11630
  • PiszkosFred
    Igen, en is ugy vettem eszre, hogy egy adott cellakban respawnolnak a targyak egy bizonyos ido utan, nem csak a nem nevesitett "toltelek" ellenfelek (raiderek, mutansok, stb.).

Elmondhato, hogy masodik karrier eseteben az emberek nagy resze mar az elso lepesek utan "megjeloli" az adhesive, copper, crystall es egyeb ritkabb anyagokat, akkor mindig lesz eleg :)
  • SaGa
    Rézért a kémiai laborokat kell meglátogatni. A háromlábú kis állványok, ami alá a bunsen égőket rakják, rézből vannak. Aluért meg a halfeldolgozó alagsorába, a gyártósorhoz kell lemenni, a tálcák aluból vannak. És mintha visszatermelődnének, bár erre nem esküszöm meg. Ha felrakod azt a modot, amivel mindent le lehet bontani, meg Crazy earl scrapyardját, nem nagyon lesz nyersanyaghiányod, talán csak ragasztóból.
  • broman191
    Én is csak sokadlagos tevékenységként pimpelgetek sok-sok modos tartalommal, ilyen-olyan podcast adásokat hallgatva közben, egyébként nem foglalkoznék vele, de már érdemben nincs más tartalom a játékban... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.16. 19:13:07
  • Darun
    Őszintén szólva, én nem hogy a pimpelgetésre nem gondolok, de még a települések védelmét is saját magam oldom meg. Sanctuary-be tettem egy tornyot, mert a küldihez kellett, meg azért a Fort védelméről gondoskodtam (azt se épitettem, az armory három tornyából vittem ki egyet). A fort alapból szépen be van kávelezve, oda majd egy atomreaktort szeretnék, meg tegnap felhúztam a robot összeszerelőt. És kb ennyi. Viszont a komolyabb épületekhez skill is kell, de most még fontosabb hogy a fegyver/páncél fejlesztés menjen. Aztán majd talán...
  • broman191
    Akad mindenből elegendő mennyiség az alapvető igények kielégítésére, de ha túlzottan pimpelgetni akarja az ember az új településeket, akkor hamar elfogynak a kevésbé gyakori nyersanyagok. A réz különösen problémás most számomra, de majd futok egy kört és bevásárlok mindenféle rezes szemétből a kereskedőknél, copper shipmentre nem is számítok, luxus lenne... :)
  • Darun
    Gondolom ez a DLC is olyan lesz, mint az összes korábbi. A DLC pályáján több nyersanyag van mint a teljes Commonwealt-en. Még emlékszem, mikor a Point Lookout-ról ilyen 10 tonna környékén hoztam el a szemetet. (és akkor a Dead Money-ról inkább nem is beszélek) Én is öregszem, a NV-ban még 2-3 fordulóra is visszamentem minden helyre hogy az utolsó kávésbögrét is elhozzam, most meg kb 120 óra játék után legalább három helyet tudnék mondani, ahol halmoztam fel készletet de lusta voltam elhordani onnan.
  • broman191
    Ha nagyon megunnád a nyersanyagok hiányát, akkor konzol és 'tgm' elvileg végtelenít mindent, eddig soha nem próbáltam, de most majdnem ott tartok, kár hogy a Far Harbor településeit nem lehet összeközni a Commonwealthbeliekkel... :)
  • Darun
    Ez mi vagy hol? Nem rémlik hogy nekem az elején lett volna ilyen.

Ez a kraftolás szörnyen idegesitő tud lenni. Mindig az a nyersanyag nincs, ami épp kéne az épitéshez/szereléshez. A Minuteman erődöt akarom majd berendezni központi tábornak, mert elég jól védhető, viszont kevés a hely az épitéshez. Összehányni meg nem szeretném az egészet, szeretek logikusan települni. Sajnos már a foglalásnál buktam két embert, igy össz 4 lakója volt az erődnek, ebből egy folyton a rádiónál van, meg az öreg nő aki az armory-t viszi. Egy ember mindenképpen kellet kaját szedni, egyet meg beállitottam lomot gyűjteni, mert a nyersanyag mindig jól jön. (már kezdem kapisgálni hogy a ragasztó-csavar-nuklear materials a legfontosabb fogyócikkek) Szerencsére zek nem sok súlyt vesznek el, igy képesség nélkül is könnyen magammal tudom cipelni őket. Namost épp Ada küldijét csinálom (félig átalakitottam tankká :D ) és épp egy gyüjtögetős kitérő után mentem volna vissza a Fort-ba, amikor látom hogy 10(!!!) ember lakik ott. Mondom mi a fene? Elvileg Sanctuary-ból inkább oda küldtem a Vault-Tech ügynököt, mert ott nagyobb szükség lenne rá, reménykedtem is benne hogy majd néha csatlakoznak Minuteman-ek az erődhöz, na de hogy 4-ről rögtön 10-re ugorjon a népesség... A játék elején még lusta voltam az épitkezéssel foglalkozni, ezért az ágyakat mindenféle szar helyre bedobáltam (fürdőszoba, a Workbranch melletti garázsba is volt 2 csak úgy, nappali közepére, stb) de ami igazán zavaró, hogy a Fort amúgy is szűkös lehetőségei mellett még nem is enged mindenhová épiteni! Bezzeg van az nyugati település, ahol a ghoulok voltak, van vagy hat ház meg két nagyobb épület, hatalmas szabad terek és... lakik ott 2 ember. Hát kösz. Ráadásul a terület nagysága miatt nem is védhető túl jól.
    Egyébként a játék első 72 órájában össz 2 falut kellett megvédenem, most viszont én is folyton utazok, igaz hogy ezeket asszem küldik is adják. Viszont elég egyenetlen a támadások erőssége. Valamelyik nap kaptam riasztás az Abenty farmra. Oda mentem, jött EGY darab robot. Még meg se öltem, már kiirta hogy a védés sikeres volt. A robot egyébként kb 100 méterre volt a farmtól. Visszamegyek, tele van ghoul hullákkal a farm környéke. Abenty-ék lemészároltak mindenkit. Gondoltam magamban, akkor minek kellettem én ide? A következő védés a hida latt lakó családnál volt, akikhez a kardot kellett visszavinni. Jött hat robot, akik Adával, a karavánnal meg a négytagú családal együtt 10 másodperc alatt bedaráltak. Hámondom kösz. (eddig egyébként a legszivatósabb ellenfelem a Forge vezetője volt, őt kb fél óra meg legalább 20 próbálkozás után sikerült eltenni láb alól úgy, hogy se a Settler, se a gyerek ne haljon meg közbe, kicsit bugos az a helyszin)
    Eddig Nick volt a legtovább a társam, kb az eddigi játékidőm felében. Őt Hancock-ra cseréltem, de nála elég hamar sikerült kimaxolni a legmagasabb elismerést. Le is cseréltem Ada-ra. De ha belegondolok hogy a térképnek alig több mint a harmadát deritettem fel és már most tele vagyok településekkel, meg lehetséges csapattársakkal, bele se merek gondolni mennyi a maximális lehetőség. A településeket illetően egyébként az a tervem, hogy inkább kevesebb, de nagyobb helyekre gyűjtöm össze az embereket, igy könnyebb lesz menedzselni őket.
    A modolási rendszer is tetszik, ha nem lenne ilyen körülményes a kraftolás, biztos még inkább élvezném, de bizonyára is közre játszik hogy a F3 és a NV után ez még kicsit szokatlan. Viszont annyi lehetőség van, hogy simán felveszi a versenyt testreszabhatóságban a FizetésNap 2-vel.
  • laikuss
    Az ugrással van probléma mert nem tudok felugrani a kocsiba.
    Találtam konzolparancsot, hogy felugorjak, de az alapjátékban miért nem tudok oda felugrani pedig a küldetésben oda kell menjek?
  • broman191
    Nem rémlik a dolog, de a jetpack általában sokmindent megold... :P
  • laikuss
    Nem gondoltam volna, hogy ezt kell kérdeznem mert már egy pár órát eljátszottam ezzel a játékkal, szóval az Ördögi szállításnál egyszerűen nem tudok felmenni a lakókocsiba. Van valami trükje?
  • Although
    Heh minden nap látom a dragonborn hőseit. Kis fakard, cloak harsány hang szaladás a fal felé, és a szokásos kiabállás "DRAGONBORN". Elmondani se tudom mennyire utálom :) Jó, hogy ez nem az lett. Féltem tőle nagyon.
  • Although
    Újabb pozitív megjegyzés.
    Némi kreativitás felfedezhető a survival szintbe, sokat kihozott belőle a Beth egyszerű rendszer ellenére. Ma jó időt rászánva, azt kell mondjam, nagyon pofás. Szégyen nem szégyen, de leszedtem ma, a mentés lehetőségét hozzá.
    Nagyon kíváncsi leszek, ebből mi fog megjelenni a következő TES-be.
    + Élmény így játszani teljesen más a hozzáállás már nem akarod lv10 körül befejezni. Kicsit jobb a beleélés is. ++ Nem tudok napi rendre térni afelett sem, sztori vezérelt a haladás is, ami gyilkos a dragonborn bajnokoknak. Nem tudnak mit kezdeni ezzel. Persze a másik oldal is fun. Szar, Szar sztori szar az egész.

Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.14. 20:30:00
  • xFreex
    Kapcsold ki a rádiót.
    A másodikat passzolom...
  • Darun
    A General Atomic Factoryban mit kell csinálni hogy tovább engedjen, amikor a női hang azt mondja az első szobában hogy "Please punish Timmy"? Illetve ahol van a Robobrain, ott van egy lezárt ajtó, amihez viszont nem találok terminált. Oda hogy lehet bejutni?
  • laikuss
    Nem , mi onnan indultunk ki, hogy a mod-os az külön mentés nem a rendes játék mentés a folytatás szempontjából is.
  • broman191
    Ezek szerint akkor nálam valami nagyon furán megy, mert a játék megjelenésének napjától modokkal játszom, jelenleg 60+ körül állok és jól megvagyok velük, mindegyik adja azt, amiért betettem, szebb, jobb, tartalmasabb, csinosabb a játék...és amit egyszer jól meggondolva aktiváltam, soha nem törlöm, így a mentésekkel sincs gondom... :)

ui.: Csinosításra pl. jól jön az SSEX mod, lehet vele jópofa dolgokat kialakítani. :)
  • PiszkosFred
    Nincs is, de ez nem HIBA, ez kerlek igy mukodik, amiota vilag a vilag :)
  • laikuss
    Kipróbáltam egypár olyan mod-ot is aminek nem kell állandóan ott lenni pl. a scrap mod-ot is, de valamiben mind változást okoz, vagy úgy hogy maradnak utánuk hivatkozások vagy mintha nem is használtam volna őket vagy hogy az erőpáncélomból a fél felszerelés eltünt vagy amit én elraktam, hiba, hiba, hiba hátán ezért írtam, hogy minek, de nincs vita köztünk.
  • PiszkosFred
    Ez igy ebben a formaban azert erosen sarkitott kijelentes :) Hasznaltam/lok overhaul (armorsmith, weaponsmith, settlement, crafting stb.), body replacer, highres textura (bar ez utobbi ketto nem feltetlen mod), jatekmenetet turbozo/kiegeszito modokat, ki-be kapcsolgatom oket, es azon tul, hogy a betolteskor rakerdez "hianyzo mod, folytassa a betoltest", semmi massal nem talalkoztam. Meg a scrap all mod sem okozott fagyast es omlast, pedig eltakaritottam mindent vele, felepitettem a varosomat, kikapcsoltam a modot (en naiv, heheh) aztan hirtelen lett "ket" varosom :D egymas hegyen hatan.

Ha csak ket mod nem uti egymast nem lesz gond akkor, ha kikapcsolod.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.14. 10:00:44
  • laikuss
    Köszi a választ és jobban belemélyedtem. Tulajdonképpen teljesen felesleges (minek?) az összes mod mert rendes játékot nem lehet játszani vele, kipróbáltam. Nem lehet úgy használni mint pl. régen a Dragon Age 2-ben, még csinosításra sem.
  • xFreex
    - Csak annyi, hogy tömeget nem ad, viszont 1 kupak / darab. Kereskedők megveszik.
    - Én csak azért nem nem biztos, hogy elcaplatnék addig. Lesz a közelben egy település ahova úgy is elküldenek idővel küldetésben. Onnét meg már csak pár lépés
    - Az összekötéshez még annyit, hogy kell hozzá a Local Leader perk 1. szintje. Utána építőmódban telepes kijelölése és alap leosztásban Q billentyű, majd kiválasztod melyik település között ingázzon.
    Nem kell "körnek" lenni. A települést összekötsz B-vel majd B települést C -vel és A eléri mind B mind C település erőforrásait. Viszont csak Craftoláskor. A beteszem C település asztalába és kiveszem A településnél a tárgyat nem müxik.
  • broman191
    - tudtommal nincs
    - ha minden igaz fölöslegesen, nincs aki beülteti
    - scriptelve van, egy bizonyos szint elérése után jelenik meg, a fegyver miatt talán megéri ellátogatni oda, bár itt közel sem olyan erős, mint amennyire a harmadik részben volt
    - minden settlement menüben scrapelt item a workbenchbe kerül, a települések összeköthetőek provisioner posztra kijelölt telepesekkel, így minden workbenchben elérsz bármit, bármelyik településnél is van a workbenchben. Valamint nem szükséges, hogy minden településnek egyenes kapcsolata legyen a másikkal, a területi adottságokhoz mérten általában elég településenként egy, max. két provisionert kijelölni és amint minden település körbe van kapcsolva a legközelebbi másikkal, akkor mindent elérsz a kör kiindulópontjának workhbenchéből is.
    - a random encounter pillanatok egyike, kamuzik, kidobott pénz
  • Darun
    Nah, lenne pár kérdésem.
    -a mindenféle összeégett képregényeket van értelme gyűjteni?
    -a cybernetic bizbasz jó valamire? Vagy tök fölöslegesen hordom magammal? (gondoltam hátha akad egy doki aki beülteti)
    -a lezuhant UFO-t érdemes meglátogatni? Mellesleg az scriptelve van? (akkor zuhant le, amikor másodszor jártam a Corvega gyárnál)
    -ez a craftolás nekem nagyon nem akar menni. Végre meg lett a Minuteman erőd, de mire összeszenvedtem két powerplant, hogy legyen energia... Ha rákötöm a toronyra, az minden mást is ellát? Mert úgy tűnt mintha minden arra lenne rákötve. A kábelezéssel viszont rendesen szopat a játék. (ha az áramtermelőt 90 fokkal elforgatom, az áramot ugyan onnan vezeti le, még is oldalról nem tudtam rákapcsolni a tornyot, háttal viszont igen) Illetve jól láttam hogy amit az adott területen scrap-elek, az bekerül a Workbranchbe? Azt csak az adott területen tudom használni?
    -valahol Diamond City-től délre belefutottam egy idióta alakba, aki valami kártyát akart rám sózni 200 kupakért. Az a kártya jó valamire?
  • PiszkosFred
    Ha minden igaz, akkor azert van megkulonboztetve a moddal es mod nelkul keszult mentesek, mert elvileg moddal nem tudsz achievementeket teljesiteni, ezert a rendszer megadja az eselyt arra, hogy barmikor visszaterj es folytasd a jatekodat onnan, ahol modot kezdtel el hasznalni legutobb. Foleg konzolon erdekes ez, pc-n/steamen ha jol tudom, van mar olyan hack/mod, amely kukazza ezt a "tilalmat".
  • SaGa
    Jól csinálod, de félreérted. Ha felraksz egy modot és azzal mentesz, majd leszeded a modot és így akarod ezt a mentést visszatölteni, jó eséllyel el fog szállni a játék, mert hiányozni fog belőle ez-az. Betöltéskor szól is a program, hogy melyik mod kellene.
    A mod felrakása előtti mentéseket simán tudod használni moddal együtt is, vagy a mod leszedése után is.
  • laikuss
    Sziasztok.
    Nem szoktak csalásokat használni, de gondoltam a mod-okból feldobnék, pl. lehetnének levelek a fán, ilyesmi és azt látom, ha használok mod-ot akkor annak más mentése lesz, tehát nem tudok ezen mentések után visszatérni mod nélküli játékra. Ez miért van így vagy rosszul csinálok valamit?
  • broman191
    Túlzás hogy megtörik, csak néha rám jön a már-már szőrszálhasogatós ötletelés, de összességében érdekes, hogy egyes alapvető emberi szükségletek kielégítését célzó megoldásokat implementálták, másokat figyelmen kívül hagytak... :) Nekem eleve borostás a karim, ő már 'immersive alapokon született'. Ha a menstruáló nőt megcsinálnák tisztességesen, negatív hatásokkal gazdagon megdobálva survival módban, hirtelen megfogyatkozna a női karit használók vagy úgy eleve a survival playerek száma...aztán szétszednék a szélsőbalos social justice warrior és/vagy 3rd gen feminista egyedek a játékot... :DD
  • greger74
    akkor valszeg ez van mert elég nagy már a település
  • PiszkosFred
    1. Minden bazisnak van egy maximalis "teherbirasa", amely egy szam es amelyet az epito menuben lathatsz a "size" melletti csiknal. Ez a szam/ertek az adott bazison tarolt es epitett targyakbol, objektumokbol tevodik ossze, beleertve a workbenchben tarolt targyakat, az altalad felhuzott epuleteket, az abba belerakott felszerelesi targyakat, stb.

Elvileg ezt azert talalta ki a Bethesda, hogy nagyon ne szalljon el az FPS, ha az embereket elkapja a gepszij es felhuznak egy-egy metropoliszt. Moddal es konzol paranccsal siman vegtelenne teheto, de ha nem akarod az achiekat bukni, akkor megoldhaot siman a jatek biztositotta lehetosegekkel (bepakolsz, kiveszel, scrap, ez vagy 10x).
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.12. 12:18:40
  • greger74
    1: ez a legelső telephely, ami a játék elején van, már csomó mindent építettem de most egyszer csak nem engedi
    2: az a fura hogy ha kikapcsolok minden modot, akkor is ilyen
    3: ez megoldódott, windowed módban jó, az is elég, köcce
  • PiszkosFred
    1. Epitkezni csak akkor lehet a legtobb helyen, ha megcsinalod a "felszabadito" kuldetest elotte, vagyis vagy a nepek kereseit teljesited, vagy a helyet takaritod ki. Ha mas, inkabb technikai a gond, akkor erdemes a bill. kiosztast megnezni, nem e ott van valami gubanc. Illetve, ha vannak ellenfelek a kornyeken, talan akkor sem lehet epitkezni, de erre nem mernek megeskudni.
    2. Passz, valoszinuleg mod miatt lesz. Terkepet/interfacet javito/modosito modoknal elofordul.
    3. Hasznald a steam beepitett keplopojat, csak elotte bindeld be valami olyan gombra, amelyet a Fallout nem hasznal!

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.12. 11:40:44
  • greger74
    hali
    több kérdésem is lenne, ha megengeditek..
    1: mi lehet az oka, ha nem tudok építkezni?
    pedig jó helyen vagyok, alapanyag is van
    2: a térképen az engem jelző nyíl helyett valami téglalapféle van
    ez valami bug? vagy valami mod bezavar?
    3: miért nem tudok screenshotot csinálni?
    csak egy fekete képet kapok (print screen és hypersnap is)
    pedig ha simán desktopról csinálok akkor jó

válaszokat köszönöm
  • PiszkosFred
    Ne txt meg minden ocska modszerrel aktivald oket, hanem a jatekot inditva mod menupont, azon belul "load order" pont (alul) es akkor be tudod X-elni a modokat veglegesre. Akkor gyorsan ujratolti magat a kliens es mar jatszhatsz is.

Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.11. 20:18:20
  • mike01010101
    Amióta megváltoztatták a mod kezelést, minden inditáskor be kell kapcsolnom minden használt mod-ot egyesével. Van valami lehetőség, hogy ezt ne kelljen? Köszi
  • lammaer
    Nemmondod hogy neked az ilyen hülyeségek már törik a játékélményt? :)

Gondolom akkor az is zavar hogy a férfi karakterek nem lesznek borostásak 3 nap után, vagyhogy a nők 28 naponta nem menstruálnak....
  • broman191
    Szóval az 'ultra immersive' lenne, hogy nincs mit enni, így mindenki előbb-utóbb meghal vagy ghoul lesz... Egyébként az emberi + brahmin trágya adalékos virágföld jó mod ötlet...a 'Mentőexpedíció' film/regény is bizonyította.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.11. 18:50:53
  • Darun
    Nem értem a problémát. A világ elégett a nukleáris tűzben, az emberek még is mindenféle növényeket termesztenek a kiskertjükben. Szerinted mivel teszik termővé a talajt? Biztos nem a zsákos humusszal, ami ott gyűlik minden játékosnak a kis ládikájában, mert ugye csak harácsolunk egyfolytában.
  • broman191
    Persze, mert a modell önmagában adott a játékban, csak craftolni nem tudsz (a Harbor nélkül ugye) a települések menüjében olyat, a használatát/szükségességét pedig főleg nem implementálták a mai napig, tudtommal nincs köze a happiness szinthez...ami belegondolva elég vicces vagy akár lesújtó, hogy a településeden bőven van mit enni, inni, kereskedelmi központ mindenféle árussal stb...de az emberek illemhely hiányában ott végzik a dolgukat mindenfelé, ahogy egy neveletlenebb kutya koma, esetleg szegény indiai napjainkban is... :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.11. 17:43:30
  • Darun
    Én több helyen is láttam már. Kéne már craftolni, ha másért nem is, hogy a fegyvereimet felturbózzam, de nagyon nem akaródzik.

És hogy egy kicsit régebbi felvetésre is visszautaljak, szerintem a Falloutot és a Witchert nem lehet összehasonlitani. Ez kb olyan, mint pár éve amikor a Game Awards-on a Diablo meg társai indultak a szerepjáték kategóriában. Én továbbra is azt mondom, hogy még a Skyrim-nél is ezerszer jobb. És miért?
    A folyóparton megtaláltam az Abandoned House-t, amiben ghoulok voltak. Meghallgattam a Peter nevű, csaj hangú doki feljegyzéseit. Az imént meg a Cabot házban elolvastam a csaj feljegyzéseit. Nah, én az ilyen apróságok miatt imádom a Falloutot!