Találhatsz, persze, csak sok értelme nincs kinyitni, mert a zárt ládás/zárt ajtós lootok 99%-ban máshol is megtalálható, nem különösebben hasznos inventory töltelékek. Mindegy mennyire fejleszted az odavágó perkeket. A sztori módot elvárt képességek tekintetében olyan szinten általánosra - 'konzolosra' - szabták, hogy szerintem nem lehet olyan életképtelen össze-vissza fejlesztett, karit kitalálni, hogy ne tudd vele normál szinten élvezhetően végigtolni a játékot.
Az egyetlen vízválasztó tényezőnek szerintem a karizma tekinthető, azzal lehet kihozni olyan eredményeket, melyeket másképp nem. Azt nem számolva, ahogy tapasztaltam, nincs az égvilágon semmiféle tulajdonság/ skill, amelynek a hiánya érdemben meghatározná a sztorid alakulását. Nincs jelen a játékban az a rendszer, ami pl. a Harebrained Schemes-féle Shadowrun játékokban is - vagy régebbi Falloutokban - hogy csak bizonyos társalgási etikett, szubkultúra ismeret birtokában tudsz harcokat elkerülni (jó, a F4-ben cakk-pakk leegyszerűsítve mondjuk ez a karizma) és csak bizonyos skillek ismeretével, megfelelő szinten művelésével tudsz társalgás során elérni valamit vagy úgy általában a játékmenet során bármi valódi változást eszközölni. A Fallout 4-ben minden képesség végtelenül opcionális, senki sem fog x küldetésben meghalni, mert nincs a megmentéséhez elegendő medic skilled vagy hasonló... Ha viszonylag békésen szeretnél játszani, akkor ha karizmád van, mindened van, onnantól kezdve a többit csak a saját szórakozásdora alakítod ki, könnyítenek, színesítenek valamelyest a játékmeneten, de quest követelményként soha nem bukkanak majd elő, teljesen beláthatatlanul.