Fallout 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem survival mode-ban nyomtam az első játékomat, így szerintem a "nehézség" az nem abból adódott, egyszerűen azok az új típusú támadások kimondottan nehézre vannak megkreálva. A sima támadások amik ezt megelőzően a játékban voltak, ezekhez képest gyermeteg próbálkozások.
Amikről lentebb írtam a spoiler-ben, amik csak egy bizonyos esetben kerülnek elő, azok sokkal keményebbek a megszokott bénázásnál amit a program támadásként felvonultat.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Főleg ha olyanok támadnak akiket ők sem kedvelnek. Ilyenkor lehet reménykedni, hogy nem találják el véletlenül valamelyik settler-t mert akkor az visszalő rájuk és onnantól már a settler-ek is ellenség. Az meg nem móka, mikor a falaktól nem zavartatva, a levegőből jön az áldás, leszáll akár épületre a repcsi és kipakol egy halom BoS power armor-os csókát. Mindezt normál nehézségen, nem survival mode-ban. Kíváncsi vagyok ott majd mi vár, de legfeljebb a létszám fog változni, más már nem tud.
morcosqtya:
Ez a szép a dologban, hogy van még 3 másik szál, amin be lehet fejezni a játékot, nem kell a Minutemen vonalon végigmenni (ami a 4 lehetőség közül csak az egyik). Ez csak az egyik a 4 befejezési lehetőségből, talán a legkevésbé gyilkos a teljes frakció hálózat viszonyára nézvést, én ezért próbáltam ki ezt (meg mert 30 fölötti számú feladatot teljesítettem nekik, míg a többieknél 12-16 alatt maradt az elvégzett melók száma, így adta magát, hogy ha már ennyi melót beléjük öltem akkor megnézem már mi vár rám a még hátralévő játékidőben).
A másik 3 vonalon más jellegű összecsapásokban teljesedhet ki a játékos, más oldalát tapasztalhatja meg a játéknak, más sztorival és kimenetellel.
Azért emeltem ki a támadásos dolgot, mert pont az volt a bajom a játékkal ami sokaknak, hogy a támadásoknak nincs súlya, nincs következménye. Erre szerencsére rácáfolt a játék, bár nem alap állapotában, hanem csak egy bizonyos úton haladva lehet ezt megtapasztalni.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.30. 12:41:54
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Per Aspera Ad Inferi.
Igazság szerint még mindig a karakter szintjéhez vannak kötve az ellenfelek, csak a level cap intervallumon változtattak és van szintlimit náluk amibe igen hamar belefutnak és onnantól csak a kiemelt ellenfelek lesznek magasabb szintűek.
Van már erre nem egy külön mod, ami kitolja ezt a limitet vagy emeli a karakterhez viszonyított szintjét az ellenfeleknek, mert elég alacsonyan van a legtöbb ellenfélnél mind a szintjük, mind a maximális szint limitjük. Ugyanez vonatkozik az ellenfelek felszerelésére is, az is a karakter szintjéhez kötött, pár nevesített ellenféltől és a legendásoktól eltekintve. Mindössze nem olyan látványos a fejlődés, mint az Oblivion/Skyrim esetében volt, ahol hamar már a legdrágább cuccokban szaladgált az utolsó bandita is.
SötétBarom:
Nem biztos hogy rosszul csinálsz valamit, lehet csak elkerülte a figyelmed a dolog. Érdemes sűrűn lesni a workshop listát a quest részlegben. Ahol kis háromszög van, ott valami gebasz van (kivéve ha a morálnál és felfelé nyíl van), így érdemes lehet odamenni és kicsit érdeklődni.
A támadásokhoz elég sok feltételnek teljesülnie kell, egyesekre van ráhatásod, másokra nincs. Legyen jelentősen több a víz és kajatermelése az adott telepnek mint amennyi ember ott van (a legjobb ha többszöröse annak mint amennyi ember ott egyáltalán lehetne maximum), a védelem nem haladhatja meg a telepesek számának 3-4-szeresét, de legjobb ha max a duplája vagy az alatt marad. Ja és további támadási lehetőség növelő tényező ha van kereskedelmi pult a településen. Minél több, annál jobb.
A falak megléte a támadási esély szempontjából egy korlátozó/gátló tényező tud lenni, ellenben ha más módon és nem fal/kerítés által zárod el a települést akkor az nem zavar be a támadások valószínűségébe, ellenben ugyanúgy elzárja az utat. Én erre a beton alapot meg a cölöp hidat használom. Előbbin sem átmenni sem átlőni nem lehet, ellenben rá építkezni igen és mivel a talajba belesüllyeszthető, így talaj egyenetlenség eltüntetésre is alkalmas, utóbbi, kellő magasságra állítva megakadályozza az áthaladást, bár lövöldözni rajta keresztül lehet simán.
Ha van védelem és arra az ellenfél rálát, akkor elsődlegesen azt támadja míg el nem pusztul. Addig nem igazán foglalkozik a védőkkel/lakosokkal. A legjobb védelem tapasztalataim szerint a sima meg a nehéz géppuska, az a két védelmi fegyver amihez nem kell energia. A lézerek sebzése kicsi, ellenben energia védelme még a leggagyibb bőrpáncélnak is jobb mint a kinetikus védelme. A rakéta meg ugyan direkt találat esetén egész jól sebez, de szétdobálja a cuccokat és területre ható sebzése már karcsú. Ja és kevesebb találat kell a kiiktatásához mint az alap géppuskánál.
Védelmet legjobb valami magaslati pontra tenni, hogy az öngyilkos merénylő jellegű nuke-os barmok, meg a közelharci darabolók ne érjék el azt. Pár kihelyezett emelt beton alap, rájuk 1-2 védelmi géppuska egymást átfedő tűzívvel és máris lesz egy jól használható védelmi rendszer ami sokáig leköti az ellenfeleket.
Mindezek mellett ha ott vagy egy támadásnál, akkor a lehetséges veszteségek és rongálások valamiért nagyobbak szoktak lenni, mint ha magukban rendeznék ezt le a védők. Szóval ha csak nem véletlenül szaladsz bele egy támadásba vagy nem a sztori része az adott támadás, akkor jobb nem foglalkozni vele a játék nagyobbik részében, akkor jobb eredménnyel fog zárulni.
Főleg ha kaptak rendes stukkereket és páncélzatot a lakók. Ezt volt már párszor szerencsém letesztelni és hiába voltam jelen, daráltam le gyorsan az ellenfeleket, mindig volt valami sérült dolog amit cserélnem kellett utána még úgy is, hogy az adott irányból nem jött támadás, nem érhette találat a megsérült generátort/turret-et vagy villanypóznát. Míg ha nem mentem az adott helyre azonnal segíteni, csak esetleg odaértem a végére, akkor ezek a hibák elő sem kerültek, a lakosok sérülések nélkül megúszták a bunyót és ugyanúgy köszönetet mondtak meg elismerést kaptam tőlük mint ha eleve ott lettem volna védelmet erősíteni. Azon helyeken ahol semmi tuning nincs, nem kaptak plusz cuccokat a védők és telepített védelem sincs, ott persze veszteség is előfordulhat, de a játék nagyobbik részében ennek semmi hatása nincs. Majd jönnek új telepesek (ha van rádió a helyen) és a gond letudva.
Az igazán ütős támadások meg majd a sztoriban érhetőek el. A többit spoiler-ben, bár konkrétumok nincsenek benne ,hátha valakinél már ennyi is túl sok infó lenne.
Az esemény sorozatot egy ostrom fogja indítani a sztori ezen szálán és onnantól elszabadul a támadási kedv. 😊
Beindul a daráló és nagy létszámú, jól felszerelt támadó csapatok (egyszerre akár több is) fogják támadni a településeket, ellenőrző pontokat, ráadásul ezeknek a támadásoknak már lesznek következményei is (hátráltatni tudják majd a sztoriban való előrelépést ha túl nagy veszteségeket szenvednek a megtámadottak).
Kis extra, hogy ezen támadások már nem törődnek azzal, mekkora a védelem, milyen a termelés, van kereskedő vagy sem a településen. Jönnek és kész.
Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2015.11.30. 10:20:49
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Múltkor betámadtak a szupermutánsok, mondom jól van gyertek csaaaak, 10 üteg néz a bejárat felé...
Hát a megátalkodottak nem a veteményes felől jöttek? 😊
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2015.11.30. 04:20:31
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Egyébként nemigazán értem hogy lopakodáson kívül hogy csinálják egyesek hogy survivalon 1-2 lövés egy nagy ellen... Maxra fejlesztett rifle perkkel és egyéb okosságokkal, egy tuningos legendary .308-as modern rifle is egy ilyen szupermutánst állig páncélban vagy 10-20 találattal fektet....
"Nincs ps4 exclusive mióta létezik a streamelés pc-re" GIGALOL!:D
Fix
Utoljára szerkesztette: kill3r21, 2015.11.29. 23:40:15
visszatettem a régi drivert, de ugyan úgy bugos maradt
help! 😄
!Forza Ferrari!
Ahogy nézem az a lényeg hogy rákattyolsz Curie-ra, beütöd hogy: HELP CURIE 4
Kiad egy listát amin több Curie kód is van (0:30-nél), placeatme paranccsal bekér egy másik Curie-t (az elsőt). Azt megváltoztatgatja,majd disable-val eltünteti. Ezekután az eredetileg ott lévő Curie-hoz odamenve és a szerkesztőt behozva automatán ráteszi a módosításunkat.
Élő npc-k mindegyik akibe belebotlottam, élő személyiség, lehet nem 50 db, de lélegző élő személyiség.
Mi történt a Bethel? Vagy tényleg külön út a Fallout és a Skyrim. Ez már csak a következő TES-nél derül ki.
Most olybá tűnik van egy TEs ami pénzt gyűjt és van a Fallout ahol bizonyítanak. Ez meglepi nem a sablon szart nyomják hanem bevállalják a lehúzást a kritikát. A nem 100% trendit. A nulla sztorival nulla élő karakterrel a megfelelést a tömegnek. Miért?
Nem tudom. Majd okosabbak leszünk a TES VI után. És persze látható a másik oldal fikázása is a Fallout 1 remarke-nál. Két oldalról is ütve ismét mint az Obli idején 😊 Én meg megint mondom gyerekek van ennél rosszabb is. Ha beleszarnak az arcotokba. Miért nem teszik meg? Megtehetnék 2006 óta csak anyázást kapnak.
De nagyon gáz nézve mindenki felszínesen, a hogy néz ki kategória szinte. 😊
Meglepett a Beth ha következő nem ilyen lesz azt megértem. Lehet tényleg utoljára bemutatták tudják mit jelent az rp mint szó, kaptunk Pipert, caitet, nyomozót. történetet. És nézhetjük a zsákot a karakterünk fején amit itt rátesznek mert semmi más nem fontos mint, hogy néz ki. Mit mond, mit képvisel mindez mellékes. Mi a jövő. Az amit már az Obli után is vártam. Ha a Beth mégis ezután is fog élő karaktereket gyártani a következő játékában az csak respect lehet részünkről.
Utoljára szerkesztette: Myselor, 2015.11.29. 21:28:02
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2015.11.29. 21:23:27
Cait-ot leváltottam, de nem küldtem sehova... elvileg visszament a combat zone-ba. De nincs ott. Nincs sehol.
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Per Aspera Ad Inferi.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.11.29. 18:47:39
Nem szoktam követőkkel menni, de szerintem csak az alap fegyverükhöz van korlátlan lőszerük (NV-ben így volt, ha jól emlékszem). Elég op lenne ha pl kapnának egy fat mant, és bármennyit tudnának lőni vele.