58388
Játékmagyarítások fóruma

Magyarítás és magyarosítás különbsége
(https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarosítás)

Ebben a topikban NEM az M.I./Gépi segítéses fordításokkal foglalkozunk.
Ne reklámozd, ne szúrd be hírként, ne emlegesd, ne is kelts feszültséget ezzel a témával!
Köszönjük.

Magyaritasok.hu | HunosítókTeam | Lostprophet | PS Hack Fórum | Unreal Engine 4 Tutorial (Kena) by .:i2k:.
  • Anonymusxx
    Mert azért van különbség a letöltés, illetve a fordítás között -e ez utóbbi miatt nő is az eladás valamennyit..
  • hqx
    Aztán miért kéne? Mert nincs igazad? De, ha gondolod megkérdezhetjük a kiadókat, fejlesztőket stb, hogy mennyire legális engedély nélkül felhasználni az angol, német stb, szöveget, ami, meg nem a fordító szellemi terméke. Egyébként meg, minden warezzal kapcsolatos dolgokat kell akkor törölni, és nem kispécizni hozzászólásokat.
    Tőlem dobhatja mindenki, ha Ő úgy gondolja, nekem jó angolul is. Nem velem szúr ki!
    Már előre látom, hogy legalább lesz egy kifogás, hogy miért nem készül el egy fordítás.
  • Evin
    Van benne egy csomó xml fájl. Na azt mind át lehet írogatni.
  • grebber
    Kéne tudni melyik fájlokat módosítja miket kéne szerkesztenem/átírogatnom.
    SSD-m nem jött meg így felrakni se tudom most még.
  • Teryn
    Ne foglalkozz velük, nem nekik csinálod a magyarításokat...
  • IMYke2.0.0.0
    Crysis 3 brazil-portugál - sok kitartást!
  • grebber
    Valakinek megvannak még Ezek a Crysis 3 fájlok
    Elszórakoznék a fordítással magamnak.
  • IMYke2.0.0.0
    Na, valamelyik normális rászakadt a Youtube csatornámra és trollkodik.
    S ilyen embereknek adjon valamit az ember ingyen...
  • grebber
    Kár volt ennyi game-et magyarítanod. Kiismertelek
  • lostprophet
    A fene a formádat, most írhatok nekik.
  • Teryn
    Most mi a baj? Legalább pörög a téma. Én úgy látom, hogy mostanában elég sok a vita ezen a fórumon.
  • S1M0N
    Ja, csak ezzel nem ártasz a játék készítőjének/kiadójának, hanem plusz vásárlókat szerzel nekik, az esetek többségében ingyen (értsd. a fordítónak nem adnak cserébe semmit, esetleg a fordításra várók).

Az persze más kérdés, hogy mennyire örülnek annak/tolerálják, hogy az általuk készített játékok fájljaiban bárki is turkáljon, no meg, hogy a magyarítás hatására kik döntenek még úgy, hogy áldoznak pénzt az adott játékra.

De a warez és a fordítás miatti fájlmódosítást azért ne hasonlítsuk össze...
    Előbbi a teljes szellemi tulajdon ellopása, míg utóbbi annak módosítása azért, hogy más nyelven is megérthessék ezeket.

Persze volt már rá példa, hogy egy magyarítás működéséhez "tört" fájlokra van szükség (L.A. Noire), de azért ez eléggé ritka szerintem.

Szóval szerintem a magyarítások miatti fájlmódosításokra mondhatjuk azt, hogy a cél szentesíti az eszközt.

Végső soron a fejlesztőnek/kiadónak nem ártasz azzal, hogy a játékukban megjelenő szövegeket lefordítod, amihez viszont módosítani kell néhány fájlt.

Lehet ezt csűrni-csavarni a végtelenségig, de ahogy írtam, végső soron a magyarítások készítése miatti fájlmódosításokkal a játékok kiadói/fejlesztői csak nyerni tudnak, mert 1-1 magyarítás szerintem jó pár plusz vásárlót jelent, még ha nem is teljes áron szerzi be őket.

Aki meg amúgy sem venné meg, azzal meg úgy sem lehet mit csinálni...
  • RED BULL F
    Azért itt is tapintható a magyar mentalitás Elég szomorú, hogy ez jellemzi az egész nemzetünket. Mindenki belemar mindenkibe
  • IMYke2.0.0.0
    Rendben, zárható a topik, és dobható minden készülő fordítási projekt.
    Egyéb karácsonyi kívánság?
  • FartingSquirrel
    A saját szellemi terméked, de milyen úton? Módosítottad a játék fájljait mindenféle engedély nélkül. Szerintem ezek után senkinek semmilyen joga nincs a fordításához, mivel nem legális úton készült el.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem az.
  • grebber
    Lostprophet: Divinia Chronicles: Relics of Gan-Ti

Kis szösszenet róla

Nem?
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.12.16. 12:00:32
  • kultúrmocsok
    remek, akkor töröld Evin hozzászólását is, az is a warez témával kapcsolatos
  • krisztajo
    Nem, egyáltalán nem jogos.
    A nem hivatalos fordítás mindenkinek, aki közé teszi a saját szellemi terméke.
    Tehát nem warez, a kettőt nem kellene összekeverni szerintem.
  • FartingSquirrel
    Jogos... :D
  • hqx
    Akkor kezdheti törölni a nem hivatalos magyarításokat is! Hír, link stb.
  • Teryn
    "Mindenki nagy ívben tojuk rá, ki mit tölt, meg ki mit nem!"

A hozzászólásokon nem ez látszott...
  • TBTPumpa

Nem rosszfiúság ez. Ennek így kell lennie, hisz ezek az előírások a fórumon (warez témák mellőzése)!
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2015.12.16. 09:03:21
  • IMYke2.0.0.0
    Bevállaltam a rossz fiú szerepét - töröltem a warez témát és a kapcsolódó hozzászólásokat.
  • TBTPumpa
    +1
    A srácok kissé nagyon is eltértek már a témától, remélem Imi törölni fogja az összes nem ide (játékmagyarítások) kapcsolódó hozzászólást, mert rossz ide benézni.
  • Evin
    Befejezhetnétek végre a warez témát! NEM ez a topik címe!
    Mindenki nagy ívben tojuk rá, ki mit tölt, meg ki mit nem!

Köszönöm!
  • grebber
    Fable Anniversary-ról van valami fejlemény vagy örökre fordíthatatlan marad?
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2015.12.15. 18:07:25
  • Anonymusxx
    Nem tudom hogy miért erőlteted a warez témát a MAGYARÍTÁSOK topicban...

" Én nem töltök le játékot."

És mást? zene? film?
  • simonl #47458
    Azt hiszem ezen a ponton feladom.
  • cikasz
    És mi ezzel a gond? Miért vegyek meg olyan játékot amit nem értek? Miért támogassak olyan fejlesztőt aki olyat csinál amit nem értek?
    A Witcher 1-2-3-at is megvettem...
    Utoljára szerkesztette: cikasz, 2015.12.15. 16:30:03
  • simonl #47456
    Egy mondatban jellemeztél mindent amiről a warez szól:
    Simán ideológiát gyártasz ahhoz, hogy elloptál egy játékot és nem kapsz hozzá potya magyarítást.
  • cikasz
    Vannak eredeti AC-im. Az elsőket is megvettem mert lett hozzá felirat és a Black Flag is megvan.De ha nincs normális felirat akkor nem adok ki érte több ezret.
  • FEARka
    Nevezd át a DataPC_patch_01.forge fájlt (írj elé valamit), ha ez sem segít szerezz be valami normális változatot.
  • cikasz
    Mindettől függetlenül megnézném, de nekem nem lett Magyar a virágbolti. Nem tudjátok mitől?
    köszi.
  • bladex
    Rég láttam már ennyire összefogott, dinamikus projektet. Ennek is köszönhető, hogy megvettem a játékot kedves bethesda games, és nem warezoltam le.:)
    Utoljára szerkesztette: bladex, 2015.12.15. 14:24:24
  • kultúrmocsok
    A fallout 4 fordítócspatának működése példaértékű, függetlenül a létszámtól
    szervezettek, informatívak, kommunikálnak az emberekkel normális, türelmes hangnemben
    haladnak a fordítással!

minden jelenleg működő fordító csapat, nyugodtan példát vehet róluk
  • NiGhTM4R3
    12-en vannak a weblapjuk szerint, könnyebben és gyorsabban folyik a munka
  • grebber
    Hidd el, hogy a Dying Light magyarítás tükrében zotya sokkal jobban fortyog dühében mint itt bárki más.
    Ha normálisan bármikor ki be csomagolható lenne a szajré nem lenne ilyen (igaz akkor azóta se lenne kiadva)
  • xido
    mondjuk azt se értem..azok után,hogy ennyi év késéssel,de le lett fordítva az Ezio trilógia..miért nem kérték a segítségüket,hogy tényleg minőség kerüljön az asztalra?
  • FartingSquirrel
    Azért a Falloutot ne keverjük ide, az elég kivételes eset. A Falloutnak hatalmas rajongótábora van, és most, hogy jött a 4. rész, minden arról szólt. Szerintem ahhoz keresni sem kellett fordítókat, jöttek maguktól. Az igaz, hogy egy jó vezető is kell, de a fordítók már szinte adottak voltak. És amúgy meg ki tudja, hogy a Fallout fordítóinak mennyi idejük van rá, és az AC (vagy akármi más) fordítóinak mennyi volt...