• Fernandooo #8308
    Kérdés, hogy mihez viszonyítod ezt a játékot. Kérdés, hogy miből gondolod, a készítők esetében nincs meg a megfelelő tudás. Az is kérdés, hogy miért kezeled úgy az egész produkciót, mintha az valamiféle hc szim babérokra törne, mert hát biztos, hogy nem, ez onnantól kezdve egyértelmű, hogy a biztosan nem hc szim konzolos közösséget célozzák meg. Ha pedig az a valószínűsíthető cél, hogy egy élvezhető, ugyanakkor némi odafigyelést megkövetelő autóverseny játékot kapjunk, akkor szerintem a kifogásaid fele minimum mehet a kukába, illetve egyértelművé válik, hogy nem te vagy a célcsoport, ahogy mondjuk nekem sem jön be a NFS: Carbon, de ezért nem járkálok napi szinten adott topicba ott kiélni magam, ha már máshol nem megy. Ha nem vagyok célcsoport, akkor nem érdekel a dolog és kész. Szerintem ez az értelmes felfogás. Az rossz kifogás, hogy „hátha lesz belőle valami”, épp az imént írtad le, hogy szerinted ez ilyen szar marad. Nos, akkor itt az ideje lekapcsolódni a játékról és más móka után nézni, nem?

Ugyanakkor azt sem értem, hogy mitől jobb annyival teszem azt az Assetto Corsa. Azt is próbálgatom folyamatosan és meg kell mondjam, nem érzek a vezetési élményben olyan böszme nagy különbséget. Talán jobb egy kicsit, de még véletlenül sem látványosan, meg nagyságrendekkel. És engem nem igazán érdekelnek a gumihőmérséklet diagramok, aki vezetés közben ezeket lesi, az meg is érdemli. Önmagában az élmény számít, és az AC nem ad többet ebben. Ráadásul ott is vannak hiányosságok rendesen. Az AI abban is kő buta, ha előzöd őket, szinte biztos, hogy kiforgatnak, ha lassítasz, lassítanak, ahelyett, hogy kihasználnák a lehetőséget, stb. Ráadásul szerintem mintha túl lenne méretezve a nehézségi szint a Special Eventeken, nem tudom, mert nem használok setupokat, de kissé röhejes, ahogy egy idő után befoghatatlanná válnak. Az AC pályafelhozatala simán szégyenteljes, ezt most komolyan gondolták, hogy ennyi elég lesz? Az autópark láttám sem esek a bőség zavarába. A vezetési modell meg nem egy nagy durr, ha ez hc szimulátor, akkor őszintén meglepődök, hogy minden segítséget kikapcsolva ennyire könnyen lehet terelgetni az autókat. Semmivel nem nehezebb, mint a CARS-ban. Mondom ezt úgy, hogy mindkettőt folyamatosan tesztelem.

Szóval ezen kívül mihez viszonyítod akkor a CARS-t? Mert ezen kívül csak kész játékok vannak, és mint mondtam, nem fair egy félkész autót versenybe tenni egy teljesen elkészült járgánnyal. Elismerem, hogy komoly hiányosságai vannak a CARS-nak, de mivel még van hátra a fejlesztési időből bőven, így itt megállni és kijelenteni, hogy nem fog jobb irányba elmozdulni szerintem giga blődség. Van esélye annak, hogy nem lesz tökéletes, sőt, annak is, hogy végül elcseszik az egészet, de ez csak esély, lehetőség. Mint ahogy az is, hogy végül kapunk egy remek Shift 2 utódot, annál azért némileg komolyabbat, és tarolni fog a konzol piacon. Miután bejelentik, hogy átléptek bétába, már nagyobb okkal lehet kritizálni. Minden esetre egy Codemasters-féle játéknál nagyságrendekkel jobb ez a CARS és nagyon nincs messze a AC-tól, sőt, pl. tartalomban simán alázza azt. És a legtöbb játékosnak a tartalom számít, nem egy dinamikus folyamatábra, ami folyamatosan kiírja a gumihőmérsékletet és el akarja hitetni az ostobább emberekkel, hogy akkor ez most valóságszerű… Mert hogy egyik szimulátor sem valóságszerű és köze nincs egyiknek sem a valósághoz.