• broman191
    Level 100 felett elkezdve, power armorban mászkálva nem egy önsanyargató kihívás, pusztán a harc nehézsége mintha nem is változott volna a tavalyi, kiadáskori survival szinthez képest. Lopakodva minden ugyanúgy fekszik 1 max. 2 lövésre, de ha ugrik a lopakodós bónusz szorzó, az sem horror, így a csak alvós mentés sem szörnyűség. Az evés, ivás nem gond, az alvás szívat egyedül. Direkt töltöttem is egy portable hálózsákos modot még a v1.5 survival előtt, de sok haszna nincs, ugye 5 óránál többet csak 'rendes ágyban' lehet aludni, egyébként fáradt marad a kari... Aztán jön a betegség, kezdetben nem komoly, de sikerült 20% plusz bekapott sebzésig súlyosbítani a hatását, bár meg sem éreztem, mindenesetre 'remek' plusz kihívást adna biztosan alacsonyabb szinten... Igaz nagy tétje nincs a megbetegedéseknek, amikor dokival vagy antibiotikummal minden egy csettintésre rögtön gyógyítható, fillérekért... A legnagyobb korlátnak - mint megszállott gyűjtögető - a cipelhető súly kegyetlen nagy korlátozását éreztem, amikor átkapcsoltam a v1.5 survival módjára párszáz kiló helyett rögtön 7 tonna (komolyan, néztem is whaaat, aztán hamar megláttam, hogy az immár súlynak számító tízezres töltényhalmok tették bele a legtöbbet) cucc volt nálam, jó hogy nem roskadt össze a karim, zúzódó lábas instant halállal. :DD Nagyon észnél kell lenni, hogy mit visz magával az ember és kalandozva mit vesz fel, mert általában power armorral is alig marad 40-50 kiló szabad kapacitásom, csupán az alapfelszerelésemmel is több mint 200 kilót cipelek és akkor még csak azt viszem magammal, ami valóban szükséges. Igaz hosszabb túrákra tervezek általában, lényegesen kevesebb töltényt pl. nem éreznék meg - ami jelenleg 200 db töltény a Gausshoz, 200 db .308-as rifle, 150 db .50 pisztoly. Nem éppen ultra realisztikus számok, 'kicsit' túltervezett, de még mindig jobb, mintha harc közben kezdene el kattogni valamelyik jobb fegyverem... :D Maradt még az újítások közül a fast travel kilövése, azt különösebben nem hiányolom, igaz ha nagyon nagy távot kellene utazni hamar, akkor ott a vertibird gránát és jönnek akármikor, akárhová, visznek ahová kell... Persze új játékot kezdve, az elején nem lenne ilyen egyszerű, viszont akkor nem is szükséges a térkép egyik sarkából a másikba mászni, mert egy településnek szüksége van a segítségedre... A legnagyobb kihívás nálam új játékot kezdve biztosan a különböző csapdákba botlós, figyelmetlenségből bekövetkezett halál lenne, hamar meg kellene szerezni a csapdákat nem aktiválós perket, hogy ne legyen hatalmas sz0pórollerezés a sok fél órával azelőtti mentés visszatöltögetése... :D