Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Fernandooo #8299 Az tény, hogy vannak buildek, amik egészen kataszrófálisra sikerülnek. Nekem volt olyan 3 hónapom, hogy rá sem néztem a CARS-ra, mert nem volt érdemes. Legutóbb azt hiszem csütörtökön néztem rá és hát eléggé elvette a kedvemet a dolog, mivel elég idegesítő, amikor a játék ugyan elindul, de időnként letolja magát tálcára és sehogy nem lehet előcsalogatni. Vagy amikor leállítás után benne marad a folyamatokban futó állapotban és akkor lőheted ki a Steam-et, hogy leálljon végre. Játékon belül is voltak gondok, autóválasztásnál hajlamos lerohadni, totális lefagyást produkál, máskor meg sima összeomlást. Na, itt mondtam, hogy akkor ez mára elég is lesz és mentem az Assettóval karikázni. DE! Ez a hibahegy távolról sem jellemző a CARS-ra. A legelejétől benne vagyok a tesztidőszakban, vannak hullámvölgyek, vannak látványos javulások, nagyon rapszodikus a dolog, van, hogy összejön nekik, van hogy nem. Most éppen nem. Ez ilyen sztori, ennek nálam összesen annyi a tanúsága, hogy soha többé nem fogok bétánál lejjebb befizetni semmire, mert néha eléggé kiábrándító látni és megtapasztalni a fejlesztés problémás részeit, ugyanakkor mire ebből az évek során lesz valami, rá is un az ember.
Az, hogy ezen a fórumon képtelenek az emberek értelmesen megfogalmazni a kifogásaikat – mondjuk úgy, hogy figyelembe veszik azt, hogy ez egy bétát sem elért állapotú produkció… -, eléggé problémás, mivel ebből adódik a legtöbb konfliktus. meg hát ugye abból, hogy az elégedetlenkedők minden áron dominálni akarnak a véleményükkel, mert hát ha nekik szar, akkor érezze mindenki más is pont ugyanazt, amit ők. Ebből mondjuk elég frankó pszichoanalízist lehetne kigörgetni, de most hagyjuk ezt.
Az FFB milyensége valóban az egyik legproblémásabb része a játéknak, a kezdetektől fogva ez a leggyengébb pontja. Eleve néha eszementen gyenge, és tényleg nem képes áthozni az autó és az út közötti kölcsönhatásokat, sokszor érezni, hogy x effekt teljesen kamuból jön elő. Ezzel az a baj, hogy kritikus pontokon – kanyarbejáratok, kijáratok – ez a kamu effekt talán meghülyítheti a tapasztalatlanabb játékost, és mivel téves visszajelzést ad, arra sarkallja, hogy másképpen kezelje le a szituációt, mint kéne. De ez viszont olyan, hogy ki lehet tapasztalni. Eleinte én is beugrottam neki, elkezdtem rángatni, de x kör után már lehet tudni, hogy mi a helyzet. Egyébként sem szabad pusztán FFB-re hagyatkozni a vezetésnél, az embernek azért van szeme is, nem?
A mostani egyik legnagyobb gond szintén a kormányzással áll összefüggésben, egyszerűen túl érzékeny lett az egész, minden autó hisztérikus lett a kormánymozdulatokra, alig tekered el, máris dobálja kifelé az orrát-seggét, mikor hogy. Lehet, hogy ezt lehet szabályozni a beállításoknál, de alapjáraton ez van, és ez eddig nem így volt. Nem attól lesz valami szimulátor, hogy idegronccsá teszik benne a kormányzást.
A hangokkal nekem nincs komolyabb bajom, nem értem, mi lehet ezzel a probléma másokkal, tessék kipróbálni egy Zakspeed-et, feltekerni a szokolrádiót és lehet mondani, hogy mi a baj.
Az AI förtelmes, ezzel foglalkoztak szerintem a legkevesebbet. Egyszerűen nem ismeri a pályákat, és kajak vakegér, megy, mint a golyó, aztán hogy ki van mellette-előtte-mögötte, marhára nem érdekli. Mivel komolyabb karriert akarnak a srácok, nem ártana ezekre is alaposan rágyúrni.
A törésmodell még mindig ócska, van is meg nincs is, x autónál már egészen jó a roncsolódás-menettulajdonságok változásának aránya, máshol meg mintha a F1 2013 nem létező modulját használnák.
A szabályrendszer alakul, de többféle szériát kell majd színvonalasan megcsinálni, nem lesz kis meló. A kiállások egyelőre jóformán használhatatlanok, semmi értelme a kerékcserének, amíg ennyire tré az egész. Indokolatlanul lassú, az animációk egészen elnagyoltak és borzasztóak, vagy éppen nem is léteznek. Ezt így kár volt beletenni.
A karrier botrányosan rossz állapotban van, gyakorlatilag a publikus buildekben egyetlen összetevője sem használható.
Az általános vezetési modell szerintem kielégítő, összesen az FFB ront rajta, de ha ezt kivesszük a képből, akkor viszont egy egészen élvezhető dolgot kapunk, amit lehet használni, néhol élvezni, csak oda kell figyelni kicsit rá. Biztos vagyok abban, hogy az FFB-t is meg fogják tudni oldani, és akkor már nem igazán érheti szó a ház elejét. A gumikopásról nem nagyon tudok mit mondani, tényleg az van, hogy az első körök nagyon rosszak, aztán ahogy átmegyünk a célvonalon és megkezdjük a másodikat, hirtelen totál ideálissá válik a tapadás, nulla az átmenet. Aztán így is marad hosszú körökig, végül megint egy kör megkezdésével elszáll az egész egyik pillanatról a másikra. Na, ez nem egy dinamikus kopás, hanem egy béna script. Tudom, a dinamikus kopás is csak egy script igazából, de legalább aprólékos, nem ennyire primitív.
Összességében azt lehet tehát mondani, hogy a CARS nagyjából-egészében megfelel annak az állapotnak, amivel illetik a fejlesztők, a béta még hónapok kérdése, viszont én nem vagyok meggyőződve arról, hogy novemberre tényleg elkészülnek. Nagyon sok meló van még ezzel, önmagában a vezetési modell végső kialakítása biztos, hogy hamarabb meglesz, de a karrier okán szerintem simán belecsúszhatnak egy újabb halasztásba.
Folyamatos, napi szintű játékra a CARS nem alkalmas még a működő multival sem, egy héten kétszer-háromszor ki lehet próbálni, menni vele pár kört, megnézni hogy haladtak, de ennyi. Ez olyan, mintha bemennél egy autógyárba, bepattannál egy félkész verdába és sírnál, hogy akkor ez most miért nem működik úgy, mint amik kint állnak a parkolóban.
Remélem sikerült definiálnom a konstruktív vélemény és egy igénytelen behányás közötti különbséget.