58407
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • nulladik
    "Itthon egy gyári munkás simán megkeresi a 250-300k nettót" te egy álomvilágban élsz öregem...
    lenet, hogy vannak olyan helyek magyarországon, de általánosságban ezt kijelenteni tájékozatlanságra vall
    nyilván a lakosság 70% életképtelen, mert ők vagy segélyből, vagy a minimálbérből, vagy a közmunkán keresett 50e forintból élnek

te valami burokban élhetsz ezzel a dumával, és a gyár is nyilván az álomgyár lehet meseországban ahol egy "gyári munkás" nettó 300 -at keres, de nem ebben az országban...

szóval nem tudom, hogy honnan veszed ezeket az ökörségeket, de próbálj meg egy kicsit túl látni a saját orrodnál
  • Ainz
    Messze nem konvergálnak a nyugati árakhoz, ha éltél kint, akkor nagyon jól tudod.
    Egy doboz cigi 2500ft egy hamburger a szarabb fajta 3000 forint, míg itthon pesten 1200ft ugyan az a burger.. Talán az egyetlen dolog ami Németországban olcsó az a sör. Ha normális kaját akarsz enni, akkor bizony bele kell nyúlni a zsebedbe, ruházkodás dettó.
    Az igaz, hogy ott kint többet tudsz félre tenni, ha 2-nél több az IQ-d, de könyörgöm ne akarjunk már Magyarországot egy Németországhoz vagy Dubajhoz hasonlítani. Itthon egy gyári munkás simán megkeresi a 250-300k nettót, csak tudni kell hol elhelyezkedni, aki meg tanult és van diplomája vagy valami értelmes szakmája, az ennek a 2-3 szorosát keresi. Attól hogy sokan életképtelenek, még nem lehetetlen itthon jól élni. Persze érdemesebb külföldre menni, ha gyorsabban akarsz több pénzt, de ahhoz többet is kell kint dolgozni. Nagy álom az, hogy kint napi 6 órával 2 milliót fizetnek, meg kapsz szolgálati lakást, étkezést, telefont stb. Lehet hogy van ilyen, ha a 30 éves tapasztalattal rendelkező agysebész vagy. Máskülönben marad a kemény munka.
    Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.12.30. 13:52:20
  • grebber
    Akkor ide ne gyere, karbantartókat kb szarba se veszik fizetésileg. Nekik a 200 sincs meg nagyon nincs..

De hogy magyarítás is legyen téma Heavy Rainről valami fejlemény más országok mesterei megoldották már a fordítását?
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.30. 10:49:03
  • NeoMaN
    Sima raktárban csomagoló, 8 általánossal 200-250 nettóval kezd.
  • NeoMaN
    Na ezzel nagyon egyetértek.
  • RicoKwothe #54496
    Megyek hozzátok karbantartónak Grebi. Nem kell nekem 450k.300 nettó alapbérrel megelégszem, azután ha a munkám 3 hónap múlva is ér annyit hogy maradjak (még soha nem volt olyan, hogy nem végzem el a munkám, vagy panasz van rám) akkor beszélhetünk emelésről, ha megérdemlem persze. De ha alapból hülyének néztek mindenkit, úgy tényleg nem egyszerű jó munkaerőt kapni.
    Jelenleg is épp művezetőnek akarnak felvenni, hiába mondtam, hogy én a gépek nyelvén beszélek, nem az emberekén.
  • FartingSquirrel
    Azért kerül oda a sok selejt, mert akinek van egy csöpp esze és van bármi fogalma arról, hogy mit kezdjen magával, nem marad itt. Ha pedig mégsem tudja, és itt marad, biztos, nem azon fog agyalni, hogy vajon melyik gyárba menjen dolgozni, még ha egy gyógyszergyár – gyanítom – sokkal sterilebb is, mint egy nem gyógyszergyár. (Egyszer voltam egy konzervgyárban 3 éjszakára, még diákmunkaként – az az élmény egy életre elég volt.)

Persze, hogy meg lehet itthon élni (elmehetsz kukásnak is 300k-ért), csak nem mindegy, hogy éppen megélsz, hónapról hónapra, vagy pedig egy tisztességes emberi életet élsz (amiben nem azon aggódsz, hogy vajon mennyi pénzed marad a hónap végére), és esetleg még szereted is a munkádat.
  • grebber
    Gyógyszergyárakban kb mindenhol ennyit adnak a kezelőknek. És mivel sokaknak ez is büdős meg kevés már a selejtek is jönnek 8 általánossal akik 1 év alatt annyit se tanulnak be mint egy eleve értelmes ember aki melozni is akar 1 hét alatt. De mivel nekem ez a pénz egy álom én eltüröm és melozok az ilyenek helyett is mivel mást ugyse tehetek, mivel hozzám van beosztva. Annyit tudo tenni, hogy az év végi értékelésükbe beleirom (csopvez vagyok nekünk kell értékelni őket) hogy agya mint a szita info nem ragad bent azt aki olvassa látja vagy cselekszik vagy nem. De inkább a nem cselekvés van mivel nem tobzodnak az emberek hegyekbe ebbe az iparba.

(Ui és nem offolok itt tovább ezt max ej offba kéne: Csak a régi motorosokat sajnálom akik itt vannak már 35 éve és kb professzori szinten küldik nekik az órabérük alig emelik már és a 8 általánosos parasztot többel veszik fel aki szemlátomást magát nem is zavartatva kb beleszarik mert a lové megvan mi érdekelje dolgoznak helyette mások..)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.29. 23:14:38
  • Piko888
    Pontosan, azt hitték ugyanaz lesz a munkamorál, mint Magyarországon. Sajna sokan nem tudják, hogy 0 képesítéssel, 0 nyelvtudással külföldön semmit sem érnek el. Az 1500 euró havi bér persze kurva jó, csak azt nem látják, hogy azért meg kell majd dögleni.
  • FartingSquirrel
    Mit vártak bevándorlóként? Aranytálcás kiszolgálást?
  • IMYke2.0.0.0
    Be akarok kerulni a munkahelyedre... ;-)
  • FartingSquirrel
    Persze, ilyen emberek pont nem kellenek, legalábbis a narancsos família ideája szerint – azok kellenek, akikkel könnyen lehet bábozni.

De amúgy áruld már el, hol lehet a semmire közel félmilliót keresni (a politikán kívül, legálisan)? Biztos, én vagyok vak, de nem nagyon szoktam látni ilyen bérajánlatot, ahol ne kérnének 14353 évnyi tapasztalatot meg 12 diplomát.
  • Piko888
    Igazad van, nálunk (osztrák határ mellett) is mindenki sír, hogy mennyivel jobb külföldön, kimennek és pár hónap után jönnek, hogy szarba se veszik őket, táppénz nuku, szabit se vehetik ki, a meló 8-10 óra, nem mint itthon, hogy 8 óra után hazamehetsz. A túlórát aznap jelentik be, a szünetet le kell dolgozni. Az itthoni here-vere helyett meg kell szakadni. Szóval idehaza el vannak kényeztetve a dolgozók. Volt olyan ismerősöm, aki karambolozott és sajna több hónapig munkaképtelen volt, szó nélkül kibaszták Ausztriában. A tanulság, a magyarnak semmi se jó, semmivel sem elégszik meg.
  • grebber
    Itthon feszt sírt mindenki (és újfent pont leszarom ki sértődik meg ezen)kezdem magam lassan egyedinek érezni, hogy csak nekem jó.. Több ezer kilométerre külföldre menni akarnak, de 3 várossal odébb már nem mert juj itthon nem lehet jól keresni.. Nem a brét nem. Lehet és kb agysejt se kell hozzá. Tonnányi munkatársamra azt is félbe bizom hogy vigye ki a szemetet és jé megkapja a 400+ot a nagy semmire
    Nincs lehetetlen csak tehetetlen. Amit nem is akarsz azt nyilván sose fogod elérni, marad a sírás meg az ország fikázása.
    Menjetek csak minél többen ilyen emberek nem is kellenek ebbe az országba.. (ha ti egy országot fikáztok én meg titeket)
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.29. 22:45:19
  • FartingSquirrel
    Hát ezzel jó nagy faszságot mondtál. Nem tudom, hol látsz te sokkoló kereseteket, nem dobálnak minden második helyen 450-et. Ez kb. tény, hogy míg Magyarországon a bérek a keleti szomszédainkéhoz hasonlítanak, addig az árak a nyugatihoz konvergálnak. Lehet, hogy te vagy a kollégáid 450k-t keresnek, mindeközben a minimális nettó jövedelem 91k. Képzeld el magad 91k-val... (A minimálbérnek inkább az előbbihez kéne hasonlítania, mint az utóbbihoz.)
    Na meg azért a lehetőségeid is valamivel talán változatosabbak más országokban. Én kb. egy éve hazajöttem külföldről, csak azért, mert honvágyam volt – ez szakmai szempontból egyáltalán nem volt egy bölcs döntés (ezt persze akkor is tudtam), hiszen ott kint még mindig azt csinálhatnám, amit szeretek, vagy talán még jobbat is, az itthoni keresetem sokszorosáért. Ha nem lenne semmi és senki, aki hazaköt, már rég visszamentem (illetve eleve haza se jöttem) volna.

Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2019.12.29. 22:23:46
  • akyyy
    ezekben benne vannak a DLC-k is, igaz? telepítő nem írja sehol.
  • NeoMaN
    Patyek! Maradt egy csomó Sonic steam kódom a bundle-ből, neked adnám őket ha érdekel és írsz.
  • NeoMaN
    Dying Light posztolva.
  • experto11
    Idén rengeteg játékot lefordítottak.

1:Steins Gate
    2:Pillars of Eternity
    3:Uncharted 4+kieg
    4:Batman Arkham Knight
    5:Sekiro
    6:Devil May Cry 5
    7:Shadow of the Tomb Raider
    8:Plauge Tale
    9:Resident Evil 2
    10:Sniper Elite 4
    11:Sherlock Holmes
    12:Wolfenstein 2:The New Colossus
    13:Thronebreaker
    14:Life is Strange:Before the Storm
    15:Crysis 3
    16:Age of Wonders 3
    17:King Bounty:Dark Side
    18:Lords of the Fallen
    19:Draugen
    20:Shadow Tactics
    21Darksiders 3
    22:LEGO Star Wars:The Force Awakens
    23:LEGO Marvel Avengers
    24:LEGO The Hobbit
    25:Stasis
    26:Layers of Fear 2
    27:Rakuen
    28:Galaxy On Fire 2
    29:Mansion of Madness
    30:Styx:Shards of Darkness
    31:AC Unity
    32:Kona

• nulladik
    szuper!

bár a játék szerintem nem hozta azt a minőséget amit az előzőek, de a magyarítással lehet, hogy nekiugrok újra

köszi
  • blackroy
    Sziasztok!

Kicsit visszakanyarodva a játék magyarításokhoz...

A New Colossus játék magyarításának befejezése után elkezdtem a következő Wolfenstein játék fordítását is.
    A szövegmennyiség hasonló az előzőhöz: 23 ezer sor körül van.

Egy kis ízelítő videó a magyarításból:

• TBTPumpa
    Obi-Wan is megmondta Anakinnak, hogy: "Tanuld meg, hol a helyed!"

A helyünk a nagyvilágban - a Cirkuszban, valahol itt van:
    "Jön a rezesbanda, a legnagyobb dobás,
    brüsszeli karmester, párizsi trombitás,
    londoni a szaxis, svéd lány a fuvolás,
    római a prímás, madridi a kontrás,
    a fellépők sztárok, a személyzet is pazar,
    svájci a pénztáros, de a vécés néni magyar."
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.29. 18:49:11
  • lonvard
    "Viszont ez az Ország/Nemzet semmi rosszat nem tett (az összes Ország közül ennek a legcsodálatosabb és legtisztább a történelme és a művészete), csupán a kisujját nyújtotta mindenkinek a bajban, de azok a karját is leharapták és gyakorlatilag a szart is kiverték belőle"

Na, te meg átcsúsztál a másik végletbe. :D Persze mint nemzet, nem tettünk semmi rosszat, mert egy nemzet max úgy tud rosszat tenni, ahogy a hutuk tömegei nekiestek lemészárolni a tuszikat Ruandában. Ilyen szintű polgári népirtást nem csináltunk, valóban. Az hogy egyébként a történelem folyamán mit csináltunk, azt predesztinálta az aktuális történelmi helyzet, az ország ereje, az uralkodó elit, meg a szerencse. Kb. ugyanazt csináltuk, amit a térség államai, hódítottunk, védekeztünk, uraltuk a térséget, uraltak minket, ügyeskedtünk, megalkudtunk, élethalálharcot vívtunk. Pl. most olvastam a csehekről, a 30 éves háborúban az 1600-as évek elején protestánsként ellenálltak a Német-Római Birodalom választott katolikus császára erőszakos katolizációjának, amiben konkrétan elűzte volna a protestánsokat a földjeikről. Prága mellett vívtak egy döntő csatát, elvesztették, és kész, végük volt.. A protestánsok vagy áttértek katolikusnak, vagy elűzték őket, Csehország meg 300 évre elvesztette önállóságát. Nekik speciel nem török fogságuk volt, de volt más. Egyébként több német protestáns tartomány vívott hősi küzdelmet ezidőtájt, meg igazából kevés az olyan szerencsés nemzet úgy általában is a világban, akinek a történelme folyamán ne lett volna hasonló vesszőfutása, mint nekünk. Más-más korszakokban más-más államok szívtak, vagy épp emelkedtek fel. Most például a helyzet igen kedvező nekünk, a mostani helyzet a történelem nagy lehetősége számunkra, a világ legfejlettebb gazdasági és katonai szövetségének tagja vagyunk, ilyen státuszért hány olyan ország ábrándozik, amelynek a következő századokban ez nem fog megadatni, és nagyon nehéz lesz ott az élet. Nem véletlenül van kivándorlás azokból a térségekből.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.29. 15:49:27
  • RicoKwothe #54478
    Nem mindenütt vannak ám olyan jó keresetek az országban, ez régióként erősen megoszlik. Én 3 gyerek kedvezménnyel kerestem ipari gépészként 200 felett, az kurva karcsú. Le is léptem. Voltam villanyász is, maszekban a mai napig vállalok ilyet, de nem fogok reggeltől estig kábelt húzni, vésni, marni, kötni alkalmazottként, mocskosul nem 4-5 óra hosszában. Ha meg elmegy az asszony a boltba, 10000 alatt ritkán vásárol,és ebben max kinder tejszelet a luxus, de a gyerekeken meg pont nem fogunk spórolni.
    Úgyhogy ezt a fajta kinyilatkozást inkább kerüljük, hogy neb menjen el senki, meg mindenhol olyan jól fizetnek... Mert rohadtul nem így van.
  • grebber
    Sosem értettem ezt a megyek külföldre halandzsát.. Aki itthon ebben a munkaerőhiányos országban nem talál jó kereső munkát az vagy debil (aki ideképzeli magát és besértődik HAJRÁ) vagy nem is akar ilyen munkát. Olyan állások vannak sokkoloak a keresetek. Ha tudom hogy pl a villanyszerelés ekkora gazdagságot hozhat annak tanulok. 4-5 órás melóéet 120ezreket kapni + anyagköltségen is lehuzhatnak..
    Munka és zseton érte van. A baj a fejekben van de ott nagyon. Nekem is van sok munkatársam akik a semmire akarnak milliókat kapni. Nem elég neki az így is semmire kapott havi 450k..Eszméletlen.Fizetési papírok mikor hó elején előkerülnek megyek is onnan nem hallgatom a síránkozásaikat
  • TBTPumpa
    Én csak a "soha" szóra reagáltam, de az számomra is nyilvánvaló, hogy milyen idők ezek. Én még itt vagyok, de közel sem biztos, hogy itt halok meg...
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.29. 15:25:05
  • mike01010101
    Itt nyilván nem "történelmi léptékben" kell gondolkodni, de az a tény, hogy nincsenek jól működő, szervezett fordító csapatok, igazolja az állítást (pedig igény lenne rájuk).
  • nulladik
    ó, ez csodás volt...

régen talán így volt, nem mernék rá mérget venni
    ma a "ha megdöglött a lovam, dögöljön meg a szomszédé is" elv szerint él a magyar
    szerintem nincs még egy ország, ahol annyi 3/2 -es ügynök volt/van mint nálunk (talán még az oroszoknál)
    ezzel a néppel gyakorlatilag azt csinálnak amit akarak, néhány év mónikasó, néhány balázssó és máris a legaljára szocializálódik egy nemzedék
    az ilyen emberek elhiszik a sorost, elhiszik a migránsokat és míg ők ettől a kettőtől rettegnek, a kormány magántulajdonba veszi az egész országot, rabigába hajtja a népet ÉS a magyar ember (akinek még maradt egy kis agy a fejében) külföldre menekül egy jobb élet reményében

a magyar nem áll ki saját érdekei mellett, nem fog össze a társaival egy szebb jövőért
    a magyar ember megalkuszik, besúg, beletörődik
  • TBTPumpa
    "A magyarban nincs összetartás, soha nem is volt."

És abban a pillanatban a szépirodalmi műveink, a történelmünkből megmaradt lenyomatok és bölcs öregeink tanításai, amik ezt megcáfolnák, szépen porrá lettek...
    Mai ésszel kvázi felfoghatatlan milyen erő, összetartás és kitartás volt a magyar emberekben (főleg a világégések idején), erről talán a dédszüleid tudnának a legjobban mesélni - de lehetséges, hogy már ők sem tudják/tudták elmesélni senkinek sem, mert időközben elhaláloztak. Látod, milyen az élet? Megtapasztalsz megannyi dolgot és senkinek sem tudod továbbadni, mert nem lesz rá lehetőséged.
    Inkább csak az az elkeserítő, hogy néhány generáció leforgása alatt milyen jól sikerült elkorcsosítani ezt a nemzetet is.
    Az ilyenekkel csak azt érik el, hogy még az a gyermek is megutálja ezt az Országot, aki még meg sem született és első dolga legyen lelépni innen. Épp az a cél, hogy lelépj innen és akard a kápét (George Orwell - 1984 - Nem bevándorlás, hanem népességcsere - Ti mentek, ők jönnek.)
    Viszont ez az Ország/Nemzet semmi rosszat nem tett (az összes Ország közül ennek a legcsodálatosabb és legtisztább a történelme és a művészete), csupán a kisujját nyújtotta mindenkinek a bajban, de azok a karját is leharapták és gyakorlatilag a szart is kiverték belőle, mert a magyar ember mentalitása olyan volt, hogy mindenkit vendégül kell látni és ami az enyém, az a tiéd is...

És messzire sem kell menni, elegendő csak a Szózatból idézni:
    "A nagy világon e kívül
    Nincsen számodra hely"
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.29. 15:04:48
  • nulladik
    melyikre gondolsz, melyik nem lesz kész? a Pillars, vagy a Fallout?
    az első készen van, a második meg már majdnem készen van
  • Piko888
    Köszönjük szépen, addig ne is írj.
  • Piko888
    Weblate tökéletesen mükődik, online, központi fordítómemória, beépített yandex, lektor funkció.
    A srác saját szerverről üzemelteti, olyan mintha előfízettél volna rá, csak így ingyenes.
  • DantesHUN
    Jól van akkor. Majd 5 év múlva amikor még mindig nem lesz kész, tessék erre szépen vissza emlékezni. Majd az idő eldönti
  • Tinman #54468
    5.8 millió karaktert fordítottak le a hőseink a Pillarsban. Miről tetszik beszélni?
  • nulladik
    "komolyabb játéknak se fordítása"
    te egy játék komolyságát a benne lévő szöveg mennyisége alaplyán határozod meg?
    egyébként még így is butaságot beszélsz, mert a Pillars of Eternity -ben egy könyvtárnyi szöveg van, és a Fallout 4 -ben is
  • DantesHUN
    Ezekben hol a bánatban van annyi szöveg mint a Red Dead-ben? De okosak vagytok tényleg.

A GTAV fordítása ogy is áll? Még mindig nincs kész, de legalább kínlódás elindítani. Értem.
  • nulladik
    mert kb. a játékok 0,38%-ában van benne? :)
  • Sunsetjoy
    Először kérdezni akartam, de aztán inkább magam kerestem rá (sok internetező csak write-only módban ír, olvasni lusta:)
    És akkor találtam egy olyan írást, ami kb. mindent leír arról, hogy milyen is a brazil nyelvre fordítás értelme, háttere és jövője:)
    Felmérés szerint 75 millió gamer van náluk:)

There are more female than male gamers in Brazil.
    Only 5% of Brazilians speak English - localization into Brazilian Portuguese is essential for your game.
    European Portuguese translations won’t work for the Brazilian market due to the differences in vocabulary, pronunciation and cultural backgrounds.

link

A steamen megnéztem, a novemberi felmérés szerint a magyar nyelv a játékok 0,38%-ában került használatra, 18. helyen áll.
  • mike01010101
    Igen, sajnos ez mind igaz. ilyenek vagyunk :(
  • FEARka
    Se kitartás :) A legtöbben nagyon hamar lelépnek, legtöbbször szó nélkül.