33479
-
Atrium #3933 Milyen dolgokat tanuljon meg vg? Mert az jó hogy válaszolsz, da ha már írsz, akkor vehetnéd a fáradtságot és kifejthetnéd bővebben a gondolataidat! Kérlek írd le, lehet hogy nekem is, és mároknak is segítene! -
vg #3932 Szerintem tök mindegy, hogy mit csinálsz a legelején amikor elkezdesz kondizni, addig úgyis bohockodni fogsz, amig meg nem tanulod a dolgokat...
Hetente 2szer megmozgatni a föbb izomcsoportokat neked, amig nincs is rajtad egy csepp izom sem teljesen felesleges! -
JoJo04 #3931 Ohh köszi ez a rengeteg hasznos infot,jó párszor el kell még olvasni,mert annyi dolog van benne:)...szerinted/tetek az hülyeség amit mondtak nekem lent a teremben?hogy az elején csináljam úgy,hogy egy héten 2szer megmozgatom az föbb izomcsoportokat...pl 1.mell+bic 2.váll+tricepsz 3.láb+hát 4.mell+bicepsz 5.váll+tricepsz. -
a zsírkereskedő #3930 na figy ez hosszú lesz...
egy átlagos ember 80-85kg 15%os testzsírral 3hónap alatt leadhat 4-5 kiló zsírt és felszedhet kb 3kiló sovány izmot...tehát képes rá a tested
eddz a lehető legnagyobb súlyokkal és pihenj viszonylag sokat:ha tudsz 90kilóval fekvenyomni nem fogod ugyanazt az edzéshatást eelérni ha nyomsz 60kilóval...
a másik fontos dolog, hogy kevesebb kalóriát kell enned(a fehérjét tilos lejjebbvinni mert kell az izmoknak-a szénhidrát és zsírfogyasztásod csökkentsd)
napi legalább nyolc óra alvás(igen hülyén hangzik de fontos)
aerob mozgás(séte alacsony intenzitású kocogás lépcsőzőgép-kb 40 percig heti 4szer5ször-max 5!mert izmosodni is akarsz!az aerob edzés intenzitását mértékét folyamatosan kell növelned, hogy hozzászokjon az anyagcseréd tehát heti2-3szor 20-30perccel kezdj egyensúlyra törekedj, hogy elég erős legyél az edzésen és zsírt is égess
táplálkozás:kiegyensúlyozott-elegendő-fehérjedús
2óránként fehérjével kell ellátni magad tehát 2óránként enned kell és mivel zsírt égetsz napi 2g/testsúlykilogrammnál többet kéne enni fehérjéből
mivel ez sok és enni is sokszor fogsz bejön a képbe az éjszakai turmix...felkelsz megiszod alszol tovább...hidd el kényelmetlen de hasznos
szénhidrátot korlátozd:a rossz időpontban vagy túl nagy mennyiségben elfogyasztott szénhidrátok elhízást okoznak
ha a megfelelő időben eszel feltöltik a glikogén raktáraid és segítenek a regenerációban
4kiemelt időpont van edzés előtt,edzés után majd edzés után 60-90perccel+reggel is fontos felkeléskor - pihenőnapon mérsékeld a fogyasztásukat-és lassan lebomló összetett szénhidrátokat próbálj meg fogyasztani pl zabpehely
még valami: a táplálékkiegészítők...fontosak!
számodra aminosavak:segítenek megőrizni az izommennyiséget hatékonyabb az izmok feltöltődése
fehérjeturmix:ezzel tudod pótolni a szükséges plusz fehérjemennyiséget neked tejsavó az ideális
+speciális kreatint is használhatsz mint pl attack a scitec-től...ez nem vizesít be feleslegesen, energizál, és segít bedurranni
edzésterv:1.nap mell bicepsz+kardio/2.nap láb+kardio/3.nap pihenő/4.nap hát+kardio/5.nap váll+tricepsz/6.nap vádli has+kardio/7.nap pihenő
kardio=aerob-futás/séta/lépcsőzőgép stb
ez az edzésterv csak példa nem szentírás a kajához találsz még infókat elég sokat
remélem kielégítő -
JoJo04 #3929 Hát köszi szépen.... -
Atrium #3928 hát akkor lehet hogy valamit rosszul csináltál az edzésen, vagy nem tudom. vagy a táplálkozással volt baj. olvass vissza kicsit (tényleg nem sokat) és akkor megtudod mit érdemes enned. szólkásításhoz ugyan azok a gyakorlatok jók, mint tömegnöveléshez, csak nem 6 vagy 8 ismétlésből all egy sorozat, hanem pl 10-12. szóval pl ha nagyobb karokat akarsz akkor 3*6 (nagy súlyokkal), ha pedig szálkásabban akkor pl 4*12 (kisebb súlyokkal)
Azt hiszem ez így van, de vannak itt nálam sokkal tapasztaltabb sportolók is. ha rosszul tudom javítsatok ki. -
JoJo04 #3927 Edzettem igen és 11 évet versenyszerüen karatéztam szóval nem ijedek meg a súlyoktól,de annyira nem az izom látszódik rajtam és ezen szeretnék változtatni.Olyan átlagos a testalkatom,se nem hordó se nem nem hurkapálca... -
Atrium #3926 hát ez is egy jó tipp, de szerintem nem lesz túl nyerő megoldás! Ezelőtt edzettél már? 180 centi vagy és 82 kiló, ez izom és sportos alkat vagy nem? elősször ezt írd le és utána többet tudnak majd segíteni, így látatlanban! -
vg #3925 Probáld álomországban keresni! -
JoJo04 #3924 Sziasztok!!Tudna nekem valaki segiteni olyan ügyben,hogy szeretnék hozzájutni olyan edzéstervhez ami tényleg jó..nem szeretnék felszedni sok súllyt,mert épp most adtam le egy 10est.Most kb 82 kg vagyok és 180 magas,szóval olyanra lenne szükségem amitöl szálkás leszek de a súllyom marad ilyen körülValaki tudna segiteni?elöre is köszi:Janó -
a zsírkereskedő #3923
ronnie fiatalon
és mr o-ként... -
a zsírkereskedő #3922 hát engem nem zavar
ismerős csaj nem kapott ingyen pólót...:)ő sajnálta is:D zöld attack pólót akart:D -
#3921 Ne légy letörve, legalább sétáltál egyet zöldövezetben! :) -
a zsírkereskedő #3920 ma elmentem erre a drogmentes bigyóra... de akárhogy kerestem bejártam haverral az egész városligetet vajdahunyadvárastul de nem találtunk semmilyen ilyesmi dolgot sajnos szóval... 2 óra bojongás volt helyette:( most le vagyok törve -
#3919 "Hasznos a tej"... hát ez LOL!
Ezt a bölcsességet szüleidtől tanultad? Lehetséges, hogy ők is ezt az elvet vették figyelembe a felcseperedésedkor, és most a fórumozók isszák meg a levét ennek a tévedésnek? -
#3918 Én megértem, hogy nem preferálod a tejet, biztosan igazad is van, de tudod az én célom nem a "versenyző" kinézet. Ettől függetlenül több, mint egy tucat bodyzással eltöltött év után sem tapasztaltam semmilyen hátrányát a tej fogyasztásnak, ezért mertem ajánlani azoknak, akik pusztán jó alakra szeretnének szert tenni. Szerintem a kulcsszó a mértékletesség. :) -
a zsírkereskedő #3917 néhány pózolás a hősidőkből
frank zane
dave draper
sergio oliva
ed corney
arnold vs lou
mike mentzer
samir bannout
rich gaspari
bob paris
lee haney -
a zsírkereskedő #3916 flex utolsó versenyén
99 british grand prix
na szóval szép sport a miénk...
az első videón az az érdekes h erre a versenyre flex már "naturálként" készült tehát csak engedélyezett dolgokat használt...
ennek meg is lett az eredménye mert ha megnézitek a lábai elég aszottak a 99-eshez képest...
nekem személy szerint ez a térjünk vissza 80as évek előttre és ne legyen hatalmas combunk dolog nagyon bejön sokkal esztétikusabb...(hozzáteszem ha el tudták vona érni akkor a mostani lábfejlesztés mértékét akkor megtették volna ők is... de szerencsére akkor még nem tudták és nem rontották el magukat-de ezt csak én mondom)
a másik h sarcev pózolást is látni pont ronnie előtt...:) micsoda különbség:) -
#3915 sztem simán mehet, csak ne egymás utáni nap legyen -
Atrium #3914 fú megint van egy kérdésem. az a helyzet , hogy a mellizmom eléggé el van maradva arányaiban a felsőtest többi részétől. pl kar, váll. szerintetek baj ha beteszek még egy mell edzést a hétre? kicsit más gyakorlatokkal hogy ne szokjam meg nagyon. -
#3913 Hátrább az agarakkal barátom! Először is a "túl sok" semmiből sem jó! Másrészt pedig a túlzott vízfogyasztás feleslegesen terheli meg a vesét, ami hosszú távon biztosan nem kifizetődő élettani szempontból, illetve a vérkeringésre sem feltétlenül jótékony hatást gyakorol.
Tanuld meg értelmezni a szövegeket, és ne feledjük azt sem, hogy az átlag testépítő nem a 60-as felkarra és a kokszolással teli évtizedekre, majd az átlag életkor előtt bekövetkező elhalálozásra hajt...
Próbáld kicsit finomabban megfogalmazni a véleményedet, és mellesleg 19 éve foglalkozom a testépítéssel, nem csak súlyzókapkodás formában, hanem globálisan. -
a zsírkereskedő #3912 hát igazából annyiban igaza van h a túl sok víz sem minden esetben jó...(ok most nyár van izzadunk de télen már nem mondható el ez...)az is megterheli a vesét de közel sem annyira mintha nem inna valaki...tudjátok avégletek nem jók... túl sok és túl kevés az mindíg árt...az viszont ebből leszűrhető ha bunny 90-100kilósan iszik 5 litert akkor aki nem 90-100 hanem 70 v 80 kiló anank nem kell 5 litert innia mert arányaiban az máris majdnem 1/5öddel több a testarányaihoz képest...
na erről ennyit
#3911 igen szándékozok elmenni de jegyzetelni azért nem fogok
majd nagyjáboli tudósítást írok azért -
#3911 Sejtettem! :D
Szemináriumra amúgy mentek? Mert én nem tudok sajnos, de kíváncsi lennék rá, hogy mi történt. -
vg #3910 "Amúgy azért a túl sok vízivászat sem jó."
Annyira imádom olvasni az ilyen totálisan hozzánemértők okoskodók hozzászólásait basszus!!!!!!!! A legszarabb ebben az, hogy ezek a barmok mindenhol ott vannak! MINDENHOL! -
a zsírkereskedő #3909 jah amúgymeg általában nincs kedvem válaszolni:) simán ennyi az oka az eltűnésemnek:D -
a zsírkereskedő #3908 készülök a szuper tömegelő diétámra "korlátlan" anyagi háttérrel...
szóval edzés már belőve kaja félig pénz még nincs a fizu miatt de szeptemberben készül a szörny:D
tervem attack+tejsavó+aminosav "szentháromság"
rízs pufirízs zabpehely zöldség bab-kukorica(ronnie coleman is ezt zabálja szóval 1 próbát megér) csirke túró tojás(egész) marha hal - szóval nem kifejezetten a"csirkekúra" találmányom viszem tovább
40%fehérje 40%szénhidrát és 20%zsír felosztásban kb de nem lesz semmi kőbe vésve az első hét tapasztalatai után
ehhez gyűjtök minden infót... és nincs a fejem alatt az enciklopédia mert sokkal hatásosabb így, hogy megettem és úgy száll belém a tudás -
#3907 Vegyél inkább egy multivitamint, de ha a pénzed engedi akkor egy vitamin pakkot. Az RDA-t felejtsd el. Ha elolvasod egy pakkos doboz vitamin tartalmát majd rájösz miről beszélek! -
#3906 Az RDA szerint 100%-ot.
Bár hallottam olyat, hogy az RDA szar, mert elavult. -
#3905 mi van veled zsíros? megtáltosodtál! enciklopédia volt a párnád alatt? :D -
#3904 Félreértesz. Mennyi vitamint szedsz most? -
#3903 Értem, köszi. Ebben bíztem :) -
#3902 Aha, raknak bele mindenfélét, hogy tetsszen az íze, és jobban kívánjad. Nekem vannak olyan emlékeim régről, hogy "hmmm... de finom ez a baracklé / narancslé, iszok még belőle". De amúgy meg kinek nem? :) -
a zsírkereskedő #3901 a vízben oldódó vitaminokat nem lehet túladagolni
a zsírban oldódó vitaminokat lehet mert felhalmozódnak de még nem hallottam olyat, hogy valaki ténylegesen is tudna ilyen túladagolásról...
a vitaminok inkább katalizátorok.. beindítanak funkciókat folyamatokat
ásványi anyagokból 22 féle van és testünk kb 4%át teszik ki, de ha eszel elég húst zöldséget nem lehet gond ennek az utánpótlásáról
vannak még nyomelemek pl vas cink jód króm ezekből nagyon kis mennyiség elég
alapjában véve nem kell többet enned ezekből csak azért mert napi 4-5 liter vizet megiszol
ajánlatos multivitamin tabletta azokkal ha a napi előírt tablettát beveszed akkor nem fogod "túladagolni" magad
szóval csak a vízfogyasztás miatt nem romlik sem az emésztésed sem ezeknek a vitaminoknak ásványi anyagoknak a felszívódása -
#3900 minél többet?:D -
a zsírkereskedő #3899 mert többet jársz pisilni azért?más okát nem látom...ha keveset iszol sokkal "szinesebb" léesz a vizeleted azaz koncentráltabb... ami kikezdi a veséid hugyhólyagot hugycsöved stb..
alapjában véve a gyümölcslé meg a hasonlóak azért nem jók mert kalóriát is tartalmaznak(ez persze nem baj,a baj az, hogy ezzel a kalóriávbal nem számolnak és nem érti miért nem olyan irányban megy a fejlődésük ahogy "pontosan" megtervezték)
az üdítőitalt inkább hanyagoljuk(tudod mennyi mesterséges és felesleges szar van bennük? - ezekre nincs szüksége a szervezetnek semmilyen szinten, olvass csak utána)... a tea meg gondolom nem akkora probléma de én spec inkább sima vizet iszok(akár csapbizet is) mint pl hársfateát mézzel...
-
#3898 Mert az tele van cukorral, és különféle káros vackokkal, hogy szép legyen a színe, és finom édes legyen az íze - hogy aztán mégtöbbet igyál belőle. -
#3897 Köszönöm szépen a választ!
No és a vitaminokkal és ásványi anyagokkal mi legyen? Abból egyek többet? -
#3896 "a különféle oldatokban lévő víz nem számít (gyümölcslé,üdítőital,tea stb...)" - miért? :O
Amúgy azért a túl sok vízivászat sem jó. -
#3895 ebből következik hogy sok VIZET kell inni -
a zsírkereskedő #3894 na utánaolvastam picit...
van amire tudok válaszolni van amire nem...
a test nagy része vízből áll 40-60-70% - az izmok 70-75%a víz... a zsír viszont csak 25% vizet tartalmaz-ebből az jön, hogy a csökkent vízfogyasztás izomtömeg veszteséggel jár-ha nem iszunk eleget akkor még ráadásul dehidratált is lesz a szervezet
ha nem fogyasztunk elég vizet akkor a szerveze visszatartja a vizet önmaga védelmére - ez rontja a kidolgozottságot - ez avisszatartott víz salakanyagokkal telítődik és megterheli a vesét ezérta szervezet a májat is erre fogja használni (a máj egyik elsődleges funkciója a testzsír lebontása szabályozása)
ezért van ha nem iszunk elég vizet akkor testünk püffed és bevizesedik bezsírosodik(lásd alkoholisták egyik cspoportja)
a különféle oldatokban lévő víz nem számít (gyümölcslé,üdítőital,tea stb...)
azért nézel ki kissebbnek mert a zsír lement és a zsír is hozzájárul a "nagyságodhoz". tehát azért nem csökkent a súlyod mert ami tömeg lement a zsírveszteséggel azzal együtt víz is beépült az izmaidba...elvileg
forrás: internet+arnold lexikon
remélem kielégítő