• Darun
    Üdv! Megjöttem én is! :D

Talán néhányan még emlékeztek rám a 3-ból illetve a New Vegasból. Nos, elkezdtem ezt is és a kissé döcögős kezdés után már ismét "beépültem" a rendszerbe. A játék pont olyan pocsékul megy, mint anno a 3-ban (valamilyen okból a küldetések felét félbe kell hagynom, vagy nincs skillem, vagy túl erősek az ellenfelek) viszont a lelkesedésem egyre nő. A világ ismét megvett kilóra, a társakat pedig imádom. Mondjuk szegény Dogmeat-et sikerült úgy lepasszolnom, hogy elnyelte a játék és soha nem ért vissza Sanctuary-be. Viszont a riporter csajt is megkedveltem és a legutóbbi játékalkalommal már össze is jöttem vele. :D
    Sok olyan dologba belefutottam már, ami nem tetszik, úgy érzem visszalépés az elődökhöz képest. Ilyen pl hogy nem ir súlyt a tárgyaknál az inv-ben, illetve nem lehet lapozni csak tekerni fel-le. Ez azért bosszantó mert az összes loot-ot egy ládába vágtam be, igy ha keresek valamit, végig kell pörgetnem az egészet. (igen, a sort használatra még nem állt rá a kezem). Nekem a skill/perk rendszer jobban tetszett az elődökben. Eröltetettnek és feleslegesnek érzem a játék menedzselős részét. Nekem bőven megfelelt a 3-ban az hogy előre gyártott skineket vehettem a házhoz, nem akarok én minden ****t egyesével legyártani.
    broman: én a Vegas-ban jártam igy. Bekapcsoltam a HC modot és azonnal ledermedt a karim, mert nekem is ezres nagyságrendben volt lőszerkészletem. Viszont ott a limit nem vetette vissza a harci hatékonyságom. Jobban meg kellett tervezni az utat és ennyi. Azt hogy adott helyen milyen ellenfelekre számithatsz, viszonylag könnyü kideriteni, illetve második végigjátszásra már magad is tudod. Ehhez kell választani egy fegyvert és megfelelő mennyiségű municiót vinni hozzá. Esetleg alternativa, hogy olyan fegyvert válassz, amihez tudod hogy lesz lőszer az ellenfélnél, igy folyamatosan tudod pótolni. A Vegasban nagyon durva volt, hogy a legerősebb fegyver a neves légpuska volt, mert egy lövéssel megölt bárkit és súlyt is alig foglalt. Egy kicsit én is elszoktam attól, hogy fejre is kell táraznom. Illetve legyenek tartaléknak univerzális fegyverek. Nálam mindig van 1-1 gránát, akna kb minden tipusból, ki tudja... Illetve a Vegasban a lőszert meg lehetett úgy is oldani, hogy szétszedted összetevőkre, mert azoknak nem volt súlya és menet közben E-DE-vel craftoltál amire épp szükséged volt. (én ezt soha nem használtam, de a lehetőség adott volt, mert az összetevők mindig nálam voltak és E-DE is mindenhová elkisért)
    Illetve még mindig vannak tárgyak amiknek a súlyán csak pislogok. Mondjuk én még normálon játszok, de nekem igy is kihivás, mivel még elég low szintű vagyok. Jah igen. Meg kicsit többször sikerül beragadnom a karival mint az elődökben. Még jó hogy eddig mindig volt mentés ami ezt megoldotta.
    Illetve... volt egy vicces "epizód" amiről azt hittem bug a játékban. A PipBoy-om egy idő után használhatatlanná vált, mivel folyamatosan izzott ha megnyitottam, nem láttam rajta semmit, illetve kiválasztani sem tudtam se inv itemet, se map elemet, se questet... semmit. Végül rájöttem hogy a kaméleon páncél darab okozza lopakodás módban. Azért 20-30 óra szenvedés után rájönni egy ilyen apróságra... megfizethetetlen. :D