11630
-
Although #5785 Hijnye a spolier ennyire probléma. Én még nem vettem meg. :) Edit: most morci vagyok :)
Utoljára szerkesztette: Although, 2016.05.19. 22:19:50 -
Darun #5784 Igaz, egy X-01-es volt és sztem már átléptem a 28-as szintet akkor. A második Revenant armor (ami talán kicsit fejlettebb volt az előzőnél) a Robotos DLC helyszinén volt, de azt nem hoztam még el. Igaz hogy az X-01-t se, mert ugye a föld alatt van és nem akarok csak arra ellőni egy core-t hogy kihozzam onnan. Majd ha már ki lesz maxolva az a skill is. -
Darun #5783 Még csak pár órája érkeztem meg FH-ba, de már most imádom! Annak ellenére is hogy a szörnyek pár másodperc alatt bedarálták a 40-es karim. Miután beszélgettem a helyiekkel, elmentem az obszervatóriumba. Nem tudom hogy ott mennyire lőtték le a DLC történetét, de engem az se érdekel ha igen. Sőt! Nagyon remélem hogy tényleg az a probléma amit ott vázoltak, ez vinne némi csavart az eredeti történetbe is (asszem, mert még eléggé az elején vagyok annak is) Az első benyomásaim pozitivak, bár még csak két helyen voltam, úgy láttam lesz elég helyszin és vannak vicces/érdekes mellékküldik is (most épp a hotelban vagyok) Reményeim szerint ezzel nem irtam semmi spoilert, ugyanakkor akik már játszották, tudják miről beszélek. -
Hogy milyen power armort találsz bizonyos helyeken, az a felfedezésnél meglévő szinted kérdése, level 28-tól spawnol 'Revenant' avagy X-01 power armor a fellelési helyeken.
#5779:
- A U.S.S. Constitution-ös mellékküldetés jópofa volt (Bunker Hilltől keletre, az épületbe zuhant öreg hajónál)
- A Cabot családos küldetéshalmaz is érdekes & mindf*ck volt (Boston délkelei fele)
- The Devil's Due küldetés, a Museum of Witchcraft-nál, Salem-ben, egy ideig titokzatos... :)
- Here There Be Monsters (Boston nyugati felén, a vízparton)
- The Big Dig, Bobbi-tól Goodneighborban
- Kid in the Fridge, az Atomic Cats-től keletre az autópálya mellett
...és jelöletlen, küldetés keretein kívül felfedezhető, a környezet által mesélt történettel rendelkező helyek úgy általában. :)
Bónusz: Far Harbor, The Great Hunt, Mariner-től -
Darun #5781 Aki előre megvette az SP-t az mindenképpen jól járt. Ha jól emlékszem április 1-től emelték. Március utolsó hetében meg lehetett venni, asszem még a régi árra dobtak talán 10% kedvezményt. Én akkor vettem meg, illetve G2A-n az alapjátékot.
lammaer: Goodneighbor-ban vannak jó mellékküldik. Főleg a Silver Shroud és a amit a titokzatos ghoul csaj ad, a "bányászós" (már csak azért is érdemes nekimenni, mert ott van az egyik Revenant power armor) Illetve nekem még tetszett az is, amit Daisy adott, bár az egy sima (ölj meg mindenkit, majd csinálj meg x dolgot) feladat, de a könyvtárban körülnézve érdekes dolgokat tudhatsz meg (nem kapcsolódik a fő történethez, de egy érdekes kis Falloutos epizód) illetve nekem szimpatikus volt Daisy is, kár hogy vele csak kereskedni lehet :D Ő volt az első ghoul nő akiről kicsit többet is szerettem volna megtudni. Egyébként nem igazán értem miért lett a ghouloknak ilyen obszidián szeme, érdekes karakterisztikát ad az arcuknak. -
Malachit #5780 Játékkal egyben vettem 576-ban az SP-t. Akkor lehet még jobban is jártam, ha emelkedett az ára? -
lammaer #5779 Remek remek, vhol 30as szint környékén félbehagytam a játékot (főszál megvolt, mint mindig én a brotherhoodot támogattam, az öncélú építkezés meg nem vonz - bár kicsit irigykedek azokra az emberekre akik órákat el tudnak pepecselni a bázisépítéssel és még élvezik is :) ), akkor itt az ideje felmelegíteni a játékot.
Amúgy az alapjátékban tud vki javasolni érdekes mellékszálakat? -
Darun #5778 Elérhető a Far Harbor! Éppen játszottam, amikor felugrott a Steam-es kisablak hogy a letöltés befejeződött. Gondoltam magamban még jó hogy szólt arról hogy elkezdte. Aztán pár másodperc múlva játék az arcomba vág egy ablakot, hogy új DLC érhető el, tőccsem le. Kicsit elkésett vele, a Steam már megelőzte. Majd délután ki is próbálom.
Egyébként pont azért emelték a SP árát, mert úgy gondolták még több pénzt tudnak lehúzni rólunk... izé... még több DLC-t adnak majd mint eredetileg tervezték, és az már nem fért volna bele a 40 dollárba. Remélem azok az Automatronnál tartalmasabbak lesznek picit. -
Sir Cryalot #5777 Ezzel kapcsolatban van egy ilyen topic egy hírhedt fórumon hogy "Encounter design is king" , http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/encounter-design-is-king.108721/ , ha van érzéke valakinek ilyen jelenetrendezéshez leírhatjátok magyarul is,az a topic kezdődni jól kezdődik én még nem rágtam át magam rajta. Mindenesetre úgylátszik az új blizzard inkább távolkeleti lesz mint északamerikai. -
Oke, biztos ugy van, nem ertek a lovakhoz :) -
Akkor még bármi megtörténhet, egy hónap és kiderül... :) -
Sir Cryalot #5774 ...az ebben a szomorú, hogy már akkor blizzard szerűen üzemelnek mielőtt még átvették volna a helyüket és lenne honnan rontani a renomét . :) -
Sir Cryalot #5773 A perfekcionizmus és a megalománia üti egymást, ui. nem lehet perfekcionista az aki 2+ lovat ül meg egy seggel, vagy 4nél is többet mint Chris. -
Jaja, amikor lefordítottam a Wasteland workshopot, meg is jegyeztem, hogy az a fájl neve, hogy dlc_workshop01 :D -
Dehogy utolso. Jon meg boven, legalabb 3-4.
Sokan felreertettek, mert egyelore csak az elso harom DLC-t jelentettek be (es ebbol az elso harmasbol jon most az "utolso"), a tobbi "more to come" dumaval egyelore nincs kommentalva. Ez amugy is jellemzo a Hines fele Bethesdara, mint kiadora, ritkan kommentelnek vagy reagalnak pletykakra, pontosan tudjak, mit mikor kell bejelenteni. Illetve, nem veletlenul lett 30-bol 60 dodo az SP ara, hiszen a robotos DLC egy hamburger araert meg csak-csak, de az epitkezos DLC-nel pedig ezernyi jobb mod van mar most ingyen a nexuson/bethneten (legtobb meg CK nelkul keszult). Talan egyedul a Far Harbor tunik korrekt ar/ertek aranyunak igy a trailer es az infok alapjan (mar ott van a DLC kozott a steamen, de nem aktiv nalam, talan ejfeltol?), viszont az sem hiszem, hogy meger 60 dollart, egy AAA jatek arat, vagyis lesz meg itt boven DLC.
Juniusban itt az E3, ismet lesz egy Bethesda (kiado) nap, rajta mindenfele erdekes panellel, na majd ott bejelentik ak ovetkezo Fallout 4 tartalmakat, a korabban mar megszelloztetett 2-3 uj projekt mellett (amelybol az egyik hatha egy TES folytatas lesz, de erre egyelore kves az esely).
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.18. 20:18:43 -
Nem úgy volt, hogy a Far Harbor az utolsó DLC? Vagy csak fizetősből? Ha ilyen nagyobb kaliberű fixek/DLC-k megjelennének később ingyenes frissítésként, elég vicces lenne pl. a Wasteland Workshop fizetős tartalmatlanságára nézve...esetleg érkezik később egy újabb, máig titkolt DLC kör, újabb season pass mellett? :)
ui.: ...de az is lehet, hogy csak tervben volt az ilyesmi, mint számos máig adatbányászott téma, amiből máig nem lett semmi és valszeg' nem is lesz.
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.18. 19:55:10 -
Hja kisse felkesz az egesz, hamarabb kellett volna elkezdeni a fejleszteset (marmint az epitkezest), akkor lett volna ra eleg ido.
A heten volt egy datamine info, valami Nuka World nevu kesobbi helyszinrol meg 2 uj workshop jellegu dlcrol. Utobbi kettovel hatha rendbe teszik ezt egesz epitkezos rendszert.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.18. 19:47:44 -
Nem is értem, hogy nem törődtek eleve az egyenetlenség témával, engem nagyon zavar minden a településeimen, ami nincs tökéletesen letéve, az asztal egyik lába nem éri a földet stb. vagy az égész objektum akár lebeg, csak mert nem tudták megoldani amolyan 'place in red' modosan, hogy inkább akkor a földbe lógjon kicsit, ami kevésbé zavaró, ha már bugos valamiképp, de nem...lehet hogy egyszerűen nem bíztak a settlement építés tömeges sikerében? Vagy rosszmájú feltételezéssel élve, tudatosan összedobtak valami félkésznek hívva is szépített fícsört, ami jelentősebben kitolhatja a játékidőt? Számomra nagyon úgy tűnik, tekintve azt is, hogy rengeteg, a világot felépítő, összeillő asset egyszerűen ott van a játékban darabokban pl. mindenféle házat felépítő elemekből amit csak el lehet képzelni, csak nem adták oda a játékosnak...persze a 'Homemaker' és egyéb modok is sokmindent navmesh-mentesen tesznek csak elérhetővé, de komolyan nagy munka lett volna megoldani még többféle házfajtánál és objektumnál? Az említett kaliberű ingyenes modok mellett kész vicc a fizetős Workshop DLC plusz craftolási lehetőség tartalma is...az alapjátékkal plusz azzal, még mindig nem tartana szinte sehol a játék settlement építgetésének élvezhetősége, annyira sivárak lennének a lehetőségek...no de 99% tudták, minek dolgozzanak többet a kelleténél, ha még talán bele is fért volna az idejükbe...'modders will fix it'. :D
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.18. 19:41:18 -
Azert Chrisnek es Toddnak is van mar eleg produktum a hatuk mogott ahhoz, hogy merjenek nagyon almodni.
Itt inkabb az lehet, hogy nem volt eleg ido mindent letesztelni, ezert lett nemelyik objektum beallitas elbaszva/osszecsapva. De most, hogy a CK mar elerheto, meg lesz ez oldva hamarosan, remelhetoleg azzal kezdve, hogy a varosokban talalhato NPC/karavan/stb. fix spawnpontokat elrakjak a jelenleg idiota helyeikrol, a tetok es egyeb objektumok bejarhato teruleteit fixaljak/ujrairjak, es igy tovabb. -
Sir Cryalot #5766 " simcity miatt automata lett az egesz. " ...de az is lehet hogy Todd Howard megalomániás mint a star citizenes csóka.
Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2016.05.18. 19:09:34 -
Ez oke, de megsem mukodik :) Ugy fest, ez a debil "viselkedes", vagy neven nevezve rohadt bugos utvonalkereses az ara annak, hogy ne kelljen a navmeshhel szopni sajat kezuleg (lasd FO3/FNV), hanem a simcity miatt automata lett az egesz. Ertem en, hogy a Beth kitalalta veszmegoldasnak a teleportalast, de inkabb a navmesht tegyek rendbe minden objektumnal.
Egyebkent olvastam ezzel kapcsolatban egy theorycraftot, miszerint akkor bolondul meg a rendszer igazan, amikor a jatekosok beton/colop alapokkal egyenlitik ki az adott terulet szintkulonbsegeit, kvazi alapoznak egy nagy teruleteten majd arra epitenek mindent. Mert egy, ezek a foundation blokkok bugosak, es ketto, a fejlesztok nem pont erre szantak ezeket az elemeket, csak "mi" talaltuk ki, hogy milyen fasza is ezzel elfedni a sok egyenetlenseget... na szep. -
Mindenféle hivatalosan elérhetővé tett épületelemből összedobott alkotáshoz tartozik navmesh, különben nem tudnák az NPC-k egyáltalán használni. A Homemaker mod pl. elérhetővé teszi a komplett brotherhoodos blokádot is craftolásra (ami a rendőrségnél is van a sztori elején), de külön leírás említi a játékon belül, hogy az NPC-k nem tudják használni mert navmesh-mentes...mint sokminden ami moddal craftolható settlement tartalom. Szóval nem tudom a köztes állapot hogy jön ki, fura dolog 'NPC fejjel gondolkodni', hogy egyszer odatalálnak valahová könnyedén, egyszer meg áll 24 órát az egész settlement a kert közepén...
-
Pl. az FO-sorozat open world, a Minecraft vagy a Saints row 2 pl. sandbox. Én mondjuk városépítési szimulátorokat is sandboxnak mondanám.
A sandboxban (mint a gyerekek a homokozóban) a kézhez kapott eszközökkel olyan dolgokat építhetsz, amit csak elképzelsz, mindenféle dologgal kapcsolatba lépsz, alkotsz, szüttyögsz...
Az open world az a scriptelt játékmenet ellentéte. A lazán vett történetfolyamot olyan módon, sorrendben és módon viszed végig, ahogy nagyjából gondolod. Open world, mivel nincsenek láthatatlan falak a játéktéren belül, vagy folyosószerű történetvezetés (pl. Call of Duty, vagy más FPS-ek). Szóval van történet, ugyanakkor a felépített objektumokkal, személyekkel lépsz közben kapcsolatba.
Nos persze van a két kategória közt átfedés, sokan következetesen keverik is a kettőt.
A procedurális az algoritmus alapján felépített open world, mint pl. az olyan stratégiák, amelyekben opciókkal beállított változók alapján hoz létre pályát (galaxisokat, vagy földrészeket). A roguelike típusú játékok pedig saját algoritmusukkal építenek fel egy-egy játékmenetet (ugye ott mentés sincs általában).
Utoljára szerkesztette: Sunsetjoy, 2016.05.18. 17:31:33 -
Az nem a procedural amikor elore definialt reszekbol/elemekbol epit fel egy vilagot egy algoritmus alapjan, nemi random faktort hozva a jatekba, ellentbetn a kezzel keszitett vilaggal? :) -
Darun #5761 Én úgy tudtam a sandbox az, amikor véletlenszerűen, elemekből épit fel a rendszer egy világot (mint anno Diablo 2 volt) De ezen nem veszünk össze. Azért az útkeresés sok más helyen is probléma (és pl egy stratégiai játéknál még sokkal zavaróbb is) de eleve sokszor én is beakadok nem látható akadályokba, azokat vajon a botok észlelik? Számomra a Forge-nál volt rendkivül bosszantó pl, hogy lendtől nem tudtam feldobni gránátot, pedig semmi látható akadály nem volt ott, elvégre egy korlát nélküli platformon állt a boss. Még is minden alkalommal lepattant a gránát és beesett az üstbe. Viszont amikor meg oda dobtam közé és az egyik embere közé az aknát, a boss nem sérült tőle, a lent lévő Settler viszont folyamatosan meghalt. Azt meg hogy a sarok mögül nem lehet VATS-ban kilőni már nem is merem leirni, annyiszor nyavajogtam miatta. De hár útkeresés, a Mass Effectben is folyton teleportálni kellett a csapattársaknak, mert hülyék mindenbe elakadtak. Szóval ez nem Bethesdás betegség. -
Nem, sandboxot akartam :)
Az en olvasatom az openworld az csak a vilagra/teruletre jellemzo, vagyis szabadon bejarhato a jatekter, de nem biztos, hogy a karaktereddel mindent megtehetsz, amit csak akarsz. A sandbox viszont mar olyan, ott mar nem csak a bejarhatosag szabad, de a cselekvesben is keves a korlat. A ketto termeszetesen nem ellentetje egymasnak, hiszen eleg nagy reszen metszi egymast a ket kifejezes, a legtobb sandbox egyben openworld is.
Utkeresesnel ugy vettem eszre a "faluban", hogy ha prefab cuccbol rakok ossze egy epuletet, abban aranylag gyorsan megtalaljak az utat es haladnak, ellentetben azzal az epitmennyel, amelyet padlo+falak+teto komboval huzok fel. Lehet, hogy azokhoz tartozik elore definialt mozgasi utvonal? Vagy csak lehet, h "kepzelodom" :) -
Darun #5759 Open world-öt akartál irni sandbox helyett. Az útkeresés tényleg botrányos, mindig jót mosolygok mikor az NPC-k nekimennek valaminek, illetve a fontosabb jeleneteknél látszik ahogy be van scriptelve a mozgásuk (mondjuk ez még mindig nem olyan durva, mint a Metro volt) A csapattársak egyébként harcban szinte teljesen használhatatlanok, sokszor beállnak a lövésem elé, az ellenfél figyelmét sem tudják magukra vonni... szóval igazi degenerált botok. Én meg pont ezért tettem Ada-ra a legnagyobb lábakat, mert igy legalább néha nincs láb alatt (megjegyzem hogy valahogy még is lepréselte magát minden ajtón, igaz hogy egyszer negyed órájába került) Sokkal zavaróbb az amikor be van scriptelve az ellenfelek spawnolása. Pl bemész egy házba és váratlanul a ház előt megjelennek az éppen hazatérő raiderek.
broman: én is remélem hogy lesz még Fallout! Minden percben eszembe jut valami, hogy mi az amin még lehetne fejleszteni. Hol van még az, hogy a környezet rombolható legyen? Hogy a járműveket magunk is irányithassuk? Hogy a környezet teljesen interaktiv legyen? A rengeteg hiba ellenére is szerintem jó úton haladnak, az új motor talán megoldja a nem látható akadályokba csapódó lövedékeket is. Viszont nagyon nem örülnék ha a következő Fallout játék egy MMO lenne! -
Malachit #5758 Én meg mindig beton hiányban szenvedtem, mivel amit lehetett betonból csináltam. Az alap városka először nálam is körbe volt falazva és volt egy 2 szintes kocsma benne, de miután állandóan benngarázdálkodott a falakon belül minden kedves vendég lebontottam csupaszra az egészet és a vízpartra felhúztam egy fullextrás zárt betonerődöt. Aljába kialakítottam egy két emelet magas belső teret, ahol vannak a vízszivattyúk és a kaját adó növények. Mesterséges világítás mellet kicsit üvegház hatása lett. Fölé a köv. szintre ment a kocsma/közös helységek, háló negyed és a műhely. Végül a tetőre terveztem egy piknik / kereskedős nyitott tető nélküli piacteret. A legfelső szintre vezető lépcsőt esőtől védő tetőre pedig kiraktam az energia ellátást.
Az erődöt is sikerült szépen befoltozni betonnal. Csak beleuntam a sok építgetésbe, meg a játékba is kicsit, így most pár hónapja pihenget.
Majd dobok képeket. -
Egyesek az online sajtóban pedig arról írogattak még a megjelenés környékén, hogy egyáltalán minek még egy Fallout játék ezután...remélem lesz még akár tizedik rész is, főleg hogy a következő részre/Beth játékra végre nyugdíjazzák az öregecske grafikus motort, végre akár megvalósítható lesz a rombolható környezet is többek között...na de minek új Fallout...néha inkább ne írnának semmit ,ha nincs miről cikkezni passzamek'... :D -
"A bespawnolást meg sztem azért rakták be, mert tudták hogy sokan megpróbálják majd teljesen bekeriteni a településeket, és máshogy nem tudták megoldani. Majd talán ha a Fallout 10-ben lesz rombolható környezet... "
Lehet :) Az egesz sorozat, de talan a motor (es elodjei) egyik legnagyobb hibaja es hianyossaga, hogy botranyosan szar - es meg lehetne sorolni tiz hasonlo dicsero jelzot - az utkeresesi technikaja. Az pedig egy sandbox vilagban, ahol tenyleg korlatlan urai vagyunk a cselekedeinkent, - sot, mar epitkezhetunk is -, es ahol megannyi tarsunk van, aki kovet minket, az egyszeruen botrany. Csak azert nem huzza fel magat rajta a legtobb ember, es inkabb legyint, mert mar megszoktuk a korabbi reszeknel (FO/TES), hogy "ez ilyen". NA, szerintem ezert is van inkabb a benti spawn, mert tuti, hogy sose talalna be egy tamado raider vagy mutans egyseg a bazisra, hiszen mar egy lepcso, vagy akar "20 centis" szintkulonbseg is komoly fejfajast okoz a draga egybites telepeseknek is :)
(egy idoben csak ezert szereltem Ada-ra "mister handy" labakat, hogy legalabb amig lebeg, nem akad be sehova sem...)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.17. 20:50:42 -
Darun #5755 A játék elején sokszor hiányzott az Advenced/Expert zártörés/hekkelés. Nevessetek ki nyugodtan, én 20. szint körül jöttem rá, hogy működik a játék skill rendszere, addig csak a képességeket növeltem. Most pl még nincs meg az Armorer skill, a Science, meg asszem még valami hiányzik. Ezek ahhoz kellenének, hogy a robobrain-nek tudjak normális testet csinálni. (a reakciójából itélve, miszerint béna vagyok és ő nem olyan robottestet képzelt el magának, mint amelyik én csináltam, felteszem van olyan opció is hogy megfelel a kész termék az izlésének és akkor talán másként reagál. Tudom hogy igy is tovább enged, hiszen a küldetésekben való továbblépést szándékosan nem kötötték skillekhez, de azért igyekszem olyan karaktert vinni, ami számomra hiteles, illetve nem mindig jellemző rám az épitésnél is emlitett minimalizmus) Illetve vannak olyan küldik (Pl a Silver Shroud-os) ahol karizma kell, különben meghal a túsz, vagy harci skill (mint pl a Forge-os boss ellen) Am az adv és exp zárak és terminálok nekem is nagyrészt csalódást okoztak.
A bespawnolást meg sztem azért rakták be, mert tudták hogy sokan megpróbálják majd teljesen bekeriteni a településeket, és máshogy nem tudták megoldani. Majd talán ha a Fallout 10-ben lesz rombolható környezet... -
Elég végleges az a 'béta', semmi hibát nem vettem észre benne...season passal pedig szvsz főleg jogos(abb) lenne letölteni. :) Komoly a starlightod, remélem 'kezelt fa' minden és nem fog szétrohadni hamar... :DD -
Far Harborral es annak tartalmaval jelenleg szart sem erek, mert egy, meg nem jelent meg, ketto, season passal nem leszek fasz, hogy letoltsem a wiragbolti betas valamit (de lehet, hogy nem jol ertettem az egyik itteni kommentet a mult hetrol). Majd par nap mulva megjon, addig van mit csinalni, boven sok. :)
Random tradereket szoktam nezni, mindig, de eddig nem volt szerencsem wooddal. Mindan mast mar lattam itt-ott, de woodra nem emlekszem (egyebkent megvettem volna). Semmi extrat nem epitek a bazison, sot, eleg puritan, de ettol fuggetlenul eszi a fat kemenyen. Egyedul csak a robot muhelye az, ami fembol van, minden masnal ragaszkodtam egyelore a fa alapanyaghoz, meg a vilagitas is olaj lampakkal lett megolva (ami miatt az olajat is kajtattam egy idoben, de mostmar van annyi, hogy az Ewingok hozzam jarnak kuncsorogni par hordoval).
Sanctuaryban korabban mindenfele spawnoltak, de itt most mindig a kapu elol jonnek. Direkt kifigyeltem ezt is, meg azt, hogy melyik bazison hol spawnolnak a settlerek egy-egy alvas vagy reload utan - na ez aztan egy rohadt idegesito bug -, igy most mindenki jol iranybol erkezik, a lakok meg a kocsmaba spawnolnak, win-win. Egyszer egy Deathclaw bejutott, mert az nem tamadott, csak az erkezo tradert kergette, illetve a tehenet, az meg kinyitotta a kaput (nanahogy) es vegigrohant a "falun", a DC meg utana. De leszedtuk, bar szep pusztitast vegzett a settlerek koreben.
Ez meg a jelenlegi kis varoska, tenyleg semmi extra nincs benne, csak egy random negyszogletu telephely, deli oldalon mar kesz fallal :) (a tobbi is keszul, ha lesz eleg fa...)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Kérlek fejtsd ki részletesebben, hogy milyen képességek és skillek hiányoznak nálad bizonyos küldetésekhez...mert én ilyenbe nem ütköztem soha. A Far Harbor sokadrangú küldetéseiben/jelöletlen 'küldetéseiben' előfordult bizonyos S.P.E.C.I.A.L. vagy/és skill szint megléte (de több lehetőség van és az egyiknek úgyis megfelelsz, a végeredmény pedig mindnél ugyanaz), ala New Vegas, de az alapjátékban ilyesmit nem észleltem... :) Mintha már említettél volna olyasmit régebben, hogy bizonyos ajtókat/ládákat nem tudsz feltörni, de 99% értelmetlen sokadrangú loot van a master lockos ládákban/ajtókon túl is, küldetések kimenetelét pedig nem befolyásolják sehogy. Én is voltam így, később visszamentem, feltörtem, de inkább ne is mentem volna, néha az útszélen 'jobb lootot fúj össze a radvihar'... :D
#5744: Egész jónak tűnik a bizonyos mod, új játékot kezdve használnám is, bár arra szerintem soha nem kerül majd sor. Általában egy helyre egyszerre mentem csak el, pénz van dögivel, csak az értelmes kínálat hiányzik időnként a tradereknél, a településeim többnyire már csillognak-villognak...mondjuk ennyire még nem toltam túl a biciklit, mint egyes megszállott építők, de az ilyesmit csak god módban csinálnám úgyis...de minek, nincs kedvem 10 FPS-en küzdeni, amint megközelítem az über településemet.
#5747 & #5749: A wood-steel-cement általában 1-2 százasával vásárolható tradernél alkalmanként, legalábbis a Far Harbor esetében, de a településeken is bőven van elég, bár a cement hamar gond lehet, a third reich építészetet kedvelőknek...
Tegnap végigjártam a Far Harbor kereskedőit a Children of Atom kivételével, felvásároltam minden rezes dolgot, lett 21 rezem yay. Lassan lesz fény az éjszakában...
Én a településeimet körülvevő overkill kerítéseket nem építettem sehová, kivétel Sanctuary, mivel ott még naív voltam. Aztán amikor megtapasztaltam, hogy hiába foltoztam be minden lyukat a házak körül és csináltam a hídnál, valamint a településen belül parton egy fegyveres checkpointot, amikor időnként a szemem láttára spawnoltak be az ellenfelek a település különböző pontjaira...f*ck immersion. :D A legjobb az volt, amikok elsétáltam az egyik berendezetlen, de egyébként teljesen összepakolt, falas-tetős házam mellett, aztán a korcs kutyák belülről nyitották az ajtót és futottak felém nyáladzva... :DD Szóval ebben a formában a körbekerítés halottnak a csók, minden településemen csak checkpointozom, úgyis tudom melyiknél hol jelennek meg általában az ellenfelek...amelyek nem besétálnak, hanem spawnolnak...gondolom van valami követendő navmeshük a településeket támadó ellenségeknek aztán amint észleli az enemy a kerítést, buta megkerülni, 'beakad' és azt hiheti a progi, hogy valami bug miatt nem fognak eljutni a céljukig, ami a küldetés teljesítését veszélyezteti, aztán nemes egyszerűséggel 'bespawnolja' őket a célhoz, akár a falas település közepére... 
ui.: Nálam 370 óra környékét ír a mentésemnél a játék (1 karim van), a Far Harborban eddig kb. 44 órám van, persze ebből sok a settlement pimpelés volt, feleannyi lehet az érdemi tartalom survival mellett is... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.05.17. 18:07:34 -
Darun #5751 Én csak csalni, modolni sem szeretek. Ada nálam is teherbirásra van kihúzva, még sem érdekelt hogy a méretei miatt nem fért be az jatókon és folyton elakadt, de a 450 kiló nagyon jól jött (még nincs maxra húzva).
Nekem még csak ck 130 órám van és se survive tapasztalatom nincs, se a játékterület nincs felderitve, a küldiket is alig ismerem még. Gondolkodtam én is rajta, hogy majd felveszem azt a skillt, amivel fegyvereket/páncélokat lehet szétbontani, de egyelőre sok felfedezetlen terület miatt még rengeteg potenciális nyersanyag van a játékban, a skillpontoknak is találok jobb felhasználási helyet. Egyébként nem gondoltam hogy újat fogok mondani, de az alap lomokból tényleg rengeteg van, persze el tudom képzelni hogy egy kreativ épitésznek a sok sem lehet elég, -
Although #5750 Egy megjegyzés.
-RPG egyik alapja a rare nyersanyagok, értelmet adnak. Ha kilövőd magaddal cseszel ki.
-
Hat, koszi a tippet :) kozel 220 oram van eddig a jatekban, 2 karakterrel (egy normal egy survival), amit lehet lebontottam mar az eddig felszabaditott helyeken, a Tin Can, Can es Pencil pedig a legjobban megbecsult lomjaim, foleg a suly/kinyert alapanyag jellemzoik miatt.
Az varoskam alapozasanal utoalg mar banom, hogy nem betont hasznaltam (abbol bezzeg van dogivel), hanem colopoket vertem le elsore a "kozepso kis to" kornyeken, de mentsegemre legyen mondva, amikor elkezdtem, megfogadtam, hogy csak magamnak csinalok egy bazist, es kesz. (az elozo normal jatekban kielveztem a simcity minden elonyet, eleg volt) De aztan idovel megint kinotte magat es lett belole egy monstre 27 fos telepules (igaz ebbol 2-3 ember az eddig begyujtott tarsak), amely epitese kozeben nagyon elfogyott a wood es a steel. Annyira, hogy a bazist tamadok es a kornyekbeli osszes raider eldobott fegyveret is begyujtottem mar lebontani. Annyi eszem mar volt a vedelmi vonal epitesenel, hogy a varost korbevevo kerites alajait mar betonra tettem, ott sporoltam egy rakas fat legalabb.
De nem gond, mert mire elsetalok Diamond Citybol Moe-tol az Abernaty (vagykik) bazisra a farmer csaladhoz (neha utba ejtve a robotokat a kerteszetben), majd onnan vissza, addigra mind a ket-harom helyen ujratermelodik a kinalat es igy tudom folytatni a kerites felhuzasat. Kozben persze mindig utba esik egy-ket kozeli kuldetes, vagy csak sima raid egy olyan helyszinen ahova lowlvlkent nem mertem lemenni, stb., ami kozben mindig alszik az ember minden szaros halozsakban (nesze neked savegame), ami miatt meg persze porognek a napok :). Ovatosan haladok, mert legutobb 3 oranyi jatek ment a kukaba (kozte egy fasza legendary karddal, mert visszaterve oda mar nem spawnolt a legandary NPC), csak mert egy, nem talaltam sehol sem egy kurva agyat, es ketto, mert bator (ertsd, vak es barom) voltam, es hiaba deritettem fel a terepet, sajnos nem vettem eszre a raketas Mutanst az egyik epulet tetejen, az meg koszonte szepen es... reload.
Van par hely, ahova hetente egyszer visszaterek (ahogy SaGa mester javasolta), bizva az eltelt idoben es a respawnban. Ilyenkor viszem Adat, az van jelenleg teherbirasra fejlesztve (meg szerencse, hogy a shipment 0 kilos, igy oda nem kell magammal vinnem). Tudom, elvileg van megoldas, hogy vegtelen teherbirasuak legyenek modok nelkul is, de nem szeretek csalni, ha mar felvettem a szopoalarcot az ujabb epitkezessel, akkor meg is erdemlem... :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.17. 16:13:45 -
Darun #5748 Azért steel és alu mindig akad, hiszen a leggyakrabban előforduló cikk a "tincan" is abból van. A fákat is "leveszed" a falvakban, az simán elég, mondjuk survive-ba gondolom sokkal fontosabb a local leader megléte, pont ezért. Szerintem én most ki fogom hagyni ezt a részét a játéknak, olyan sokkal nem nehezitette meg a dolgom a NV-ban sem, játszani meg igy is sokat fogok még vele, nem félek attól hogy túl gyorsan véget ér. És én tényleg a szükséges épitéseket végzem el, nem akarok új Bostont épiteni a régi romjaira. -
Hat, nekem sokat segit, hogy ha mindig emlekeztet a kis kerdojel, hogy basszus, "ezt" nem lehet/kellene otthagyni, barmennyi keves hely is van a zsebeimben. Drive-inben epitettem egy telepulest ezuttal, lebetonozva mindent a teljes teruleten (egeszen a vaszonig hatul - kozepen meghagyva a "tavat"), es a wood es steel inkabb hianycikk, mint a copper es ritkabb tarsai :)
Jarom a telepuleseket es kereskedoket shipment miatt, ami survival miatt gyalog nem kis ido (de mire odaerek,a masik helyen ujratermelodik a keszlet)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.05.17. 14:35:39 -
Darun #5746 Gondolod hogy a jelölésen múlik? Szerintem aki összeszed minden lootot, annak ilyen problémája nem lehet. Az már inkább, hogy ezt a loot-ot mindig máshová halmoztam fel, tehát nem egy nagy van, hanem több kisebb egy-egy településen. Ahhoz hogy ezeket egymástól elérd, skill kell. Ahogy az épitéshez is. És gondolom elsődlegesen mindenki inkább a saját karakterét fejleszti, aztán jön a craftolás és csak a végén a város fejlesztés. Már most gondolkozom azon, hogy második nekifutásra hogy lehetne optimalizálni a fejlődést, mert nagyon zavaró hogy a küldetések nagy részét félbe kell hagynom valamilyen skill vagy egyéb szükséglet hiánya miatt. (mondom ezt most aktuálisan azért, mert a robobrain-nek nem sikerült megfelelő testet fabrikálnom)