58388
Játékmagyarítások fóruma
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)
Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.
Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
-
FartingSquirrel #54522 Persze, meg lehet, csak ezzel tulajdonképpen azt mondod, hogy mindenki kereshet magának rendesen fizető állást, és nem kell szarér-hugyér dolgozni. De ha mindenki rendes állást szerezne magának, akkor a szar munkákat ki végezné el? Talán járhatna azokért is olyan bér, amiből nyugodtan meg lehet élni, és nem lenne annyi panaszkodás.
Abbahagytam. :)
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2019.12.30. 20:44:32 -
#54521 Üdv!
Valószínűleg itt legalább egy tucat ember van, aki valamit konyít a Unity játékok magyarításához, már csak azért is, mert én semmit nem értek hozzá. Már egy ideje vesszőparipám, hogy esetleg a Dreamfall Chapters magyarítható lenne-e. Patyek neki is állt, de technikai akadályokba ütközött, a módosított fájlok némelyike visszarakás után hibát okozott, nem indult a játék. Több nemzet is lefordította már a játékot, tehát valahogy lehetséges, azt hiszem Patyek a spanyol (vagy olasz) tool-t használta.
Túrtam a netet, orosz fórumokon találtam egy-két programot, amik, ha jól értettem Unity motoros játékokhoz valók és talán .assets fájlokat lehet velük piszkálni. Nem tudom, hogy egyáltalán jók-e ezek valamire, de azért feltöltöttem őket, hátha rájuk néz valaki. Természetesen Patyeknak is elküldtem, nem sürgetésből, ha egyszer ráér, megnézi őket.
Ha esetleg ismeritek őket, vagy megnézitek, megköszönöm. Hátha jó valamelyik a Dreamfallhoz, esetleg máshoz is.
https://drive.google.com/file/d/1Rls7NOTQ0xhlcw0KogjIQWZdEy6LB5a_/view?usp=sharing
Ilyen nevű programokat tartalmaz:
- Unity Asset Editor
- Unity Assets Explorer
- UnityEX
- Unity Studio
Még egyszer szeretném hangsúlyozni, nem értek hozzá, nem tudom jók-e valamire, csak segíteni szeretnék, meg persze örülnék, ha megvalósulna a magyarítás. -
Andriska86 #54520 Szerintem meg akit érdekel, szánja rá az idejét és jöjjön el személyesen. Ha már én is rászánom az időmet. -
#54519 Oh, már azt hittem valami gigantikus magyarítás jött ki ,belépve a sok hsz. láttán, oszt látom csak fossátok szót.....BUÉK...
-
Anonymusxx #54518 Akár online is megtarthatnád, ha van olyan aki nem tudna személyesen elmenni -
#54517 Sracok!
A vegtelen "kulfoldon jobb/nem jobb vs. Itthon csak lustak nem keresnek 450k"-temat befejezhetnenk...
Kulonos tekintettel arra, hogy sosem lesz veg es senkit sem fogtok meggyozni pro-kontra... -
#54516 Nem is mondtam, hogy nem éri meg kimenni, meg hogy szar stb. Csak sokan úgy állítják be, hogy a mostani kormány hibája, hogy ebben a kis fos országban, nem kap minden utolsó csöves alanyi jogon havi 1 millió forintot.
Én csak azt mondom, hogy itthon is meg lehet élni és nem, nem éhezve meg fagyoskodva egy putriban, hanem jól. Persze nem árt ha az embernek van párja/család ami a kezdésnél segít. Plusz, ha nem Pesten akar saját lakást. -
#54515 Ha nem BP lenne... :(
Az újdonságokra bizonyos kereteken belül, mindig vevő vagyok. De, majd kiölöm magamból ezt is idővel...
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2019.12.30. 18:16:26 -
#54514 Én a valóságban élek és nem az ellenzéki hazug propagandában.
Itt egy példa, ami egy gyári munka és 250 ezer nettó fizetést ad (mellékesen ez nem Békés megye)
De itt pl, ahol én lakok Békés megyében, rengeteg gyár van. Nálunk Békéscsabán a Linamar gyárban folyamatosan van felvétel és havi 300 ezer forint lazán megvan az alap 8 általánossal rendelkező gyári munkásnak. Ugyan ez a helyzet akár Szarvason a Gallicoop húsüzemben. De még megannyi más helyet is tudnék sorolni. Ha itt a legszarabb megyében lazán megkeresi a "paraszt" a 300k-t, akkor ne mondd már nekem, hogy máshol nem az országban. Ha diplomás vagy, vagy érettségivel és 80-nál több IQ-val rendelkezel, akkor lazán ennek a dupláját is meg tudod itthon keresni, nyilván aki csak siránkozni tud, annak marad a fikázás, de a tények attól még tények maradnak.
Olyan szintű munkaerőhiány van az országban, hogy nem egy nyugati gyárban a 300 ezres fizetés mellé szállást meg étkezést is biztosítanak.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.12.30. 18:11:16 -
Piko888 #54513 A technikai részt ő kezeli, folyamatosan pakolja ki a friss verziókat.
A sztorit ismerem, mind két oldalról, mindkét oldal jogosan vet fel dolgokat, de szerintem megfelelő kommunikációval lehet rajta segíteni.
A weblattel készült magyarítások: Terminator: Resistance, Kona, Frostpunk, Guns, Gore & Cannoli 1-2, Exorcise The Demons
-
#54512 Hm, erről lemaradtam. Bár én tudom használni, azért érdekelne, hátha tudsz trükköket, amiket én saját kútfőből nem találtam meg. -
Andriska86 #54511 Igen, személyesen BP.
Ha van érdeklődés, megszervezhetjük. -
#54510 Én egy ilyen emberről hallottam, aki viszont nem engedélyezi, hogy a fordító letölthesse a kész anyagot, így lényegében ellehetetlenítve, hogy elvihesse a kész anyagát, ha úgy tartja kedve. -
#54509 Nagyon rendes tőled az ilyen ajánlat!
Gondolom, ez csak személyesen és Budapesten oldható meg... -
Andriska86 #54508 Felajánlottam, hogy tartok workshopot.
Egy ember jelentkezett, aki a megbeszélt időponthoz képest késett egy órát, de húzta az agyam, hogy várjam meg... aztán elrohant fél óra után.
Mások több tízezret kifizetnek nekem érte, hogy megtanítsam a MemoQ használatát, de ebből is látszik, amit ingyen kapna valaki, az értéktelen. -
Piko888 #54507 Ahogy lentebb is írtam mi weblatet használunk, a programozó srác saját szerveréről fut, ezért ingyenes és minden funkciója elérhető. -
FartingSquirrel #54506 Nem laktam Németországban, én Angliához és Írországhoz tudom hasonlítani, ahol egyáltalán nem drágább a meki, sőt, egy Costás kávé egyenesen olcsóbb Londonban, mint itthon. De ha bemész egy Tescóba vagy hasonló üzletbe, nem fogsz sokkal nagyobb árakkal találkozni, mint Magyarországon. Ezeken a helyeken 3 dolog, ami sokkal drágább: cigi (3-4000 Ft), tömegközlekedés (vagy autóbiztosítás) és a lakások – ezeken kívül nem kerül sokkal többe a megélhetés, mint itthon. De még ha azt is mondjuk, hogy 2x annyiba kerül kint (eltekintve attól a három dologtól; ami szerintem túlzás), még akkor is sokkal barátibb, tekintve, hogy 4x akkorák az átlagbérek. -
#54505 A tobbseg nem tud es nem hajlando liszenszeket vasarolni sok szaz v. ezer euros programokhoz (ertsd: MemoQ es tsaik).
Epp ezert egy ingyenes Notepad++ kivalo altwrnativa...
Meg mindig jobb, mint a semmi. -
Andriska86 #54504 Szerintem a fő gond, hogy a többség a jegyzettömbben fordít.
Léteznek profi eszközök, amik a munka 30%-át leveszik a fordító válláról, de itt senki sem hajlandó megtanulni a használatukat, mert ahogy te is írod, itt mindenki mindent jobban tud. -
#54503 Erről jut eszembe... Fordítanám az Unravel 2 játékot (ha már az első részt anno lefordítottam) de istennek sem találom a feliratokat. Módosított PhyreEngine, QuickBMS-el ki tudom bontani a .kit fájlokat, de több száz fájlt, hogy a fenébe nézzek át? -
mike01010101 #54502 Amit nem értek, hogyan lehet, hogy ilyen lassan és nehezen készülnek a fordítások, mikor olvasva a bejegyzéseket azt látom, hogy itt a világ legokosabb, legbölcsebb, mindenttudó emberei fórumoznak. Sokszor olvasom, hogy azért áll a fordítás mert a cseh konvertáló srác, a török visszafordító,a brazil exportáló stb. nem válaszol. Minek kellenek ha az itt ennyi nagytudású van? (Akinek nem inge ne vegye magára.) Jobb lenne a topic témájánál maradi, és ott alkotni maradandót ezzel az óriási energiával és magabiztossággal. -
nulladik #54501 "Itthon egy gyári munkás simán megkeresi a 250-300k nettót" te egy álomvilágban élsz öregem...
lenet, hogy vannak olyan helyek magyarországon, de általánosságban ezt kijelenteni tájékozatlanságra vall
nyilván a lakosság 70% életképtelen, mert ők vagy segélyből, vagy a minimálbérből, vagy a közmunkán keresett 50e forintból élnek
te valami burokban élhetsz ezzel a dumával, és a gyár is nyilván az álomgyár lehet meseországban ahol egy "gyári munkás" nettó 300 -at keres, de nem ebben az országban...
szóval nem tudom, hogy honnan veszed ezeket az ökörségeket, de próbálj meg egy kicsit túl látni a saját orrodnál -
#54500 Messze nem konvergálnak a nyugati árakhoz, ha éltél kint, akkor nagyon jól tudod.
Egy doboz cigi 2500ft egy hamburger a szarabb fajta 3000 forint, míg itthon pesten 1200ft ugyan az a burger.. Talán az egyetlen dolog ami Németországban olcsó az a sör. Ha normális kaját akarsz enni, akkor bizony bele kell nyúlni a zsebedbe, ruházkodás dettó.
Az igaz, hogy ott kint többet tudsz félre tenni, ha 2-nél több az IQ-d, de könyörgöm ne akarjunk már Magyarországot egy Németországhoz vagy Dubajhoz hasonlítani. Itthon egy gyári munkás simán megkeresi a 250-300k nettót, csak tudni kell hol elhelyezkedni, aki meg tanult és van diplomája vagy valami értelmes szakmája, az ennek a 2-3 szorosát keresi. Attól hogy sokan életképtelenek, még nem lehetetlen itthon jól élni. Persze érdemesebb külföldre menni, ha gyorsabban akarsz több pénzt, de ahhoz többet is kell kint dolgozni. Nagy álom az, hogy kint napi 6 órával 2 milliót fizetnek, meg kapsz szolgálati lakást, étkezést, telefont stb. Lehet hogy van ilyen, ha a 30 éves tapasztalattal rendelkező agysebész vagy. Máskülönben marad a kemény munka.
Utoljára szerkesztette: Ainz, 2019.12.30. 13:52:20 -
#54499 Akkor ide ne gyere, karbantartókat kb szarba se veszik fizetésileg. Nekik a 200 sincs meg nagyon nincs..
De hogy magyarítás is legyen téma Heavy Rainről valami fejlemény más országok mesterei megoldották már a fordítását?
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.30. 10:49:03 -
#54498 Sima raktárban csomagoló, 8 általánossal 200-250 nettóval kezd. -
#54497 Na ezzel nagyon egyetértek. -
#54496 Megyek hozzátok karbantartónak Grebi. Nem kell nekem 450k.300 nettó alapbérrel megelégszem, azután ha a munkám 3 hónap múlva is ér annyit hogy maradjak (még soha nem volt olyan, hogy nem végzem el a munkám, vagy panasz van rám) akkor beszélhetünk emelésről, ha megérdemlem persze. De ha alapból hülyének néztek mindenkit, úgy tényleg nem egyszerű jó munkaerőt kapni.
Jelenleg is épp művezetőnek akarnak felvenni, hiába mondtam, hogy én a gépek nyelvén beszélek, nem az emberekén.
-
FartingSquirrel #54495 Azért kerül oda a sok selejt, mert akinek van egy csöpp esze és van bármi fogalma arról, hogy mit kezdjen magával, nem marad itt. Ha pedig mégsem tudja, és itt marad, biztos, nem azon fog agyalni, hogy vajon melyik gyárba menjen dolgozni, még ha egy gyógyszergyár – gyanítom – sokkal sterilebb is, mint egy nem gyógyszergyár. (Egyszer voltam egy konzervgyárban 3 éjszakára, még diákmunkaként – az az élmény egy életre elég volt.)
Persze, hogy meg lehet itthon élni (elmehetsz kukásnak is 300k-ért), csak nem mindegy, hogy éppen megélsz, hónapról hónapra, vagy pedig egy tisztességes emberi életet élsz (amiben nem azon aggódsz, hogy vajon mennyi pénzed marad a hónap végére), és esetleg még szereted is a munkádat. -
#54494 Gyógyszergyárakban kb mindenhol ennyit adnak a kezelőknek. És mivel sokaknak ez is büdős meg kevés már a selejtek is jönnek 8 általánossal akik 1 év alatt annyit se tanulnak be mint egy eleve értelmes ember aki melozni is akar 1 hét alatt. De mivel nekem ez a pénz egy álom én eltüröm és melozok az ilyenek helyett is mivel mást ugyse tehetek, mivel hozzám van beosztva. Annyit tudo tenni, hogy az év végi értékelésükbe beleirom (csopvez vagyok nekünk kell értékelni őket) hogy agya mint a szita info nem ragad bent azt aki olvassa látja vagy cselekszik vagy nem. De inkább a nem cselekvés van mivel nem tobzodnak az emberek hegyekbe ebbe az iparba.
(Ui és nem offolok itt tovább ezt max ej offba kéne: Csak a régi motorosokat sajnálom akik itt vannak már 35 éve és kb professzori szinten küldik nekik az órabérük alig emelik már és a 8 általánosos parasztot többel veszik fel aki szemlátomást magát nem is zavartatva kb beleszarik mert a lové megvan mi érdekelje dolgoznak helyette mások..)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.29. 23:14:38 -
Piko888 #54493 Pontosan, azt hitték ugyanaz lesz a munkamorál, mint Magyarországon. Sajna sokan nem tudják, hogy 0 képesítéssel, 0 nyelvtudással külföldön semmit sem érnek el. Az 1500 euró havi bér persze kurva jó, csak azt nem látják, hogy azért meg kell majd dögleni. -
FartingSquirrel #54492 Mit vártak bevándorlóként? Aranytálcás kiszolgálást? -
#54491 Be akarok kerulni a munkahelyedre... ;-) -
FartingSquirrel #54490 Persze, ilyen emberek pont nem kellenek, legalábbis a narancsos família ideája szerint – azok kellenek, akikkel könnyen lehet bábozni.
De amúgy áruld már el, hol lehet a semmire közel félmilliót keresni (a politikán kívül, legálisan)? Biztos, én vagyok vak, de nem nagyon szoktam látni ilyen bérajánlatot, ahol ne kérnének 14353 évnyi tapasztalatot meg 12 diplomát. -
Piko888 #54489 Igazad van, nálunk (osztrák határ mellett) is mindenki sír, hogy mennyivel jobb külföldön, kimennek és pár hónap után jönnek, hogy szarba se veszik őket, táppénz nuku, szabit se vehetik ki, a meló 8-10 óra, nem mint itthon, hogy 8 óra után hazamehetsz. A túlórát aznap jelentik be, a szünetet le kell dolgozni. Az itthoni here-vere helyett meg kell szakadni. Szóval idehaza el vannak kényeztetve a dolgozók. Volt olyan ismerősöm, aki karambolozott és sajna több hónapig munkaképtelen volt, szó nélkül kibaszták Ausztriában. A tanulság, a magyarnak semmi se jó, semmivel sem elégszik meg. -
#54488 Itthon feszt sírt mindenki (és újfent pont leszarom ki sértődik meg ezen)kezdem magam lassan egyedinek érezni, hogy csak nekem jó.. Több ezer kilométerre külföldre menni akarnak, de 3 várossal odébb már nem mert juj itthon nem lehet jól keresni.. Nem a brét nem. Lehet és kb agysejt se kell hozzá. Tonnányi munkatársamra azt is félbe bizom hogy vigye ki a szemetet és jé megkapja a 400+ot a nagy semmire
Nincs lehetetlen csak tehetetlen. Amit nem is akarsz azt nyilván sose fogod elérni, marad a sírás meg az ország fikázása.
Menjetek csak minél többen ilyen emberek nem is kellenek ebbe az országba.. (ha ti egy országot fikáztok én meg titeket)
Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.12.29. 22:45:19 -
FartingSquirrel #54487 Hát ezzel jó nagy faszságot mondtál. Nem tudom, hol látsz te sokkoló kereseteket, nem dobálnak minden második helyen 450-et. Ez kb. tény, hogy míg Magyarországon a bérek a keleti szomszédainkéhoz hasonlítanak, addig az árak a nyugatihoz konvergálnak. Lehet, hogy te vagy a kollégáid 450k-t keresnek, mindeközben a minimális nettó jövedelem 91k. Képzeld el magad 91k-val... (A minimálbérnek inkább az előbbihez kéne hasonlítania, mint az utóbbihoz.)
Na meg azért a lehetőségeid is valamivel talán változatosabbak más országokban. Én kb. egy éve hazajöttem külföldről, csak azért, mert honvágyam volt – ez szakmai szempontból egyáltalán nem volt egy bölcs döntés (ezt persze akkor is tudtam), hiszen ott kint még mindig azt csinálhatnám, amit szeretek, vagy talán még jobbat is, az itthoni keresetem sokszorosáért. Ha nem lenne semmi és senki, aki hazaköt, már rég visszamentem (illetve eleve haza se jöttem) volna.
Utoljára szerkesztette: FartingSquirrel, 2019.12.29. 22:23:46 -
#54486 ezekben benne vannak a DLC-k is, igaz? telepítő nem írja sehol. -
#54485 Patyek! Maradt egy csomó Sonic steam kódom a bundle-ből, neked adnám őket ha érdekel és írsz. -
#54484 Dying Light posztolva. -
experto11 #54483 Idén rengeteg játékot lefordítottak.
1:Steins Gate
2:Pillars of Eternity
3:Uncharted 4+kieg
4:Batman Arkham Knight
5:Sekiro
6:Devil May Cry 5
7:Shadow of the Tomb Raider
8:Plauge Tale
9:Resident Evil 2
10:Sniper Elite 4
11:Sherlock Holmes
12:Wolfenstein 2:The New Colossus