11630
  • Dante73
    Azért... Nem egészen! Ami modokat említettél, azzal kész van a játék? Tökéletes? Perfekkt? Ugyan úgy megvannak a hibái annak is. Egyszerűen, egy ilyen játékot nem lehet befejezettnek tekinteni, SOHA. Abba lehet hagyni a fejlesztését. Ennyi. Sztem, többek közt ezért is hagyják a moddereket élni. Csinálnak egy jó alapot, ami önmagában is élvezhető alkotás, és tessék, ha akarsz hozz ki belőle valami szebbet-jobbat-mást.
  • broman191
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Elég hasznos látomások voltak, ugye mindegyik segített megfelelő döntéseket hozni/felesleges harcot elkerülni a fősztoriban. Bár amikor mondta sorra a látomásait, ahogy adogattam neki a különféle drogokat, akkor még nagyon az elején voltam, nem tudtam hogy mindenben igaza lesz...az utolsó adagot direkt nem adtam oda neki, utoljára nem mond semmi érdekeset, csak meghal. Szóval okkal akarták a raiderek is maguknak a játék elején, tényleg a jövőbe látott a drogokkal...a Minutemen sem hullott volna szét, ha hallgatnak rá és idejében elhagyják Quincyt... :)
  • dimre
    Én Murphy mutert tettem hidegre, nyomtam neki az anyagot egymás után, a negyedik adag után lefordult a székéből, erre mindenki összegyűlt bámulni a hullát, és keservesen gyászolták az öreglányt. Mindezt azért, hogy beszéljen látomásairól.
  • PiszkosFred
    Oh, en elfogadom, sot szeretem az ilyen abszurd helyzetet, az elet is pont ilyen. Akit csak a tokeletes programozas es a tokeletes vegrehajtas hajt, az izgat, az igy jart, en jobb szeretem a kaoszt, es azt, ami nem tokeletes. :) Hovatovabb, engem az ilyen "logikai bukfencek" szorakoztatnak, jo sztorikat, jo kepeket, stb. lehet belole keriteni, jokat lehet rola meselni, es igy tovabb. Az kit erdekel, hogy megcsinalsz egy kvesztet, minden boldog, soha se megy vissza oda tobbet. De az mar erdekes, amikor harmadjara is vissza kell menned es fogod a fejed, es uvoltozol a monitor/tv elott ulve az npcvel :) Ott mar visszakoszon az altalad is emlitett pnp korszak, igaz itt az npc nem szol vissza, nem reagal es csak te kapsz agyverzest. Vagy amikor a levegoben uszo tehenet (illetve hat brahmint ugyebar) latsz a fejed felett megjelenni, amelyet 2-3 mutans probal agyonverni bunkosbottal kilometeren at kovetve, mert persze a tehen az kozben halad, csak epp elerhetetlen magassagban. Mar csak Benny Hill zeneje hianyzik :)

Felreertes ne essek, ezek vicces bugok. A gamebreaker szarsagokat en is pofanveressel jutalmaznam, de eddig mazlim volt.
  • Although
    Ez a csapat már nagyon régóta nem jön ki semmi újjal. Egyszerűen másolnak megnézik mi az ami használható, eladható. Hogy lehet belőle jó fogyasztható terméket csinálni. Modok beépítésével, a vásárlók igényére szabva. amire képesek jelen állás szerint a jó iparosmunka. Minden attól függ 12 évesre szabják és akkor felette élvezhetetlen. Vagy úgy megcsinálják mint az F4-et és akkor pl nekem is élvezhető :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.05. 21:04:02
  • Although
    Ne viccelj :) Ez nem csak erről szól, kinek akarunk megfelelni :)
    Ha egy kis csapat az FNV-be képes volt leprogramozni tucatnyi megoldást questekre, npc-re, main és faction storikra vértelen, véres, képes volt rendes frakciókat alkotni, képes volt tucatnyi élő társat alkotni húsz egynéhány emberrel. Akkor egy beth szerinted mire lenne képes. :) Mikor mindaz amit kiadott szimpla egyszerű másolása az Obsidian alkotásának, hangsúly az egyszerűn van. Egy dolgot tartottak be figyeltek ránk is :) És tőlük már ez is valami :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.05. 20:57:24
  • lammaer
    Ez nem igazán logika kérdése, egyszerűen manapság itt tart a játékfejlesztés/programozás. Próbálnak sokmnident figyelembe venni, de egyszerűen képtelenség minden dologra felkészülni és leprogramozni. Pl ledobod az öregasszony mellé a drogot, azt amikor beszélsz vele ad neked küldetést hogy hozz neki ilyet - pedig ott van mellette, há miért nem veszi fel? Nem azért mert logikátlan a játék, hanem nem lehet minden részletre kiterjedően mindent előre lespecifikálni....
    De mondhatnánk azt is, hogy amikor egy NPCt véletlenül megütsz ő utána is kedves marad - pedig ha valós életben történik ilyen, tuti nem mosolyogna rád az illető és kezdene bele a monológjába amit előre betanult. El kell fogadni hogy egy játék csak limitált módon képes reagálni a játékos cselekedeteire.

Ha olyat szeretnél hogy ne találkozz ilyennel, akkor a papír alapú roleplaying a te barátod, élő kalandmesterrel aki prompt tud rögtönözni valami egy váratlan beszólásra egy játékostól :)
  • broman191
    Csökkentették is az ilyen random questek gyakoriságát valamelyik nagyobb frissítéssel, mára tényleg vállalható időközönként jönnek elő és nem ismétlődnek annyira, hogy most irtottam ki a drogos raidereket a bizonyos helyen aztán szinte kihagyás nélkül küld vissza ugyanoda, hogy megint megjelentek...1.4 előtt sok ilyenem volt. :D
  • PiszkosFred
    Logika nem sok van :D Kesobb sem sok. A legjobb, amikor megjossza hulla faradtan a Marika neni vegyesboltjabol, amit kifosztotal, a raidereket leolted, stb., majd mielott hunynal egyet, a Preston fele ugribugri alakok megkernek(random quest, jippi), hogy ugyan menj mar el a Marika neni vegyesboltjahoz, mert tele van raiderrel. Es mit ad isten, tenyleg, megint ott sunyulnak es fosztogatnak. Leolod oket, visszamegy, majd szol megint valaki, hogy hallotta, van egy bolt, amely tele van Ghoulokkal... nem fogod kitalalni, melyik bolt :D

Oke, ez csak ritka pillanat, amikor a random generator kisse meghulyul, de hat van ilyen is.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.05. 18:03:57
  • broman191
    Ezek szerint a raiderek, sunyi, körmönfont, lopakodós alakok is tudnak lenni ha akarnak...vegyél róluk példát. Én elmegyek neked a térkép egyik feléből a másikba úgy, hogy nem harcolok senkivel és behemoth is vagy 3 helyen van kb. a játékban, nem nehéz megjegyezni hol, mellesleg nehezen lopakszik az emberre... :DD

#5652: Ha szereted a poszt-apok stílust és a transztumanizmus, mesterséges életformák stb. téma sem áll távol tőled, akkor egynek ajánlott mindenképpen, habár ha jártas vagy az ilyesmiben, sok újat nem fog mondani. Vannak eltalált pillanatai, érdekes karakterei, de a fősztori is leköt egy ideig, de a végjátékra sajnos kegyetlenül kidolgozatlanná és erőltetetten, feleslegesen agresszív hozzáállásúvá válik, mintha 12 éves CoD-osoknak írták volna. Átvezető videó ami nem game engine kivitelű, egyedül az intro és az outro, közte minden párbeszédes, játékmenetet nem megtörő megoldásos, szerencsére nem egy Quantum Break, ami néha hagy játszani is.
  • Darun
    A Corvega gyárban volt hogy Nick beakadt egy lépcső alá és "kézenfogva" kellett kivezetnem. Sanctuary-t már többször bejártam keresztül-kasul, minden épületbe/mögé/alá/fölé benéztem. Ha út közben akadt be valahová akkor ott is marad, mert hogy én nem fogom csak ezért megtenni az utat a Vaulig...
    A mellékküldik logikai felépitésével egyébként van egy kis gondom. Ugyebár itt mindenki harcol mindenki ellen. Van ez a Minuteman-es küldi. Aszongya csákó, menjek el xy helyre és kérdezzem meg ott mit lehet segiteni. Teleport a legközelebbi ismert helyre. Látok egy hullát, kilootolom. Kb 70 méterre voltam a falutól. Erre odajön mellém egy Behemot. (azért hogy milyen jóképességű vagyok, csak akkor vetem észre mikor már 10 méterre volt tőlem és elment mellettem) Erre a faluban közlik, hogy fosztogatók sanyargatják őket. Hova kell menni értük? A térkép túlfelére. Ez még oké, nincs ebben semmi meglepő, de ugye közben ott a Behemot, egy szupermutáns település, a ghoul üdülő telep meg egy robot járőr. Nyilván a raidereknek is megéri ennyi veszélyen átvágni csak azért, hogy pár doboz konzervet haza vigyenek. Fck logic.
  • Jóózsf István #5654
    Jogos!
    Nem jutok be a Fallout 4 oldalára. máshol meg nem is kerestem.
  • Ryder62
    Point Lookout 2

Jöhet.
  • Roccio
    Sziasztok! Érdeklődnék a Fallout 4 felől, hogy milyen a story-a, a mellékküldetéseknél pl vannak e átvezető videók (mint a witchernél akár)?
  • broman191
    Leírás, 2. sor eleje! ;)
  • PiszkosFred
    Mert oda van irva, hogy megjelenik majus 19-en? :D
  • Jóózsf István #5649
    Honnan származik a két és fél hét?
  • broman191
    Két és fél hét múlva jön a Far Harbor! :)

• kissssss
    ha a lezuhant utasszállítóra gondolsz akkor abban a ládában csak hétköznapi cuccok vannak ha jól emlékszem, löszer, stimpack,stb...
  • PiszkosFred
    Kutyus eseteben azert nezd vegig Sanctuaryt (minden kutyaolat, van par, akar hazak mogott is "eldugva") es a Red Rocket benzinkutat (is). De az is lehet, hogy beakadt valahova es azota sem tud szabadulni, volt mar ra pelda, hogy tereptargy miatt utana kellett menni es megkeresni :)
  • Darun
    Végülis van előnye annak, ha gyalogosan indul és nem egyből teelportál, mert úgy lehet még vele beszélni, visszakérni cuccokat, stb. Viszont a kutyát már rég elküldtem, közben ötször átszeltem a térképet és még igy sem ért vissza a 81-es Vaulból Sanctuary-be. Majd arra leszek kiváncsi, hogy most hogy a játék besciptelte a feladathoz, ott maradt e a Fort előtt. A probléma egyébként ugye abból adódik, hogy amikor felkinálja hogy csatlakozik az új csapattárs, bármit is választok, ő jön, a régi megy. Se skippelni nem tudom, de visszavonni, semmi. A robot a Vaultban meg am is egy "cső" végén volt. Vagyis az egészet egyedül kellett volna végigjárnom, ha otthon hagyom a kutyát.
    Egy gyors kérdésem lenne még. A lezuhant gép roncsánál pl nem tudtam kinyitni a ládát, ami a quest lényege volt, igy a küldiadó csaj lenyúlta. Mi volt benne?
  • PiszkosFred
    Menj haza, hagyd ott a jelenlegi tarsadat (mondd is meg neki, hogy maradjon ott), aztan vissza az ujhoz, duma, csatlakozas, azzal is mehetsz egy bazisra, azt is hagyd ott, majd vedd fel a regit. Azert kell ez a korulmenyes kutyagolos modszer, mert ha siman szolsz, hogy "papa, mehetsz haza", ez tenyleg elindul. Az meg nem ket perc, mire vegigverekedi magat mindenkin utkozben, aztan foleg lassan er haza ha survivalban meg agyon is verik :)
  • Darun
    Nálam nem működik. Kétszer is próbáltam. Épp most próbáltam, mivel a BoS paladin akart csatlakozni hozzám, de nem akartam elküldeni Nick-et. Nyomot egy Tab-ot, erre elmegy.
  • broman191
    Találhatsz, persze, csak sok értelme nincs kinyitni, mert a zárt ládás/zárt ajtós lootok 99%-ban máshol is megtalálható, nem különösebben hasznos inventory töltelékek. Mindegy mennyire fejleszted az odavágó perkeket. A sztori módot elvárt képességek tekintetében olyan szinten általánosra - 'konzolosra' - szabták, hogy szerintem nem lehet olyan életképtelen össze-vissza fejlesztett, karit kitalálni, hogy ne tudd vele normál szinten élvezhetően végigtolni a játékot.
    Az egyetlen vízválasztó tényezőnek szerintem a karizma tekinthető, azzal lehet kihozni olyan eredményeket, melyeket másképp nem. Azt nem számolva, ahogy tapasztaltam, nincs az égvilágon semmiféle tulajdonság/ skill, amelynek a hiánya érdemben meghatározná a sztorid alakulását. Nincs jelen a játékban az a rendszer, ami pl. a Harebrained Schemes-féle Shadowrun játékokban is - vagy régebbi Falloutokban - hogy csak bizonyos társalgási etikett, szubkultúra ismeret birtokában tudsz harcokat elkerülni (jó, a F4-ben cakk-pakk leegyszerűsítve mondjuk ez a karizma) és csak bizonyos skillek ismeretével, megfelelő szinten művelésével tudsz társalgás során elérni valamit vagy úgy általában a játékmenet során bármi valódi változást eszközölni. A Fallout 4-ben minden képesség végtelenül opcionális, senki sem fog x küldetésben meghalni, mert nincs a megmentéséhez elegendő medic skilled vagy hasonló... Ha viszonylag békésen szeretnél játszani, akkor ha karizmád van, mindened van, onnantól kezdve a többit csak a saját szórakozásdora alakítod ki, könnyítenek, színesítenek valamelyest a játékmeneten, de quest követelményként soha nem bukkanak majd elő, teljesen beláthatatlanul.
  • hollófernyiges
    "ha új társ jelenik meg, akkor nem lehet őt elküldeni, csak a régit"

El lehet, Tabot kell nyomni és a default helyére megy, a régi társ meg megmarad. Most próbáltam pár napja.
  • Although
    Igazán jó rendszert csak akkor tudsz csinálni ha széles alapok vannak mint az FNV-be. Külön álló radioaktivitás, külön hp külön minden szír-szar :) Ha "konzolosítod" abból nagyon nehéz jó rendszert kihozni. Persze ne kiabáljuk el, skyrimnál se gondoltam volna egy nap lesz majd egy requeim mod ami kisebbfajta csodát hozott ki az amúgy reménytelenül egyszerű "konzolból" De ez nem egy nap alatt fog megszületni, merem remélni a F4-nek is lesz egy Ogerbossa :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.03. 09:13:21
  • Darun
    Én még mindig nem használok modokat.
    Hááát... pedig már Sanctuary környéként is találtam expert zárakat/terminálokat. Nyilván most is először az INT-et kezdtem tolni, mert itt ugye az elődökkel ellentétben van jelentősége az xp szerzés sebességének. Mellette CHA meg AGI, mert asszem ezek kellenek a beszélgetésekhez illetve a lockpick-hez. Érdekes egyébként hogy egyik tulajdonságnál sem láttam leirva hogy számitana a zárnyitáshoz, de úgy rémlett korábban is AGI kellett hozzá.
    A Dogmeat problémámra nem tudom mennyire orvosság az, hogy a nyomkövetésnél visszaadta a játék. Szóval ha nem tűnt el megint, akkor azóta is ott vár az erőd bejáratánál. Egyébként nem értem miért van az, hogy ha új társ jelenik meg, akkor nem lehet őt elküldeni, csak a régit. (igy esett ki Dogmeat is, mert a Vault-os robotcsaj akart csatlakozni, nem akartam lecserélni a kutyát, de se visszalépni nem engedett, se a robotcsajt elküldeni, a kutya meg egyszerűen eltűnt :( )
    Ha ráviszem a kurzort akkor ir súlyt. Régen nem úgy volt, hogy a sor elején irta a nevet, a végén a súlyt? Vagy ennyire régen játszottam már a Vegassal? Az ár-érték aránnyal úgy vagyok hogy fontos, de vannak azért egyéb szempontok is. Pl használhatóság illetve hogy craftoláshoz milyen alapanyagok vannak benne. Amig nem tudom a cuccoknak a pontos értékét, addig úgy is harácsolni fogok. (pontos érték alatt azt értem, hogy pl le lehet adni küldibe, ami ugye mindig több pénzt jelent, mintha csak simán eladjuk)
  • PiszkosFred
    Azert annal picit bonyolultabb dologra gondoltam, mint sem atirni a fDiffMultHPByPCSV, fDiffMultHPByPCTSV, fDiffMultHPToPCSV es fDiffMultHPToPCTSV ertekeket, ahogy a keszito tette. Mindegy, akkor butykolom tovabb magamnak :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.02. 18:57:09
  • broman191
    Béta, de az is haladás... :)
  • Ryder62
    Creation Kit kint van már? Vagy csak béta?
  • broman191
    Hivatalos nem hiszem, nem hivatalos talán, de miért is lenne ilyesmire szükség? Egyelőre ez van, mint modolt survival tartalom.
  • PiszkosFred
    Arra van esely vajon, hogy a survival mod bekapcsolhato legyen minden fokozaton, mint a korabbi ironman funkcio? Mert elkezdtem en a CK-val szerkesztgetni a kulonfele nehezsegi fokozatok kulonfele valtozoit (ertsd, a jelenlegi 1.5 survivalt egy-egy modnak megfeleloen ironman szeru easy, normal, hard, stb-re valtoztatva), de nem kinlodnek vele feleslegesen (es egyelore kisse vakon), ha lesz ra hivatalos, vagy ha nem hivatalos, legalabbi hozzaerto altal keszitett megoldas :) Errol tudni vmit?
  • Paranoia
    jöhetne már ez a moddolósdi a konzolokra is
  • broman191
    A legtöbb kellemetlenségre szerencsére nagyon hamar készült mod, Dogmeatet én is elküldtem egyszer vissza Sanctuarybe, soha nem érkezett meg...akkor töltöttem egy egyszerű companion hívó modot (nem ezt, de ugyanilyen bat kód + companion neve txt-ben elvű volt, minden társsal, de máig nem volt rá szükségem újra). UI modokból is van pár jobb mint az eredeti, de én megszoktam a vanillát, minden nyűgével, amelyek számomra nem annyira fájóak. Habár egy egy betűrendes rendezési lehetőség normál és fordított sorrendben néha nagyon jól jönne, esetleg szavakat megadós keresés is...lehet ilyen modok is vannak már, csak soha nem érte el annyira az ingerküszöbömet, hogy modoljam az ilyesmit. Ööö...súlyokat nem ír? Ír pedig. Bár a súly-érték arány inkább mérvadó, ha valaki trader & scavenger beállítottságú, annak kiíratására is készült mod, ha jól rémlik, már a megjelenés utáni első pár nap folyamán.
    A skill-perk rendszerrel én nem tudtam belefutni olyan feladatokba, amelyeket nem tudtam megoldani az adott fejlettségemmel, ahogyan szerettem volna. A 3 és a New Vegas számozós skilles rendszerével viszont gyakran aknára lehetett futni. Persze ott is meg lehetett valósítani dolgokat másképp, csak nem feltétlen úgy, ahogyan a legjobb lett volna... A beragadásra ott a konzol és a 'tcl' parancs, ha beragadok valahová, írom reflexből, nem foglalkozom természetes megoldással. :D Igaz az új 1.5 survival móddal letiltották a konzolozást, na de szinte rögtön készült mod arra is, szóval tárgytalan. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.02. 17:39:54
  • Darun
    Üdv! Megjöttem én is! :D

Talán néhányan még emlékeztek rám a 3-ból illetve a New Vegasból. Nos, elkezdtem ezt is és a kissé döcögős kezdés után már ismét "beépültem" a rendszerbe. A játék pont olyan pocsékul megy, mint anno a 3-ban (valamilyen okból a küldetések felét félbe kell hagynom, vagy nincs skillem, vagy túl erősek az ellenfelek) viszont a lelkesedésem egyre nő. A világ ismét megvett kilóra, a társakat pedig imádom. Mondjuk szegény Dogmeat-et sikerült úgy lepasszolnom, hogy elnyelte a játék és soha nem ért vissza Sanctuary-be. Viszont a riporter csajt is megkedveltem és a legutóbbi játékalkalommal már össze is jöttem vele. :D
    Sok olyan dologba belefutottam már, ami nem tetszik, úgy érzem visszalépés az elődökhöz képest. Ilyen pl hogy nem ir súlyt a tárgyaknál az inv-ben, illetve nem lehet lapozni csak tekerni fel-le. Ez azért bosszantó mert az összes loot-ot egy ládába vágtam be, igy ha keresek valamit, végig kell pörgetnem az egészet. (igen, a sort használatra még nem állt rá a kezem). Nekem a skill/perk rendszer jobban tetszett az elődökben. Eröltetettnek és feleslegesnek érzem a játék menedzselős részét. Nekem bőven megfelelt a 3-ban az hogy előre gyártott skineket vehettem a házhoz, nem akarok én minden ****t egyesével legyártani.
    broman: én a Vegas-ban jártam igy. Bekapcsoltam a HC modot és azonnal ledermedt a karim, mert nekem is ezres nagyságrendben volt lőszerkészletem. Viszont ott a limit nem vetette vissza a harci hatékonyságom. Jobban meg kellett tervezni az utat és ennyi. Azt hogy adott helyen milyen ellenfelekre számithatsz, viszonylag könnyü kideriteni, illetve második végigjátszásra már magad is tudod. Ehhez kell választani egy fegyvert és megfelelő mennyiségű municiót vinni hozzá. Esetleg alternativa, hogy olyan fegyvert válassz, amihez tudod hogy lesz lőszer az ellenfélnél, igy folyamatosan tudod pótolni. A Vegasban nagyon durva volt, hogy a legerősebb fegyver a neves légpuska volt, mert egy lövéssel megölt bárkit és súlyt is alig foglalt. Egy kicsit én is elszoktam attól, hogy fejre is kell táraznom. Illetve legyenek tartaléknak univerzális fegyverek. Nálam mindig van 1-1 gránát, akna kb minden tipusból, ki tudja... Illetve a Vegasban a lőszert meg lehetett úgy is oldani, hogy szétszedted összetevőkre, mert azoknak nem volt súlya és menet közben E-DE-vel craftoltál amire épp szükséged volt. (én ezt soha nem használtam, de a lehetőség adott volt, mert az összetevők mindig nálam voltak és E-DE is mindenhová elkisért)
    Illetve még mindig vannak tárgyak amiknek a súlyán csak pislogok. Mondjuk én még normálon játszok, de nekem igy is kihivás, mivel még elég low szintű vagyok. Jah igen. Meg kicsit többször sikerül beragadnom a karival mint az elődökben. Még jó hogy eddig mindig volt mentés ami ezt megoldotta.
    Illetve... volt egy vicces "epizód" amiről azt hittem bug a játékban. A PipBoy-om egy idő után használhatatlanná vált, mivel folyamatosan izzott ha megnyitottam, nem láttam rajta semmit, illetve kiválasztani sem tudtam se inv itemet, se map elemet, se questet... semmit. Végül rájöttem hogy a kaméleon páncél darab okozza lopakodás módban. Azért 20-30 óra szenvedés után rájönni egy ilyen apróságra... megfizethetetlen. :D
  • Sunsetjoy
    Én majd lehet hogy kipróbálom később. Elsőnek normálon vittem végig, úgy hogy nem használtam power armort, csak ott a játék legelején.
  • Although
    Nekem nulláról ez az első próba. Az látszik a távolság számít ha beleszaladsz egy ellenfélbe véged van. Nem lett rossz. Sokkal többet kell futni mint normálon. Mert a gránát is megöl :) A moderek meg majd csinálnak belőle egy még jobb rendszert. Most már kint van a CK csak idő kérdése.
  • broman191
    Level 100 felett elkezdve, power armorban mászkálva nem egy önsanyargató kihívás, pusztán a harc nehézsége mintha nem is változott volna a tavalyi, kiadáskori survival szinthez képest. Lopakodva minden ugyanúgy fekszik 1 max. 2 lövésre, de ha ugrik a lopakodós bónusz szorzó, az sem horror, így a csak alvós mentés sem szörnyűség. Az evés, ivás nem gond, az alvás szívat egyedül. Direkt töltöttem is egy portable hálózsákos modot még a v1.5 survival előtt, de sok haszna nincs, ugye 5 óránál többet csak 'rendes ágyban' lehet aludni, egyébként fáradt marad a kari... Aztán jön a betegség, kezdetben nem komoly, de sikerült 20% plusz bekapott sebzésig súlyosbítani a hatását, bár meg sem éreztem, mindenesetre 'remek' plusz kihívást adna biztosan alacsonyabb szinten... Igaz nagy tétje nincs a megbetegedéseknek, amikor dokival vagy antibiotikummal minden egy csettintésre rögtön gyógyítható, fillérekért... A legnagyobb korlátnak - mint megszállott gyűjtögető - a cipelhető súly kegyetlen nagy korlátozását éreztem, amikor átkapcsoltam a v1.5 survival módjára párszáz kiló helyett rögtön 7 tonna (komolyan, néztem is whaaat, aztán hamar megláttam, hogy az immár súlynak számító tízezres töltényhalmok tették bele a legtöbbet) cucc volt nálam, jó hogy nem roskadt össze a karim, zúzódó lábas instant halállal. :DD Nagyon észnél kell lenni, hogy mit visz magával az ember és kalandozva mit vesz fel, mert általában power armorral is alig marad 40-50 kiló szabad kapacitásom, csupán az alapfelszerelésemmel is több mint 200 kilót cipelek és akkor még csak azt viszem magammal, ami valóban szükséges. Igaz hosszabb túrákra tervezek általában, lényegesen kevesebb töltényt pl. nem éreznék meg - ami jelenleg 200 db töltény a Gausshoz, 200 db .308-as rifle, 150 db .50 pisztoly. Nem éppen ultra realisztikus számok, 'kicsit' túltervezett, de még mindig jobb, mintha harc közben kezdene el kattogni valamelyik jobb fegyverem... :D Maradt még az újítások közül a fast travel kilövése, azt különösebben nem hiányolom, igaz ha nagyon nagy távot kellene utazni hamar, akkor ott a vertibird gránát és jönnek akármikor, akárhová, visznek ahová kell... Persze új játékot kezdve, az elején nem lenne ilyen egyszerű, viszont akkor nem is szükséges a térkép egyik sarkából a másikba mászni, mert egy településnek szüksége van a segítségedre... A legnagyobb kihívás nálam új játékot kezdve biztosan a különböző csapdákba botlós, figyelmetlenségből bekövetkezett halál lenne, hamar meg kellene szerezni a csapdákat nem aktiválós perket, hogy ne legyen hatalmas sz0pórollerezés a sok fél órával azelőtti mentés visszatöltögetése... :D
  • PiszkosFred
    Hagyjuk a legalizalast, koze nincs hozza. Arrol van szo, hogy mostantol a modok kozosek, platformtol fuggetlenek es kellett egy olyan rendszer, amely nem azon alapszik, hogy "tomoritsd ki, masold be a data vay data/meshes, stb konyvtarba a cuccost", ami konzolon nehezen menne. Igy is megvan a PC elonye, hogy manualisan is tud telepiteni olyan modokat (lasd kemenyebb modok), amelyet a cenzura megfogna/megfog.
  • Although
    Oké azt még nem néztem, olyan kezelőre gondoltam mint ami az előző játékokba volt.
    Persze ez is egy megoldás a legalizálás irányába terel. De fura mit össze szenved Tannis az MO-val.