11630
-
Az alapjátékban legalább egy településen találkoztam pottyantós budival... -
Elfelejtettem tegnap említeni a Far Harbor egyik legjobb új fícsörét...végre lehet a településeken pottyantós budit építeni, sőt több kivitelben is! Soha nem volt számomra kerek, hogy etetni, itatni stb. muszáj a telepeseket, aztán a dolgukat hol végzik el, kulturált megoldás hiányában, anno sokáig kerestem hogy milyen építmény kategóriában lehet a rötyi, de nem volt... 
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.10. 17:28:08 -
Darun #5703 Tévedtem. Három ghoul volt ott. A poén az, hogy miután lelőttem őket, elkezdtem összeszedni a földi javakat, mivel első látogatásom alkalmával fullon voltam, meg véletlenül elküldtem a robotot és mivel kiváncsi voltam hová megy, utána futottam. Lootolás közben hallom hogy motorzúgás, lövöldözés. Kiderült hogy a BoS járőre pont felém hajtott egy raider csapatot.
A szuper mutánsok azért néha veszélyesek tudnak lenni, de amikor egy legendary synth és egy legendary raider közé keverednek, akkor nem kérdés ki kerül szopó ágra :D Most először láttam a váorsban droppolt BoS Knightokat. Sajnos már csak a munkájuk eredményét láttam, nem volt könnyű őket utól érni, pedig reménykedtem pár új power armor darabban :D
Tudom hogy Vegast nem érte közvetlen csapás, igy is harangozták be és meg is van indokolva hogy miért, de nekem pont ettől nem adja a játék világának feelingjét. Ettől függetlenül (mint irtam is) nagyon jó volt az a játék is. -
Although #5702 Emberünk máshonnan közelítette meg mivel PL 2.0 így nincs szükségünk spoilerekre, mert úgy is tudjuk mi van. :) Persze ebbe van pár apró tévedés, de hát semmi se lehet tökéletes. -
Although #5701 Az FNV egy nukleáris katasztrófától kevésbé sújtott terület volt. -
lammaer #5700 "az a két raider viszont már túl nagy falat lenne nekik, akiknek az elintézése az én feladatom :/ )"
Ki mondta hogy nagy falat? :) Ez kb olyan, hogy én is le tudom nyírni a füvet otthon, csak éppen kihajtom a gyereket a zsebpénzért hogy csinálja meg. Nem azért mert én nem tudom megcsinálnui, csak azért mert kényelmesebb :P -
Darun #5699 Mielőtt elfelejtem! Sokan fikázták a ME szériát, nekem egy nagyon meghatározó játék volt az életemben. Ehhez nagyban hozzátett a játék zenéje. És most ugyan ezt érzem itt is. Ez a melankólikus, depressziv aláfestő zene annyira kiemeli a világ jelenlegi helyzetét, hogy az leirhatatlan. A ME3 óta nem éreztem ilyet. -
Darun #5698 Őszinte leszek. a New Vegas nagyon jó játék lett, a DLC-k hihetetlen hangulatosak voltak, de nekem nem adta az alapjáték a poszt apokaliptikus feelinget. A játéktér igazából csak azért volt sivár, mert a sivatagban játszódott. Erre tegnap jöttem rá, amikor a radioaktiv villámlás közepette haladtam a térkép bal alsó fele felé (fel akartam deriteni a lezuhant UFO-t) és a mocsaras erdő hirtelen átváltott egy letarolt és kiégett sziklás-dombos terepre. Ez a játék nagyon adja az atombombák által elpusztult világ érzését. (igaz, a hullák bőre még mindig elég plasztikus, ebbe is tegnap futottam bele, amikor a USS Constellation előtti hullahegyeket lootoltam és egy helyen 5 scavi feküdt egymáson) Meg idegesitő hogy Nick elkezdi mondani a szar dumáját és még csak a felénél már, már kezdi is újra. És ezt perceken át hallgatni frusztráló. Az eső viszont annyira megtetszett, hogy asszem állandó felszerelési tárgy lesz nálam a sugárvédő ruha. (és persze megint megkaptam a parasztoktól a küldit: tisztitsam meg nekik az xy helyet. Aha! És nyilván nekik smafu odáig eljutni, hiszen csak szupermutánsok, gunners-ek rust devilek, robotok és mindenféle állatok vannak út közben, akiket simán levernek, az a két raider viszont már túl nagy falat lenne nekik, akiknek az elintézése az én feladatom :/ ) -
lammaer #5697
Kik nem kerülnek elő a legváratlanabb helyekről :)
-
Szpecnyaz #5696 Szerintem csak a mocsaras, ködös környezet miatt van a PL utánérzés, ami nekem eléggé bejön. Am küldetések terén most elég nagyot alkottak, van egy pár igen ötletes quest, a sztori is jönak tűnik. Én már beletoltam egy jó pár órát, bár survival módban eléggé lassan lehet haladni, de így legalább sokáig le fog foglalni. Szóval nekem nagyon bejött eddig. -
Darun #5695 Én is láttam belőle az előzetest és nekem is enyhén PL feelingem volt, de szerintem ők is tisztában vannak vele hogy kétszer ugyanazt a DLC-t nem tudják eladni (menne miatta a sirás, szerintem igy is fog). Mellesleg nekem a PL anno tetszett, tehát "csak" annyi lenne ebben is, már én is elégedett lennék.
Egyébként... 21. szinten jöttem rá, hogy működik a játék skillrendszere :D -
Én is belenéztem a Far Harbor bétába - no spoiler - toltam pár órát, nem ütköztem semmiféle hibába, hangulatos a környezet - különösen üt az éjszakai felfedezés a darker nights moddal az erdőben - a sztori és a karakterek is rendben vannak, játszatja magát nagyon. Végre volt olyan opcionális feladat is, amelynél követelmény volt x attribútum és y skill szint megléte...az eddigiek alapján nem értem a fanyalgókat, remélem még tizenplusz óra után sem fogom... :)
ui.: Az egyetlen dolog amin változtatnék, az az, hogy ne adja a játék a 'védelmezd x települést' küldetéseket a DLC sziget területén is, mert elég hangulatromboló, éjfélkor az erdő közepén sétálva és nem mintha visszautaznék rögtön...man up settlers! :D -
Nos amit leírt, annak felét már a trailerből ki lehetett okoskodni a narrációból meg a képekből. De amúgy tényleg szemétség spoilerezni. -
Darun #5692 Az is spoiler, ha leirod hogy ugyan az mint a PL :P -
Hotomi #5691 Még nem játszottál a Point Lookouttal? -
Legkozelebb egy kibaszott spoiler taget leszel szives odarakni az ilyen komment ele, koszonom. -
Hotomi #5689 Bezony, 12 óra volt végigjátszani. Minden helyet felfedeztem, minden küldetést megcsináltam, egy az egyben Point Lookout 2.0. Keresd meg a lányt, menj kémkedj az ellenséges frakciónál, akik csak akkor fogadnak be ha elmész a "Szent helyre" ahol a Bog féle látomásban kell csámpázni. Új szörnyekkel ritkán találkozni, a szokásos Szupermutáns + Ghoul kombóval találkozni azokból is a golyóálló fajtáiból. Mulatságos volt, hogy az egyik küldiben egy Mirelurk queent kellett megölni, azzal gyorsabban végeztem mint a szupermutáns, ghoul genyákkal. Bethesda nem igazán erőltette meg magát. -
Darun #5688 Én viszont azt vettem észre, hogy ha eltávolodok az ellenféltől és a társam öli meg, azért se ad xp-t. Mondjuk azt elismerem hogy egy tűzharc közben nem erre figyelek elsődlegesen, de ugye az xp-nek külön hangeffektje van és én egyszerűen bujkáltam, amig Nick vadászott. Később találtam egy hullát amit tuti ő szedett le, de akkor sem hallottam hogy adott volna xp-t. Majd ma jobban figyelek erre is.
Tegnap már én is láttam hogy elő lehet rendelni a FH-t, de pl Steam-en még nincs a DLC listában (mellesleg mivel Season Passom van, elvileg a megjelenés pillanatában meg is kéne kapnom) -
Állítólag valami kései béta, nem a 2 hét múlva megjelenő végleges... :) -
lammaer #5686 Virágboltban már kinn van a harbor dlc... gyanús ez, mert még meg se jelent... -
Proctor Ingram lehetett és nem gépből ugrott ki, hanem lezuhant egy robbanás miatt és szétzúzódott a lába, de életben maradt, szóval hasznos volt a power armor. Érdekes hogy valami 100 láb magasságból történő lábzúzást említ a lore az ő esetében, ellenben egy számítógépes bejegyzésben ott van a Prydwen-en, hogy BoS katonák poénkodtak a T-60-nal hogy mekkora zuhanást bír ki és a reptéren a Prydwen-ről - valszeg' több mint 30 méter - sérülésmentesen le tudtak ugrani - egyébként a játékos is, muszáj volt kipróbálnom. :D Mondjuk biztosan nem mindegy, hogy tökéletesen talpra érkezve esik az ember vele akkorát, vagy véletlenül robbanástól lökve ahogy sikerül, mindenesetre kicsit ellentmondásos. :)
ui.: Csoportos összecsapásoknál ha van barátságos fél, akkor megéri besegíteni akár távolról lopakodva is 1-2 jelentéktelen sebzésű lövéssel, mert ahogy észleltem a játék nem számol külön 'assist' XP-t, ha megöli bárki utána az adott ellenfelet, mindegy te milyen kevéssel is járultál hozzá, az XP-t megkapod érte... :) -
Darun #5684 A BoS Mothershipen a páncélteremben mondta a csaj, hogy neki úgy veszett el (vagy sérült meg, pontosan nem értettem) a lábvértje, hogy egyszerűen kiugrott a gépből. Én azért még nem nagyon császkálok PA-ban, szóval... Viszont azokon a vertibird-eken nem volt egy lovag sem, gondolom ezért száltak le. A másodikon ráadásul asszem csak a pilóta volt, mert az ő hulláját találtam meg a landolási zóna mellett.
Az viszont már a F3-ban is volt, hogy csoportok random összecsaptak egymással. Igaz hogy ilyesmi szinte csak akkor történt, ha két őrjárat találkozott egymással. A romos épület egyébként amiben a Legendary deathclaw van az a Witchcraft Building. Pont tegnap jártam ott. Mivel még mindig csak 2x. szintű vagyok, semmi esélyem nem volt a dög ellen, igy inkább kikerültem. Viszont a küldit amit adott, jól elszúrtam. Azt hittem az ellopott tojást kell neki visszavinni, ehelyett az ő tojását loptam el :D Még csodálkoztam is, hogy miért egy másik DC-től kell elvenni. Csak amikor eljöttem onnan, esett le hogy épp most loptam el a tojást. Azért itt is volt pár érdekes dolog.
1. a DC a semmiből teleportált elő... mint oly sok szereplő, és ami már a F3-ban sem igazán tetszett
2. bár láthatatlan voltam, a DC még is engem nézett, viszont még sem vett észre. Pedig kb 5 méterre állt tőlem (bezzeg a szupermutánsok már megint kiszúrtak a szikla mögött)
3. miután kiloptam a tojást a fészekből, a DC felhördült, de továbbra sem vett észre. Aztán eljátszottam azt, amit Tom Cruise-ék, amikor a császárnál voltak kihallgatáson. "És akkor most hátrálunk... hátrálunk... Megfordulunk és... FUTÁS" :D Nem mertem hátat forditani a DC-nek amig látótávolságon belül volt.
laikus: a játékon belül egy bill. kiosztás reset?
-
Although #5683 Ha valaki esetleg akarja nehezíteni. A limb sérülések nem gyógyíthatók stimpakkal.
És ha jól látom már van egy FNV szerű hardcore mod is ami kijelzi az állapotjelzőket.
No limb regen
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.07. 12:34:25 -
laikuss #5682 Megpróbálom majd újra kiosztani, habár már egyszer megpróbáltam, de akkor nem jött be.
Mindenesetre köszi. -
Lehet, mert en a kurzor gombokkal valtok az elemek kozott es WASD-vel mozgok. Probald meg ujrakiosztani az iranyitast, hatha.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.07. 11:58:56 -
laikuss #5680 Ok. Csak nekem nem mozdul, hanem a szerkezetek között váltok ezekkel a gombokkal. Mi nem jó nálam? -
sata75 #5679 wasd -
Dafukk :D
#5677: Mozogsz ahogy szokás...
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.07. 11:51:13 -
laikuss #5677 Sziasztok.
Biztos pofon egyszerű, de hogyan tudok mozogni építkezés közben? (A videókon szaladgálnak az elemekkel.)
Köszi.
-
Although #5676 [spoiler]Az nem szimpla halálkarom :) Itt viszont a szabadba rengett a föld a lábad alatt egy ponton mikor meghallottad a hörgését, majd lövöldözés, újabb hörgések és csend lett :) /spoiler]
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.07. 10:55:12 -
A halálkarmot lehet máshol is érezni, főként az egyik mellékküldiben, ahol egy romos épületben grasszál. -
Although #5674 Oké kicsit korrigálnom kell, ránézve a metacriticre. Míg korábban több skyrim rendszert hiányoló hozzászólás volt most a 0-kat a Bioware "fan"okhoz hasonlók szórják. Csak ez a cég sose volt Bioware és a Fallout NV-t nem ők csinálták. És vicc, állítani ez rosszabb lenne mint a F3.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.07. 10:25:07 -
Although #5673 Nem a Witcher trilógiára. Jelenleg az AA piacon az a csúcs mint rpg. Ilyennel már egy Pillars nem tud versenyezni. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.07. 10:06:27 -
Although #5672 Azért ez pozitív, mert mutatja, ez a világ már tényleg él. Vannak benne jól kitalált, kreált npc-k akik már nem csak ott vannak de minek és megy a küzdelem is rendesen. És ez már tényleg az ahol nem tudom. Jelenleg lehet e ezen a szinten jobbat csinálni. Tehát, hogy még a helikoptert is elkötik egymástól. Persze a moderek esetleg felturbozzák. De az tuti a Beth se dolgozhat végtelen ideig egy játékon.
Survivalon meg hozzá jön ehhez a "félelem" is. Például a kezdő városban a halálkarom, nem tudom a survivalra turbozták fel a hanghatásokat, vagy már ilyen volt de kafa volt mikor morajlás és rengés közepette már kívül a településen is érezted a jelenlétét. És tudod nem akarsz odamenni megnézni mit csinál. :) Jó munkát végzet a Beth ezzel, el kell ismerni. Mutatja is a sok dragonborn, hogy pontozza lefelé a Metacriticen és nekünk kell felpontozni. :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.07. 10:02:01 -
Khmmm
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
:) -
Érdekes, a vertibird sokszor le sem száll a power armoros brotherhoodosokkal, hanem kiugranak viszonylag magasból és a legtöbbször amikor a földön van egy vertibird, az inkább darabokban van ott, mintsem egyben, így az elkötés mikéntje is kérdéses... :D -
Darun #5669 Azért hogy mennyire nem mindenható a BoS még ebben a részben sem:
Megérkezett a BoS Mothersip. Még egyelőre az erődöt kéne megtisztitanom nekik, de gondoltam inkább a régi mellékküldikkel foglalkozik kicsit. Elmentem a vizműhöz, amit ugye a szuper mutánsok felügyelnek. Még csak közeledek az épülethez, már hallom a lövöldözést. Fel érek a domb tetejére: egy Vertibirdből lövik a mutánsokat. Túlélnek egy suicidert. Gondoltam, ha már a BoS felvett, segitek. Meg kéne az xp is :D Erre egy rakétás leszedi a Vertibird-et. Miután megtelt a hátizsákom loottal, elmentem lepakolni és aludtam is egyet. Ilyenkor ugyebár respawnol pár ellenség. Fast Travel vissza (ezúttal már a vizműhöz) látom hogy azonnal megy a lövöldözés és megint ott a Vertibird. Ami rám lő! Mondom WTF? Mint kiderült, egy Gunners csapat megölte a pilótát és elkötötték a helit. Mire előkaptam a rakétavetőt, már égett a motorja és le is zuhant. (mellesleg már az első támadásnál találtam Gunners hullákat) Végül hogy mi történt, a terep átvizsgálása után derült ki. Annak ellenére hogy tényleg sikerült meglepnie a játéknak, azért ismét felmerült pár logikátlanság: lovagok és paladinok nélkül mit akartak a BoS emberei a mutánsokkal szemben? A Gunners hogy a viharba tudott elvezetni egy Vertibird-et? -
Darun #5668 A Cyberpunk játékukra gondolsz? Arra én is kiváncsi leszek, bár azt a rendszert/világot kevéssé ismerem.
Bármennyire bugos is a játék (igen, már a harmadik játékot adják ki a kezükből, és a lövések még mindig ugyanúgy elakadnak a semmiben mint a F3-nál...) én még mindig inkább erre szavazok, mint a TES-re. Most értem el a 20. szintet és tegnap kaptam az első "védd meg a falut2 küldit. A poén az, hogy épp a városban számoltam fel egy Gunners csoportot és mit ad isten? Pont négy Gunner támadta meg a farmot.
A lopakodós raider-ek pont azért sántitanak, mert a kőbányánál lévők nehézpáncélzatúak. A Corvega után mentem oda, gondoltam... áh, csak raiderek. A gyárnál egy fejlövéssel szedegettem le őket, azt hittem a bánya is könnyen fog menni. Hát nem! Szinte mindenkin fém páncél volt, ráadásul ugye kinn volt egy power armor, meg egy veteran raider akik eléggé megkeseritették az életem.
A behemot szerintem tök poén volt. Egyszer csak arra lettem figyelmes hogy reng a talaj. Kicsit belemerültem a lootolásba, meg elvonta a figyelmem a távoli lövöldözés zaja. Aztán körbenéztem és ott állt mögöttem a behemot. És nem vett észre! Pedig a szuper mutánsok fedezék mögött guggolva, takarásban, mozdulatlanul, kvázi láthatatlanul (kaméleon vért darab) észrevesznek, a behemot meg ott állt mögöttem, semmi nem volt köztünk, háttal is álltam neki, Nick is ott volt mellettem... igaz hogy akkor is lopakodva mentem, de ez eddig alig hatott meg bárkit is. A F3-ban egyébként kicsit csalódott voltam, mikor negyedórányi lövöldözés után végre meghalt az első a rádió állomásnál, és csupa hulladékot dobott. Most azért volt nála loot rendesen. -
lammaer #5667 Abban egyetértek hogy egy jól megmoddolt FNV tényleg más érzést adott - én is toltam rendesen. De sztem csak azon egyszerű oknál fogva, hogy a moddereket csak a saját képzeletük limitálta, nem ült mellettük egy designer aki megmondta hogy márpedig igy kell csinálni és kész, nem korbácsolta őket egy projektmanager hogy márpedig ekkorra és ekkora kész kell legyél, és nem is nézték az órát hogy van e már délután 5 amikor végre hazamehetek valami mást csinálni :)
A modok mindig szerettel készülnek, ezért lesznek ötletesebbek. De azért tegyük hozzá, arányaiban modból is van rengeteg szutyok, félkész, abbahagyott, nem supportolt... -
Although #5666 Még csak most kezdődik. Egy év múlva ha lesz requiem szintű mod az F4-hez már érezni fogod a különbséget.
Másrészről amit írsz az is egy nézőpont. A sztorit be lehet fejezni és lehet jó frakció sztorikat is írni. A Beth nem csinált rossz játékot ezen a téren. De mint többen is írták már itt is. Hiányérzetük van, lehetett volna több is a tartalom. Az én megjegyzésem erre vonatkozott. Miért ilyen amilyen. És meglepne, ha még többet tenne ebbe a részbe a Beth. Bár már legalább nem kizárható. Meglátjuk fő versenytársuk, a CD Projekt által teremtett új színvonal mennyire ébreszti fel bennük a "szakmai" hiúságot :) Hogy ők is képesek ilyesmire :)
Edit: A párbeszéd részek is bővíthetők még, a npc-k reakciója is a dolgokra. Meglátjuk a moderek lépnek e ebben az irányban.
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.06. 07:19:18