11630
  • SaGa
    Ha építkezel, néhány alapanyagból hiányod lehet, és akkor venned kell. Én másra egyáltalán nem költöttem, mindig a talált cuccokat tuningoltam fel.
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2016.04.22. 07:10:41
  • kissssss
    "Az itteni ellenfelek újratermelődnek vagy itt egyszer kell mindent megölni? "

nem csak az ellenfelek de kb minden más is újratermelődik, lőszer, kaja, loot, stb... mindez néhány nap alatt.

ha szeretsz mindent összeszedni akkor most nagy bajban vagy :D
  • lalakov
    Van bármi értelme pénzt gyűjteni? Általában szeretek, de ha nincs mit vásárolni, akkor nem látom értelmét és eddig 60 óra után még nem volt mire költeni. Később lesz értelme?
    Az itteni ellenfelek újratermelődnek vagy itt egyszer kell mindent megölni?
  • lalakov
  • broman191
    Igen, küldetés alatt férsz hozzá, apróbb spoiler:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a Railroad questline első küldetései között lesz.

Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.16. 09:54:43
  • lalakov
    Lehetséges az, hogy egy terminálon csak azért nem tudok átjutni, mert feladathoz kapcsolódik?
    Spoiler ON
    Slocum Joe's pincéjében járok, lenn a páncálteremnél, ahol a gép azt írja hogy "hozzáférhetetlen".
  • Although
    lehet :)
  • broman191
    Béta...azért ültek rajta ennyit. 'Modders will fix it.'
  • Although
    April 9-én kijött a GECK beta. end of April a végleges megjelenés.
  • Although
    Most nézem megjelent a mod organizer apha4 verzió F4-re.
    Edit: olvasva hozzászólásokat még nem stabil.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2016.04.15. 18:33:45
  • Although
    Jó géped van. Szép képek.
  • dimre
    Hát lóvém az nincs, kuporgattam, a régi gépet eladtam, így jött össze.
    Sokan kritizálták a grafikáját (tudom van szebb is), de én nem tudok betelni a látvánnyal, persze a hangulat rátesz egy lapáttal, nem sok játéknál adatik ez meg.
    Azért meg kellett szenvedni a látványért, sok idő ráment a beállításra, erős high-on most stabil 30-40 fps között mozog helyszíntől függően, nem akadozik, szép folyamatosan mozog.
    Belinkelem amik javítottak a látnivalón, hátha valakinek szüksége van rá.
    Widescreen Fix
    FPS Boost ----- FPS Dynamic Shadow Boost YT tutorial
    Pleasant UI
    Pár kép:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ilyen volt (nagy ikonok, szövegek)

Ilyen lett (ikonok, szövegek méretarányosak lettek)

A Power Armor HUD (ez ilyen marad)

Sunsetjoy köszi
    Utoljára szerkesztette: dimre, 2016.04.15. 08:03:33
  • Sunsetjoy
    Sziasztok! Gondoltam már ide is bejelentkezek, miszerint ha a magyarításunkkal kapcsolatban kérdés van, akkor itt vagyok, mint projektvezető. Vagy itt, vagy üzenetben (persze az Facebook oldalon gyorsabban válaszolok).
    Ja, amúgy lefordítottam gyorsba a Wasteland workshop DLC szövegeit, lehet tölteni :D
  • lalakov
    Köszönöm.
  • Malachit
    Nekem egy húzós menet volt, mikor az egyik settlermentben kaptam a plázás kiszabadítós küldetést a belvárosba. Magában a plázában a szintemnek megfelelő ellenfelek voltak, de az oda vezető út persze magas szintű szuper mutáns harci marcik által felügyelt területen vezetett. Megkerülni meg nem lehetett, mert persze időkorlátos volt a feladat, amit elsőre jól el is buktam, mert nem vettem észre.
  • broman191
    Mehetsz mindenhová, csak legfeljebb jobb döntés lesz futni mint harcolni. :D A délnyugati részt (az atombomba becsapódásához legközelebb eső terület) nem erőltetném a helyedben, majd 2x akkora szinten esetleg...és a városban sem kell feltétlenül minden szupermutánssal harcolni és úgy általában akármivel, ami/aki durván magasabb szintű nálad... :)

lammaer #5569: Tudtommal nem - de lehet hogy a Witcher 3-mal keverem - úgy rémlik hogy minden jócskán magasabb szintű ellenfélnél ott van, nem szükséges hogy epic legyen.
  • lammaer
    Izé, a halálfej az nem csak az EPIC ellenfeleknél van? (a mi szintünktől függetlenül)
  • lalakov
    :-D A térkép jobb szélére tévedtem ki és tele van halálfejes ellenségekkel, de akkor tovább küzdök ott. Köszönöm.
  • Count Adyn
    Oda ahol megölnek:D Általánosságban véve minél inkább haladsz dél felé annál inkább keményedik a helyzet:)
  • lalakov
    Van olyan része a térképnek ahová 15-ös szinten nem tanácsos menni? Szeretem feltérképezni a teljes térképet és csak azokat a küldetéseket csinálni, amikbe éppen belebotlok.
  • Although
    Tökéletesen megfogalmaztad.
  • Ryder62
    Kipróbáltam, viszonylag kevés dolgot add. A trailerben minden új craftolható tárgyat elsütöttek, így igazából marad ez a ketrec harcosdi.
    Viszont jó kis felvezetés, mert köv. hónapban jön a Far Harbor. Na arra kíváncsi vagyok, de nagyon. Ha kapunk egy 3-szor nagyobb és 4-szer tartalmasabb Point Lookoutot már boldog leszek.
    Nincsenek nagy elvárásaim 25€-ért, igaz?

Szvsz a legtartalmasabb Fallout DLC az Old World Blues a New Vegashoz. Ugyan a terület nem nagy, de tele van helyszínekkel, interiorokkal, és sok küldetéssel, rakás új, érdekes ellenféllel. 15 órát lazán bele raktam anno.
  • dimre
    Berakták a gőzbe: Wasteland Workshop 5 €
  • broman191
    Kialakult perk treevel akár működhet is, sok szint után, de survin rengeteg óra sz0pás lehet belőle, amíg összejön életképes(ebb)re. Ez a tradeoff sem tetszik, hogy minden stat gyakorlatilag értékelhetetlen, csak hogy mozgékony és szerencsés legyen...kezdetben sokat nem érhet, mert a mozgékony karaktert is elfogják találni gyakran, ha nincs mellé a luck tree megfelelően feljesztve, szóval 'betárazható a sok halál' és progress vesztegetős visszatöltés...sok-sok óráig nem lesz megfelelő fejlettségű, de lehet soha. Mondhanám, hogy addig sniperkedéssel ki lehet húzni, amíg erősebb nem lesz, a luck tree ahhoz is jól jön, nem kell félrefejleszteni közben, csak ugye ahhoz minek a mozgékonyság és szükség lenne másabb stat magasabb szintjére... Én sok esélyt nem adnék egy ilyen kari survival életképességére, mert eleve a tűzvonalban ugrál folyton, rövid/középtávon lövöldözve, valamint sajnos nincs kidolgozva egy két pisztolyos gunslinger lehetősége, amivel erősebb lehetne, viszont a perk háttér valamelyest - felemás sikert garantálva - adott a stílushoz.
    Sajnos a realitás talaján állva a survival viszonylatban, ez a gunslinger is egy tipikusan gamey karakter, a reális életképességhez sok köze nincs, legalábbis egymagában. Társakkal meg lehetne bolondítani a játékot, hogy van egy sniper koma melléd, akit leteszel valahová, majd te beszaladgálsz és elvonod az ellen figyelmét, közben a sniper besegít leszedegetni őket. Vagy fordítva, a sniper lő először, mindenki rá koncentrál, aztán addig hangtompítós pisztollyal /hangtompítós egyébbel/ a hátukba lopakodva könnyebben leszedhetőek... Számomra tetszett volna az ilyen kidolgozott taktikai lehetőségekkel megdobott harc, de sajnos érdemben nem lehet utasítgatni a társakat. Vagyis társat, mert több nem lenne rossz, de mod nélkül nem lehet, csak nem csapatos RPG-nek lett kitalálva a game.
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.10. 12:14:42
  • broman191
    Nálam bevált a lopakodósra vett figura power armorral is, nappal sem feltétlen vesznek észre távolról stealth field modolás mellett, egyhelyben guggolva. Megvilágított belső térben is volt, hogy egy szupermutáns kb. egy méterre tőlem elsétált... :D A survival miatt nem is gondolkodom power armor nélküli harcban, mert akármilyen jó az ember, egyszer csak észrevesznek és nem mindig érdemes/lehet eredményesen menekülni, quicksave-quickload nélkül főleg kell a védelem. Random aknákba/csapdákba botlás miatt szintén. Bár éjszaka elég könnyen kiszúrhatóak az aknázott területek (darker nights moddal, igazán sötétben főleg), mert egy pötty mindig világít a tetejükön amikor élesítettek. A night vision helyett én általában a Targeting HUD-ot használtam, egészen hosszú ideig, majd meguntam mert túl könnyű volt vele az élet, koromsötétben is és nem túl immersive/zavaró, hogy a barátságos karaktereket is megvilágítja. Persze modolták ezt is utólag, survival szinten sokszor életmentő lehet. Harmadik jóságnak a jetpack is hasznos, főleg melee ellenfelek/szörnyek elől menekülni, felülni valami magasabb helyre ahol egyszerűen nem érnek el, de ők lőtávban vannak. Bár a stealth fielddel ütközik, egyszerre csak egyikük jöhet szóba. Melléjük pedig jól jön mindenféle AP refresh speed javító power armor rész mod, hogy gördülékenyebb legyen az élet.
  • sata75
    valami ilyesmit kezdtem. csak nem tudom , hogy survin túlél-e.
    szerintem a videó sem ott készült:)
  • Count Adyn
    Énis ilyen karit csinaltam, ami legjobban bevált, elsődlegesnek egy duplát sebző hunter rifle sniper, másdolagosnak közel(ebbi) harcra meg az overseers guardian nevü könnyen beszerezhető puska sniperré modolva, nagy tár jó tűzgyorsaság és megkap minden skillbonuszt:)
  • Although
    Jól fejlesztett lopakodó karakterrel végig lehet boldogulni. De nem könnyű vannak részek amik szinte lehetetlenek, mint az erőd elfoglalása. De végére értem. Lopakodós nyílíván minél könnyebb cuccba érdemes és éjjel, jól jön a night vision hozzá. És ha észlelnek gyorsan le kell lépni. Nem mondom nem kell időnként visszatölteni de azért nem reménytelen :)
  • broman191
    Egy casual gamer inkább ne szívassa magát ilyesmivel, főleg ne próbálja meg a survival módot minősíteni a saját butaságával, mert inkább az utóbbi a brutál...ez a Halálos Iramban jelenet jutott eszembe a videó rengeteg pillanatáról... :D Hasonlóképpen volt felkészülve a survival kihívásra, nagyjából minden tényező hiányzott az életben maradáshoz a legtöbb bevágott jelenetben. Se megfelelő fegyverzet, se páncél, se taktika, se tapasztalat...és a legfőbb amin folyton elbukott: általában olyan harcokat vállalt, amelyeket gyakorlatilag lehetetlen volt számára megnyerni...és eleve, hol volt a power armorja? Az alapjáték sem túl könnyű alacsony szintű karival, magas nehézségen, power armor nélkül...survival szinten gondolom must have mindig, lehetőleg top állapotban tartva. A Fallout 3-ban lett volna igazán gyilok ez a survival mód, ugye ott nem a játék első fél órájától tud a játékos power armort használni...

#5550: Az első végigjátszásomban én is lopakodósként toltam, gondoltam arra, hogy majd közelharcos is leszek részben, de ahogy tapasztaltam, annyira nem arra van kitalálva a játék legtöbb settingje, hogy az esetek többségében inkább sniperkedtem távolról/középtávról és melee fegyvert soha sem használtam. A survival ugye a realisztikusság felé tol mindenképp, szóval a közelharcos karit rögtön feledném, nagyon casual gamer dolog, alacsonyabb nehézségre való. Szvsz survival mellett a legbiztosabb dolog csak a lopakodós sniper lehet, minden más járható út csak rögösebb lesz...innentől fogva, hogy pontosan milyen fegyverzetet és taktikát értünk mesterlövész alatt, az viszonylag képlékeny. Én minden fegyveremet a lassú tűzgyorsaság és a nagy sebzés felé toltam el az első végigjátszás során, de így utólag másodlagos fegyvernek a kezdetektől egy automata pisztolyban/shotgunban/gyorstüzelő assault rifleben látok fantáziát, sokszor hasznos tud lenni. A karid tulajdonságainak saját stílusodhoz való optimális alakítására gondolom ráéreztél az első végigjátszásban...annyit valószínűleg érdemes lehet majd változtatni, hogy az endurance fára a survival nehézségen érdemes pontokat szórni, előtte nem igen volt, mert kit érdekelt, hogy pl. mennyi sugárzást kapott az ember az evéstől, ivástól stb. amikor nem volt létfeltétel. Aztán a stimpak, radaway stb. hatékonysága is fontosabb lehet a magasabb nehézség miatt. Az első karimnál a 100-as szint felé tartva még mindig nem éreztem szükségességét, hogy maximálisra fejlesszem az ilyesmit... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.10. 02:28:34
  • Although
    Hát igen egy agytröszt találkozása a fallout 4-el. El hiszem számukra ez a játék Oh shit lett.
    Szomorú, nézés nélkül megy be mindenhova. Vagy ha már ilyen karaktert használ, legyen eredeti, mindenhova szórjon be egy kis anyagot mielőtt belép. :)
  • kissssss
  • Fpocok
    Van már survivor mód? Mármint ami nem béta.
  • Although
    Nem használhatatlan de függ az ellenfél szintjétől, megvilágítástól, stb. hogy észlelnek vagy sem. Ha mozdulatlan maradsz amikor a közeledben vannak akkor nem vesz észre. Szerintem profin megoldották. Nyilván az idő ellened dolgozik.
  • Ryder62
    A Stealth Boy valóban ennyire használhatatlan?
  • kissssss
    ha a sunnyogós bicskás karakterrel nem volt kihívás a végjáték akkor már nem nagyon tud új nehézséget mutatni a játék.

esetleg bepróbálkozhatsz egy közelharci berserker karakterrel és zéró lopakodás... szupi kalapács kézbe gornak the barbarian jelmezt fel aztán uccu neki had szóljon :DD
  • sata75
    szóval, végigjátszottam a játékot egy bicskás sunnyogós karakterrel normálon. a végén már nem igazán volt kihívás.
    most szeretném újrakezdeni de egy más fejlesztési / fejlődési irányban. csak nem tudom mi az ami megállja a helyét survi fokozaton is.
    adnátok pár ötletet, hogy hogyan kezdjek hozzá?
  • PiszkosFred
    Azt mondtak par hete (vagy Hines vagy Howard, hadd ne keressem meg a pontos interjut), hogy ez lesz a valaha keszitett legnagyobb DLC-juk (az osszes sajat IP-t szamolva), mind meretre, mind tartalomra. :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.04.08. 22:11:10
  • broman191
    Ígéretes, ahhoz képest, hogy a Skyrim esetében a Dragonborn DLC is megvolt 1 GB-ból, egész Solstheimostól mindenestől... :)
  • bfbc2
    gratulalátom van lóvé jó kis gép, a tyúkbelek meg brutál módon vannak elvezetve, nálam a gépben gordiusi csomó van 1:1.kösz a fix-et majd hasznát fogom venni (talán):(
  • Paranoia
    persze vannak benne alapvető hibák.mindezek ellenére én is belenyomtam 50-60órát...úgy,h még a fő szálat se végeztem ki.
    van egy fajta hangulata ami vagy megfogja az embert vagy sem...engem pl a witcher teljesen hidegen hagyott.ennek ellenére biztos,h jó játék nem állítom az ellenkezőjét.PSen próbáltam azt is(lehet az volt a baj) nem tudom...
    ezt a világot az elcseszett szarságaival :D (amik a f3t idézik számomra) jobban befogadja a beteg elmém.