Elhunyt Stephen Hawking
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha az embernek elsősorban a tudományos hipotézisek igazolása (vagy cáfolása) a munkája, és nem a tudományos elméletek gyakorlati alkalmazása, akkor számára a hipotézis teszteléséhez szüksége van "megelőlegezett bizalomra". Hiszem, ha nem "bízna" benne, akkor nem foglalkozna vele, illetve ha nem kéne igazolni, akkor nem lenne hipotézis. (És itt jön az, amit korábban írtam, hogy az nem bizalom.) Így gondoltam.
Inkább azt lehet annak hívni, hogy pl. egy iiskolás (vagy bárki) elfogadja azt, hogy pl. függvénytábla összefüggései és modelljei igazak annak ellenére, hogy ne, érti levezetését és annak hátterét és korlátait a modellnek teljesen. Azt, hogy azok differenciálegyenletek speciális esetei, kezdeti és peremfeltételekkel és egyszerűsítésekkel a változókra.
Ez a bizalom. Az alkalmazó nem tudja validálni azokat, csak a nagy difi az, hogy a Földön számtalan ember képes erre, ez nem csak feltevés. Azok bizonyítása és alátámasztása megtörtént.
Ezt nem képes megérteni sok ember...
A húrelmélet ezért nevetséges sokak szemében, mert tudományosan nem ellenőrizhető hipotézis a jelenlegi eszközeinkkel..
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.20. 10:37:48
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Maximum a tudomány által, természetükből adódóan nem vitatott/vitatható axiómákkal kapcsolatban beszélhetünk (talán) tényleges hitről.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Az utóbbi időkben azért elég vad és számára nem is feltétlenül témábavágó kijelentései voltak, de mondjuk így kellettek ezek is.
Minden estre így vagy úgy most már "tisztában van" Isten létével, vagy nem leétével.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Elmondom nektek, hogy ő maga kiröhögne benneteket ezért a viselkedésért. Ez egyáltalán nem racionális.
Ez ugyanolyan bulvárként funkcionál, mint amikor valamilyen szánalmas celeben vitatkoznak a Bors vagy a Blikk olvasói.
Ez nem méltó ehhez az emberhez.
A felforgatásról, egy volt KGB-st?l. http://www.youtube.com/watch?v=HyFhnnOSAqk
Ti amúgy direkt trollkodtok, esetleg tényleg ennyire vakok vagytok? (Vakok értsd: gátoltak, szelektív felfogásúak, demensek stbstb...)
Más részvétnyilvánításával naonkeresztyényicselekedet poénkodni... Egyébként hánynom kell a fasisztoid világnézeteitektől.
"Miért ne mondhatná el a saját véleményét?"
Elmondhassa minden további nélkül, de ne csodálkozzon, ha magyarázatot várnak tőle, illetve reflektálnak.
Azon se, ha ennek következményeképpen mások beletaposnak pc kis világába, és ne is kérje ki magának, ha ugyanezt ő is megteszi. Legfőképp ne dobálózzon hülye gyerek módjára komcsi/náci szavakkal(fun fact: nácik kőkeményen okkultisták/hívők voltak! A komcsik-Sztálin- számára meg tizeddrangú dolog volt a teisták üldözése, ugyanis patkányoknak-értsd: besúgóknak- nagyon is jól jöttek
"A Bibliát tanulmányozó keresztény János jelenéseinek könyvéből kiolvashatja: ahogy közeledik az Ítélet Napja, egyre több lesz a hitetlen, Sátánt követő, vagyis elveszett lelkű ember. Érthető, hogy emiatt aggódik valaki, aki komolyan veszi a vallását, nem?"
Otthon a négy fal közt. Erre kialakított speciális szekták fórumain, esetleg az anyjának. Kivéve ha vitázni szeretne.(DE! azt ugyebár csak érvekkel lehet.) Egyébként hánynom kell a fasisztoid világnézeteitektől.
Nem kell válasz, kiszálltam.
Miért ne mondhatná el a saját véleményét?
A Bibliát tanulmányozó keresztény János jelenéseinek könyvéből kiolvashatja: ahogy közeledik az Ítélet Napja, egyre több lesz a hitetlen, Sátánt követő, vagyis elveszett lelkű ember. Érthető, hogy emiatt aggódik valaki, aki komolyan veszi a vallását, nem?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
"Azt hiszed, hogy hozol egy közel félezer éves nyelvezeten szóló kiragadott mondatot, aztán az a tuti? Jaaajjjj.... De legyél csak büszke a guglizó "tudásodra". Megaláztál egy hívőt. Büszke lehetsz. Menj főnöködhöz, az majd kitüntet, vágópistukám!" Leírhatnád fejből a bibliát, pontosan, szépen... :/
"Rendben magyarázd el, mert eddig csak vagdalkoztál. Nosza rajta! Ha esetleg nem sikerülne -> !!!!!!!!!!!!"Nekem hót mindegy,hogy gyakorló keresztény, gumimaci hívő vagy, felekezetbe jársz vagy se! Addig, amíg a hitedből fakadó arrogancia nem akadályozza az objektív megismerés útját."!!!!!!!!!!!!!!!" Még mindig fenntartom! :/
Oké, ezt sem érted. Nem baj.
Azt hiszed, hogy hozol egy közel félezer éves nyelvezeten szóló kiragadott mondatot, aztán az a tuti? Jaaajjjj.... De legyél csak büszke a guglizó "tudásodra". Megaláztál egy hívőt. Büszke lehetsz. Menj főnöködhöz, az majd kitüntet, vágópistukám!

party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
De, az. Nem véletlenül készültek újabb fordítások az adott kor nyelvén." Fun fact of the day.
"Miből? Komolyan kezdem azt hinni, hogy nem is velem, hanem egy szellemmel vitatkoztok." -->Idéztem tőled.---> Ez egy másik idézet.-->"Hívőként leírtam egy emberről, kár, hogy nem volt hívő." Hívő vagy, kész pont. Ajánlod Pál leveleit, és kikéred magadnak ha valaki idéz belőle beszarok! Gondoltam utánad szabadon megtehetem egy vers idézését. Fasisztoid g*ci.
"Tehát tényleg fogalmad sincs a hitről. Tehát olyan dolgot minősítesz, amiről fogalmad sincs. Fantasztikus érvelés. Tényleg, lassan te is kezdesz vágópistai "magasságba" jutni." Rendben magyarázd el, mert eddig csak vagdalkoztál. Nosza rajta! Ha esetleg nem sikerülne -> !!!!!!!!!!!!"Nekem hót mindegy,hogy gyakorló keresztény, gumimaci hívő vagy, felekezetbe jársz vagy se! Addig, amíg a hitedből fakadó arrogancia nem akadályozza az objektív megismerés útját."!!!!!!!!!!!!!!!
"Ez is sokminden elárul." A szeretetteljes vagdalkozásod is. 😊
"Gyanítom valami gyagyi netes idézetkeresőben találtad, nyilván nem az egész könyvtár olvasása közben akadtál rá. Mindegy, mivel fogalmad sincs a hitről, értelmezni sem tudod. Még a hívőknek is hiheteltenül nehéz értelmezni, te meg csak így mellényzsebből." Ebben most félig meddig igazad van, tényleg google-znom kellett... :/ Ha, az idézet egyszerű kis vers számodra értelmezési problémát okoz, akkor nagy a baj. 😊
Gyanítom valami gyagyi netes idézetkeresőben találtad, nyilván nem az egész könyvtár olvasása közben akadtál rá. Mindegy, mivel fogalmad sincs a hitről, értelmezni sem tudod. Még a hívőknek is hiheteltenül nehéz értelmezni, te meg csak így mellényzsebből.
De, az. Nem véletlenül készültek újabb fordítások az adott kor nyelvén.
"Rögtön a következő hozzászólásodból lehet rá következtetni."
Miből? Komolyan kezdem azt hinni, hogy nem is velem, hanem egy szellemmel vitatkoztok.
"Ajánlom olvasd újra, lassan, tagoltan,akár hangosan fel is olvashatod"
Tehát tényleg fogalmad sincs a hitről. Tehát olyan dolgot minősítesz, amiről fogalmad sincs. Fantasztikus érvelés. Tényleg, lassan te is kezdesz vágópistai "magasságba" jutni.
"Eccer elég vót!"
Ez is sokminden elárul.
"Hol írtam, hogy én hitben erős vagyok?" Rögtön a következő hozzászólásodból lehet rá következtetni. "Tudod, egy hívőnek külön öröm, sőt, megtiszteltetés, ha hite miatt gyalázzák."
"Mondtam én, hogy totál fogalmatlan vagy a hit kérdésében. De azért sértegetsz, ítélsz, elítélsz. Csodaszép. Sokat elmond a személyiségedről." Ajánlom olvasd újra, lassan, tagoltan,akár hangosan fel is olvashatod.--->
!!!!!!!!!!!!"Nekem hót mindegy,hogy gyakorló keresztény, gumimaci hívő vagy, felekezetbe jársz vagy se! Addig, amíg a hitedből fakadó arrogancia nem akadályozza az objektív megismerés útját."!!!!!!!!!!!!!!!
"Minden esetre ha annyira ismered, olvashatnád tovább is az idézetet. De tényleg ajánlom az újabb fordítást, mert a Károlyi-féle félreérthető." Eccer elég vót!
Nem rám gondoltál, de az én hsz-emre válaszoltál. Vagy esetleg az egy másik személyiséged volt? Hogyan van akkor ez most?
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.03.18. 19:25:10
NB. Egyetlen tiszteletlen szót nem szóltam az elhunytról.
Miért a Károli-féle fordítást idézed? Van ennél jobb.
"A hitben erőtlent pedig fogadjátok be, de ne azért, hogy nézeteit bírálgassátok." Róm 14 1
Fejezetcíme: "A hitben erősek ne ítéljék meg az erőtleneket"
Hol írtam, hogy én hitben erős vagyok?
Mondtam én, hogy totál fogalmatlan vagy a hit kérdésében. De azért sértegetsz, ítélsz, elítélsz. Csodaszép. Sokat elmond a személyiségedről. Minden esetre ha annyira ismered, olvashatnád tovább is az idézetet. De tényleg ajánlom az újabb fordítást, mert a Károlyi-féle félreérthető.
Nem, nem azok. Hitetlennek lehet, de hittel élőnek nem.
"itt kurvaanyázol"
Hol? Összekeversz valakivel...
"A hétköznapokon egy szemétláda, de letudja vasárnap a templomban."
Honnan tudod, hogy járok-e templomba? Ja, hogy prejudikálsz? Fogalmad sincs a dologról, de te "tudod". Gratulálok.
"De jó is ez így. Kívánom mindőtöknek, hogy egyszer még életetekben lássátok meg, hogy mekkora butaságokat irogattatok." ---> Ugyancsak nagy könyv. "A hitben erőtelent fogadjátok be, nem ítélgetvén vélekedéseit."
Viszont kívánom!
Szeva cica !
Most éppen miről beszélsz? Állítottál néhány dolgot, melyek egyike sem állta meg a helyét.
Azt állítottad, hogy "egy hit nélküli tudós sohasem lesz képes igazán naggyá válni. Ő - mármint Hawking - sem tudott einsteini, vagy newtoni magasságba érni. Pedig a képessége meg lett volna hozzá. " (itt nyilvánvalóan nem arról a belső erőről beszélsz, ami egy tetterős embert hajt, hanem istenhitről). Viszont se Newton, se Einstein nem volt vallásos, de mindenesetre őket tudósoknak tartod, hisz velük példálództál.
Einstein Nobel díjas, amit épp most cikiztél le, hogy szart se ér, mert ember adta. Ha egyébként nem is érted a tudományos munkásságát, akkor miért emelted ki őt, miért ismered el igazán nagy tudósnak?
Azért, mert úgy tudtad, hogy vallásos? Most, hogy már tudod, hogy nem az, most mire változtatod a véleményed?
Neked az a tudós, aki vallásos, és ha az, akkor üsse kő, adhatnak neki Nobel díjat?
Azért ebben van néhány bukfenc... nem? :-)
Azt nem értem igazán, hogy miért tagadod a tudományt, ha szinte mindent használsz, amit az felfedezett, és mi a bánatért kell ezt a harcot folytatnod ellene, és belerángatni a hit mélységeibe.
Legyél hívő, ez senkit nem zavar mindaddig, amíg el nem kezdesz marketing hadjáratot indítani a tudomány ellen, gyalázkodsz, leszarozod stb.. ...miközben, ISMÉTLEM, mindent használsz, amit a tudomány fedezett fel!
Tényleg nem érted, nem érzed, hogy ellentmondásban vagy?
Utoljára szerkesztette: kgpro, 2018.03.18. 12:32:40
"Választ adtam, csak nem érted. " Nekem ugyan nem címeztél semmit. :/ Erre gondoltál?-->"Az ember képtelen a világ pontos megismerésére." Ha igen, bekaphatod. KOMOLYAN!!! Ha az ember képtelen megismerni a világot pontosan, akkor miért várod el hogy az a sok ezer tudos neked bármit is pontosan megtudjon határozni te szar. Totálisan elmebeteg vagy. KEZELTESD MAGAD!!!!
"(Cicus pedig a kedves mamuskád a postásnak, rendőrnek, vasutasnak, meg a fél világnak, aki keresztülment rajta.)" ---> Kődobálás nagykönyv jézus megbocsátás, teee minta hívő. 😊
Szerinted neked jogod van a másikat kritizálni, neki viszont csak sunyítani és fülét-farkát behúzva engedelmeskedni. Na ez ami röhejes az elgondolásodban. Itt nálunk vallásszabadság van, a vallás mindenki magánügye. Persze van olyan ország, ahol az ateizmus halállal büntetendő, talán tucatnyi. A többségük muzulmán.
Különben meg mire vagy büszke? Hogy bigottan vallásosként lábbal tiprod a saját vallásod erkölcsi előírásait? Hogy habzó szájjal gyűlölködsz? Hogy rágalmazol másokat? Hogy mindent meg kell tenni, hogy a te fajtád ne juthasson olyan hatalomhoz, amivel ártani képes a másként gondolkozóknak? Hogy semmivel sem vagy különb az általad gyűlölt kommunistáknál, fasisztáknál, náciknál, legfeljebb erőtlenebb, hál istennek.
Ilyet megállapítást alapvetően két dologból lehet levonni, az egyik az ha ismered a teljes mélységet és ehhez viszonyítod a felszíni karcolatokat. A másik az hogy a karcolás mélységének időtengelyen ábrázolása egy görbét vetít ki aminek az extrapolációja határozottan emelkedő trendet mutat. Melyik alapján tetted?
Én egyébként ezt nem látom, a 100 évvel korábbi állapothoz képest jóval nagyobb szellemi befektetéssel csak jóval kisebb mértékben tudjuk már mélyíteni a karcokat. Mindenki az "új fizikát" várja hogy megnyíljanak új kutatható területek.
Választ adtam, csak nem érted.
(Cicus pedig a kedves mamuskád a postásnak, rendőrnek, vasutasnak, meg a fél világnak, aki keresztülment rajta.)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2018.03.18. 01:09:37
Én se megyek oda egy püspök temetésére osztani az észt, hogy milyen baromság az egyház. Még akkor sem, ha így gondolom. Alapvető emberi norma kéne legyen. Főleg bibliamolyoknak kéne tudni ezt. Egyszerűen felháborító az, ami itt folyik.