseg, hogy a kardio edzes egy rovid, de annal intenzivebb edzes ahol magas a pulzus, az aerob edzes pedig egy 40-60 perces edzes ahol a pulzus alacsony es nem durran az izom. Azaz kis fokozaton egyenletes tempoju gyaloglas, vagy biciklizes. Ezt erdemes minimum heti 4-szer vegezni de inkabb tobbszor, lehetoleg este, de semmikepp sem rogton edzes elott, inkabb utana. -
vg #3946 Zabálsz mint egy állat, de nem szar kajákat, és természetesen edzsel mint egy bika! Így! -
Atrium #3945 úgy hogy közben hasra is edzel, jó sokat! Jó mi :p -
JoJo04 #3944 Értem én Ftranx:) Csak kicsit érdekes amit mondasz viszont lehet benne valami...csak furcsa mert ilyet még senkitöl nem hallottam:)Te hol tettél szert amúgy erre az elméletre?:)NAgyon elgondolkodtató tényleg!!! -
#3943 Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne hozzátok... Hogy kell úgy tömeget növelni, hogy közben kocka hasam legyen? Kardió? De akkor fogyok, nem?? Hogy működik ez? -
#3942 Sztem nem érted. :) Mit számít az, hogy mások mire esküsznek?
Menj el edzeni, dolgoztasd meg keményen mondjuk a combod és várd meg azt a napot, amikor már egyáltalán nem "fáj" az izom, nem kényelmetlen a járás, stb.
Na ezen a napon tarthatsz leghamarabb újabb lábedzést. Még 1x: a lényeg, hogy hagyd regenrálódni.
Amúgy én ezért vallom azt, hogy a hét napjaihoz kötött edzésterv értelmetlen, (tehát amikor valaki betáblázza magának, hogy hétfőn mell, bicepsz, kedden láb, tricepsz, stb) mert előfordulhat, hogy mire az újabb edzésre kerül a sor, még mindig fájdogál az az izmocska. Még úgy is, hogy előző héten elég volt neki a megszabott idő. -
JoJo04 #3941 Ja értem,de ezzel nem jutottam elörébb,mert valaki arra esküszik hogy heti egyszer valaki meg arra hogy 2szer szóval nem egyszerü.... -
#3940 Akár..
Azért nem írtam konkrét számot, mert ez többmindentől függ: egyéntől, életkortól, kajálástól, a szóban forgó izomcsoporttól. Magadnak kell kitapasztalni. -
JoJo04 #3939 Franx és az mit jelent?Akkor egy héten minden izomcsoportot egy alkalommal? -
#3938 Akkora időközönként érdemes megdolgoztatni egy izomcsoportot, hogy annak legyen ideje regenerálódni. Tehát, ha már az izomláz teljesen elmúlt. -
vg #3937 Mi a fasz van, neked beteg a lelkecskéd, vagymi? Nem oltottam én senkitse... -
Atrium #3936 és hogy fogja a súlyzót? esetleg leírhatnád, vagy ha már nagy fába vágtad a fejszét, akkor csak ideírsz egy linket http://body.builder.hu , ahol olvashat róla és máris segítettél. Nem cask oltanád az embereket.
-
JoJo04 #3935 hallod vg,nem azt mondtam hogy totál amatör vagyok és egy csepp iom sincs rajtam,akkor ezt írtam volna...a súlyzókat ismerem,elég jól és még a gyakorlatokat is,ezért nem azt kérdeztem,hogy mit csináljak,hanem hogy milyen rendszereséggel.kondiztam én már csak mindig valami miatt abba kellett hagynom és így nem tudtam maradandót alkotni... -
vg #3934 Mondjuk, hogy hogyan fogja a súlyzót...