Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • FartingSquirrel
    #54406
    Ez elméletben jól hangzik, akár működhet is, csak éppen nem mindenkinél. Ez függ a projekt vezetőjétől (a magánéletétől), a többi fordítótól/lektortól/tesztelőtől, esetleg grafikustól, technikustól, és függ a projektvezető többi projektjétől, ha van, és még ki tudja, mitől.
    Valaki biztos, végig tudja így csinálni (ahogy mondtad, Sunsetjoy az élő példa); néhány éve, mikor kezdtem, sokkal lelkesebb voltam, valószínű, hogy belevágtam volna ebbe, de most már más prioritásaim vannak, kicsit bonyolultabb lett az életem, és biztos, hogy nem vágnék bele egy kicsit is határidős hobbiprojektbe, főleg, ha az anyagiak miatt plusz kötelezettséget jelent – még a többivel sem tudok úgy haladni, ahogy szeretnék.

    Szerintem minden fordító tisztában van a saját ambícióival és korlátaival, és nem véletlen nem vállalnak ilyen munkákat. Ha valamit az ember hobbiból csinál, akkor az csak akkor igazán hobbi, ha kötelezettségektől mentes – ezért is van, hogy néhány fordító nem jelenti be egy-egy projektjét, amikor elkezdi, mert már azért is felelősnek érezheti magát. Ha pedig valaki nem csak hobbiból akarja csinálni, hanem pénzért, akkor fölösleges aprópénzzel játszadozni (azaz adományhoz kötni a magyarításokat), mert az hosszú távon nem éri meg, és csak annyit ér el vele, hogy hatalmas felelősséggel fog tartozni a hobbija iránt.