11630
  • PiszkosFred
    Hogyne lenne, ingame, mods, bejelentkezel a bethnetre egyuttal, de utana ha rakattintasz a load orderre (X gomb talan) akkor ott a sajat magad felrakott data mappaban talalhato esp, esm, akarmi cuccok toltesi sorrendet is tudod allitani, illetve menet kozben tudod ezeket aktivalni, kikapcsolni, stb. - nem kell ujrainditani a jatekot steambol, megoldja egy gyors ujratoltessel.
  • Although
    Ha valaki unja a mentés hiányt van már mod a savere survival mod alatt is.
  • Although
    Lehet egyedül érzem, úgy, de mintha a nexus fiú meg a Beth összejátszana. A mod organizer készítője nagyon lassan halad. Egyszerűen nincs más jól működő mod manager csak ez a gagyi. Ez a srác már idegesít az Fnis bebetonozása óta. De ez most tényleg idegesítő.
    És egész véletlenül a manuális telepítés egészen kockázatos lett. Tegnap ránéztem nincs ugye saját esp kezelője a gamnek. Van a plugins.txt de figyelmeztet mindenki csak a saját felelősségére játsszon vele.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.01. 17:11:37
  • Although
    Kis tapasztalat a survival mode-ba. Nem egy New Vegas hardcore de szódával elmegy. A mentés hiánya kétségkívül óvatossá teszi az embert :)
    Edit: Persze ha valaki dragonbornként érkezik annak valószínű új érzés lesz és rá se talál.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.01. 17:05:06
  • broman191
    OMG :DD

• sata75
    bug vagy nem bug, de ha egy romos házat el tudsz takarítani akkor egy halom falevelet nehogy már ne...
    vagy a "tisztogatás" maradványát:)
  • broman191
    Mivel az szent, hogy ez nem egy tervezett 'fícsör', így jobb híján marad a 'bug' kategória, ugye csak néha dobja el a játék a tárolt cella információkat. Nem a Beth csinálta szándékosan ilyenre, hogy ne nyúljanak ilyesmibe a modderek, így marad a 'bug'... Állítólag a Creation Kittel készített modok sem mentesek tőle. 'Eysenbeiss' középtájon lévő hosszú postja említ modmentes 'cell reset' bugot is, a Croup Manor döglött ghouljait nálam is rendszeresen visszadobálja a játék a területre választékosan elszórva (már mindenféle modolás előtt is jelentkezett), hiába gyűjtöttem össze és dobáltam le őket a sziklákról a vízbe féltucatszor, újra megjelennek a településen... :D Persze még mindig kevésbé fájó mintha valamilyen tárolóból tűnnének el az értékes dolgaink (a piros workshopok biztonságosak szerencsére), vagy a power armorok 'rozsdálnának T-45-re'... A Beth biztosan mélyen keresztény alapokra építette a Fallout 4-et, ugye Jézus is megmondta hogy '”Ne gyűjts olyan kincseket, melyet a rozsda és a moly megesz"...a Beth technikája sarkall rá, hogy ne tegyünk ilyesmit... :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.01. 11:31:14
  • lammaer
    Igazból ez igy a leírás alapján nagyon erősen nem bug kategória :) azon egyszerű oknál fogva hogy a modderek olyan dolgokat akartak megpiszkálni amit a játék mod APIja nem támogat.

hülye példa de ha mondjuk a játékbn lenne egy képernyőelem amit a beth nem engedélyezne hogy módosítsanak (azértmertcsak), de vki kitalál egy hacket és valahogy sikerülne megpiszkálnia de nem tökéletesen, akkor az ha az a képernyőelem hülyén működik, bug lenne?
  • sata75
    Wow ty
    Értem, hála égnek engem nem érintett... még.
  • broman191
    Csak bizonyos modoknál jön elő és általában az adott mod leírásában említést is tesz róla a készítője, így szerencsére tudja mindenki, hogy mit vállal... Általában a településeken ezt-azt 'scrapelős' modoknál jön elő, amikor törlésre kerül a településen valamilyen objektum, amelyet a vanilla játék nem engedett volna törölni. Szemétkupacokat, falevél halmokat stb. általában törölgettem a településeimen egy-egy ilyesmire kitalált moddal, egy ideig működtek is, el is tűntek a kívánt objektumok, aztán egyszer csak random visszateszi őket a játék és a környéken a bizonyos számú 'cella' területén (minden település és lényegében az egész játék technikailag x cellára van felosztva) a játék bizonyos eltárolt tartalmakat alapállapotba tesz vissza, tehát ha volt mondjuk Sanctuaryben a karink házában egy tucat különféle pimpelt power armor, esetleg ládákban tárolt dolgok, akkor minden power armor visszaáll az alap rozsdás T-45-ös modellre és a ládák tartalma eltűnik. A ládás dolog engem nem érintett szerencsére, de a power armoros annál inkább...egyszer egy másfél órával korábbi mentést tölhettem vissza, dönthettem hogy progress vagy armorok... hálisten' nem a legtartalmasabb másfél óra volt, így az armorokat választottam. Először használtam a 'Scrap Everything' modot, majd próbálkoztam még párral, végül a 'Spring Cleaning' mutatkozott a legstabilabbnak, azzal egyelőre nem futottam cell resetbe...legalábbis teljes cell resetbe nem, egyes törölt szemétkupacok újra láthatóvá váltak idővel és immár kijelölhetetlenek, törölhetetlenek, de legalább a power armorok érintetlenek...szóval okkal nem csinálhatott a Beth hivatalos település takarítós opciót vagy ha volt is, törölték a kiadásra...van elég bug egyébként is, ha nem is ilyen kaliberűek.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.30. 22:31:31
  • sata75
    mi az a "cell reset" bug?
  • broman191
    Jaja, de ha hivatalosan semmi mást nem oldalának meg, csak a 'cell reset' bugot mihamarabb, az már örömünnep lenne... :)
  • lammaer
    Sztem azért elég hisztisek a népek, manapság inkább már sikk szidni a bethesdát.
    Lehet hogy csak szerencsés vagyok, de nekem olyan 50 órányi játék után nem úgy tűnt hogy annyira bugos a játék hogy bármiféle unoffical patchet le kelljen szednem. Szépen végigtoltam a főszálat meg tologattam a mellékküldiket, csak egyetlen gamebreaker bug jött szembe (de azt azt hiszem egy mod csinálta, a robotos DLC végén a bázisról nem tudtam kijönni mert mindig lecrashelt). Erre valóban kellett egy unoffcial fix :)

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2016.04.30. 09:20:48
  • PiszkosFred
    Azért van abban valami bizarr de egyúttal valami megfoghatatlan báj is, hogy belépve a játékba, majd beloggolva a modokhoz a bethneten keresztül a fallout 4 unofficial patch a legnépszerűbb minden kategóriában. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.04.29. 22:46:34
  • sata75
    én ezt használom, simán jó:
    kerítés
    videó róla
    Utoljára szerkesztette: sata75, 2016.04.29. 08:10:19
  • broman191
    Van az ilyesmire is mod, bár sokat nem érnek a falak, ha támadás ellen építed...nekem pl. Sanctuary-ben folyton bespawnolnak az utólag épített házakba az ellenséges kutyák...a múltkor sétálok lazán a településen, egyszer csak egy enemy kutya nyitja az ajtót belülről és szalad rám harmadmagával, wtf... :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.28. 18:28:25
  • Csacsi
    Az meg nem szép szerintem.
  • PiszkosFred
    Tegyel ala betont :)
  • Csacsi
    Nah tetszik a játék, de nagyon idegesít, hogy nem tudok falat építeni egyenetlen talajra :S
  • broman191
    Rockin' Red Rocket mod - Már-már immersion breaker a poszt apokaliptikus világban, annyira jól kidolgozott... :))

• Dante73
    110?
  • SmithyHUN
    Kecsegtető, de várok még, hátha rádígér valaki! :)
  • kissssss
    megveszem 100 forintért... deal?
  • SmithyHUN
    Sziasztok! Valakit nem érdekel egy komplett fallout csomag?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Csomag Tartalma:
    - Fallout PC játékszoftver
    - Fallout 2 PC játékszoftver
    - Fallout Tactics PC játékszoftver
    - Fallout 3 Game of the Year Edition PC játékszoftver
    - Fallout New Vegas Ultimate Edition PC játékszoftver
    - Fallout 4 PC játékszoftver (!!_Fémtokban_!!)
    Gyakorlatilag a Fallout Anthology, kiegészítve a 4.résszel együtt. (A mininuke nélkül.)
  • bfbc2
    Próbáld ezekkel a beállításokkal.0-3 másodpercnél, és rendszergazda módban indítsd a játékot.

Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2016.04.26. 21:39:20
  • broman191
    Horse Armorrr!

• Sunsetjoy
    Üdv!
    A neten (mivel nálam ilyen hiba nem volt, így csak rákeresni tudtam, mint crash on start) a videókártya driver uninstallját, és egy új változat felrakását javasolják gyakran és elsősorban.

Ezen kívül:
    A felbontás kisebbre állítását a launcher menüben, vagy
    - a játék keretmentes ablakban futtatását, vagyis a falloutprefs.ini fájlban átírni az alábbi sort, aszerint, hogy milyen felbontást használsz:

bMaximizeWindow=0 bBorderless=1 bFull Screen=0 iSize H=1080 iSize W=1920
  • viktor25
    Sziasztok!
    Van egy gondom win 10 alatt DEL inspire 15 5000 series tipusu laptopon nem indul a progi belépni belép de pár másodperc és kilépnem ír semmi problémárol pedig a laptop tipus alapján simán mennie kéne. Tudnátok nekem ebben segíteni hogy mi lehet a gond mit kell csinálnom vagy telepítenem.
    A másik meg az hogy azt a kifogást nem ismerem el hogy gyenge a gép, ugyanis a beállításokban minimális szintre lehúzom a játékot akkor már elkéne induljon, de még akkor sem indul el, tehát kell lennie logikus magyarázatnak nem pedig GYENGE A GÉP!!
    Előre is köszi!
  • broman191
    Úgy értettem, hogy ideológiailag azt hogyan jön ki a karidnál, hogy az Institute anti-synth és a Railroad pro-synth nézeteit is próbálod képviselni, amelyek fekete-fehér szinten ütik egymást. A végjátékban egy adott frakcióhoz elkötelezett döntést kell hozni, nincs lehetőség mindenkivel jól kijönni. Vagyis 'öröm az ürömben' kivételnek ott a Minutemen ending, amelyben 'csak' az Insitute szűnik meg létezni, a Railroaddal és az a Brotherhooddal jóban lehetsz. Ezt kiegíszítően még mod is készült, amely visszaállította a játékban pre-release állapotban még szereplő lehetőséget, hogy még Sentinel is lehetsz a Brotherhoodnál, annak ellenére, hogy a Minutemennel vetettél véget az Institutenak (bár különösebb előnye nincs, kivétel ha valaki nagyon Brotherhoodos beállítottságú). Persze a Railroad storyline vége még akkor is elérhetetlen - már ha békét akarsz a lehető legtöbb féllel - mert az Institute után a Brotherhood kiirtását is kérik...amelyet persze nem muszáj megtenni és adott egy relatíve békés végállapot, mert nélkülünk nem teszik meg.

ui.: Az Underground Undercovernél ha jól emlékszem elég sokat kell várni, mire szólnak hogy készen állnak, próbálj meg várni/aludni rendszeresen, hogy hamarabb előremozdítsd...sikeres lehet, ha nem bugos és nem ragadt be.

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.25. 17:54:35
  • Wowbagger78
    Nekem effektíve beragadt ez a két küldetés.

Az Underground Undercover már akkor jó ideje aktív volt, le is szállítottam a fegyvereket, beszéltem a belső csókával, majd közölték, hogy várjak és szólnak, ha felszívták magukat keményre és akkor majd kijönnek.

Menetközben ugye bekerültem az Institute-ba is, ott meg az egyik küldetés után Father hivatott, hogy beszélgessünk. Hiába ellenkeztem, hogy nem nyírom ki a Railroad-ot a beszélgetésünk vége az lett, hogy meg kell semmisítenem a Railroad-ot.

Eközben ugye ott lógott a levegőben az Underground Undercover küldetés is.

Akkor ezek szerint az Underground Undercover befejezhetetlen és mindenképpen ki kell nyírnom a Railroad-ot?

"Ööö...az hogy is van..." => Gondoltam, hogy előbb kihozom a synth-eket, majd akár jöhet a Railroad lezúzása is.

Utoljára szerkesztette: Wowbagger78, 2016.04.24. 22:56:55
  • PiszkosFred
    Biztos mindannyian lattatok mar, de ha megsem, akkor a modderek altal hegesztett fallout 4 unofficial patch mar elerheto a nexuson.
    Javitasok listaja, nem rovid... :)
  • broman191
    Ööö...az hogy is van, hogy szeretnéd megmenteni a syntheket plusz a Railroadot is szeretnéd megsemmisíteni? Vagy az egyik vagy a másik, ellentmondásos a kettő együtt. Nincs mire várni.

#1 Az Institute mellé állsz és megsemmisíted a Railroadot is a Brotherhood után (a fősztori vége az Institute oldalon) és így a synth menekítő küldetés nem valósul meg, mivel nem robbantod fel az Instituteot, nem adódik alkalom a menekülésre.

#2 Dobod az Institute haverságot és felrobbantod vagy a Minutemen vagy a Railroad oldalán. Az institute synthek kimenekítését ha jól rémlik mindkét oldalon meg lehet oldani, a Minutemen ugye semleges a synth témában

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.24. 19:02:39
  • Wowbagger78
    Sziasztok!

Jelenleg két főküldetés száll aktív nálam:
    - End of the Line
    - Underground Undercover

Az elsőnél le kell zúznom a Railroad-ot a másodiknál várnom kell, hogy kiszökjenek a Synth-ek.

Meddig kell várnom? Vagy ilyenkor már mindegy és marad a Railroad eliminálása?

Mert most jelenleg csak tengek lengek, járkálok szanaszéjjel és leszámítva a frakciók küldetését (öld meg ezt, hozd el azt, telepítsd amazt) semmi érdemleges nincs már. A BoS-t lezúztam teljesen (Danse lőtt előbb, mikor bevállaltam a Mass Fusion-os küldetést).

W.
  • Sunsetjoy
    Most nézem, hogy lehet, hogy félreérthettem :)
    Workshop alatt nem a települések műhelyét (piros esztergapad, vagy mi) értetted, hanem magát a workshop dlc anyagát? Az nem működik? De hogy nem működik? Nem tölt be, nem látod, kifagy a játék tőle?

Ezeket nem ártana tisztázni, hogy mivel van PONTOSAN és HOGY a problémád :)

Amúgy a legutolsó béta állapotú magyarításfrissítést még a workshop megjelenése előtt készítettük. A wasteland workshop dlc magyarítása jelenleg még külön tölthető le a honlapról, a következő állapothoz kerül majd pluszban hozzá.

Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.04.23. 21:49:09
  • bfbc2
    Ha a patch után raktad fel a magyar írást akkor bekavarhat.ha így volt akkor ereszd rájal a patchet mégegyszer utána jó lesz.a magyar írást nem fogja bántani(nem nagyon).
  • Sunsetjoy
    Mármint kifagy a workshop? 1.4 változatú játékkal, és a honlapról letölthető legutolsó bétafrissítéssel?
    Mert itt tesztelve a workshop dlc és 1.4 mellett hibátlan a workshop, a magyarítás használata mellett.

Ha az első sorban feltett kérdésekre igen a válasz, akkor lehet hogy az automatron dlc kavar be. Biztos, hogy 1.4 a játékverzió? A virágbolti automatron nem más patchváltozattal volt "szerelve"?
  • sanya200
    nem tudom van-e virágbolti verzió itt.Nekem az van feltettem az 1.4-es patchet meg a 2 dlc-t a workshop és automatron dlc-t,a workshop nem működik,Nem tudom a magyarítás bezavar-e
  • lammaer
    Jaja, nekem is úgy tűnt hogy nem nagyon van haszna a sok kupaknak. Az elején aggódtam hogy úgy döntöttem kihagyok mindenféle trading jellegű skillt (már ami a barterre van hatással) és elviselem hogy 10ed áron vesznek és sokszoros áron adnak el a kereskedők, de aztán sose hiányzott hogy nincs kupak - egyszerűen nem nagyon volt semmi érdekes a kereskedőknél.

Legendary ellenfél is olyan gyakran jött szembe, hogy egyszerűen sokkal jobb cuccok estek mint amik vehetőek voltak.
  • SaGa
    Az elején. Később a legendary enemy-knél lesz dögivel jobb fajta fegyver is...
  • lalakov
    Köszönöm a válaszokat. :) Akkor ezentúl csak a lőszert és némi kaját veszek fel, a többit megpróbálom ott hagyni. :-D Kivéve persze, ha jobb fegyvert találok, de ez nagyon ritka.