Fallout 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fpocok
Oké, nem tudom mi történt, de most jó. Kikapcsoltam pár effektet, aztán vissza és most jó. WTF.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Kenzou
Nektek volt már olyan, hogy fals riasztás valamelyik település megvédésére?

Csak mert ma épp Railroad küldiket csináltam, közben beugrottam DC-be eladni a lootot, erre abban a pillanatban, ahogy odaértem, kiírta, hogy menjek megvédeni Nordhagen Beach-et. Jó, mondom, ez pont belefér, mentem is azonnal, még az üzletelést is kihagytam. Erre, ahogy betölt a település, nem történik semmi. Béke és nyugalom. Körbejártam az egészet, várakoztam 1-1 órát, de semmi, senki nem támadta Nordhagent. Meguntam, úgyhogy visszamentem DC-be, eltöltöttem kb. 3 órát, várva, hogy kinyissanak a boltok, erre egyszer csak kiírja, hogy "Failed" a nordhageni mentőakcióra. Na, mentés visszatölt, megint Nordhagenben vagyok, még mindig semmi. Leültem várakozni, óránként felálltam, de semmi jele támadásnak. Eltöltöttem várakozással ott egy egész napot és még mindig semmi. A quest-listán meg még mindig ott virít, hogy védjem meg őket.
Gondoltam, hogy akkor majd én odavonzom az ellent, hátha az beindítja a gépezetet, úgyhogy sniperrel rálőttem pár távolban kóricáló raiderre, akik aztán megindultak a település felé, a Turret-ek 5 mp alatt ki is nyírták őket, és megint béke. A quest viszont még mindig él. Azóta már máshol is jártam, eltelt legalább 2-3 nap ingame, de a quest nem moccan semerre, sem befejezettnek, sem failed-nek nem jelzi.

I tell ya... Instead of feeling alone in a group, it's better to have real solitude all by yourself.

Fpocok
Mod it til you break it.
Kis segítség pls. Bizonyos irányokba nézve ilyenné változik a kép a zesőben.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Myselor
ma volt egy jó kis kalandom 😄 mentünk cait-el és belebotlottunk egy behemoth-ba megöltük haladtam tovább és láttam gunnerek küzdöttek egy deathclaw-al beszáltam a harcba közben megjelentek a BOS-ék 😄 a madárkáról lövöldözték közben jött egy behemoth még egy deathclaw aki utána eltűnt aztán jött még egy glowing deathclaw 😄 jó volt izgi volt.később megtaláltam a ház mögött bújkált a másik deathclaw egy picike hpval 😊) ja amúgy cait-el kigyógyítottam nagyon aranyos volt😊
A kutyesz az egyetlen aki nem fogja elhagyni a karaktert. Legfeljebb lemaradt valahol/csapdába futott/leverték és várja a gazdit hogy kimentse. Oda kell rá figyelni, de ez minden a karakterrel bóklászó társra igaz, mert mindegyikkel megtörténhet, hogy a karakter megy előre lelkesen, azok meg már rég lemaradtak tőle. Ha meg a lemaradás meghalad egy bizonyos távot, akkor a gyors utazás során vagy épületbe bemenetelkor/kijövetelkor akár végleg el is keveredhet a szerencsétlen. Ekkor marad a konzol használattal előhozatal vagy visszatöltés. Szóval csak odafigyelve tessék nyargalni előre a vak világba. 😊
Mondjuk a kutya pont olyan társ, aki soron kívül garantáltan előkerül a sztori egy elég korai szakaszában extra segítőként soron kívül, mindegy éppen kivel bóklászik a játékos. Utána meg el kell őt küldeni olyan településre ahol van kutyaház. Akkor mindig megtalálható lesz ott a kutyaházban vagy annak környékén.

Respawn idő helyszínenként változik. A sztori szempontjából fontos egyes helyeken nem lesz respawn, van ahol 1-2 nap (ez akkor igaz ha ott nem lenne fix csoport csak ideiglenes random encounter csoportnak van ott spawn helye, erre adott időintervallumonként 25% az esély, már az újra benépesülésre), van ahol 1-2 hét, van ahol 1 hónap van olyan hely ahol nincs respawn. Ezeket pedig mind simán felülírja bármely radiant (ismételhető) quest, ami oda szól, így akár fél nap alatt is lehet teljes újratelepítés bárhol, csak vigyen oda feladat. A vándorló random encounter csapatok is lazán beköltözhetnek bármely kipucolt helyre, szintén felülírva és leállítva a respawn számlálót.

Kipucolni meg nem minden helyszínt lehet, mert nem minden helyszínhez tartozik ilyen jelzés a programban (akit nagyon érdekel FO4Edit segítségével egyesével végigböngészheti a teljes palettát). Sőt akad pár olyan helyszín is, amit csak konkrétan egy adott quest esetében lehet cleared-dé tenni, ám amint odaesz a fene egy vándor kereskedőt vagy egy utazgató ellenséges csapatot, netán egy ismétlődő feladat oda visz akkor az ismételt takarítás után sem lesz újra előbűvölhető a cleared opció.

danone:
20-as szinttől kezdve a survival fokozat legkevésbé sem tartogat kihívást.

Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.12.01. 20:30:09

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

danone
A játékkal kapcsolatban teljesen fura élményként éltem meg azt, hogy a survival mód a "szokásoshoz" képest gyengének tűnik nekem (lv 48 vagyok). Nem is tudom hova rakni a dolgot. Jó hogy egy legendary deathclawnak 1 ütés vagyok, de hát arra az egy ütésre nem nagyon szokott sor kerülni 😊 Lehet csak a build-et találtam el?
danone
Ez azért van (az idegesítő küldik), mert velük is van egy befejezési lehetőség a játékban, ami -spoiler nélkül- szerintem a legjobb.
tuti van az egy hét? én azt vettem észre h abbahagyom este, adott területről hazaugrok ledobni a junkot majd másnap betöltve és visszaugorva jó esély van a ládák tartalmának a respawnjára ill. 1-2 ellenfélére is. ha másik helyre ugrom akkor tuti a respawn és nem érzem 1 hétnek.
mondjuk a ládákból jön a lőszer dögivel így az amit régebben említettek itt többen is h nincs skuló a csúzliba nálam nem jött elő. (első pár szinten azért pofozkodtam baltával is)
oohh
én psen játszom,így a mod nem megoldható :/ na mind1. max megyek és még1x rendet rakok<#vigyor3>
oneal1
később tuti ott lesz 😊

!Forza Ferrari!

oneal1
Na nekem is meglett az x-01 power armor

igaz , hogy hiányos de legalább hot-road! 😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

!Forza Ferrari!

PTW
Nalam sohasem a f3 az osszehasonlitasi alap

Myselor
hogyha story küldetésben nem jártál még ott ahol használni kell a kutyát akkor érdemes addig elvinni ott biztos előkerül

Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.12.01. 18:13:04
Ott kerestem eloszor. Erre gondoltam en is, de nincs ott.
Csak elokerul.

😊

PiszkosFred
Ha pedig nincs ott, akkor Sanctuaryban az egyik haz mogotti kutyaolban fog aludni. (erdemes ledozerolni oket, csak egyet meghagyni, akkor nem kerdeses, hogy hol keresse az ember)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

oneal1
red rockethez menj, ott lesz valószínű!

!Forza Ferrari!

Myselor
a családtagot is javítják? 😄 nekem megtámadták az egyik víztisztitónál a családot a mutánsáok.egyből mentem de az egyik már leszakadt karral feküdt ott köztük.őt is megjavítják pár nap múlva?nevesített tag.ugye mindenkinek ugyanaz a neve 😄
Bandicoot
Ha nem véded be a farmot,akkor a nem nevesített Settlerek meghalhatnak illetve elpusztítják a védelmet, a generátort az élelmet meg minden szart. Tuladjonképpen csak akkor van vesztenivalód ha építkezel illetve benépesíted Settlerekkel...😄
Az alapoknak (nevesített ottlévők,alap felszerelések) pár napra esik baja aztán automatán javítják az ottlévők.

"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D

nem csak az ellenfelek hanem a junk aid ammo stb kategóriába sorolható cuccok is újra spawnolnak méghozzá elég gyorsan.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Bandicoot
Mindenhol újraspawnlonak az ellenfelek sajnos. A sima helyeken 1 hét a respawn idő, a nagy helyeken amiket kipucoltok és CLEARED 20 nap a respawn idő.
Erre én is modot használok mert idegesítőnek tartom, hogy valami kupcolok és pár napra rá ha arra megyek el megint lőnek.

Itt a megoldás, többféle változatban.😊
http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/1371/?

Illetve ajánlott hozzá a Piles of Corpses mod, amiben szintén válaszhtatóan több napig/hétig nem tűnnek el a hullák.😊
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.01. 18:05:59

Myselor
engem igazából akkor zavart a dolog amikor story küldetés közben megyünk harcolni jön a BOS komolyan írtjuk a sintitute-t erre védjem meg valamelyik farmot.hát a kurva anyád xd szerencsére nem járt le az idő mire végeztem.utána megvédtem a nyomikat 😊 engem leginkább a minuteman küldetések zavarnak hogy lejárnak ha egy idő után ne mcsinálod meg őket.leadod és adja is az újat de ki kérte?most az a taktikám hogy már csak jelenteni kell preston-nak és akkor azt úgy hagyom 😊
Én most direkt kipróbáltam, mi lesz, ha nem reagálok a segélyhívásokra (egyelőre én sem építkezem és nem settler-ezek): az Abernathy farmról jött vészjelzés, hogy megtámadták, én nem törődtem vele. Később nézem a térképet, a 3 főről 1 főre csökkent a lakossága. Pár nap múlva odasunnyogtam körülnézni, fülem-farkam behúzva, hogy lássam a pusztítást, ehhez képest ott a teljes család 3 fős létszámmal lelkesen kertészkedve. - Eszerint semmi negatív következménye, ha nem megyek oda segíteni?
Na köszi, pont ezt akartam kérdezni mostanában, hogy mennyi idő után spawn-olnak újra a kipucolt helyszínek?
Az új Cleared sem egyértelmű, nekem volt többször is olyan, hogy még a helyszínen voltam, kiírta, hogy Cleared, közben meg hallottam ahogy nyiszognak a felső szinten még a csótányok, meg még találtam bujkáló raidereket is.
Sziasztok. Ha a kutya "elhagyott" vmiert. Van ra mod, h visszahivjam magam melle?
Koszonom a segitseget.

Myselor
nekem is jópár helyről eltűnt a cleared.gondolom ha újraélednek a raiderek vagy bármik ott akkor.mindig újak lesznek.nem lehet mindent clearedre csinálni😊
lecseréltem a kutyát Cait-re. El tünt pár helyről a cleared jelzés!?Nem igazán értem a dolgot.
Pedig jóformán ezen ügyködöm,h ki pucoljak mindent.Bár még mindig nem értem mikortól számít annak egy hely.Van még ellenség?Vagy nem nyitottam,törtem fel valamit?
Baaaaah<#fejvakaras>
Az elején járok még... nem tudom pontosan a küldi nevét de 3 tárgyat kell legyártani egy kis bódéban generátor, antenna és még valami.
Valamelyiket be kell vinni egy sugárzó területre a többit nem tudom, mit kell pontosan csinálni?

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

Bandicoot
No akinek tényleg eltűnik a companion ne is keresgélje, úgysem fogja megtalálni.....
Miután eltünt Piper az összes létező Settlementben valamint Diamond City-ben is megnéztem mindenfelé,sehol sem találtam....
Végső elkeseredésben netet bújva megtaláltam a módját hogy magamhoz rendeljem (moveto player,stb). Diamond City közepén áltam odakerült...Nézem hogy elindul valahova meg ghoulokról pofázik,namondom követem,kiderül hol is volt...
Bő 30-40 perces követős SÉTA (abszolút nem untam) után eljutottunk a Slog-hoz....Út közben nem egyszer el elakadt,de odaért..Na quickload vissza. Egyből irány a Slog...Piper sehol. Körbejártam kívül belül alul felül, a környező terepet is,aludtam 2*24 órát,de nem érkezett meg,eltünt.....

Úgyhogy ha sehol sem találjátátok akkor konzolba:
prid "idszám" (idézők nélkül például Pipernek 00002f1f)
moveto player

Semmi én se foglalkozok ilyen hülyeségekkel 😊 Játszol a sztori jórészt független a házikótól. Foglalkozol a társakkal, sztori szinten is kapsz helyeket ahol tudsz aludni vagy vásárolsz és éled a betonpuszta lakó életét 😊 Rengeteg felfedezni való van. 😊
Utoljára szerkesztette: Although, 2015.12.01. 17:12:04

Bandicoot
őőő nem akarok elkeseríteni senkit, de jóval több fegyver van ebben mint a Fallout 3-ban, és a modolásnak köszönhetően jóval változatosabb is...
F3-ban a legtöbb fegyverenek csak a neve és statja volt más,kinézetre ugyan azok...

Hi All

Mi van akkor, ha én egyáltalán nem akarok sehova építkezni, bázist managelni és megvédeni senkit? Nem ragálok, ha támadják Sanctuary-t és úgy általában nem foglalkozok az odatévedt/odaküldött npc-k sorsával? Milyen hatása van ennek a játékélményre?
PTW
Ugy ahogy van szar az arzenal ebben a reszben.
Jo moka a moddolas, de nem kellett volna felaldozni a valtozatossagot es a mennyiseget ennek oltaran.
Ez z a terulet ahol igenis a TOBB=JOBB

(Szorri, mobilrol nehezkes szerkeszteni, ezert az uj poszt)

PTW
Utolso ponttal merhetetlenul egyetertek. Borzalmas otromba nagy fortelem az osszes fegyver.

FOV allitgatassal nemileg lehet javitani a helyzeten, de ez megintcsak egy olyan dolog ami modder rescue-ra var...

PiszkosFred
Van mod, ami harc nelkul leereszti a kezet es a fegyvert, nem celra tartva folyamatosan. Hatha segit.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2015.12.01. 16:43:35

Köszönöm a megerősítést! Nem értem miért vették ki ezt a megjelölős ficsőrt, hisz eddig jól lehetett alkalmazni. Magam is azt a verziót választottam, hogy amint megszereztem egy holoszalagot, vagy feljegyzést, azonnal megnéztem...

Gauss puskát a vállalkozó szelleműek rögtön kettőt is kapnak! Jó, hogy 150 óra után rá is jöttem, hogy túl is lehet tölteni... Na mindegy. majd a második végigjátszásnál...

A menedékben levő nagyágyút meg, anélkül raktam el valami dobozba, hogy akár egyet is lőttem volna vele. (Nem szeretem a nehéz fegyvereket) A "Felvigyázó puskát" viszont azóta is használom, amióta a játék elején megvettem. Nagyon jó kis univerzális tisztogató (Kis recon-al és hangtompítóval)

Van még egy univerzális bajom: A fegyverek nagyon sokat takarnak ki a képből! Nem győzöm elrakni-előszedni őket, ha nem akarok lemaradni valami értékes zsákmányról. (magazin, bólogatós figura...)
Bandicoot
Na remek....
Csinálom a főküldetést, vittem magammal a detektívet mert mondta hogy úgyis dolga van a Memory Den-ben...Piper közölte hogy oké itt lesz ha kell valami (nyomda).... Most keresem Pipert,egyszerűen nem találom sehol.... Se Diamond Cityben se a settlementekben...
Nat meg amikor egérkeztem Diamond City-be kirohant kiabálva hogy "Piper"...namondom követem,de nem vezet sehova csak átrohan egy hídon fel le rohangál majd vissza Diamond City....

Áhh, én a fegyvert nem akarom kiszedetni az ebbel. Majd ha magamtól ki tudom nyitni, akkor kiszedem. Egyelőre csak expertet tudok. AMúgy azt sajnáltam, hogy a kezdő vaultba nem tettem bubbleheadet...a 3. részben pl. ott volt a fater asztalán a medic bubblehead.
morcosqtya
Nekem nem szedte ki.
Van olyan
magazin ami annak a sebzését (damage with cryolator) növeli. Tök hasznos... :-/

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

PiszkosFred
Igen, erre celoztam az "alatta"-val. Ugy vettem eszre ezt is kozel ket hetnyi jatek utan 😊

Azt a fegyvert a blöki is kiszedi, de ahogy olvastam a leírását, tényleg prototipus, lőszerhiánnyal. Max a páncélban mutatna jól, biztos nem cigölném magammal sehova, legföljebb ha valahova pont az kellene.

PTW
En a vaultos lakatalat levo fegyverrel vagyok igy. De inkabb azert nem mentem vissza erte mert nem erdekelt 😊

Jó, hogy eszembe juttatod, van ott egy páncélszekrény is, amit első éjjel, mikor ott pihentem ki a döglegyek okozta sérüléseket, még nem tudtam kinyitni... Ideje visszamenni.

Sanctuaryban voltál a

föld alatti pincében is? Valaki szépen felpakolt ott, még 3 aranyrúd is van elég szép értékkel😄
PTW
OP= overpowered

Myselor
attól függ ,nekem nem jön be hogy kurva lassú .de amúgy elég erős ja 😊
morcosqtya
Nem.
Amúgy mi az az OP? 😊

PiszkosFred
Hat, nagyjabol 100 ora utan "jottem ra" arra, hogy lehet erdemes lenne megnezni, mi van Sanctuaryban mondjuk a hazak tetojen (illetve a maradvanyokon), vagy akar a hazak "alatt" 😊 Ugy, hogy sok-sok oraval elotte mar ezerszer korbejartam a helyet kihagyott es dozerolhato fa es acel anyagert... es megis, mit ad isten, sok ora utan is talal az ember olyan erdekessegeket, amelyek (utolag persze mar latom) majdhogynem kiverik a szemet 😄

PTW
Gauss rifle-t talalt mar valaki? Csak en erzem elkepeszto OP-nak?

morcosqtya
Ja, nem kötözködtem, csak elképzeltem, hogy milyen lehet az életben egy ilyen gyors "hackelés"... 😊
Assaultronok nagyon vaddisznók...

Kimaradt egy szó (helyesen amíg nem áll harcban), csak kicsúsztam a szerkesztési időből. De jogos az észrevétel. <#nyes>
Harcban álló droidot sajna már nem lehet áthekkelni.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL