Játékmagyarítások fóruma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Next PC upgrade: 2022
Hol kel kikapcsolni?
köszi
http://www.akciofigura.hu
Van mar olyan mobilapp, ami lehuzza helyetted a wc-t -- mondjuk ahhoz a wc is egy kisebb vagyon.
mondom ránézek steamen miről is szól a játék...ha az egész szövegből nem értek vmit vagy vmi kapcsolódást akkor bemásolom a fordítóba,hátha kitisztúl...és akkor egy ilyen, szinte tükör fordításban lévő szöveget is mint a "a smart hunter is always prepared." úgy fordít,h: "mindig egy intelligens vadász készül"!! <#conf>#conf>
És a Chernobylite-nál is már van valami kezdeti pislákolás
<#eljen>#eljen><#worship>#worship>

Sziasztok! Végére értünk a fordításnak illetve a lektorálásnak. Persze ez nem jelenti, hogy nincs már hiba, ezért kérünk benneteket, hogy ha hibát találtok küldjetek róla képet a lenti csoportba.
1 hónap után megkeressük a készítőket és megpróbáljuk rávenni őket, hogy hivatalosan is bekerüljön a játékba. Köszi előre is.
Amúgy 2 posztban is szerepel, hogy az alábbi facebook csoportban megtalálható az összes infó a magyarításról:
W4T csoport
Erről tud valaki infót? melyik verziószámhoz készült? tartalmazza-e a Winterhome kiegészítőt?
Elmesélem:
Amikor ALT+TAB-ozol, akkor a háttérben nem fogod hallani a játék háttérzenejét/zörejeit. Amint visszalépsz a játékba (ALT+TAB megint): minden zaj visszatér.
//Még valami:
Nincs külön single player / online anyag a játékban...
A teljes játék egyedül is játszható, de amint felcsatlakozik / meghívsz egy-két barát(ot) magadhoz, a játék így reagál:
- erősebbek lesznek az ellenfelek (nehezebbé válik a játék),
- jobb lesz a szajré (loot),
- osztott XP (értsd: nem csak a játék indítója kap XP-t),
- a fejlődések, felfedezések mindenkinek megmaradnak (nem úgy mint mondjuk az újkori Far Cry-játékok coop játékmenetében),
- tudsz cserélni / párbajozni a játékos társaiddal.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2019.04.13. 21:05:21
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.
A fordításhoz hozzászólva csak annyit mondanék,hogy amennyit én tapasztaltam ,ha csak az INT mappát(a honosításból) másoljuk rá az eredetire akkor szerintem használható a végigjátszáshoz,a küldik leírása,a videók feliratozása,a felvett tárgyak leirása,tárgylista, skillek nevei működnek,de a menü hiányos,azt 2 fájl(WillowGame.int,WillowMenu.int) kiegészítésével javitható(kaptak egy rakás új sornyi bejegyzést,ezért eltolódtak az eredeti sorok szövegei,de szinte az összes eredeti szöveg benne van,sok ugyanott,de ez újak miatt eltolódtak a menü szövegei),persze az összes npc beszéd feliratozása angol ,gondolom ezek a upk fájlokban van.
Tudom hogy biztos lehet benne hiba amit írtam,csak ezt szűrtem le abból amit láttam,mentem pár kört a kezdőpont környékén(fireston környéke,a 4 dlc kezdőpont környéke) és ott a dolgok rendben voltak ,az interaktív tárgyak gombjaik magyarok voltak ,a boltok menüje is.Próbáltam házilag átírni összehasonlításosan a 2 willow fájlt a notepad++ ban,de csak azokat másoltam át ami magyar volt,a jelenlegi helyére,meg ami logikusnak tünt,de sajnos nincsen használható angolom,ezért inkább a normális fordítást meghagyom annak aki ért hozzá meg jó az angolja.
I7 7700k, HyperX16GB ram (~2700 mhz :),Rx5700 8gb,120gb m2 win10(nem szeretem,de kell,nem megy minden w8.1 alatt) + 4 TB WD Red adat,Samsung 860 EVO 500GB játék.
Hétvégén megteszem, és akkor konkrét válasszal is tudok élni a kérdésedet illetően.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
IMY: írtam üzenetet.
Utoljára szerkesztette: FEARka, 2019.04.12. 10:52:06
Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók
Ezért is lehet, hogy előfordulnak majd hibák a végigjátszás során.
Most ez használtam hozzá: https://data.hu/get/11779702/unreal_border.7z
Magyar feliratos játékvideók: http://www.youtube.com/Magyarfeliratosjátékvideók
A játék sok dolgot a Localization\INT mappában található int fájlokból olvas amik egyszerű szövegfájlok.
Az új kiadás néhány fájlban tartalmaz új sorokat, emiatt pl a játék főmenüje hibás.
Ezeket a hibákat egy "mezei user" is ki tudja javítani, ha valamilyen programmal, pl akár TC-vel összehasonlítja és átmásolja a plusz sorokat.
Alapnak kéne lenni a lentebb látott HellSign féle Translation Support Tools megoldásnak és vagy simán notepadban is szerkeszthető feliratoknak. Senki az égvilágon senki se tud értelmes magyarázatot adni miért szopatják a társadalmat.
Mert most újra letöltöttem, hogy én vagyok-e a hülye, de nekem most sincs benn más csak upk fájlok.
Az *.int fájlok gyakorlatilag szöveges fájlok (Notepad++ ajánlott a szerkesztésükhöz, mert az megőrzi a forrásfájlok minden tulajdonságát), és azok az alapjátékhoz kapcsolódnak.
Az Enhanced azért lesz felemás (magyar + angol), mert az annak idején nem egyszerre érkező DLC-k anyagaival jöttek a főjátékot érintő módosítások is. Míg az így készülő honosítás egységes lett az utolsó DLC-vel, addig az Enhanced bizonyosan kapott még ráncfelvarrásokat mindenhol.
S továbbra is: az Unreal Engine ill. állományok tucsingolása is okozhat galibákat (*.upk fájlok).
Amiket adtál is írtál megnézem majd egyszer amikor lesz annyi helyem hogy az Enhanced-et feltelepítsem,mert hogy ezért nem törlök se semmi az is biztos.
De a lehetőség mások előtt adott akinek fent vagy hogy megnézze.
Bár i2k *.UPK fájlokról beszélt amiket adtál az meg nem az ,bár fingom sincs a fájlokról
Itt van.
Az int fájlokat megcsinálhatnád, azokat csak simán pl total commanderrel össze kell hasonlítani, és átmásolgatni a magyar szöveget.
De egyszerűbb, ha inkább a plusz angol sorokat másolod a magyarba.
Aztán nyomhatnál egy teljes végigjátszást, hogy hol fagy le, vagy túlzott mennyiségű angol szöveg merre van.
Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta
@grebber: intézem 😄
Utoljára szerkesztette: lostprophet, 2019.04.10. 21:35:36
Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta
Link1: Supraland HP
Link2: Supraland Steam
Magyar felirat is van benne, ami külön jó pont. Bár nekem a hosszú ékezetes betűk helyett (például: ő,ű) kis négyzeteket rakott ki a szöveg, de ettől még érthetőek voltak a mondatok.
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2019.04.10. 09:23:47
HellSign v1.0.1.2 Update
Translation Support Tools
Translations can be installed both from the workshop or from other sources for working offline.
• All dialogue, UI, item descriptions, and so forth are translatable.
• Translate by editing one simple text file.
• Built-in refresh button, to show your translation changes in real time!
• Update from older versions with one simple click, marking all new & changed entries.
• Upload to workshop, or simply distribute the file where ever you please.
Patyek, lostprophet nem nyerte el egyikőtök tetszését sem? <#eplus2>#eplus2>
Mi van jelenleg vele?
Rajta kívül még pont IMYke akire emlékszek, de ő még most is aktívan fórumozik lást lentebb <#nezze>#nezze> igazán csinálhatna egy jó kis indie játék fordítást, hiányzik a munkája <#vigyor5>#vigyor5>
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Ott a fasza fable is felújítva azt ahhoz se lehet megoldani 😞
Te most velem vitatkozol, azzal, aki a fordítást készítette.
A Borderlands (1) honosításának túlnyomó része közvetlenül a *.UPK fájlokba került...
...tehát, ha módosították (akár csak egy alverziószámmal is) a játék (Enhanced) állományait, akkor a honosítás UPK-ra eső részét újra kell fordítani (de leginkább újragépelni, amennyiben korlátozásokkal néz szembe az, aki aktualizálni szeretné a régit az újra) = sok kitartást, időt hozzá, bárki is lesz az.
" akkor is még fordítani kell a bennük lévő fájlokat/anyagokat. " Fordítani nem hiszem max fejbe a többi csak copy paste az eredeti magyarításból, mert kétlem hogy ennyi év után írtak hozzá + történetet..
De ezt már írtam.
Meg kell nézni, hogy a régi és az új *.upk fájlok (netán az átültetés újabb verzióra) milyen szerkezettel bírnak. S akkor is még fordítani kell a bennük lévő fájlokat/anyagokat.
De ebből lehet következtetni ha felment rá a régi és magyar is lett egy része át lehet alakítani valahogy (gondolom)
A másik oldalon ezt írta valaki a régi magyarításról ,mert rátette az új verzióra:
"Rá lehet telepíteni. Ha elnyomod a sok hibaüzenetet még el is indul. Néhol magyar is, de persze vannak gondok." Szóval a hozzáigazítás nem lehet olyan hüde ördögtől való..
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.04.08. 22:53:45
FMBetyarok.hu magyarítás
Max felteszi az illeti egy korábbi warez verziót amihez jó az a fél translates akkor "kész" verzió
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Akkor a lényeg kész,de a DLC váratnak 😊
Köszönöm még egyszer,és mindenkinek majd kellemes ünnepeket kívánok nyakunkon van lassan 😊 !
Üdv : Károly.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.
Szerintem a fejlesztő hajlandó lenne beletenni a magyar nyelvet is ha valaki elvállalná. Most került bele sok más nyelv is.
Az At the Mountains of Madness-t és a The Peterson Case-t nem szemelte ki valaki? Egész jó horror játéknak ígérkeznek.
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.04.07. 15:36:41