19801
  • Screenracer #8317
    A setupban az kerékelfordulási szög van, amivel, ha növeled az értékét akkor lasabban fordul az autó, ez olyan pályán jó ahol sok a hosszú egyenes és nagyobb az átlagsebesség. Ha csökkented az értékét akkor értelemszerűen alacsonyabb az átlagsebesség, sok kisebb sebességü vagy lasssú kanyar van. :))
  • lac coo
    Ezt a videót külső kamerával is meg kellene csinálni, látszana milyen idétlen az egész CARS .....Mintha nem is autó lenne sokszor .
    Nálam most nem megy a replay, ha épp a játék megy is, de egyszer csinálok egy összehasonlítást ....
  • Screenracer #8315
    Az SMS promózza és adja ki. Ezt jelenti a független kiadó elnevezés, ahogy az AC-t a Kunos adja ki.
    Együtt fog megjelenni minden platformon a jelen tervek szerint.

Az az iR-ban is sokszor előfordul, hogyha elindult egy autó segge, akkor már nem sokat tehetsz, szóval ez nem jelent különösebben semmit, legfeljebb azt hogy kiengedted az autót határon túl ahol már nincs mit tenni. :))
  • lac coo
    Nem, a setupban ami kormányszögnek van írva, valójában csak az én kormányomat vágja .... a kerék fix értéket fordul pl egy F1 autóban, de ha a leglassabbra teszem a setupban, akkor nem a kerék fog kevesebbet fordulni, hanem nekem kell , lehet 600 ( !!!!) fokon használnom az F1 verdát, ami azért elég vicces. Ultra gagyi, inkább hagynák fixen, ha már nem tudják megcsinálni :)))

Ac CARS videó....Nekem tolhatsz ötvenet is akár, nem videó alapján mondom amit mondok .....
  • Totti5
    Nagyon jó a videó. Látható hogy mennyire természetesebben, érzésből, magabiztosabban támadja az íveket, kerékvetőket és kihasználja a pályát. CARSban kerüli azokat, nincsenek meg az ívek! :)
  • Screenracer #8312
    #8300 "A kormanyzas valoban nehol eleg rossz, de legnagyobb baj, hogy fix az autok kormanyszoge, es nehol igen rossz ez a fix ertek.Allitani lehet, de azt kar volt belerakni, mert csak a mikormanyunk szaturaciojat allitja ( milyen tartomanyban lehet tekerni ), es ha az ember kicsit lassitani akarja, az a vege, hogy egy formula auto nevetseges ifa szeru kormanyt kap, amit a sikanban masfelszer kell korbetekerni."

Ezen hozzászólás szerint, ami igencsak meglepően bőbeszédűbb, mint amit megszoktunk, te a kormányérzékenység(szatutáció) beállításával akartad kiküszöbölni a kormány szög nagyságából eredő problémákat? Felettéb érdekes.

Ezekkel már találkoztál a menüben?

Vagy estleg ajánlanám figyelmedbe ezt a videót. Itt jelezném nem az a célom, hogy a CARS vagy az AC a jobb játék eldöntése, csak az irányításuk összehasonlítása. A videó alapján van ugyan különbség, de nem égbekiltóan.

• Totti5
    Ki lesz a kiadó konzolon, PCn lesz dobozos? ( itt most 3 ( vagyis 4 hisz steam OS is ) platformról van szó! )? ki promózza? mikor jön? milyen minőségben jön? én sem értem. Jelenlegi állapotban pedig kiadásra alkalmatlan. Amíg legalább PCn nem láttuk a végleges MINŐSÉGET addig kár másról beszélni, az csupán csak fikció.

Nehézség a CARSban hogy nem érzed az autót. Előbb próbáltam menni Mustangal, de esélytelen. Ha kitört a segge akkor kavicságy, ha megdob a kerékvető akkor el is lehet engedni a kormányt, mert úgy sem tudsz sokat tenni.

ACban tök természtes hogy a kerékvetőket támadja az ermber, érezni minden pillanatát, de aki nem próbálta az sosem fogja tapasztalani, hogy milyen amikor jó és működik valami és milyen amikor nem.

Nincs baj a CARSal, csak ennek semmi köze az AC és társaihoz. Egy komplexebb Shift utód.
  • BooMiller
    Ebbe annyi helyen lehetne bele közi hogy felesleges:)
    Eleve ott kezdődik hogy nem attól HC sim valami hogy nehéz.
    Kettő, bármit könnyű terelgetni csak amikor a sétakocsikázás után igazán gyorsan kellene menni akkor derül ki miről is van szó(az életben sem nehéz velük sétakocsikázni), de egyik játék sincs kész! majd kiderül ha kijön a végleges verzió(valszeg akkor sem mert folyamatos fejlesztés van mindkettőben)..
    Mennyiség minőség probléma a pálya kérdés, akinek driving game kell azoknak sok pálya kell, akiknek meg a minőség azoknak laserscan mint az AC-ban...
    Csak össze vissza próbáltam válaszolni a felvetéseidre...
    Egyébként nem tudom mitől tarolna a konzol piacon:) PS4-en van esélye mivel nem jön addig GT:)
  • lac coo
    Nincs mit hozzáfűznöm ... :DDD
  • Fernandooo #8308
    Kérdés, hogy mihez viszonyítod ezt a játékot. Kérdés, hogy miből gondolod, a készítők esetében nincs meg a megfelelő tudás. Az is kérdés, hogy miért kezeled úgy az egész produkciót, mintha az valamiféle hc szim babérokra törne, mert hát biztos, hogy nem, ez onnantól kezdve egyértelmű, hogy a biztosan nem hc szim konzolos közösséget célozzák meg. Ha pedig az a valószínűsíthető cél, hogy egy élvezhető, ugyanakkor némi odafigyelést megkövetelő autóverseny játékot kapjunk, akkor szerintem a kifogásaid fele minimum mehet a kukába, illetve egyértelművé válik, hogy nem te vagy a célcsoport, ahogy mondjuk nekem sem jön be a NFS: Carbon, de ezért nem járkálok napi szinten adott topicba ott kiélni magam, ha már máshol nem megy. Ha nem vagyok célcsoport, akkor nem érdekel a dolog és kész. Szerintem ez az értelmes felfogás. Az rossz kifogás, hogy „hátha lesz belőle valami”, épp az imént írtad le, hogy szerinted ez ilyen szar marad. Nos, akkor itt az ideje lekapcsolódni a játékról és más móka után nézni, nem?

Ugyanakkor azt sem értem, hogy mitől jobb annyival teszem azt az Assetto Corsa. Azt is próbálgatom folyamatosan és meg kell mondjam, nem érzek a vezetési élményben olyan böszme nagy különbséget. Talán jobb egy kicsit, de még véletlenül sem látványosan, meg nagyságrendekkel. És engem nem igazán érdekelnek a gumihőmérséklet diagramok, aki vezetés közben ezeket lesi, az meg is érdemli. Önmagában az élmény számít, és az AC nem ad többet ebben. Ráadásul ott is vannak hiányosságok rendesen. Az AI abban is kő buta, ha előzöd őket, szinte biztos, hogy kiforgatnak, ha lassítasz, lassítanak, ahelyett, hogy kihasználnák a lehetőséget, stb. Ráadásul szerintem mintha túl lenne méretezve a nehézségi szint a Special Eventeken, nem tudom, mert nem használok setupokat, de kissé röhejes, ahogy egy idő után befoghatatlanná válnak. Az AC pályafelhozatala simán szégyenteljes, ezt most komolyan gondolták, hogy ennyi elég lesz? Az autópark láttám sem esek a bőség zavarába. A vezetési modell meg nem egy nagy durr, ha ez hc szimulátor, akkor őszintén meglepődök, hogy minden segítséget kikapcsolva ennyire könnyen lehet terelgetni az autókat. Semmivel nem nehezebb, mint a CARS-ban. Mondom ezt úgy, hogy mindkettőt folyamatosan tesztelem.

Szóval ezen kívül mihez viszonyítod akkor a CARS-t? Mert ezen kívül csak kész játékok vannak, és mint mondtam, nem fair egy félkész autót versenybe tenni egy teljesen elkészült járgánnyal. Elismerem, hogy komoly hiányosságai vannak a CARS-nak, de mivel még van hátra a fejlesztési időből bőven, így itt megállni és kijelenteni, hogy nem fog jobb irányba elmozdulni szerintem giga blődség. Van esélye annak, hogy nem lesz tökéletes, sőt, annak is, hogy végül elcseszik az egészet, de ez csak esély, lehetőség. Mint ahogy az is, hogy végül kapunk egy remek Shift 2 utódot, annál azért némileg komolyabbat, és tarolni fog a konzol piacon. Miután bejelentik, hogy átléptek bétába, már nagyobb okkal lehet kritizálni. Minden esetre egy Codemasters-féle játéknál nagyságrendekkel jobb ez a CARS és nagyon nincs messze a AC-tól, sőt, pl. tartalomban simán alázza azt. És a legtöbb játékosnak a tartalom számít, nem egy dinamikus folyamatábra, ami folyamatosan kiírja a gumihőmérsékletet és el akarja hitetni az ostobább emberekkel, hogy akkor ez most valóságszerű… Mert hogy egyik szimulátor sem valóságszerű és köze nincs egyiknek sem a valósághoz.
  • SityiSXT
    Ez a szakemberezés a Kishami-Collins-Davidson-EarnhardtJr. vonalat érintette, nem azokat, akik egész életükben szimeztek-szimeznek. ;)
  • lac coo
    A gumihő nem scriptelt, egyszerűen gagyi, félkész ,akármi .
    Rajtnál 42-45 fokon áll, ha célegyenesben nyomok egy full satuféket, akkor is alig emelkedik 2-3 fokot. aztán verseny alatt random, megy hol fel hol le, de még F1 verda is beáll 65 fokra hacsak nem folyamatos füstöléssel megy az ember .Katyvasz az egész, semmi rendszert nem látok benne, ...
  • BooMiller
    Jól írod egyébként mi a probléma, ez tényleg létező dolog hogy sokan azt hiszik hogy értenek hozzá és ezt a többiek tudják.
    de van itt egy szimes közösség akik nem 5 hónapja írogatnak az SG-re sokat mentek esetleg együtt online, és sok szimet végig eltek együtt fórumozva.
    Na most ők elfogadják egymás egyszavas véleményét és össze kacsintanak egy egy mondat után.
    Az már egy más kérdés hogy kinek kell alkalmazkodni:))

De annyit azért megjegyeznék hogy itt annyira megy ez a szakemberezés, ki is az?? Aki mondjuk Streetrod-al meg Pit-Stop 1-el kezdte a témát és azóta is minden autót játékot szimet tolt, esetleg ligákban olyan emberekkel akik most real autókban ülnek.. az szakember?
    Mert szerintem igen:)
  • SityiSXT
    Ez egy nyílt fórum, ergo jó eséllyel olyanok is olvassák, akik nem ismerik életed, munkásságod, és nem a haverjaid. Pl. én jó eséllyel 2000 km-re vagyok tőled, ergo baromira nem tudom, nem tudhatom, hogy ha te azt írod, hogy szar, akkor mi van mögötte - pedig hónapok óta olvasgatok itt. Meg szerintem itt sokan mások is így vannak vele. Aztán persze emiatt elszabadulnak az indulatok, ami így, bő 8000 hozzászólás után már unalmas. Plusz az arroganciád is bicskanyitogató tud lenni néha, mintha te lennél Őszentsége, Minden Szimulátorosok Atyja, az Igazzy Szimulátor-Pilóták Felkent Pápája, és természetesen mindenki más hülye, mert az igazi szakember te vagy (ja, és azok, akik az iRacingen dolgoznak, illetve a Kunos alkalmazottak). Érted már, mire akarok kilyukadni? Lehetne ez egy remek topik, ha olyan hozzászlások lennének itt, mint amit most írtál le a #8300-ban, vagy előtte Fernandoooé. És nem csak én vagyok vele így, Black Ghost, Pitti is egyetért. És nem telt el 24 óra, mióta én itt belevau, hogy egy bátortalan kísérletet tegyek az iszapbirkózás megszüntetésére, máris emelkedett a fórum színvonala, mert végre a szókincsed kezd bővülni, és a CARS már nem csak szar, hanem lásd #8300.
  • lac coo
    De ez tavol all tolem, akik ismernek tudjak, ha azt irom szar, akkor okkal irom, minek ez a szajtepes.....
  • SityiSXT
    El se hiszem... Tudsz te, ha akarsz.
  • SityiSXT
    "Komolyan erdekelne egy a Nicehez/Benehez hasonlo reszletesebb elmenybeszamolo toled." - Ez volt a kiindulópont. Engem csak az érdekelt, mi miatt szarozod le a CARS-t hozzászólások ezrein át, mert ez az egy dolog nem jött át egyedül - és mint kiderült, nem csak én voltam ezzel így. És hát az igazat megvallva - nekem legalábbis - annyi esett le, hogy két bajod van a játékkal: az FFB nem olyan, mint a netKar Proban, illetve túl neked hangos. És ezt is úgy kellett harapófogóval kihúzni belőled.
    Közben volt egy kis kitekintőnk a szakemberek és autós játékok viszonylatában. Te pápai tévedhetetlenséggel jelentetted ki, hogy csak az iRacingen létezik olyan, hogy autóversenyzők és egyéb autós szakemberek önzetlenül segítenek a fejlesztésben - minden más esetben fizetett pojácákról van szó, akik csak jókat mondhatnak az adott cuccról. Ezt cáfoltam, mert a Project CARS esetében két szakemberről már tudjuk, hogy befizettek a játékra és segítenek a fejlesztésben.

Ennyi a történet. Egyetlen célom volt csupán: kiugratni a nyulat a bokorból. Screenracer felvállaltan rajongója a játéknak, tőle legalább kapunk új infókat itt a fórumban. Te és a haverjaid néha idejöttök, és addig böfögitek, hogy szar, amíg személyeskedéssé és szájkaratévá fajul a dolog. És nem úgy tűnik, mintha bármiféle érv lenne a szar mögött, mert nem tudod megmagyarázni, miért is szar a CARS pontosan.

És nagyon remélem, hogy innentől fogva normális hangnemben megy tovább a társalgás. Én mások tapasztalatairól szeretnék laza, de kultúrált körülmények között olvasni; megtudni, mások szerint épp most mennyire sikerült használhatóra az aktuális build.
  • lac coo
    A rossz, gyenge ffb - n en nehezen teszem tul magam, az a lelke egy ilyen jateknak.Az meg nem zavar, higy sokszor kamu, sok jatekban olyan de attol meg lehet elvezetes, hiheto.Ezzel kinlodnak egyebkent a legtobbet, en is majdnem az elejetol benne vagyok, valoszinu az alap rf1 cucc miatt, de keptelenek normalisra megcsinalni, leginkabb olyan erzesem van, hogy probalnak tobbet kihozni belole mint amit tud, es ennek ez a vege.A masik kerdes a gumi, ott ugyanez van, probalnak tobbet mutatni mint amit valojaban tud a motor, de ennek is csak vegtelen kinlodas a vege.

A kormanyzas valoban nehol eleg rossz, de legnagyobb baj, hogy fix az autok kormanyszoge, es nehol igen rossz ez a fix ertek.Allitani lehet, de azt kar volt belerakni, mert csak a mikormanyunk szaturaciojat allitja ( milyen tartomanyban lehet tekerni ), es ha az ember kicsit lassitani akarja, az a vege, hogy egy formula auto nevetseges ifa szeru kormanyt kap, amit a sikanban masfelszer kell korbetekerni.

Hangok alapjaban veve jok, engem idegesit mondjuk a valtaskor hallhato kamu motor , fordulat ugralas effekt de elmegy.Ami baj, az a hangkeveres, ellenfelekkel olyan zurzavart kepes eloallitani, hogy elvezhetetlen az egesz jatek.
    A pilota , es a g erok animacioja nagyon rossz,itt sikeresen athoztak a shift ladikos erzeset, legjobb kikapcsolni az egeszet.
    A felfugesztesen erzodik, higy nagyon buta, ez termeszetes mindent leront. Legnayobb baj, hogy kanyarbementnel a halalba kell tekerni a kormanyt higy beforduljon, de ahogy az ember a gazra lep valami anomalia miatt rogton szinte vissza akar fordulni, ilyenkor vad visszatekeres kovetkezik, ami egyszeruen gagyi.
    Mindent egybevev en azt mondom, higy probalnak valami komolyabbat osszehozni , fizika gumi teren, de ehhez se tudas, se megfelelo tudasu motor nincs.Szimulatortol nagyon messze van, az nem is kerdes, de en mar azt mondom maradtak volna egy dogos gorza gt szinten, jobban jarna mindenki.

Ez igy eleg konstruktiv volt. ? :) Tudnek meg ezerrel hibakat sorolni, amik az elejetol kezdve nem valtoznak, nem is fognak szerintem, de egyreszt senki nem fog egyeterteni veluk, mert hulye vagyok es jo ez, masreszt nem egyszerubb leirni higy szar az egesz, minek egymast farasztani ennyi betuvel ?
  • Fernandooo #8299
    Az tény, hogy vannak buildek, amik egészen kataszrófálisra sikerülnek. Nekem volt olyan 3 hónapom, hogy rá sem néztem a CARS-ra, mert nem volt érdemes. Legutóbb azt hiszem csütörtökön néztem rá és hát eléggé elvette a kedvemet a dolog, mivel elég idegesítő, amikor a játék ugyan elindul, de időnként letolja magát tálcára és sehogy nem lehet előcsalogatni. Vagy amikor leállítás után benne marad a folyamatokban futó állapotban és akkor lőheted ki a Steam-et, hogy leálljon végre. Játékon belül is voltak gondok, autóválasztásnál hajlamos lerohadni, totális lefagyást produkál, máskor meg sima összeomlást. Na, itt mondtam, hogy akkor ez mára elég is lesz és mentem az Assettóval karikázni. DE! Ez a hibahegy távolról sem jellemző a CARS-ra. A legelejétől benne vagyok a tesztidőszakban, vannak hullámvölgyek, vannak látványos javulások, nagyon rapszodikus a dolog, van, hogy összejön nekik, van hogy nem. Most éppen nem. Ez ilyen sztori, ennek nálam összesen annyi a tanúsága, hogy soha többé nem fogok bétánál lejjebb befizetni semmire, mert néha eléggé kiábrándító látni és megtapasztalni a fejlesztés problémás részeit, ugyanakkor mire ebből az évek során lesz valami, rá is un az ember.

Az, hogy ezen a fórumon képtelenek az emberek értelmesen megfogalmazni a kifogásaikat – mondjuk úgy, hogy figyelembe veszik azt, hogy ez egy bétát sem elért állapotú produkció… -, eléggé problémás, mivel ebből adódik a legtöbb konfliktus. meg hát ugye abból, hogy az elégedetlenkedők minden áron dominálni akarnak a véleményükkel, mert hát ha nekik szar, akkor érezze mindenki más is pont ugyanazt, amit ők. Ebből mondjuk elég frankó pszichoanalízist lehetne kigörgetni, de most hagyjuk ezt.

Az FFB milyensége valóban az egyik legproblémásabb része a játéknak, a kezdetektől fogva ez a leggyengébb pontja. Eleve néha eszementen gyenge, és tényleg nem képes áthozni az autó és az út közötti kölcsönhatásokat, sokszor érezni, hogy x effekt teljesen kamuból jön elő. Ezzel az a baj, hogy kritikus pontokon – kanyarbejáratok, kijáratok – ez a kamu effekt talán meghülyítheti a tapasztalatlanabb játékost, és mivel téves visszajelzést ad, arra sarkallja, hogy másképpen kezelje le a szituációt, mint kéne. De ez viszont olyan, hogy ki lehet tapasztalni. Eleinte én is beugrottam neki, elkezdtem rángatni, de x kör után már lehet tudni, hogy mi a helyzet. Egyébként sem szabad pusztán FFB-re hagyatkozni a vezetésnél, az embernek azért van szeme is, nem?

A mostani egyik legnagyobb gond szintén a kormányzással áll összefüggésben, egyszerűen túl érzékeny lett az egész, minden autó hisztérikus lett a kormánymozdulatokra, alig tekered el, máris dobálja kifelé az orrát-seggét, mikor hogy. Lehet, hogy ezt lehet szabályozni a beállításoknál, de alapjáraton ez van, és ez eddig nem így volt. Nem attól lesz valami szimulátor, hogy idegronccsá teszik benne a kormányzást.

A hangokkal nekem nincs komolyabb bajom, nem értem, mi lehet ezzel a probléma másokkal, tessék kipróbálni egy Zakspeed-et, feltekerni a szokolrádiót és lehet mondani, hogy mi a baj.

Az AI förtelmes, ezzel foglalkoztak szerintem a legkevesebbet. Egyszerűen nem ismeri a pályákat, és kajak vakegér, megy, mint a golyó, aztán hogy ki van mellette-előtte-mögötte, marhára nem érdekli. Mivel komolyabb karriert akarnak a srácok, nem ártana ezekre is alaposan rágyúrni.

A törésmodell még mindig ócska, van is meg nincs is, x autónál már egészen jó a roncsolódás-menettulajdonságok változásának aránya, máshol meg mintha a F1 2013 nem létező modulját használnák.

A szabályrendszer alakul, de többféle szériát kell majd színvonalasan megcsinálni, nem lesz kis meló. A kiállások egyelőre jóformán használhatatlanok, semmi értelme a kerékcserének, amíg ennyire tré az egész. Indokolatlanul lassú, az animációk egészen elnagyoltak és borzasztóak, vagy éppen nem is léteznek. Ezt így kár volt beletenni.

A karrier botrányosan rossz állapotban van, gyakorlatilag a publikus buildekben egyetlen összetevője sem használható.

Az általános vezetési modell szerintem kielégítő, összesen az FFB ront rajta, de ha ezt kivesszük a képből, akkor viszont egy egészen élvezhető dolgot kapunk, amit lehet használni, néhol élvezni, csak oda kell figyelni kicsit rá. Biztos vagyok abban, hogy az FFB-t is meg fogják tudni oldani, és akkor már nem igazán érheti szó a ház elejét. A gumikopásról nem nagyon tudok mit mondani, tényleg az van, hogy az első körök nagyon rosszak, aztán ahogy átmegyünk a célvonalon és megkezdjük a másodikat, hirtelen totál ideálissá válik a tapadás, nulla az átmenet. Aztán így is marad hosszú körökig, végül megint egy kör megkezdésével elszáll az egész egyik pillanatról a másikra. Na, ez nem egy dinamikus kopás, hanem egy béna script. Tudom, a dinamikus kopás is csak egy script igazából, de legalább aprólékos, nem ennyire primitív.

Összességében azt lehet tehát mondani, hogy a CARS nagyjából-egészében megfelel annak az állapotnak, amivel illetik a fejlesztők, a béta még hónapok kérdése, viszont én nem vagyok meggyőződve arról, hogy novemberre tényleg elkészülnek. Nagyon sok meló van még ezzel, önmagában a vezetési modell végső kialakítása biztos, hogy hamarabb meglesz, de a karrier okán szerintem simán belecsúszhatnak egy újabb halasztásba.

Folyamatos, napi szintű játékra a CARS nem alkalmas még a működő multival sem, egy héten kétszer-háromszor ki lehet próbálni, menni vele pár kört, megnézni hogy haladtak, de ennyi. Ez olyan, mintha bemennél egy autógyárba, bepattannál egy félkész verdába és sírnál, hogy akkor ez most miért nem működik úgy, mint amik kint állnak a parkolóban.

Remélem sikerült definiálnom a konstruktív vélemény és egy igénytelen behányás közötti különbséget.
  • Black Ghost
    Pedig egész korrektül érvel a srác! (bár igaz a játékról, nem tudtunk meg többet)
    Ha a továbbiakban ilyen stílusban vitatkoznátok (nem te, mert te eddig is kimaradtál ebből), talán még valami értelme is lenne a topiknak!
    Mert ez a, személyeskedős, sz.rozós, zuzuzós baromkodás, a részvevőkön kívül kb. senkit sem érdekel. Van itt több mint 8000 hsz, de ebből 7000 csak szájkarate.
    Jól jönne egy HG, mert a játékkal kapcsolatos infók tényleg érdekelnek, csak nehéz megtalálni ebben a sok sz.rban!
  • lac coo
    Ha azt mondod nem jó, miért kérdezed tőlem, hogy miért szar ?
    Ha én ezt értem .... :DD

• SityiSXT
    Tudom, azt írtam, befejeztem. De erre még reagálnék.
    Egy szóval sem írtam sehol azt, hogy a CARS jelenleg jó lenne. Csupán annyit akartam megtudni, ha már ennyire erősen nyomod, hogy a CARS szar, mi van mögötte. Miért ne lehetne neked is kritizálni? Bakker, pont a kritikádra lettem volna kíváncsi! Olyan vehemenciával írogatod ide, hogy szar, hogy az az én passzivitásomat is megtörte, és jöttem kérdezni, hogy oké, de hogyan szar ez a szar. Kishami meg az ex-Stig konkrétumokat írt, hogy mert kétnapos nyári lócitromra emlékeztet. Meg a színe is átmenet a tejcsokoládé és a khaki között. Meg libafos. Te leragadtál annál, hogy szar. Harapófogóval annyit sikerült most kihúzni belőled, hogy mert büdösebb, mint a másik, ami nem szar. Sokkal nem vagyunk előrébb, de úgy tűnik, tőled ennél több nem várható. Szar ügy, de ez van.

Ami pedig a versenyzőket illeti: kategorikusan megint kijelentettél valamit. Vettem a bátorságot és rámutattam némi ellentmondásra a kijelentésedben. Most meg már az maradt, hogy van az az egy, ahol elvileg ugyebár a szakemberek dolgoznak, minden más említésre se méltó silány, hitvány szar. De az FFB az olasz szarban a legjobb. Értem. Illetve nem, de mindegy is. Hagyjuk.
  • lac coo
    Akkor úgy érthetőbb : minden hitvány játék felbérel valakit ! :)) Vagy ahol van erre pénz. Vagy valóban olyan jó, sőt kifejezett cél, hogy igazi versenyzők is használják gyakorlásra, és emiatt tényleg olyan jó ahogy mondják az igazi versenyzők csak úgy spontán ... ez vajon melyik játék lehet ? :D

Ha Kishami meg a másik kritizálja, akkor nekem miért is nem lehet ? Vagy akkor gondolom ők sem értenek hozzá, mert jóez ! És hidd el, ők hivatalból finoman fogalmaznak, valójában ha nem neves személyiségek lennének, és megtehetnék ezt írnák : mi ez a ...? :)

No mindegy mára elég is, ma már eleget hallottam, hogy hülye vagyok ,jó ez ! :)
  • SityiSXT
    Mit nem értesz?
    1. Te azt állítod, minden jobbféle autós játék felbérel valami nevesebb emberkét, akinek azért fizetnek, hogy jókat mondjon az adott autós játékról.
    2. Példaként hoztad a Codemasters F1 sorozatát Ant Davidsonnal - Totti le is írta, hogy az SMS fizeti Kishamit meg az ex-Stiget azért, hogy jókat mondjon a játékról.

ad 1. A minden autósjátékhoz tartozik egy felbérelt megmondóember tézisedet az iRacinggel kérdőjeleztem meg. Erre jössz azzal, hogy ja, ott szakemberek mondják meg, hogy mi legyen. Következtetés: akkor mégsem minden valamirevaló autós játéknál bérelnek fel - bocsánat a kifejezésért, de - celebpilótákat, akiknek semmi más dolguk sincs, csak lelkendezni a termékről? És ha ez így van, akkor a Project CARS miért ne lehtne ugyanilyen? Adva van két neves versenyző, akik a visszajelzéseikkel segítenek a fejlesztésben. Ott a bizonyíték, a két link lejjebb. De hát ezt te nem akarod elfogadni.

ad 2. Ezzel csak az a baj, hogy sem Collins, sem Kishami pont nem dicséri, hanem kritizálja a játékot - nem is kicsit. Akkor most hogy is van? Az SMS fizet azért, hogy két hivatásos autóversenyző fikázza a játékukat? Gondolom világos, hogy szó nincs erről. Hogy nem fizetik őket, azt nem tudom bizonyítani (ahogy te sem azt, hogy az iRacing nem tömte tele mondjuk az ifjabbik Earnhart zsebét azért, hogy lelkendezzen az iRacing oldalán), de feketén-fehéren ott van, hogy nem dicsérik a játékot. Azt hiszem, ezzel ez a kérdés is eldőlt: Kishami és Collins tehát aktívan és konstruktívan részt vesz a fejlesztésben.

Innentől befejeztem. Nem tudom, mit nem lehet érteni azon, amit leírtam. Számomra az esett le rólad és a haverjaidról, hogy fogalom nélkül fikáztok valamit, mert csak. Ha kérdés merül fel az úgynevezett kritikátokkal kapcsolatban, akkor érdemleges választ nem lehet tőletek kapni. Miért rossz a CARS? Csak. Mert szar az FFB (= nem olyan, mint az NKP-é), mert szar a hang (mert a hangbeállításoknál luxus a hangerőt úgy beállítani, hogy neked jó legyen), mert összeomlik (alfa állapotú szoftvernél ez nem meglepő, bár kétségkívül kellemetlen).
    "Engem is régóta érdekel, hogy m ia jó benne, de azt szerintem sose tudom meg :)))" Nos, a jelek szerint: "What game is Project CARS like?
    Project CARS is a racing simulation so is comparable with popular console franchises Forza Motorsport and Gran Turismo whilst also providing the kind of advanced features usually reserved for PC-only simulators like iRacing and rFactor." (forrás) Persze ez egyelőre még csak ígéret. A fejlesztésből még több, mint fél év hátravan, azalatt sokminden változhat. Megvan rá az esély, hogy tartani tudják az ígéreteiket. A nyár végén majd okosabbak leszünk. Addig marad az, hogy próbálgatjuk ezt a félig kész játékot, együttélve a hibáival és konstruktív visszajelzésekkel segítve a fejlesztést.
    (Nem, én eddig nem adtam semmilyen visszajelzést a fejlesztők felé - de pont emiatt próbálok nagyjából semleges maradni a játékkal kapcsolatban)
  • Alexease
    Latom friss betuveto emberunk van:) Nem olvasok vissza, nem hinnem hogy tortent volna valami erdemleges:)
  • lac coo
    Hat szakadjak meg ha ertem mit akarsz mondani :))
  • SityiSXT
    Még egyszer idéznélek: "mmonden valamire valo autos jatek felberel maganak egy neves embert , hogy mondja el, hogy kiprobalta es egy az egyben mint az igazi" Az iRacing akkor nem valamire való autós játék? Vagy csak annál lehet olyan, hogy valódi szakemberek segítenek a fejlesztésben? Akkor miért pont a NKP FFB-je az etalon, és nem az IR? A Kunoséknál legjobb tudomásom szerint nincs autóversenyzésben képzett szakember, de persze tévedhetek is. Akkor a te logikád szerint ők sem lehetnek elég jók, nem igaz?
  • lac coo
    Te most miről beszélsz ? Hogy ide az IR ? :) CARS VS IR eleég meredek, főleg mert utóbbi gyakran leszarja mit mondanak a játékosok, minden tekintetben reális akar lenni , ebből nem engednek. Valódi mérnökök, gyakorló versenyzők készítik tesztelik, ha ott azt mondják, hogy jó, akkor azért mert valóban az. CARS azért egy mesevilág, ne csináljuk már ...:)
  • SityiSXT
    Azért FFB-t zeneszámmal összehasonlítani eléggé meredek. Utóbbi ízlés és műfaj-preferencia kérdése leginkább - az FFB azért elég konkrét dolog. De haladunk: szóval a NetKar FFB-je az etalon, itt nem kapsz olyan és annyi visszajelzést. Oké, értem.

Ami pedig azon állításodat illeti, hogy "mmonden valamire valo autos jatek felberel maganak egy neves embert , hogy mondja el, hogy kiprobalta es egy az egyben mint az igazi" kb. annyira érv, mint az, hogy az USA is csak kitalált hely, mert eddig csak a tévében láttam. Meg persze őket is alaposan kitömték, elvégre az előfizetési díjból bőven futja rá. Ugye?
  • Totti5
    Gondoltam ha már itt a hangulat tekerek pár kört valamivel.

Nem jött össze... beragadt a lotus 49 az autóválasztóban, és hiába váltok másra, nem tölti be. Pályára se tudok kimenni, mert betöltés után állóképen ott a lotus a bemutatóteremből, de a gáz lehet nyomni, hang az van, csak kép nincs:)))
  • lac coo
    Kikergettek a világból ezzel a de miért szar az FFB? De miért? Ok. de miért ? :DDD

Kb olyan mintha azt kérnétek, írjam már le ide miért nem tetszik egy zeneszám ! :) Mert szar ba..meg ! :DDD NKP-ban, becsuko ma szemem és tudom mit csinál az autó, merre csúszik tolja az orrát, blokkol a fék stb... .az a jó ffb, ez valami kamu vacak, a gumieffekt nélkül szinte eleve nulla, az meg valami szimpla fix ellenerő és jóccaka .

Amúgy az elején épp azok akartak mindenáron tömegcikk árkád vackot, akik sok pénzt raktak bele, tisztában vannak azzal, hogy abból lehet sokat eladni, és bíztak, bíznak a jó profitban ...De akkor ezek szerint még most is arra hajtanak :DDD
  • Screenracer #8286
    ÁÁÁ!!! Ez teljesen esélytelen.
  • Pitti
    Nagyon ritkán szólok bele de ezt jól összeszedted,
  • lac coo
    Elso ket mondatig olcastam, de akkor ezekszerint Codemasters F1 uberbrutal, mer Davidson megmondta ! Hulyeseget beszelsz, mmonden valamire valo autos jatek felberel maganak egy neves embert , hogy mondja el, hogy kiprobalta es egy az egyben mint az igazi... :))
  • SityiSXT
    Kezdjük ott, hogy Ben Collinst nem fizetik: ő a kezdet kezdetén fizetett be a játékba, mégpedig a legdrágább csomagra. Aztán az SMS kiderítette, ki is ő, és felkérték, hogy segítsen a fejlesztésben. Még az elején. Kishami meg egy évvel később jött - mondjuk róla nem tudom, hogy jófejségből van-e itt, vagy fizetik, de tippre az előbbi. Miért? Ha egy olyan patinás fejlesztő, mint a Codemasters egy Anthony Davidsont tudott megfizetni, akkor egy közösségi finanszírozású projekt, ahol a pénzcsap már régen el van zárva, hogy tud két szakembert megfizetni?

Na de lépjünk túl ezen, van itt még más is, amit veletek, illetve a véleményetekkel kapcsolatban nem értek. Ott a négy idézet, a két szakember arra panaszkodik, hogy:
    - az adott kocsi meglehetősen lsuta, agresszívabbnak kéne lennie
    - a hideg gumik tapadása túl sok és nincs meg az átmenet, ahogy a melegítéssel fokozatosan megjön a tapadás
    - befordulásnál az autó túl stabil, kigyorsításnál túl ideges
    - betonbóják
    - a kerékvető túlzottan megdobta az autót
    - a fű olyan csúszós. mint a jég
    Ezek hol dícséretek? Ehhez kapcsolódóan: szóval eddig két konkrét baj derült akkor ki a ti részetekről:
    - a hang rosszul van beállítva, mert túl hangos
    - a GT autók kormányszöge nem 900 fok kéne, hogy legyen
    Haladunk, haladunk, de az FFB-vel konkrétan mi a bajod? Az nem sokat mond, hogy próbáljak ki egy jót, aztán megtudom... Párhuzam: Nem indul az autó. Jó, miért nem indul? Mi a baja? Ülj bele, azt megtudod! Innentől ez komolytalan. Kifogyott a benzin? Felrobbant a motor? Lemerült az akkumlátor? Miért nem indul? Mi a konkrét bajod a Cars FFB-jével?

A konstruktív kritika meg nem Ian Bell miatt kell. Eleinte szórakoztató volt az a show, ami itt ment, de mostanában már nagyon unalmas. Pont emiatt gondoltam, hogy megkérdem, mégis konkrétan mi bajotok van a játékkal. Hát lehet, hogy tévedés volt válaszokat várni tőletek...

Nem mondom, hogy a Cars a csúcs - jelen formájában legalábbis messze nem az. Az Assetto Corsát jobb vezetni, ez tény. Ugyanakkor nekem az a benyomásom, hogy hiába nincs még kész az se, előrébb tart a fejlesztésben, mint ez. Továbbmegyek: ami új autó oda eddig bekerült, az gyakorlatilag már teljesen kész volt, legfeljebb finomhangolni kellett/kell egy kicsit. Ehhez képest itt mindent úgy kapunk, amilyen állapotban épp van. Nem titkolóznak, nem cifrázzák - ez van, lehet konstruktívan bírálni. Vegyük a multit: az AC-ban a mai napig nincs benne, pedig fejlesztik - de még egy félkész, bugos bétát sem hajlandóak adni. Pedig Early Access a játék, tehát a vásárló/játékos tökéletesen tisztában kell, hogy legyen azzal a ténnyel, hogy a játék még nincs kész. Ehhez képest a CARS már régóta ad multit. Bugos? Az. Na és? Mostanában tűnt el az a figyelmeztetés, hogy a 64 bites verziót en használjuk multira, ezt tehát úgy tűnik, megoldották. Kunosék ezt miért nem vállalják be? Az AC topicban olyanokat elnéztek ott annak a játéknak, amiért itt harapni szoktatok. És akkor ezek után Screenracer a Zuzu? (Egyébként ez a Zuzu milyen értelemben derogáló?)
  • Screenracer #8282
    Ha az meglenne pénzben, ahányszor ezt vagy ehhez hasonló szöveget hallottam már. Ha egy hozzáértő szól egy olyan játékhoz ami egy két önjelölt "szakértőnek" nem teszik akkor az csak promó. Ha mondjuk az AC-t dicséri valaki, akkor az egy über csávó. De hagyjuk is ezt figyelmen kívül. Csak néhány tényt tegyünk a felálláshoz. Ezek a hozzászólások nem hivatalos nyilatkozatban hangzottak el, hanem egy úgymond zárt fórumon ahol a CARS tagsága és fejlesztők vannak általában. Szóval kizárhatjuk, hogy ez promó, mert azok olvashatják csak, akik már amúgy is kifizették a játékot. :) Nem beszélve arról, hogy az urak szintén úgy fizették be magukat a játékba még az elején és menet közben derült ki, hogy kik ők. Azt már meg sem említem, hogy nem dicsérgetésről van szó túlnyomó többségben, hanem a hibákra hívják fel a fejlesztők figyelmét. Azt is figyelmen kívül hagyhatjuk, hogy Nic Hamilton autóversenyző és Ben Collin(ex The Stig)http://bencollins.com/ is többszörös bajnok, ha azt se veszem figyelembe, hogy hány autót vezetett a Top Gearben. :D És "valszeg játszanak mással is", de jelen esetben a CARS-ról kérdezték őket. :D Tehát ez egyáltalán nem ugyanaz, mint mikor Davidson promótálta az F1 2010-et. :D
  • Totti5
    S gémereket kérdeztek, vagy odaültettek egy ismertebb embert, aki versenyez is és láthatta hol tart a géming. Valszeg ha játszanak mással is, akkor azonnal érzi hogy nem jó, ha meg életében nem látott egy iracingot, akkor a CARS lehet a csúcs... ez semmit nem jelent, de amúgy mondhatja az Atya Úristen, hogy menyire jó, ha nem jó, amit kb mindenki érez, aki játszik mást is ( pl Assetto Corsa ). Amúgy meg pont nem fogja leszólni senki, amikor a fejlesztők megkérnek valakit hogy dícsérje és adja hozzá a nevét. Ez a fanoknak szól, az elégedett fizetőknek. Aki meg tapasztalatok alapján választ játékot, az eltudja maga is dönteni, hogy jó vagy nem jó.
  • lac coo
    Fene tudja.....nem igen jarok ovis topikokba :) Mashol ha beirom, hogy szar, igy egyszeruen nem szoktam cifrazni, akkor nem pislognak ram nagy szemekkel, hanem azt mondjak, hogy jah.......
  • BooMiller
    Gondolom:) Mint Davidson a Codi F1-ről:)
    Egyébként tanulságos elolvasni a prohardveren levő belinkelt hivatalos videó hozzá szólásait:DDD(ez már nem neked ment)

Egyébként ha jól bele gondolok itt az SG mért is kellene konstruktív kritikát megfogalmazni? Olvassa Bell?:)
  • Fernandooo #8278
    Nem sikerült felfogni azt a részt, hogy "konstruktív kritika", igaz? Mert hogy pont nem "szépeket mondanak", hanem kritizálnak, csak ugye nem sértődött ovódás szintjén.